Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Primjetih
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
35 = 192 - 157

PostPostano: 13:34 čet, 27. 10. 2005    Naslov: Primjetih Citirajte i odgovorite

Primjetila sam da se na LA1 promjenio poredak prošlogodišnjeg nastavnog plana.Kako ta da se prošle godine rang matrica radio poslije determinanti,a sada se to radi odmah napočetku.Po meni je barem ovaj novi program bolji.A primjetila sam da se i za razliku od prošle godine radi detaljnije.Ovo je stvarno za svaku pohvalu!!! No coment!
:victory: :cg:
Primjetila sam da se na LA1 promjenio poredak prošlogodišnjeg nastavnog plana.Kako ta da se prošle godine rang matrica radio poslije determinanti,a sada se to radi odmah napočetku.Po meni je barem ovaj novi program bolji.A primjetila sam da se i za razliku od prošle godine radi detaljnije.Ovo je stvarno za svaku pohvalu!!! No coment!
Pooobjeeedaaaa!!! Clapping Mr.Green

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
pecina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
62 = 85 - 23

PostPostano: 15:00 čet, 27. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Iako sam već odradio la1 bio sam nedavno na predavanju (u utorak) i primjetio sam da im je program drukčiji nego naši. Naime, oni već rade rang i karakteristčne prostore matrica prije nego što smo mi učili.

Da li je to radi Bologne? Smatram da previše brzaju sa gradivom i da pojedinim studentima nije jasno trenutačno gradivo (BSO neki studenti).
Iako sam već odradio la1 bio sam nedavno na predavanju (u utorak) i primjetio sam da im je program drukčiji nego naši. Naime, oni već rade rang i karakteristčne prostore matrica prije nego što smo mi učili.

Da li je to radi Bologne? Smatram da previše brzaju sa gradivom i da pojedinim studentima nije jasno trenutačno gradivo (BSO neki studenti).

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 15:16 čet, 27. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa ima nekih (velika većina) koja baš neshvaća to najbolje,ali svakako se slažem da malo brzamo s gradivom.To nam je profesor isto rekao.Kao po njegovom programu moramo obraditi sve u 15 tjedana,a gradiva imamo za 16 tjedana, pa zato brzamo.Ja to ponavljam pa mi je već sve jasno,a ima i relativno novih stvari koje moraš baš skužiti, a i neki se teoremi na malo drugačiji način dokazuju ali su u principu na neki način isti.
Pa ima nekih (velika većina) koja baš neshvaća to najbolje,ali svakako se slažem da malo brzamo s gradivom.To nam je profesor isto rekao.Kao po njegovom programu moramo obraditi sve u 15 tjedana,a gradiva imamo za 16 tjedana, pa zato brzamo.Ja to ponavljam pa mi je već sve jasno,a ima i relativno novih stvari koje moraš baš skužiti, a i neki se teoremi na malo drugačiji način dokazuju ali su u principu na neki način isti.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
DarkOne™24/7®
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 5 - 7

PostPostano: 18:43 čet, 27. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

a mozda jednostavno, ne ide istim redosljedom.. :))
a mozda jednostavno, ne ide istim redosljedom.. :))

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail AIM YIM MSNM
nenad
Moderator
Moderator

92 = 106 - 14

PostPostano: 21:13 čet, 27. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Što se tiče novog nastavnog plana, evo PostScript slike [url]http://simbol.math.hr/LA/laprogr.ps[/url] (žao mi je, ali zasad nisam načinio PDF). To je izvađeno iz teksta od nekoliko stotina stranica.

Zaista, došlo je do manjih promjena (Klasična algebra vektora je preseljena u prvi semestar, neki manji dijelovi gradiva su izostavljeni, ...) Ipak, radi se o manjim promjenama onoga što se radilo lani. Osim te klasične algebre vektora, za završni ispit u pitanju su sitnice.

Ne bih se bio ni javljao, ali kad sam prozvan da brzam ...
Naprosto me je iznenadilo to da je nastava otkazana u ponedjeljak, a trebam ispredavati materijal koji će se raditi na vježbama i ovaj i čitav sljedeći tjedan (jedna grupa). Zato sam, priznajem, ispustio jedan broj primjera koje bih inače radio, ali će ti primjeri biti načinjeni na vježbama (jednoj grupi sam uskočio u zamjenu, da ne gubi termin, i pripremio te primjere, te su ih danas vidjeli raspisane - nadam se da je to sada jasnije; druga grupa će to, nadam se, vidjeti već na vježbama sutra).

Svo gradivo stignemo obraditi, ali nema puno vremena za gubljenje na prazni hod. A nije dobro da vježbe idu bitno ispred predavanja, niti da nakon posljednjih vježbi, a prije kolokvija, nemate vremena da sve još jednom pogledate. Proteklih godina smo prije kolokvija običavali organizirati i malo ponavljanje. Ali zato treba i malo vremena.

Na kraju, podsjetio bih da ako je nešto ostalo nejasno, nakon što sami kod ponavljanja to sebi ne uspijete razjasniti, možete:
- otići na konzultacije
- pitati demonstratore
- pitati kolege s godine
i ako je nešto ostalo nejasno mnogima, onda to prije ili poslije vježbi/predavanja napomenite nastavniku, pa će se to pokušati pojasniti.

Moj je dojam da smo (zasad) ove godine uspostavili dobar kontakt, ima puno pitanja, i nadam se da barem dio njih biva i odgovoren. Ako nešto i zaboravimo, pitajte ponovno!

- Nenad Antonić
Što se tiče novog nastavnog plana, evo PostScript slike http://simbol.math.hr/LA/laprogr.ps (žao mi je, ali zasad nisam načinio PDF). To je izvađeno iz teksta od nekoliko stotina stranica.

Zaista, došlo je do manjih promjena (Klasična algebra vektora je preseljena u prvi semestar, neki manji dijelovi gradiva su izostavljeni, ...) Ipak, radi se o manjim promjenama onoga što se radilo lani. Osim te klasične algebre vektora, za završni ispit u pitanju su sitnice.

Ne bih se bio ni javljao, ali kad sam prozvan da brzam ...
Naprosto me je iznenadilo to da je nastava otkazana u ponedjeljak, a trebam ispredavati materijal koji će se raditi na vježbama i ovaj i čitav sljedeći tjedan (jedna grupa). Zato sam, priznajem, ispustio jedan broj primjera koje bih inače radio, ali će ti primjeri biti načinjeni na vježbama (jednoj grupi sam uskočio u zamjenu, da ne gubi termin, i pripremio te primjere, te su ih danas vidjeli raspisane - nadam se da je to sada jasnije; druga grupa će to, nadam se, vidjeti već na vježbama sutra).

Svo gradivo stignemo obraditi, ali nema puno vremena za gubljenje na prazni hod. A nije dobro da vježbe idu bitno ispred predavanja, niti da nakon posljednjih vježbi, a prije kolokvija, nemate vremena da sve još jednom pogledate. Proteklih godina smo prije kolokvija običavali organizirati i malo ponavljanje. Ali zato treba i malo vremena.

Na kraju, podsjetio bih da ako je nešto ostalo nejasno, nakon što sami kod ponavljanja to sebi ne uspijete razjasniti, možete:
- otići na konzultacije
- pitati demonstratore
- pitati kolege s godine
i ako je nešto ostalo nejasno mnogima, onda to prije ili poslije vježbi/predavanja napomenite nastavniku, pa će se to pokušati pojasniti.

Moj je dojam da smo (zasad) ove godine uspostavili dobar kontakt, ima puno pitanja, i nadam se da barem dio njih biva i odgovoren. Ako nešto i zaboravimo, pitajte ponovno!

- Nenad Antonić

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:24 čet, 27. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo, PDF verzija... O:)
Evo, PDF verzija... Angel

laprogr.pdf
 Description:
LA 1 & 2 - plan i program

Download
 Filename:  laprogr.pdf
 Filesize:  32.33 KB
 Downloaded:  417 Time(s)

[Vrh]
PIPboy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 3

PostPostano: 22:50 čet, 27. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Po nastavnom sadrzaju izgleda da ce se sve raditi kao i prosle godine ... 8)
Po nastavnom sadrzaju izgleda da ce se sve raditi kao i prosle godine ... Cool

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 21:57 sri, 2. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

U programu se nigdje kao uvjet ne spominju blic testovi. Znači li to da ste odustali od njih?
U programu se nigdje kao uvjet ne spominju blic testovi. Znači li to da ste odustali od njih?

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 23:24 sri, 2. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja mu se sutra nadam :shocked!:

prvi put kad bi volila da nisam u pravu heheh 8)
ja mu se sutra nadam #Shocked

prvi put kad bi volila da nisam u pravu heheh Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
nenad
Moderator
Moderator

92 = 106 - 14

PostPostano: 19:03 čet, 3. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]U programu se nigdje kao uvjet ne spominju blic testovi. Znači li to da ste odustali od njih?[/quote]

Takvi detalji se definiraju svake godine. Tako i tako taj dio programa je stavljen za sve predmete jednako (manje-više), premda je u prijedlozima koji su pisani bilo puno drugih rješenja.

Dakle, Linearna algebra I (inženjeri) ima DVA kolokvija (25%+25%) i završni ispit (40%), te kontrolu redovitog praćenja nastave (10%). Posljednji element se može realizirati na različite načine; u grupi L-Ž pišu se 4 [i]testića[/i] (u drugoj se grupi predaju domaći radovi, mislim).

Cilj ovih [i]testića[/i] je:
- pravovremeno vam dati informaciju radite li dobro ili loše, dok još ima vremena za promjene
- motivirati vas na redovito učenje

Prag prolaznosti od 30% ukupnih rezultata je namjerno stavljen niži, kako bi ga svaki student s umjerenim trudom mogao prijeći. Ali vrlo rijetki bez ikakvog truda :)

Naravno, odmah bih upozorio da ovo nije primjer standardnih zadataka s kolokvija; ti će zadaci vjerojatno biti nešto teži, više će biti toga za razmišljati, ...
Ali, kolokviji dolaze nakon [i]testića[/i], pišu se dulje i očekuje se da ćete za njih još više učiti ... Na kraju, oba kolokvija zajedno nose pola ocjene.

- Nenad Antonić.
Citat:

Takvi detalji se definiraju svake godine. Tako i tako taj dio programa je stavljen za sve predmete jednako (manje-više), premda je u prijedlozima koji su pisani bilo puno drugih rješenja.

Dakle, Linearna algebra I (inženjeri) ima DVA kolokvija (25%+25%) i završni ispit (40%), te kontrolu redovitog praćenja nastave (10%). Posljednji element se može realizirati na različite načine; u grupi L-Ž pišu se 4 testića (u drugoj se grupi predaju domaći radovi, mislim).

Cilj ovih testića je:
- pravovremeno vam dati informaciju radite li dobro ili loše, dok još ima vremena za promjene
- motivirati vas na redovito učenje

Prag prolaznosti od 30% ukupnih rezultata je namjerno stavljen niži, kako bi ga svaki student s umjerenim trudom mogao prijeći. Ali vrlo rijetki bez ikakvog truda Smile

Naravno, odmah bih upozorio da ovo nije primjer standardnih zadataka s kolokvija; ti će zadaci vjerojatno biti nešto teži, više će biti toga za razmišljati, ...
Ali, kolokviji dolaze nakon testića, pišu se dulje i očekuje se da ćete za njih još više učiti ... Na kraju, oba kolokvija zajedno nose pola ocjene.

- Nenad Antonić.

[Vrh]
PIPboy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 3

PostPostano: 22:23 čet, 3. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Koje gradivo pokriva prvi kolokvij ?

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
nenad
Moderator
Moderator

92 = 106 - 14

PostPostano: 6:30 pet, 4. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Koje gradivo pokriva prvi kolokvij ?[/quote]

Još se ne zna :D

Bit će jasno rečeno na predavanjima i vježbama. Uobičajeno je da pokriva svo gradivo do tada obrađeno, s time da će se jasno reći ako (recimo) neće pokrivati gradivo zadnjeg predavanja ili vježbi.
Ako nešto ne bude obrađeno do tada, to niti nećete morati znati.

- Nenad Antonić.
Citat:

Još se ne zna Very Happy

Bit će jasno rečeno na predavanjima i vježbama. Uobičajeno je da pokriva svo gradivo do tada obrađeno, s time da će se jasno reći ako (recimo) neće pokrivati gradivo zadnjeg predavanja ili vježbi.
Ako nešto ne bude obrađeno do tada, to niti nećete morati znati.

- Nenad Antonić.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum