Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Zadace EM1 2005/2006
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
218 = 249 - 31

PostPostano: 18:54 sri, 21. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]To se rjesava tako da ne ostavljas zadacu na stolu dok ides na pauzu.

Zamislimo imaginarnu situaciju da ostavis 100kn na stolu i odes van na cik-pauzu. Vratis se nazad i, gle cuda, tvoji novci vise nisu na stolu. Sumnjam da bi se u toj situaciji isao zaliti asistentu jer su ti u pauzi njegovih vjezbi ukradeni novci.[/quote]
Ma dobro, nije poanta na koji način je netko od mene prepisao, već da je netko od mene prepisao bez da sam ja dopustio i uopce znao za to. Jest da je to malo ekstremna situacija, ali nije nemoguća.
krcko (napisa):
To se rjesava tako da ne ostavljas zadacu na stolu dok ides na pauzu.

Zamislimo imaginarnu situaciju da ostavis 100kn na stolu i odes van na cik-pauzu. Vratis se nazad i, gle cuda, tvoji novci vise nisu na stolu. Sumnjam da bi se u toj situaciji isao zaliti asistentu jer su ti u pauzi njegovih vjezbi ukradeni novci.

Ma dobro, nije poanta na koji način je netko od mene prepisao, već da je netko od mene prepisao bez da sam ja dopustio i uopce znao za to. Jest da je to malo ekstremna situacija, ali nije nemoguća.

Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 19:25 sri, 21. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Samo da se osvrnem, ako netko ne želi da se od njega prepisuje, od njega se neće moći prepisivati, sve ostale hipotetske situacije se svode na to "što bi bilo kad bi bilo" i mislim da nema smisla o njima pričati... 8)
Samo da se osvrnem, ako netko ne želi da se od njega prepisuje, od njega se neće moći prepisivati, sve ostale hipotetske situacije se svode na to "što bi bilo kad bi bilo" i mislim da nema smisla o njima pričati... Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 45 - 45

PostPostano: 19:35 sri, 21. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Postoji uvijek situacija u kojem će oni koji znaju to riješiti, to napraviti na najlakši (najbolji) način... i u tom slučaju zadaće će izgledati skoro identično, što se tiče postupka. Pogotovo kada su 2 zadatka sa definicijama, jednostavno se prepišu definicije iz bilješki, kojima su u cijeloj grupi iste. Mislim da ljudi nakon ovog neće prestati prepisivati zadaću (vjerujem da je to glavni motivator ovakvih kriterija asistenata), samo će više paziti kada je prepisuju da to naprave "kako treba" :)
Postoji uvijek situacija u kojem će oni koji znaju to riješiti, to napraviti na najlakši (najbolji) način... i u tom slučaju zadaće će izgledati skoro identično, što se tiče postupka. Pogotovo kada su 2 zadatka sa definicijama, jednostavno se prepišu definicije iz bilješki, kojima su u cijeloj grupi iste. Mislim da ljudi nakon ovog neće prestati prepisivati zadaću (vjerujem da je to glavni motivator ovakvih kriterija asistenata), samo će više paziti kada je prepisuju da to naprave "kako treba" Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 19:42 sri, 21. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anđelčić"]Samo da se osvrnem, ako netko ne želi da se od njega prepisuje, od njega se neće moći prepisivati[/quote]
Ja isto tako ne želim da se od mene krade, pa mi je ukraden i mobitel i štošta drugo.

Da ponovim, nije poanta moga pitanja u načinu na koji je zadaća prepisana, već koji bi bili dokazi da je zadaća stvarno prepisana. Jer to da su dvije zadaće jednake IMO nije dovoljan argument da se dokaže da je stvarno i prepisana zadaća - pogotovo zato što je na 1. godini većina zadataka šablonski rješiva.
Anđelčić (napisa):
Samo da se osvrnem, ako netko ne želi da se od njega prepisuje, od njega se neće moći prepisivati

Ja isto tako ne želim da se od mene krade, pa mi je ukraden i mobitel i štošta drugo.

Da ponovim, nije poanta moga pitanja u načinu na koji je zadaća prepisana, već koji bi bili dokazi da je zadaća stvarno prepisana. Jer to da su dvije zadaće jednake IMO nije dovoljan argument da se dokaže da je stvarno i prepisana zadaća - pogotovo zato što je na 1. godini većina zadataka šablonski rješiva.

Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 19:43 sri, 21. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"]Mislim da ljudi nakon ovog neće prestati prepisivati zadaću (vjerujem da je to glavni motivator ovakvih kriterija asistenata), samo će više paziti kada je prepisuju da to naprave "kako treba" :)[/quote]
Uze mi riječ iz usta... :) Ajd, nek bar izbruse neku svoju vještinu. :lol:
MKova (napisa):
Mislim da ljudi nakon ovog neće prestati prepisivati zadaću (vjerujem da je to glavni motivator ovakvih kriterija asistenata), samo će više paziti kada je prepisuju da to naprave "kako treba" Smile

Uze mi riječ iz usta... Smile Ajd, nek bar izbruse neku svoju vještinu. Laughing

[Vrh]
MB
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

62 = 80 - 18

PostPostano: 20:45 sri, 21. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

vidio sam neke zadace i velika je razlika kad ljudi rade prema vidjenom postupku pa naprave isto i kad se prepise. kad se prepisuje onda se to radi bez razmisljanja i svaki red, svako slovo se nalazi na istom mjestu jer se ljudi ne potrude razmisliti o onome sto pise.
meni je to bezveze, pogotovo kad se prepisuju besmislice.
nije sramota nesto ne znati, al je glupo da 10 ljudi ima identican test sa istom kardinalnom greskom i da to svi hladnokrvno predaju.

prof. bakic se cudi kako to da svi nemaju 100% rijesene zadace jer 'se barem moze prepisati od kolega', dok su asistenti iz elementarne poceli kaznjavati prepisivanje. poanta je: pitajte kolege kak nesto ide ako ne znate, pogledajte kako su drugi to rijesili, ali onda sami to rijesite jos jednom.

bas sam se sad zagrijao, mozda je ostro, ali volio bih cuti zasto ljudi koji ne mogu rijesiti zadacu iz elemenatrne zele studirati matematiku? ako se ne nadje motiv za rijesiti najjednostavniju jednadzbu, odakle motiv za upisati faks? ne zelim nikog uvrijedit, ne kazem nista ako nekome ne ide, krenut ce mu ako se potrudi, vec zanimaju cisto ljudi koji planiraju zavrsiti bez truda, ovi prepisivaci i sl...
vidio sam neke zadace i velika je razlika kad ljudi rade prema vidjenom postupku pa naprave isto i kad se prepise. kad se prepisuje onda se to radi bez razmisljanja i svaki red, svako slovo se nalazi na istom mjestu jer se ljudi ne potrude razmisliti o onome sto pise.
meni je to bezveze, pogotovo kad se prepisuju besmislice.
nije sramota nesto ne znati, al je glupo da 10 ljudi ima identican test sa istom kardinalnom greskom i da to svi hladnokrvno predaju.

prof. bakic se cudi kako to da svi nemaju 100% rijesene zadace jer 'se barem moze prepisati od kolega', dok su asistenti iz elementarne poceli kaznjavati prepisivanje. poanta je: pitajte kolege kak nesto ide ako ne znate, pogledajte kako su drugi to rijesili, ali onda sami to rijesite jos jednom.

bas sam se sad zagrijao, mozda je ostro, ali volio bih cuti zasto ljudi koji ne mogu rijesiti zadacu iz elemenatrne zele studirati matematiku? ako se ne nadje motiv za rijesiti najjednostavniju jednadzbu, odakle motiv za upisati faks? ne zelim nikog uvrijedit, ne kazem nista ako nekome ne ide, krenut ce mu ako se potrudi, vec zanimaju cisto ljudi koji planiraju zavrsiti bez truda, ovi prepisivaci i sl...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 20:51 sri, 21. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"]Ja isto tako ne želim da se od mene krade, pa mi je ukraden i mobitel i štošta drugo.

Da ponovim, nije poanta moga pitanja u načinu na koji je zadaća prepisana, već koji bi bili dokazi da je zadaća stvarno prepisana. Jer to da su dvije zadaće jednake IMO nije dovoljan argument da se dokaže da je stvarno i prepisana zadaća - pogotovo zato što je na 1. godini većina zadataka šablonski rješiva.[/quote]

Poanta je da je prepisivanje kradja. Necemo sprijeciti kradju tako da se pravimo bedasti i zmirimo na ocito prepisivanje jer "nije dokazivo". Da si vidio dvije zadace iz skupa onih koje su dobile 0 bodova bilo bi ti jasno.
Lord Sirius (napisa):

Poanta je da je prepisivanje kradja. Necemo sprijeciti kradju tako da se pravimo bedasti i zmirimo na ocito prepisivanje jer "nije dokazivo". Da si vidio dvije zadace iz skupa onih koje su dobile 0 bodova bilo bi ti jasno.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 21:52 sri, 21. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

uvijek postoji jedna dodatna metoda dokazivanja:

neka me uvjeri da ju NIJE prepisao :evil:

trebam li spomenuti da mi jos NITKO nije dosao reci 'ali meni je dodatni zadatak dobar'?
cinise da su ljudi svjesni zasto nisu dobili bonus bodove, bar sto se uura tice....

neka me uvjeri da ju NIJE prepisao Evil or Very Mad

trebam li spomenuti da mi jos NITKO nije dosao reci 'ali meni je dodatni zadatak dobar'?
cinise da su ljudi svjesni zasto nisu dobili bonus bodove, bar sto se uura tice....

MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 0:54 čet, 22. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]uvijek postoji jedna dodatna metoda dokazivanja:
neka me uvjeri da ju NIJE prepisao :evil:[/quote]Ovo ću dobronamjerno shvatiti kao crnu šalu i neću dalje komentirati...:roll:

Iako mi je nerazumno i protiv sam da ljudi prepisuju zadaće, ne razumijem koja je to strka asistenata i demosa da to spriječe. Ako netko prepisuje zadaće, šteti samo sebi, dostići će ga na idućem kolokviju... zato i jesu takvi kriteriji kolokvija kakvi jesu. Ako mu se i tu posreći onda je na redu usmeni... za prolaz dalje i normalno funkcioniranje na idućim kolegijima će kad-tad morati naučiti ono što nije slučajno bilo na kolokviju nekom ili srećom nije pitan na usmenom. S druge strano ako je netko u strci, zbog bilo čega, pomaže kada bi mogao na brzinu riješiti se zadaće i nadoknaditi gradivo čim mu se pruži prilika. Zbog tog razloga i kriterija kolokvija mi se balkanja uopće ne sviđa.
Nesi (napisa):
Ovo ću dobronamjerno shvatiti kao crnu šalu i neću dalje komentirati...Rolling Eyes

Iako mi je nerazumno i protiv sam da ljudi prepisuju zadaće, ne razumijem koja je to strka asistenata i demosa da to spriječe. Ako netko prepisuje zadaće, šteti samo sebi, dostići će ga na idućem kolokviju... zato i jesu takvi kriteriji kolokvija kakvi jesu. Ako mu se i tu posreći onda je na redu usmeni... za prolaz dalje i normalno funkcioniranje na idućim kolegijima će kad-tad morati naučiti ono što nije slučajno bilo na kolokviju nekom ili srećom nije pitan na usmenom. S druge strano ako je netko u strci, zbog bilo čega, pomaže kada bi mogao na brzinu riješiti se zadaće i nadoknaditi gradivo čim mu se pruži prilika. Zbog tog razloga i kriterija kolokvija mi se balkanja uopće ne sviđa.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:08 čet, 22. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"][quote="Nesi"]uvijek postoji jedna dodatna metoda dokazivanja:
neka me uvjeri da ju NIJE prepisao :evil:[/quote]
Ovo ću dobronamjerno shvatiti kao crnu šalu i neću dalje komentirati...:roll:[/quote]

U cemu je problem da objasnis "svoje" rjesenje ili izvedes neku sitnu izmjenu, ako je to rjesenje zaista tvoje? :-k

[quote="MKova"]Iako mi je nerazumno i protiv sam da ljudi prepisuju zadaće, ne razumijem koja je to strka asistenata i demosa da to spriječe.[/quote]

Cemu strka oko icega? :-k Ajmo dijeliti diplome odmah kod upisa; nama ce placa ostati ista, pa je nerazumno da i oko bilo kojeg ispitivanja radimo strku. :roll:

[quote="MKova"]Ako netko prepisuje zadaće, šteti samo sebi, dostići će ga na idućem kolokviju...[/quote]

I dobija nezasluzene bodove. :evil: Do kolokvija stigne nauciti, ali to je [b]kampanjstvo[/b] koje se balkanjom zeli sprijeciti. :roll: Necu ulaziti u smisao toga, ali to je svrha zadaca koja se gubi ovakvim pogledom na prepisivanje. :?

[quote="MKova"]zato i jesu takvi kriteriji kolokvija kakvi jesu.
...
Zbog tog razloga i kriterija kolokvija mi se balkanja uopće ne sviđa.[/quote]

Kakvi su to kriteriji kolokvija? :grebgreb:
MKova (napisa):
Nesi (napisa):

Ovo ću dobronamjerno shvatiti kao crnu šalu i neću dalje komentirati...Rolling Eyes

U cemu je problem da objasnis "svoje" rjesenje ili izvedes neku sitnu izmjenu, ako je to rjesenje zaista tvoje? Think

MKova (napisa):
Iako mi je nerazumno i protiv sam da ljudi prepisuju zadaće, ne razumijem koja je to strka asistenata i demosa da to spriječe.

Cemu strka oko icega? Think Ajmo dijeliti diplome odmah kod upisa; nama ce placa ostati ista, pa je nerazumno da i oko bilo kojeg ispitivanja radimo strku. Rolling Eyes

MKova (napisa):
Ako netko prepisuje zadaće, šteti samo sebi, dostići će ga na idućem kolokviju...

I dobija nezasluzene bodove. Evil or Very Mad Do kolokvija stigne nauciti, ali to je kampanjstvo koje se balkanjom zeli sprijeciti. Rolling Eyes Necu ulaziti u smisao toga, ali to je svrha zadaca koja se gubi ovakvim pogledom na prepisivanje. Confused

MKova (napisa):
zato i jesu takvi kriteriji kolokvija kakvi jesu.
...
Zbog tog razloga i kriterija kolokvija mi se balkanja uopće ne sviđa.

Kakvi su to kriteriji kolokvija? Kotacici rade 100 na sat

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 1:20 čet, 22. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"][quote="Nesi"]uvijek postoji jedna dodatna metoda dokazivanja:
neka me uvjeri da ju NIJE prepisao :evil:[/quote]Ovo ću dobronamjerno shvatiti kao crnu šalu i neću dalje komentirati...:roll:

Iako mi je nerazumno i protiv sam da ljudi prepisuju zadaće, ne razumijem koja je to strka asistenata i demosa da to spriječe. Ako netko prepisuje zadaće, šteti samo sebi, dostići će ga na idućem kolokviju... [/quote]

ako ista mrzim to je cupanje iz kontexta... (a moj cijeli post uzlai u kontext mog odogovora)
sjecas se - na uur postoje bonus zadaci
nemaju veze sa obaveznim dijelom....

u to da netko nije prepisao bonus zadatak, a ja smatram da je (konkretno imam cca 5 istih rjesenja), taj ce me itekako morati uvjeriti da je to sam napisao
i to nije bila niti crna, a niti sala...

to hoce li netko prepisati obavezni dio koji donosi bodove bilo tocno ili ne, iskreno, bas me briga... sam si je kriv za sve posljedice...
ali sa bonus zadacima nema sale...

no, to je na uuru... obzirom da ovdje pricamo o elementarnoj, kojoj su kriteriji nesto drugaciji koliko je meni poznato... a i ocjena iz zadace zaprvo i moze utjecati na konacnu ocjenu, sa 0.1 dijelom, ali moze... tu fraza 'kradu nesto sto im ne pripada' jako ima smisla.... i to, ako se moze, treba sprijeciti.... jer ne sprijeciti to je kao da na kolokviju dopustit prepisivanje 'jer ce ionako to na usmenom odgovarati'...

kao sto rekoh, obavezni dio na uuru :arrow: svi ce dobiti jednako bodova.... na em mi se cini da nije sasvim tako... ne znam... valjda ce mi netko reci kako je :g:

valjda je sada jasnije da moje nije bilo sala, u situacijama uur-bonus zadatak, em-kompletna zadaca
MKova (napisa):
Nesi (napisa):

Iako mi je nerazumno i protiv sam da ljudi prepisuju zadaće, ne razumijem koja je to strka asistenata i demosa da to spriječe. Ako netko prepisuje zadaće, šteti samo sebi, dostići će ga na idućem kolokviju...

ako ista mrzim to je cupanje iz kontexta... (a moj cijeli post uzlai u kontext mog odogovora)
sjecas se - na uur postoje bonus zadaci
nemaju veze sa obaveznim dijelom....

u to da netko nije prepisao bonus zadatak, a ja smatram da je (konkretno imam cca 5 istih rjesenja), taj ce me itekako morati uvjeriti da je to sam napisao
i to nije bila niti crna, a niti sala...

to hoce li netko prepisati obavezni dio koji donosi bodove bilo tocno ili ne, iskreno, bas me briga... sam si je kriv za sve posljedice...
ali sa bonus zadacima nema sale...

no, to je na uuru... obzirom da ovdje pricamo o elementarnoj, kojoj su kriteriji nesto drugaciji koliko je meni poznato... a i ocjena iz zadace zaprvo i moze utjecati na konacnu ocjenu, sa 0.1 dijelom, ali moze... tu fraza 'kradu nesto sto im ne pripada' jako ima smisla.... i to, ako se moze, treba sprijeciti.... jer ne sprijeciti to je kao da na kolokviju dopustit prepisivanje 'jer ce ionako to na usmenom odgovarati'...

kao sto rekoh, obavezni dio na uuru Arrow svi ce dobiti jednako bodova.... na em mi se cini da nije sasvim tako... ne znam... valjda ce mi netko reci kako je Mr. Green

valjda je sada jasnije da moje nije bilo sala, u situacijama uur-bonus zadatak, em-kompletna zadaca

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 9:40 čet, 22. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"]Iako mi je nerazumno i protiv sam da ljudi prepisuju zadaće, ne razumijem koja je to strka asistenata i demosa da to spriječe. Ako netko prepisuje zadaće, šteti samo sebi, dostići će ga na idućem kolokviju...[/quote]

Strka je zbog necega sto se zove prolaznost na kolokviju. Slazem se da prepisivaci stete sami sebi, no to im treba reci prije nego sto izadju na kolokvij i padnu. Zato sto druge sanse nece imati... oni koji nastave prepisivati nece imati ni prve sanse.

[quote="MKova"]S druge strano ako je netko u strci, zbog bilo čega, pomaže kada bi mogao na brzinu riješiti se zadaće i nadoknaditi gradivo čim mu se pruži prilika.[/quote]

Sve zadace iz EM mogle su se na brzinu rijesiti. Onih nekoliko definicija i iskaza teorema napisu se za 10 min, a ako se bas zapne na dokazu necega to se moze i preskociti. Nista se strasno nece dogoditi zbog predaje zadace u kojoj jedan ili dva zadatka nisu rijesena do kraja.
MKova (napisa):
Iako mi je nerazumno i protiv sam da ljudi prepisuju zadaće, ne razumijem koja je to strka asistenata i demosa da to spriječe. Ako netko prepisuje zadaće, šteti samo sebi, dostići će ga na idućem kolokviju...

Strka je zbog necega sto se zove prolaznost na kolokviju. Slazem se da prepisivaci stete sami sebi, no to im treba reci prije nego sto izadju na kolokvij i padnu. Zato sto druge sanse nece imati... oni koji nastave prepisivati nece imati ni prve sanse.

MKova (napisa):
S druge strano ako je netko u strci, zbog bilo čega, pomaže kada bi mogao na brzinu riješiti se zadaće i nadoknaditi gradivo čim mu se pruži prilika.

Sve zadace iz EM mogle su se na brzinu rijesiti. Onih nekoliko definicija i iskaza teorema napisu se za 10 min, a ako se bas zapne na dokazu necega to se moze i preskociti. Nista se strasno nece dogoditi zbog predaje zadace u kojoj jedan ili dva zadatka nisu rijesena do kraja.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 12:17 čet, 22. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

I jos nesto. Zadace sluze za kontrolu redovnog rada studenata. Ako mi od studenata koji su tijekom cijelog semestra radili zadace kolokvij prode 40%, onda sam zadala pretezak kolokvij. Ako mi od ukupnog broja studenata prode 40%, i to onih 40% koji su sami radili zadace, onda je taj kolokvij bio ok (ili prelagan :twisted: ). Kopcate?

Uz to, ako svi prepisuju zadace i time one nemaju nikakvu tezinu, zasto ja svaka dva tjedna provodim cijelo popodne citajuci ih? Mogla bih onda to vrijeme provesti citajuci Kunderu i samo automatski svima dati 5 bodova za zadace.
I jos nesto. Zadace sluze za kontrolu redovnog rada studenata. Ako mi od studenata koji su tijekom cijelog semestra radili zadace kolokvij prode 40%, onda sam zadala pretezak kolokvij. Ako mi od ukupnog broja studenata prode 40%, i to onih 40% koji su sami radili zadace, onda je taj kolokvij bio ok (ili prelagan Twisted Evil ). Kopcate?

Uz to, ako svi prepisuju zadace i time one nemaju nikakvu tezinu, zasto ja svaka dva tjedna provodim cijelo popodne citajuci ih? Mogla bih onda to vrijeme provesti citajuci Kunderu i samo automatski svima dati 5 bodova za zadace.

Gost

PostPostano: 15:37 čet, 22. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="Lord Sirius"]Ja isto tako ne želim da se od mene krade, pa mi je ukraden i mobitel i štošta drugo.

Da ponovim, nije poanta moga pitanja u načinu na koji je zadaća prepisana, već koji bi bili dokazi da je zadaća stvarno prepisana. Jer to da su dvije zadaće jednake IMO nije dovoljan argument da se dokaže da je stvarno i prepisana zadaća - pogotovo zato što je na 1. godini većina zadataka šablonski rješiva.[/quote]

Poanta je da je prepisivanje kradja. Necemo sprijeciti kradju tako da se pravimo bedasti i zmirimo na ocito prepisivanje jer "nije dokazivo". Da si vidio dvije zadace iz skupa onih koje su dobile 0 bodova bilo bi ti jasno.[/quote]

i dalje ne kužim u čemu je poanta da je toliko ljudi dobilo nule?
to povlači da su gotovo svi ili "prepisivači" ili "davači".
uz činjenicu da se prepisivanje ne moze dokazat, stoji i činjenica da postoje i ljudi koji nakon 15 utrošenih minuta (u ovu zadnju zadaću) rasprave u par riječi s kolegama o nekom zadatku. to ne znači da je sve isprepisivano!!
ne, sve se automatski nulira i idemo dalje. ali tko je još vidio da studenti matematike razgovaraju međusobno? i to o matematici? bolonjci nemaju pravo na to, njihovo je da sjede na vježbama i sve gledaju kao svoje najveće neprijatelje, ne ispuštaju svoju zadaću iz vida, ne gledaju druge. a ako se slučajno dogodi da neki kolega slučajnim slučajem možda razmišlja kao ti (iako i nije bilo puno za razmišljat u ovoj zadnjoj) i napiše zadatak na sličan, ili gotovo isti način, onda modificiraj svoje rješenje, kako znaš... ili jednostavno spadni u kategoriju "prepisivač" ili "davač".

možda i je pretjerano, ali i tolike nule su...
krcko (napisa):
Lord Sirius (napisa):

i dalje ne kužim u čemu je poanta da je toliko ljudi dobilo nule?
to povlači da su gotovo svi ili "prepisivači" ili "davači".
uz činjenicu da se prepisivanje ne moze dokazat, stoji i činjenica da postoje i ljudi koji nakon 15 utrošenih minuta (u ovu zadnju zadaću) rasprave u par riječi s kolegama o nekom zadatku. to ne znači da je sve isprepisivano!!
ne, sve se automatski nulira i idemo dalje. ali tko je još vidio da studenti matematike razgovaraju međusobno? i to o matematici? bolonjci nemaju pravo na to, njihovo je da sjede na vježbama i sve gledaju kao svoje najveće neprijatelje, ne ispuštaju svoju zadaću iz vida, ne gledaju druge. a ako se slučajno dogodi da neki kolega slučajnim slučajem možda razmišlja kao ti (iako i nije bilo puno za razmišljat u ovoj zadnjoj) i napiše zadatak na sličan, ili gotovo isti način, onda modificiraj svoje rješenje, kako znaš... ili jednostavno spadni u kategoriju "prepisivač" ili "davač".

[Vrh]
Johnny Casino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 21 - 15

PostPostano: 17:09 čet, 22. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]možda i je pretjerano, ali i tolike nule su...[/quote]

Velika vecina onih s 'liste' su priznali da su prepisivali ili davali da se prepisuje. Premda ni meni metode nisu jasne, mislim da su prepisivaci u 90% slucajeva ispravno optuzeni.
:djed:
Na prijemnom sam, jer smo bili poredani po abecedi, sjedio pored prijatelja iz razreda iz srednje. I tako mi rjesavamo, i ja koji put malo pogledam kod njega,...i jos mi je bilo cudno kako u jednom zadatku za koji sam bio siguran da mi je tocan, ja imam zaokruzeno C, a on D :shock: ...pa valjda se on samo zabunio... Da bih kad smo izasli iz ucionice, saznao da su bili isti zadaci, ali su rjesenja bila dana pod drugim slovima #-o :oops: :miniklap:
Taj put, koji me skoro kostao upada na faks, bio mi je zadnji da prepisujem. :oops:
Mislim da je ovo dobar sistem, jer ce se na jeftiniji nacin doci do istog zakljucka: NE PREPISUJ! :ccc: :!: :!:
Anonymous (napisa):

Velika vecina onih s 'liste' su priznali da su prepisivali ili davali da se prepisuje. Premda ni meni metode nisu jasne, mislim da su prepisivaci u 90% slucajeva ispravno optuzeni.
Sjecam se ja, bilo je to cetr'est pete...
Na prijemnom sam, jer smo bili poredani po abecedi, sjedio pored prijatelja iz razreda iz srednje. I tako mi rjesavamo, i ja koji put malo pogledam kod njega,...i jos mi je bilo cudno kako u jednom zadatku za koji sam bio siguran da mi je tocan, ja imam zaokruzeno C, a on D Shocked ...pa valjda se on samo zabunio... Da bih kad smo izasli iz ucionice, saznao da su bili isti zadaci, ali su rjesenja bila dana pod drugim slovima d'oh! Embarassed Applause
Taj put, koji me skoro kostao upada na faks, bio mi je zadnji da prepisujem. Embarassed
Mislim da je ovo dobar sistem, jer ce se na jeftiniji nacin doci do istog zakljucka: NE PREPISUJ! Ccc.... Sram te bilo... Exclamation Exclamation

A to je dva, dva, dva do Žitnjaka
[Vrh]
vani
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 21:22 čet, 22. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Potpuno se slazem s kolegom ranije...
Krcku svaka čast na potezima. Red je vec jednom da se ovi silni ljudi skloni "grupnom" učenju kazne. Mislim, u redu je raspravit o rješenjima nekog zadatka pa doc do zakljucka, ali tada bi trebala biti ista ideja a ne 98% zadaće...

Na ovaj način dobar dio ljudi krade i dio ocjene ma koliko on mali bio i koliko neki tvrdili da je nebitan
Potpuno se slazem s kolegom ranije...
Krcku svaka čast na potezima. Red je vec jednom da se ovi silni ljudi skloni "grupnom" učenju kazne. Mislim, u redu je raspravit o rješenjima nekog zadatka pa doc do zakljucka, ali tada bi trebala biti ista ideja a ne 98% zadaće...

Na ovaj način dobar dio ljudi krade i dio ocjene ma koliko on mali bio i koliko neki tvrdili da je nebitan

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:35 pet, 23. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vani"]Na ovaj način dobar dio ljudi krade i dio ocjene ma koliko on mali bio i koliko neki tvrdili da je nebitan[/quote]

Ako je nebitan, zasto ga onda kradu? :twisted: ;)
vani (napisa):

Ako je nebitan, zasto ga onda kradu? Twisted Evil Wink

[Vrh]
sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 14:03 pet, 23. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

da bi se osjecali dobro??? neka savjest jos postoji pa moraju predat zadacu ali neda im se sami napisat pa prepisu, logicno... :lol:
da bi se osjecali dobro??? neka savjest jos postoji pa moraju predat zadacu ali neda im se sami napisat pa prepisu, logicno... Laughing

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:21 pet, 23. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sorrow"]da bi se osjecali dobro??? neka savjest jos postoji pa moraju predat zadacu ali neda im se sami napisat pa prepisu, logicno... :lol:[/quote]

To se ne zove savjest. :P Kao da kazes "Nemam 10kn, pa cu [b]zbog savjesti[/b] ukrasti umjesto zaraditi". :rotfl: ;)
sorrow (napisa):
da bi se osjecali dobro??? neka savjest jos postoji pa moraju predat zadacu ali neda im se sami napisat pa prepisu, logicno... Laughing

To se ne zove savjest. Razz Kao da kazes "Nemam 10kn, pa cu zbog savjesti ukrasti umjesto zaraditi". Valjam se po podu od smijeha Wink

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 21:24 pet, 23. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

a je logika :roll:
a je logika Rolling Eyes

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 3 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum