Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mea Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Cancel Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
DarkOne™24/7® Forumaš(ica)

|
Postano: 16:47 sri, 14. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="ancy"]Joj nadam se da se gospon Šego neće uvrijediti na molbu da NE dođe!
Ne zbog šalabahtera (naravno)već iz drugih razloga.... :shock:[/quote]
nemojte krivo shvatit, ovo nije moje misljenje.. :))
ali jednom sam cuo jednu studenticu, tocnije prosle godine, koje je rekla da je prestala pisat kolokvij i izasla van jer je sego bio blizu i iza nje, a posto je nju bilo strah, i osjecala se jako neugodno izasla je van.. :))
pa me zanima misli li se sad na nesto slicno...??
ancy (napisa): | Joj nadam se da se gospon Šego neće uvrijediti na molbu da NE dođe!
Ne zbog šalabahtera (naravno)već iz drugih razloga.... :shock: |
nemojte krivo shvatit, ovo nije moje misljenje.. :))
ali jednom sam cuo jednu studenticu, tocnije prosle godine, koje je rekla da je prestala pisat kolokvij i izasla van jer je sego bio blizu i iza nje, a posto je nju bilo strah, i osjecala se jako neugodno izasla je van.. :))
pa me zanima misli li se sad na nesto slicno...??
_________________ Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Cancel Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Cancel Forumaš(ica)

|
Postano: 10:17 pet, 16. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"]
A sto bi trebalo napraviti s ljudima koji nisu u stanju rijesiti onakav kolokvij kako spada?[/quote]
Istina, potpuno si u pravu, ALI pad godine nakon lošeg rješenog popravnog kolokvija iz BILO KOJEG kolegija je zaista malo peviše drastičan... :shock: .. pa kaj drugu godinu bu' na kraju upisalo 10 ljudi??? Ako su ovakvi rezultati iz kolegija koji je najlakši u godini, što će biti onda na kolegijima tipa matematička analiza, ili nedaj Bože Programiranje.. bolje neću niti razmišljat... :shock:
i da, by the way.. oni koji padnu jedan kolegij a ostalo sve polože hoće li moći upisivati parcijalu, ili je i ona sa ovom vražjom bolonjom ukinuta? :twisted:
mdoko (napisa): |
A sto bi trebalo napraviti s ljudima koji nisu u stanju rijesiti onakav kolokvij kako spada? |
Istina, potpuno si u pravu, ALI pad godine nakon lošeg rješenog popravnog kolokvija iz BILO KOJEG kolegija je zaista malo peviše drastičan... .. pa kaj drugu godinu bu' na kraju upisalo 10 ljudi??? Ako su ovakvi rezultati iz kolegija koji je najlakši u godini, što će biti onda na kolegijima tipa matematička analiza, ili nedaj Bože Programiranje.. bolje neću niti razmišljat...
i da, by the way.. oni koji padnu jedan kolegij a ostalo sve polože hoće li moći upisivati parcijalu, ili je i ona sa ovom vražjom bolonjom ukinuta?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mea Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 12:59 pet, 16. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Na pocetku ovog topica quotao sam pravila:
[quote="PRAVILA STUDIRANJA NA 1. GODINI PMF-MO 2005./06."]Student koji nije pristupio pojedinom kolokviju, ili na njemu nije ostvario prolaznu ocjenu, dužan je pristupiti popravku tog kolokvija. Popravak kolokvija organizira se samo za takve studente, i to u pravilu tjedan dana nakon održavanja kolokvija na koji se popravak odnosi. Načelno, [b]zadaci na popravku kolokvija obuhvaćaju samo osnovna znanja i rutine, što se odražava na ponder kojim prolazna ocjena na njemu sudjeluje u formiranju konačne ocjene[/b]. Ovaj ponder utvrđuje se istom procedurom kao i ponder za sam kolokvij. Student koji niti na popravku kolokvija nije zadovoljio minimalne kriterije, ili mu nije pristupio, gubi pravo na potpis iz predmeta.[/quote]
Jasno mi je da nije pravedno prema studentima koji su opravdano izostali s pravog kolokvija to sto je maksimalna ocjena na popravnom trojka. Medjutim, ne bi bilo pravedno prema studentima koji su na pravom kolokviju dobili dvojku da oni koji su pali mogu popraviti na peticu. Samo 8 studenata pisalo je popravni kolokvij umjesto pravog, svi ostali ponavljali su jer su na pravom dobili jedinicu. S druge strane, studenata koji su dobili dvojku na pravom kolokviju ima 53. Oni nisu mogli pristupiti popravnom, a siguran sam da bi iz drugog pokusaja mnogi dobili bolju ocjenu.
Drugi razlog je sto ne zelimo da popravni kolokvij postane alternativni termin za pravi. Sad je valjda svima jasno da se ne isplati namjerno izostajati s kolokvija - riskira se puno, a prednosti su zanemarive.
Sto se tice tvoje frendice, profesori ce na usmenom imati sve podatke - ocjene i bodove iz kolokvija, popravaka i zadaca. Kad se bude zakljucivala ocjena bit ce potpuno jasno da je dvojka na popravnom kolokviju trebala biti visa ocjena, ako je stvarno trebala. Svi koji su bili bolesni imat ce se priliku iskazati na drugom kolokviju i na usmenom. Imali su se priliku iskazati i na popravnom, ali nitko nije uspio ostvariti maksimalan broj bodova.
Na pocetku ovog topica quotao sam pravila:
PRAVILA STUDIRANJA NA 1. GODINI PMF-MO 2005./06. (napisa): | Student koji nije pristupio pojedinom kolokviju, ili na njemu nije ostvario prolaznu ocjenu, dužan je pristupiti popravku tog kolokvija. Popravak kolokvija organizira se samo za takve studente, i to u pravilu tjedan dana nakon održavanja kolokvija na koji se popravak odnosi. Načelno, zadaci na popravku kolokvija obuhvaćaju samo osnovna znanja i rutine, što se odražava na ponder kojim prolazna ocjena na njemu sudjeluje u formiranju konačne ocjene. Ovaj ponder utvrđuje se istom procedurom kao i ponder za sam kolokvij. Student koji niti na popravku kolokvija nije zadovoljio minimalne kriterije, ili mu nije pristupio, gubi pravo na potpis iz predmeta. |
Jasno mi je da nije pravedno prema studentima koji su opravdano izostali s pravog kolokvija to sto je maksimalna ocjena na popravnom trojka. Medjutim, ne bi bilo pravedno prema studentima koji su na pravom kolokviju dobili dvojku da oni koji su pali mogu popraviti na peticu. Samo 8 studenata pisalo je popravni kolokvij umjesto pravog, svi ostali ponavljali su jer su na pravom dobili jedinicu. S druge strane, studenata koji su dobili dvojku na pravom kolokviju ima 53. Oni nisu mogli pristupiti popravnom, a siguran sam da bi iz drugog pokusaja mnogi dobili bolju ocjenu.
Drugi razlog je sto ne zelimo da popravni kolokvij postane alternativni termin za pravi. Sad je valjda svima jasno da se ne isplati namjerno izostajati s kolokvija - riskira se puno, a prednosti su zanemarive.
Sto se tice tvoje frendice, profesori ce na usmenom imati sve podatke - ocjene i bodove iz kolokvija, popravaka i zadaca. Kad se bude zakljucivala ocjena bit ce potpuno jasno da je dvojka na popravnom kolokviju trebala biti visa ocjena, ako je stvarno trebala. Svi koji su bili bolesni imat ce se priliku iskazati na drugom kolokviju i na usmenom. Imali su se priliku iskazati i na popravnom, ali nitko nije uspio ostvariti maksimalan broj bodova.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|