Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
Postano: 15:16 čet, 27. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Pa ima nekih (velika većina) koja baš neshvaća to najbolje,ali svakako se slažem da malo brzamo s gradivom.To nam je profesor isto rekao.Kao po njegovom programu moramo obraditi sve u 15 tjedana,a gradiva imamo za 16 tjedana, pa zato brzamo.Ja to ponavljam pa mi je već sve jasno,a ima i relativno novih stvari koje moraš baš skužiti, a i neki se teoremi na malo drugačiji način dokazuju ali su u principu na neki način isti.
Pa ima nekih (velika većina) koja baš neshvaća to najbolje,ali svakako se slažem da malo brzamo s gradivom.To nam je profesor isto rekao.Kao po njegovom programu moramo obraditi sve u 15 tjedana,a gradiva imamo za 16 tjedana, pa zato brzamo.Ja to ponavljam pa mi je već sve jasno,a ima i relativno novih stvari koje moraš baš skužiti, a i neki se teoremi na malo drugačiji način dokazuju ali su u principu na neki način isti.
|
|
[Vrh] |
|
DarkOne™24/7® Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
nenad Moderator

|
Postano: 21:13 čet, 27. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Što se tiče novog nastavnog plana, evo PostScript slike [url]http://simbol.math.hr/LA/laprogr.ps[/url] (žao mi je, ali zasad nisam načinio PDF). To je izvađeno iz teksta od nekoliko stotina stranica.
Zaista, došlo je do manjih promjena (Klasična algebra vektora je preseljena u prvi semestar, neki manji dijelovi gradiva su izostavljeni, ...) Ipak, radi se o manjim promjenama onoga što se radilo lani. Osim te klasične algebre vektora, za završni ispit u pitanju su sitnice.
Ne bih se bio ni javljao, ali kad sam prozvan da brzam ...
Naprosto me je iznenadilo to da je nastava otkazana u ponedjeljak, a trebam ispredavati materijal koji će se raditi na vježbama i ovaj i čitav sljedeći tjedan (jedna grupa). Zato sam, priznajem, ispustio jedan broj primjera koje bih inače radio, ali će ti primjeri biti načinjeni na vježbama (jednoj grupi sam uskočio u zamjenu, da ne gubi termin, i pripremio te primjere, te su ih danas vidjeli raspisane - nadam se da je to sada jasnije; druga grupa će to, nadam se, vidjeti već na vježbama sutra).
Svo gradivo stignemo obraditi, ali nema puno vremena za gubljenje na prazni hod. A nije dobro da vježbe idu bitno ispred predavanja, niti da nakon posljednjih vježbi, a prije kolokvija, nemate vremena da sve još jednom pogledate. Proteklih godina smo prije kolokvija običavali organizirati i malo ponavljanje. Ali zato treba i malo vremena.
Na kraju, podsjetio bih da ako je nešto ostalo nejasno, nakon što sami kod ponavljanja to sebi ne uspijete razjasniti, možete:
- otići na konzultacije
- pitati demonstratore
- pitati kolege s godine
i ako je nešto ostalo nejasno mnogima, onda to prije ili poslije vježbi/predavanja napomenite nastavniku, pa će se to pokušati pojasniti.
Moj je dojam da smo (zasad) ove godine uspostavili dobar kontakt, ima puno pitanja, i nadam se da barem dio njih biva i odgovoren. Ako nešto i zaboravimo, pitajte ponovno!
- Nenad Antonić
Što se tiče novog nastavnog plana, evo PostScript slike http://simbol.math.hr/LA/laprogr.ps (žao mi je, ali zasad nisam načinio PDF). To je izvađeno iz teksta od nekoliko stotina stranica.
Zaista, došlo je do manjih promjena (Klasična algebra vektora je preseljena u prvi semestar, neki manji dijelovi gradiva su izostavljeni, ...) Ipak, radi se o manjim promjenama onoga što se radilo lani. Osim te klasične algebre vektora, za završni ispit u pitanju su sitnice.
Ne bih se bio ni javljao, ali kad sam prozvan da brzam ...
Naprosto me je iznenadilo to da je nastava otkazana u ponedjeljak, a trebam ispredavati materijal koji će se raditi na vježbama i ovaj i čitav sljedeći tjedan (jedna grupa). Zato sam, priznajem, ispustio jedan broj primjera koje bih inače radio, ali će ti primjeri biti načinjeni na vježbama (jednoj grupi sam uskočio u zamjenu, da ne gubi termin, i pripremio te primjere, te su ih danas vidjeli raspisane - nadam se da je to sada jasnije; druga grupa će to, nadam se, vidjeti već na vježbama sutra).
Svo gradivo stignemo obraditi, ali nema puno vremena za gubljenje na prazni hod. A nije dobro da vježbe idu bitno ispred predavanja, niti da nakon posljednjih vježbi, a prije kolokvija, nemate vremena da sve još jednom pogledate. Proteklih godina smo prije kolokvija običavali organizirati i malo ponavljanje. Ali zato treba i malo vremena.
Na kraju, podsjetio bih da ako je nešto ostalo nejasno, nakon što sami kod ponavljanja to sebi ne uspijete razjasniti, možete:
- otići na konzultacije
- pitati demonstratore
- pitati kolege s godine
i ako je nešto ostalo nejasno mnogima, onda to prije ili poslije vježbi/predavanja napomenite nastavniku, pa će se to pokušati pojasniti.
Moj je dojam da smo (zasad) ove godine uspostavili dobar kontakt, ima puno pitanja, i nadam se da barem dio njih biva i odgovoren. Ako nešto i zaboravimo, pitajte ponovno!
- Nenad Antonić
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
PIPboy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nenad Moderator

|
Postano: 19:03 čet, 3. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote]U programu se nigdje kao uvjet ne spominju blic testovi. Znači li to da ste odustali od njih?[/quote]
Takvi detalji se definiraju svake godine. Tako i tako taj dio programa je stavljen za sve predmete jednako (manje-više), premda je u prijedlozima koji su pisani bilo puno drugih rješenja.
Dakle, Linearna algebra I (inženjeri) ima DVA kolokvija (25%+25%) i završni ispit (40%), te kontrolu redovitog praćenja nastave (10%). Posljednji element se može realizirati na različite načine; u grupi L-Ž pišu se 4 [i]testića[/i] (u drugoj se grupi predaju domaći radovi, mislim).
Cilj ovih [i]testića[/i] je:
- pravovremeno vam dati informaciju radite li dobro ili loše, dok još ima vremena za promjene
- motivirati vas na redovito učenje
Prag prolaznosti od 30% ukupnih rezultata je namjerno stavljen niži, kako bi ga svaki student s umjerenim trudom mogao prijeći. Ali vrlo rijetki bez ikakvog truda :)
Naravno, odmah bih upozorio da ovo nije primjer standardnih zadataka s kolokvija; ti će zadaci vjerojatno biti nešto teži, više će biti toga za razmišljati, ...
Ali, kolokviji dolaze nakon [i]testića[/i], pišu se dulje i očekuje se da ćete za njih još više učiti ... Na kraju, oba kolokvija zajedno nose pola ocjene.
- Nenad Antonić.
Citat: | U programu se nigdje kao uvjet ne spominju blic testovi. Znači li to da ste odustali od njih? |
Takvi detalji se definiraju svake godine. Tako i tako taj dio programa je stavljen za sve predmete jednako (manje-više), premda je u prijedlozima koji su pisani bilo puno drugih rješenja.
Dakle, Linearna algebra I (inženjeri) ima DVA kolokvija (25%+25%) i završni ispit (40%), te kontrolu redovitog praćenja nastave (10%). Posljednji element se može realizirati na različite načine; u grupi L-Ž pišu se 4 testića (u drugoj se grupi predaju domaći radovi, mislim).
Cilj ovih testića je:
- pravovremeno vam dati informaciju radite li dobro ili loše, dok još ima vremena za promjene
- motivirati vas na redovito učenje
Prag prolaznosti od 30% ukupnih rezultata je namjerno stavljen niži, kako bi ga svaki student s umjerenim trudom mogao prijeći. Ali vrlo rijetki bez ikakvog truda
Naravno, odmah bih upozorio da ovo nije primjer standardnih zadataka s kolokvija; ti će zadaci vjerojatno biti nešto teži, više će biti toga za razmišljati, ...
Ali, kolokviji dolaze nakon testića, pišu se dulje i očekuje se da ćete za njih još više učiti ... Na kraju, oba kolokvija zajedno nose pola ocjene.
- Nenad Antonić.
|
|
[Vrh] |
|
PIPboy Forumaš(ica)

|
Postano: 22:23 čet, 3. 11. 2005 Naslov: |
|
|
Koje gradivo pokriva prvi kolokvij ?
Koje gradivo pokriva prvi kolokvij ?