Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Rasvjeta
Idite na 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
PIPboy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 7 - 3

PostPostano: 18:40 uto, 15. 11. 2005    Naslov: Rasvjeta Citirajte i odgovorite

Potaknut temom [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5293url]Pusenje na faksu[/url] i njenom realizacijom. 8)

Mene zanima zasto nemena nikakve rasvjete iznad ploca u predavaonama 003,004,005?
Potaknut temom Pusenje na faksu i njenom realizacijom. Cool

Mene zanima zasto nemena nikakve rasvjete iznad ploca u predavaonama 003,004,005?

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
nenad
Moderator
Moderator

92 = 106 - 14

PostPostano: 21:26 uto, 15. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ima.
Samo se ne primjećuje :D

Ja bih rado i da se u 003 krajnje ploče malo zakrenu prema sredini, tako da se bolje vidi što na njima piše. I da dobijemo velike krede (imao sam jednu i potrošio - bolje se vidjelo što sam pisao).

Možda nas neki djedica pohodi sljedećeg mjeseca :wink:

- Nenad.
Ima.
Samo se ne primjećuje Very Happy

Ja bih rado i da se u 003 krajnje ploče malo zakrenu prema sredini, tako da se bolje vidi što na njima piše. I da dobijemo velike krede (imao sam jednu i potrošio - bolje se vidjelo što sam pisao).

Možda nas neki djedica pohodi sljedećeg mjeseca Wink

- Nenad.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
38 = 125 - 87

PostPostano: 22:28 uto, 15. 11. 2005    Naslov: Re: Rasvjeta Citirajte i odgovorite

[quote="PIPboy"]Potaknut temom [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5293url]Pusenje na faksu[/url] i njenom realizacijom. 8)[/quote]
Jako dobra ideja! Bravo! :klapklap:

[quote="PIPboy"]Mene zanima zasto nemena nikakve rasvjete iznad ploca u predavaonama 003,004,005?[/quote]
A mene zanima, zašto su, za Boga miloga, neonke iznad cijele Božje predavaone, a one 'obične' nad pločom gdje je najpotrbnija dobra rasvjeta?! :-k

Mi smo u srednjoj imali neonke i direkt iznad ploče!

Možda bi tu to bio problem staviti tamo gdje se dvije ploče u predavaoni pregibaju, ali nekako je valjda izvedivo. :-|
PIPboy (napisa):
Potaknut temom Pusenje na faksu i njenom realizacijom. Cool

Jako dobra ideja! Bravo! Toooooo, majstoreeeee!

PIPboy (napisa):

A mene zanima, zašto su, za Boga miloga, neonke iznad cijele Božje predavaone, a one 'obične' nad pločom gdje je najpotrbnija dobra rasvjeta?! Think

Mi smo u srednjoj imali neonke i direkt iznad ploče!

Možda bi tu to bio problem staviti tamo gdje se dvije ploče u predavaoni pregibaju, ali nekako je valjda izvedivo. Neutral

[Vrh]
PIPboy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 3

PostPostano: 23:42 uto, 15. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nenad"]Ima.
Samo se ne primjećuje [/quote]

One lampe sto vise sa stropa u te 3 predavaone su tamo samo kozmeticiki ( ili ne ) :) , jer sa malo visih mjesta u tim predavaonam zbilja se slabo vidi a ako je ploca prljava onda se nista nevidi. Mislim da je to jedna od onih stvari koja bi svima koristila.
nenad (napisa):
Ima.
Samo se ne primjećuje

One lampe sto vise sa stropa u te 3 predavaone su tamo samo kozmeticiki ( ili ne ) Smile , jer sa malo visih mjesta u tim predavaonam zbilja se slabo vidi a ako je ploca prljava onda se nista nevidi. Mislim da je to jedna od onih stvari koja bi svima koristila.

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
shokre
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 5 - 0

PostPostano: 0:51 sri, 16. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="PIPboy"]...jer sa malo visih mjesta u tim predavaonam zbilja se slabo vidi a ako je ploca prljava onda se nista nevidi.[/quote]
Ja sam u 003 prvi put primjetio da iz zadnjih redova ne vidim dobro i otisao si po naocale. Sa naocalama sam vidio sve super, tako da i tebi mozda nije problem u slabom osvjetljenju nego u neostrom vidu.
PIPboy (napisa):
...jer sa malo visih mjesta u tim predavaonam zbilja se slabo vidi a ako je ploca prljava onda se nista nevidi.

Ja sam u 003 prvi put primjetio da iz zadnjih redova ne vidim dobro i otisao si po naocale. Sa naocalama sam vidio sve super, tako da i tebi mozda nije problem u slabom osvjetljenju nego u neostrom vidu.

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 22:17 sri, 16. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="shokre"][quote="PIPboy"]...jer sa malo visih mjesta u tim predavaonam zbilja se slabo vidi a ako je ploca prljava onda se nista nevidi.[/quote]
Ja sam u 003 prvi put primjetio da iz zadnjih redova ne vidim dobro i otisao si po naocale. Sa naocalama sam vidio sve super, tako da i tebi mozda nije problem u slabom osvjetljenju nego u neostrom vidu.[/quote]
Pričaš gluposti. Ja ni sa naočalama ne vidim ni iz prvog reda drugog dijela predavaone, a kamo li iz zadnjeg.
shokre (napisa):
PIPboy (napisa):
...jer sa malo visih mjesta u tim predavaonam zbilja se slabo vidi a ako je ploca prljava onda se nista nevidi.

Pričaš gluposti. Ja ni sa naočalama ne vidim ni iz prvog reda drugog dijela predavaone, a kamo li iz zadnjeg.

[Vrh]
shokre
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 5 - 0

PostPostano: 1:36 čet, 17. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="buba"][quote="shokre"]Ja sam u 003 prvi put primjetio da iz zadnjih redova ne vidim dobro i otisao si po naocale. Sa naocalama sam vidio sve super, tako da i tebi mozda nije problem u slabom osvjetljenju nego u neostrom vidu.[/quote]
Pričaš gluposti. Ja ni sa naočalama ne vidim ni iz prvog reda drugog dijela predavaone, a kamo li iz zadnjeg.[/quote]
To bi trebalo nesto reci o tvojim naocalama, a ne o mojem glupom pricanju, jer ja sa svojim naocalama vidim super-ostro i iz zadnje klupe, a bez naocala ne vidim ni iz 3. reda.
buba (napisa):
shokre (napisa):

To bi trebalo nesto reci o tvojim naocalama, a ne o mojem glupom pricanju, jer ja sa svojim naocalama vidim super-ostro i iz zadnje klupe, a bez naocala ne vidim ni iz 3. reda.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:41 čet, 17. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

A mozda jednostavno ne pricate o istom predavanju? :-k Neki prof/asist pisu sitnije, neki krupnije, neki ljepse, neki manje lijepo,... :/
A mozda jednostavno ne pricate o istom predavanju? Think Neki prof/asist pisu sitnije, neki krupnije, neki ljepse, neki manje lijepo,... Ehm?

[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 9:43 čet, 17. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Najsmješnije mi je kad se vade na krede... :D
Najsmješnije mi je kad se vade na krede... Very Happy

[Vrh]
vjekovac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
182 = 198 - 16

PostPostano: 11:43 čet, 17. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anđelčić"]Najsmješnije mi je kad se vade na krede... :D[/quote]
Ali krede jesu loše, čini mi se da uopće nisu homogene. Kad ih jače stisnem odmah pucaju, a mjestimično su tvrde ko kamen pa mi se čini da ću ogrebat ploču.
Meni na vježbama pukne kreda kod svakog iole težeg zadatka. :)
Pa mi se studenti smiju jer misle da sam se uzrujao. 8)
Ne znam da li se krede (kao recimo voće) razvrstavaju u kategorije po kvaliteti, ali možda su nam iz Karbona podvalili pošiljku kreda Ž-klase.
Anđelčić (napisa):

Ali krede jesu loše, čini mi se da uopće nisu homogene. Kad ih jače stisnem odmah pucaju, a mjestimično su tvrde ko kamen pa mi se čini da ću ogrebat ploču.
Meni na vježbama pukne kreda kod svakog iole težeg zadatka. Smile
Pa mi se studenti smiju jer misle da sam se uzrujao. Cool
Ne znam da li se krede (kao recimo voće) razvrstavaju u kategorije po kvaliteti, ali možda su nam iz Karbona podvalili pošiljku kreda Ž-klase.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 12:03 čet, 17. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

:mosh: Vjeko! :mosh:

Zapocet cemo Vjeko i ja odbor za borbu za prava asistenata. Prva akcija ce nam biti da natjeramo sve studente koji njurgaju da pola sata pred nama pisu (ili crtaju! :farbfarb: ) po ploci s tim kredama. Onda cemo im se smijat kak ce se svi zaprasit s kredom, zamrljat sa spuzvom, upackat si traperice i polomit krede :D
Mislim da je to vazan dio edukacije svakog matematicara, osobito na prof smjeru.

Meni krede isto pucaju, ali ne znam da li mozda sve krede to rade, jer nemam s cim usporediti :( Nikad nisam dugo pisala s nefaksovskom kredom :(
Moshpit Vjeko! Moshpit

Zapocet cemo Vjeko i ja odbor za borbu za prava asistenata. Prva akcija ce nam biti da natjeramo sve studente koji njurgaju da pola sata pred nama pisu (ili crtaju! Sizifovo farbanje ) po ploci s tim kredama. Onda cemo im se smijat kak ce se svi zaprasit s kredom, zamrljat sa spuzvom, upackat si traperice i polomit krede Very Happy
Mislim da je to vazan dio edukacije svakog matematicara, osobito na prof smjeru.

Meni krede isto pucaju, ali ne znam da li mozda sve krede to rade, jer nemam s cim usporediti Sad Nikad nisam dugo pisala s nefaksovskom kredom Sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:05 čet, 17. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vjekovac"]Ali krede jesu loše, čini mi se da uopće nisu homogene.[/quote]

A bome nisu ni aditivne. Netko tko ima nastavu u 005 prije mene uvijek ih izlomi na hrpu malih komadica, koje nikako ne uspijevam spojiti u vece. Trebali bi od Karbona traziti posiljku [b]linearnih[/b] kreda.
vjekovac (napisa):
Ali krede jesu loše, čini mi se da uopće nisu homogene.

A bome nisu ni aditivne. Netko tko ima nastavu u 005 prije mene uvijek ih izlomi na hrpu malih komadica, koje nikako ne uspijevam spojiti u vece. Trebali bi od Karbona traziti posiljku linearnih kreda.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 12:54 čet, 17. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

:D Ma Krcko, stvar je samo u jednoj tocki. Kreda je definirana po dijelovima i treba se samo dodefinirati u jednoj tocki da bi bila neprekidna.

Al mozda mi u 005 to ne mozemo jer drzimo nastavu na prvoj godini a to se uci tek u analizi 3 :(
Very Happy Ma Krcko, stvar je samo u jednoj tocki. Kreda je definirana po dijelovima i treba se samo dodefinirati u jednoj tocki da bi bila neprekidna.

Al mozda mi u 005 to ne mozemo jer drzimo nastavu na prvoj godini a to se uci tek u analizi 3 Sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 15:01 čet, 17. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da su krede puno bolje koje su kockaste a ne koje su okrugle...
mozda bi krede trebali nabavljat iz same kemijske skole odnosno skole prirodoslovnih znanosti jer tamo ih sami ucenici prizvode a vjerujem da bi nam dosle i puno jeftinije....
he he a vjerujete jos nesto ne pucaju te krede he he i super se vide na ploci
mislim da je prijedlog dobar
a s tim bi onda bilo zacijelo i rijesenje za rasvjetu ....
mislim da su krede puno bolje koje su kockaste a ne koje su okrugle...
mozda bi krede trebali nabavljat iz same kemijske skole odnosno skole prirodoslovnih znanosti jer tamo ih sami ucenici prizvode a vjerujem da bi nam dosle i puno jeftinije....
he he a vjerujete jos nesto ne pucaju te krede he he i super se vide na ploci
mislim da je prijedlog dobar
a s tim bi onda bilo zacijelo i rijesenje za rasvjetu ....

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 16:13 čet, 17. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Joj, kak smo bedasti... :oops: Trebali smo kemičarima uvjetovati dolazak na brdo s par kila dobrih kreda mjesečno... :dm: :hophop: :lalala:
Joj, kak smo bedasti... Embarassed Trebali smo kemičarima uvjetovati dolazak na brdo s par kila dobrih kreda mjesečno... Djed Mraz Vidi me kako skaaaaaceeeem! La, la, la,...

[Vrh]
PIPboy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 3

PostPostano: 16:15 čet, 17. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije toliki problem u kredi, nego u samim plocama. Ploce nakon duuuuuuuuuuuge upotrebe izgube onaj svoj "čar" i napisane stvari na ploci vise nistu toliko uocljive . :)
Nije toliki problem u kredi, nego u samim plocama. Ploce nakon duuuuuuuuuuuge upotrebe izgube onaj svoj "čar" i napisane stvari na ploci vise nistu toliko uocljive . Smile

bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 16:26 čet, 17. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ah cak i to znam
Po pravilu nekom odredenom iz necega ploce se ne bi smjela brisat vlaznom krpom nego iskljucivo sa suhom jer od vlage dobija tockice i fleke i gubi kvalitetu

Zato dragi nam asistenti i profesori ili si nadite redara kao u srednjim skolama ili pripazite na krpe ili spuzve da nisu mokre previse....

ali opet mislim i uvidam da je kod nas u vecini predavaona ploce da su sasvim kvalitene....

a ne bi bilo lose u 003, 004 i 005 stavit koju zaruljicu vise....
:lol:
ah cak i to znam
Po pravilu nekom odredenom iz necega ploce se ne bi smjela brisat vlaznom krpom nego iskljucivo sa suhom jer od vlage dobija tockice i fleke i gubi kvalitetu

Zato dragi nam asistenti i profesori ili si nadite redara kao u srednjim skolama ili pripazite na krpe ili spuzve da nisu mokre previse....

ali opet mislim i uvidam da je kod nas u vecini predavaona ploce da su sasvim kvalitene....

a ne bi bilo lose u 003, 004 i 005 stavit koju zaruljicu vise....
Laughing

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji

Zadnja promjena: bily; 16:28 čet, 17. 11. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 16:27 čet, 17. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vjekovac"][quote="Anđelčić"]Najsmješnije mi je kad se vade na krede... :D[/quote]
Meni na vježbama pukne kreda kod svakog iole težeg zadatka. :)
Pa mi se studenti smiju jer misle da sam se uzrujao. 8)[/quote]
A di su ta dobra stara vremena kad nam je vjekovac držao vježbe iz analize. Mogao si sve pročitati... :) A sad... :cry:
vjekovac (napisa):
Anđelčić (napisa):

Meni na vježbama pukne kreda kod svakog iole težeg zadatka. Smile
Pa mi se studenti smiju jer misle da sam se uzrujao. Cool

A di su ta dobra stara vremena kad nam je vjekovac držao vježbe iz analize. Mogao si sve pročitati... Smile A sad... Crying or Very sad

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:22 čet, 17. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]a ne bi bilo lose u 003, 004 i 005 stavit koju zaruljicu vise.... :lol:[/quote]

Pa, da se svakom drugom studentu u 003 upali lampica, to bi bila rasvjeta i po' :!: :D

:noidea: :rotfl3: ;)
bily (napisa):
a ne bi bilo lose u 003, 004 i 005 stavit koju zaruljicu vise.... Laughing

Pa, da se svakom drugom studentu u 003 upali lampica, to bi bila rasvjeta i po' Exclamation Very Happy

Danas nije moj dan Rolling on the Floor, Laughing Wink

[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 18:48 čet, 17. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Pa, da se svakom drugom studentu u 003 upali lampica, to bi bila rasvjeta i po' :!: :D
:noidea: :rotfl3: ;)[/quote]
Onda bi morali nosit sunčane naočale zbog blještavila :)
vsego (napisa):
Pa, da se svakom drugom studentu u 003 upali lampica, to bi bila rasvjeta i po' Exclamation Very Happy
Danas nije moj dan Rolling on the Floor, Laughing Wink

Onda bi morali nosit sunčane naočale zbog blještavila Smile

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 1 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum