Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Sram me je

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
dejanstankovic
Gost

PostPostano: 11:32 pon, 24. 10. 2005    Naslov: Sram me je Citirajte i odgovorite

Evo dogodilo se cetvrti put u godinu dana da sam izgubio sifru za studomat. :( i sada opet moram da se crvenim u referadi. dali postoji neki drugi nacin da dobijem sifru da ne moram opet ici tamo.
mislim nisam ja kriv, stavim korisnicko ime i sifru u operu, i svaki puta kada dodjem na stranicu stisnem ctr+enter i ubaci sifru. nazalost cini se da povremeno neki spybot ili adaware pocisti kukije i dodje do nestanka sifre. :cry: :cry: :cry: onda dodjem na stranicu i kao budala lupam po tastaturi a ono nista.
Evo dogodilo se cetvrti put u godinu dana da sam izgubio sifru za studomat. Sad i sada opet moram da se crvenim u referadi. dali postoji neki drugi nacin da dobijem sifru da ne moram opet ici tamo.
mislim nisam ja kriv, stavim korisnicko ime i sifru u operu, i svaki puta kada dodjem na stranicu stisnem ctr+enter i ubaci sifru. nazalost cini se da povremeno neki spybot ili adaware pocisti kukije i dodje do nestanka sifre. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad onda dodjem na stranicu i kao budala lupam po tastaturi a ono nista.

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 74 - 66

PostPostano: 11:41 pon, 24. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

nazalost nema drugog nacina i meni se to dogodilo i mislim da je jedini izlaz referada
zao mi je :lol:
nazalost nema drugog nacina i meni se to dogodilo i mislim da je jedini izlaz referada
zao mi je Laughing

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji

Zadnja promjena: bily; 16:10 pon, 24. 10. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 29 - 25

PostPostano: 12:03 pon, 24. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kaj je tak teško zapamtiti šifru?
Kaj je tak teško zapamtiti šifru?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 27 - 22

PostPostano: 13:49 pon, 24. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa bas ti iz sigurnosnih razloga nije dobro da imas saveanu sifru!
uzmi si neku sifru koju cesto koristis, tako da je zapamtis"broj tel,moba,datum rodjenja,..." to zapravo i nije pametno radit ali kad nemres zapamtit sifru!
pa bas ti iz sigurnosnih razloga nije dobro da imas saveanu sifru!
uzmi si neku sifru koju cesto koristis, tako da je zapamtis"broj tel,moba,datum rodjenja,..." to zapravo i nije pametno radit ali kad nemres zapamtit sifru!

andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 15:27 pon, 24. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ah, sam si si kriv.Pa crveni se i dalje! :tapsh:
Ah, sam si si kriv.Pa crveni se i dalje! Tapsh, tapsh,...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
SvekY
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 14 - 3

PostPostano: 18:26 pon, 24. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Čuo sam za sličnu glupost (bez uvrede, molim) dok sam visio prošle godine u praktikumu.

U PuTTY-u (terminal kao i telnet) netko je nešta kemijao da posebni file sa zakodiranom šifrom PuTTY koristi kako potonja osoba ne bi trebala upisivat šifru.

To je, po mom mišljenju, nepotrebna komplikacija jer treba na neki način osigurati da sa svakog kompjutera s kojeg se hoćeš spojit može pristupiti tom fileu, a da pritom drugi ne mogu (ili barem ne mogu jednostavno) pristupit tom flieu sa odgovarajućim korisničkim imenom.
Druga stvar je da tako protjekom vremena raste vjerojatnost da zaboravi šifru, nakon čega treba do admina po novu ..... itd.
Kao treće, postoji vrlo mala vjerojatnost da ti neki program uzme šifru... :grebgreb: ustvari možda sam malo paranoičan, ali prva dva razloga stoje.
Čuo sam za sličnu glupost (bez uvrede, molim) dok sam visio prošle godine u praktikumu.

U PuTTY-u (terminal kao i telnet) netko je nešta kemijao da posebni file sa zakodiranom šifrom PuTTY koristi kako potonja osoba ne bi trebala upisivat šifru.

To je, po mom mišljenju, nepotrebna komplikacija jer treba na neki način osigurati da sa svakog kompjutera s kojeg se hoćeš spojit može pristupiti tom fileu, a da pritom drugi ne mogu (ili barem ne mogu jednostavno) pristupit tom flieu sa odgovarajućim korisničkim imenom.
Druga stvar je da tako protjekom vremena raste vjerojatnost da zaboravi šifru, nakon čega treba do admina po novu ..... itd.
Kao treće, postoji vrlo mala vjerojatnost da ti neki program uzme šifru... Kotacici rade 100 na sat ustvari možda sam malo paranoičan, ali prva dva razloga stoje.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
shokre
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 23:40 pon, 24. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cini mi se da ces, kad zavrsis ovaj faks, imati neki doticaj sa kompjuterima i biti primoran raditi na kompjuteru barem malo. Nekakvu sifru ces morati koristiti, ako ne na vise, onda barem na jednom mjestu - pristupu mejlu. Zato ti predlazem da se sto prije pokrenes, odlucis si naci nekakvu sifru koju ces moci zapamtiti i da ju rucno upisujes svaki put kad ces ju koristiti na studomatu (nije da koristis studomat 25 puta dnevno, pa da ti upisivanje sifre oduzima previse vremena), da ju teze zaboravis.

Ako si mozes zapamtiti pin na mobitelu i pin na kartici od banke, onda mozes zapamtiti i sifru na studomatu (*hint*sifra_na_studomatu = pin_na_mobitelu + pin_na_kartici_od_banke, pri cemu + oznacava "lijepljenje" drugog broja na kraj prvog */hint*).
Cini mi se da ces, kad zavrsis ovaj faks, imati neki doticaj sa kompjuterima i biti primoran raditi na kompjuteru barem malo. Nekakvu sifru ces morati koristiti, ako ne na vise, onda barem na jednom mjestu - pristupu mejlu. Zato ti predlazem da se sto prije pokrenes, odlucis si naci nekakvu sifru koju ces moci zapamtiti i da ju rucno upisujes svaki put kad ces ju koristiti na studomatu (nije da koristis studomat 25 puta dnevno, pa da ti upisivanje sifre oduzima previse vremena), da ju teze zaboravis.

Ako si mozes zapamtiti pin na mobitelu i pin na kartici od banke, onda mozes zapamtiti i sifru na studomatu (*hint*sifra_na_studomatu = pin_na_mobitelu + pin_na_kartici_od_banke, pri cemu + oznacava "lijepljenje" drugog broja na kraj prvog */hint*).

andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 10:50 uto, 25. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Znaš shokre, ovo ti uopće nije loša ideja.E da smo svi mi tako inovativni kao ti bilo bi svega. Pa ak je tak teško zapamtiti šifru, čovječe, pa istetoviraj si je na ruku (il na čelo) pa ju nećeš zaboravit. :kermit:
Znaš shokre, ovo ti uopće nije loša ideja.E da smo svi mi tako inovativni kao ti bilo bi svega. Pa ak je tak teško zapamtiti šifru, čovječe, pa istetoviraj si je na ruku (il na čelo) pa ju nećeš zaboravit. Kermit The Frog

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum