Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:06 sri, 5. 10. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]@radno vrijeme referade: ne bi bilo toliki problem da se ostalo na starim rokovima za upise. Novina koju nam je slozila bivsa uprava je to trebala kompenzirati duzim (ili dvokratnim?) radnim vremenom [b]studentske[/b] referade. Tokom godine postoje intenzivniji radni periodi i postoje lezerniji radni periodi. Inzistirati na istom rezimu rada tokom CIJELE godine je malo vise komoda no sto bi si smjela dopustiti jedna [b]studentska referada[/b] u vrijeme trajanja ispitnih rokova i predavanja i upisa u visu godinu.[/quote]
To si nije dopustila "jedna [b]studentska referada[/b]"; oni su egzekutiva koja provodi ono sto odluci "vlast". :roll:
Prije se u doba upisa zaposljavala jedna pomocna osoba; sada je ta dodatna (treca) osoba zaposlena [b]stalno[/b]. 8)
Razumijem da je problem u skracenim rokovima za upis, no to je nesto s cim treba upoznati Vijece :arrow: predstavnici, pripremite kraci govor kojim cete upozoriti na problem i zamoliti da se ubuduce pripazi na to. 8) Ili prosecite do v.d. prodekanice za nastavu i vidite moze li se sto vec sada napraviti (npr. prolongirati upise do 14.10)... 8)
Upisi su poceli kasnije nego inace, no ne vidim zasto ne bi barem zavrsili kad i inace... :) Mamutske komisije iz nekih kolegija samo idu u prilog toj tvrdnji. ;)
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]@uplatnice na Trgu: zar ne moze fakultet izdavati racune? :-s I sto je vaznije, ne moze li jedna takva informacija biti oglasena na oglasnim plocama? :roll:[/quote]
Cini mi se da je stvar u tome da Fakultet ne smije primati cash lovu. :|
Sto se oglasne ploce tice - slazem se. :?
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | @radno vrijeme referade: ne bi bilo toliki problem da se ostalo na starim rokovima za upise. Novina koju nam je slozila bivsa uprava je to trebala kompenzirati duzim (ili dvokratnim?) radnim vremenom studentske referade. Tokom godine postoje intenzivniji radni periodi i postoje lezerniji radni periodi. Inzistirati na istom rezimu rada tokom CIJELE godine je malo vise komoda no sto bi si smjela dopustiti jedna studentska referada u vrijeme trajanja ispitnih rokova i predavanja i upisa u visu godinu. |
To si nije dopustila "jedna studentska referada"; oni su egzekutiva koja provodi ono sto odluci "vlast".
Prije se u doba upisa zaposljavala jedna pomocna osoba; sada je ta dodatna (treca) osoba zaposlena stalno.
Razumijem da je problem u skracenim rokovima za upis, no to je nesto s cim treba upoznati Vijece predstavnici, pripremite kraci govor kojim cete upozoriti na problem i zamoliti da se ubuduce pripazi na to. Ili prosecite do v.d. prodekanice za nastavu i vidite moze li se sto vec sada napraviti (npr. prolongirati upise do 14.10)...
Upisi su poceli kasnije nego inace, no ne vidim zasto ne bi barem zavrsili kad i inace... Mamutske komisije iz nekih kolegija samo idu u prilog toj tvrdnji.
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | @uplatnice na Trgu: zar ne moze fakultet izdavati racune? I sto je vaznije, ne moze li jedna takva informacija biti oglasena na oglasnim plocama?  |
Cini mi se da je stvar u tome da Fakultet ne smije primati cash lovu.
Sto se oglasne ploce tice - slazem se.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 15:51 sri, 5. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Slazem se s Krckom i nemoam puno za dodati. Meni se na nasem faksu uvijek cinilo da su pravila koja postoje razumna, ali da se ponekad krse u korist studenata, jer da se profesori cesto zapitaju ne "sto pise u pravilniku" nego "sto je pravedno u ovom slucaju". I to mi se jako svidalo, taj element humanosti i povremenog zaobilazenja pravila u korist pravednosti...
Spominjanje nekakvih ogromnih birokratskih savrseno podmazanih i organiziranih masina kao sto je fer mi se u tom svjetlu cini malo... No, kao da ljudi nisu svjesni sto imaju.
Pricajte s medicinarima, ljudi... Ne samo s FERovcima.
Slazem se s Krckom i nemoam puno za dodati. Meni se na nasem faksu uvijek cinilo da su pravila koja postoje razumna, ali da se ponekad krse u korist studenata, jer da se profesori cesto zapitaju ne "sto pise u pravilniku" nego "sto je pravedno u ovom slucaju". I to mi se jako svidalo, taj element humanosti i povremenog zaobilazenja pravila u korist pravednosti...
Spominjanje nekakvih ogromnih birokratskih savrseno podmazanih i organiziranih masina kao sto je fer mi se u tom svjetlu cini malo... No, kao da ljudi nisu svjesni sto imaju.
Pricajte s medicinarima, ljudi... Ne samo s FERovcima.
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 16:45 sri, 5. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Na fakultetskom vijecu kada smo pitali zasto je skracen rok za upise, dobili smo odgovor od prof. Cizmesije (tada jos aktualne prodekanice za nastavu) da ce referada raditi sve dok ima studenata. Dakle da im nece zalupiti vratima u nos u 14:00:00.
Pa se dakle nemojte razici nego trazite da vas prime.
Naravno, ocekuje se da ce primiti sve koji dodju do nekih 14 sati u red. e da se dodje u 16h, i zahtjeva da vas se primi unutra. Ah, ajmo svi u FIFO.
Ja sam danas za nekih 15 min prosao od oglasne ploce do dva metra od vrata referade cekajuci u redu (to mi izgleda kao neka pristojna brzina). Naravno, onda sam otkrio da sam zaboravio index doma. :wacky: :cry: :yikes: :kuku:
Na fakultetskom vijecu kada smo pitali zasto je skracen rok za upise, dobili smo odgovor od prof. Cizmesije (tada jos aktualne prodekanice za nastavu) da ce referada raditi sve dok ima studenata. Dakle da im nece zalupiti vratima u nos u 14:00:00.
Pa se dakle nemojte razici nego trazite da vas prime.
Naravno, ocekuje se da ce primiti sve koji dodju do nekih 14 sati u red. e da se dodje u 16h, i zahtjeva da vas se primi unutra. Ah, ajmo svi u FIFO.
Ja sam danas za nekih 15 min prosao od oglasne ploce do dva metra od vrata referade cekajuci u redu (to mi izgleda kao neka pristojna brzina). Naravno, onda sam otkrio da sam zaboravio index doma.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:08 sri, 5. 10. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]"Rjesava" se tako da semestar traje krace, obicno 13 ili 14 tjedana (zajedno s ispitnim rokom u sredini). IMO, to je prilicno nekompatibilno s Bolonjskim principima po kojima tokom semestra treba ne samo odraditi gradivo, nego i formirati ocjene.[/quote]
al mislim da ovdje ipak ne pricamo o bolonjcima nego o studentima visih godina. bolonjci se nece izgleda uopce susretati s pojmom kao sto je dekanski rok jer ce imat cistu godinu u 7. mjesecu. pricamo o studentima visih godina koji ovaj tjedan imaju I upise I predavanja I ispite, dok na drugim fakultetima (al redom) predavanja pocinju iduci tjedan, a ovaj tjedan su pocela samo brucosima.
krcko (napisa): | "Rjesava" se tako da semestar traje krace, obicno 13 ili 14 tjedana (zajedno s ispitnim rokom u sredini). IMO, to je prilicno nekompatibilno s Bolonjskim principima po kojima tokom semestra treba ne samo odraditi gradivo, nego i formirati ocjene. |
al mislim da ovdje ipak ne pricamo o bolonjcima nego o studentima visih godina. bolonjci se nece izgleda uopce susretati s pojmom kao sto je dekanski rok jer ce imat cistu godinu u 7. mjesecu. pricamo o studentima visih godina koji ovaj tjedan imaju I upise I predavanja I ispite, dok na drugim fakultetima (al redom) predavanja pocinju iduci tjedan, a ovaj tjedan su pocela samo brucosima.
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
chinchi Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:53 sri, 5. 10. 2005 Naslov: |
|
|
tete u referadi su super...inace je referada nocna mora za studente,al nase su sasvim ok...danas sam upisivala u godinu i jedna mi je teta cestitala onak od srca i nasmijana je bila i kak da ja onda njoj nest zamjerim... :)
ono sta je mene ovaj tjedan razljutilo(a vec je tu nesto slicno spomenuto) su predavanja i vjezbe koje se nisu odrzale,a to nije najavljeno...
u ponedjeljak nam se nitko nije pojavio na vjezbama iz euklidskih prostora,a danas smo trebali imati predavanje iz mat.modeliranja i svi cekamo profesora sat vremena jer nas zanima sta cemo uopce radit i sve ono sta ide na uvodnom predavanju,i kad je konacno netko otisao pitat gdje je profesor,nasao je profesora i on je samo rekao da nema predavanja,da sl.tjedan pocinjemo..znaci,obavijesti nije bilo i profesor je bio na faksu,al nije nam nista dosao reci...nije da nekoga tu pozivam na red,al mislim da to nije ok...za euklidske ne znam sta je bilo,mozda asistent/ica nije bio u mogucnosti javiti,al mislim da je profesor danas mogao doci reci... :x
tete u referadi su super...inace je referada nocna mora za studente,al nase su sasvim ok...danas sam upisivala u godinu i jedna mi je teta cestitala onak od srca i nasmijana je bila i kak da ja onda njoj nest zamjerim...
ono sta je mene ovaj tjedan razljutilo(a vec je tu nesto slicno spomenuto) su predavanja i vjezbe koje se nisu odrzale,a to nije najavljeno...
u ponedjeljak nam se nitko nije pojavio na vjezbama iz euklidskih prostora,a danas smo trebali imati predavanje iz mat.modeliranja i svi cekamo profesora sat vremena jer nas zanima sta cemo uopce radit i sve ono sta ide na uvodnom predavanju,i kad je konacno netko otisao pitat gdje je profesor,nasao je profesora i on je samo rekao da nema predavanja,da sl.tjedan pocinjemo..znaci,obavijesti nije bilo i profesor je bio na faksu,al nije nam nista dosao reci...nije da nekoga tu pozivam na red,al mislim da to nije ok...za euklidske ne znam sta je bilo,mozda asistent/ica nije bio u mogucnosti javiti,al mislim da je profesor danas mogao doci reci...
|
|
[Vrh] |
|
Meri Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:57 sri, 5. 10. 2005 Naslov: |
|
|
[quote]
Ja sam danas za nekih 15 min prosao od oglasne ploce do dva metra od vrata referade cekajuci u redu (to mi izgleda kao neka pristojna brzina). [/quote]
istina...ja sam u ut cekala maksimalno 25min, a red je bio do sanducica gdje su se prije bacale prijavnice za ispit..tak da..mislim da se tete trude maksimalno...i kad sam dosla prvi put na faks nisam znala ni di je skriptarnica, a plava teta u referadi se polomila da mi objasni gdje je...istina, nije daleko od referade, ali dok se covjek orijentira..meni bar treba dost vremena za to :brick:
[quote]
Naravno, onda sam otkrio da sam zaboravio index doma[/quote]
damn... :bily:
Citat: |
Ja sam danas za nekih 15 min prosao od oglasne ploce do dva metra od vrata referade cekajuci u redu (to mi izgleda kao neka pristojna brzina). |
istina...ja sam u ut cekala maksimalno 25min, a red je bio do sanducica gdje su se prije bacale prijavnice za ispit..tak da..mislim da se tete trude maksimalno...i kad sam dosla prvi put na faks nisam znala ni di je skriptarnica, a plava teta u referadi se polomila da mi objasni gdje je...istina, nije daleko od referade, ali dok se covjek orijentira..meni bar treba dost vremena za to
Citat: |
Naravno, onda sam otkrio da sam zaboravio index doma |
damn...
_________________ Laganini...i stprljivo.... 
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|