Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Incognito Forumaš(ica)

|
Postano: 0:03 pet, 11. 11. 2005 Naslov: Čemu služi engleski? |
|
|
Mene zanima čemu nama služi engleski kao predmet? Pa koga god sam ja pitao, nitko ga ne voli, neki ga se boje, itd. Ja čisto sumnjam da će itko išto naučiti na tome. Uza sve ove predmete koji će nas masakrirat kroz drugu godinu, još nam i to natovare. Da stvar bude još gora, čujem da ga ima i na trećoj godini! :shock: Pa čemu to, čemu?
Mene zanima čemu nama služi engleski kao predmet? Pa koga god sam ja pitao, nitko ga ne voli, neki ga se boje, itd. Ja čisto sumnjam da će itko išto naučiti na tome. Uza sve ove predmete koji će nas masakrirat kroz drugu godinu, još nam i to natovare. Da stvar bude još gora, čujem da ga ima i na trećoj godini! Pa čemu to, čemu?
|
|
[Vrh] |
|
PIPboy Forumaš(ica)

|
Postano: 0:19 pet, 11. 11. 2005 Naslov: |
|
|
Koliko sam ja shvatio, vecina matematickih knjiga je na engleskom, pa sa na to kolegiju uce matematicki pojmovi na engleskom , ako odes negdje van hrvatske raditi, da te ljudi van hrvatske razumiju sto hoces reci.
Koliko sam ja shvatio, vecina matematickih knjiga je na engleskom, pa sa na to kolegiju uce matematicki pojmovi na engleskom , ako odes negdje van hrvatske raditi, da te ljudi van hrvatske razumiju sto hoces reci.
_________________  "When I was five, my uncle was decapitated by a watermelon."
--Dave
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
shokre Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 11:54 pet, 11. 11. 2005 Naslov: |
|
|
AFAIK, prof. Arbanas nitko s ovog faxa nije rekao [b]sto[/b] bi trebala obraditi... :(
Koliko se sjecam, ona je jako komunikativna osoba. :) Razmislite sto bi i kako trebalo raditi na Engleskom i popricajte s njom. :-s Iskreno vjerujem da ce to poluciti dobre rezultate. :D
Ako vas je strah, posaljite nekoga tko je to polozio... 8)
AFAIK, prof. Arbanas nitko s ovog faxa nije rekao sto bi trebala obraditi...
Koliko se sjecam, ona je jako komunikativna osoba. Razmislite sto bi i kako trebalo raditi na Engleskom i popricajte s njom. Iskreno vjerujem da ce to poluciti dobre rezultate.
Ako vas je strah, posaljite nekoga tko je to polozio...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
annna Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:39 pet, 11. 11. 2005 Naslov: |
|
|
ono sto se radi na engleskom se uce specificne rijeci iz matematike, koliko sam ja jos skuzio, profesorica je jos ubacila unutra i malo stvari sa FCE tecaja, po meni je to dobro, ali vecini ljudi se to nesvida, tj. nesvida im se engleski, ali danas zivimo u svijetu u kojem moramo znati barem jedan strani jezik.
mozda je problem u tome sto nastava nije dobro sprovedena, vecinom se radi na ispunjavanju zadataka i citanju nekih malih tekstica. Mislim da bi trebalo biti jos slusanja (tj. koji put donese profa kazetu, ali to je rijetko), ali i vjezbanje govora.
ono sto se radi na engleskom se uce specificne rijeci iz matematike, koliko sam ja jos skuzio, profesorica je jos ubacila unutra i malo stvari sa FCE tecaja, po meni je to dobro, ali vecini ljudi se to nesvida, tj. nesvida im se engleski, ali danas zivimo u svijetu u kojem moramo znati barem jedan strani jezik.
mozda je problem u tome sto nastava nije dobro sprovedena, vecinom se radi na ispunjavanju zadataka i citanju nekih malih tekstica. Mislim da bi trebalo biti jos slusanja (tj. koji put donese profa kazetu, ali to je rijetko), ali i vjezbanje govora.
_________________  Everything happens with a reason!

|
|
[Vrh] |
|
Meri Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:57 pet, 11. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote]
nervira me što žena stalno forsa neki razgovor i stalno hoće da nešto pričaš[/quote]
vidis, vidis, to i mene smeta..nekad jesam raspolozena za pricu.. al nekad ti opce nije do price...i jos kad te netko forsa...e onda ti [b]bas[/b] nije do price...:needsleep:
mozda da se ne namece da je obavezno dolazit...osobno, u meni se stvara trunkica revolta cim je nesto imperativ :gloom: ... mozda da se to realizira kao neko lezernije predavanje... vjerujem da bi bilo svima lakse; ja se lakse opustim i raspricam kad je atmosfera lezernija :dance1:
a, vidjet cemo..mozda je ovo sad samo na pocetku...da damo vremena, i prof. i sebi kaj se tice ove 'lezernije' atmosfere.... :bis:
p.s. da me ne bi netko krivo shvatio...pod lezernijom atmosferom ne mislim lezerno do ove mjere :zivili:
Citat: |
nervira me što žena stalno forsa neki razgovor i stalno hoće da nešto pričaš |
vidis, vidis, to i mene smeta..nekad jesam raspolozena za pricu.. al nekad ti opce nije do price...i jos kad te netko forsa...e onda ti bas nije do price...
mozda da se ne namece da je obavezno dolazit...osobno, u meni se stvara trunkica revolta cim je nesto imperativ ... mozda da se to realizira kao neko lezernije predavanje... vjerujem da bi bilo svima lakse; ja se lakse opustim i raspricam kad je atmosfera lezernija
a, vidjet cemo..mozda je ovo sad samo na pocetku...da damo vremena, i prof. i sebi kaj se tice ove 'lezernije' atmosfere....
p.s. da me ne bi netko krivo shvatio...pod lezernijom atmosferom ne mislim lezerno do ove mjere
_________________ Laganini...i stprljivo.... 
|
|
[Vrh] |
|
Gordan Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
shokre Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator

|
Postano: 1:59 sub, 12. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[edit]
Sad sam napiso jedan post, ali je toliko bio gramatički grozan da sam ga morao sam sebi izbrisat. To je neispavanost. Sutra budem rekao nekaj pametno
[/edit]
[edit]
Sad sam napiso jedan post, ali je toliko bio gramatički grozan da sam ga morao sam sebi izbrisat. To je neispavanost. Sutra budem rekao nekaj pametno
[/edit]
_________________ Click me !
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 2:24 sub, 12. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Meri"]
vidis, vidis, to i mene smeta..nekad jesam raspolozena za pricu.. al nekad ti opce nije do price...i jos kad te netko forsa...e onda ti [b]bas[/b] nije do price...:needsleep:
[/quote]
gle, to je jedini nacin da naucis jezik!! jer kad tad ce ti to trebat, vjeruj mi!! a profa fakat puno netrazi, samo trazi da malo razmislis.
meni je profa zakon!!
Meri (napisa): |
vidis, vidis, to i mene smeta..nekad jesam raspolozena za pricu.. al nekad ti opce nije do price...i jos kad te netko forsa...e onda ti bas nije do price...
|
gle, to je jedini nacin da naucis jezik!! jer kad tad ce ti to trebat, vjeruj mi!! a profa fakat puno netrazi, samo trazi da malo razmislis.
meni je profa zakon!!
_________________  Everything happens with a reason!

|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Grof Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
abyssum Forumaš(ica)

|
Postano: 14:17 sub, 12. 11. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="bily"]Gledam malo ferovce oni uopce nemaju kolegij engleskog jezika ali opet mislim i uvidam da im malo fali taj kolegij jer i oni imaju dosta svojih struscnih naziva[/quote]
well, kao ferovac ti mogu reći da nam engleski uopće ne fali jer profesori na predavanjima spomenu i koriste engleske izraze i terminologiju (za neke stvari ni nema odgovarajućeg prijevoda). neki se drže hrvatskog pa u zagradi navedu kako se kaže na engleskom i u stranoj literaturi, no puno češće se dogodi da koriste englesku terminologiju (a hrvatske izraze navedu u zagradi), pa sam na trećoj godini slušao o hubovima, switchevima i routerima, a ne o paričnim obnavljačima, komutatorima i usmjerivačima :D
btw, ovaj engleski koji slušam na matematici je meni osobno totalno nepotreban i gubljenje vremena.
bily (napisa): | Gledam malo ferovce oni uopce nemaju kolegij engleskog jezika ali opet mislim i uvidam da im malo fali taj kolegij jer i oni imaju dosta svojih struscnih naziva |
well, kao ferovac ti mogu reći da nam engleski uopće ne fali jer profesori na predavanjima spomenu i koriste engleske izraze i terminologiju (za neke stvari ni nema odgovarajućeg prijevoda). neki se drže hrvatskog pa u zagradi navedu kako se kaže na engleskom i u stranoj literaturi, no puno češće se dogodi da koriste englesku terminologiju (a hrvatske izraze navedu u zagradi), pa sam na trećoj godini slušao o hubovima, switchevima i routerima, a ne o paričnim obnavljačima, komutatorima i usmjerivačima
btw, ovaj engleski koji slušam na matematici je meni osobno totalno nepotreban i gubljenje vremena.
|
|
[Vrh] |
|
Meri Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:28 sub, 12. 11. 2005 Naslov: |
|
|
@ filipnet:
naravno da lakse naucis jezik kroz konverzaciju..ali kazem samo da bih ja bila raspolzenija za pricu da mi netko ne visi nad glavom i 'ajde, ajde, reci nesto...' i tu sad ide prica 'lezerija atmosfera' od par postova gore...
drugi sat engleskog je prof. dosla, i ona pocela pricat, pa postavljat pitanja, a mi odgovarali minimizirano (e.g. yes, no, ok)...i nakon par takvih odgovora kaze ona decku nes tipa 'don't play smart with me'...a mi :shock: ; ipak je to bio drugi sat..ipak jos nisi opusten...bar ja ne...ne znam za vas, al ja u pocetku pokusavam stec neki dojam o profesoru opcenito; kakav mu je nastup, jel se koji put nasmije ili je uvijek namrgoden....
a opet...jednog lijepog jutra, u pol9 ujutro :kuku: :needsleep: , unatoc tome sto je bilo pola 9, bili smo ok raspolozeni, smisljali smo neke naslove (mislim da je tak nes bilo) i cak smo se i sami javljali i davali prijedloge...
my point: u prici no.2 nije bilo presinga za razgovorom, nego je bio sistem da je pitala na glas 'any suggestions?' i tko je imao javio se, i rekao nes, tko ne..ne. i opet tipkam; veca je vjerojatnost da ce se u opustenoj atmosferi razvija bolja konverzacija nego kad si u grcu... :dance4:
@goc9999: samo tri usklicnika... [b]OPCE NE VICES [/b] :verytwisted:
@ filipnet:
naravno da lakse naucis jezik kroz konverzaciju..ali kazem samo da bih ja bila raspolzenija za pricu da mi netko ne visi nad glavom i 'ajde, ajde, reci nesto...' i tu sad ide prica 'lezerija atmosfera' od par postova gore...
drugi sat engleskog je prof. dosla, i ona pocela pricat, pa postavljat pitanja, a mi odgovarali minimizirano (e.g. yes, no, ok)...i nakon par takvih odgovora kaze ona decku nes tipa 'don't play smart with me'...a mi ; ipak je to bio drugi sat..ipak jos nisi opusten...bar ja ne...ne znam za vas, al ja u pocetku pokusavam stec neki dojam o profesoru opcenito; kakav mu je nastup, jel se koji put nasmije ili je uvijek namrgoden....
a opet...jednog lijepog jutra, u pol9 ujutro , unatoc tome sto je bilo pola 9, bili smo ok raspolozeni, smisljali smo neke naslove (mislim da je tak nes bilo) i cak smo se i sami javljali i davali prijedloge...
my point: u prici no.2 nije bilo presinga za razgovorom, nego je bio sistem da je pitala na glas 'any suggestions?' i tko je imao javio se, i rekao nes, tko ne..ne. i opet tipkam; veca je vjerojatnost da ce se u opustenoj atmosferi razvija bolja konverzacija nego kad si u grcu...
@goc9999: samo tri usklicnika... OPCE NE VICES
_________________ Laganini...i stprljivo.... 
Zadnja promjena: Meri; 20:32 sub, 12. 11. 2005; ukupno mijenjano 2 put/a.
|
|
[Vrh] |
|
|