Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Darivanje krvi
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
26 = 100 - 74

PostPostano: 11:45 pet, 25. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Pukica"]mozda vas ovo potakne...evo danas je reko prof iz tjelesnog da se darivanje krvi moze priznati kao jedan dolazak na tjelesni....pa ako se radi toga mozda predomislite.... 8)[/quote]

dobra ideja, ali ipak moram ić na tzk jer kasnije taj dan moram učti a nije da sam baš sposoban učiti bez 3.75 dcl (tako su mi bar rekli da vade kad sam zadnji put bio davat krv) krvi... tako da opet ništa od toga...
Pukica (napisa):
mozda vas ovo potakne...evo danas je reko prof iz tjelesnog da se darivanje krvi moze priznati kao jedan dolazak na tjelesni....pa ako se radi toga mozda predomislite.... Cool

dobra ideja, ali ipak moram ić na tzk jer kasnije taj dan moram učti a nije da sam baš sposoban učiti bez 3.75 dcl (tako su mi bar rekli da vade kad sam zadnji put bio davat krv) krvi... tako da opet ništa od toga...

nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 12:41 pet, 25. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

izgovor "kolokviji su mi važniji" vam ustvari nemaju smisla zato što stvar traje 5-10 minuta. nemojte mi reći da niste u stanju odvojiti par minuta :roll:

vade iirc 450 ml, i to vam fali taj dan. osjećate umor jače sljedećih par sati. adekvatnim unosom hrane i tekućine (povećanim u odnosu na normalu, osobito tekućine) sutradan bi se trebali osjećati kao i obično :D
izgovor "kolokviji su mi važniji" vam ustvari nemaju smisla zato što stvar traje 5-10 minuta. nemojte mi reći da niste u stanju odvojiti par minuta Rolling Eyes

vade iirc 450 ml, i to vam fali taj dan. osjećate umor jače sljedećih par sati. adekvatnim unosom hrane i tekućine (povećanim u odnosu na normalu, osobito tekućine) sutradan bi se trebali osjećati kao i obično Very Happy

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:59 pet, 25. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nemo, ljudi imaju kolokvije pon, sri i pet. :? Ako u utorak dadu krv i budu "grogy", malo ce teze uc... pardon, ponavljati za srijedu. :( A ostaje rizik i da se za srijedu ne oporave potpuno. :(

Ako student padne kolokvij, ima pravo na [b]jedan[/b] popravak koji ne smije pasti ako zeli dati kolegij, sto znaci i godinu. :shock: :(

Ovo se ipak trebalo malo spretnije tempirati... :?
Nemo, ljudi imaju kolokvije pon, sri i pet. Confused Ako u utorak dadu krv i budu "grogy", malo ce teze uc... pardon, ponavljati za srijedu. Sad A ostaje rizik i da se za srijedu ne oporave potpuno. Sad

Ako student padne kolokvij, ima pravo na jedan popravak koji ne smije pasti ako zeli dati kolegij, sto znaci i godinu. Shocked Sad

Ovo se ipak trebalo malo spretnije tempirati... Confused

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 16:09 pet, 25. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="GauSs_"][quote="andreao"]Bi ja dala krv da se smrtno ne bojim igle. :trema:[/quote]
a sta ovo nije medicinski?[/quote]
Pa i nije baš. Više psihološki nego ikakav drugi. Iako nije opravdan niti psihološki jer se svi prije ili kasnije cijepimo protiv tetanusa ili dječije paralize ili gripe, a tada misteriozno nestane strah.
Jednom kada igla uđe u žilu više se nakon par trenutaka niti ne osjeti, tako da mislim da su svi ti strahovi malo pretjerani :)

Baš me zanima koliko bi se ljudi izjasnilo da se boje igle ako bi izbila epidemija npr. ptičije gripe, a cjepiva ima na bacanje, ali može se samo intravenozno uniesti :twisted: :D 8)
GauSs_ (napisa):
andreao (napisa):
Bi ja dala krv da se smrtno ne bojim igle. Imam tremu

a sta ovo nije medicinski?

Pa i nije baš. Više psihološki nego ikakav drugi. Iako nije opravdan niti psihološki jer se svi prije ili kasnije cijepimo protiv tetanusa ili dječije paralize ili gripe, a tada misteriozno nestane strah.
Jednom kada igla uđe u žilu više se nakon par trenutaka niti ne osjeti, tako da mislim da su svi ti strahovi malo pretjerani Smile

Baš me zanima koliko bi se ljudi izjasnilo da se boje igle ako bi izbila epidemija npr. ptičije gripe, a cjepiva ima na bacanje, ali može se samo intravenozno uniesti Twisted Evil Very Happy Cool

bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 74 - 66

PostPostano: 18:34 pet, 25. 11. 2005    Naslov: Re: Darivanje krvi Citirajte i odgovorite

[quote="Pukica"]mozda vas ovo potakne...evo danas je reko prof iz tjelesnog da se darivanje krvi moze priznati kao jedan dolazak na tjelesni....pa ako se radi toga mozda predomislite.... Cool :wink:[/quote]

mislim a to nije posteno od profesora prema onima koji zbog mediciskog problema nisu u mogucnosti dat krv....

:roll:
Pukica (napisa):
mozda vas ovo potakne...evo danas je reko prof iz tjelesnog da se darivanje krvi moze priznati kao jedan dolazak na tjelesni....pa ako se radi toga mozda predomislite.... Cool Wink

mislim a to nije posteno od profesora prema onima koji zbog mediciskog problema nisu u mogucnosti dat krv....

Rolling Eyes

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji

Zadnja promjena: bily; 21:53 pet, 25. 11. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:39 pet, 25. 11. 2005    Naslov: Re: Darivanje krvi Citirajte i odgovorite

[quote="bily"][quote="Pukica"]Evo ljudi ne znam da li znate ( jer ja nisam dok slucajno nisam nabasala na jedan mali plakatic) da je 29.11 od 9 - 12 sati darivanje krvi na fizickom odjelu
hajde budite hrabri i plemeniuti i dodite :wink:[/quote]
:roll:[/quote]

:grebgreb: Kakve veze tvoj komentar ima s citiranim? :-k
bily (napisa):
Pukica (napisa):
Evo ljudi ne znam da li znate ( jer ja nisam dok slucajno nisam nabasala na jedan mali plakatic) da je 29.11 od 9 - 12 sati darivanje krvi na fizickom odjelu
hajde budite hrabri i plemeniuti i dodite Wink

Rolling Eyes

Kotacici rade 100 na sat Kakve veze tvoj komentar ima s citiranim? Think

[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 19:00 pet, 25. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

:idea: ma odlučio sam :idea: idem pa kud puklo da puklo... ipak kao član crvenog križa dužan sam to raditi. kad i di to treba bit?

p.s. zavaravam samog sebe, to mi je samo da mi se piše sat tjelesnog :twisted: ako to još vrijedi, ako ne razmislit ću još jednom
Idea ma odlučio sam Idea idem pa kud puklo da puklo... ipak kao član crvenog križa dužan sam to raditi. kad i di to treba bit?

p.s. zavaravam samog sebe, to mi je samo da mi se piše sat tjelesnog Twisted Evil ako to još vrijedi, ako ne razmislit ću još jednom

Pukica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 13

PostPostano: 20:07 pet, 25. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"]kad i di to treba bit?[/quote] pa 29.11 od 9-12 sati u zgradi fizike
[quote="fireball"]
to mi je samo da mi se piše sat tjelesnog :twisted: ako to još vrijedi, ako ne razmislit ću još jednom[/quote]
pa danas je profesor rekao da oce :roll:
fireball (napisa):
kad i di to treba bit?
pa 29.11 od 9-12 sati u zgradi fizike
fireball (napisa):

to mi je samo da mi se piše sat tjelesnog Twisted Evil ako to još vrijedi, ako ne razmislit ću još jednom

pa danas je profesor rekao da oce Rolling Eyes

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 21:54 pet, 25. 11. 2005    Naslov: Re: Darivanje krvi Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]

:grebgreb: Kakve veze tvoj komentar ima s citiranim? :-k[/quote]

oprosti krivo sam pritusnula ..ali evo ispravih se .... :wink:
vsego (napisa):

Kotacici rade 100 na sat Kakve veze tvoj komentar ima s citiranim? Think

oprosti krivo sam pritusnula ..ali evo ispravih se .... Wink

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:11 sub, 26. 11. 2005    Naslov: Re: Darivanje krvi Citirajte i odgovorite

[quote="bily"][quote="Pukica"]mozda vas ovo potakne...evo danas je reko prof iz tjelesnog da se darivanje krvi moze priznati kao jedan dolazak na tjelesni....pa ako se radi toga mozda predomislite.... Cool :wink:[/quote]
mislim a to nije posteno od profesora prema onima koji zbog mediciskog problema nisu u mogucnosti dat krv....[/quote]

Po istoj logici, nije ok ispitivati usmeno, zbog onih koji su nijemi, tj. zbog medicinskog problema nisu u mogucnosti odgovarati tako. :roll:

Prije bi se onda mogla buniti na kajak ili sto je vec ono sto vrijedi dva Sljemena, a [b]plaća se[/b]. :?

Davanje krvi, prema zakonu, zaposlenima donosi odredjeni broj slobodnih dana (1-3, ovisno o tome gdje i sto rade), pa mi se ovo cini kao korektan analogon. 8)
bily (napisa):
Pukica (napisa):
mozda vas ovo potakne...evo danas je reko prof iz tjelesnog da se darivanje krvi moze priznati kao jedan dolazak na tjelesni....pa ako se radi toga mozda predomislite.... Cool Wink

Po istoj logici, nije ok ispitivati usmeno, zbog onih koji su nijemi, tj. zbog medicinskog problema nisu u mogucnosti odgovarati tako. Rolling Eyes

Prije bi se onda mogla buniti na kajak ili sto je vec ono sto vrijedi dva Sljemena, a plaća se. Confused

Davanje krvi, prema zakonu, zaposlenima donosi odredjeni broj slobodnih dana (1-3, ovisno o tome gdje i sto rade), pa mi se ovo cini kao korektan analogon. Cool

[Vrh]
DarkLord
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 3 - 5

PostPostano: 1:22 sub, 26. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel mogu ja dat tudju krv?? :twisted:
jel mogu ja dat tudju krv?? Twisted Evil

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 19:57 sub, 26. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jel može doći dat krv netko tko nije s PMFa? :-k
Jel može doći dat krv netko tko nije s PMFa? Think

[Vrh]
Pukica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 13

PostPostano: 20:04 sub, 26. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

nisam sto posto sigurna ai mislim da to uopce ne bi trebao biti uvjet...( da darovat krv mogu samo pmfovci... :?: :roll: )
nisam sto posto sigurna ai mislim da to uopce ne bi trebao biti uvjet...( da darovat krv mogu samo pmfovci... Question Rolling Eyes )

Zadnja promjena: Pukica; 20:17 sub, 26. 11. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 20:14 sub, 26. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

mogu svi stariji od 18 i teži od 55kg, faks nije uvjet
mogu svi stariji od 18 i teži od 55kg, faks nije uvjet

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:15 sub, 26. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bijah dva puta i "pripadnost" PMF(-MO)-u se nije provjeravala... 8)
Bijah dva puta i "pripadnost" PMF(-MO)-u se nije provjeravala... Cool

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 20:17 sub, 26. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

neg to za tjelesni, šta se treba odnjet profesoru kako bi se pokazalo da smo bili?
neg to za tjelesni, šta se treba odnjet profesoru kako bi se pokazalo da smo bili?

[Vrh]
Pukica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 13

PostPostano: 20:18 sub, 26. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa nije rekao tocno ali mislim da ces ako vec nisi darivala krv dobiti onu knjizicu darivatelja pa tamo ti pise datum ...tak da mislim da bi to trebalo biti to...makar to je samo moje misljenje...nije profesor to izricito rekao
pa nije rekao tocno ali mislim da ces ako vec nisi darivala krv dobiti onu knjizicu darivatelja pa tamo ti pise datum ...tak da mislim da bi to trebalo biti to...makar to je samo moje misljenje...nije profesor to izricito rekao

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 20:22 sub, 26. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja imam knjižicu već pa ću mu je odnjet sam.. al ne znam dal će ovima koji će 1 put dat krv odmah dat knjižicu? znam da kad smo mi u srednjoj davali da smo nakon par tjedana ju tek dobili
ja imam knjižicu već pa ću mu je odnjet sam.. al ne znam dal će ovima koji će 1 put dat krv odmah dat knjižicu? znam da kad smo mi u srednjoj davali da smo nakon par tjedana ju tek dobili

[Vrh]
Pukica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 13

PostPostano: 20:28 sub, 26. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

da i mi smo dobili nakon koji tjedan...a onda stvarno ne znam na koji nacin ce oni koji daju prvi puta dobiti potpis tj u kojem obliku..mozda neki potpis od nekog zaduzenog za to ili nesto slicno :-k
da i mi smo dobili nakon koji tjedan...a onda stvarno ne znam na koji nacin ce oni koji daju prvi puta dobiti potpis tj u kojem obliku..mozda neki potpis od nekog zaduzenog za to ili nesto slicno Think

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 20:31 sub, 26. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa donjet će naknadno knjižicu... :roll:

Ipak je kraj semestra tek u drugom mjesecu. :wink:
Pa donjet će naknadno knjižicu... Rolling Eyes

Ipak je kraj semestra tek u drugom mjesecu. Wink

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 2 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum