Prethodna tema :: Sljedeća tema |
? |
Ja sam nastavnik ili asistent i apsolutno podrzavam ovakvu akciju |
|
7% |
[ 6 ] |
Ja sam student i apsolutno podrzavam ovakvu akciju |
|
37% |
[ 30 ] |
Ja sam nastavnik ili asistent i nemam ni pozitivno ni negativno misljenje o ovoj akciji |
|
2% |
[ 2 ] |
Ja sam student i nemam ni pozitivno ni negativno misljenje o ovoj akciji |
|
25% |
[ 21 ] |
Ja sam nastavnik ili asistent i protivim se antiprepisivackim mjerama |
|
3% |
[ 3 ] |
Ja sam student i protivim se antiprepisivackim mjerama |
|
23% |
[ 19 ] |
|
Ukupno glasova : 81 |
|
Autor/ica |
Poruka |
Drvena Škrinjarić Forumaš s poteškoćama u pisanju

|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 14:49 uto, 3. 1. 2006 Naslov: Re: hm... |
|
|
[quote="vsego"]IMO, to dvoje se moze i neovisno "sredjivati", a ne reci "necemo braniti prepisivanje jer nemamo zadovoljavajucu kvalitetu nastave" (na stranu upitnost stava da "nemamo zadovoljavajucu kvalitetu nastave"). :?[/quote]
naravno da može, ali nekako mi se čini da cjelokupno nastavno osbolje napravi ružnu facu na "objavljivanje rezultata studentskih anketa i poduzimanje potrebnih radnji po tom pitanju" (čast iznimkama :D). istina za sada one niti nisu baš pretjerano dobri izvori nečije kvalitete, ali ima načina da se i to riješi - eto krenulo se u modernizaciju anketa :D još kad bi profesori/asistenti na kraju popričali sa studentima o samim rezultatima (dakle ne trebaju izaći van učione) i komentarima vezanim uz nastavu di bi kraj bio :g:
[quote="vsego"]Po cemu je, zapravo, objavljivanje imena "javni linc"? :-k Mislis da cemo ja ili profesor na usmenom ili, stajaznam, cistacica zapamtiti ime nekoga tko je "oznacen" kao prepisivac? :lol: [/quote]
pa postoji mogućnost. ima ljudi koji su zlopamtila i ne znam baš da li bi ti to tako lagano sjelo. sorry ali ne sviđa mi se ideja da par ljudi dobiju "etiketice" prepisivača dok se ostali ne smire, zato jer eto mi smo krenuli u akciju protiv prepisivanja pa želimo da to dobro odzvoni.
a da ne pričam o tome da je faks definitivno krivo vrijeme da se takove navike iskorjenjuju, no ako se već negdje mora početi, a onda neka počne barem na kraju ;)
[quote="vsego"]Budite kolegijalni [b]prije ispita/kolokvija[/b], pa pomozite kolegama da nauce, a ne da se provuku kiteći se tudjim perjem... :evil:[/quote]
neki od nas rade oboje :P a ponekad je dovoljno da čovjeka malo gurneš u pravom smjeru, pa da ostalo sredi sam. no fore sa prepisivanjem cijelih testova ni meni nemaju smisla, to je previše.
[quote="krcko"]Ti mora da si s drugog faksa ;)[/quote]
:ggg:
da ponekad se zaboravim da je na matematici ipak dosta bolje stanje ... no ipak stoji ova prva stvar koju sam rekao vsegi ;)
vsego (napisa): | IMO, to dvoje se moze i neovisno "sredjivati", a ne reci "necemo braniti prepisivanje jer nemamo zadovoljavajucu kvalitetu nastave" (na stranu upitnost stava da "nemamo zadovoljavajucu kvalitetu nastave").  |
naravno da može, ali nekako mi se čini da cjelokupno nastavno osbolje napravi ružnu facu na "objavljivanje rezultata studentskih anketa i poduzimanje potrebnih radnji po tom pitanju" (čast iznimkama ). istina za sada one niti nisu baš pretjerano dobri izvori nečije kvalitete, ali ima načina da se i to riješi - eto krenulo se u modernizaciju anketa još kad bi profesori/asistenti na kraju popričali sa studentima o samim rezultatima (dakle ne trebaju izaći van učione) i komentarima vezanim uz nastavu di bi kraj bio
vsego (napisa): | Po cemu je, zapravo, objavljivanje imena "javni linc"? Mislis da cemo ja ili profesor na usmenom ili, stajaznam, cistacica zapamtiti ime nekoga tko je "oznacen" kao prepisivac? |
pa postoji mogućnost. ima ljudi koji su zlopamtila i ne znam baš da li bi ti to tako lagano sjelo. sorry ali ne sviđa mi se ideja da par ljudi dobiju "etiketice" prepisivača dok se ostali ne smire, zato jer eto mi smo krenuli u akciju protiv prepisivanja pa želimo da to dobro odzvoni.
a da ne pričam o tome da je faks definitivno krivo vrijeme da se takove navike iskorjenjuju, no ako se već negdje mora početi, a onda neka počne barem na kraju
vsego (napisa): | Budite kolegijalni prije ispita/kolokvija, pa pomozite kolegama da nauce, a ne da se provuku kiteći se tudjim perjem...  |
neki od nas rade oboje a ponekad je dovoljno da čovjeka malo gurneš u pravom smjeru, pa da ostalo sredi sam. no fore sa prepisivanjem cijelih testova ni meni nemaju smisla, to je previše.
krcko (napisa): | Ti mora da si s drugog faksa  |
da ponekad se zaboravim da je na matematici ipak dosta bolje stanje ... no ipak stoji ova prva stvar koju sam rekao vsegi
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 16:18 uto, 3. 1. 2006 Naslov: Re: hm... |
|
|
[quote="nemo"]naravno da može, ali nekako mi se čini da cjelokupno nastavno osbolje napravi ružnu facu na "objavljivanje rezultata studentskih anketa i poduzimanje potrebnih radnji po tom pitanju" (čast iznimkama :D). istina za sada one niti nisu baš pretjerano dobri izvori nečije kvalitete, ali ima načina da se i to riješi - eto krenulo se u modernizaciju anketa :D još kad bi profesori/asistenti na kraju popričali sa studentima o samim rezultatima (dakle ne trebaju izaći van učione) i komentarima vezanim uz nastavu di bi kraj bio :g:[/quote]
Za pocetak bilo bi dobro da se ankete pocnu provoditi i obradjivati, i to na nacin koji nece ovisiti o dobroj volji profesora. Mislim da ce objavljivanje rezultata izazvati malo vece rezerve medju nastavnicima. Moje osobno misljenje je da se prosjecne ocjene za pojedina pitanja trebaju objaviti. Komentari studenata mogu biti vrlo korisni nastavniku, ali ne vidim svrhu u objavljivanju (nadje se zlobnih i pristranih komentara). Svatko moze komentar o pojedinom nastavniku napisati ovdje na forumu ako mu je stalo da ga svi vide, a to daje mogucnost da nastavnik na njega javno odgovori (sto nije slucaj kod ankete).
Komentiranje rezultata na samoj nastavi moguce je uglavnom samo u iznimnim situacijama, recimo za interne ankete koje se provode usred semestra. Zaboravljas da se ankete rade na kraju semestra i da treba neko vrijeme za obradu rezultata.
[quote="nemo"][quote="vsego"]Po cemu je, zapravo, objavljivanje imena "javni linc"? :-k Mislis da cemo ja ili profesor na usmenom ili, stajaznam, cistacica zapamtiti ime nekoga tko je "oznacen" kao prepisivac? :lol: [/quote]
pa postoji mogućnost. ima ljudi koji su zlopamtila i ne znam baš da li bi ti to tako lagano sjelo. sorry ali ne sviđa mi se ideja da par ljudi dobiju "etiketice" prepisivača dok se ostali ne smire, zato jer eto mi smo krenuli u akciju protiv prepisivanja pa želimo da to dobro odzvoni.[/quote]
Gle, nastavnici mogu doci do imena opomenutih studenata i bez da ih se javno objavi.
Moje iskustvo sa spjecavanjem prepisivanja je da ne pali nista osim drasticnih mjera (primjer imas [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5404&&start=57]ovdje[/url]). Mozes do besvjesti apelirati na neciju savjest i tumaciti mu da ce kasnije imati problema. IMO, u sredinama u kojima se manje prepisuje nego kod nas nije presudan mentalitet, nego upravo stroga pravila igre.
nemo (napisa): | naravno da može, ali nekako mi se čini da cjelokupno nastavno osbolje napravi ružnu facu na "objavljivanje rezultata studentskih anketa i poduzimanje potrebnih radnji po tom pitanju" (čast iznimkama ). istina za sada one niti nisu baš pretjerano dobri izvori nečije kvalitete, ali ima načina da se i to riješi - eto krenulo se u modernizaciju anketa još kad bi profesori/asistenti na kraju popričali sa studentima o samim rezultatima (dakle ne trebaju izaći van učione) i komentarima vezanim uz nastavu di bi kraj bio  |
Za pocetak bilo bi dobro da se ankete pocnu provoditi i obradjivati, i to na nacin koji nece ovisiti o dobroj volji profesora. Mislim da ce objavljivanje rezultata izazvati malo vece rezerve medju nastavnicima. Moje osobno misljenje je da se prosjecne ocjene za pojedina pitanja trebaju objaviti. Komentari studenata mogu biti vrlo korisni nastavniku, ali ne vidim svrhu u objavljivanju (nadje se zlobnih i pristranih komentara). Svatko moze komentar o pojedinom nastavniku napisati ovdje na forumu ako mu je stalo da ga svi vide, a to daje mogucnost da nastavnik na njega javno odgovori (sto nije slucaj kod ankete).
Komentiranje rezultata na samoj nastavi moguce je uglavnom samo u iznimnim situacijama, recimo za interne ankete koje se provode usred semestra. Zaboravljas da se ankete rade na kraju semestra i da treba neko vrijeme za obradu rezultata.
nemo (napisa): | vsego (napisa): | Po cemu je, zapravo, objavljivanje imena "javni linc"? Mislis da cemo ja ili profesor na usmenom ili, stajaznam, cistacica zapamtiti ime nekoga tko je "oznacen" kao prepisivac? |
pa postoji mogućnost. ima ljudi koji su zlopamtila i ne znam baš da li bi ti to tako lagano sjelo. sorry ali ne sviđa mi se ideja da par ljudi dobiju "etiketice" prepisivača dok se ostali ne smire, zato jer eto mi smo krenuli u akciju protiv prepisivanja pa želimo da to dobro odzvoni. |
Gle, nastavnici mogu doci do imena opomenutih studenata i bez da ih se javno objavi.
Moje iskustvo sa spjecavanjem prepisivanja je da ne pali nista osim drasticnih mjera (primjer imas ovdje). Mozes do besvjesti apelirati na neciju savjest i tumaciti mu da ce kasnije imati problema. IMO, u sredinama u kojima se manje prepisuje nego kod nas nije presudan mentalitet, nego upravo stroga pravila igre.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:35 uto, 3. 1. 2006 Naslov: |
|
|
ja neznam šta da mislim, da li tako javno nekoga razapeti i time upozoriti druge ili šutiti o tome.
ali mislim da nije ok kazniti ovoga od kojegeg se prepisivalo jer čovjek jednostavno nije obraćo pozornost na to di stavlja papire jer je razmišljo o tome kako će i šta napisati. po mišljenju u takvim bi sutuacijama trebalo pozvati te ljude i uvjeriti se ko je od koga prpisao i kazniti prepisivača...
spominjali ste mjesta sjedenja i papiriće koje kruže ili ljude između onih za koje se sumlja da su prepisali. zašto bi trebao upće postojati takav slučaj, to me uvjek vuče na pitanje, šta ako su oboje imali sto posto točno rješene ispite, radili istim metodama (ako ih ima više) jer su tako naučili na vježbama (kod istog asistenta). to znači da su prepisivali ili? ja mislim da bi sve sumlje o prepisivanju trebalo ispitati na neki način i kazniti prepisivače i javno ih "linčovat" kao upozorenje drugima...
a što se tiče šalabajzera, nema provjere i odmah ih treba linčovat :twisted: :twisted: :twisted:
ja neznam šta da mislim, da li tako javno nekoga razapeti i time upozoriti druge ili šutiti o tome.
ali mislim da nije ok kazniti ovoga od kojegeg se prepisivalo jer čovjek jednostavno nije obraćo pozornost na to di stavlja papire jer je razmišljo o tome kako će i šta napisati. po mišljenju u takvim bi sutuacijama trebalo pozvati te ljude i uvjeriti se ko je od koga prpisao i kazniti prepisivača...
spominjali ste mjesta sjedenja i papiriće koje kruže ili ljude između onih za koje se sumlja da su prepisali. zašto bi trebao upće postojati takav slučaj, to me uvjek vuče na pitanje, šta ako su oboje imali sto posto točno rješene ispite, radili istim metodama (ako ih ima više) jer su tako naučili na vježbama (kod istog asistenta). to znači da su prepisivali ili? ja mislim da bi sve sumlje o prepisivanju trebalo ispitati na neki način i kazniti prepisivače i javno ih "linčovat" kao upozorenje drugima...
a što se tiče šalabajzera, nema provjere i odmah ih treba linčovat
Zadnja promjena: fireball; 17:43 uto, 3. 1. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:19 uto, 3. 1. 2006 Naslov: Re: hm... |
|
|
[quote="krcko"][quote="nemo"]pa postoji mogućnost. ima ljudi koji su zlopamtila i ne znam baš da li bi ti to tako lagano sjelo. sorry ali ne sviđa mi se ideja da par ljudi dobiju "etiketice" prepisivača dok se ostali ne smire, zato jer eto mi smo krenuli u akciju protiv prepisivanja pa želimo da to dobro odzvoni.[/quote]
Gle, nastavnici mogu doci do imena opomenutih studenata i bez da ih se javno objavi.[/quote]
Ne da mogu, nego skoro pa moraju - svi izvjestaji se citaju i potvrdjuju na Vijecu gdje sjede - upravo nastavnici! 8)
krcko (napisa): | nemo (napisa): | pa postoji mogućnost. ima ljudi koji su zlopamtila i ne znam baš da li bi ti to tako lagano sjelo. sorry ali ne sviđa mi se ideja da par ljudi dobiju "etiketice" prepisivača dok se ostali ne smire, zato jer eto mi smo krenuli u akciju protiv prepisivanja pa želimo da to dobro odzvoni. |
Gle, nastavnici mogu doci do imena opomenutih studenata i bez da ih se javno objavi. |
Ne da mogu, nego skoro pa moraju - svi izvjestaji se citaju i potvrdjuju na Vijecu gdje sjede - upravo nastavnici!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Iki Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nenad Moderator

|
Postano: 18:41 uto, 3. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Oko objavljivanja imena:
Na FERu su studenti kažnjeni opomenom pred isključenje.
U stegovnim mjerama postoje interne i javne opomene.
Pretpostavljam da je ona pred isključenje javna.
Kakva je to javnost ako se ne objavi?
Oko prepisivanja:
Šest godina sam bio u SADu, i na predmetima gdje sam bio billo je oko 1000 studenata u tom periodu, a slučajevi varanja se mogu pobrojati na prste jedne ruke.
Testovi (a la naši kolokviji) se po ispravljanju daju studentima, koji sutradan mogu doći i reći da su zakinuti (žalbe).
Bila su samo dva slučaja zloupotrebe, koji su strogo kažnjeni (roditelji, razgovor kod prorektora, ...).
Kad sam sumnjao na mogućnost zloupotrebe, po uputi iskusnijih kolega, fotokopirao bih test prije nego li bih ga dao studentu.
Ako nešto dopiše, dokaz je tu - i neupitne sankcije.
Kad se dežuralo na ispitima, bila je ugodna atmosfera - gledao sam mogu li kako pomoći, a ne prepisuje li netko.
Nadam se da ću doživjeti da i kod nas bude tako.
- Nenad
Oko objavljivanja imena:
Na FERu su studenti kažnjeni opomenom pred isključenje.
U stegovnim mjerama postoje interne i javne opomene.
Pretpostavljam da je ona pred isključenje javna.
Kakva je to javnost ako se ne objavi?
Oko prepisivanja:
Šest godina sam bio u SADu, i na predmetima gdje sam bio billo je oko 1000 studenata u tom periodu, a slučajevi varanja se mogu pobrojati na prste jedne ruke.
Testovi (a la naši kolokviji) se po ispravljanju daju studentima, koji sutradan mogu doći i reći da su zakinuti (žalbe).
Bila su samo dva slučaja zloupotrebe, koji su strogo kažnjeni (roditelji, razgovor kod prorektora, ...).
Kad sam sumnjao na mogućnost zloupotrebe, po uputi iskusnijih kolega, fotokopirao bih test prije nego li bih ga dao studentu.
Ako nešto dopiše, dokaz je tu - i neupitne sankcije.
Kad se dežuralo na ispitima, bila je ugodna atmosfera - gledao sam mogu li kako pomoći, a ne prepisuje li netko.
- Nenad
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 19:03 uto, 3. 1. 2006 Naslov: Re: hm... |
|
|
[quote="krcko"]Komentiranje rezultata na samoj nastavi moguce je uglavnom samo u iznimnim situacijama, recimo za interne ankete koje se provode usred semestra. Zaboravljas da se ankete rade na kraju semestra i da treba neko vrijeme za obradu rezultata.[/quote]
da li bi se trebalo pronaći način zato jer u stanju kakvom jesmo (mnogo promjena) puno važniji i korisniji je ljudski kontakt kako bi se stvarno vidjelo kakvo je stanje. sa anketama uvijek ima nekih problema iako su statistički predočljivije - važnije je da se popriča o studentima :D
[quote="krcko"]Moje iskustvo sa spjecavanjem prepisivanja je da ne pali nista osim drasticnih mjera (primjer imas [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5404&&start=57]ovdje[/url]). Mozes do besvjesti apelirati na neciju savjest i tumaciti mu da ce kasnije imati problema. IMO, u sredinama u kojima se manje prepisuje nego kod nas nije presudan mentalitet, nego upravo stroga pravila igre.[/quote]
pa opomena pred isključenje je prilično oštra mjera, ne misliš li. ni ja ne mislim da bi apeliranje na nečiju savijest imalo utjecaja.
ova ideja sa potpisivanjem uvjeta je jako dobra zato što ti točno govori kako stojiš u poretku stvari :D
krcko (napisa): | Komentiranje rezultata na samoj nastavi moguce je uglavnom samo u iznimnim situacijama, recimo za interne ankete koje se provode usred semestra. Zaboravljas da se ankete rade na kraju semestra i da treba neko vrijeme za obradu rezultata. |
da li bi se trebalo pronaći način zato jer u stanju kakvom jesmo (mnogo promjena) puno važniji i korisniji je ljudski kontakt kako bi se stvarno vidjelo kakvo je stanje. sa anketama uvijek ima nekih problema iako su statistički predočljivije - važnije je da se popriča o studentima
krcko (napisa): | Moje iskustvo sa spjecavanjem prepisivanja je da ne pali nista osim drasticnih mjera (primjer imas ovdje). Mozes do besvjesti apelirati na neciju savjest i tumaciti mu da ce kasnije imati problema. IMO, u sredinama u kojima se manje prepisuje nego kod nas nije presudan mentalitet, nego upravo stroga pravila igre. |
pa opomena pred isključenje je prilično oštra mjera, ne misliš li. ni ja ne mislim da bi apeliranje na nečiju savijest imalo utjecaja.
ova ideja sa potpisivanjem uvjeta je jako dobra zato što ti točno govori kako stojiš u poretku stvari
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 20:10 uto, 3. 1. 2006 Naslov: |
|
|
netko je rekao da mu sa svakom sekundom sto netko prepisuje od njega koncentracija pada na pola prethodne vrijednosti......
jeste li znali da mozete pozvati asistenta i reci da vas kolega taj i taj (pokazivanje prstom shall do) - ometa i da trazite da ga se premjesti or smth
ako pak mislite da je to pregrubo
jeste li znali da mozete traziti VLASTITI premjestaj? razlog cak niti ne morate navoditi, a ako kazete da vas suskanje oko vas dekoncentrira i lijepo zamolite premjestaj - dobit cete ga
ako ga ne dobijete - javite mi se :twisted:
prije kolokvija i ispita su meni osobe koje mozda znam iz vidjenja dosle i rekle 'ti ces meni rijesiti zadatak, ti ces mi saptati' ili nesto slicno..... na moje 'ne :evil:' su zbunjeno pogledali, skomentirali da sam bahata.... ali me se nisu usudili ometati.....
jedan je jednom pokusao suskati i slicno - naglas sam mu rekla da prestane.... iako mi je doslo da ga podogim ciglom u glavu :twisted:
mrzim ljude koji ometaju tisinu ispita kad je potrebna ful koncentracija.... ili nije, ali zelis svoj mir...
sto se tice toga kako nasi asistenti cuvaju.... ako mi nesto nije jasno, pozovem, pitam.... pomoci ce u granici dozvoljenog hinta.... (tipa, 'daj procitaj sta ti pise u zadataku' :lol:)
no, poprilicno sam razocarana nacinom na koji velik broj asistenata koji us me cuvali - cuva
kako se osobe iz susjednih klupa mogu dobacivati ISPITIMA?! i tako nekoliko puta, bez neke zurbe....
da ne spominjem razgovore, okretanje....
volim sjediti skroz naprijed ili u onim solo klupama, jer znam da je vjerojatnost buke oko mene smanjena.....
do sada mi je jedan jedini asistent pregledavao legalnost papira a4.... Goran Trupcevic... ispit iz kombinatorike...
kao student koji pise ispit nisam prisustvovala nitijednom nalazenju ili oduzimanju ilegalnih papira, nijednoj OPOMENI zbog pricanja, okretanja i slicno, i nijednom izbacivanju
moj zakljucak donesen na sada vec poprilicnom broju pisanih uradaka (kolokviji i pismeni) i poprilicnom broju asistenata koji su me cuvali - je da nasi asistentni ne znaju ili ne zele cuvati.... - cast iznimkama.... njih ima manje od mojih 5 prstiju na jednoj ruci...
hint asistentima: ispit se ne cuva tipkajuci poruke na mobitel, citajuci knjigu - u prvoj klupi, buljeci kroz prozor... ili sjedeci u zadnjoj klupi i pisuci nesto svoje....
isto tako, postoji RAZLOG zasto se studente treba razmjestiti.... to nije samo zato da bi se kolokvij/ispit poceo pisati kasnije (pa vi zakasnite... da se to vrijeme ostvari, pa onda ne razmjestate)
ukupni dojam cuvanja je IMO 1-
krcko vsego i kovac su me cuvali samo jednom, koliko me sjecanje sluzi.... i po istom tom sjecanju sam mogla normalno pisati ispit... mozda samo troublemakera nije bilo oko mene.... toliko se pak ne sjecam, jer sam ipak bila u 003 kad su me kovac i krcko cuvali... (odvojena cuvanja)
nasao bi se jos poneki.... I hope....
asistenti bi u predavaonici trebali osigurati mir i TISINU
tisina nije konstatno suskanje i vrpoljenje na stolcima.... a kamoli saputanje pa i razgovor... a to sigurno nece osigurati ako stave ruke na ledja i zaneseno gledaju kroz prozor... :roll:
netko je rekao da mu sa svakom sekundom sto netko prepisuje od njega koncentracija pada na pola prethodne vrijednosti......
jeste li znali da mozete pozvati asistenta i reci da vas kolega taj i taj (pokazivanje prstom shall do) - ometa i da trazite da ga se premjesti or smth
ako pak mislite da je to pregrubo
jeste li znali da mozete traziti VLASTITI premjestaj? razlog cak niti ne morate navoditi, a ako kazete da vas suskanje oko vas dekoncentrira i lijepo zamolite premjestaj - dobit cete ga
ako ga ne dobijete - javite mi se
prije kolokvija i ispita su meni osobe koje mozda znam iz vidjenja dosle i rekle 'ti ces meni rijesiti zadatak, ti ces mi saptati' ili nesto slicno..... na moje 'ne ' su zbunjeno pogledali, skomentirali da sam bahata.... ali me se nisu usudili ometati.....
jedan je jednom pokusao suskati i slicno - naglas sam mu rekla da prestane.... iako mi je doslo da ga podogim ciglom u glavu
mrzim ljude koji ometaju tisinu ispita kad je potrebna ful koncentracija.... ili nije, ali zelis svoj mir...
sto se tice toga kako nasi asistenti cuvaju.... ako mi nesto nije jasno, pozovem, pitam.... pomoci ce u granici dozvoljenog hinta.... (tipa, 'daj procitaj sta ti pise u zadataku' )
no, poprilicno sam razocarana nacinom na koji velik broj asistenata koji us me cuvali - cuva
kako se osobe iz susjednih klupa mogu dobacivati ISPITIMA?! i tako nekoliko puta, bez neke zurbe....
da ne spominjem razgovore, okretanje....
volim sjediti skroz naprijed ili u onim solo klupama, jer znam da je vjerojatnost buke oko mene smanjena.....
do sada mi je jedan jedini asistent pregledavao legalnost papira a4.... Goran Trupcevic... ispit iz kombinatorike...
kao student koji pise ispit nisam prisustvovala nitijednom nalazenju ili oduzimanju ilegalnih papira, nijednoj OPOMENI zbog pricanja, okretanja i slicno, i nijednom izbacivanju
moj zakljucak donesen na sada vec poprilicnom broju pisanih uradaka (kolokviji i pismeni) i poprilicnom broju asistenata koji su me cuvali - je da nasi asistentni ne znaju ili ne zele cuvati.... - cast iznimkama.... njih ima manje od mojih 5 prstiju na jednoj ruci...
hint asistentima: ispit se ne cuva tipkajuci poruke na mobitel, citajuci knjigu - u prvoj klupi, buljeci kroz prozor... ili sjedeci u zadnjoj klupi i pisuci nesto svoje....
isto tako, postoji RAZLOG zasto se studente treba razmjestiti.... to nije samo zato da bi se kolokvij/ispit poceo pisati kasnije (pa vi zakasnite... da se to vrijeme ostvari, pa onda ne razmjestate)
ukupni dojam cuvanja je IMO 1-
krcko vsego i kovac su me cuvali samo jednom, koliko me sjecanje sluzi.... i po istom tom sjecanju sam mogla normalno pisati ispit... mozda samo troublemakera nije bilo oko mene.... toliko se pak ne sjecam, jer sam ipak bila u 003 kad su me kovac i krcko cuvali... (odvojena cuvanja)
nasao bi se jos poneki.... I hope....
asistenti bi u predavaonici trebali osigurati mir i TISINU
tisina nije konstatno suskanje i vrpoljenje na stolcima.... a kamoli saputanje pa i razgovor... a to sigurno nece osigurati ako stave ruke na ledja i zaneseno gledaju kroz prozor...
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Iki Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:44 uto, 3. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Mene strasno zivcira prepisivanje kojeg sam se na ispitima, a i po pricamo poslije, dosta nagledao i nacuo.
Slazem se s Nesi za sjedenje u prvoj klupi. Tamo te barem svi ostave na miru i moze se normalno pisat.
Prepisivace uvijek prije ispita mozes prepoznat jer stalno ponavlja "Joj da me samo ne stavi u prvu klupu. :? " Naravno neki su se dosjetili kako protiv toga, ako ih asistent prozove za prve 3 klupe, ne javese, te dodu na kraju prozivanja asistenut s pricom :"Ispricavam se sto kasnim, jel ste me mozda prozvali? :wink: "
Mene strasno zivcira prepisivanje kojeg sam se na ispitima, a i po pricamo poslije, dosta nagledao i nacuo.
Slazem se s Nesi za sjedenje u prvoj klupi. Tamo te barem svi ostave na miru i moze se normalno pisat.
Prepisivace uvijek prije ispita mozes prepoznat jer stalno ponavlja "Joj da me samo ne stavi u prvu klupu. " Naravno neki su se dosjetili kako protiv toga, ako ih asistent prozove za prve 3 klupe, ne javese, te dodu na kraju prozivanja asistenut s pricom :"Ispricavam se sto kasnim, jel ste me mozda prozvali? "
_________________ Idu dva vektora ulicom jedan padne i skalarni produkt je nula.
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:03 sri, 4. 1. 2006 Naslov: |
|
|
slažem se snesi oko toga kako neki asistenti čuvaju, čega sam se sve ja uspio nagledat u ovih par kolokvija to nije normalno...
ali zato svaka čast tim ljudima, treba se usit ić prepisivit, ja vero nebi išo tako daleko....
a što se tiče prepisivanje u prvoj klupi, ima i takvih, to je ispečen zanat još u srednjoj, a to je i dokaz koliko asistenti prate šta se događa za vrijeme pisanja kolokvija
slažem se snesi oko toga kako neki asistenti čuvaju, čega sam se sve ja uspio nagledat u ovih par kolokvija to nije normalno...
ali zato svaka čast tim ljudima, treba se usit ić prepisivit, ja vero nebi išo tako daleko....
a što se tiče prepisivanje u prvoj klupi, ima i takvih, to je ispečen zanat još u srednjoj, a to je i dokaz koliko asistenti prate šta se događa za vrijeme pisanja kolokvija
|
|
[Vrh] |
|
anamari Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:17 sri, 4. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Ne znam kako se cini ostalim studentima, ali iz ovoga se topica nekako stice dojam da je na MO sve neka ogromna prepisivacina. Ja sam u zadnjih 5 godina bila na 30-35 pismenih i nitko me nikada nije pitamo da proslijedim papir ili moze li nesto prepisati od mene. Od mojih prijatelja s faksa, nikada nisam cula da itko odobrava prepisivnje ili da to rade.
Stoga ne razumijem zasto je tako negativan stav prema studentima. :cry: Mislim da vecina stvarno, al stvarno ne prepisuje, i posteno polaze svoje ispite. I iskreno zeli nesto nauciti.
Nadam se da ce jednom na forumu biti i neki topic na kojem ce nasi profesori reci kako smo mi zapravo dobri i pitomi studenti jer im je neki kolega s Ekonomije pricao da njegovi studenti... Jer ja stalno vucem paralelu s losim faksevima i hvalim svoje profesore iako nisu savrseni i nalazimo se na "suprostavljenim" stranama.
[quote="nenad"]
Šest godina sam bio u SADu....
[/quote]
Daleko od toga da ja imam nesto protiv SAD-a, ali da i tamo nema prepisivaca, vjerojatno nitko ne bi ni dezurao na ispitima. Kao sto tamo manjina prepisuje, tako i ovdje manjina prepisuje.
Ne znam kako se cini ostalim studentima, ali iz ovoga se topica nekako stice dojam da je na MO sve neka ogromna prepisivacina. Ja sam u zadnjih 5 godina bila na 30-35 pismenih i nitko me nikada nije pitamo da proslijedim papir ili moze li nesto prepisati od mene. Od mojih prijatelja s faksa, nikada nisam cula da itko odobrava prepisivnje ili da to rade.
Stoga ne razumijem zasto je tako negativan stav prema studentima. Mislim da vecina stvarno, al stvarno ne prepisuje, i posteno polaze svoje ispite. I iskreno zeli nesto nauciti.
Nadam se da ce jednom na forumu biti i neki topic na kojem ce nasi profesori reci kako smo mi zapravo dobri i pitomi studenti jer im je neki kolega s Ekonomije pricao da njegovi studenti... Jer ja stalno vucem paralelu s losim faksevima i hvalim svoje profesore iako nisu savrseni i nalazimo se na "suprostavljenim" stranama.
nenad (napisa): |
|
Daleko od toga da ja imam nesto protiv SAD-a, ali da i tamo nema prepisivaca, vjerojatno nitko ne bi ni dezurao na ispitima. Kao sto tamo manjina prepisuje, tako i ovdje manjina prepisuje.
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:43 sri, 4. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="anamari"][quote="nenad"]
[/quote]
Daleko od toga da ja imam nesto protiv SAD-a, ali da i tamo nema prepisivaca, vjerojatno nitko ne bi ni dezurao na ispitima. Kao sto tamo manjina prepisuje, tako i ovdje manjina prepisuje.[/quote]
i ja tako mislim...
ali imo sam jednog profesora u srednjoj, došo je sa FF-a tu kod mene u srednju predavati likovni (inače je magistar povjesti umjetnosti) i pričao nam je o njegovim doživljajima u SAD-u, u srednjim školama ne na coledgima, i rekao nam je da su katastrafa, citiram ga:"oni su od vas bolji jedino u tučnjavi jer što sam tamo batina dobio od hispanoamerikanaca i crnaca nisam nigdje, ali koliko sam znanja od učenika ovdje //mislio je na RH// dobio neću nigdje", a to je malo kontradiktorno sa ovime što je prof Antonić rekao, nije da time mislim loše o američkim studentima i ljudima... a i u filmovima amerikanci nisu baš najbrilijantniji...
prepisivanja će svuda uvijek biti, samo je pitanje koliko će se to otkriti...
npr. jedna moja friendica iz srednje ide u ljubljanu na fax i rekla mi je da se tamo prepisuje kad god se stigne
anamari (napisa): | nenad (napisa): |
|
Daleko od toga da ja imam nesto protiv SAD-a, ali da i tamo nema prepisivaca, vjerojatno nitko ne bi ni dezurao na ispitima. Kao sto tamo manjina prepisuje, tako i ovdje manjina prepisuje. |
i ja tako mislim...
ali imo sam jednog profesora u srednjoj, došo je sa FF-a tu kod mene u srednju predavati likovni (inače je magistar povjesti umjetnosti) i pričao nam je o njegovim doživljajima u SAD-u, u srednjim školama ne na coledgima, i rekao nam je da su katastrafa, citiram ga:"oni su od vas bolji jedino u tučnjavi jer što sam tamo batina dobio od hispanoamerikanaca i crnaca nisam nigdje, ali koliko sam znanja od učenika ovdje //mislio je na RH// dobio neću nigdje", a to je malo kontradiktorno sa ovime što je prof Antonić rekao, nije da time mislim loše o američkim studentima i ljudima... a i u filmovima amerikanci nisu baš najbrilijantniji...
prepisivanja će svuda uvijek biti, samo je pitanje koliko će se to otkriti...
npr. jedna moja friendica iz srednje ide u ljubljanu na fax i rekla mi je da se tamo prepisuje kad god se stigne
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:44 sri, 4. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="anamari"]Nadam se da ce jednom na forumu biti i neki topic na kojem ce nasi profesori reci kako smo mi zapravo dobri i pitomi studenti jer im je neki kolega s Ekonomije pricao da njegovi studenti...[/quote]
Ta ista Ekonomija vec dugo vremena ima praksu disciplinskih postupaka ako se nekog prijavi da je uhvacen na nedjelu. =D>
[quote="anamari"]Jer ja stalno vucem paralelu s losim faksevima i hvalim svoje profesore iako nisu savrseni i nalazimo se na "suprostavljenim" stranama.[/quote]
[color=darkred]Ne svidja mi se svrstavanje Ekonomije (ili bilo kojeg drugog faxa) kao "loseg faxa", pa se ovdje - kao Admin Foruma - ogradjujem od izjave i podsjecam da je rijec o osobnom stavu.[/color]
[quote="fireball"]ali imo sam jednog profesora u srednjoj, došo je sa FF-a tu kod mene u srednju predavati likovni (inače je magistar povjesti umjetnosti) i pričao nam je o njegovim doživljajima u SAD-u, u srednjim školama ne na coledgima, i rekao nam je da su katastrafa, citiram ga:"oni su od vas bolji jedino u tučnjavi jer što sam tamo batina dobio od hispanoamerikanaca i crnaca nisam nigdje, ali koliko sam znanja od učenika ovdje //mislio je na RH// dobio neću nigdje", a to je malo kontradiktorno sa ovime što je prof Antonić rekao, nije da time mislim loše o američkim studentima i ljudima... a i u filmovima amerikanci nisu baš najbrilijantniji...[/quote]
Postoje dobra i manje dobra sveucilista; u Americi je ta razlika, IMO, izrazenija nego kod nas. :? Nenad je bio na [url=http://www.cmu.edu/]Carnegie Mellon[/url]u, sveucilistu koje stoji iza [url=http://www.cert.org/]CERT[/url]a. :g: Vjerujem da je slicna situacija i na Stafordu, MITu i slicnim "vrhunskim" sveucilistima, koja bi nam - IMO - trebala biti uzor. 8)
[quote="Nesi"]iako mi je doslo da ga podogim ciglom u glavu[/quote]
Mislim da bi asistenti trebali poceti pretrazivati studente... :-s Ako prosvercate salabahter - ajde... :? Ali [b]ciglu[/b]?!?!? :shock: :bricks: :PP
Je l' se na VVSu ikada spominjao problem prepisivanja? :-k
anamari (napisa): | Nadam se da ce jednom na forumu biti i neki topic na kojem ce nasi profesori reci kako smo mi zapravo dobri i pitomi studenti jer im je neki kolega s Ekonomije pricao da njegovi studenti... |
Ta ista Ekonomija vec dugo vremena ima praksu disciplinskih postupaka ako se nekog prijavi da je uhvacen na nedjelu.
anamari (napisa): | Jer ja stalno vucem paralelu s losim faksevima i hvalim svoje profesore iako nisu savrseni i nalazimo se na "suprostavljenim" stranama. |
Ne svidja mi se svrstavanje Ekonomije (ili bilo kojeg drugog faxa) kao "loseg faxa", pa se ovdje - kao Admin Foruma - ogradjujem od izjave i podsjecam da je rijec o osobnom stavu.
fireball (napisa): | ali imo sam jednog profesora u srednjoj, došo je sa FF-a tu kod mene u srednju predavati likovni (inače je magistar povjesti umjetnosti) i pričao nam je o njegovim doživljajima u SAD-u, u srednjim školama ne na coledgima, i rekao nam je da su katastrafa, citiram ga:"oni su od vas bolji jedino u tučnjavi jer što sam tamo batina dobio od hispanoamerikanaca i crnaca nisam nigdje, ali koliko sam znanja od učenika ovdje //mislio je na RH// dobio neću nigdje", a to je malo kontradiktorno sa ovime što je prof Antonić rekao, nije da time mislim loše o američkim studentima i ljudima... a i u filmovima amerikanci nisu baš najbrilijantniji... |
Postoje dobra i manje dobra sveucilista; u Americi je ta razlika, IMO, izrazenija nego kod nas. Nenad je bio na Carnegie Mellonu, sveucilistu koje stoji iza CERTa. Vjerujem da je slicna situacija i na Stafordu, MITu i slicnim "vrhunskim" sveucilistima, koja bi nam - IMO - trebala biti uzor.
Nesi (napisa): | iako mi je doslo da ga podogim ciglom u glavu |
Mislim da bi asistenti trebali poceti pretrazivati studente... Ako prosvercate salabahter - ajde... Ali ciglu?!?!?
Je l' se na VVSu ikada spominjao problem prepisivanja?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 2:11 sri, 4. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="anamari"]Ja sam u zadnjih 5 godina bila na 30-35 pismenih i nitko me nikada nije pitamo da proslijedim papir ili moze li nesto prepisati od mene. Od mojih prijatelja s faksa, nikada nisam cula da itko odobrava prepisivnje ili da to rade.[/quote]
with all due respect, ja sam vec cetvrtu godinu na faxu... bijah i na kolokvijia i na pismenima.... i UPRAVO sam svoje kolege vidjela prilikom slanja pismenog u raznim smjerovima..... ako se ne varam, pismeni iz ma3/4 soba 001, klupe 2, 3 4 do vrata.... ja sam bila u prvoj....
mozda u tvoje prve dvije godine je to zbilja bilo zanemarivo, ali moras priznati da si u zadnje tri godine se bavila ispitima i nisi imala kad gledati okolo sto tko radi pod ispitom, zar ne?
mene je neki meni totalno nepoznati tip gadjao gumicom, nisam reagirala, kad sam odreagirala da prekine vise - on se uvrijedio i izrekao neku prijetnju ili psovku :roll:
[quote="anamari"]Stoga ne razumijem zasto je tako negativan stav prema studentima. :cry: Mislim da vecina stvarno, al stvarno ne prepisuje, i posteno polaze svoje ispite. I iskreno zeli nesto nauciti.[/quote]
nazalost, ne mogu se sloziti dok manjina zbilja ne postane manjina.... a ne kad u punoj 003 kao demos iz uura dodjem na ispomoc i gdje god se okrenem (a fala articoki 003 je dovoljno velika za gledanje u puno smjerova) vidim studente koji se vrte, suskaju, okrecu se jedno prema drugom... pricaju :shock:
[quote="anamari"]Nadam se da ce jednom na forumu biti i neki topic na kojem ce nasi profesori reci kako smo mi zapravo dobri i pitomi studenti jer im je neki kolega s Ekonomije pricao da njegovi studenti... Jer ja stalno vucem paralelu s losim faksevima i hvalim svoje profesore iako nisu savrseni i nalazimo se na "suprostavljenim" stranama. [/quote]
oprosti, no koliko je meni poznato nisi studirala Ekonomiju i zapravo ne mozes pricati o njoj.... sorry.... to su sve rekla kazala price... ja sam sluala price kako doc Nogo jede malu djecu, ovdje, na nasem faxu... pa ne vjerujem da bi se npr ti s time slozila?
[quote="anamari"][quote="nenad"]Šest godina sam bio u SADu....
Nadam se da ću doživjeti da i kod nas bude tako. [/quote]
Daleko od toga da ja imam nesto protiv SAD-a, ali da i tamo nema prepisivaca, vjerojatno nitko ne bi ni dezurao na ispitima. Kao sto tamo manjina prepisuje, tako i ovdje manjina prepisuje.[/quote]
primjecujes li da je rekao da je tamo bio kao ispomoc a ne kao zandar?!
@vsego: ne, jos se nije potegnulo pitanje prepisivaca... (zato jer jos nema pravilnika o studiranju.... u kojeg bi se naslagao poprilican broj sankcija.... Kory je spomenula da ce se i predstavnici sankcionirati ako budu bojkotirali rad.... tako da.... ne vjerujem da ce se 'obicne' studente izostaviti)
anamari (napisa): | Ja sam u zadnjih 5 godina bila na 30-35 pismenih i nitko me nikada nije pitamo da proslijedim papir ili moze li nesto prepisati od mene. Od mojih prijatelja s faksa, nikada nisam cula da itko odobrava prepisivnje ili da to rade. |
with all due respect, ja sam vec cetvrtu godinu na faxu... bijah i na kolokvijia i na pismenima.... i UPRAVO sam svoje kolege vidjela prilikom slanja pismenog u raznim smjerovima..... ako se ne varam, pismeni iz ma3/4 soba 001, klupe 2, 3 4 do vrata.... ja sam bila u prvoj....
mozda u tvoje prve dvije godine je to zbilja bilo zanemarivo, ali moras priznati da si u zadnje tri godine se bavila ispitima i nisi imala kad gledati okolo sto tko radi pod ispitom, zar ne?
mene je neki meni totalno nepoznati tip gadjao gumicom, nisam reagirala, kad sam odreagirala da prekine vise - on se uvrijedio i izrekao neku prijetnju ili psovku
anamari (napisa): | Stoga ne razumijem zasto je tako negativan stav prema studentima. Mislim da vecina stvarno, al stvarno ne prepisuje, i posteno polaze svoje ispite. I iskreno zeli nesto nauciti. |
nazalost, ne mogu se sloziti dok manjina zbilja ne postane manjina.... a ne kad u punoj 003 kao demos iz uura dodjem na ispomoc i gdje god se okrenem (a fala articoki 003 je dovoljno velika za gledanje u puno smjerova) vidim studente koji se vrte, suskaju, okrecu se jedno prema drugom... pricaju
anamari (napisa): | Nadam se da ce jednom na forumu biti i neki topic na kojem ce nasi profesori reci kako smo mi zapravo dobri i pitomi studenti jer im je neki kolega s Ekonomije pricao da njegovi studenti... Jer ja stalno vucem paralelu s losim faksevima i hvalim svoje profesore iako nisu savrseni i nalazimo se na "suprostavljenim" stranama. |
oprosti, no koliko je meni poznato nisi studirala Ekonomiju i zapravo ne mozes pricati o njoj.... sorry.... to su sve rekla kazala price... ja sam sluala price kako doc Nogo jede malu djecu, ovdje, na nasem faxu... pa ne vjerujem da bi se npr ti s time slozila?
anamari (napisa): | nenad (napisa): | Šest godina sam bio u SADu....
Nadam se da ću doživjeti da i kod nas bude tako. |
Daleko od toga da ja imam nesto protiv SAD-a, ali da i tamo nema prepisivaca, vjerojatno nitko ne bi ni dezurao na ispitima. Kao sto tamo manjina prepisuje, tako i ovdje manjina prepisuje. |
primjecujes li da je rekao da je tamo bio kao ispomoc a ne kao zandar?!
@vsego: ne, jos se nije potegnulo pitanje prepisivaca... (zato jer jos nema pravilnika o studiranju.... u kojeg bi se naslagao poprilican broj sankcija.... Kory je spomenula da ce se i predstavnici sankcionirati ako budu bojkotirali rad.... tako da.... ne vjerujem da ce se 'obicne' studente izostaviti)
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Iki Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 10:50 sri, 4. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="anamari"]Stoga ne razumijem zasto je tako negativan stav prema studentima. :cry: Mislim da vecina stvarno, al stvarno ne prepisuje, i posteno polaze svoje ispite. I iskreno zeli nesto nauciti.[/quote]
Ja se ovdje moram sloziti s anamari. Mislim da situacija nije tako crna kakvu je prikazuje Nesi. Puno puta sam cuvao na pismenim i kolokvijima i kad bi netko poceo pricati ili okretati se u velikoj vecini slucajeva bilo je dovoljno da ga pogledam.
Mozda nesporazum nastaje jer nemamo svi iste kriterije sto je prepisivanje. Meni je kod cuvanja prvenstveno cilj sprijeciti medjusobno komuniciranje. Rijetko kada sam kontrolirao salabahtere i "nedozvoljena sredstva" (iluzija je da cu sam u 003 svima kontrolirati papire). To se najlakse rjesava tako da se ne ponavljaju zadaci na pismenima. Jednom sam ponovio zadatak na Kombinatorici koji na prethodnom pismenom nitko nije rijesio. Dobio sam dosta rjesenja identicnih onom koje sam prethodno objavio. Nakon toga vise nikad nisam ponovio zadatak. Prolaznost je malo pala, ali korisnije je sam rijesiti dva zadatka nego pet nauciti napamet ili prepisati s papira.
Time ne osporavam potrebu za ostrijim sankcioniranjem studenata koji su uhvaceni u prepisivanju. Naprotiv, ostre sankcije imaju vise smisla u situaciji kad prepisuje manjina.
anamari (napisa): | Stoga ne razumijem zasto je tako negativan stav prema studentima. Mislim da vecina stvarno, al stvarno ne prepisuje, i posteno polaze svoje ispite. I iskreno zeli nesto nauciti. |
Ja se ovdje moram sloziti s anamari. Mislim da situacija nije tako crna kakvu je prikazuje Nesi. Puno puta sam cuvao na pismenim i kolokvijima i kad bi netko poceo pricati ili okretati se u velikoj vecini slucajeva bilo je dovoljno da ga pogledam.
Mozda nesporazum nastaje jer nemamo svi iste kriterije sto je prepisivanje. Meni je kod cuvanja prvenstveno cilj sprijeciti medjusobno komuniciranje. Rijetko kada sam kontrolirao salabahtere i "nedozvoljena sredstva" (iluzija je da cu sam u 003 svima kontrolirati papire). To se najlakse rjesava tako da se ne ponavljaju zadaci na pismenima. Jednom sam ponovio zadatak na Kombinatorici koji na prethodnom pismenom nitko nije rijesio. Dobio sam dosta rjesenja identicnih onom koje sam prethodno objavio. Nakon toga vise nikad nisam ponovio zadatak. Prolaznost je malo pala, ali korisnije je sam rijesiti dva zadatka nego pet nauciti napamet ili prepisati s papira.
Time ne osporavam potrebu za ostrijim sankcioniranjem studenata koji su uhvaceni u prepisivanju. Naprotiv, ostre sankcije imaju vise smisla u situaciji kad prepisuje manjina.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 10:59 sri, 4. 1. 2006 Naslov: |
|
|
@anamari: Postoji ogromna razlika izmedu ispita i kolokvija. Kad ti pises ispite, tebi najbliza osoba koja pise to isto sjedi 4-5-6 mjesta od tebe, a i vrlo je upitno je li ista generacija kao ti i da li ju uopce poznajes. Kad se pise kolokvij, to je CIJELA UCIONICA puna ljudi koji a)svi pisu isto gradivo b)cesto cak sjede jedan do drugog zbog nedostatka prostora c)svi se znaju jer su svi slusali to ove godine, i vecina ih je marljivo sjedila na predavanjima i gledali su se po 20-30 sati tjedno. I naravno da onda ima vise (pokusaja) prepisivanja na kolokvijima nego na ispitima.
A sad da malo i hvalim :) Po mom videnju stvari, i studenti i cijelo osoblje ovdje je, u usporedbi s drugim faksevima, super. I to sam mislila jos kao student. Mislim da tijekom svog dosadasnjeg boravka na faksu nisam jos dozivjela nista sto bih opisala kao nekorektno, nefer ili kao namjerno ilikk pristrano zakidanje. A i studenti su korektni, i vecinom normalni ljudi koji zele nauciti a ne dobiti neki papir tu jer ih mama salje na faks da bi mogla susjedi pricati da mali studira i pritom ucjenjuje malog da ce mu oduzeti njegov mercedesic ako padne godinu, pa onda mali pokusava minimizirati ucenje, a maksimizirati prolaznost i kolicinu vremena provedenu u auticu.
@anamari: Postoji ogromna razlika izmedu ispita i kolokvija. Kad ti pises ispite, tebi najbliza osoba koja pise to isto sjedi 4-5-6 mjesta od tebe, a i vrlo je upitno je li ista generacija kao ti i da li ju uopce poznajes. Kad se pise kolokvij, to je CIJELA UCIONICA puna ljudi koji a)svi pisu isto gradivo b)cesto cak sjede jedan do drugog zbog nedostatka prostora c)svi se znaju jer su svi slusali to ove godine, i vecina ih je marljivo sjedila na predavanjima i gledali su se po 20-30 sati tjedno. I naravno da onda ima vise (pokusaja) prepisivanja na kolokvijima nego na ispitima.
A sad da malo i hvalim Po mom videnju stvari, i studenti i cijelo osoblje ovdje je, u usporedbi s drugim faksevima, super. I to sam mislila jos kao student. Mislim da tijekom svog dosadasnjeg boravka na faksu nisam jos dozivjela nista sto bih opisala kao nekorektno, nefer ili kao namjerno ilikk pristrano zakidanje. A i studenti su korektni, i vecinom normalni ljudi koji zele nauciti a ne dobiti neki papir tu jer ih mama salje na faks da bi mogla susjedi pricati da mali studira i pritom ucjenjuje malog da ce mu oduzeti njegov mercedesic ako padne godinu, pa onda mali pokusava minimizirati ucenje, a maksimizirati prolaznost i kolicinu vremena provedenu u auticu.
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
anamari Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:22 sri, 4. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Martinab"]@anamari: Postoji ogromna razlika izmedu ispita i kolokvija. [/quote]
Pa ne znam, mozda ja tako djelujem postarije, ali i ja sam bila na par kolokvija. I nije bilo neke prepisivacine koju bih zamijetila (primijetite, ne tvrdim da je nije bilo, ali nije bila u velikim razmjerima). Moram priznati da ne znam kako stvari idu kod ovih velikih generacija, jer sam ja dio zadnje (malobrojne) generacije po starom programu.
Ako ti zamjecujes na kolokvijima toliko prepisivanja, mozda bi bilo pametno da izbacis nekoga s kolokvija, tu i tamo. Nemam nista protiv kaznjavanja prepisivaca. Samo mislim da je vecina nas studenata posteno zaradila svoju ocjenu. I nismo zasluzili da nas se trpa u isti kos s prijestupnicima.
A sto se tice dileme zasto su u SAD-u profesori prisutni na ispitima, pa i kod nas asistenti pomazu na ispitu, objasnjavaju sto je pjesnik htio reci kad je zadao takav zadatak i slicno. I da sprijece prepisivanje. Ne znam je li im ugodno, meni na ispitu nije. Al to nema veze s njima, nego jednostavno ne volim ispite. Al volim diplomicu pa pretrpim. :lol:
[quote="vsego"]Ne svidja mi se svrstavanje Ekonomije (ili bilo kojeg drugog faxa) kao "loseg faxa", pa se ovdje - kao Admin Foruma - ogradjujem od izjave i podsjecam da je rijec o osobnom stavu. [/quote]
Da, jer netko bi stvarno citajuci ovaj topic moga pomisliti da imamo iste stavove. 8)
Martinab (napisa): | @anamari: Postoji ogromna razlika izmedu ispita i kolokvija. |
Pa ne znam, mozda ja tako djelujem postarije, ali i ja sam bila na par kolokvija. I nije bilo neke prepisivacine koju bih zamijetila (primijetite, ne tvrdim da je nije bilo, ali nije bila u velikim razmjerima). Moram priznati da ne znam kako stvari idu kod ovih velikih generacija, jer sam ja dio zadnje (malobrojne) generacije po starom programu.
Ako ti zamjecujes na kolokvijima toliko prepisivanja, mozda bi bilo pametno da izbacis nekoga s kolokvija, tu i tamo. Nemam nista protiv kaznjavanja prepisivaca. Samo mislim da je vecina nas studenata posteno zaradila svoju ocjenu. I nismo zasluzili da nas se trpa u isti kos s prijestupnicima.
A sto se tice dileme zasto su u SAD-u profesori prisutni na ispitima, pa i kod nas asistenti pomazu na ispitu, objasnjavaju sto je pjesnik htio reci kad je zadao takav zadatak i slicno. I da sprijece prepisivanje. Ne znam je li im ugodno, meni na ispitu nije. Al to nema veze s njima, nego jednostavno ne volim ispite. Al volim diplomicu pa pretrpim.
vsego (napisa): | Ne svidja mi se svrstavanje Ekonomije (ili bilo kojeg drugog faxa) kao "loseg faxa", pa se ovdje - kao Admin Foruma - ogradjujem od izjave i podsjecam da je rijec o osobnom stavu. |
Da, jer netko bi stvarno citajuci ovaj topic moga pomisliti da imamo iste stavove.
[Vrh] |
|
|