Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
Postano: 22:02 čet, 10. 11. 2005 Naslov: pseudokod u kolokvijima+BB iz zadaca |
|
|
oke,dva pitanja za kolokvije
1) ja sam u grupi maje karage i sad mi radimo u kodu za koji mi ferovac kaze da je nesto izmedju pseudokoda,c i fortrana.ja nisam nikad programirala ni u cemu pa naravno ne znam da je to nesto izmedju pseudokoda,c i fortrana.no dobro,taj dio zanemarimo. i sad ja procitam na primjeru kolokvija iz proslih godina napomenu sitnim slovima u dnu stranice,molim lijepo, koja kaze da ako ne pisemo u pseudokodu, gledaju nam se sintakticke pogreske. dakle prizna li se meni na kolokvijima ovaj kod koji sad radimo il cete mi rec da sam pokusala (neuspjesno) pisat u c-u ili u fortranu i nema bodova za mene?
2) neka mi netko pojasni vezu izmedju bonus bodova iz zadaca i kolokvija? ako je ima? sorry nesi nisam slusala.. :roll:
tenkju :)
oke,dva pitanja za kolokvije
1) ja sam u grupi maje karage i sad mi radimo u kodu za koji mi ferovac kaze da je nesto izmedju pseudokoda,c i fortrana.ja nisam nikad programirala ni u cemu pa naravno ne znam da je to nesto izmedju pseudokoda,c i fortrana.no dobro,taj dio zanemarimo. i sad ja procitam na primjeru kolokvija iz proslih godina napomenu sitnim slovima u dnu stranice,molim lijepo, koja kaze da ako ne pisemo u pseudokodu, gledaju nam se sintakticke pogreske. dakle prizna li se meni na kolokvijima ovaj kod koji sad radimo il cete mi rec da sam pokusala (neuspjesno) pisat u c-u ili u fortranu i nema bodova za mene?
2) neka mi netko pojasni vezu izmedju bonus bodova iz zadaca i kolokvija? ako je ima? sorry nesi nisam slusala..
tenkju
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 22:39 čet, 10. 11. 2005 Naslov: Re: pseudokod u kolokvijima+BB iz zadaca |
|
|
[quote]oke,dva pitanja za kolokvije
1) ja sam u grupi maje karage i sad mi radimo u kodu za koji mi ferovac kaze da je nesto izmedju pseudokoda,c i fortrana.ja nisam nikad programirala ni u cemu pa naravno ne znam da je to nesto izmedju pseudokoda,c i fortrana.no dobro,taj dio zanemarimo. i sad ja procitam na primjeru kolokvija iz proslih godina napomenu sitnim slovima u dnu stranice,molim lijepo, koja kaze da ako ne pisemo u pseudokodu, gledaju nam se sintakticke pogreske. dakle prizna li se meni na kolokvijima ovaj kod koji sad radimo il cete mi rec da sam pokusala (neuspjesno) pisat u c-u ili u fortranu i nema bodova za mene?[/quote]
lijepo ti svom ferovcu reci da sjedi na usima :roll:
lijepo je receno da radite pseudokod..... koji nalikuje na c....
a ako tvoj ferovac ne zna sto je pseudokod, onda neka si malo ponovi gradivo :wink:
u svakom slucaju, vi imate izbor raditi u pseudokodu u ovom slucaju pseudoCeu.... ili mozete, ako mislite da znate, raditi bas u Ceu
ako se odlucite za varijantu pisanja pravog Cea, onda se naravno, u obzir prilikom ispravljanja uzimaju i sve sinktakticke greske...
sluzbeno u gradivu je PSEUDOC (pseudokod prilagodjen daljnjem gradivu)
a next time procitaj SVE sto pise na dnu kolokvija.... :PPPP jer je uvijek lijepo raspisano... a ne ovako parcijalno kako si napisala...
[quote]2) neka mi netko pojasni vezu izmedju bonus bodova iz zadaca i kolokvija? ako je ima? sorry nesi nisam slusala.. :roll: [/quote]
nema je, ili mozda ima.... dakle, vi imate za obvezu skupiti bodove iz zadace i iz kolokvija - iz svoga postoje kriteriji koliko bodova treba skupiti i to je OBAVEZNI dio
bonus bodovi se skupljaju putem bonus zadataka u zadaci, te ovisno o broju predanih savrseno tocnih bonus zadataka ce se ti bodovi pribrojiti bodovima iz kolokvija...
dakle, na zadacama mozete osvojiti 10 bodova - a morate predati 4/5 zadaca = morate imati 8 bodova iz zadaca (u mojoj tablici se vodi kao 1 jer brojim predane zadace)
na kolokviju mozete osvojiti preostalih 90 bodova, 40 u prvom i 50 u drugom... u svakom kolokviju imate obavezni dio i ono drugo.... iz obaveznog dijela morate imati odredjeni dio (ili cak sve - to ne znam tocno) da bi imali uvjete za potpis... tj da bi prosli tj da ne bi pali godinu.... (potpis = prolaz)
e sad, ako je netko marljivo rjesavao dodatne zadatke... onda ce mu se bonus bodovi probrojiti bodovima koje je zaradio na kolokviju, pa ako je nesto i fulao (od neobaveznog dijela) jos uvijek moze to 'spasiti', a ako sve tocno rijesi, onda ce imati vise od 100 bodova ukupno i bit ce faca.... :wink:
Citat: | oke,dva pitanja za kolokvije
1) ja sam u grupi maje karage i sad mi radimo u kodu za koji mi ferovac kaze da je nesto izmedju pseudokoda,c i fortrana.ja nisam nikad programirala ni u cemu pa naravno ne znam da je to nesto izmedju pseudokoda,c i fortrana.no dobro,taj dio zanemarimo. i sad ja procitam na primjeru kolokvija iz proslih godina napomenu sitnim slovima u dnu stranice,molim lijepo, koja kaze da ako ne pisemo u pseudokodu, gledaju nam se sintakticke pogreske. dakle prizna li se meni na kolokvijima ovaj kod koji sad radimo il cete mi rec da sam pokusala (neuspjesno) pisat u c-u ili u fortranu i nema bodova za mene? |
lijepo ti svom ferovcu reci da sjedi na usima
lijepo je receno da radite pseudokod..... koji nalikuje na c....
a ako tvoj ferovac ne zna sto je pseudokod, onda neka si malo ponovi gradivo
u svakom slucaju, vi imate izbor raditi u pseudokodu u ovom slucaju pseudoCeu.... ili mozete, ako mislite da znate, raditi bas u Ceu
ako se odlucite za varijantu pisanja pravog Cea, onda se naravno, u obzir prilikom ispravljanja uzimaju i sve sinktakticke greske...
sluzbeno u gradivu je PSEUDOC (pseudokod prilagodjen daljnjem gradivu)
a next time procitaj SVE sto pise na dnu kolokvija.... jer je uvijek lijepo raspisano... a ne ovako parcijalno kako si napisala...
Citat: | 2) neka mi netko pojasni vezu izmedju bonus bodova iz zadaca i kolokvija? ako je ima? sorry nesi nisam slusala.. |
nema je, ili mozda ima.... dakle, vi imate za obvezu skupiti bodove iz zadace i iz kolokvija - iz svoga postoje kriteriji koliko bodova treba skupiti i to je OBAVEZNI dio
bonus bodovi se skupljaju putem bonus zadataka u zadaci, te ovisno o broju predanih savrseno tocnih bonus zadataka ce se ti bodovi pribrojiti bodovima iz kolokvija...
dakle, na zadacama mozete osvojiti 10 bodova - a morate predati 4/5 zadaca = morate imati 8 bodova iz zadaca (u mojoj tablici se vodi kao 1 jer brojim predane zadace)
na kolokviju mozete osvojiti preostalih 90 bodova, 40 u prvom i 50 u drugom... u svakom kolokviju imate obavezni dio i ono drugo.... iz obaveznog dijela morate imati odredjeni dio (ili cak sve - to ne znam tocno) da bi imali uvjete za potpis... tj da bi prosli tj da ne bi pali godinu.... (potpis = prolaz)
e sad, ako je netko marljivo rjesavao dodatne zadatke... onda ce mu se bonus bodovi probrojiti bodovima koje je zaradio na kolokviju, pa ako je nesto i fulao (od neobaveznog dijela) jos uvijek moze to 'spasiti', a ako sve tocno rijesi, onda ce imati vise od 100 bodova ukupno i bit ce faca....
