Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Posuđivanje diplomskih radova i ''infinitezimalna'' povijes

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Vincent Van Ear
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-1 = 1 - 2

PostPostano: 19:12 pon, 24. 10. 2005    Naslov: Posuđivanje diplomskih radova i ''infinitezimalna'' povijes Citirajte i odgovorite

Dva pitanja:

U katalog naše središnje knjižnice ukucao sam traženi pojam i ispisalo mi se mnogo diplomskih radova s obzirom na njega.

Smiju li se diplomski radovi posuđivati i kakva je procedura za njihovo posuđivanje :?:

Btw, kako se pristupa pri traženju nekih sićušnih dijelova povijesti, dakle ne tražim oveće razdoblje već povijest u vezi konkretnog pojma koji me zanima :?:
Postoji li nekakva kartoteka pojmova( slično onom glosariju kojeg posjeduju sve math knjige gdje su pojmovi indexirani brojem stranice na kojoj su spomenuti) koja me upućuje na određene knjige ili...
Dva pitanja:

U katalog naše središnje knjižnice ukucao sam traženi pojam i ispisalo mi se mnogo diplomskih radova s obzirom na njega.

Smiju li se diplomski radovi posuđivati i kakva je procedura za njihovo posuđivanje Question

Btw, kako se pristupa pri traženju nekih sićušnih dijelova povijesti, dakle ne tražim oveće razdoblje već povijest u vezi konkretnog pojma koji me zanima Question
Postoji li nekakva kartoteka pojmova( slično onom glosariju kojeg posjeduju sve math knjige gdje su pojmovi indexirani brojem stranice na kojoj su spomenuti) koja me upućuje na određene knjige ili...

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:52 pon, 24. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Diplomski se mogu posuditi, zato i jesu tamo. :D Pitanje je samo smiju li se iznositi van iz knjiznice. :?

Za sicusne dijelove povijesti, upotrijebi :google: ili odi direktno na Wikipediju. 8)
Diplomski se mogu posuditi, zato i jesu tamo. Very Happy Pitanje je samo smiju li se iznositi van iz knjiznice. Confused

Za sicusne dijelove povijesti, upotrijebi Google rulez! ili odi direktno na Wikipediju. Cool

[Vrh]
Vincent Van Ear
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 1 - 2

PostPostano: 20:15 pon, 24. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Diplomski se mogu posuditi, zato i jesu tamo. :D Pitanje je samo smiju li se iznositi van iz knjiznice. :? [/quote]

thx.

[quote]
Za sicusne dijelove povijesti, upotrijebi :google: ili odi direktno na Wikipediju. 8)[/quote]

wikica me ne zadovoljava, ona pojašnjava pojam, meni ne treba pojašnjenje već ''evolutivna'' povijest pojma, konkretna imena i godine, porivi i ostalo. :wink:
vsego (napisa):
Diplomski se mogu posuditi, zato i jesu tamo. Very Happy Pitanje je samo smiju li se iznositi van iz knjiznice. Confused

thx.

Citat:

Za sicusne dijelove povijesti, upotrijebi Google rulez! ili odi direktno na Wikipediju. Cool

wikica me ne zadovoljava, ona pojašnjava pojam, meni ne treba pojašnjenje već ''evolutivna'' povijest pojma, konkretna imena i godine, porivi i ostalo. Wink

anamari
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 12 - 6

PostPostano: 8:34 uto, 25. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ima zanimljivo poglavlje o tome u knjizi profesora Sikica "Povijest matematike". A na kraju knjige popis literature koja mu je posluzila kao izvor.
Ima zanimljivo poglavlje o tome u knjizi profesora Sikica "Povijest matematike". A na kraju knjige popis literature koja mu je posluzila kao izvor.

STOP nasilju medu zivotinjama!
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:41 uto, 25. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Vincent Van Ear"]wikica me ne zadovoljava, ona pojašnjava pojam, meni ne treba pojašnjenje već ''evolutivna'' povijest pojma, konkretna imena i godine, porivi i ostalo. :wink:[/quote]

A zasto ovdje ne otvoris topic o tome, recimo pod "Matematika (opcenito)"? :-k Mozda netko zna. :D Najgore sto ti se moze desiti je da ti nitko ne odgovori... ;)
Vincent Van Ear (napisa):
wikica me ne zadovoljava, ona pojašnjava pojam, meni ne treba pojašnjenje već ''evolutivna'' povijest pojma, konkretna imena i godine, porivi i ostalo. Wink

A zasto ovdje ne otvoris topic o tome, recimo pod "Matematika (opcenito)"? Think Mozda netko zna. Very Happy Najgore sto ti se moze desiti je da ti nitko ne odgovori... Wink

[Vrh]
Maroje
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

51 = 55 - 4

PostPostano: 11:10 pet, 4. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nemoj pretraživati prema ključnim riječima! Prvo nađi gdje to spada na

http://www.ams.org/msc/

U ovom slučaju to bi bilo 26-03, zatim pretraži prema stručnoj oznaci knjižnicu i naći ćeš šta ti treba:

http://mathlibw.math.hr/lstTitle.asp?UDK=1001356.

Možda nije loše ni proći kroz katalog jer nisu sve knjige uvedene.
Nemoj pretraživati prema ključnim riječima! Prvo nađi gdje to spada na

http://www.ams.org/msc/

U ovom slučaju to bi bilo 26-03, zatim pretraži prema stručnoj oznaci knjižnicu i naći ćeš šta ti treba:

http://mathlibw.math.hr/lstTitle.asp?UDK=1001356.

Možda nije loše ni proći kroz katalog jer nisu sve knjige uvedene.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum