Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Nekoliko podataka u vezi 1. kolokvija (ako koga to zanima)
WWW:
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vjekovac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
182 = 198 - 16

PostPostano: 22:47 pet, 2. 12. 2005    Naslov: Nekoliko podataka u vezi 1. kolokvija (ako koga to zanima) Citirajte i odgovorite

Ukupno upisano studenata: 307
Kolokviju pristupilo: 279, tj. 90.88% od upisanih
Kolokvij polozilo: 156, tj. 50.81% od upisanih, 55.91% od onih koji su dosli

Prosjeci bodova po zadacima:
(max na zadatku je 5, max ukupni 25)
1. -> 3.83
2. -> 3.15
3. -> 1.69
4. -> 2.19
5. -> 1.85
UK -> 11.12
Ukupno upisano studenata: 307
Kolokviju pristupilo: 279, tj. 90.88% od upisanih
Kolokvij polozilo: 156, tj. 50.81% od upisanih, 55.91% od onih koji su dosli

Prosjeci bodova po zadacima:
(max na zadatku je 5, max ukupni 25)
1. -> 3.83
2. -> 3.15
3. -> 1.69
4. -> 2.19
5. -> 1.85
UK -> 11.12

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 23:03 pet, 2. 12. 2005    Naslov: Re: Nekoliko podataka u vezi 1. kolokvija (ako koga to zanim Citirajte i odgovorite

[quote="vjekovac"]
Kolokvij polozilo: 156, tj. 55.91% od onih koji su dosli
[/quote]
Sto demantira optuzbe o jako teskom kolokviju.
vjekovac (napisa):

vjekovac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

182 = 198 - 16

PostPostano: 23:16 pet, 2. 12. 2005    Naslov: Re: Nekoliko podataka u vezi 1. kolokvija (ako koga to zanim Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"][quote="vjekovac"]
[/quote]
Sto demantira optuzbe o jako teskom kolokviju.[/quote]
A možda je kolokvij bio jako težak pa su se jako mučili da bi položili. :D

Istina, veća prolaznost nije bila ni prethodnih godina. Ali sad se valjda očekivalo više. Tja, nadam se da ce biti i bolje.
mdoko (napisa):
vjekovac (napisa):

A možda je kolokvij bio jako težak pa su se jako mučili da bi položili. Very Happy

Istina, veća prolaznost nije bila ni prethodnih godina. Ali sad se valjda očekivalo više. Tja, nadam se da ce biti i bolje.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 13:53 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisam bas siguran za prolaznost. Cini mi se da su se asistenti dobro pomucili da "nadju" bodove ljudima za prolaz :) Ipak je to bolognja...
Nisam bas siguran za prolaznost. Cini mi se da su se asistenti dobro pomucili da "nadju" bodove ljudima za prolaz Smile Ipak je to bolognja...

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 13:59 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Re: Nekoliko podataka u vezi 1. kolokvija (ako koga to zanim Citirajte i odgovorite

[quote="vjekovac"]
Istina, veća prolaznost nije bila ni prethodnih godina. Ali sad se valjda očekivalo više.[/quote]
A sta? Ova generacija je nesto ekstra talentiranija od svih prethodnih?
vjekovac (napisa):

Istina, veća prolaznost nije bila ni prethodnih godina. Ali sad se valjda očekivalo više.

vili
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

31 = 55 - 24

PostPostano: 14:23 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Re: Nekoliko podataka u vezi 1. kolokvija (ako koga to zanim Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"]A sta? Ova generacija je nesto ekstra talentiranija od svih prethodnih?[/quote]

Mislim da sva ta očekivanja proizlaze iz toga što ih "tjeraju" da konstantno rade (zadaćama i blicevima) pa se očekuje manje kampanjskog učenja :arrow: veća prolaznost. 8) A ne zato što su talentiraniji.
mdoko (napisa):

Mislim da sva ta očekivanja proizlaze iz toga što ih "tjeraju" da konstantno rade (zadaćama i blicevima) pa se očekuje manje kampanjskog učenja Arrow veća prolaznost. Cool A ne zato što su talentiraniji.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 14:27 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prolaznost nije veća :arrow: nema više zadaća i bliceva :?: :D
Prolaznost nije veća Arrow nema više zadaća i bliceva Question Very Happy

[Vrh]
vanish
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

25 = 27 - 2

PostPostano: 14:39 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma cila Bolonja je nečija fiks-ideja
Ma cila Bolonja je nečija fiks-ideja

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 14:39 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Re: Nekoliko podataka u vezi 1. kolokvija (ako koga to zanim Citirajte i odgovorite

[quote="vili"]
Mislim da sva ta očekivanja proizlaze iz toga što ih "tjeraju" da konstantno rade (zadaćama i blicevima) pa se očekuje manje kampanjskog učenja :arrow: veća prolaznost. 8) A ne zato što su talentiraniji.[/quote]
E, vidis, ja to nisam shvatio tako.

IMO sada ce prolaziti samo oni koji budu konstantno radili, a kampanjci ce nuzno padati. Studenti vise nisu djeca i ne moze ih se ni na sto natjerati. Kampanjci i ljencine ce to i ostati, a oni koji su spremni raditi kako treba ce zavrsiti faks sa puno manje problema nego do sada.
vili (napisa):

Mislim da sva ta očekivanja proizlaze iz toga što ih "tjeraju" da konstantno rade (zadaćama i blicevima) pa se očekuje manje kampanjskog učenja Arrow veća prolaznost. Cool A ne zato što su talentiraniji.

IMO sada ce prolaziti samo oni koji budu konstantno radili, a kampanjci ce nuzno padati. Studenti vise nisu djeca i ne moze ih se ni na sto natjerati. Kampanjci i ljencine ce to i ostati, a oni koji su spremni raditi kako treba ce zavrsiti faks sa puno manje problema nego do sada.

koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 17:15 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da olako shvacate ove rezultate, i mislim da su trebali biti puno bolji.
ova godina se od svih ranijih razlikuje po tome sto su kolokviji OBAVEZNI i vjerujem da su ih brucosi puno ozbiljnije shvatili nego ranije generacije. ako je prolaznost na NEOBAVEZNIM kolokvijima (nakon kojeg covjek ima mogucnost jos 4 puta kroz vise od godinu dana izac na pismeni da bi eventually polozio) bila slicna kao ove godine, onda je ovo sramotna prolaznost :!:

vidit cemo sta ce bit na popravnima. ali ako studenti nisu u stanju u velikom broju polozit kolokvije (55% nije velik broj :evil:) , onda znaci da ih netko nije naucio onoliko koliko ce traziti od njih. treci i peti zadatak su bili preteski s obzirom na obradivanje tog gradiva na vjezbama, inace bi prosjecna ocjena bila bolja.
ova godina se od svih ranijih razlikuje po tome sto su kolokviji OBAVEZNI i vjerujem da su ih brucosi puno ozbiljnije shvatili nego ranije generacije. ako je prolaznost na NEOBAVEZNIM kolokvijima (nakon kojeg covjek ima mogucnost jos 4 puta kroz vise od godinu dana izac na pismeni da bi eventually polozio) bila slicna kao ove godine, onda je ovo sramotna prolaznost Exclamation

vidit cemo sta ce bit na popravnima. ali ako studenti nisu u stanju u velikom broju polozit kolokvije (55% nije velik broj Evil or Very Mad) , onda znaci da ih netko nije naucio onoliko koliko ce traziti od njih. treci i peti zadatak su bili preteski s obzirom na obradivanje tog gradiva na vjezbama, inace bi prosjecna ocjena bila bolja.

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 17:23 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"]mislim da olako shvacate ove rezultate, i mislim da su trebali biti puno bolji.
treci i peti zadatak su bili preteski s obzirom na obradivanje tog gradiva na vjezbama, inace bi prosjecna ocjena bila bolja.[/quote]

slažem se s tobom, mislim da smo mi to mogli i bolje. možda samo da je bilo više vremena možba bi ih bar 10% ovih što su pali prošli.

istina 3 i 5 zadatak se puno razlikovali od onih na vježbama, 5 čak i ne tolko (bio je zahtjevniji ali nije bio tolko različit) al 3 ja nisam ni pokušavala riješit hehe zapravo jesam al po bodovima u 3 ko da nisam... :oops:

al bitan je prolaz... :lol:
koryanshea (napisa):
treci i peti zadatak su bili preteski s obzirom na obradivanje tog gradiva na vjezbama, inace bi prosjecna ocjena bila bolja.

slažem se s tobom, mislim da smo mi to mogli i bolje. možda samo da je bilo više vremena možba bi ih bar 10% ovih što su pali prošli.

istina 3 i 5 zadatak se puno razlikovali od onih na vježbama, 5 čak i ne tolko (bio je zahtjevniji ali nije bio tolko različit) al 3 ja nisam ni pokušavala riješit hehe zapravo jesam al po bodovima u 3 ko da nisam... Embarassed

al bitan je prolaz... Laughing

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:30 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Re: Nekoliko podataka u vezi 1. kolokvija (ako koga to zanim Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"][quote="vili"]Mislim da sva ta očekivanja proizlaze iz toga što ih "tjeraju" da konstantno rade (zadaćama i blicevima) pa se očekuje manje kampanjskog učenja :arrow: veća prolaznost. 8) A ne zato što su talentiraniji.[/quote]
IMO sada ce prolaziti samo oni koji budu konstantno radili, a kampanjci ce nuzno padati. Studenti vise nisu djeca i ne moze ih se ni na sto natjerati. Kampanjci i ljencine ce to i ostati, a oni koji su spremni raditi kako treba ce zavrsiti faks sa puno manje problema nego do sada.[/quote]

Za jednog tako pametnog studenta, cudnovato lose si pokopcao... :PP O:) ;)

Ovo sto ti pricas je [b]praxa[/b] i to ce se manje-vise desiti. :D No, ovo sto ostali pricaju je [b]teorija[/b] Bolonje koja, jasno, ima veze s prolaznoscu u onoj mjeri u kojoj mi smanjimo kriterije, e da bi nekakva statistika bila ispunjena. :wall:

Srecom, PMF-MO relativno slabo sljaka po pitanju "navlacenja statistika" :D (iako [b]jesmo[/b] donekle popustili u tom smjeru :().

@Kory: procitaj pazljivo sto je Doko napisao; covjek mudro zbori:

[quote="mdoko"]Studenti vise nisu djeca i ne moze ih se ni na sto natjerati. Kampanjci i ljencine ce to i ostati,...[/quote]

Interesantan zakljucak da su za lose bodove u ta dva zadatka krivi asistenti koji su zadatke zadali (a profesori amenovali!), a ne studenti koji su to gradivo ucili... :roll:

11 studenata ima 25 bodova
11 studenata ima 24 boda
6 studenata ima 23 boda

Jesu li tih 28 (sto je 10% svih koji su izasli na kolokvij) nekakvi doktori matematike, pa da su unatoc losim asistentima uspjeli savladati gradivo?! :roll:

Besides, prolaz se mogao skupiti i bez ta dva zadatka... :roll:

Prestanite vise asistente okrivljavati zato sto studenti ne nauce minimum, niti se udostoje pitati sto im nije jasno, sve dok ne bude prekasno. :evil:
mdoko (napisa):
vili (napisa):

Za jednog tako pametnog studenta, cudnovato lose si pokopcao... Weeee-heeee!!! Angel Wink

Ovo sto ti pricas je praxa i to ce se manje-vise desiti. Very Happy No, ovo sto ostali pricaju je teorija Bolonje koja, jasno, ima veze s prolaznoscu u onoj mjeri u kojoj mi smanjimo kriterije, e da bi nekakva statistika bila ispunjena. Brick wall

Srecom, PMF-MO relativno slabo sljaka po pitanju "navlacenja statistika" Very Happy (iako jesmo donekle popustili u tom smjeru Sad).

@Kory: procitaj pazljivo sto je Doko napisao; covjek mudro zbori:

mdoko (napisa):
Studenti vise nisu djeca i ne moze ih se ni na sto natjerati. Kampanjci i ljencine ce to i ostati,...

Interesantan zakljucak da su za lose bodove u ta dva zadatka krivi asistenti koji su zadatke zadali (a profesori amenovali!), a ne studenti koji su to gradivo ucili... Rolling Eyes

11 studenata ima 24 boda
6 studenata ima 23 boda

Jesu li tih 28 (sto je 10% svih koji su izasli na kolokvij) nekakvi doktori matematike, pa da su unatoc losim asistentima uspjeli savladati gradivo?! Rolling Eyes

Besides, prolaz se mogao skupiti i bez ta dva zadatka... Rolling Eyes

Prestanite vise asistente okrivljavati zato sto studenti ne nauce minimum, niti se udostoje pitati sto im nije jasno, sve dok ne bude prekasno. Evil or Very Mad

[Vrh]
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 17:46 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

uvijek postoje studenti ciji klikeri nadilaze ono sto im se pokaze na vjezbama. 55% je losa prolaznost i odgovornost je zajednicka. a ja sam vidila brucose kako im se [i]tresu gace[/i] i kako se ovih par tjedana pred kolokvij nije imalo gdje sjest u 102, prosle godine sam bila podjednako u kontaktu sa brucosima pa nisu bili takvi, ni kad sam ja bila brucos nismo bili takvi.
kolokvij se moze spremit i bez demonstratura ako je prilagoden vjezbama. ne kazem da se ne smije ocekivat nikakva snalazljivost na kolokviju, ali covjek ne moze znat da mu nije jasno nesto sto nije vidio.

nisam 100% na strani brucosa (samo tako zvucim, jer nitko drugi nije) ali nemojte se ponasat kao da je 55% solidno, kad nije.
uvijek postoje studenti ciji klikeri nadilaze ono sto im se pokaze na vjezbama. 55% je losa prolaznost i odgovornost je zajednicka. a ja sam vidila brucose kako im se tresu gace i kako se ovih par tjedana pred kolokvij nije imalo gdje sjest u 102, prosle godine sam bila podjednako u kontaktu sa brucosima pa nisu bili takvi, ni kad sam ja bila brucos nismo bili takvi.
kolokvij se moze spremit i bez demonstratura ako je prilagoden vjezbama. ne kazem da se ne smije ocekivat nikakva snalazljivost na kolokviju, ali covjek ne moze znat da mu nije jasno nesto sto nije vidio.

nisam 100% na strani brucosa (samo tako zvucim, jer nitko drugi nije) ali nemojte se ponasat kao da je 55% solidno, kad nije.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:02 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"]uvijek postoje studenti ciji klikeri nadilaze ono sto im se pokaze na vjezbama.[/quote]

Znam, ali 10% cijele jedne generacije... puno je to za nove Einsteine... :P (da, znam da je on imao dva iz matematike :P)

[quote="koryanshea"]55% je losa prolaznost i odgovornost je zajednicka. a ja sam vidila brucose kako im se [i]tresu gace[/i] i kako se ovih par tjedana pred kolokvij nije imalo gdje sjest u 102, prosle godine sam bila podjednako u kontaktu sa brucosima pa nisu bili takvi, ni kad sam ja bila brucos nismo bili takvi.[/quote]

To je posljedica toga da im je kolokvij [b]jedina sansa[/b] (ok, uz popravni, ali tesko je dati 4 popravna) i nema veze ni s gradivom ni s asistentima. :( Vjeruj mi, tocno tako izgledaju studenti prije komisije... :(

Btw, zasto 102, a ne Citaonica? :-k

[quote="koryanshea"]kolokvij se moze spremit i bez demonstratura ako je prilagoden vjezbama. ne kazem da se ne smije ocekivat nikakva snalazljivost na kolokviju, ali covjek ne moze znat da mu nije jasno nesto sto nije vidio.[/quote]

Ne znam princip rada na MA; na UuRu smo davali neobavezne zadace i nitko mi nije dosao sa "ja sam ovo rijesio/la; da li mi je dobro?" (ili je dosla jedna osoba, nisam siguran). :(

[quote="koryanshea"]nisam 100% na strani brucosa (samo tako zvucim, jer nitko drugi nije) ali nemojte se ponasat kao da je 55% solidno, kad nije.[/quote]

Nije solidno, naravno. :( To znaci da ce max. 55% (u praxi puno manje) studenata proci godinu. :( Srecom, postoji popravni, no treba zagrijati stolac. :D Ipak postoje stari kolokviji, stari pismeni, zadaci s vjezbi,... a postoje i ljudi koji zele pomoci (po 1719-ti put: demosi, asistenti, profesori). 8)
koryanshea (napisa):
uvijek postoje studenti ciji klikeri nadilaze ono sto im se pokaze na vjezbama.