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 22:59 čet, 10. 11. 2005 Naslov: |
|
|
aha,oke.ma gledala sam rjesenja starih kolokvija koja su ispisana u kodu koji je malo drukciji od ovoga koji mi radimo,i preveden na hrvatski. kuzim ja da je to u biti ista stvar,al mi nije bilo jasno sta od toga mogu koristit na kolokviju.
a doticni ferovac je inace bliza rodbina :wink: ah,ti ferovci..
enivej,hvala :D
aha,oke.ma gledala sam rjesenja starih kolokvija koja su ispisana u kodu koji je malo drukciji od ovoga koji mi radimo,i preveden na hrvatski. kuzim ja da je to u biti ista stvar,al mi nije bilo jasno sta od toga mogu koristit na kolokviju.
a doticni ferovac je inace bliza rodbina ah,ti ferovci..
enivej,hvala
|
|
[Vrh] |
|
ferovac Gost
|
Postano: 15:31 pet, 11. 11. 2005 Naslov: |
|
|
:roll: ma mislim stvarno....odgovor je vrhunski
Nije nesto izmedju pseudokoda i C-a, a zove se, citiram, "PseudoC"
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Sve sintakse grananja i petlji su identicne sintaksama u C-u, ali naredbe ispisa i ucitavanja nisu ni blizu sintaksi C-a. Na prvi pogled jedino logicno sto se moze reci o takvom "pseudokodu" je ono sto sam ja rekao kolegici s pmf-a. A kad onda uslijede takve rekacije od strane druge pmf-ovke koja bi trebala znati isto sto znam i ja, onda to moze biti samo iz razloga koji imaju veze sa svim, a samo ne sa argumentima.
ma mislim stvarno....odgovor je vrhunski
Sve sintakse grananja i petlji su identicne sintaksama u C-u, ali naredbe ispisa i ucitavanja nisu ni blizu sintaksi C-a. Na prvi pogled jedino logicno sto se moze reci o takvom "pseudokodu" je ono sto sam ja rekao kolegici s pmf-a. A kad onda uslijede takve rekacije od strane druge pmf-ovke koja bi trebala znati isto sto znam i ja, onda to moze biti samo iz razloga koji imaju veze sa svim, a samo ne sa argumentima.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 0:12 ned, 13. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="ferovac"]:roll: ma mislim stvarno....odgovor je vrhunski
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: [/quote]
upravo tako... ne moze pseudo kod biti IZMEDJU pseduo koda i necega...
:roll:
ja sam rekla da je to UPRAVO pseudo kod koji lici na c i moze ga se zvati pseudo C
ali NE MOZES reci da je to nesto IZMEDJU pseudokoda i necega, jer ne postoji nikakav standard sto to pseudo kod jest, pa da bi se mogo reci da je ovo sto se radi izmedju necega..... jel sad jasnije?
ferovac (napisa): | ma mislim stvarno....odgovor je vrhunski
|
upravo tako... ne moze pseudo kod biti IZMEDJU pseduo koda i necega...
ja sam rekla da je to UPRAVO pseudo kod koji lici na c i moze ga se zvati pseudo C
ali NE MOZES reci da je to nesto IZMEDJU pseudokoda i necega, jer ne postoji nikakav standard sto to pseudo kod jest, pa da bi se mogo reci da je ovo sto se radi izmedju necega..... jel sad jasnije?
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
ferovac Gost
|
Postano: 14:07 ned, 13. 11. 2005 Naslov: |
|
|
sasvim je logično da ne postoji nikakav standard za pseudokod i tu se slažem s tobom. Ali ajde samo na trenutak razmisli koja je svrha pseudokoda? Zašto su ga ljudi izmislili? Meni su na prvoj godini govorili da je njegova svrha da si na onako jednostavan način (ne vodeći računa o nikakvoj sintaksi) raspišeš neki svoj put do konačnog rješenja. Naravno takav način je dosta efikasan kad tek počinješ programirati - jer onaj fiksni dio sintakse uvodiš tek kad si siguran kako ćeš nešto razriješiti. To je po meni jedna vrlo značajna razlika pseudokoda i pravog koda. I kao što sam već napisao ta razlika i jest u biti svrha pseudokoda.
Sad da se vratim na početak.Naravno da nema standarda za pseudokod i ti možeš izmisliti bilo što i reći da je to tvoj pseudokod. Ja to naravno ne moram tako doživjeti kao ni 10 ljudi kojima sam pokazao sestrine auditorne -> mislim pogotovo kad stvari nisu očite, kao što nisu u ovom konkretnom slučaju. I da ne bude zabune svi su oni iskusni programeri, (ja sam btw.četvrta godina, ne doduše računarstva, ali neki od njih jesu). I na moje pitanje šta bi bio ovaj programski odsječak nitko od njih mi nije rekao: pseudokod. Nitko! Ej! Znaš li šta su mi rekli? POGREŠNO NAPISAN C-KOD. I to je jedina stvar koju sam ja želio istaknuti. Nekad stvari ne moraju biti svima očite. To što i kako vas uče je vaša interna stvar. Ali baš me zanima kako bi kod vas razriješili sljedeći problem s obzirom na sve što si ti napisala. Ja dođem na kolokvij s namjerom da programiram u c-kodu, ali omakne mi se par grešaka.Asistenti mi skinu bodove, a ja dođem na žalbe i kažem: "znate meni je demosica rekla, postoji pseudokod i postoji c-kod. Ovo očito nije c-kod, jer ima puno grešaka -> naime ja i nisam htio pisat u c-kodu jer da sam htio ne bi napravio toliko grešaka.
sasvim je logično da ne postoji nikakav standard za pseudokod i tu se slažem s tobom. Ali ajde samo na trenutak razmisli koja je svrha pseudokoda? Zašto su ga ljudi izmislili? Meni su na prvoj godini govorili da je njegova svrha da si na onako jednostavan način (ne vodeći računa o nikakvoj sintaksi) raspišeš neki svoj put do konačnog rješenja. Naravno takav način je dosta efikasan kad tek počinješ programirati - jer onaj fiksni dio sintakse uvodiš tek kad si siguran kako ćeš nešto razriješiti. To je po meni jedna vrlo značajna razlika pseudokoda i pravog koda. I kao što sam već napisao ta razlika i jest u biti svrha pseudokoda.
Sad da se vratim na početak.Naravno da nema standarda za pseudokod i ti možeš izmisliti bilo što i reći da je to tvoj pseudokod. Ja to naravno ne moram tako doživjeti kao ni 10 ljudi kojima sam pokazao sestrine auditorne -> mislim pogotovo kad stvari nisu očite, kao što nisu u ovom konkretnom slučaju. I da ne bude zabune svi su oni iskusni programeri, (ja sam btw.četvrta godina, ne doduše računarstva, ali neki od njih jesu). I na moje pitanje šta bi bio ovaj programski odsječak nitko od njih mi nije rekao: pseudokod. Nitko! Ej! Znaš li šta su mi rekli? POGREŠNO NAPISAN C-KOD. I to je jedina stvar koju sam ja želio istaknuti. Nekad stvari ne moraju biti svima očite. To što i kako vas uče je vaša interna stvar. Ali baš me zanima kako bi kod vas razriješili sljedeći problem s obzirom na sve što si ti napisala. Ja dođem na kolokvij s namjerom da programiram u c-kodu, ali omakne mi se par grešaka.Asistenti mi skinu bodove, a ja dođem na žalbe i kažem: "znate meni je demosica rekla, postoji pseudokod i postoji c-kod. Ovo očito nije c-kod, jer ima puno grešaka -> naime ja i nisam htio pisat u c-kodu jer da sam htio ne bi napravio toliko grešaka.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:20 ned, 13. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="ferovac"]Naravno da nema standarda za pseudokod i ti možeš izmisliti bilo što i reći da je to tvoj pseudokod.[/quote]
Ovo je kljucno! :-s Takav, tvoj privatni, pseudo-jezik bi bio ok da sam sebi radis skicu programa, ali to nije provedivo na nastavi i - jos vaznije - ispitima. :( Samo jedan primjer necega sto sam stvarno dobio kao rjesenje prije par godina (kad smo radili s pseudo-jezikom koji je nastao prevodjenjem Pascala na hrvatski, uz oslabljivanje sintakse):
[code:1]za x radi 1=0;
za x radi 0=1;[/code:1]
Da, "[tt]=[/tt]" sluzi za pridruzivanje... :lol:
Zbog toga, nekakva pravila smo morali uvesti. :) To, naravno, [b]lici[/b] na C jer se u drugom semestru radi "pravi" C. 8)
Osobno, smatram da se UuR i C trebaju slijepiti u jedan dvosemestralni kolegij gdje ce se to isto gradivo raditi [b]od pocetka[/b] u C-u, ali bitno polakse. :) No, mene nitko ne pita. :(
[quote="ferovac"]I na moje pitanje šta bi bio ovaj programski odsječak nitko od njih mi nije rekao: pseudokod. Nitko! Ej! Znaš li šta su mi rekli? POGREŠNO NAPISAN C-KOD.[/quote]
Mozes to i tako nazvati. :lol: No, sad vec pricamo o subjektivnom dozivljaju. :-s Ne znam da li si ikad radio s ASMLom ili SmallTalkom, ali ako nisi dobre su sanse da bi za to mislio da je nekakvi pseudo-jezik, a zapravo je rijec o "pravim" jezicima. :shock:
Bottom line: ovo je pseudo jer
a) ne inzistiramo na strogoci sintakse i
b) nema compilera koji bi to "sazvakao"
[quote="ferovac"]Ali baš me zanima kako bi kod vas razriješili sljedeći problem s obzirom na sve što si ti napisala. Ja dođem na kolokvij s namjerom da programiram u c-kodu, ali omakne mi se par grešaka.Asistenti mi skinu bodove, a ja dođem na žalbe i kažem: "znate meni je demosica rekla, postoji pseudokod i postoji c-kod. Ovo očito nije c-kod, jer ima puno grešaka -> naime ja i nisam htio pisat u c-kodu jer da sam htio ne bi napravio toliko grešaka.[/quote]
Simple: u pseudo-jeziku nema [tt]main()[/tt] i po tome cu odmah znati jesi li namjeravao pisati u C-u ili pseudo-C-u. 8) Takodjer, vidi se i po tome koristis li formate u [tt]printf()[/tt] i [tt]scanf()[/tt]... 8)
ferovac (napisa): | Naravno da nema standarda za pseudokod i ti možeš izmisliti bilo što i reći da je to tvoj pseudokod. |
Ovo je kljucno! Takav, tvoj privatni, pseudo-jezik bi bio ok da sam sebi radis skicu programa, ali to nije provedivo na nastavi i - jos vaznije - ispitima. Samo jedan primjer necega sto sam stvarno dobio kao rjesenje prije par godina (kad smo radili s pseudo-jezikom koji je nastao prevodjenjem Pascala na hrvatski, uz oslabljivanje sintakse):
Kod: | za x radi 1=0;
za x radi 0=1; |
Da, "=" sluzi za pridruzivanje...
Zbog toga, nekakva pravila smo morali uvesti. To, naravno, lici na C jer se u drugom semestru radi "pravi" C.
Osobno, smatram da se UuR i C trebaju slijepiti u jedan dvosemestralni kolegij gdje ce se to isto gradivo raditi od pocetka u C-u, ali bitno polakse. No, mene nitko ne pita.
ferovac (napisa): | I na moje pitanje šta bi bio ovaj programski odsječak nitko od njih mi nije rekao: pseudokod. Nitko! Ej! Znaš li šta su mi rekli? POGREŠNO NAPISAN C-KOD. |
Mozes to i tako nazvati. No, sad vec pricamo o subjektivnom dozivljaju. Ne znam da li si ikad radio s ASMLom ili SmallTalkom, ali ako nisi dobre su sanse da bi za to mislio da je nekakvi pseudo-jezik, a zapravo je rijec o "pravim" jezicima.
Bottom line: ovo je pseudo jer
a) ne inzistiramo na strogoci sintakse i
b) nema compilera koji bi to "sazvakao"
ferovac (napisa): | Ali baš me zanima kako bi kod vas razriješili sljedeći problem s obzirom na sve što si ti napisala. Ja dođem na kolokvij s namjerom da programiram u c-kodu, ali omakne mi se par grešaka.Asistenti mi skinu bodove, a ja dođem na žalbe i kažem: "znate meni je demosica rekla, postoji pseudokod i postoji c-kod. Ovo očito nije c-kod, jer ima puno grešaka → naime ja i nisam htio pisat u c-kodu jer da sam htio ne bi napravio toliko grešaka. |
Simple: u pseudo-jeziku nema main() i po tome cu odmah znati jesi li namjeravao pisati u C-u ili pseudo-C-u. Takodjer, vidi se i po tome koristis li formate u printf() i scanf()...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
ferovac Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|