Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 23:59 čet, 20. 10. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Zivac"]Prije nego upišeš Petu svi ti govore kako je to najbolja škola, najbolji učenici po svm natjecanjima, najbolja društva, najbolje akcije, jednostavno elita!
Onda kad dođeš u tu školu razočaranje: sve puno štrebera koji se ulizuju profesorima, učenici dolaze napušeni na nastavu, podrum smrdi od cigareta onih koji markiraju, profesori misle da je njihov predmet najbolji i dave po njemu...
Ali najveće razočaranje tek slijedi: ... kad shvatiš da je to [i]stvarno[/i] elita![/quote]
Je, ja sam se pretproslo ljeto nekaj muvao oko skole i sreo domara vani, pa me se odmah sjetio..
[i]Dobar dan.
Dobar dan.
Kak ste? Kak je skola?
Uf, lose, pokvarila se djeca, 50 ih je na popravnom.
:-s[/i]
I ja sam ostao paf. U moje cetiri godine jedini covjek koji je pao (2.) razred je isao u moj razred, i tad su se svi sablaznjavali kaj je pao, a vidi sad.
Kad vi mladi nemate prof. Radovani. ;)
Enivej, pa naravno da se uvijek nadje [i]bisera[/i], to je svugdje tak..
Slazem se sa Zivcevim opisom, no ipak mislim da se u svakom razredu (bar u moje vrijeme) mogla nac sacica ljudi koji nisu bili takvi. Ja i jos dvoje-troje iz razreda smo npr. imali po dva dana ili tjedan dana izostanka u cijeloj godini i to kad nas je bolest prikovala za krevet, a sve ostalo vrijeme smo bili tamo, spremni ili nespremni, i dobili lose ocjene ak su nas ulovili nespremne, al smo drzali do neceg i nismo se lose osjecali jer smo bili posteni i i mozda zbog toga ponekad dobili koju ocjenu manje. Na kraju mislim da smo dobili i vise znanja nego neki koji su markirali po cijele dane, pa se pojavili kad im je odgovaralo i nastrebali sve napamet.
Da ne pricam da se tako moglo naci ucenicu koja je na kraju radila maturalnu iz geografije ("radila"), a na satu povijesti (da kod prof. Radovani di tak nekaj i nije tak lako prolazilo) nije znala pokazat Australiju na karti svijeta (Al je nastrebala da izrecitira kuda je Cook plovio :roll: ). :cry: Bar je tad naucila. Uvijek se nadje drasticnih primjera.
Zivac (napisa): | Prije nego upišeš Petu svi ti govore kako je to najbolja škola, najbolji učenici po svm natjecanjima, najbolja društva, najbolje akcije, jednostavno elita!
Onda kad dođeš u tu školu razočaranje: sve puno štrebera koji se ulizuju profesorima, učenici dolaze napušeni na nastavu, podrum smrdi od cigareta onih koji markiraju, profesori misle da je njihov predmet najbolji i dave po njemu...
Ali najveće razočaranje tek slijedi: ... kad shvatiš da je to stvarno elita! |
Je, ja sam se pretproslo ljeto nekaj muvao oko skole i sreo domara vani, pa me se odmah sjetio..
Dobar dan.
Dobar dan.
Kak ste? Kak je skola?
Uf, lose, pokvarila se djeca, 50 ih je na popravnom.
I ja sam ostao paf. U moje cetiri godine jedini covjek koji je pao (2.) razred je isao u moj razred, i tad su se svi sablaznjavali kaj je pao, a vidi sad.
Kad vi mladi nemate prof. Radovani.
Enivej, pa naravno da se uvijek nadje bisera, to je svugdje tak..
Slazem se sa Zivcevim opisom, no ipak mislim da se u svakom razredu (bar u moje vrijeme) mogla nac sacica ljudi koji nisu bili takvi. Ja i jos dvoje-troje iz razreda smo npr. imali po dva dana ili tjedan dana izostanka u cijeloj godini i to kad nas je bolest prikovala za krevet, a sve ostalo vrijeme smo bili tamo, spremni ili nespremni, i dobili lose ocjene ak su nas ulovili nespremne, al smo drzali do neceg i nismo se lose osjecali jer smo bili posteni i i mozda zbog toga ponekad dobili koju ocjenu manje. Na kraju mislim da smo dobili i vise znanja nego neki koji su markirali po cijele dane, pa se pojavili kad im je odgovaralo i nastrebali sve napamet.
Da ne pricam da se tako moglo naci ucenicu koja je na kraju radila maturalnu iz geografije ("radila"), a na satu povijesti (da kod prof. Radovani di tak nekaj i nije tak lako prolazilo) nije znala pokazat Australiju na karti svijeta (Al je nastrebala da izrecitira kuda je Cook plovio ). Bar je tad naucila. Uvijek se nadje drasticnih primjera.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:37 pet, 21. 10. 2005 Naslov: |
|
|
koliko sam ja shvatila, peta je super zato sto je ucenicima ponudeno milijun raznoraznih izvannastavnih aktivnosti... cula sam nesto o fotografskom klubu npr (izmedju ostalog); pa da je skola izvrsno opremljena i da se rade eksperimenti na fizici i kemiji, pa da ovo pa da ono.
da vam ja kazem kako je u [b]splitskoj[/b] [i]elitnoj gimnaziji[/i] (u kojoj su nam uvik prali mozak da smo mi [b][i]krema grada[/i][/b] :shock:
- gimnazija je jezicna a covjek ima mogucnost upisat "engleski i njemacki" ili [b]cak[/b] "engleski i talijanski"
- fakultativno se moze upisat onaj drugi strani jezik (ako uspijete nac dovoljno ekipe koja bi isla na to)
- nekoc se fakultativno moglo upisat i francuski, no sad vise nista od toga
- u podrumu se ucionice zovu "kabinet iz biologije" "kabinet iz kemije" i slicno, medutim to su najobicnije ucionice u kojima se odrzava nastava. vrhunac demonstriranja je bio kad je profa iz kemije donila male plasticne "molekulice" i pokazivala nam kako se "ova klima a ova se ne klima" :)
- profesori koji poducavaju jezike (u [b]jezicnoj[/b] gimanziji) su tako pomno birani da sam ja 4 godine ucila njemacki a sad nisam u stanju pratit nastavu iz njemackog kao "stranog jezika u struci" nego se prebacujem na engleski
pa eto... da sam ja bar mogla ic u [i]petu[/i] :(
koliko sam ja shvatila, peta je super zato sto je ucenicima ponudeno milijun raznoraznih izvannastavnih aktivnosti... cula sam nesto o fotografskom klubu npr (izmedju ostalog); pa da je skola izvrsno opremljena i da se rade eksperimenti na fizici i kemiji, pa da ovo pa da ono.
da vam ja kazem kako je u splitskoj elitnoj gimnaziji (u kojoj su nam uvik prali mozak da smo mi krema grada
- gimnazija je jezicna a covjek ima mogucnost upisat "engleski i njemacki" ili cak "engleski i talijanski"
- fakultativno se moze upisat onaj drugi strani jezik (ako uspijete nac dovoljno ekipe koja bi isla na to)
- nekoc se fakultativno moglo upisat i francuski, no sad vise nista od toga
- u podrumu se ucionice zovu "kabinet iz biologije" "kabinet iz kemije" i slicno, medutim to su najobicnije ucionice u kojima se odrzava nastava. vrhunac demonstriranja je bio kad je profa iz kemije donila male plasticne "molekulice" i pokazivala nam kako se "ova klima a ova se ne klima"
- profesori koji poducavaju jezike (u jezicnoj gimanziji) su tako pomno birani da sam ja 4 godine ucila njemacki a sad nisam u stanju pratit nastavu iz njemackog kao "stranog jezika u struci" nego se prebacujem na engleski
pa eto... da sam ja bar mogla ic u petu
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 12:26 pet, 21. 10. 2005 Naslov: |
|
|
PETA JE ZAKON.
Ja sam bila po natjecanjima iz matematike a imala sam 4 iz povijesti (krvavu cetvorku, da budem preciznija).
Da sam htjela ici na natjecanje iz logike, kemije, fizike, na lidrano, na bilo koje sportsko natjecanje, na bilo sto sto sam sad zaboravila spomenuti, nasla bi se grupa iz toga (grupa=angazirani profesor + skupina ljudi koja to zeli isto kao i ja).
Iz mog razreda su svi upisali fakultet (a mnogi ga vec i zavrsili, a vecina njih radi na super mjestima (tipa PMF-MO :wink: )).
Tijekom skolovanja tamo, da, Zivac, grijeha li, imali smo drustveni zivot. Mnogi se jos uvijek redovno nalazimo. (to ne znaci samo svake godine na godisnjici mature (vecina razreda ima jednom u 5 godina) nego znaci da smo ostali prijatelji koji se redovno vidaju).
Razlog zasto je 5. super je jer ima jako visoku kvalitetu nastave. To se vidi po natjecanjima iz svih predmeta. Ali jos jedan razlog je to sto se u petoj poticu izvannastvane aktivnosti i osjecaj elitizma i zajednistva i to rezultira mladim ljudima koji ne samo da su pametni i puni cnjenica o 2. svjetskom ratu nego su i normalni (u drustvenom smislu) i znaju sto hoce u zivotu. Peta proizvodi strahovito veliki broj natjevcatelja i strahovito mali broj fachidiota po natjecatelju.
PETA JE ZAKON.
Ja sam bila po natjecanjima iz matematike a imala sam 4 iz povijesti (krvavu cetvorku, da budem preciznija).
Da sam htjela ici na natjecanje iz logike, kemije, fizike, na lidrano, na bilo koje sportsko natjecanje, na bilo sto sto sam sad zaboravila spomenuti, nasla bi se grupa iz toga (grupa=angazirani profesor + skupina ljudi koja to zeli isto kao i ja).
Iz mog razreda su svi upisali fakultet (a mnogi ga vec i zavrsili, a vecina njih radi na super mjestima (tipa PMF-MO )).
Tijekom skolovanja tamo, da, Zivac, grijeha li, imali smo drustveni zivot. Mnogi se jos uvijek redovno nalazimo. (to ne znaci samo svake godine na godisnjici mature (vecina razreda ima jednom u 5 godina) nego znaci da smo ostali prijatelji koji se redovno vidaju).
Razlog zasto je 5. super je jer ima jako visoku kvalitetu nastave. To se vidi po natjecanjima iz svih predmeta. Ali jos jedan razlog je to sto se u petoj poticu izvannastvane aktivnosti i osjecaj elitizma i zajednistva i to rezultira mladim ljudima koji ne samo da su pametni i puni cnjenica o 2. svjetskom ratu nego su i normalni (u drustvenom smislu) i znaju sto hoce u zivotu. Peta proizvodi strahovito veliki broj natjevcatelja i strahovito mali broj fachidiota po natjecatelju.
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
Postano: 13:05 pet, 21. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Čujte, ja nisam čak ni iz Zagreba, pa sam čula sve moguće (dobre) stvari o Petoj.Nisam ni išla u tu školu.Od uspjeha na natjecanjima i sl.Stvarno, ima malo srednjih u Hrvatskoj koje od prvog dana srednje pa do zadnjeg učenike jednostavno drilaju da uče jer je za njih to najbolje.Uopće nevidim razloga da se pljuje po Petoj.
Jel vam je možda palo na pamet da su ljudi jednostavno zavidni?!
Danas vam se u gotovo svim školama svodi na to da profesori samo poklanjaju ocjene da se mogu upisati na bolji faks ili ono, dolazak roditelja sa "plavom koverticom". Stvarno, svaka čast ljudima što su osnovali takav klub jer se vidi da im je stalo do napretka te škole (na neki još veći nivo),a istodobno se stariji učenici mogu vidjeti sa svojim razrednicima.
:victory:
Čujte, ja nisam čak ni iz Zagreba, pa sam čula sve moguće (dobre) stvari o Petoj.Nisam ni išla u tu školu.Od uspjeha na natjecanjima i sl.Stvarno, ima malo srednjih u Hrvatskoj koje od prvog dana srednje pa do zadnjeg učenike jednostavno drilaju da uče jer je za njih to najbolje.Uopće nevidim razloga da se pljuje po Petoj.
Jel vam je možda palo na pamet da su ljudi jednostavno zavidni?!
Danas vam se u gotovo svim školama svodi na to da profesori samo poklanjaju ocjene da se mogu upisati na bolji faks ili ono, dolazak roditelja sa "plavom koverticom". Stvarno, svaka čast ljudima što su osnovali takav klub jer se vidi da im je stalo do napretka te škole (na neki još veći nivo),a istodobno se stariji učenici mogu vidjeti sa svojim razrednicima.
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
wookie Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 22:49 pet, 21. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Sve to ovisi o profesorima i razredu u kojem je netko bio.
Recimo meni je super bio i razred i profesori, cak i u trecem razredu kad je otisla Fani, a i Jelicka nam vise nije predavala bilo je jako dobro.
Mislim da mi nitko nije popustao zbog toga sto sam isao na natjecanja, a da su profesori bili fleksibilni, to je istina (bili su fleksibilni svima, ne samo meni). No, vecina je drzala jako dobar nivo nastave (to vidim tek kad usporedim neke druge price sa svojim iskustvom). Ako nista drugo, tj. ako im predavanja i nisu bila sjajna, uvijek ste ih mogli zezati.
Sto se tice elitizma, ja to nisam posebno osjecao, a posebno ne u smislu, mi smo najbolji, a ostale gledamo s visoka.
S druge strane, velik broj ljudi iz moga razreda nije se uspio upisati na faks koji su zeljeli ili placaju studij, a i nekima bas ne ide dobro. Ali, opet, ima i jako dobrih primjera.
Uvijek mi je bilo simpaticno prepucavanje s miocanima, ali nikad u nekom negativnom smislu.
Zao mi je onih kojima su ostala negativna sjecanja na 5. Meni se danas vecina srednjoskolskih godina cini kao idila (doduse, ja imam malo losije pamcenje :-)
T.P.
Sve to ovisi o profesorima i razredu u kojem je netko bio.
Recimo meni je super bio i razred i profesori, cak i u trecem razredu kad je otisla Fani, a i Jelicka nam vise nije predavala bilo je jako dobro.
Mislim da mi nitko nije popustao zbog toga sto sam isao na natjecanja, a da su profesori bili fleksibilni, to je istina (bili su fleksibilni svima, ne samo meni). No, vecina je drzala jako dobar nivo nastave (to vidim tek kad usporedim neke druge price sa svojim iskustvom). Ako nista drugo, tj. ako im predavanja i nisu bila sjajna, uvijek ste ih mogli zezati.
Sto se tice elitizma, ja to nisam posebno osjecao, a posebno ne u smislu, mi smo najbolji, a ostale gledamo s visoka.
S druge strane, velik broj ljudi iz moga razreda nije se uspio upisati na faks koji su zeljeli ili placaju studij, a i nekima bas ne ide dobro. Ali, opet, ima i jako dobrih primjera.
Uvijek mi je bilo simpaticno prepucavanje s miocanima, ali nikad u nekom negativnom smislu.
Zao mi je onih kojima su ostala negativna sjecanja na 5. Meni se danas vecina srednjoskolskih godina cini kao idila (doduse, ja imam malo losije pamcenje :-)
T.P.
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:41 sub, 22. 10. 2005 Naslov: |
|
|
ja sam primijetila da je osnovna razlika izmedu neke "fine" gimnazije i bilo koje druge skole ta sta u "finoj" gimnaziji profesori ucenike ne kaznjavaju jedinicama - u mojoj skoli je bilo cudo neviđeno dobit jedinicu zbog neprimjerenog ponasanja u razredu, dok sam cula brdo prica iz drugih skola kako bi netko imao tipa 12 jedinica iz jednog predmeta zato sto je radio gluposti na satu. kod nas su jedinice postojale samo za kad odgovaras i nemas pojma, a obicno bi nekako znali kad smo na redu pa se to nije cesto dogadalo. a i uvijek su bile ispravljive te jedinice - kako ces ispravit jedinicu koju si dobio jer je prof. vec poprilicno osjetljiv na tvoje ponasanje pa je uletila zato sto si, ne znam, nekome dobacio neki papiric (ne na ispitu). ako popravis ponasanje mozes samo [b]ne dobit novu[/b] jedinicu. na taj nacin ucenici postanu neosjetljivi na jedinice i malo ih je briga. bezveze, IMO.
ja sam primijetila da je osnovna razlika izmedu neke "fine" gimnazije i bilo koje druge skole ta sta u "finoj" gimnaziji profesori ucenike ne kaznjavaju jedinicama - u mojoj skoli je bilo cudo neviđeno dobit jedinicu zbog neprimjerenog ponasanja u razredu, dok sam cula brdo prica iz drugih skola kako bi netko imao tipa 12 jedinica iz jednog predmeta zato sto je radio gluposti na satu. kod nas su jedinice postojale samo za kad odgovaras i nemas pojma, a obicno bi nekako znali kad smo na redu pa se to nije cesto dogadalo. a i uvijek su bile ispravljive te jedinice - kako ces ispravit jedinicu koju si dobio jer je prof. vec poprilicno osjetljiv na tvoje ponasanje pa je uletila zato sto si, ne znam, nekome dobacio neki papiric (ne na ispitu). ako popravis ponasanje mozes samo ne dobit novu jedinicu. na taj nacin ucenici postanu neosjetljivi na jedinice i malo ih je briga. bezveze, IMO.
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
Khabir iz Fizike Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
Postano: 16:26 ned, 23. 10. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Khabir iz Fizike"]Tc, tc, tc, tc Roby!:roll: Mislim mogao si to poslati i na fizičarski forum, mislim ima nas sa Pete gimnazije i na Fizici![/quote]
:doh: Stvarno sam mogao! Sorry! :( Prepuna glava drugih stvari.
Dodji u 102 u pon, pokupi pristupnicu, ispuni, odnesi u tajnistvo skole i poslat ce ti na mail statut, plan rada itd. Meni jos nisu nis. Rekli su da je i web u izradi. :) I logo su vec smislili (neki profesionalni dizajner nest napravio..).
Khabir iz Fizike (napisa): | Tc, tc, tc, tc Roby! Mislim mogao si to poslati i na fizičarski forum, mislim ima nas sa Pete gimnazije i na Fizici! |
Stvarno sam mogao! Sorry! Prepuna glava drugih stvari.
Dodji u 102 u pon, pokupi pristupnicu, ispuni, odnesi u tajnistvo skole i poslat ce ti na mail statut, plan rada itd. Meni jos nisu nis. Rekli su da je i web u izradi. I logo su vec smislili (neki profesionalni dizajner nest napravio..).
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
DarkOne™24/7® Forumaš(ica)

|
Postano: 21:29 ned, 23. 10. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Zivac"]Prije nego upišeš Petu svi ti govore kako je to najbolja škola, najbolji učenici po svm natjecanjima, najbolja društva, najbolje akcije, jednostavno elita!
Ali najveće razočaranje tek slijedi: ... kad shvatiš da je to [i]stvarno[/i] elita![/quote]
ja sam dimio u podrumu.. :)) i gdje god sam stigo, i da nisam bas puno bio na nastavi, ali zaboravljas da se moglo i lijepo odigrat BroodWara u subotu.. :)) a mislim da si i ti igro.. :)
Zivac (napisa): | Prije nego upišeš Petu svi ti govore kako je to najbolja škola, najbolji učenici po svm natjecanjima, najbolja društva, najbolje akcije, jednostavno elita!
Ali najveće razočaranje tek slijedi: ... kad shvatiš da je to stvarno elita! |
ja sam dimio u podrumu.. :)) i gdje god sam stigo, i da nisam bas puno bio na nastavi, ali zaboravljas da se moglo i lijepo odigrat BroodWara u subotu.. :)) a mislim da si i ti igro.. :)
_________________ Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:40 sri, 26. 10. 2005 Naslov: |
|
|
po meni je peta stvarno dobra skola, imao sam super razred s kojim se vidjam koliko mogu, nije bilo nekih ekstrema koji bi narusavali atmosferu ili zajednistvo.
svako je mogao izraziti misljenje ili pronaci kaj ga zanima. svi su upisali faks, uglavnom ono sto im je bio prvi izbor, a i imam osjecaj da smo puno naucili.
posebno moram istaknuti znanje koje sam sticao na drzavnom od svojih mentora-studenata... ;) martinab, ne znam znas li da se tvoja pravila jos uvijek prenose na nove generacije :D
po meni je peta stvarno dobra skola, imao sam super razred s kojim se vidjam koliko mogu, nije bilo nekih ekstrema koji bi narusavali atmosferu ili zajednistvo.
svako je mogao izraziti misljenje ili pronaci kaj ga zanima. svi su upisali faks, uglavnom ono sto im je bio prvi izbor, a i imam osjecaj da smo puno naucili.
posebno moram istaknuti znanje koje sam sticao na drzavnom od svojih mentora-studenata... martinab, ne znam znas li da se tvoja pravila jos uvijek prenose na nove generacije
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
Incognito Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
petrich Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
|
[Vrh] |
|
vili Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:03 pon, 14. 11. 2005 Naslov: |
|
|
Cim sam procitao prvi post, samo sam cekao kad ce pocet prepucavanja na temu mioc-peta. Zalosno :(
Da ne kazem da je uvijek bilo onih i sa jedne i sa druge strane koji su takve rasprave (u negativnom smislu) inicirali.
Sto se matematike tice, u zadnje vrijeme vise oni iz 5. (naime, ne znam kako je to prije bilo ali, vjerovali ili ne, mioc je pred 7-8 godina i tu bio alfa i omega), a sto se recimo informatike tice, tu su miocani nadmocni pa je tu obrnuta situacija.
No svejedno, ne znam zasto bi netko bio ugrozen.
Ja sam miocanin i mioc mi je bio super, ali isto tako mislim da je peta jako dobra skola i slazem se sa kolegom koji je rekao da su uspjesni natjecatelji u petu i mioc manje-vise takvi i dosli odn. da su vecinom sami zasluzni za svoj napredak. I to u smislu: ti ljudi su i prije bili inteligentni, nisu ih skole takvima napravile; niko im nije mogao usadit volju za radom, nego su takvi sami po sebi (cast iznimkama, ali svi znamo da je to zanemariv postotak), a i u jednoj i u drugoj skoli je bilo kvalitetnih programa (iliti grupa), i naravno profesora (i studenata; svaka cast mojim mentorima koji su sada asistenti na PMF- MO :bow: :bow: :bow:) za nekakvo dodatno napredovanje.
Ajmo ovako, posto sam miocanin: Zar stvarno mislite da su ljudi iz pete gluplji za informatiku?
So I thought...
Jednostavno vise ljudi s afinitetom za informatiku ide u mioc.
Isto tako, drustvo mi je bilo odlicno u srednjoj, a po natjecanjima sam se druzio uglavnom s petasima.
Prema tome, ovim postom apeliram :prodike: na sve miocane i petase da zakopamo ratnu sjekiru :beg: i zivimo u miru i ljubavi :zivili:
A sto se tice kluba, go for it :bjezi:
:amen:
Cim sam procitao prvi post, samo sam cekao kad ce pocet prepucavanja na temu mioc-peta. Zalosno
Da ne kazem da je uvijek bilo onih i sa jedne i sa druge strane koji su takve rasprave (u negativnom smislu) inicirali.
Sto se matematike tice, u zadnje vrijeme vise oni iz 5. (naime, ne znam kako je to prije bilo ali, vjerovali ili ne, mioc je pred 7-8 godina i tu bio alfa i omega), a sto se recimo informatike tice, tu su miocani nadmocni pa je tu obrnuta situacija.
No svejedno, ne znam zasto bi netko bio ugrozen.
Ja sam miocanin i mioc mi je bio super, ali isto tako mislim da je peta jako dobra skola i slazem se sa kolegom koji je rekao da su uspjesni natjecatelji u petu i mioc manje-vise takvi i dosli odn. da su vecinom sami zasluzni za svoj napredak. I to u smislu: ti ljudi su i prije bili inteligentni, nisu ih skole takvima napravile; niko im nije mogao usadit volju za radom, nego su takvi sami po sebi (cast iznimkama, ali svi znamo da je to zanemariv postotak), a i u jednoj i u drugoj skoli je bilo kvalitetnih programa (iliti grupa), i naravno profesora (i studenata; svaka cast mojim mentorima koji su sada asistenti na PMF- MO ) za nekakvo dodatno napredovanje.
Ajmo ovako, posto sam miocanin: Zar stvarno mislite da su ljudi iz pete gluplji za informatiku?
So I thought...
Jednostavno vise ljudi s afinitetom za informatiku ide u mioc.
Isto tako, drustvo mi je bilo odlicno u srednjoj, a po natjecanjima sam se druzio uglavnom s petasima.
Prema tome, ovim postom apeliram na sve miocane i petase da zakopamo ratnu sjekiru i zivimo u miru i ljubavi
A sto se tice kluba, go for it
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:37 čet, 17. 11. 2005 Naslov: |
|
|
cc, vili, vili.. pa nema tu ratne sjekire, samo smo mi bolji ;)
ozbiljno, ne mislim da ima puno negativnih prepucavanja, samo je normalno da ljudi zele imati neki osjecaj pripadnosti, a pozitivna konkurencija dobro dodje kao neki motiv na npr. zupanijskom natjecanju.. .
sto se tice druzenje, po mojim iskustvima, mioc i peta su uvijek bili u dobrim odnosima :trio: :cheering: :ples:
cc, vili, vili.. pa nema tu ratne sjekire, samo smo mi bolji
ozbiljno, ne mislim da ima puno negativnih prepucavanja, samo je normalno da ljudi zele imati neki osjecaj pripadnosti, a pozitivna konkurencija dobro dodje kao neki motiv na npr. zupanijskom natjecanju.. .
sto se tice druzenje, po mojim iskustvima, mioc i peta su uvijek bili u dobrim odnosima
|
|
[Vrh] |
|
|