Znam, ali 10% cijele jedne generacije... puno je to za nove Einsteine... Razz (da, znam da je on imao dva iz matematike Razz)

koryanshea (napisa):
55% je losa prolaznost i odgovornost je zajednicka. a ja sam vidila brucose kako im se tresu gace i kako se ovih par tjedana pred kolokvij nije imalo gdje sjest u 102, prosle godine sam bila podjednako u kontaktu sa brucosima pa nisu bili takvi, ni kad sam ja bila brucos nismo bili takvi.

To je posljedica toga da im je kolokvij jedina sansa (ok, uz popravni, ali tesko je dati 4 popravna) i nema veze ni s gradivom ni s asistentima. Sad Vjeruj mi, tocno tako izgledaju studenti prije komisije... Sad

Btw, zasto 102, a ne Citaonica? Think

koryanshea (napisa):

Ne znam princip rada na MA; na UuRu smo davali neobavezne zadace i nitko mi nije dosao sa "ja sam ovo rijesio/la; da li mi je dobro?" (ili je dosla jedna osoba, nisam siguran). Sad

koryanshea (napisa):

Nije solidno, naravno. Sad To znaci da ce max. 55% (u praxi puno manje) studenata proci godinu. Sad Srecom, postoji popravni, no treba zagrijati stolac. Very Happy Ipak postoje stari kolokviji, stari pismeni, zadaci s vjezbi,... a postoje i ljudi koji zele pomoci (po 1719-ti put: demosi, asistenti, profesori). Cool

[Vrh]
Geliriell
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 8 - 1

PostPostano: 18:13 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zar tih 10% ne odogovara broju ljudi koji su dobili direktan upis? :D
Zar tih 10% ne odogovara broju ljudi koji su dobili direktan upis? Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 18:40 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Znam, ali 10% cijele jedne generacije... puno je to za nove Einsteine... :P (da, znam da je on imao dva iz matematike :P)[/quote]
geliriell ima zanimljivu tocku :) (mada [i]svakakva gamad[/i] upada direktno... tu konkretno mislim na sebe :) jer mislim da moje petice iz matematike u [b]jezicnoj gimnaziji[/b] ne vrijede koliko cetvorke ili mozda cak trojke iz neke matematicke gimnazije... al sam svejedno imala dobre rezultate iz 1. kolokvija iz analize1!)

[quote="vsego"]Btw, zasto 102, a ne Citaonica? :-k[/quote]
jer ne zalazim u citaonicu pa ne znam :) ali ako je 102 bila puna svo vrijeme vjerujem da ni citaonica nije zjapila prazna...

[quote="vsego"]Ne znam princip rada na MA; na UuRu smo davali neobavezne zadace i nitko mi nije dosao sa "ja sam ovo rijesio/la; da li mi je dobro?" (ili je dosla jedna osoba, nisam siguran). :([/quote]
pa... ja isto ne znam jesu li bile zadace iz analize... posto na forumu nema ni rijeci o tome, nekako mi se cini da ih nije bilo. osim, valjda, standardnih domacih (za koje nitko ne pita jesi rijesio ili nisi... )... slazem se da odgovoran student pise domace bez da to mora (...eh... kad se sjetim...), al opet - jesu li studenti vidili zadatke na razini tezine koju ih se trazilo na kolokvijU?
vsego (napisa):
Znam, ali 10% cijele jedne generacije... puno je to za nove Einsteine... Razz (da, znam da je on imao dva iz matematike Razz)

geliriell ima zanimljivu tocku Smile (mada svakakva gamad upada direktno... tu konkretno mislim na sebe Smile jer mislim da moje petice iz matematike u jezicnoj gimnaziji ne vrijede koliko cetvorke ili mozda cak trojke iz neke matematicke gimnazije... al sam svejedno imala dobre rezultate iz 1. kolokvija iz analize1!)

vsego (napisa):
Btw, zasto 102, a ne Citaonica? Think

jer ne zalazim u citaonicu pa ne znam Smile ali ako je 102 bila puna svo vrijeme vjerujem da ni citaonica nije zjapila prazna...

vsego (napisa):
Ne znam princip rada na MA; na UuRu smo davali neobavezne zadace i nitko mi nije dosao sa "ja sam ovo rijesio/la; da li mi je dobro?" (ili je dosla jedna osoba, nisam siguran). Sad

pa... ja isto ne znam jesu li bile zadace iz analize... posto na forumu nema ni rijeci o tome, nekako mi se cini da ih nije bilo. osim, valjda, standardnih domacih (za koje nitko ne pita jesi rijesio ili nisi... )... slazem se da odgovoran student pise domace bez da to mora (...eh... kad se sjetim...), al opet - jesu li studenti vidili zadatke na razini tezine koju ih se trazilo na kolokvijU?

Zadnja promjena: koryanshea; 18:45 sub, 3. 12. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 18:40 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Re: Nekoliko podataka u vezi 1. kolokvija (ako koga to zanim Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Ovo sto ti pricas je [b]praxa[/b] i to ce se manje-vise desiti. :D No, ovo sto ostali pricaju je [b]teorija[/b] Bolonje koja, jasno, ima veze s prolaznoscu u onoj mjeri u kojoj mi smanjimo kriterije, e da bi nekakva statistika bila ispunjena. :wall:
[/quote]
Ja sam o praksi i govorio. Again: nikakva deklaracija nece lijencine i kampanjce pretvoriti u prave studente.

@Kory: ako je 55% prolaznosti premalo za prvi kolokvij iz MA1, koji _nije_ bio tezak (barem ne toliko da se ne bi skupilo 50% bodova), onda je jedno od tumacenja to da upisujemo previse studenata na prvu godinu. Bolonjski proces predvidja puno manje grupe od onih koje su na nasem faksu. Dakle, zbog prevelikih grupa asistenti/profesori nisu u stanju dovoljno dobro obaviti vjezbe/predavanja.
vsego (napisa):

Ovo sto ti pricas je praxa i to ce se manje-vise desiti. Very Happy No, ovo sto ostali pricaju je teorija Bolonje koja, jasno, ima veze s prolaznoscu u onoj mjeri u kojoj mi smanjimo kriterije, e da bi nekakva statistika bila ispunjena. Brick wall

Ja sam o praksi i govorio. Again: nikakva deklaracija nece lijencine i kampanjce pretvoriti u prave studente.

@Kory: ako je 55% prolaznosti premalo za prvi kolokvij iz MA1, koji _nije_ bio tezak (barem ne toliko da se ne bi skupilo 50% bodova), onda je jedno od tumacenja to da upisujemo previse studenata na prvu godinu. Bolonjski proces predvidja puno manje grupe od onih koje su na nasem faksu. Dakle, zbog prevelikih grupa asistenti/profesori nisu u stanju dovoljno dobro obaviti vjezbe/predavanja.

vjekovac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

182 = 198 - 16

PostPostano: 18:49 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"]mislim da olako shvacate ove rezultate, i mislim da su trebali biti puno bolji.
ova godina se od svih ranijih razlikuje po tome sto su kolokviji OBAVEZNI i vjerujem da su ih brucosi puno ozbiljnije shvatili nego ranije generacije.[/quote]
Mi ("analiza staff") ne shvaćamo olako uspjeh studenata na ovom kolokviju, upravo zbog toga što su kolokviji obavezni. Prolaznost od 56% doista nije bogznakakva i prilično nas brine. :(

[quote="koryanshea"]vidit cemo sta ce bit na popravnima. ali ako studenti nisu u stanju u velikom broju polozit kolokvije (55% nije velik broj ) , onda znaci da ih netko nije naucio onoliko koliko ce traziti od njih. treci i peti zadatak su bili preteski s obzirom na obradivanje tog gradiva na vjezbama, inace bi prosjecna ocjena bila bolja.[/quote]
Trudili smo se sastaviti zadatke koji će ispitivati osnovno znanje i vještinu. Donekle se slažem da je ovaj kolokvij bio malo zahtjevniji od lanjskog i predlanjskog, ali takve usporedbe ne stoje jer je koncept kolokvija po bolonjskom procesu sasvim drukčiji. Zadaci slični zadacima s ovog kolokvija su rađeni [b]na vježbama[/b] (i to dosta takvih zadataka) i zadavani [b]u domaćim zadaćama[/b] i očekivalo se da bi ih studenti trebali biti u stanju riješiti.

Ako već cjelokupni kolokvij i jest bio nešto teži, onda se barem može vidjeti koji studenti su se dobro spremili i zaslužuju 4 ili 5. Mislim da i najbolji studenti zaslužiju da budu nagrađeni i na neki način istaknuti.
Npr. 5. zadatak (geometriski zadatak "s riječima") je samo potrebno postaviti (nacrtati sliku, odabrati neku duljinu za slobodni parametar x, te izraziti površinu kao funkciju od x), a nakon toga je računski lagan. Ipak, bilo je za očekivati da će malo studenata riješiti taj zadatak.

Za studente koji sada nisu prošli organizirat će se popravni kolokvij i nadamo se da ce na njemu prolaznost biti bolja (što god "bolja" značilo). Ipak, to ne znači da će cjelokupni popravni kolokvij biti jako lagan jer to ne bi bilo korektno prema studentima koji su pošteno zaslužili prolaz na redovnom kolokviju.

[quote="vsego"]11 studenata ima 25 bodova
11 studenata ima 24 boda
6 studenata ima 23 boda

Jesu li tih 28 (sto je 10% svih koji su izasli na kolokvij) nekakvi doktori matematike, pa da su unatoc losim asistentima uspjeli savladati gradivo?![/quote]
Zahvaljujem na primjedbi. :D To bi trebala biti potvrda za gore rečeno.

[quote="koryanshea"]nisam 100% na strani brucosa (samo tako zvucim, jer nitko drugi nije) ali nemojte se ponasat kao da je 55% solidno, kad nije.[/quote]
Mi jesmo 100% na strani brucoša (samo tako ne zvučimo :D ) i osjećamo odgovornost za njihov uspješni tijek studiranja (i meni se čini groznim nekoga unazaditi za cijelu jednu godinu već na osnovi prvog kolokvija), ali i odgovornost za stečeno znanje nakon slušanja i polaganja kolegija.

O samom Bolonjskom procesu (teoriji i praksi :lol: ) radije ne bih. Što je - tu je.
koryanshea (napisa):
ova godina se od svih ranijih razlikuje po tome sto su kolokviji OBAVEZNI i vjerujem da su ih brucosi puno ozbiljnije shvatili nego ranije generacije.

Mi ("analiza staff") ne shvaćamo olako uspjeh studenata na ovom kolokviju, upravo zbog toga što su kolokviji obavezni. Prolaznost od 56% doista nije bogznakakva i prilično nas brine. Sad

koryanshea (napisa):
vidit cemo sta ce bit na popravnima. ali ako studenti nisu u stanju u velikom broju polozit kolokvije (55% nije velik broj ) , onda znaci da ih netko nije naucio onoliko koliko ce traziti od njih. treci i peti zadatak su bili preteski s obzirom na obradivanje tog gradiva na vjezbama, inace bi prosjecna ocjena bila bolja.

Trudili smo se sastaviti zadatke koji će ispitivati osnovno znanje i vještinu. Donekle se slažem da je ovaj kolokvij bio malo zahtjevniji od lanjskog i predlanjskog, ali takve usporedbe ne stoje jer je koncept kolokvija po bolonjskom procesu sasvim drukčiji. Zadaci slični zadacima s ovog kolokvija su rađeni na vježbama (i to dosta takvih zadataka) i zadavani u domaćim zadaćama i očekivalo se da bi ih studenti trebali biti u stanju riješiti.

Ako već cjelokupni kolokvij i jest bio nešto teži, onda se barem može vidjeti koji studenti su se dobro spremili i zaslužuju 4 ili 5. Mislim da i najbolji studenti zaslužiju da budu nagrađeni i na neki način istaknuti.
Npr. 5. zadatak (geometriski zadatak "s riječima") je samo potrebno postaviti (nacrtati sliku, odabrati neku duljinu za slobodni parametar x, te izraziti površinu kao funkciju od x), a nakon toga je računski lagan. Ipak, bilo je za očekivati da će malo studenata riješiti taj zadatak.

Za studente koji sada nisu prošli organizirat će se popravni kolokvij i nadamo se da ce na njemu prolaznost biti bolja (što god "bolja" značilo). Ipak, to ne znači da će cjelokupni popravni kolokvij biti jako lagan jer to ne bi bilo korektno prema studentima koji su pošteno zaslužili prolaz na redovnom kolokviju.

vsego (napisa):
11 studenata ima 24 boda
6 studenata ima 23 boda

Jesu li tih 28 (sto je 10% svih koji su izasli na kolokvij) nekakvi doktori matematike, pa da su unatoc losim asistentima uspjeli savladati gradivo?!

Zahvaljujem na primjedbi. Very Happy To bi trebala biti potvrda za gore rečeno.

koryanshea (napisa):

Mi jesmo 100% na strani brucoša (samo tako ne zvučimo Very Happy ) i osjećamo odgovornost za njihov uspješni tijek studiranja (i meni se čini groznim nekoga unazaditi za cijelu jednu godinu već na osnovi prvog kolokvija), ali i odgovornost za stečeno znanje nakon slušanja i polaganja kolegija.

O samom Bolonjskom procesu (teoriji i praksi Laughing ) radije ne bih. Što je - tu je.

[Vrh]
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 18:52 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Re: Nekoliko podataka u vezi 1. kolokvija (ako koga to zanim Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"]@Kory: ako je 55% prolaznosti premalo za prvi kolokvij iz MA1, [b]koji _nije_ bio tezak[/b][/quote]
to mislim da jos nije dokazano...
[quote]onda je jedno od tumacenja to da upisujemo previse studenata na prvu godinu. Bolonjski proces predvidja puno manje grupe od onih koje su na nasem faksu. Dakle, zbog prevelikih grupa asistenti/profesori nisu u stanju dovoljno dobro obaviti vjezbe/predavanja.[/quote]
o da! to definitivno! pricalo se o tome na [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=39455#39455]zadnjem fakultetskom vijecu[/url] i pricat ce se o tome jos (nadam se puno) ubuduce. spominjalo se i otezavanje prijemnih jer se pokazalo da ima gro studenata koji u dvije godine ne poloze niti jedan ispit. kome se nece dat trudit za ispite nece mu se dat trudit ni za prijemni... ako je prijemni takav da se triba potrudit...
mdoko (napisa):
@Kory: ako je 55% prolaznosti premalo za prvi kolokvij iz MA1, koji _nije_ bio tezak

Citat:
onda je jedno od tumacenja to da upisujemo previse studenata na prvu godinu. Bolonjski proces predvidja puno manje grupe od onih koje su na nasem faksu. Dakle, zbog prevelikih grupa asistenti/profesori nisu u stanju dovoljno dobro obaviti vjezbe/predavanja.

o da! to definitivno! pricalo se o tome na zadnjem fakultetskom vijecu i pricat ce se o tome jos (nadam se puno) ubuduce. spominjalo se i otezavanje prijemnih jer se pokazalo da ima gro studenata koji u dvije godine ne poloze niti jedan ispit. kome se nece dat trudit za ispite nece mu se dat trudit ni za prijemni... ako je prijemni takav da se triba potrudit...

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 19:08 sub, 3. 12. 2005    Naslov: Re: Nekoliko podataka u vezi 1. kolokvija (ako koga to zanim Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"][quote="mdoko"]@Kory: ako je 55% prolaznosti premalo za prvi kolokvij iz MA1, [b]koji _nije_ bio tezak[/b][/quote]
[/quote]
Ako malo bolje pogledas moj prethodni post vidjet ces da stoji i napomena da nije tezak bar za sakupiti 50% bodova. Come on, budimo objektivni: onaj tko zna sto je to prirodna domena funkcije, slika i praslika bez problema je prosao kolokvij. Dakle, kolokvij se prodje cak i ako se npr. ne zna sto je to injekcija :!: U stvari skoro cijeli kolokvij se svodi na poznavanje definicija i rjesavanje jednadzbi i nejednadzbi. Tesko? I don't think so.
koryanshea (napisa):
mdoko (napisa):
@Kory: ako je 55% prolaznosti premalo za prvi kolokvij iz MA1, koji _nije_ bio tezak

Ako malo bolje pogledas moj prethodni post vidjet ces da stoji i napomena da nije tezak bar za sakupiti 50% bodova. Come on, budimo objektivni: onaj tko zna sto je to prirodna domena funkcije, slika i praslika bez problema je prosao kolokvij. Dakle, kolokvij se prodje cak i ako se npr. ne zna sto je to injekcija Exclamation U stvari skoro cijeli kolokvij se svodi na poznavanje definicija i rjesavanje jednadzbi i nejednadzbi. Tesko? I don't think so.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum