Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Vl4do Forumaš s poteškoćama u pisanju

|
Postano: 3:16 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"] prvo, ja se zovem NESI, za sve one nepismene ovdje[/quote]
prije sto nekog tko je napravio slucajnu pogresku nazoves nepismenim provjeri sama sa sobom kako se ZOVES... NESI ti je nick....
[quote="Nesi"]
drugo, ne pada mi na pamet sramiti se toga sto postujem titule nasih asistenata i profesora i smatram da nemam pravo nista inzistirati od njih
ako je kod vas na FERu drugacije, zao mi nastavnog osoblja.....[/quote]
1. to se zove lobiranje.... to predstavnici rade ;)
2. na FERu profesori nemaju stavove ko neki ljudi ovdje da su iznad svega i slusaju prijedloge studenata, bez obzira na njihove titule, diplome itd...
[quote="Nesi"]
moja duznost kao STUDENTSKOG predstavnika je stititi interesa STUDENATA (a ne ucenika kako su si neki zamislili :roll:), ali ne tako da vrijedjam nastavno osoblje, a to sto su neki ovdje prisutni usred totalnog lupanja loncica zakljucili kako zele biti studentski predstavnici - samo dajte[/quote]
1. slucajna pogreska ovo s ucenikom... ali dobro, likuj, bolje ces se osjecati ;)
2. nije da sam zakljucio da zelim biti studentski predstavnik, vec sam zakljucio da nam treba studentski predstavnik koji ce se boriti za sto bolji polozaj studenata... a posto ti to nisi voljna raditi.....
[quote="Nesi"]moram priznati da sam do sada jedino krojenje pravde nasim asistentima i profesorima slusala od ferovaca ili od onih koji paralelno studiraju oboje..... zanimljiva slucajnost.... ili nije... [/quote]
ne mislim da je slucajnost... ti ljudi koje ne studiraju samo PMF znaju za bolje... i nemaju problema to traziti... ne vidim nista lose u tome...
[quote="Nesi"]
nakon ovakvih ponasanja, nazalost, vas dvojica se meni necete moci obratiti, jer ne namjeravam trositi vrijeme na osobe koje imaju problema sa bontonom, osnovnim mogucnostima komuniciranja i ophodjenja s onima koji su na svoju znanstvenu izobrazbu potrosili puno toga.... i prema kojima bi trebali imati postovanja, a ne se jos okolo hvaliti svojim ispadima :roll:
[/quote]
1. ti ni ne znas tko smo nas dvojica
2. nemam problema s bontonom, komuniciranjem i ophodjenjem s ljudima.... ljudi kod mene zasluzuju postovanje svojim ponasanjem a ne komadom papira... za sada se nisi iskazala...
3. ti si STUDENTSKI predstavnik (citiram tvoje rijeci ;) ) , a mi smo studenti.... ti nas moras predstavljati... tebi se to ne mora svidjati, ali ti si se za tu poziciju kandidirala... ponasaj se shodno tome...
Nesi (napisa): | prvo, ja se zovem NESI, za sve one nepismene ovdje |
prije sto nekog tko je napravio slucajnu pogresku nazoves nepismenim provjeri sama sa sobom kako se ZOVES... NESI ti je nick....
Nesi (napisa): |
drugo, ne pada mi na pamet sramiti se toga sto postujem titule nasih asistenata i profesora i smatram da nemam pravo nista inzistirati od njih
ako je kod vas na FERu drugacije, zao mi nastavnog osoblja..... |
1. to se zove lobiranje.... to predstavnici rade
2. na FERu profesori nemaju stavove ko neki ljudi ovdje da su iznad svega i slusaju prijedloge studenata, bez obzira na njihove titule, diplome itd...
moja duznost kao STUDENTSKOG predstavnika je stititi interesa STUDENATA (a ne ucenika kako su si neki zamislili ), ali ne tako da vrijedjam nastavno osoblje, a to sto su neki ovdje prisutni usred totalnog lupanja loncica zakljucili kako zele biti studentski predstavnici - samo dajte |
1. slucajna pogreska ovo s ucenikom... ali dobro, likuj, bolje ces se osjecati
2. nije da sam zakljucio da zelim biti studentski predstavnik, vec sam zakljucio da nam treba studentski predstavnik koji ce se boriti za sto bolji polozaj studenata... a posto ti to nisi voljna raditi.....
Nesi (napisa): | moram priznati da sam do sada jedino krojenje pravde nasim asistentima i profesorima slusala od ferovaca ili od onih koji paralelno studiraju oboje..... zanimljiva slucajnost.... ili nije... |
ne mislim da je slucajnost... ti ljudi koje ne studiraju samo PMF znaju za bolje... i nemaju problema to traziti... ne vidim nista lose u tome...
nakon ovakvih ponasanja, nazalost, vas dvojica se meni necete moci obratiti, jer ne namjeravam trositi vrijeme na osobe koje imaju problema sa bontonom, osnovnim mogucnostima komuniciranja i ophodjenja s onima koji su na svoju znanstvenu izobrazbu potrosili puno toga.... i prema kojima bi trebali imati postovanja, a ne se jos okolo hvaliti svojim ispadima
|
1. ti ni ne znas tko smo nas dvojica
2. nemam problema s bontonom, komuniciranjem i ophodjenjem s ljudima.... ljudi kod mene zasluzuju postovanje svojim ponasanjem a ne komadom papira... za sada se nisi iskazala...
3. ti si STUDENTSKI predstavnik (citiram tvoje rijeci ) , a mi smo studenti.... ti nas moras predstavljati... tebi se to ne mora svidjati, ali ti si se za tu poziciju kandidirala... ponasaj se shodno tome...
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
anamari Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:57 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Ovdje se rasprava stvarno zaostrila, iako ja ne razumijem zasto. Pocelo je sve s komentarom jednosg studenta kako bi lijepo bilo objavljivati sve rezultate na netu. I onda su se naljutili asistenti koji to prakticiraju vec 100 godina i ocito odavno misle da je to dobra ideja. Inace to valjda ne bi ni radili.
Osobno, mislim da Vl4do nije rekao nista uvredljivo, osim sto nije lijepo Nesi zvati Nensi. :D Poznavajuci Nesi, ne cudi me sto vise nije u njenoj milosti.
Mislim da bi stvarno bilo korisno stavljati rezultate na net. Jasno je da mi studenti tu ne mozemo puno, jer iako imamo bolji odnos s nasim nastavnicima nego vecina studenata na drugim fakultetima, jos uvijek nismo posebno utjecajni. Mislim da bi to trebalo poteci od samog faksa, to bi bilo jedno zgodno pravilo, posebno za nas koji sizimo dok cekamo rezultate. S naprtkom tehnologije, promjenama u svijetu, nekako je za ocekivati da ce se mijenjati opis radnog mjesta svakog pojedinca. Osobno mislim da se gotovo svi, ako ne i svi, nasi profesori koriste kompjuterom i Internetom za komunikaciju. I iako bas nema veze s temom, na smjeru racunarstvo imala sam prilike komunicirati s nekim FER-ovskim profesorima, i mogu reci da su mi puno drazi nasi matematicari i da je s nasim profesorima puno lakse zapoceti komunikaciju. Pogotovo preko maila.
I na kraju, daleko od toga da prozivan SZ-PMF-MO, jer eto meni se uvijek moze spocitnuti da i nisam bila neki studentski predstavnik, mislim da ova tema nije nesto sto bi SZ trebao odmah odbaciti kao losu ideju. I ako stvarno komunicirate bolje sa faksovskim sluzbama, zasto ne bi pitali na pravom mjestu (ili cak lobirali) da se to uvede kao pravilo. Meni je ideja bas dobra.
A bilo bi dobro imati i skripte iz svakog kolegija. Zar nisu profesori obavezni i objaviti skriptu/udzbenik na hrv. jeziku? Mislim da to pravilo vec postoji, ali su vise istance sklone zmirenju.
Ovdje se rasprava stvarno zaostrila, iako ja ne razumijem zasto. Pocelo je sve s komentarom jednosg studenta kako bi lijepo bilo objavljivati sve rezultate na netu. I onda su se naljutili asistenti koji to prakticiraju vec 100 godina i ocito odavno misle da je to dobra ideja. Inace to valjda ne bi ni radili.
Osobno, mislim da Vl4do nije rekao nista uvredljivo, osim sto nije lijepo Nesi zvati Nensi. Poznavajuci Nesi, ne cudi me sto vise nije u njenoj milosti.
Mislim da bi stvarno bilo korisno stavljati rezultate na net. Jasno je da mi studenti tu ne mozemo puno, jer iako imamo bolji odnos s nasim nastavnicima nego vecina studenata na drugim fakultetima, jos uvijek nismo posebno utjecajni. Mislim da bi to trebalo poteci od samog faksa, to bi bilo jedno zgodno pravilo, posebno za nas koji sizimo dok cekamo rezultate. S naprtkom tehnologije, promjenama u svijetu, nekako je za ocekivati da ce se mijenjati opis radnog mjesta svakog pojedinca. Osobno mislim da se gotovo svi, ako ne i svi, nasi profesori koriste kompjuterom i Internetom za komunikaciju. I iako bas nema veze s temom, na smjeru racunarstvo imala sam prilike komunicirati s nekim FER-ovskim profesorima, i mogu reci da su mi puno drazi nasi matematicari i da je s nasim profesorima puno lakse zapoceti komunikaciju. Pogotovo preko maila.
I na kraju, daleko od toga da prozivan SZ-PMF-MO, jer eto meni se uvijek moze spocitnuti da i nisam bila neki studentski predstavnik, mislim da ova tema nije nesto sto bi SZ trebao odmah odbaciti kao losu ideju. I ako stvarno komunicirate bolje sa faksovskim sluzbama, zasto ne bi pitali na pravom mjestu (ili cak lobirali) da se to uvede kao pravilo. Meni je ideja bas dobra.
A bilo bi dobro imati i skripte iz svakog kolegija. Zar nisu profesori obavezni i objaviti skriptu/udzbenik na hrv. jeziku? Mislim da to pravilo vec postoji, ali su vise istance sklone zmirenju.
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:25 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="anamari"]Ovdje se rasprava stvarno zaostrila, iako ja ne razumijem zasto. Pocelo je sve s komentarom jednosg studenta kako bi lijepo bilo objavljivati sve rezultate na netu. I onda su se naljutili asistenti koji to prakticiraju vec 100 godina i ocito odavno misle da je to dobra ideja. Inace to valjda ne bi ni radili.
[/quote]
Što se mene tiče, nije uopće problem u tom objavljivanju kolokvija. Naravno da je najbolje imati objavljene rezultate na internetu gdje su najdostupniji, no rasprava je krenula u krivom smjeru kada su FER&PMF studenti krenuli sa nepotrebnim i neutemeljenim usporedbama FERa i PMFa.
Kolege sa FERa imaju pravo da bi se od jednog fakulteta koji se bavi matematikom i računarstvom trebalo očekivati da stavlja rokove i rješenja i rezultate na internet (pa i ja sam sam do prije par tjedana govorio kako nam je sramotna web stranica, ali nasrecu, uvedene su neke promjene), ali nazivati fakultet i samog asistenta bezvoljnim i nesposobnim je ipak malo previše, s obzirom da im upravo taj fakultet i njegovi asistenti i profesori omogućuju da izlaze na ispite bez da u cijelom semestru vide zgradu fakulteta. Ja sam prvenstveno na to reagirao. :)
anamari (napisa): | Ovdje se rasprava stvarno zaostrila, iako ja ne razumijem zasto. Pocelo je sve s komentarom jednosg studenta kako bi lijepo bilo objavljivati sve rezultate na netu. I onda su se naljutili asistenti koji to prakticiraju vec 100 godina i ocito odavno misle da je to dobra ideja. Inace to valjda ne bi ni radili.
|
Što se mene tiče, nije uopće problem u tom objavljivanju kolokvija. Naravno da je najbolje imati objavljene rezultate na internetu gdje su najdostupniji, no rasprava je krenula u krivom smjeru kada su FER&PMF studenti krenuli sa nepotrebnim i neutemeljenim usporedbama FERa i PMFa.
Kolege sa FERa imaju pravo da bi se od jednog fakulteta koji se bavi matematikom i računarstvom trebalo očekivati da stavlja rokove i rješenja i rezultate na internet (pa i ja sam sam do prije par tjedana govorio kako nam je sramotna web stranica, ali nasrecu, uvedene su neke promjene), ali nazivati fakultet i samog asistenta bezvoljnim i nesposobnim je ipak malo previše, s obzirom da im upravo taj fakultet i njegovi asistenti i profesori omogućuju da izlaze na ispite bez da u cijelom semestru vide zgradu fakulteta. Ja sam prvenstveno na to reagirao.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
shokre Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 14:30 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Na npr stomatologiji (da ne bi bilo da je fer neka cudna i jedinstvena zivotinja) je objavljivanje nastavnih materijala i rezultata ispita regulirano pravilnikom o studiranju, mozda ne bi bilo lose da se nesto slicno napravi i kod nas?
Na npr stomatologiji (da ne bi bilo da je fer neka cudna i jedinstvena zivotinja) je objavljivanje nastavnih materijala i rezultata ispita regulirano pravilnikom o studiranju, mozda ne bi bilo lose da se nesto slicno napravi i kod nas?
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
t.p. Gost
|
Postano: 17:33 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
"a tek kad postoji kvalitetan i uniformiran sustav unosa i prezentacije rezultata na Webu, jednostavan za uporabu, i prema asistentima. "
Mislim da je ovo dosta bitno. Bilo bi lijepo kad bi se to sredilo, a onda bi stavljanje rezultata i zadataka bilo puno cesce (mislim da je stavljanje rjesenja, osim odgovora, malo pretjerano).
Sto se tice skripti, to mi se cini malo slozenije pitanje. Ako je skripta dobra, onda vecinom studenti nece htjeti dolaziti na predavanja jer sve ima u skripti, a to znaci i da su predavanja u kojima se prepisuje s papira na plocu (vecinom su takva) zapravo nepotrebna. Mislim da bi skripte bile dobre ovim studentima koji studiraju ili ce studirati po bolonjskom programu jer bi im mozda olaksale muke obaveznog dolaska na predavanje, ne bi morali bas sve zapisivati nego samo biljeziti ono sto je vazno ili drukcije nego u skripti.
"a tek kad postoji kvalitetan i uniformiran sustav unosa i prezentacije rezultata na Webu, jednostavan za uporabu, i prema asistentima. "
Mislim da je ovo dosta bitno. Bilo bi lijepo kad bi se to sredilo, a onda bi stavljanje rezultata i zadataka bilo puno cesce (mislim da je stavljanje rjesenja, osim odgovora, malo pretjerano).
Sto se tice skripti, to mi se cini malo slozenije pitanje. Ako je skripta dobra, onda vecinom studenti nece htjeti dolaziti na predavanja jer sve ima u skripti, a to znaci i da su predavanja u kojima se prepisuje s papira na plocu (vecinom su takva) zapravo nepotrebna. Mislim da bi skripte bile dobre ovim studentima koji studiraju ili ce studirati po bolonjskom programu jer bi im mozda olaksale muke obaveznog dolaska na predavanje, ne bi morali bas sve zapisivati nego samo biljeziti ono sto je vazno ili drukcije nego u skripti.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:47 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="t.p."]Sto se tice skripti, to mi se cini malo slozenije pitanje. Ako je skripta dobra, onda vecinom studenti nece htjeti dolaziti na predavanja jer sve ima u skripti, a to znaci i da su predavanja u kojima se prepisuje s papira na plocu (vecinom su takva) zapravo nepotrebna.[/quote]
Prof. Ungar već niz godina predaje MA3 po skripti koja je dostupna na internetu, čak i inzistira na tome da ljudi ne prepisuju sa ploče već da se nauče po knjizi raditi, i uvijek ima puno ljudi na predavanjima, bezobzira sto su uvijek u najranijim terminima :)
t.p. (napisa): | Sto se tice skripti, to mi se cini malo slozenije pitanje. Ako je skripta dobra, onda vecinom studenti nece htjeti dolaziti na predavanja jer sve ima u skripti, a to znaci i da su predavanja u kojima se prepisuje s papira na plocu (vecinom su takva) zapravo nepotrebna. |
Prof. Ungar već niz godina predaje MA3 po skripti koja je dostupna na internetu, čak i inzistira na tome da ljudi ne prepisuju sa ploče već da se nauče po knjizi raditi, i uvijek ima puno ljudi na predavanjima, bezobzira sto su uvijek u najranijim terminima
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 20:03 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Stvarno ste zapeli...
1. Ja osobno mislim da bi neki asistent puno radije prihvatio jos tih 10 min (posla koji mu nisu duznost i nista ga na to ne obvezuje) kad bi ga to zamolili njegovi studenti kojima drzi vjezbe, a ne kad mu dodju studentski predstavnici - pogotovo zato jer se to onda moze ciniti kao da ga netko tjera i prijeti da mora raditi nesto sto mu nije duznost..
Kod nas su predstavnici dugo bili neaktivni i mislim da vecina osoblja na njih gleda kao na neku sluzbenu i kritiku. Joj.. sad sam malo zalutal.. htio sam reci da je za neke stvari puno bolje da prvo pitaju sami studenti, a tek onda ako nejde stud. predstavnici. Npr. ako demos iz nekog kolegija nije uvijek tamo gdje treba biti ili ga ne razumijete, onda je normalno da sami odete do profesora koji drzi taj kolegij i postavlja demose za njega i njemu izlozite problem, pa ce on poduzeti nesto oko toga. Ako nece nista biti onda odete do studentskih predstavnika, pa onda idu oni, pa mogu ici i na visu razinu ako nejde s profesorom.. Npr. u takvom slucaju su studentski predstavnici jedna stepenica vise u reagiranju.
To sto postoje studentski predstavnici, ne znaci da vi ne morate i ne smijete komunicirati sa svojim profesorima i asistentima i iznositi im probleme. Mi, studentski predstavnici bi trebali uletjeti tek kad ta komunikacija zakaze. I naravno da guramo vase ideje, prijedloge na visim razinama, FV, VVS itd..
2. Studentski predstavnik predstavlja sve studente, i ne mora nuzno prihvatiti i podrzavati svaku ideju. Mozda procjeni da nije dobra za "opce dobro". I ja potpuno razumijem Nesi kad vidi "otvorene razgovore", oslovljavanje svojih profesora (dr sc.) sa gospodine (sorry, al to se vrlo lako moze shvatit kao omalovazavanje) itd. da misli da takav nastup nije u interesu studenata.
3. Daj mi se javite u PM. Jel ste dobili odgovor na mail, jel ste mozda otisli do asistenta i to. Pa ak nije bilo reakcije ili ako vam se neda samima otici zamoliti, odemo lijepo zamoliti.. Sto ne mora nuzno znaciti da ce bit prihvaceno (opet, nista asistente ne obavezuje na to, iovako imaju posla preko glave, pogotovo jos sa bolognom.. :roll: )
4. Ako se zeli neki sustav i imate nekih ideja, niste jos tocno sigurni kako, gdje, sto javite nam se, pa vas mozemo uputit i pomoci i ici s vama se raspitati gdje treba oko tehnikalija i vidjeti moze li se sto napravit. Evo mozete se meni javit.
Kontakti su vam tu:
[url=http://student.math.hr/~studrep/index.php?f=pred][img]http://student.math.hr/~studrep/SLIKE/mo_156x60.gif[/img][/url]
Opet, studentski predstavnici nisu tu da provode i izvode svaku ideju koja nekom padne na pamet. Oni su tu da vam pomognu da je provedete (da budu komunikacija sa "sluzbenim fakultetom", da vas upute na pravo mjesto, da zagovaraju i podupiru vase ideje na Fakultetskom vijecu, Vijecu voditelja studija, kod odredjenog profesora... Oni/mi imamo mandat za to, pa nas moraju slusati). Ali morate i vi uloziti trud, ne samo cekati da netko sve napravi za vas..
Evo, supač, vi ste slali majlove. Velim daj javite kaj je bilo s tim pa ak nije bilo nis, bumo mi dalje.
Mozda bi bilo nabolje da dodjete na sljedecu sjednicu predsjednistva SZ-PMF-MO (vasih predstavnika), pa da svi skup _uzivo_ razradimo ideju i vidimo ima li prosperiteta :roll: i dogovorimo se kud dalje itd.
Kad ce bit nova sjednica saznate ovdje:
[url=http://student.math.hr/~studrep/index.php?f=sjednice][img]http://student.math.hr/~studrep/SLIKE/mo_156x60.gif[/img][/url]
A mozemo se vidjet i ranije. Javite se!!!
Stvarno ste zapeli...
1. Ja osobno mislim da bi neki asistent puno radije prihvatio jos tih 10 min (posla koji mu nisu duznost i nista ga na to ne obvezuje) kad bi ga to zamolili njegovi studenti kojima drzi vjezbe, a ne kad mu dodju studentski predstavnici - pogotovo zato jer se to onda moze ciniti kao da ga netko tjera i prijeti da mora raditi nesto sto mu nije duznost..
Kod nas su predstavnici dugo bili neaktivni i mislim da vecina osoblja na njih gleda kao na neku sluzbenu i kritiku. Joj.. sad sam malo zalutal.. htio sam reci da je za neke stvari puno bolje da prvo pitaju sami studenti, a tek onda ako nejde stud. predstavnici. Npr. ako demos iz nekog kolegija nije uvijek tamo gdje treba biti ili ga ne razumijete, onda je normalno da sami odete do profesora koji drzi taj kolegij i postavlja demose za njega i njemu izlozite problem, pa ce on poduzeti nesto oko toga. Ako nece nista biti onda odete do studentskih predstavnika, pa onda idu oni, pa mogu ici i na visu razinu ako nejde s profesorom.. Npr. u takvom slucaju su studentski predstavnici jedna stepenica vise u reagiranju.
To sto postoje studentski predstavnici, ne znaci da vi ne morate i ne smijete komunicirati sa svojim profesorima i asistentima i iznositi im probleme. Mi, studentski predstavnici bi trebali uletjeti tek kad ta komunikacija zakaze. I naravno da guramo vase ideje, prijedloge na visim razinama, FV, VVS itd..
2. Studentski predstavnik predstavlja sve studente, i ne mora nuzno prihvatiti i podrzavati svaku ideju. Mozda procjeni da nije dobra za "opce dobro". I ja potpuno razumijem Nesi kad vidi "otvorene razgovore", oslovljavanje svojih profesora (dr sc.) sa gospodine (sorry, al to se vrlo lako moze shvatit kao omalovazavanje) itd. da misli da takav nastup nije u interesu studenata.
3. Daj mi se javite u PM. Jel ste dobili odgovor na mail, jel ste mozda otisli do asistenta i to. Pa ak nije bilo reakcije ili ako vam se neda samima otici zamoliti, odemo lijepo zamoliti.. Sto ne mora nuzno znaciti da ce bit prihvaceno (opet, nista asistente ne obavezuje na to, iovako imaju posla preko glave, pogotovo jos sa bolognom.. )
4. Ako se zeli neki sustav i imate nekih ideja, niste jos tocno sigurni kako, gdje, sto javite nam se, pa vas mozemo uputit i pomoci i ici s vama se raspitati gdje treba oko tehnikalija i vidjeti moze li se sto napravit. Evo mozete se meni javit.
Kontakti su vam tu:
Opet, studentski predstavnici nisu tu da provode i izvode svaku ideju koja nekom padne na pamet. Oni su tu da vam pomognu da je provedete (da budu komunikacija sa "sluzbenim fakultetom", da vas upute na pravo mjesto, da zagovaraju i podupiru vase ideje na Fakultetskom vijecu, Vijecu voditelja studija, kod odredjenog profesora... Oni/mi imamo mandat za to, pa nas moraju slusati). Ali morate i vi uloziti trud, ne samo cekati da netko sve napravi za vas..
Evo, supač, vi ste slali majlove. Velim daj javite kaj je bilo s tim pa ak nije bilo nis, bumo mi dalje.
Mozda bi bilo nabolje da dodjete na sljedecu sjednicu predsjednistva SZ-PMF-MO (vasih predstavnika), pa da svi skup _uzivo_ razradimo ideju i vidimo ima li prosperiteta i dogovorimo se kud dalje itd.
Kad ce bit nova sjednica saznate ovdje:
A mozemo se vidjet i ranije. Javite se!!!
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
nenad Moderator

|
Postano: 22:58 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote]Zar nisu profesori obavezni i objaviti skriptu/udzbenik na hrv. jeziku? Mislim da to pravilo vec postoji, ali su vise istance sklone zmirenju.[/quote]
Pravilnik Ministra znanosti (na snazi) propisuje da grupa vježbi ne može biti veća od 30+6 studenata. I što onda kad su grupe preko sto?
Oko objave rezultata na webu ... U nekim zemljama je to protuzakonito. Ja osobno mislim da je neprimjereno sramotiti neke studente poimence navodeći na javnom mjestu da su pali (ili samo loše napisali). Pa to za ozbiljnije stvari radije izbjegavam. Nikad nisam izvjesio rezultate pismenih na oglasnu ploču s imenima palih, nego samo s brojevima indeksa.
Zaista, popisi rezultata postoje u elektroničkom obliku, i lako ih je staviti i na web. Ali da li svi to želimo? Na nekim sveučilištima u bijelom svijetu to je lako: svaki student ima jedinstven passwd koji služi i za web pristup, nastavnik dobije web stranice koje su otvorene samo upisanim studentima, i tamo uredno objavljuje sve rezultate koje želi, illi ode u još finiju granulaciju.
Kad to bude i kod nas ...
A kad i ostatak podrške zaživi, bit će više vremena i za pisanje skripata. Ovako, vrijeme ode na druge stvari.
- Nenad
Citat: | Zar nisu profesori obavezni i objaviti skriptu/udzbenik na hrv. jeziku? Mislim da to pravilo vec postoji, ali su vise istance sklone zmirenju. |
Pravilnik Ministra znanosti (na snazi) propisuje da grupa vježbi ne može biti veća od 30+6 studenata. I što onda kad su grupe preko sto?
Oko objave rezultata na webu ... U nekim zemljama je to protuzakonito. Ja osobno mislim da je neprimjereno sramotiti neke studente poimence navodeći na javnom mjestu da su pali (ili samo loše napisali). Pa to za ozbiljnije stvari radije izbjegavam. Nikad nisam izvjesio rezultate pismenih na oglasnu ploču s imenima palih, nego samo s brojevima indeksa.
Zaista, popisi rezultata postoje u elektroničkom obliku, i lako ih je staviti i na web. Ali da li svi to želimo? Na nekim sveučilištima u bijelom svijetu to je lako: svaki student ima jedinstven passwd koji služi i za web pristup, nastavnik dobije web stranice koje su otvorene samo upisanim studentima, i tamo uredno objavljuje sve rezultate koje želi, illi ode u još finiju granulaciju.
Kad to bude i kod nas ...
A kad i ostatak podrške zaživi, bit će više vremena i za pisanje skripata. Ovako, vrijeme ode na druge stvari.
- Nenad
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 23:50 pon, 5. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Ja se bas ne slazem s nenadom.
[quote="Statut Sveucilista, Clanak 72, stavak 5"]Rezultati ispita dostupni su javnosti, a pravo uvida u ispitnu dokumentaciju ima osoba koja pokaže pravni interes.[/quote]
Znam da sada slijedi tumacenje po kojem "dostupni javnosti" zapravo ne znaci da ih javnost treba moci vidjeti, no mislim da je upravo to bila intencija onog tko je pisao Statut. Nekako mi se cini da je to ekvivalentno pravilu po kojem svatko moze doci slusati usmeni ispit. Student bi trebao moci vidjeti ne samo koliko je on dobio bodova na pismenom, nego i kolega od kojeg je prepisao :lol: Sad za ozbiljno, ne smatram da je velika sramota pasti pismeni ispit i zato se ne ustrucavam sve rezultate objavljivati pod punim imenom i prezimenom. Na kraju, za onog tko je pao korisna je informacija koliko je tocno imao bodova na kojem zadatku (bez da mora dolaziti u predvidjeno vrijeme u moj ured).
Ja se bas ne slazem s nenadom.
Statut Sveucilista, Clanak 72, stavak 5 (napisa): | Rezultati ispita dostupni su javnosti, a pravo uvida u ispitnu dokumentaciju ima osoba koja pokaže pravni interes. |
Znam da sada slijedi tumacenje po kojem "dostupni javnosti" zapravo ne znaci da ih javnost treba moci vidjeti, no mislim da je upravo to bila intencija onog tko je pisao Statut. Nekako mi se cini da je to ekvivalentno pravilu po kojem svatko moze doci slusati usmeni ispit. Student bi trebao moci vidjeti ne samo koliko je on dobio bodova na pismenom, nego i kolega od kojeg je prepisao Sad za ozbiljno, ne smatram da je velika sramota pasti pismeni ispit i zato se ne ustrucavam sve rezultate objavljivati pod punim imenom i prezimenom. Na kraju, za onog tko je pao korisna je informacija koliko je tocno imao bodova na kojem zadatku (bez da mora dolaziti u predvidjeno vrijeme u moj ured).
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tp Forumaš(ica)

|
Postano: 11:28 uto, 6. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Lord Sirius"]
Prof. Ungar već niz godina predaje MA3 po skripti koja je dostupna na internetu, čak i inzistira na tome da ljudi ne prepisuju sa ploče već da se nauče po knjizi raditi, i uvijek ima puno ljudi na predavanjima, bezobzira sto su uvijek u najranijim terminima :)[/quote]
Na Analizi 3 (pa i na 4) je i najmanji naglasak vazan. Ne bih se slozio da prof. Ungar samo prepisuje iz skripte na plocu, mozda to samo tako izgleda ako se ne prati. Uostalom, koliko sam ja imao prilike vidjeti, Analiza 3 i 4 (i zbog gradiva i zbog profesora) su dosta posebni kolegiji i odskacu od ostalih.
Lord Sirius (napisa): |
Prof. Ungar već niz godina predaje MA3 po skripti koja je dostupna na internetu, čak i inzistira na tome da ljudi ne prepisuju sa ploče već da se nauče po knjizi raditi, i uvijek ima puno ljudi na predavanjima, bezobzira sto su uvijek u najranijim terminima  |
Na Analizi 3 (pa i na 4) je i najmanji naglasak vazan. Ne bih se slozio da prof. Ungar samo prepisuje iz skripte na plocu, mozda to samo tako izgleda ako se ne prati. Uostalom, koliko sam ja imao prilike vidjeti, Analiza 3 i 4 (i zbog gradiva i zbog profesora) su dosta posebni kolegiji i odskacu od ostalih.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vili Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ashley Forumaš(ica)

Spol: