Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Cijene iznajmljivanja stanova
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mali
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 1 - 0

PostPostano: 17:19 pet, 2. 9. 2005    Naslov: Cijene iznajmljivanja stanova Citirajte i odgovorite

pa sta nije malo skupo 350 eura za neke studente za dat....????
ah dobro je da zivim sa roditeljima!

[color=blue][b]Moderator:[/b] Ovaj topic je nastao splittanjem [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=33550#33550]odavde[/url].[/color]

Moderator: Ovaj topic je nastao splittanjem odavde.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:29 pet, 2. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mali"]pa sta nije malo skupo 350 eura za neke studente za dat....????
ah dobro je da zivim sa roditeljima![/quote]

Please, smanjiti malo nepotrebne komentare. ;)

Inace, cijena je normalna za stan te velicine i lokacije. 8) A u 70 kvadrata ugodno stane troje, pa cak i cetvero studenata. :D
mali (napisa):

Please, smanjiti malo nepotrebne komentare. Wink

Inace, cijena je normalna za stan te velicine i lokacije. Cool A u 70 kvadrata ugodno stane troje, pa cak i cetvero studenata. Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
dea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 12:29 sub, 3. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

@vsego: samo da odkomentiram malom :)

350 eura je jeftino obzirom da je stan trosoban i ima 70m^2. jer, inače ispod 300 eura, dvosoban stan u "prisojnom" kvartu je jako teško naći..
@vsego: samo da odkomentiram malom Smile

350 eura je jeftino obzirom da je stan trosoban i ima 70m^2. jer, inače ispod 300 eura, dvosoban stan u "prisojnom" kvartu je jako teško naći..

[Vrh]
annna
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 9 - 4

PostPostano: 13:54 sub, 3. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

vrlo jeftino za toliki stan.... moj bratic iznajmljuje jednosoban stan za 300 eura.... ako se mene pita ovo je super.. pogotovo za vise ljudi a onda ne ispadne skupo!
vrlo jeftino za toliki stan.... moj bratic iznajmljuje jednosoban stan za 300 eura.... ako se mene pita ovo je super.. pogotovo za vise ljudi a onda ne ispadne skupo!

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 0:58 ned, 4. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ok ali ajmo ovako zar nije jedna stvar losa u svemu tome, karikirajmo malo, ponajprije tesko je nac dobre cimere danas s kojima ce te se slagat, onda zar opet nije previse tri cimera....a opet ako su dva sta to ipak nije malo preskupo za njih dvoje jer opet racunajte oni su samo studenti tj mi smo samo studenti koji ne radimo i prezivljavamo....

Tako da i ja mislim da je to malo prekskupo....

Al dobro ne zelim se mjesat jer ja nisam nikada trazila stan pa ni ne neznam osobno kako se stanarine krecu....
ok ali ajmo ovako zar nije jedna stvar losa u svemu tome, karikirajmo malo, ponajprije tesko je nac dobre cimere danas s kojima ce te se slagat, onda zar opet nije previse tri cimera....a opet ako su dva sta to ipak nije malo preskupo za njih dvoje jer opet racunajte oni su samo studenti tj mi smo samo studenti koji ne radimo i prezivljavamo....

Al dobro ne zelim se mjesat jer ja nisam nikada trazila stan pa ni ne neznam osobno kako se stanarine krecu....

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 1:09 ned, 4. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]ok ali ajmo ovako zar nije jedna stvar losa u svemu tome, karikirajmo malo, ponajprije tesko je nac dobre cimere danas s kojima ce te se slagat, onda zar opet nije previse tri cimera....a opet ako su dva sta to ipak nije malo preskupo za njih dvoje jer opet racunajte oni su samo studenti tj mi smo samo studenti koji ne radimo i prezivljavamo....

Al dobro ne zelim se mjesat jer ja nisam nikada trazila stan pa ni ne neznam osobno kako se stanarine krecu....[/quote]

a ne mozes tak gledat... pa ljudi iznajmljuju stan, kom je preskupo ne mora prihvatit i gotovo...
nego, kolko sam ja shvatila, to i nije namjenski stan za studente? pa prema tome, vec ce se netko nac ako je studentima previse...
bily (napisa):

a ne mozes tak gledat... pa ljudi iznajmljuju stan, kom je preskupo ne mora prihvatit i gotovo...
nego, kolko sam ja shvatila, to i nije namjenski stan za studente? pa prema tome, vec ce se netko nac ako je studentima previse...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 12

PostPostano: 8:38 ned, 4. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ignavia"]nego, kolko sam ja shvatila, to i nije namjenski stan za studente?[/quote]
A kakav je to namjenski stan za studente? :-) Jel se zidovi pofarbaju u pinky ili što? 8)
Ignavia (napisa):
nego, kolko sam ja shvatila, to i nije namjenski stan za studente?

A kakav je to namjenski stan za studente? Smile Jel se zidovi pofarbaju u pinky ili što? Cool

bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)
Mali od Foruma<br>(Administrator)

11 = 19 - 8

PostPostano: 8:38 ned, 4. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako netko hoce biti sam i ne zeli cimere, onda nece uzeti trosoban stan. :D A s cimerima je danas problem. :(
Sto se cijena tice, nije jeftino biti u privatnom smjestaju. Znam da se cijene po osobi krecu izmedju 600-2000 kn, ovisno o stanu, polozaju, cimerima i slicno. Zakljucak=>skup sport!
Ako netko hoce biti sam i ne zeli cimere, onda nece uzeti trosoban stan. Very Happy A s cimerima je danas problem. Sad
Sto se cijena tice, nije jeftino biti u privatnom smjestaju. Znam da se cijene po osobi krecu izmedju 600-2000 kn, ovisno o stanu, polozaju, cimerima i slicno. Zakljucak=>skup sport!

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 10:26 ned, 4. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, ali što se mora, mora se!

Recimo ako nisi iz Zagreba, a nemaš smještaj u domu... :roll:
Da, ali što se mora, mora se!

Recimo ako nisi iz Zagreba, a nemaš smještaj u domu... Rolling Eyes

[Vrh]
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 10:58 ned, 4. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Gordan"][quote="Ignavia"]nego, kolko sam ja shvatila, to i nije namjenski stan za studente?[/quote]
A kakav je to namjenski stan za studente? :-) Jel se zidovi pofarbaju u pinky ili što? 8)[/quote]

pa ne bas, vise sam mislila na to da se vlasnici odluce za studente kao ciljanu skupinu i onda razmisljaju o tome kolika bi bila ok cijena...
ali i pinky zidovi su potencijalno dobri :mrgreen:
Gordan (napisa):
Ignavia (napisa):
nego, kolko sam ja shvatila, to i nije namjenski stan za studente?

A kakav je to namjenski stan za studente? Smile Jel se zidovi pofarbaju u pinky ili što? Cool

pa ne bas, vise sam mislila na to da se vlasnici odluce za studente kao ciljanu skupinu i onda razmisljaju o tome kolika bi bila ok cijena...
ali i pinky zidovi su potencijalno dobri Mr. Green

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 23:59 ned, 4. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

da ali razmisli jos nesto zasto bi ovaj oglas doso na neki forum koji se tice iskljucivo studenata....

Mislim pretpostavlja se da je cijena vec odlucena bez obzira dal je taj neko student ili nije....

ja i dalje tvrdim da je to preskupo.....
ujedno mislim se bi cak trebali za domove ublazit uvjete jer znam bas jako puno ljudi koji nisu dobili dom a zive Bogu iza tregera....

Ali to je kod nas problem jer se jednostavno ne znamo ili nismo dovoljno slozni ili nas nije briga za pojedince da se izborimo za neka prava....
da ali razmisli jos nesto zasto bi ovaj oglas doso na neki forum koji se tice iskljucivo studenata....

Mislim pretpostavlja se da je cijena vec odlucena bez obzira dal je taj neko student ili nije....

ujedno mislim se bi cak trebali za domove ublazit uvjete jer znam bas jako puno ljudi koji nisu dobili dom a zive Bogu iza tregera....

Ali to je kod nas problem jer se jednostavno ne znamo ili nismo dovoljno slozni ili nas nije briga za pojedince da se izborimo za neka prava....

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)

11 = 19 - 8

PostPostano: 6:13 pon, 5. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]ja i dalje tvrdim da je to preskupo.....
ujedno mislim se bi cak trebali za domove ublazit uvjete jer znam bas jako puno ljudi koji nisu dobili dom a zive Bogu iza tregera....[/quote]

Nitko ne kaze da nije preskupo. Ali kad nemas alternative, moras pristati. A sto se domova tice, zanimljivi su kriteriji koji se gledaju, nigdje se ne trazi recimo imovinsko stanje da se prilozi. A broj mjesta u domovima je daleko premalen. :(
bily (napisa):

Nitko ne kaze da nije preskupo. Ali kad nemas alternative, moras pristati. A sto se domova tice, zanimljivi su kriteriji koji se gledaju, nigdje se ne trazi recimo imovinsko stanje da se prilozi. A broj mjesta u domovima je daleko premalen. Sad

wookie
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 3 - 3

PostPostano: 6:50 pon, 5. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Joj ljudi, nemojte govoriti da je preskupo, sad mi je bed. :oops: Stvar je u tome da moramo plaćati kredit, a rata je takva kakva je. Inače, imam dvije frendice, prošle godine su plaćale 2000 kn bez režija za mali dvosobni stan tako da je ovo malo bolja cijena. A ako hoćete vidjeti kako stoje cijene iznajmljivanja, pogledajte malo u oglasnik - ove godine su cijene katastofa: za jednosoban stan 300 eura blizu autobusnog kolodvora...Inače, naravno da stan nije samo za studente, stan može biti i za poslovan prostor. Neznam..tko voli, nek izvoli...Cijene iznajmljivanja stanova su, kao i sve drugo, podložne osnovnim ekonomskim zakonima: što je potražnja veća i cijene su veće.
Joj ljudi, nemojte govoriti da je preskupo, sad mi je bed. Embarassed Stvar je u tome da moramo plaćati kredit, a rata je takva kakva je. Inače, imam dvije frendice, prošle godine su plaćale 2000 kn bez režija za mali dvosobni stan tako da je ovo malo bolja cijena. A ako hoćete vidjeti kako stoje cijene iznajmljivanja, pogledajte malo u oglasnik - ove godine su cijene katastofa: za jednosoban stan 300 eura blizu autobusnog kolodvora...Inače, naravno da stan nije samo za studente, stan može biti i za poslovan prostor. Neznam..tko voli, nek izvoli...Cijene iznajmljivanja stanova su, kao i sve drugo, podložne osnovnim ekonomskim zakonima: što je potražnja veća i cijene su veće.

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 7:04 pon, 5. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

don't make wookie feel bad... cijena je realna, dapace jeftina s obzirom na ostale! i 3 studenta koja se usele u taj stan ce placat puno manje nego vecina drugih studenata koji zive u stanu. cijena jednosobnog stana od cca 45 kvadrata je bar 250€, a nema ih malo ni za 300€. wookie, nemojte sad podic cijenu :)
don't make wookie feel bad... cijena je realna, dapace jeftina s obzirom na ostale! i 3 studenta koja se usele u taj stan ce placat puno manje nego vecina drugih studenata koji zive u stanu. cijena jednosobnog stana od cca 45 kvadrata je bar 250€, a nema ih malo ni za 300€. wookie, nemojte sad podic cijenu Smile

monkey mystic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-7 = 0 - 7

PostPostano: 9:09 pon, 5. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Star Wars"][b]Han Solo[/b]: [i]Let him have it. It's not wise to upset a [b]Wookiee[/b].[/i]
[b]C-3PO[/b]: [i]But sir, nobody worries about upsetting a droid.[/i]
[b]Han Solo[/b]: [i]That's 'cause droids don't pull people's arms out of their sockets when they lose.[/i][/quote]

Salu na stranu, to uopce nije velika cijena za stan. Period.
Star Wars (napisa):
Han Solo: Let him have it. It's not wise to upset a Wookiee.
C-3PO: But sir, nobody worries about upsetting a droid.
Han Solo: That's 'cause droids don't pull people's arms out of their sockets when they lose.

Salu na stranu, to uopce nije velika cijena za stan. Period.

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 10:19 pon, 5. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

jos neki bitni faktori koje svi zaboravljate:

1. ljudi koji iznajmljuju stanove, obicno imaju neki kredit za vratom pa si zeli to olaksati

2. i najbitnije - ocekujete nize cijene za studente - tko bi trebao platiti razliku?!?!
pa nisu stanodavci caritas..... (i bolje tako, jer bi onda bilo jos skuplje :evil:)
mislim da bi stanodavci drage volje snizili cijene, kada bi imministarstvo ili netko npr smanjio porez i jos platio odredjenu svotu (budimo realni, gomila studenata i nestudenata je na crno, jer su porezi preveliki i zarada je nikakva, a sjetimo se tocke 1)

ono sto meni osobno dosta smeta je sto su neki stanodavci jako bahati te za rupu od 30 kvadrata traze i po 300 eura, dok se moze naci divan stan - veci i jeftiniji...
ali to je na studentima da biraju... a ne znam kako ce birati uz takve uvijete i ponudu...

a sto se tice legalnosti... (a morlao bi biti legalno ako bi npr ministarstvo davalo potporu) ne znam koliko vas se interesiralo... ali npr, neka student placa stan 200 eura.... to je oko 1500 kuna....
za to stanodavac moze platiti 0 kuna poreza - ako mu je to jedini prihod (1500 kn je neoporezivo)
moze platiti 225 kn poreza, ako je s time upao u 15% kategoriju (a u tu mnogi i sa svojom placom upadaju), moze 375 ili cak 675 kn poreza (doduse, ta osoba recimo da ima velika primanja :g: pa valjda ne bi bio neki bed)
ok, postoje jos neke finese ok o dobitka od imovine, pa se ja mislim 10% racuna za odrzavanje or smth.... pa to isto nije oporezivo....

ali u svakom slucaju, covjek kojem vi isplatite 1500 kn, bez problema moze zapravo dobiti svega 1100 kuna na ruke.... 50 eura manje, komad kredita manje....
i onda se cudimo zasto ljudi ne prijavljuju.... :-k

s druge strane, zna se desit da ako prijave, za toliko povecaju stanarinu (prijave manje, naplacuju uvecano)
onda stanar ima pravo traziti povrat poreza, pa skuzi da je dobio manje nego sto je uplatio.... pa svi skupa shvate da im se ne isplati.....

ali, ipak ima ljudi koji prijavljuju.....

inace, nitko ne kaze studentima da moraju trazit dobar stan - ima puno rupa na ponudu i cine se jeftinijima.....
350 eura ce ljudi u prosjeku platiti i za 40 kvadrata..... i bit ce sretni da si nadju cimera
a ima i sreckovica koji placaju ispod 200 eura za garsonijeru u kojoj su sami i imaju dobrog gazdu....

so, prije nego kazete da je preskupo..... razmislite.... :wink:
(i spomenite frendovima koji su podstanari - da si odu pogledati - mozda bi im bilo bolje nego tamo gdje sad jesu - prije nego ga se neka firma docepa po tako niskoj cijeni za nju)

evo, malo cu si dati truda po pocetku abecede [url=http://www.oglasnik.hr/oglasi/nekretnine/stanovi/iznajmljivanje/]odavde[/url]
lokacija - m2 - euri
antunovac - 42 - 300
autobusni kolodvor - 33 - 250 + polog
av. dubrava - 3 sobe - 450
av. dubrava - 3sob - 2100 kn
bauerova - 1sob - 320 (samo situiranom samcu)
sv. duh - 3 sobe, 110 - 1000 (eura)
borongaj - 1,5 sobe, 60 - 290
borongaj - 2sob - 300 + polog
borongaj - 3sob, 80 - 400
borongaj - 1sob - 250

cijene su sarolike.... kao i ponude, uvjerena sam
savjet svima koji traze stan - ici pogledati i pogledati ga sto bolje :!:
jos neki bitni faktori koje svi zaboravljate:

1. ljudi koji iznajmljuju stanove, obicno imaju neki kredit za vratom pa si zeli to olaksati

2. i najbitnije - ocekujete nize cijene za studente - tko bi trebao platiti razliku?!?!
pa nisu stanodavci caritas..... (i bolje tako, jer bi onda bilo jos skuplje Evil or Very Mad)
mislim da bi stanodavci drage volje snizili cijene, kada bi imministarstvo ili netko npr smanjio porez i jos platio odredjenu svotu (budimo realni, gomila studenata i nestudenata je na crno, jer su porezi preveliki i zarada je nikakva, a sjetimo se tocke 1)

ono sto meni osobno dosta smeta je sto su neki stanodavci jako bahati te za rupu od 30 kvadrata traze i po 300 eura, dok se moze naci divan stan - veci i jeftiniji...
ali to je na studentima da biraju... a ne znam kako ce birati uz takve uvijete i ponudu...

a sto se tice legalnosti... (a morlao bi biti legalno ako bi npr ministarstvo davalo potporu) ne znam koliko vas se interesiralo... ali npr, neka student placa stan 200 eura.... to je oko 1500 kuna....
za to stanodavac moze platiti 0 kuna poreza - ako mu je to jedini prihod (1500 kn je neoporezivo)
moze platiti 225 kn poreza, ako je s time upao u 15% kategoriju (a u tu mnogi i sa svojom placom upadaju), moze 375 ili cak 675 kn poreza (doduse, ta osoba recimo da ima velika primanja Mr. Green pa valjda ne bi bio neki bed)
ok, postoje jos neke finese ok o dobitka od imovine, pa se ja mislim 10% racuna za odrzavanje or smth.... pa to isto nije oporezivo....

ali u svakom slucaju, covjek kojem vi isplatite 1500 kn, bez problema moze zapravo dobiti svega 1100 kuna na ruke.... 50 eura manje, komad kredita manje....
i onda se cudimo zasto ljudi ne prijavljuju.... Think

s druge strane, zna se desit da ako prijave, za toliko povecaju stanarinu (prijave manje, naplacuju uvecano)
onda stanar ima pravo traziti povrat poreza, pa skuzi da je dobio manje nego sto je uplatio.... pa svi skupa shvate da im se ne isplati.....

ali, ipak ima ljudi koji prijavljuju.....

inace, nitko ne kaze studentima da moraju trazit dobar stan - ima puno rupa na ponudu i cine se jeftinijima.....
350 eura ce ljudi u prosjeku platiti i za 40 kvadrata..... i bit ce sretni da si nadju cimera
a ima i sreckovica koji placaju ispod 200 eura za garsonijeru u kojoj su sami i imaju dobrog gazdu....

so, prije nego kazete da je preskupo..... razmislite.... Wink
(i spomenite frendovima koji su podstanari - da si odu pogledati - mozda bi im bilo bolje nego tamo gdje sad jesu - prije nego ga se neka firma docepa po tako niskoj cijeni za nju)

evo, malo cu si dati truda po pocetku abecede odavde
lokacija - m2 - euri
antunovac - 42 - 300
autobusni kolodvor - 33 - 250 + polog
av. dubrava - 3 sobe - 450
av. dubrava - 3sob - 2100 kn
bauerova - 1sob - 320 (samo situiranom samcu)
sv. duh - 3 sobe, 110 - 1000 (eura)
borongaj - 1,5 sobe, 60 - 290
borongaj - 2sob - 300 + polog
borongaj - 3sob, 80 - 400
borongaj - 1sob - 250

cijene su sarolike.... kao i ponude, uvjerena sam
savjet svima koji traze stan - ici pogledati i pogledati ga sto bolje Exclamation

wookie
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 3

PostPostano: 11:15 pon, 5. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sad ste me uvjerili da dignem cijenu :twisted: kidding :D Stan je dobar, nadam se da će biti moj za godinu dana ( s kreditom i ostalim ali svejedno moj), samo moram diplomirati za godinu dana i onda mogu postati prosječna Hrvatica koja daje pola plaće za kredit :) . Bar se imam čemu veseliti se nakon faksa. S jedne strane jedva čekam diplomirati i otići od staraca, s druge strane obožavam biti student, ovo mi je definitivno najbolje razdoblje života. :banana: Šteta što nemate plešućeg Wookieja za smajlić.
Sad ste me uvjerili da dignem cijenu Twisted Evil kidding Very Happy Stan je dobar, nadam se da će biti moj za godinu dana ( s kreditom i ostalim ali svejedno moj), samo moram diplomirati za godinu dana i onda mogu postati prosječna Hrvatica koja daje pola plaće za kredit Smile . Bar se imam čemu veseliti se nakon faksa. S jedne strane jedva čekam diplomirati i otići od staraca, s druge strane obožavam biti student, ovo mi je definitivno najbolje razdoblje života. Dancing banana Šteta što nemate plešućeg Wookieja za smajlić.

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
monkey mystic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-7 = 0 - 7

PostPostano: 11:26 pon, 5. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="wookie"](...) samo moram diplomirati za godinu dana i onda mogu postati prosječna Hrvatica koja daje pola plaće za kredit (...)[/quote]

Moj savjet - [b]ni ne pomisljaj da dignes kredit. Ikad.[/b]
Nakon dosta kalkuliranja augmentiranog sa cinjenicama providiranih od majke, ujaka, bake, te strica bankara, zakljucio sam da se [b]kredit ne isplati[/b]. Osim, naravno, ako iscrpis [b]sve[/b] druge opcije.
Nevertheless, sretno u zivotu! :D
wookie (napisa):
(...) samo moram diplomirati za godinu dana i onda mogu postati prosječna Hrvatica koja daje pola plaće za kredit (...)

Moj savjet - ni ne pomisljaj da dignes kredit. Ikad.
Nakon dosta kalkuliranja augmentiranog sa cinjenicama providiranih od majke, ujaka, bake, te strica bankara, zakljucio sam da se kredit ne isplati. Osim, naravno, ako iscrpis sve druge opcije.
Nevertheless, sretno u zivotu! Very Happy

bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)

11 = 19 - 8

PostPostano: 13:23 pon, 5. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="wookie"]Sad ste me uvjerili da dignem cijenu :twisted: kidding :D Stan je dobar, nadam se da će biti moj za godinu dana ( s kreditom i ostalim ali svejedno moj), samo moram diplomirati za godinu dana i onda mogu postati prosječna Hrvatica koja daje pola plaće za kredit :)[/quote]

Ma da, super! Stan na kredit. Auto na kredit. Ne pada mi nista drugo na pamet trenutno, ali pojest ce ti cijelu placu (uzimajuci u obzir neku "normalnu placu"). :( Toliko o isplativosti zivota danas...

[quote="Nesi"]so, prije nego kazete da je preskupo..... razmislite.... Wink
(i spomenite frendovima koji su podstanari - da si odu pogledati - mozda bi im bilo bolje nego tamo gdje sad jesu - prije nego ga se neka firma docepa po tako niskoj cijeni za nju)[/quote]

Mozda je ispalo kao da napadam cijene i slicno. I ja sam podstanar. Placam 1000+rezije za stan od svojih 40tak kvadrata. I znam kako je veselo to sve skupa. Posebno kada pocnu dizati cijene struje, vode i slicno. Troskovi stalno rastu. U zg sam 3 godine i mogu reci da stalno poskupljuje zivot studentima. Ono sto je dobro je da sam u istom stanu cijelo to vrijeme, pa mi ne dize cijenu (osim u samom pocetku), jer bi vjerojatno digao da se netko novi useli. :) [/quote]
wookie (napisa):
Sad ste me uvjerili da dignem cijenu Twisted Evil kidding Very Happy Stan je dobar, nadam se da će biti moj za godinu dana ( s kreditom i ostalim ali svejedno moj), samo moram diplomirati za godinu dana i onda mogu postati prosječna Hrvatica koja daje pola plaće za kredit Smile

Ma da, super! Stan na kredit. Auto na kredit. Ne pada mi nista drugo na pamet trenutno, ali pojest ce ti cijelu placu (uzimajuci u obzir neku "normalnu placu"). Sad Toliko o isplativosti zivota danas...

Nesi (napisa):
so, prije nego kazete da je preskupo..... razmislite.... Wink

Mozda je ispalo kao da napadam cijene i slicno. I ja sam podstanar. Placam 1000+rezije za stan od svojih 40tak kvadrata. I znam kako je veselo to sve skupa. Posebno kada pocnu dizati cijene struje, vode i slicno. Troskovi stalno rastu. U zg sam 3 godine i mogu reci da stalno poskupljuje zivot studentima. Ono sto je dobro je da sam u istom stanu cijelo to vrijeme, pa mi ne dize cijenu (osim u samom pocetku), jer bi vjerojatno digao da se netko novi useli. Smile [/quote]

Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 14:23 pon, 5. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="monkey mystic"]
Moj savjet - [b]ni ne pomisljaj da dignes kredit. Ikad.[/b]
Nakon dosta kalkuliranja augmentiranog sa cinjenicama providiranih od majke, ujaka, bake, te strica bankara, zakljucio sam da se [b]kredit ne isplati[/b]. [/quote]
Pa kako ćeš drugačije kupiti stan osim na kredit... U svakom je slučaju bolje plaćati kredit nego stanarinu... :roll:
monkey mystic (napisa):

Moj savjet - ni ne pomisljaj da dignes kredit. Ikad.
Nakon dosta kalkuliranja augmentiranog sa cinjenicama providiranih od majke, ujaka, bake, te strica bankara, zakljucio sam da se kredit ne isplati.

Pa kako ćeš drugačije kupiti stan osim na kredit... U svakom je slučaju bolje plaćati kredit nego stanarinu... Rolling Eyes

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum