Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Prvi kolokvij 2005/06 - objavljeni rezultati
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
SickJedi
Moderator
Moderator

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
12 = 42 - 30

PostPostano: 19:36 uto, 13. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cemu takvo vikanje? Kolokvij se mogao rjesiti 100% za 20 minuta (sa svim provjerama), a ucenje za to se trebalo svesti na rjesavanje obaveznih i neobaveznih zadaca. Vise od toga stvarno nije bilo potrebno.
Cemu takvo vikanje? Kolokvij se mogao rjesiti 100% za 20 minuta (sa svim provjerama), a ucenje za to se trebalo svesti na rjesavanje obaveznih i neobaveznih zadaca. Vise od toga stvarno nije bilo potrebno.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Sherpa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-7 = 0 - 7

PostPostano: 19:50 uto, 13. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Cemu takvo vikanje? Kolokvij se mogao rjesiti 100% za 20 minuta (sa svim provjerama), a ucenje za to se trebalo svesti na rjesavanje obaveznih i neobaveznih zadaca. Vise od toga stvarno nije bilo potrebno.[/quote]Pa to sam i ucinio samo bez ovog dijela s ucenjem...
SickJedi (napisa):
Pa to sam i ucinio samo bez ovog dijela s ucenjem...

Najbolji Balkan Hip-hop sajt
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 19:58 uto, 13. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Sherpa"](neznam zakaj ovi smajlici imaju [color=red]klupe[/color] kapice jer tako izgledaju josh debilnije :wink: )[/quote]
I neki postovi na Forumu izgledaju upitno... :roll:
[/quote]
Btw, moram pohvaliti ove prešlatke smajliće...
vsego (napisa):
Sherpa (napisa):
(neznam zakaj ovi smajlici imaju klupe kapice jer tako izgledaju josh debilnije Wink )

I neki postovi na Forumu izgledaju upitno... Rolling Eyes

Btw, moram pohvaliti ove prešlatke smajliće...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 20:02 uto, 13. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Sherpa"][quote="SickJedi"]Cemu takvo vikanje? Kolokvij se mogao rjesiti 100% za 20 minuta (sa svim provjerama), a ucenje za to se trebalo svesti na rjesavanje obaveznih i neobaveznih zadaca. Vise od toga stvarno nije bilo potrebno.[/quote]Pa to sam i ucinio samo bez ovog dijela s ucenjem...[/quote]
E, onda tu trazi razlog problema na kolokviju.
Sherpa (napisa):
SickJedi (napisa):

SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 21:06 uto, 13. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Sherpa"][quote="SickJedi"]Cemu takvo vikanje? Kolokvij se mogao rjesiti 100% za 20 minuta (sa svim provjerama), a ucenje za to se trebalo svesti na rjesavanje obaveznih i neobaveznih zadaca. Vise od toga stvarno nije bilo potrebno.[/quote]Pa to sam i ucinio samo bez ovog dijela s ucenjem...[/quote]

I nisi jedini. Problem je to sto ima nekih 15% (ogradjujem se od tocnog postotka, ovo je odokativna procjena) onih koji su to rjesili 100%, a palo je cirka 50% ljudi. AKO je 10% od 50% ljudi palo zbog greske u racunanju, a ne zbog neznanja ili nepaznje, to je vec puno.

Cudno je da se toliko ljudi zali na to koliko je tesko ili nepravedan kolokvij bio. Ja samo kazem da se kolokvij mogao rjesiti s 100% s minimalnim radom,bez nekog velikog ucenja.

Bas sam se upleo u ove postotke. :D
Sherpa (napisa):
SickJedi (napisa):

I nisi jedini. Problem je to sto ima nekih 15% (ogradjujem se od tocnog postotka, ovo je odokativna procjena) onih koji su to rjesili 100%, a palo je cirka 50% ljudi. AKO je 10% od 50% ljudi palo zbog greske u racunanju, a ne zbog neznanja ili nepaznje, to je vec puno.

Cudno je da se toliko ljudi zali na to koliko je tesko ili nepravedan kolokvij bio. Ja samo kazem da se kolokvij mogao rjesiti s 100% s minimalnim radom,bez nekog velikog ucenja.

Bas sam se upleo u ove postotke. Very Happy

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Sherpa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-7 = 0 - 7

PostPostano: 22:46 uto, 13. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"][quote="Sherpa"][quote="SickJedi"]Cemu takvo vikanje? Kolokvij se mogao rjesiti 100% za 20 minuta (sa svim provjerama), a ucenje za to se trebalo svesti na rjesavanje obaveznih i neobaveznih zadaca. Vise od toga stvarno nije bilo potrebno.[/quote]Pa to sam i ucinio samo bez ovog dijela s ucenjem...[/quote]
E, onda tu trazi razlog problema na kolokviju.[/quote]Hmmmm malo citanja nebi skodilo, ja sam imao vrazjih 100% na kolokviju al postoje ljudi koji su radi gluposti kao sto je prvi zadatak pali. ja se bunim radi drugih a ne radi sebe...
mdoko (napisa):
Sherpa (napisa):
SickJedi (napisa):

Hmmmm malo citanja nebi skodilo, ja sam imao vrazjih 100% na kolokviju al postoje ljudi koji su radi gluposti kao sto je prvi zadatak pali. ja se bunim radi drugih a ne radi sebe...

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 22:53 uto, 13. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Sherpa"][quote="mdoko"][quote="Sherpa"][quote="SickJedi"]Cemu takvo vikanje? Kolokvij se mogao rjesiti 100% za 20 minuta (sa svim provjerama), a ucenje za to se trebalo svesti na rjesavanje obaveznih i neobaveznih zadaca. Vise od toga stvarno nije bilo potrebno.[/quote]Pa to sam i ucinio samo bez ovog dijela s ucenjem...[/quote]
E, onda tu trazi razlog problema na kolokviju.[/quote]Hmmmm malo citanja nebi skodilo, ja sam imao vrazjih 100% na kolokviju al postoje ljudi koji su radi gluposti kao sto je prvi zadatak pali. ja se bunim radi drugih a ne radi sebe...[/quote]
I missed that, sorry :oops: Dakle, slazemo se da je se je u 20 minuta moglo sve rijesiti i provjeriti, sto ostavlja jos 100 minuta da provjeris onoliko puta koliko treba da se uvjeris da ti nista nije kivo na obaveznom dijelu.

Stvarno mi nije jasno kako se netko moze zaliti na kolokvij koji se moze rijesiti za 20 minuta.
Sherpa (napisa):
mdoko (napisa):
Sherpa (napisa):
SickJedi (napisa):

Hmmmm malo citanja nebi skodilo, ja sam imao vrazjih 100% na kolokviju al postoje ljudi koji su radi gluposti kao sto je prvi zadatak pali. ja se bunim radi drugih a ne radi sebe...

I missed that, sorry Embarassed Dakle, slazemo se da je se je u 20 minuta moglo sve rijesiti i provjeriti, sto ostavlja jos 100 minuta da provjeris onoliko puta koliko treba da se uvjeris da ti nista nije kivo na obaveznom dijelu.

Stvarno mi nije jasno kako se netko moze zaliti na kolokvij koji se moze rijesiti za 20 minuta.

Sherpa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-7 = 0 - 7

PostPostano: 0:46 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"][quote="Sherpa"][quote="mdoko"][quote="Sherpa"][quote="SickJedi"]Cemu takvo vikanje? Kolokvij se mogao rjesiti 100% za 20 minuta (sa svim provjerama), a ucenje za to se trebalo svesti na rjesavanje obaveznih i neobaveznih zadaca. Vise od toga stvarno nije bilo potrebno.[/quote]Pa to sam i ucinio samo bez ovog dijela s ucenjem...[/quote]
E, onda tu trazi razlog problema na kolokviju.[/quote]Hmmmm malo citanja nebi skodilo, ja sam imao vrazjih 100% na kolokviju al postoje ljudi koji su radi gluposti kao sto je prvi zadatak pali. ja se bunim radi drugih a ne radi sebe...[/quote]
I missed that, sorry :oops: Dakle, slazemo se da je se je u 20 minuta moglo sve rijesiti i provjeriti, sto ostavlja jos 100 minuta da provjeris onoliko puta koliko treba da se uvjeris da ti nista nije kivo na obaveznom dijelu.

Stvarno mi nije jasno kako se netko moze zaliti na kolokvij koji se moze rijesiti za 20 minuta.[/quote]
Ja se zalim samo na princip jer ipak smo mi ljudi, a ljudski je grjesiti
mdoko (napisa):
Sherpa (napisa):
mdoko (napisa):
Sherpa (napisa):
SickJedi (napisa):

I missed that, sorry Embarassed Dakle, slazemo se da je se je u 20 minuta moglo sve rijesiti i provjeriti, sto ostavlja jos 100 minuta da provjeris onoliko puta koliko treba da se uvjeris da ti nista nije kivo na obaveznom dijelu.

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 1:08 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Sherpa"]
Ja se zalim samo na princip jer ipak smo mi ljudi, a ljudski je grjesiti[/quote]

prvo...malo manje quotanja. narusava izgled tvog posta.

drugo...shvatite. ovo [b]nije[/b] srednja skola. ovo [b]nije[/b] vrtic. ovo je fakultet i vi ste upisom na fakultet postali dio akademske zajednice.
ja vam savjetujem da si to sto prije pokusate zapamtit, jer bi u drugom slucaju mogli imati problema na ispitima (pogotovo usmenima).
Sherpa (napisa):

prvo...malo manje quotanja. narusava izgled tvog posta.

drugo...shvatite. ovo nije srednja skola. ovo nije vrtic. ovo je fakultet i vi ste upisom na fakultet postali dio akademske zajednice.
ja vam savjetujem da si to sto prije pokusate zapamtit, jer bi u drugom slucaju mogli imati problema na ispitima (pogotovo usmenima).

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Sherpa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-7 = 0 - 7

PostPostano: 1:45 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Iako sam dio akademske zajednice kao sto kazes imam pravo na svoje misljenje, svidjalo se ono vame ili ne ja u ovakvom drzavnom urodenju to mogu iskazati... :soldiercool:
Iako sam dio akademske zajednice kao sto kazes imam pravo na svoje misljenje, svidjalo se ono vame ili ne ja u ovakvom drzavnom urodenju to mogu iskazati... Cool

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 9:07 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

@hijena: čovjek se žalio na slučajne, nenamjerne, računske, ne proceduralne greške koje svoj uzrok nemaju u nepoznavanju teorije i metode, nego gubitku koncentracije u krivom trenutku. To nije nešto od čega "odrasteš", [size=9](pogotovo ne u ona četiri mjeseca od mature do prvog predavanja na faksu :roll:)[/size].
[quote="Sherpa"]Ja se zalim samo na princip jer ipak smo mi ljudi, a ljudski je grjesiti[/quote]
Iz mog iskustva na ovom fakultetu, neki i rijetki (npr Mea) imaju princip točnog definiranja vrijednosti jednog dijela zadatka, te se u pravilu ne događa da izgubiš više od nekoliko bodova zbog plus-minusa na krivom mjestu i sl. Kod ostalih je bitan i "umjetnički dojam", tj, procjena ispravljača koliko si znanja prezentirao u pokušaju rješavanja zadatka.

Sitne se greškice, naravno, moraju donekle kažnjavati jer je dobar dio poante studija da vas kroz dosta rada od takvih greškica oduči :?

[quote="Sherpa"]Iako sam dio akademske zajednice kao sto kazes imam pravo na svoje misljenje, svidjalo se ono vame ili ne ja u ovakvom drzavnom urodenju to mogu iskazati... [/quote]
:thumbup:

ono što je Hijena na svoj jedinstveno netaktičan način želio reći :) jest da, dok se očekivalo da svaki od vas završi i osnovnu i srednju školu, [size=9](dapače, dobar dio ljudi ju prolazi unatoč sebi [:oops:], a ne na hvalu uloženom trudu)[/size], ne znam da li itko očekuje da će jedan od pet brucoša (smijem li ih zvati brucošima posli midterma? :)) dobiti svoju diplomu na ovom fakultetu. Namjera je bolonje da se taj postotak poveća, ali to ne mijenja činjenicu da najvjerovatnije više od pola vas neće redovno upisati drugu godinu.

Jedna od ključnih zabluda jest da "bolonja" zahtjeva "prolaznost", bolonja zahtjeva "protočnost", tj suočavanje mladih ljudi sa izborom (kroz pritisak kontinuiranog rada) odmah na početku studija o tome da li su napravili pravu stvar kada su upisali takav studij. Ideja je da poslije jedne godine velika većina ljudi ima sposobnost položiti ostatak studija u roku, a da ostatak odustane i nađe adekvatniji studij svojim radnim, intelektualnim, emotivnim, socijalnim, .... sposobnostima.
Naravno, fakultet i ministarstvo će očekivati svojevrsne rezultate (mlade, obrazovane ljude) i zabrinut će se ako se npr tek 30% ljudi pokaže sposobnima u roku upisati drugu godinu i fakultet će to pokušati kompenzirati ili spuštanjem kriterija ili dizanjem kvalitete nastave.

Ali vi ste ti na kojima će vidjeti da li cijela stvar radi ili ne, da li su kriteriji adekvatni pruženoj kvaliteti nastave i očekivanjima prolaznosti i imate mnogo razloga za brigu i aktivan interes u sve začkuljice i dnevne novosti i promjene u hodu koje vam ova reforma može donijeti. [size=9](ozbiljno shvatite i ankete i studentske predstavnike i nastavnike koji sa vama žele aktivno komunicirati, trebat će vam sve)[/size]

Btw, jesi li znao da od 1.1.2006. nastavnici ne mogu "produljiti ugovor o radu" (reizbor u zvanje) ako nisu pozitivno ocjenjeni na "institucionalnim istraživanjima kvalitete nastave"? [size=9]("institucionalna istraživanja kvalitete nastave" se najčešće svode na ankete)[/size]
@hijena: čovjek se žalio na slučajne, nenamjerne, računske, ne proceduralne greške koje svoj uzrok nemaju u nepoznavanju teorije i metode, nego gubitku koncentracije u krivom trenutku. To nije nešto od čega "odrasteš", (pogotovo ne u ona četiri mjeseca od mature do prvog predavanja na faksu Rolling Eyes).
Sherpa (napisa):

Iz mog iskustva na ovom fakultetu, neki i rijetki (npr Mea) imaju princip točnog definiranja vrijednosti jednog dijela zadatka, te se u pravilu ne događa da izgubiš više od nekoliko bodova zbog plus-minusa na krivom mjestu i sl. Kod ostalih je bitan i "umjetnički dojam", tj, procjena ispravljača koliko si znanja prezentirao u pokušaju rješavanja zadatka.

Sitne se greškice, naravno, moraju donekle kažnjavati jer je dobar dio poante studija da vas kroz dosta rada od takvih greškica oduči Confused

Sherpa (napisa):
Iako sam dio akademske zajednice kao sto kazes imam pravo na svoje misljenje, svidjalo se ono vame ili ne ja u ovakvom drzavnom urodenju to mogu iskazati...

Thumb up!

ono što je Hijena na svoj jedinstveno netaktičan način želio reći Smile jest da, dok se očekivalo da svaki od vas završi i osnovnu i srednju školu, (dapače, dobar dio ljudi ju prolazi unatoč sebi [Embarassed], a ne na hvalu uloženom trudu), ne znam da li itko očekuje da će jedan od pet brucoša (smijem li ih zvati brucošima posli midterma? Smile) dobiti svoju diplomu na ovom fakultetu. Namjera je bolonje da se taj postotak poveća, ali to ne mijenja činjenicu da najvjerovatnije više od pola vas neće redovno upisati drugu godinu.

Jedna od ključnih zabluda jest da "bolonja" zahtjeva "prolaznost", bolonja zahtjeva "protočnost", tj suočavanje mladih ljudi sa izborom (kroz pritisak kontinuiranog rada) odmah na početku studija o tome da li su napravili pravu stvar kada su upisali takav studij. Ideja je da poslije jedne godine velika većina ljudi ima sposobnost položiti ostatak studija u roku, a da ostatak odustane i nađe adekvatniji studij svojim radnim, intelektualnim, emotivnim, socijalnim, .... sposobnostima.
Naravno, fakultet i ministarstvo će očekivati svojevrsne rezultate (mlade, obrazovane ljude) i zabrinut će se ako se npr tek 30% ljudi pokaže sposobnima u roku upisati drugu godinu i fakultet će to pokušati kompenzirati ili spuštanjem kriterija ili dizanjem kvalitete nastave.

Ali vi ste ti na kojima će vidjeti da li cijela stvar radi ili ne, da li su kriteriji adekvatni pruženoj kvaliteti nastave i očekivanjima prolaznosti i imate mnogo razloga za brigu i aktivan interes u sve začkuljice i dnevne novosti i promjene u hodu koje vam ova reforma može donijeti. (ozbiljno shvatite i ankete i studentske predstavnike i nastavnike koji sa vama žele aktivno komunicirati, trebat će vam sve)

Btw, jesi li znao da od 1.1.2006. nastavnici ne mogu "produljiti ugovor o radu" (reizbor u zvanje) ako nisu pozitivno ocjenjeni na "institucionalnim istraživanjima kvalitete nastave"? ("institucionalna istraživanja kvalitete nastave" se najčešće svode na ankete)

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 10:43 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da rijesimo jednu stvar. Na kolokviju su pod obavezan dio postavljen zadaci 1, 2, 3 i 4. Od toga su racunski zadaci 2 i 3. (zadatak 1 odnosi se na prikaz integera u racunalu, a zadtak 4 glasi "sto ispisuje slijedeci program..."), kako bi se proslo bilo je oavezno rijesiti zadatke 1,2,4 ili 1,3,4. Dakle, dozvoljavao se je "ljudski faktor", jer je bilo obavezno rijesiti samo jedan od dva racunska zadatka.
Da rijesimo jednu stvar. Na kolokviju su pod obavezan dio postavljen zadaci 1, 2, 3 i 4. Od toga su racunski zadaci 2 i 3. (zadatak 1 odnosi se na prikaz integera u racunalu, a zadtak 4 glasi "sto ispisuje slijedeci program..."), kako bi se proslo bilo je oavezno rijesiti zadatke 1,2,4 ili 1,3,4. Dakle, dozvoljavao se je "ljudski faktor", jer je bilo obavezno rijesiti samo jedan od dva racunska zadatka.

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 11:47 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]@hijena: čovjek se žalio na slučajne, nenamjerne, računske, ne proceduralne greške koje svoj uzrok nemaju u nepoznavanju teorije i metode, nego gubitku koncentracije u krivom trenutku. To nije nešto od čega "odrasteš", [size=9](pogotovo ne u ona četiri mjeseca od mature do prvog predavanja na faksu :roll:)[/size].[/quote]

pa cekaj...ne proceduralne greske su nesto sto se moze izbjeci samo vjezbanjem. stvarno ne razumijem kako netko tko zna da ima kolokvij misli proci isti ako nije pogledao niti rijesio i jedan zadatak za taj isti kolokvij. druga je stvar to sto ja, ovakav kakav jest, UuR smatram nepotrebnim i sto mislim da bi se kompletno programiranje trebalo radit na racunalima u praktikumima.
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
@hijena: čovjek se žalio na slučajne, nenamjerne, računske, ne proceduralne greške koje svoj uzrok nemaju u nepoznavanju teorije i metode, nego gubitku koncentracije u krivom trenutku. To nije nešto od čega "odrasteš", (pogotovo ne u ona četiri mjeseca od mature do prvog predavanja na faksu Rolling Eyes).

pa cekaj...ne proceduralne greske su nesto sto se moze izbjeci samo vjezbanjem. stvarno ne razumijem kako netko tko zna da ima kolokvij misli proci isti ako nije pogledao niti rijesio i jedan zadatak za taj isti kolokvij. druga je stvar to sto ja, ovakav kakav jest, UuR smatram nepotrebnim i sto mislim da bi se kompletno programiranje trebalo radit na racunalima u praktikumima.

[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 12:09 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]pa cekaj...ne proceduralne greske su nesto sto se moze izbjeci samo vjezbanjem. stvarno ne razumijem kako netko tko zna da ima kolokvij misli proci isti ako nije pogledao niti rijesio i jedan zadatak za taj isti kolokvij. druga je stvar to sto ja, ovakav kakav jest, UuR smatram nepotrebnim i sto mislim da bi se [b]kompletno programiranje trebalo radit na racunalima u praktikumima[/b].[/quote]

:miniklap: :kuckkuck: :kuckkuck: :kuckkuck:
HijenA (napisa):

Applause Cekam Blue Screen of Death Cekam Blue Screen of Death Cekam Blue Screen of Death

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 12:20 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"][quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]@hijena: čovjek se žalio na slučajne, nenamjerne, računske, ne proceduralne greške koje svoj uzrok nemaju u nepoznavanju teorije i metode, nego gubitku koncentracije u krivom trenutku. To nije nešto od čega "odrasteš", [size=9](pogotovo ne u ona četiri mjeseca od mature do prvog predavanja na faksu :roll:)[/size].[/quote]
pa cekaj...ne proceduralne greske su nesto sto se moze izbjeci samo vjezbanjem. stvarno ne razumijem kako netko tko zna da ima kolokvij misli proci isti ako nije pogledao niti rijesio i jedan zadatak za taj isti kolokvij. druga je stvar to sto ja, ovakav kakav jest, UuR smatram nepotrebnim i sto mislim da bi se kompletno programiranje trebalo radit na racunalima u praktikumima.[/quote]

Ajmo jope:

[quote="Sherpa"][quote="mdoko"][quote="Sherpa"][quote="SickJedi"]Cemu takvo vikanje? Kolokvij se mogao rjesiti 100% za 20 minuta (sa svim provjerama), a ucenje za to se trebalo svesti na rjesavanje obaveznih i neobaveznih zadaca. Vise od toga stvarno nije bilo potrebno.[/quote]Pa to sam i ucinio samo bez ovog dijela s ucenjem...[/quote]
HijenA (napisa):

Ajmo jope:

Sherpa (napisa):
mdoko (napisa):
Sherpa (napisa):
SickJedi (napisa):

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 12:24 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]@programiranje na računalima u praktikumima: mislim da nema osobe na faksu koja se sa time ne slaže, razlozi zašto se to ne čini su mnogo praktičnije prirode i imaju donekle veze sa upisnim kvotama i donekle veze sa brojem prostorija.[/quote]

Na zalost isto tako cini mi se da smo svi svjesni da je to tako, ali polaganje programiranja na papiru je mnogo teze.

Na kanti mozes to zkompajlirat i vidit jel dela, ak ne dela imas debuger....
@programiranje na računalima u praktikumima: mislim da nema osobe na faksu koja se sa time ne slaže, razlozi zašto se to ne čini su mnogo praktičnije prirode i imaju donekle veze sa upisnim kvotama i donekle veze sa brojem prostorija.

Na zalost isto tako cini mi se da smo svi svjesni da je to tako, ali polaganje programiranja na papiru je mnogo teze.

Na kanti mozes to zkompajlirat i vidit jel dela, ak ne dela imas debuger....

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 12:31 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

argh...pa ti ne citas moje postove sa razumijevanjem. ja znam da je kolega imao 100% na kolokviju (i zbog toga mu i cestittam :klapklap:), ali, opcenito, ne shvacam bunjenje zbog neproceduralnih gresaka ako znamo da se iste mogu vrlo lako uklonit vjezbanjem :roll:
argh...pa ti ne citas moje postove sa razumijevanjem. ja znam da je kolega imao 100% na kolokviju (i zbog toga mu i cestittam Toooooo, majstoreeeee!), ali, opcenito, ne shvacam bunjenje zbog neproceduralnih gresaka ako znamo da se iste mogu vrlo lako uklonit vjezbanjem Rolling Eyes

[Vrh]
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 27 - 10

PostPostano: 17:29 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

potegnuta je ova tema i na fakultetskom vijecu danas. na zalost, vec smo ispali iz termina sjednice i nije se imalo vremena, bit ce tematska sjednica jer izgleda da jako puno ljudi zeli reci puno stvari na tu temu.

ukratko, prof. Varosanec je primijetila da za praksu obaveznog dijela kolokvija zna samo sa FERa s neka 2 kolegija obavezna, ali je i tamo ta praksa ukinuta jos prije 6 godina. osim toga, prodekanica za nastavu je rekla da bi se u obaveznim djelovima provjera znanja trebala provjeravati cinjenicna znanja na nivou prepoznavanja, dok je ovo na UURu bio nivo razumijevanja sto je visi kognitivni nivo. I meni je drago sto je to ona rekla (kao netko tko je tu malo strucniji od mene koja jednostavno samo osjecam da je to bilo krivo) i ja se s tim slazem.

ostatak rasprave na tu temu i jos razne zanimljive informacije cete moc procitat u izvjestaju [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewforum.php?f=69]tu[/url] kad ga napisem (nadam se veceras).
potegnuta je ova tema i na fakultetskom vijecu danas. na zalost, vec smo ispali iz termina sjednice i nije se imalo vremena, bit ce tematska sjednica jer izgleda da jako puno ljudi zeli reci puno stvari na tu temu.

ukratko, prof. Varosanec je primijetila da za praksu obaveznog dijela kolokvija zna samo sa FERa s neka 2 kolegija obavezna, ali je i tamo ta praksa ukinuta jos prije 6 godina. osim toga, prodekanica za nastavu je rekla da bi se u obaveznim djelovima provjera znanja trebala provjeravati cinjenicna znanja na nivou prepoznavanja, dok je ovo na UURu bio nivo razumijevanja sto je visi kognitivni nivo. I meni je drago sto je to ona rekla (kao netko tko je tu malo strucniji od mene koja jednostavno samo osjecam da je to bilo krivo) i ja se s tim slazem.

ostatak rasprave na tu temu i jos razne zanimljive informacije cete moc procitat u izvjestaju tu kad ga napisem (nadam se veceras).

Mighty Beaver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:37 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zna li netko kakvi ce zadaci tocno biti na ispravku kolokvija? Ovaj jedan frend je prakticki tocno znao koji ce biti na popravku iz elementarne (kako se kaze, znao je tocno zadatke ali s drugacijim brojkama), pa ako netko zna kakvi bi mogli biti ovdje bio bih mu zahvalan da napise.
Zna li netko kakvi ce zadaci tocno biti na ispravku kolokvija? Ovaj jedan frend je prakticki tocno znao koji ce biti na popravku iz elementarne (kako se kaze, znao je tocno zadatke ali s drugacijim brojkama), pa ako netko zna kakvi bi mogli biti ovdje bio bih mu zahvalan da napise.

[Vrh]
Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 12

PostPostano: 21:01 sri, 14. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"]osim toga, prodekanica za nastavu je rekla da bi se u obaveznim djelovima provjera znanja trebala provjeravati cinjenicna znanja na nivou prepoznavanja, dok je ovo na UURu bio nivo razumijevanja sto je visi kognitivni nivo.[/quote]
najbolje da svima u indekse upišemo 2, podjelimo diplome i lijepo se zgazimo na jednom velikom domjenku!
mislim zbilja :roll: jel na Analizi 3 nekome smeta sto profesor trazi previse "razumijevanja", a premalo elemenata "raspoznavanja" !? Pa dobro ljudi nije ovo vrtić!
koryanshea (napisa):
osim toga, prodekanica za nastavu je rekla da bi se u obaveznim djelovima provjera znanja trebala provjeravati cinjenicna znanja na nivou prepoznavanja, dok je ovo na UURu bio nivo razumijevanja sto je visi kognitivni nivo.

najbolje da svima u indekse upišemo 2, podjelimo diplome i lijepo se zgazimo na jednom velikom domjenku!
mislim zbilja Rolling Eyes jel na Analizi 3 nekome smeta sto profesor trazi previse "razumijevanja", a premalo elemenata "raspoznavanja" !? Pa dobro ljudi nije ovo vrtić!

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 4 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum