Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Winston Henry Forumaš(ica)

|
Postano: 12:10 sri, 7. 9. 2005 Naslov: Ponavljanje godina |
|
|
Imam hrpu pitanja u vezi bolonjskog procesa i općenito.
Nisam uspio naći odogovre preko Pretraživača, pa sam morao pitati.
Trenutno sam ponavljač prve godine i imam još dva ispita za uvjet za drugu godinu! Inače ne plaćam faks, pa me zanima ako bih SLUČAJNO opet pao, da li bih sada morao plaćati faks, i da li uopće, SMIJEM past dva puta istu godinu?
Druga stvar: ako bih morao plaćati ako bih pao opet, je li ima neka caka da ako sad upišem po novom, bolonjskom, programu, da se zaobiđe (resetira) to brojanje koliko sam puta pao koju godinu i da ne plaćam faks?
Treća stvar: ako ne padnem i ako diplomiram, čuo sam da dipl. ing. titula uopće više ne postoji! Kako će se ta titula onda tretirati? Pa nije valjda da će nas degradirati na ing., a ja se mučio četiri godine, a po novom programu će već za tri godine dobiti tu titulu?
Imam hrpu pitanja u vezi bolonjskog procesa i općenito.
Nisam uspio naći odogovre preko Pretraživača, pa sam morao pitati.
Trenutno sam ponavljač prve godine i imam još dva ispita za uvjet za drugu godinu! Inače ne plaćam faks, pa me zanima ako bih SLUČAJNO opet pao, da li bih sada morao plaćati faks, i da li uopće, SMIJEM past dva puta istu godinu?
Druga stvar: ako bih morao plaćati ako bih pao opet, je li ima neka caka da ako sad upišem po novom, bolonjskom, programu, da se zaobiđe (resetira) to brojanje koliko sam puta pao koju godinu i da ne plaćam faks?
Treća stvar: ako ne padnem i ako diplomiram, čuo sam da dipl. ing. titula uopće više ne postoji! Kako će se ta titula onda tretirati? Pa nije valjda da će nas degradirati na ing., a ja se mučio četiri godine, a po novom programu će već za tri godine dobiti tu titulu?
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 13:35 sri, 7. 9. 2005 Naslov: Re: Ponavljanje godina |
|
|
[quote="Mikka"]Trenutno sam ponavljač prve godine i imam još dva ispita za uvjet za drugu godinu! Inače ne plaćam faks, pa me zanima ako bih SLUČAJNO opet pao, da li bih sada morao plaćati faks, i da li uopće, SMIJEM past dva puta istu godinu?[/quote]
koliko se sjećam ministarstvo pokriva pad iste godine samo jedanput tako da bi morao plačati. pasti možeš 2 i više puta, no ako si za neki kolegij pao 8 puta ne možeš nastaviti studij na tom smjeru.
[quote="Mikka"]Druga stvar: ako bih morao plaćati ako bih pao opet, je li ima neka caka da ako sad upišem po novom, bolonjskom, programu, da se zaobiđe (resetira) to brojanje koliko sam puta pao koju godinu i da ne plaćam faks?[/quote]
ne postoji koliko ja znam.
[quote="Mikka"]Treća stvar: ako ne padnem i ako diplomiram, čuo sam da dipl. ing. titula uopće više ne postoji! Kako će se ta titula onda tretirati? Pa nije valjda da će nas degradirati na ing., a ja se mučio četiri godine, a po novom programu će već za tri godine dobiti tu titulu?[/quote]
krivo si čuo, ta titula će i dalje postojati. samo što se više neće pridavati studentima koji završe po bolonjskom programu, pa će nakon niza godina jednostavno izumrijeti. no ljudi koji ju sada imaju imat će je i dalje.
Mikka (napisa): | Trenutno sam ponavljač prve godine i imam još dva ispita za uvjet za drugu godinu! Inače ne plaćam faks, pa me zanima ako bih SLUČAJNO opet pao, da li bih sada morao plaćati faks, i da li uopće, SMIJEM past dva puta istu godinu? |
koliko se sjećam ministarstvo pokriva pad iste godine samo jedanput tako da bi morao plačati. pasti možeš 2 i više puta, no ako si za neki kolegij pao 8 puta ne možeš nastaviti studij na tom smjeru.
Mikka (napisa): | Druga stvar: ako bih morao plaćati ako bih pao opet, je li ima neka caka da ako sad upišem po novom, bolonjskom, programu, da se zaobiđe (resetira) to brojanje koliko sam puta pao koju godinu i da ne plaćam faks? |
ne postoji koliko ja znam.
Mikka (napisa): | Treća stvar: ako ne padnem i ako diplomiram, čuo sam da dipl. ing. titula uopće više ne postoji! Kako će se ta titula onda tretirati? Pa nije valjda da će nas degradirati na ing., a ja se mučio četiri godine, a po novom programu će već za tri godine dobiti tu titulu? |
krivo si čuo, ta titula će i dalje postojati. samo što se više neće pridavati studentima koji završe po bolonjskom programu, pa će nakon niza godina jednostavno izumrijeti. no ljudi koji ju sada imaju imat će je i dalje.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:14 sri, 7. 9. 2005 Naslov: |
|
|
Vec je puno puta objasnjeno na Forumu: broj padova na ispitu nema veze s padovima godina! :prodike:
Dakle, ono "[i]Bez da sam pao iz bilo kojeg kolegija osam puta[/i]" nema smisla, jer se zbog toga leti s faxa (preciznije, gubis pravo studiranja na tom studiju). :o
Uopce nije bitno [b]zasto[/b] upisujes ponovno - upisujes istu godinu treci put :arrow: placas. 8) Jedina iznimka je ako uspijes opravdati pad (u pravilu to znaci da te par mjeseci nije bilo na faxu i imas lijecnicku dokumentaciju koja ce taj izostanak odobriti). :)
Vec je puno puta objasnjeno na Forumu: broj padova na ispitu nema veze s padovima godina!
Dakle, ono "Bez da sam pao iz bilo kojeg kolegija osam puta" nema smisla, jer se zbog toga leti s faxa (preciznije, gubis pravo studiranja na tom studiju).
Uopce nije bitno zasto upisujes ponovno - upisujes istu godinu treci put placas. Jedina iznimka je ako uspijes opravdati pad (u pravilu to znaci da te par mjeseci nije bilo na faxu i imas lijecnicku dokumentaciju koja ce taj izostanak odobriti).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|