Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

asistenti i njihove obaveze
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 14:54 čet, 22. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="GauSs_"]druga stvar koja mi jos nije jasna:
da li ste placeni za odrzavanje vjezbi?[/quote]

Kako ja vidim stvari, jesmo. Prema kolektivnom ugovoru zaposlenici na fakultetima 50% radnog vremena rade nastavu, a drugih 50% znanost. Mislim da se to odnosi i na suradnicka zvanja.

[size=9]Druga stvar sto u zadnjih mjesec dana ja radim 100% nastavu i 0% bilo sto drugo :puppydogeyes: Al to ce se valjda promijeniti kad dodju ispitni rokovi kojih bar za prvu godinu vise nece biti.[/size]
GauSs_ (napisa):
druga stvar koja mi jos nije jasna:
da li ste placeni za odrzavanje vjezbi?

Kako ja vidim stvari, jesmo. Prema kolektivnom ugovoru zaposlenici na fakultetima 50% radnog vremena rade nastavu, a drugih 50% znanost. Mislim da se to odnosi i na suradnicka zvanja.

Druga stvar sto u zadnjih mjesec dana ja radim 100% nastavu i 0% bilo sto drugo #Puppy dog Al to ce se valjda promijeniti kad dodju ispitni rokovi kojih bar za prvu godinu vise nece biti.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
GauSs_
Moderator
Moderator

Spol: muško
72 = 110 - 38

PostPostano: 15:07 čet, 22. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Kako ja vidim stvari, jesmo. Prema kolektivnom ugovoru zaposlenici na fakultetima 50% radnog vremena rade nastavu, a drugih 50% znanost. Mislim da se to odnosi i na suradnicka zvanja.
[/quote]
:bis:

[quote="krcko"]
Druga stvar sto u zadnjih mjesec dana ja radim 100% nastavu i 0% bilo sto drugo :puppydogeyes: Al to ce se valjda promijeniti kad dodju ispitni rokovi kojih bar za prvu godinu vise nece biti.[/quote]

OT:
prerano se bunis. :D
pricekaj sljedecu godinu kad ti dodju svi ovi sto nisu zadovoljili uvjete ove godine plus nova ekipa.
uostalom, zar nisi doktor? mozes si dopustiti malo "odmora". :lol:
krcko (napisa):

Bis, bis!

krcko (napisa):

Druga stvar sto u zadnjih mjesec dana ja radim 100% nastavu i 0% bilo sto drugo #Puppy dog Al to ce se valjda promijeniti kad dodju ispitni rokovi kojih bar za prvu godinu vise nece biti.

OT:
prerano se bunis. Very Happy
pricekaj sljedecu godinu kad ti dodju svi ovi sto nisu zadovoljili uvjete ove godine plus nova ekipa.
uostalom, zar nisi doktor? mozes si dopustiti malo "odmora". Laughing

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
nenad
Moderator
Moderator

92 = 106 - 14

PostPostano: 17:08 čet, 22. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Al to ce se valjda promijeniti kad dodju ispitni rokovi kojih bar za prvu godinu vise nece biti.[/quote]

Da, nakon ispravka drugog kolokvija slijede usmeni ispiti: 20.2.-5.3.
Tada samo moraš ispravljati pismene po starom, eventualno sjediti u nekoj ispitnoj komisiji, a mogli bismo te i nagraditi da budeš suispitivač za neki predmet :-)

A nakon ta dva tjedna, nastava po starom :)

- Nenad

P.S. Kod nas nastavu drže nastavnici u znanstveno-nastavnom zvanju, o kojima dosad nismo diskutirali (N.B.), i znanstveni novaci (u istraživačkom zvanju).
@Krcko: istraživačko, ne suradničko; mislim da je samo jedan zaposlenik kod nas u takvom zvanju, ali ne drži nastavu
Podjela 50%-50% je za asistente iz nekog Samoupravnog sporazuma (iz vremena kad sam ja bio asistent-pripravnik; tamo je pisalo da barem 2 sata moram proučavati literaturu tjedno :-)
Citat:
Al to ce se valjda promijeniti kad dodju ispitni rokovi kojih bar za prvu godinu vise nece biti.

Da, nakon ispravka drugog kolokvija slijede usmeni ispiti: 20.2.-5.3.
Tada samo moraš ispravljati pismene po starom, eventualno sjediti u nekoj ispitnoj komisiji, a mogli bismo te i nagraditi da budeš suispitivač za neki predmet Smile

A nakon ta dva tjedna, nastava po starom Smile

- Nenad

P.S. Kod nas nastavu drže nastavnici u znanstveno-nastavnom zvanju, o kojima dosad nismo diskutirali (N.B.), i znanstveni novaci (u istraživačkom zvanju).
@Krcko: istraživačko, ne suradničko; mislim da je samo jedan zaposlenik kod nas u takvom zvanju, ali ne drži nastavu
Podjela 50%-50% je za asistente iz nekog Samoupravnog sporazuma (iz vremena kad sam ja bio asistent-pripravnik; tamo je pisalo da barem 2 sata moram proučavati literaturu tjedno Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:25 čet, 22. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cek' malo... :-s Dakle ja stvarno mogu [b]uopce ne dolaziti na vjezbe[/b] i nikom nista?!? :shock:

(Tempting, tempting,... :twisted:)
Cek' malo... Eh? Dakle ja stvarno mogu uopce ne dolaziti na vjezbe i nikom nista?!? Shocked

(Tempting, tempting,... Twisted Evil)

[Vrh]
nenad
Moderator
Moderator

92 = 106 - 14

PostPostano: 17:31 čet, 22. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Što ti piše u ugovoru o radu?
:D

- Nenad
Što ti piše u ugovoru o radu?
Very Happy

- Nenad

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 19:11 čet, 22. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nenad"]@Krcko: istraživačko, ne suradničko; mislim da je samo jedan zaposlenik kod nas u takvom zvanju, ali ne drži nastavu[/quote]

Ne znam, meni u predzadnjem ugovoru o radu pise bas ta rijec... doduse ne u kontekstu zvanja. "Zaposlenik je rasporedjen kao znanstveni novak... na [i]suradnicko[/i] radno mjesto visi asistent..."

[quote="nenad"]Podjela 50%-50% je za asistente iz nekog Samoupravnog sporazuma (iz vremena kad sam ja bio asistent-pripravnik; tamo je pisalo da barem 2 sata moram proučavati literaturu tjedno :-)[/quote]

I svinjske polovice su iz samoupravnih vremena, ali sindikati ih jos uvijek dilaju :) Prilicno sam siguran da 50%-50% pise u aktualnom kolektivnom ugovoru. Priupitat cu naseg sindikalnog povjerenika iducom prilikom.
nenad (napisa):

Ne znam, meni u predzadnjem ugovoru o radu pise bas ta rijec... doduse ne u kontekstu zvanja. "Zaposlenik je rasporedjen kao znanstveni novak... na suradnicko radno mjesto visi asistent..."

nenad (napisa):
Podjela 50%-50% je za asistente iz nekog Samoupravnog sporazuma (iz vremena kad sam ja bio asistent-pripravnik; tamo je pisalo da barem 2 sata moram proučavati literaturu tjedno Smile

I svinjske polovice su iz samoupravnih vremena, ali sindikati ih jos uvijek dilaju Smile Prilicno sam siguran da 50%-50% pise u aktualnom kolektivnom ugovoru. Priupitat cu naseg sindikalnog povjerenika iducom prilikom.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
mpavic
Gost

PostPostano: 18:42 uto, 3. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Upravo bacih pogled na svoj ugovor o radu....

U njemu pise da sam na radnom mjestu Znanstvenog novaka - asistenta....

U Clanku 2. mi stoji da se obvezujem steci stupanj doktora znanosti unutra 6 godina i to mi je glavna i jedina obveza koju moram ispuniti...

U Clanku 3. su navedeni poslovi koje gore navedeno mjesto ukljucuje i jedan od njih 7 je i : "sudjeluje u izvodjenju dijela nastave".... No nigdje nije navedeno u kojem opsegu, koji nivo kvalitete treba zadovoljiti, treba li rezultati ispit abiti na netu slijedeci dan itd.

Na kraju ugovora mi pise da mentor svake godine podnosi izvjestaj o mojem radu i u slucaju negativnog izvjesca da se pokrece postupak otkaza ugovora o radu...

Drugim rijecima, nasa jedina eksplicitno navedena obveza je steci doktorat unutar 6 godina. Nas posao ukljucuje i pomaganje u nastavi no u kojem opsegu, na koji nacin i koliko kvalitetno odlucuje u biti nas mentor koji nas svake godine ocjenjuje...

A prema pravilima izrade doktorata na mom odsjeku on mora biti ekvivalent 3 CC clanka i to mu je jedini uvjet...
Upravo bacih pogled na svoj ugovor o radu....

U njemu pise da sam na radnom mjestu Znanstvenog novaka - asistenta....

U Clanku 2. mi stoji da se obvezujem steci stupanj doktora znanosti unutra 6 godina i to mi je glavna i jedina obveza koju moram ispuniti...

U Clanku 3. su navedeni poslovi koje gore navedeno mjesto ukljucuje i jedan od njih 7 je i : "sudjeluje u izvodjenju dijela nastave".... No nigdje nije navedeno u kojem opsegu, koji nivo kvalitete treba zadovoljiti, treba li rezultati ispit abiti na netu slijedeci dan itd.

Na kraju ugovora mi pise da mentor svake godine podnosi izvjestaj o mojem radu i u slucaju negativnog izvjesca da se pokrece postupak otkaza ugovora o radu...

Drugim rijecima, nasa jedina eksplicitno navedena obveza je steci doktorat unutar 6 godina. Nas posao ukljucuje i pomaganje u nastavi no u kojem opsegu, na koji nacin i koliko kvalitetno odlucuje u biti nas mentor koji nas svake godine ocjenjuje...

A prema pravilima izrade doktorata na mom odsjeku on mora biti ekvivalent 3 CC clanka i to mu je jedini uvjet...

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 20:10 uto, 3. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala.... :g:

mozda sada nekima postane bistrije....
hvala.... Mr. Green

mozda sada nekima postane bistrije....

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum