Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

SUMA 60000
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Raven
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 12:31 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Ako su podaci tocni, ocjene studentskih projekata PMF-MO bile bi...

Fakultetski:

[code:1]MATKA 2003 III
EN PASSANT 2003 IV
SPLIT 2003 IV
LIMES II
VODIČ ZA BRUCOŠE VI[/code:1]

SUMINI:

[code:1]MNK SUMA (bez ocjene)
STRASBOURG 2003 III
MATERIJALNI TROŠKOVI (bez ocjene)
ŠK SUMA O
KUP RH 2003 IV
DRUŠTVENI PLESOVI IV[/code:1]
[/quote]

Ocjene u Excel-u mislim da nisu sve potpune (rucno su prepisivane, kad SZ nije htio dati orginalni file). Nasao sam za MNK suma, na http://wave.prohosting.com/~stuzbor/sz27.jpg pise da je dobio ocjenu 0 (dakle, shopping opreme ili nesto takvo). Ali koliko vidim, "materijalni troskovi" nemaju ocjenu.

[quote="krcko"]
Po ovome ispada da imamo jednu VI-ticu, dva projekta bez ocjene i jednu O koji su ipak dobili pare. Pls podsjetite me gdje je precizno objasnjeno sto znace ocjene. Znam da ima negdje na forumu ali ovaj cas ne mogu naci. Kako je moguce da neki projekti nemaju ocjene i sto znaci nula?
[/quote]

Pogledaj http://www.studentski-zbor-zg.hr/dokumenti/Naputak.rtf . Ukratko:

# I za najkvalitetnije programe,
# II za vrlo dobre programe,
# III za solidne programe,
# IV za prolazne programe,
# V za programe najnižeg prioriteta te
# VI za programe koji ne prelaze prag za finaciranje u 2003. godini

Update: ocjena 0 je "Programima uz koje stoji ocjena 0 nije dodijeljena ocjena prioriteta. Doticnim programima nemoguce je na temelju "kvalitete" procijeniti ocjenu prioritetnosti financiranja! Radi se uglavnom o kupnji opreme, te SZ mora sam procjeniti, da li ce i u kojem obimu financirati navedene zahtjeve!". To je tocan citat sa http://wave.prohosting.com/~stuzbor/sz02.jpg
krcko (napisa):
Ako su podaci tocni, ocjene studentskih projekata PMF-MO bile bi...

Fakultetski:

Kod:
MATKA 2003       III
EN PASSANT 2003  IV
SPLIT 2003       IV
LIMES            II
VODIČ ZA BRUCOŠE VI

SUMINI:

Kod:
MNK SUMA             (bez ocjene)
STRASBOURG 2003      III
MATERIJALNI TROŠKOVI (bez ocjene)
ŠK SUMA              O
KUP RH 2003          IV
DRUŠTVENI PLESOVI    IV

Ocjene u Excel-u mislim da nisu sve potpune (rucno su prepisivane, kad SZ nije htio dati orginalni file). Nasao sam za MNK suma, na http://wave.prohosting.com/~stuzbor/sz27.jpg pise da je dobio ocjenu 0 (dakle, shopping opreme ili nesto takvo). Ali koliko vidim, "materijalni troskovi" nemaju ocjenu.

krcko (napisa):

Po ovome ispada da imamo jednu VI-ticu, dva projekta bez ocjene i jednu O koji su ipak dobili pare. Pls podsjetite me gdje je precizno objasnjeno sto znace ocjene. Znam da ima negdje na forumu ali ovaj cas ne mogu naci. Kako je moguce da neki projekti nemaju ocjene i sto znaci nula?

Pogledaj http://www.studentski-zbor-zg.hr/dokumenti/Naputak.rtf . Ukratko:

# I za najkvalitetnije programe,
# II za vrlo dobre programe,
# III za solidne programe,
# IV za prolazne programe,
# V za programe najnižeg prioriteta te
# VI za programe koji ne prelaze prag za finaciranje u 2003. godini

Update: ocjena 0 je "Programima uz koje stoji ocjena 0 nije dodijeljena ocjena prioriteta. Doticnim programima nemoguce je na temelju "kvalitete" procijeniti ocjenu prioritetnosti financiranja! Radi se uglavnom o kupnji opreme, te SZ mora sam procjeniti, da li ce i u kojem obimu financirati navedene zahtjeve!". To je tocan citat sa http://wave.prohosting.com/~stuzbor/sz02.jpg

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 12:46 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Samo da dodam za ocjenu 0. Na stranici 2 odnosno 1 originalnog dokumenta
http://wave.prohosting.com/~stuzbor/sz02.jpg
lijepo pise ovo (gore u okviru):
Napomena: Programima uz koje stoji ocjena 0 nije dodijeljena ocjena prioriteta. Doticnim programima nemoguce je na temelju "kvalitete" procijeniti ocjenu prioritetnosti financiranja! Radi se uglavnom o kupnji opreme, te SZ mora sam procijeniti, da li ce i u kojem obimu financirati navedene zahtjeve!
Samo da dodam za ocjenu 0. Na stranici 2 odnosno 1 originalnog dokumenta
http://wave.prohosting.com/~stuzbor/sz02.jpg
lijepo pise ovo (gore u okviru):
Napomena: Programima uz koje stoji ocjena 0 nije dodijeljena ocjena prioriteta. Doticnim programima nemoguce je na temelju "kvalitete" procijeniti ocjenu prioritetnosti financiranja! Radi se uglavnom o kupnji opreme, te SZ mora sam procijeniti, da li ce i u kojem obimu financirati navedene zahtjeve!

[Vrh]
Gost

PostPostano: 13:30 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Al vidim da nema samo interesantnih stvari na matematici, a sta je sa recimo geotehnickim (neki Perisa dobiva 20,000 kna za tri projekta od kojih su dva VI, a jedan III).

No ipak SUMA jednostavno bode oci :shock: :shock: :shock:

Od svih projekata udruga (trazeno 2,998,000.00 kn a dodijeljeno 583.000,00 kn) SUMA je trazila 107,000.00 kn a dobila 60,000.00.
Tj. dobila je preko 10% svih proracunskih sredstava za sve udruge, tocnije 55% trazene love!!!!!!!!!! :shock: :shock:

A recno je da ta udruga okuplja
[size=24]20[/size] studenata?!?!
Al vidim da nema samo interesantnih stvari na matematici, a sta je sa recimo geotehnickim (neki Perisa dobiva 20,000 kna za tri projekta od kojih su dva VI, a jedan III).

No ipak SUMA jednostavno bode oci Shocked Shocked Shocked

Od svih projekata udruga (trazeno 2,998,000.00 kn a dodijeljeno 583.000,00 kn) SUMA je trazila 107,000.00 kn a dobila 60,000.00.
Tj. dobila je preko 10% svih proracunskih sredstava za sve udruge, tocnije 55% trazene love!!!!!!!!!! Shocked Shocked

20 studenata?!?!

[Vrh]
Ivancica
Gost

PostPostano: 13:52 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Al vidim da nema samo interesantnih stvari na matematici, a sta je sa recimo geotehnickim (neki Perisa dobiva 20,000 kna za tri projekta od kojih su dva VI, a jedan III).

No ipak SUMA jednostavno bode oci :shock: :shock: :shock:

Tj. dobila je preko 10% svih proracunskih sredstava za sve udruge, tocnije 55% trazene love!!!!!!!!!! :shock: :shock:

[size=24]20[/size] studenata?!?![/quote]

Samo ću komentirati zadnju rečenicu. Suma je do ove godine brojala preko 50 članova, no, vjerojatno je većina odustala zbog članarine, neaktivnosti te ovih aktualnih "problema". Ostali su, dakle, samo članovi koji su aktivni. I to jako aktivni.
P.S. - još uvijek se nisam predomislila
Anonymous (napisa):

No ipak SUMA jednostavno bode oci Shocked Shocked Shocked

Tj. dobila je preko 10% svih proracunskih sredstava za sve udruge, tocnije 55% trazene love!!!!!!!!!! Shocked Shocked

20 studenata?!?!

Samo ću komentirati zadnju rečenicu. Suma je do ove godine brojala preko 50 članova, no, vjerojatno je većina odustala zbog članarine, neaktivnosti te ovih aktualnih "problema". Ostali su, dakle, samo članovi koji su aktivni. I to jako aktivni.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 14:05 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

U tom slucaju se ispricavam i ispravit cu post ako moderator dozvoljava. Zapamtio sam taj podatak negdje, ali ocito krivo. Mea culpa. Ipak ostajem uz sve navedeno iznad zadnje recenice.
Inace ona analiza sa druge rasprave je zgodno napravljena, ali bi bilo jos zgodnije da se sve statisticki obradi. Postoji li neki statisticki test za "biasidnes"?
Uzgred, buduci da nisam student, ovaj je studentski proracun donesen i mojim prihodima, pa me zanima kako ce se sve zavrsiti. Naime meni sve ovo lici na kradju (naravno mogu biti u krivu), pa bih volio vidjeti i neku sluzbenu istragu.
U tom slucaju se ispricavam i ispravit cu post ako moderator dozvoljava. Zapamtio sam taj podatak negdje, ali ocito krivo. Mea culpa. Ipak ostajem uz sve navedeno iznad zadnje recenice.
Inace ona analiza sa druge rasprave je zgodno napravljena, ali bi bilo jos zgodnije da se sve statisticki obradi. Postoji li neki statisticki test za "biasidnes"?
Uzgred, buduci da nisam student, ovaj je studentski proracun donesen i mojim prihodima, pa me zanima kako ce se sve zavrsiti. Naime meni sve ovo lici na kradju (naravno mogu biti u krivu), pa bih volio vidjeti i neku sluzbenu istragu.

[Vrh]
Nicolas
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:21 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica"]Samo ću komentirati zadnju rečenicu. Suma je do ove godine brojala preko 50 članova, no, vjerojatno je većina odustala zbog članarine, neaktivnosti te ovih aktualnih "problema". Ostali su, dakle, samo članovi koji su aktivni. I to jako aktivni.
P.S. - još uvijek se nisam predomislila[/quote]

Neovisno o tome da li su aktivni ili neaktivni - 60000kn za udrugu sa 20 bilo kakvih članova je puuuno previše pogotovo ako se uzmu u obzir ocjene koje su njihovi projekti dobili u odnosu na projekte drugih udruga.

Petar Bezjak je u svom mailu na SUMAinu mailing listu napisao:
[quote]Sto se SUMinog dijela tice, on je u potpunosti vas i bez ikakvih mrljica u
ukupnom svom iznosu - naime osim ocijena kvalitete (koje su sve solidne)
prilikom sastavljanja proracuna u obzir su uzeti i drugi kriteriji -
poglavito jesu li ispunjeni svi formalni zahtjevi, te kako se raspolagalo sa
lani dodijeljenim novcem, kao i pravednost (uvjeti u kojima udruga djeluje u
odnosu na ostale, dosadasnje financiranje od strane zbora i sl.). Zbog toga
zelim istaknuti da su svi sumini projekti ostvarili _u postenoj i pravednoj_
borbi svoju potporu, te da je stoga jos vrijednija i plemenitija ova
inicijativa.
[/quote]

Iz ovoga je očito da vam je [b]lagao[/b] jer su ocjene SUMInih projekata III i IV, odnosno 0, i mnogi bolje ocijenjeni projekti nisu dobili nikakva sredstva. Još više, nije lagao samo vama nego je lagao i Skupštini SZa koja je trebala dati svoje glasove za takav netransparentan i bez objektivnih kriterija donesen proračun
A baš nisam siguran koliko je razumno imati povjerenja u osobu koja [b]otvoreno i javno laže[/b] prilikom odlučivanja o podjeli 3,6 milijuna kuna... Uostalom, pogledaj onu [url=http://wave.prohosting.com/~stuzbor/analizaszver2.htm]Analizu[/url] pa zaključi sama.
Ivančica (napisa):

Neovisno o tome da li su aktivni ili neaktivni - 60000kn za udrugu sa 20 bilo kakvih članova je puuuno previše pogotovo ako se uzmu u obzir ocjene koje su njihovi projekti dobili u odnosu na projekte drugih udruga.

Citat:
Sto se SUMinog dijela tice, on je u potpunosti vas i bez ikakvih mrljica u
inicijativa.

Iz ovoga je očito da vam je lagao jer su ocjene SUMInih projekata III i IV, odnosno 0, i mnogi bolje ocijenjeni projekti nisu dobili nikakva sredstva. Još više, nije lagao samo vama nego je lagao i Skupštini SZa koja je trebala dati svoje glasove za takav netransparentan i bez objektivnih kriterija donesen proračun
A baš nisam siguran koliko je razumno imati povjerenja u osobu koja otvoreno i javno laže prilikom odlučivanja o podjeli 3,6 milijuna kuna... Uostalom, pogledaj onu Analizu pa zaključi sama.

Zadnja promjena: Nicolas; 14:24 sri, 7. 5. 2003; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
C'Tebo
Moderator
Moderator

-13 = 3 - 16

PostPostano: 14:23 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]I za najkvalitetnije programe,

II za vrlo dobre programe,

III za solidne programe,

IV za prolazne programe,

V za programe najnižeg prioriteta te

VI za programe koji ne prelaze prag za finaciranje u 2003. godini
0 za programe kojima je nemoguce na temelju "kvalitete" procijeniti ocjenu prioritetnosti financiranja! Radi se uglavnom o kupnji opreme, te SZ mora sam procijeniti, da li ce i u kojem obimu financirati navedene zahtjeve [/quote]
Eto.
Izvor: [url]http://wave.prohosting.com/~stuzbor/analizaszver2.htm[/url]
Citat:
I za najkvalitetnije programe,

II za vrlo dobre programe,

III za solidne programe,

IV za prolazne programe,

V za programe najnižeg prioriteta te

VI za programe koji ne prelaze prag za finaciranje u 2003. godini
0 za programe kojima je nemoguce na temelju "kvalitete" procijeniti ocjenu prioritetnosti financiranja! Radi se uglavnom o kupnji opreme, te SZ mora sam procijeniti, da li ce i u kojem obimu financirati navedene zahtjeve

Eto.
Izvor: http://wave.prohosting.com/~stuzbor/analizaszver2.htm

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
C'Tebo
Moderator
Moderator

-13 = 3 - 16

PostPostano: 14:29 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Uf, nis vidio petu stranicu...
Zanemarite me ;)
Uf, nis vidio petu stranicu...
Zanemarite me Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:06 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Raven"]Nasao sam za MNK suma, na http://wave.prohosting.com/~stuzbor/sz27.jpg pise da je dobio ocjenu 0 (dakle, shopping opreme ili nesto takvo).[/quote]

Thnx, ispravljeno.

[quote="Anonymous"]U tom slucaju se ispricavam i ispravit cu post ako moderator dozvoljava.[/quote]

Neregistrirani useri nemaju mogucnost naknadnog ispravljanja postova. Ne zelim reci da se morate registrirati, komentari povremenih gostiju su dobrodosli...

[quote="Anonymous"]Uzgred, buduci da nisam student, ovaj je studentski proracun donesen i mojim prihodima, pa me zanima kako ce se sve zavrsiti. Naime meni sve ovo lici na kradju (naravno mogu biti u krivu), pa bih volio vidjeti i neku sluzbenu istragu.[/quote]

...no kad vec iznosite tako ozbiljne optuzbe bilo bi dobro da ste se barem potpisali.
Raven (napisa):
Nasao sam za MNK suma, na http://wave.prohosting.com/~stuzbor/sz27.jpg pise da je dobio ocjenu 0 (dakle, shopping opreme ili nesto takvo).

Thnx, ispravljeno.

Anonymous (napisa):
U tom slucaju se ispricavam i ispravit cu post ako moderator dozvoljava.

Neregistrirani useri nemaju mogucnost naknadnog ispravljanja postova. Ne zelim reci da se morate registrirati, komentari povremenih gostiju su dobrodosli...

Anonymous (napisa):

...no kad vec iznosite tako ozbiljne optuzbe bilo bi dobro da ste se barem potpisali.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
-18 = 43 - 61

PostPostano: 22:24 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nicolas"]
Neovisno o tome da li su aktivni ili neaktivni - 60000kn za udrugu sa 20 bilo kakvih članova je puuuno previše pogotovo ako se uzmu u obzir ocjene koje su njihovi projekti dobili u odnosu na projekte drugih udruga.[/quote]
Nisam sigurna da je nužno da količina dobivenog novca bude razmjerna broju članova udruge.... mislim, da je ipak bitnije da su projekti kvalitetni.

[quote="Nicolas"]
[quote]Sto se SUMinog dijela tice, on je u potpunosti vas i bez ikakvih mrljica u
inicijativa.
[/quote]

Iz ovoga je očito da vam je [b]lagao[/b] jer su ocjene SUMInih projekata III i IV, odnosno 0, i mnogi bolje ocijenjeni projekti nisu dobili nikakva sredstva. Još više, nije lagao samo vama nego je lagao i Skupštini SZa koja je trebala dati svoje glasove za takav netransparentan i bez objektivnih kriterija donesen proračun
A baš nisam siguran koliko je razumno imati povjerenja u osobu koja [b]otvoreno i javno laže[/b] prilikom odlučivanja o podjeli 3,6 milijuna kuna... Uostalom, pogledaj onu [url=http://wave.prohosting.com/~stuzbor/analizaszver2.htm]Analizu[/url] pa zaključi sama.[/quote]

Iz ovoga nije očito da je on lagao. Nego je očito da se njegove riječi ne poklapaju s onim što tu piše. A ono što tamo piše ne mora biti točno. Činjenica je da netko laže (ovo mi djeluje filozofski sročeno - furam se na Bezjaka :wink: ) A pošto sam ja sklona vjerovati njemu na riječ... a ne nečemu što je scanirano i stavljeno na internet, a da ne znam ni tko je to stavio, ni odakle mu, a pogotovo što u tim sličicama nigdje nema [b]potpisa članova komisije[/b], koji bi po mom mišljenju tamo svakako trebali biti... tko zna kakav je to dokument.... ali svakako nije uvjerljiv. A pogotovo što je preko nekih stranica ima škrabotina, što je netko dopisivao, stavljao komentare. Ne izgleda mi baš kao vjerodostojni službeni dokument. Toliko!
Nicolas (napisa):

Nisam sigurna da je nužno da količina dobivenog novca bude razmjerna broju članova udruge.... mislim, da je ipak bitnije da su projekti kvalitetni.

Nicolas (napisa):

Citat:
Sto se SUMinog dijela tice, on je u potpunosti vas i bez ikakvih mrljica u
inicijativa.

Iz ovoga je očito da vam je lagao jer su ocjene SUMInih projekata III i IV, odnosno 0, i mnogi bolje ocijenjeni projekti nisu dobili nikakva sredstva. Još više, nije lagao samo vama nego je lagao i Skupštini SZa koja je trebala dati svoje glasove za takav netransparentan i bez objektivnih kriterija donesen proračun
A baš nisam siguran koliko je razumno imati povjerenja u osobu koja otvoreno i javno laže prilikom odlučivanja o podjeli 3,6 milijuna kuna... Uostalom, pogledaj onu Analizu pa zaključi sama.

Iz ovoga nije očito da je on lagao. Nego je očito da se njegove riječi ne poklapaju s onim što tu piše. A ono što tamo piše ne mora biti točno. Činjenica je da netko laže (ovo mi djeluje filozofski sročeno - furam se na Bezjaka Wink ) A pošto sam ja sklona vjerovati njemu na riječ... a ne nečemu što je scanirano i stavljeno na internet, a da ne znam ni tko je to stavio, ni odakle mu, a pogotovo što u tim sličicama nigdje nema potpisa članova komisije, koji bi po mom mišljenju tamo svakako trebali biti... tko zna kakav je to dokument.... ali svakako nije uvjerljiv. A pogotovo što je preko nekih stranica ima škrabotina, što je netko dopisivao, stavljao komentare. Ne izgleda mi baš kao vjerodostojni službeni dokument. Toliko!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Svarog
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 23:06 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]
Po ovome ispada da imamo jednu VI-ticu, dva projekta s ocjenom O i jedan bez ocjene koji su ipak dobili pare.
[/quote]

Meni je ovo samo dokaz da natjecaj nije proveden legalno i da je njegovo raspustanje bila prava stvar jer na PMF-u (nisam jos dobro pogledao za ostale faksove, budem poslije) ima mnogo projekata sa boljim karakteristikama (kvaliteta, tradicionalnost, izvedivost a sad dodajem i [b] ocjene komisije [/b] ) koji su bili preskoceni.

[quote="krcko"]
Bioloski projekt koji sam naveo kao primjer, FITOPLAZME, ima bolju ocjenu od svih nasih projekata, a dobio je 0 kn (pod pretpostavkom da je II+ bolje od II, inace ga tuce samo Limes).
[/quote]

Sto + znaci, mozes vidjet [url=http://wave.prohosting.com/~stuzbor/sz31.jpg] ovdje [/url]. U svakom slucaju, II+ je bolje od II

[quote="krcko"]
Jos jednom pozivam ljude koji su prijavljivali projekte da prokomentiraju, ako misle da je potrebno. Takodjer molim sve koji imaju bilo kakve dodatne informacije ili znaju da nesto od ovog nije tocno neka napisu.
[/quote]

Kao prvo malo mi je vec bad komentirat projekte biologije s obzirom da nisam najbolja osoba za to (u BIUSu ima kompetentnijih koji mogu dati vise a i bolje odgovore, samo steta sto oni ne sudjeluju u diskusiji). Ne zelim da vi steknete dojam da se ja hvalim kako su nasi projekti super, jer to ne radim (koliko je moguce :) ).

Postoje i [b]dva[/b] projekta sa bioloskog odsjeka koja ne spadaju u 5C kategoriju (znanstveno-strucni radovi). Jedan od njih je In Vivo, o kojem sam vec nesto rekao, koji je po zahtjevima natjecaja najbolji sto bi mogao biti, a tako je i ocijenila komisija na koju se Petar Bezjak tako cesto pozivao. In Vivo je dobio ocjenu [b]I [/b] sto je najveca moguca ocjena a znate kako je prosao kad se Petar razbacivao novcem. (Priznajem da je ovo pomalo sarkasticno, al tak se osjecam sad).
Drugi projekt koji je dobio ocjenu I je SYMBIOSE. To je kongres studenata biologije u Oslu ove godine. U [url=http://wave.prohosting.com/~stuzbor/sz14.jpg]komentaru [/url] ovog projekta, koji je takodjer dobio ocjenu [b] I [/b] pise: "Omoguciti odlazak 2-3 sudionika, s obzirom da je sljedeci kongres u Hrvatskoj!"
Znam da pise u uputstvima evaluacije (il vec kak se to zove) pise da o financiranju znanstveno-strucnih projekta ipak moraju odlucit studnti i shvacam da Bezjak mozda ne moze shvatiti da znanstvene projekte treba podrzavat na prirodoslovno-[b]znanstvenom[/b] fakultetu (jer ipak on studira n godina ne zbog struke i znanosti vec da bi kao pastir brinuo o dusi (i dzepu) svoga stada studentskog (i sebe) :roll: (opet napomena, ovo je samo moje misljenje, pomalo ironicno, znam i ispricavam se ako sam uvrijedio nekoga trko ovo cita)), ali onda ne shvacam zasto nije udijelio paru ovim projektima koji nisu znanstveni iako vezani uz biologiju.

Ukratko, jako sam razocaran jer me moj predstavnik u SZ-u, osim sto mi taji podatke i [b]laze [/b]. :( Svi znamo da je rekao da niti jedan projekt sa ocjenom VI nije dobio novce, a ipak je dodijelio novce za takav projekt svoje udruge cijim novcem on moze raspolagat. To me najvise smeta.
Ovo su mi bili prvi studentski izbori i mislio sam da na ovakav nacin to nije moguce. Moje je misljenje da ga treba [b] kaznit[/b]. Jedino sto mi sad pada na pamet je da ga se smijeni, jer se predsjednici smjenjuju za ovakve stvari, al to ja kao takav ne mogu....
krcko (napisa):

Po ovome ispada da imamo jednu VI-ticu, dva projekta s ocjenom O i jedan bez ocjene koji su ipak dobili pare.

Meni je ovo samo dokaz da natjecaj nije proveden legalno i da je njegovo raspustanje bila prava stvar jer na PMF-u (nisam jos dobro pogledao za ostale faksove, budem poslije) ima mnogo projekata sa boljim karakteristikama (kvaliteta, tradicionalnost, izvedivost a sad dodajem i ocjene komisije ) koji su bili preskoceni.

krcko (napisa):

Bioloski projekt koji sam naveo kao primjer, FITOPLAZME, ima bolju ocjenu od svih nasih projekata, a dobio je 0 kn (pod pretpostavkom da je II+ bolje od II, inace ga tuce samo Limes).

Sto + znaci, mozes vidjet ovdje . U svakom slucaju, II+ je bolje od II

krcko (napisa):

Jos jednom pozivam ljude koji su prijavljivali projekte da prokomentiraju, ako misle da je potrebno. Takodjer molim sve koji imaju bilo kakve dodatne informacije ili znaju da nesto od ovog nije tocno neka napisu.

Kao prvo malo mi je vec bad komentirat projekte biologije s obzirom da nisam najbolja osoba za to (u BIUSu ima kompetentnijih koji mogu dati vise a i bolje odgovore, samo steta sto oni ne sudjeluju u diskusiji). Ne zelim da vi steknete dojam da se ja hvalim kako su nasi projekti super, jer to ne radim (koliko je moguce Smile ).

Postoje i dva projekta sa bioloskog odsjeka koja ne spadaju u 5C kategoriju (znanstveno-strucni radovi). Jedan od njih je In Vivo, o kojem sam vec nesto rekao, koji je po zahtjevima natjecaja najbolji sto bi mogao biti, a tako je i ocijenila komisija na koju se Petar Bezjak tako cesto pozivao. In Vivo je dobio ocjenu I sto je najveca moguca ocjena a znate kako je prosao kad se Petar razbacivao novcem. (Priznajem da je ovo pomalo sarkasticno, al tak se osjecam sad).
Drugi projekt koji je dobio ocjenu I je SYMBIOSE. To je kongres studenata biologije u Oslu ove godine. U komentaru ovog projekta, koji je takodjer dobio ocjenu I pise: "Omoguciti odlazak 2-3 sudionika, s obzirom da je sljedeci kongres u Hrvatskoj!"
Znam da pise u uputstvima evaluacije (il vec kak se to zove) pise da o financiranju znanstveno-strucnih projekta ipak moraju odlucit studnti i shvacam da Bezjak mozda ne moze shvatiti da znanstvene projekte treba podrzavat na prirodoslovno-znanstvenom fakultetu (jer ipak on studira n godina ne zbog struke i znanosti vec da bi kao pastir brinuo o dusi (i dzepu) svoga stada studentskog (i sebe) Rolling Eyes (opet napomena, ovo je samo moje misljenje, pomalo ironicno, znam i ispricavam se ako sam uvrijedio nekoga trko ovo cita)), ali onda ne shvacam zasto nije udijelio paru ovim projektima koji nisu znanstveni iako vezani uz biologiju.

Ukratko, jako sam razocaran jer me moj predstavnik u SZ-u, osim sto mi taji podatke i laze . Sad Svi znamo da je rekao da niti jedan projekt sa ocjenom VI nije dobio novce, a ipak je dodijelio novce za takav projekt svoje udruge cijim novcem on moze raspolagat. To me najvise smeta.
Ovo su mi bili prvi studentski izbori i mislio sam da na ovakav nacin to nije moguce. Moje je misljenje da ga treba kaznit. Jedino sto mi sad pada na pamet je da ga se smijeni, jer se predsjednici smjenjuju za ovakve stvari, al to ja kao takav ne mogu....

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:29 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mali off-topic, ali vjerojatno nisam jedini kojeg zanima (zato i nije PM).

[quote="Svarog"]...na prirodoslovno-[b]znanstvenom[/b] fakultetu[/quote]

Ne kuzim. Vec drugi put navodis [i]prirodoslovno-[b]znanstveni[/b] fakultet[/i]. Ne znaci li PMF [i]prirodoslovno-[b]matematicki[/b] fakultet[/i]? Bez obzira sada je l' PMF-MO odcijepljen ili ne...

Ako je to samo "pjesnicka bravura"... svi faxevi su (cit. [i]bi trebali biti[/i] ;)) [b]znanstveni[/b]. 8)

Svarog (napisa):
...na prirodoslovno-znanstvenom fakultetu

Ne kuzim. Vec drugi put navodis prirodoslovno-znanstveni fakultet. Ne znaci li PMF prirodoslovno-matematicki fakultet? Bez obzira sada je l' PMF-MO odcijepljen ili ne...

Ako je to samo "pjesnicka bravura"... svi faxevi su (cit. bi trebali biti Wink) znanstveni. Cool

[Vrh]
Svarog
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 23:48 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hmmm da, kuzim sad da zbunjuje :oops: sorry. Da PMF = prirodoslovno-[b]matematicki[/b] fakultet.
Samo sam htio reci da je ovaj faks orijentiran na prirodne znanosti (ne znam kak po definiciji matematika tu spada, to je po meni univerzalni jezik kojim se u znanosti prica. Svakako [b] nisam [/b] zelio umanjiti vaznost matematike i/ili matematicara) da je meni prirodno ocekivat da se ide u tom smjeru. Totalno los odabir rijeci, znam. Sorry jos jednom.
Hmmm da, kuzim sad da zbunjuje Embarassed sorry. Da PMF = prirodoslovno-matematicki fakultet.
Samo sam htio reci da je ovaj faks orijentiran na prirodne znanosti (ne znam kak po definiciji matematika tu spada, to je po meni univerzalni jezik kojim se u znanosti prica. Svakako nisam zelio umanjiti vaznost matematike i/ili matematicara) da je meni prirodno ocekivat da se ide u tom smjeru. Totalno los odabir rijeci, znam. Sorry jos jednom.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 0:02 čet, 8. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica"]
Nisam sigurna da je nužno da količina dobivenog novca bude razmjerna broju članova udruge.... [b]mislim, da je ipak bitnije da su projekti kvalitetni.[/b]
[/quote]

[quote="Ivančica"]
Ako malo pogledate koji su projekti dobivali lovu, vidjet ćete da [b]nismo jedino mi dobili za, nazovimo to, zabavne projekte.[/b] Ako sam dobro skužila, Krcku smeta što projekti ne promiču matematiku. I meni to smeta... žalosna je činjenica da je danas većini studenata matematike draži nogomet, izlasci, pivo i čevapi, ubrojimo tu i šah (koji ima veze s matematikom, valjda icon_smile.gif) nego promicanje matematike... U posljednjih godinu - dvije, upoznala sam mnogo ljudi na našem faksu. Većina ih je samo proletila kroz naš faks (upisali, malo se zezali, pa ispisali), ali neki su i ostali. Moram priznati da sam među njima srela jako malo kvalitetnih ljudi, u smislu da su spremni nešto produktivno napraviti. [b]A kada velika većina ugasi manjinu kvalitetnih, onda to dođe do ovoga do čega je sada došlo... (šah, društvani plesovi, kartanje....)[/b] Ne mislim samo tu na sumande, nego općenito studente matematike.
[/quote]

[quote="Ivančica"]
[b]Iz ovoga nije očito da je on lagao. Nego je očito da se njegove riječi ne poklapaju s onim što tu piše.[/b] A ono što tamo piše ne mora biti točno. Činjenica je da netko laže (ovo mi djeluje filozofski sročeno - furam se na Bezjaka :wink: ) A pošto [b]sam ja sklona vjerovati njemu na riječ[/b]... a ne nečemu što je scanirano i stavljeno na internet, a da ne znam ni tko je to stavio, ni odakle mu, a pogotovo što u tim sličicama nigdje nema [b]potpisa članova komisije[/b], koji bi po mom mišljenju tamo svakako trebali biti... tko zna kakav je to dokument.... ali svakako nije uvjerljiv. A pogotovo što je preko nekih stranica ima škrabotina, što je netko dopisivao, stavljao komentare. Ne izgleda mi baš kao vjerodostojni službeni dokument. Toliko![/quote]

[quote="Ivančica"]
[b]Ja ne znam dal je on dao svojim udrugama pare, ali i da je, što je tu loše?[/b]
Recimo to ovak: čovjek postane predsjednik države. On je na vrlo ozbiljnom položaju i donosi vrlo važne odluke. Iz nekih svojih osobnih razloga, odluči se ove godine više love uložiti u izgradnju ceste prema Splitu, nego prema Osijeku. I ljudi ga napadnu. Pa mogao je podijeliti te novce i graditi obadvije ceste odjednom. Da, ali onda ne bi imao sredstava ni da dođe do pola od svake. Pa, mogao je dati sve za cestu do Osijeka! Mogao je, ali on ima koncept u svojoj glavi, i zna zašto je to tako napravio. Razlog bi mogao biti: očekivani veliki broj turista nadolazećeg ljeta. A turisti se ionako žale da su ceste loše.
Dakle, da me krivo ne shvatite: [b]JA NE TVRDIM DA JE BEZJAK TO UČINIO; ali u slučaju da jeste, ja i dalje ostajem na njegovoj strani!
Nadam se da sam ti odgovorila na pitanje. [/b]
[/quote]

:lol:
Ivančica (napisa):

Ivančica (napisa):

Ako malo pogledate koji su projekti dobivali lovu, vidjet ćete da nismo jedino mi dobili za, nazovimo to, zabavne projekte. Ako sam dobro skužila, Krcku smeta što projekti ne promiču matematiku. I meni to smeta... žalosna je činjenica da je danas većini studenata matematike draži nogomet, izlasci, pivo i čevapi, ubrojimo tu i šah (koji ima veze s matematikom, valjda icon_smile.gif) nego promicanje matematike... U posljednjih godinu - dvije, upoznala sam mnogo ljudi na našem faksu. Većina ih je samo proletila kroz naš faks (upisali, malo se zezali, pa ispisali), ali neki su i ostali. Moram priznati da sam među njima srela jako malo kvalitetnih ljudi, u smislu da su spremni nešto produktivno napraviti. A kada velika većina ugasi manjinu kvalitetnih, onda to dođe do ovoga do čega je sada došlo... (šah, društvani plesovi, kartanje....) Ne mislim samo tu na sumande, nego općenito studente matematike.

Ivančica (napisa):

Iz ovoga nije očito da je on lagao. Nego je očito da se njegove riječi ne poklapaju s onim što tu piše. A ono što tamo piše ne mora biti točno. Činjenica je da netko laže (ovo mi djeluje filozofski sročeno - furam se na Bezjaka Wink ) A pošto sam ja sklona vjerovati njemu na riječ... a ne nečemu što je scanirano i stavljeno na internet, a da ne znam ni tko je to stavio, ni odakle mu, a pogotovo što u tim sličicama nigdje nema potpisa članova komisije, koji bi po mom mišljenju tamo svakako trebali biti... tko zna kakav je to dokument.... ali svakako nije uvjerljiv. A pogotovo što je preko nekih stranica ima škrabotina, što je netko dopisivao, stavljao komentare. Ne izgleda mi baš kao vjerodostojni službeni dokument. Toliko!

Ivančica (napisa):

Ja ne znam dal je on dao svojim udrugama pare, ali i da je, što je tu loše?
Recimo to ovak: čovjek postane predsjednik države. On je na vrlo ozbiljnom položaju i donosi vrlo važne odluke. Iz nekih svojih osobnih razloga, odluči se ove godine više love uložiti u izgradnju ceste prema Splitu, nego prema Osijeku. I ljudi ga napadnu. Pa mogao je podijeliti te novce i graditi obadvije ceste odjednom. Da, ali onda ne bi imao sredstava ni da dođe do pola od svake. Pa, mogao je dati sve za cestu do Osijeka! Mogao je, ali on ima koncept u svojoj glavi, i zna zašto je to tako napravio. Razlog bi mogao biti: očekivani veliki broj turista nadolazećeg ljeta. A turisti se ionako žale da su ceste loše.
Dakle, da me krivo ne shvatite: JA NE TVRDIM DA JE BEZJAK TO UČINIO; ali u slučaju da jeste, ja i dalje ostajem na njegovoj strani!
Nadam se da sam ti odgovorila na pitanje.

Laughing

[Vrh]
Nicolas
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 0:39 čet, 8. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica"]Nisam sigurna da je nužno da količina dobivenog novca bude razmjerna broju članova udruge.... mislim, da je ipak bitnije da su projekti kvalitetni.
[/quote]

Slažem se, ali u slučaju SUMINIH i PMF-MO projekata ove godine kvaliteta isto nije bila baš osobita prema ovim ocjenama... A za neosobite ocjene 60000kn udruzi sa 20 članova ipak zvuči malo neobjektivnije nego 60000kn udruzi sa npr. 500 članova koja ima također neosobite ocjene.

[quote="Ivančica"]Iz ovoga nije očito da je on lagao. Nego je očito da se njegove riječi ne poklapaju s onim što tu piše. A ono što tamo piše ne mora biti točno. [/quote]

Eh, baš me zanima tko bi si dao toliko truda ovako nešto falsificirati... :P Ovaj dokument je, koliko ja znam, došao iz Ministarstva i pouzdano je originalan. Stvarno ne vidim kako bi inače netko mogao složiti nešto tog tipa sa svim tim napomenama, šiframa projekata, razvrstavati ih u kategorije - što se iz samog imena projekta objavljenog u Proračunu SZ-a često niti ne vidi kamo koji projekt spada... Ne, Ivančice - dokument je sasvim sigurno pravi...

Uostalom, još jedan primjer da Petru Bezjaku laž baš nije strana: Na [url=http://www.fizika.org/stuzbor/audio]audio zapisu[/url]sa sjednice, transkript dijela kojega se nalazi na [url]http://wave.prohosting.com/stuzbor[/url] se jasno čuje kolega Bezjak kako uvjerava komisiju da je sve rađeno apsolutno prema ocjenama Natječajne komisije:

[quote]"Svih ostalih pet gradacija komisija smatra da se moze financirati, da su kvalitetni projekti, s tim da su oni koji imaju visu ocjenu kvalitetniji od onih koji imaju nizu ocjenu. Predsjednistvo, err.., odbor za financije i proracun sastavljalo je ukupnu masu sredstava koja je na pocetku tu stavljena, nakon toga preslo je u analizu, kvalitativnu analizu, prolazilo je kroz programe kronoloskim redom, dakle oni su poslagani bili urudzbenim brojevima buduci da niti jedan drugi parametar koji bi mogao ih klasificirat' nismo imali, urudzbenim brojem, i sukladno ocjeni, dodjeljivalo je sredstva. Nakon sto su ukupna sredstva dodijeljena zbrojene su kolone i onda su metodom matematickom linearnog smanjenja, dovedene ukupna cifra dovedena do zadovoljavajuce mjere. Znaci primjera radi, imate program A B C, jer su nama svi takvi bili, jel, anonimni, imate kod A ocjenu 3, kod B ocjenu 1 kod C ocjenu 2, logicna je stvar da cete najveci omjer odnosno najvecu svotu dati na B, pa onda na C, pa onda na B. Kad to zbrojite, ispada vam 30, a vama treba 20, i onda sve smanjite u omjeru 30:20 odnosno 3:2. Eto takvim, tim metodama su projekti ocijenjeni. Nadam se da sam odgovorio na vase pitanje."
[/quote]

A u svom osobnom mailu na SUMINU mailing listu kaže kako je osim ocjena Natječajne komisije postojao još cijeli niz faktora (neki čak i tajni):

[quote]Vase je pravo da o poslu koje smo obavili imate misljenje kakvo
god zelite, no nije vase pravo da bez da ste uzeli u obzir _SVE_ relevantne
cinjenice donosite sud, posljedica kojega bi mogla biti utjecanje i/ili
formiranje opceg mijenja u smislu da je netko taj posao obavio
neprofesionalno ili necasno. Ovo narocito stoga sto definitivno ne
raspolazete cak ni onim osnovnim setom informacija koji je krucijalan pri
vrednovanju projekata a kamoli sa onim specificnima ili tajnima. Naime, kao
sto rekoh nije jabuka uvijek i samo jabuka. Nisu ocjene natjecajne komisije
ili 'kvaliteta' projekta jedino sto se uzima u obzir kad se odlucuje sto ce
i u kojem iznosu biti financirano.[/quote]

Ovdje je sasvim očito lagao ili Skupštini SZa koja je trebala dati svoj glas za [b]podjelu 3,6 milijuna kuna[/b] ili vama, njegovim frendovima u SUMI, pa ti procijeni što je gore...

Osim ako možda sumnjaš i u autentičnost nekih mailova odnosno audio zapisa... :D
Ivančica (napisa):

Slažem se, ali u slučaju SUMINIH i PMF-MO projekata ove godine kvaliteta isto nije bila baš osobita prema ovim ocjenama... A za neosobite ocjene 60000kn udruzi sa 20 članova ipak zvuči malo neobjektivnije nego 60000kn udruzi sa npr. 500 članova koja ima također neosobite ocjene.

Ivančica (napisa):
Iz ovoga nije očito da je on lagao. Nego je očito da se njegove riječi ne poklapaju s onim što tu piše. A ono što tamo piše ne mora biti točno.

Eh, baš me zanima tko bi si dao toliko truda ovako nešto falsificirati... Razz Ovaj dokument je, koliko ja znam, došao iz Ministarstva i pouzdano je originalan. Stvarno ne vidim kako bi inače netko mogao složiti nešto tog tipa sa svim tim napomenama, šiframa projekata, razvrstavati ih u kategorije - što se iz samog imena projekta objavljenog u Proračunu SZ-a često niti ne vidi kamo koji projekt spada... Ne, Ivančice - dokument je sasvim sigurno pravi...

Uostalom, još jedan primjer da Petru Bezjaku laž baš nije strana: Na audio zapisusa sjednice, transkript dijela kojega se nalazi na http://wave.prohosting.com/stuzbor se jasno čuje kolega Bezjak kako uvjerava komisiju da je sve rađeno apsolutno prema ocjenama Natječajne komisije:

Citat:
"Svih ostalih pet gradacija komisija smatra da se moze financirati, da su kvalitetni projekti, s tim da su oni koji imaju visu ocjenu kvalitetniji od onih koji imaju nizu ocjenu. Predsjednistvo, err.., odbor za financije i proracun sastavljalo je ukupnu masu sredstava koja je na pocetku tu stavljena, nakon toga preslo je u analizu, kvalitativnu analizu, prolazilo je kroz programe kronoloskim redom, dakle oni su poslagani bili urudzbenim brojevima buduci da niti jedan drugi parametar koji bi mogao ih klasificirat' nismo imali, urudzbenim brojem, i sukladno ocjeni, dodjeljivalo je sredstva. Nakon sto su ukupna sredstva dodijeljena zbrojene su kolone i onda su metodom matematickom linearnog smanjenja, dovedene ukupna cifra dovedena do zadovoljavajuce mjere. Znaci primjera radi, imate program A B C, jer su nama svi takvi bili, jel, anonimni, imate kod A ocjenu 3, kod B ocjenu 1 kod C ocjenu 2, logicna je stvar da cete najveci omjer odnosno najvecu svotu dati na B, pa onda na C, pa onda na B. Kad to zbrojite, ispada vam 30, a vama treba 20, i onda sve smanjite u omjeru 30:20 odnosno 3:2. Eto takvim, tim metodama su projekti ocijenjeni. Nadam se da sam odgovorio na vase pitanje."

A u svom osobnom mailu na SUMINU mailing listu kaže kako je osim ocjena Natječajne komisije postojao još cijeli niz faktora (neki čak i tajni):

Citat:
Vase je pravo da o poslu koje smo obavili imate misljenje kakvo
god zelite, no nije vase pravo da bez da ste uzeli u obzir _SVE_ relevantne
cinjenice donosite sud, posljedica kojega bi mogla biti utjecanje i/ili
formiranje opceg mijenja u smislu da je netko taj posao obavio
neprofesionalno ili necasno. Ovo narocito stoga sto definitivno ne
raspolazete cak ni onim osnovnim setom informacija koji je krucijalan pri
vrednovanju projekata a kamoli sa onim specificnima ili tajnima. Naime, kao
sto rekoh nije jabuka uvijek i samo jabuka. Nisu ocjene natjecajne komisije
ili 'kvaliteta' projekta jedino sto se uzima u obzir kad se odlucuje sto ce
i u kojem iznosu biti financirano.

Ovdje je sasvim očito lagao ili Skupštini SZa koja je trebala dati svoj glas za podjelu 3,6 milijuna kuna ili vama, njegovim frendovima u SUMI, pa ti procijeni što je gore...

Osim ako možda sumnjaš i u autentičnost nekih mailova odnosno audio zapisa... Very Happy

[Vrh]
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 1:25 čet, 8. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica"]Ako malo pogledate koji su projekti dobivali lovu, vidjet ćete da [b]nismo jedino mi dobili za, nazovimo to, zabavne projekte.[/b] Ako sam dobro skužila, Krcku smeta što projekti ne promiču matematiku.[/quote]

Meni smeta sto su "lovu" u tolikoj mjeri dobivali "zabavni" projekti (ne samo SUMA-ini). Smatram da bi ta "lova" bila puno pametnije i kvalitetnije ulozena u projekte koji su promicali Matematiku, Fiziku, Arhitekturu, ... i sva ostala podrucja znanosti i umjetnosti koja se proucavaju/poducavaju na nasem sveucilistu. A takvih projekata je bilo (necu ih sad tu nabrajati, sve se moze procitati u izvjestaju natjecajne komisije). I mnogi su dobili manje sredstava od tih zabavnih projekata. Neki su dobili i 0 sredstava. I kad tako gledam, proracun me pocinje podsjecati na "...kruha i IGARA...". A mislim da studenti nisu "rulja" kojoj je potrebno "kruha i IGARA" vec da su oni ona grupacija u nasem drustvu koja bi u buducnosti koristeci svoj mozak i iskustvo (koje se u puuuno vecoj mjeri stjece studiranjem i znanstvenim, stucnim i drugim obrazovno orjentiranim projektima nego igrom) trebala voditi ovo drustvo dalje od mjesta na kojem je sada.

[quote="Ivančica"]I meni to smeta... žalosna je činjenica da je danas većini studenata matematike draži nogomet, izlasci, pivo i čevapi, ubrojimo tu i šah (koji ima veze s matematikom, valjda icon_smile.gif) nego promicanje matematike... U posljednjih godinu - dvije, upoznala sam mnogo ljudi na našem faksu. Većina ih je samo proletila kroz naš faks (upisali, malo se zezali, pa ispisali), ali neki su i ostali. Moram priznati da sam među njima srela jako malo kvalitetnih ljudi, u smislu da su spremni nešto produktivno napraviti. [b]A kada velika većina ugasi manjinu kvalitetnih, onda to dođe do ovoga do čega je sada došlo... (šah, društvani plesovi, kartanje....)[/b] Ne mislim samo tu na sumande, nego općenito studente matematike.[/quote]

Zar ih zato treba poticati, financirajuci im takve projekte?

[quote="Ivančica"]furam se na Bezjaka :wink:[/quote]

Nemam komentara. :wink:

[quote="Ivančica"][b]Ja ne znam dal je on dao svojim udrugama pare, ali i da je, što je tu loše?[/b][/quote]

Ovo sam vec jednom komentirao i rekao svoje misljenje, pa mi je uzvraceno (vrlo nepravedno i nedobronamjerno po meni) da sam podao. No to me nece sprijeciti da opet priupitam, jer odgovor i dalje nisam dobio.
[b]Ivančice, da li je po tebi lose da se dadnu "svojim udrugama pare" za projekte kakvih je po kvaliteti bilo i od drugih udruga, a koji su dobili puno manje ili nista "para". I sto je jos gore (po meni, i po meni to se i dogodilo u ovom proracunu), da se dadnu "svojim udrugama pare" za neke projekte, ciju su kvalitetu dobrano premašivali projekti nekih drugih udruga, a dobili su mnogo manje ili neki cak i nista "para".[/b] Možeš li mi molim te odgovoriti, objektivno, pretpostavimo da se to takvo nesto događalo u Tunguziji ili bilo gdje gdje gdje ti ne poznajes toga koji je davao te "pare", niti te "pare" imaju ikakve veze s tobom. Mozes li mi odgovoriti, da li bi takvi postupci po tebi bili losi, dobri, pametni, prepredeni, podli, ...? :?:
Hvala!
Ivančica (napisa):
Ako malo pogledate koji su projekti dobivali lovu, vidjet ćete da nismo jedino mi dobili za, nazovimo to, zabavne projekte. Ako sam dobro skužila, Krcku smeta što projekti ne promiču matematiku.

Meni smeta sto su "lovu" u tolikoj mjeri dobivali "zabavni" projekti (ne samo SUMA-ini). Smatram da bi ta "lova" bila puno pametnije i kvalitetnije ulozena u projekte koji su promicali Matematiku, Fiziku, Arhitekturu, ... i sva ostala podrucja znanosti i umjetnosti koja se proucavaju/poducavaju na nasem sveucilistu. A takvih projekata je bilo (necu ih sad tu nabrajati, sve se moze procitati u izvjestaju natjecajne komisije). I mnogi su dobili manje sredstava od tih zabavnih projekata. Neki su dobili i 0 sredstava. I kad tako gledam, proracun me pocinje podsjecati na "...kruha i IGARA...". A mislim da studenti nisu "rulja" kojoj je potrebno "kruha i IGARA" vec da su oni ona grupacija u nasem drustvu koja bi u buducnosti koristeci svoj mozak i iskustvo (koje se u puuuno vecoj mjeri stjece studiranjem i znanstvenim, stucnim i drugim obrazovno orjentiranim projektima nego igrom) trebala voditi ovo drustvo dalje od mjesta na kojem je sada.

Ivančica (napisa):
I meni to smeta... žalosna je činjenica da je danas većini studenata matematike draži nogomet, izlasci, pivo i čevapi, ubrojimo tu i šah (koji ima veze s matematikom, valjda icon_smile.gif) nego promicanje matematike... U posljednjih godinu - dvije, upoznala sam mnogo ljudi na našem faksu. Većina ih je samo proletila kroz naš faks (upisali, malo se zezali, pa ispisali), ali neki su i ostali. Moram priznati da sam među njima srela jako malo kvalitetnih ljudi, u smislu da su spremni nešto produktivno napraviti. A kada velika većina ugasi manjinu kvalitetnih, onda to dođe do ovoga do čega je sada došlo... (šah, društvani plesovi, kartanje....) Ne mislim samo tu na sumande, nego općenito studente matematike.

Ivančica (napisa):
furam se na Bezjaka Wink

Nemam komentara. Wink

Ivančica (napisa):
Ja ne znam dal je on dao svojim udrugama pare, ali i da je, što je tu loše?

Ovo sam vec jednom komentirao i rekao svoje misljenje, pa mi je uzvraceno (vrlo nepravedno i nedobronamjerno po meni) da sam podao. No to me nece sprijeciti da opet priupitam, jer odgovor i dalje nisam dobio.
Ivančice, da li je po tebi lose da se dadnu "svojim udrugama pare" za projekte kakvih je po kvaliteti bilo i od drugih udruga, a koji su dobili puno manje ili nista "para". I sto je jos gore (po meni, i po meni to se i dogodilo u ovom proracunu), da se dadnu "svojim udrugama pare" za neke projekte, ciju su kvalitetu dobrano premašivali projekti nekih drugih udruga, a dobili su mnogo manje ili neki cak i nista "para". Možeš li mi molim te odgovoriti, objektivno, pretpostavimo da se to takvo nesto događalo u Tunguziji ili bilo gdje gdje gdje ti ne poznajes toga koji je davao te "pare", niti te "pare" imaju ikakve veze s tobom. Mozes li mi odgovoriti, da li bi takvi postupci po tebi bili losi, dobri, pametni, prepredeni, podli, ...? Question
Hvala!

Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 1:33 čet, 8. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Možda bi se moj gornji post bolje snasao u "pitanjima za Ivančicu i ostale iz SUMA-e", pa bih te molio da ako ces mi odgovarati da mi tamo odgovoris. Ispricavam se ako sam otisao previse u offtopic. :oops: Ali sam sve citate kvotao iz ovog topica. :)

[b]Admin edit:[/b] Nisi (otisao previse u offtopic). Meni se cini da to sve skupa spada pod pare koje je dobila SUMA, pa ni ne vidim zasto Ivancica ne bi ovdje odgovorila. Naravno, ako uopce zeli odgovoriti...
Možda bi se moj gornji post bolje snasao u "pitanjima za Ivančicu i ostale iz SUMA-e", pa bih te molio da ako ces mi odgovarati da mi tamo odgovoris. Ispricavam se ako sam otisao previse u offtopic. Embarassed Ali sam sve citate kvotao iz ovog topica. Smile

Admin edit: Nisi (otisao previse u offtopic). Meni se cini da to sve skupa spada pod pare koje je dobila SUMA, pa ni ne vidim zasto Ivancica ne bi ovdje odgovorila. Naravno, ako uopce zeli odgovoriti...

Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 7:51 čet, 8. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Lord Sirius"]
Nego, ako netko iz SUMAe ovo cita, evo mog prijedloga...

Koliko god neke ovdje to moglo iznenaditi, predlazem da se za te pare na faxu izgradi i otvori stalna cevapdzinica s dostavom u kabinete i predavaonice. 8) Tko je za? :D[/quote][/quote]

Nope; propasce ona rupa na cvjetnom onda (a to nikako nije u redu)
Ajde Sego, taman mi se opet jedu cevapi ;)

--
Bear
vsego (napisa):
Lord Sirius (napisa):

Nego, ako netko iz SUMAe ovo cita, evo mog prijedloga...

Koliko god neke ovdje to moglo iznenaditi, predlazem da se za te pare na faxu izgradi i otvori stalna cevapdzinica s dostavom u kabinete i predavaonice. Cool Tko je za? Very Happy

Nope; propasce ona rupa na cvjetnom onda (a to nikako nije u redu)
Ajde Sego, taman mi se opet jedu cevapi Wink

Bear

[Vrh]
Gost

PostPostano: 8:01 čet, 8. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Mali off-topic, ali vjerojatno nisam jedini kojeg zanima (zato i nije PM).

[quote="Svarog"]...na prirodoslovno-[b]znanstvenom[/b] fakultetu[/quote]

Ne kuzim. Vec drugi put navodis [i]prirodoslovno-[b]znanstveni[/b] fakultet[/i]. Ne znaci li PMF [i]prirodoslovno-[b]matematicki[/b] fakultet[/i]? Bez obzira sada je l' PMF-MO odcijepljen ili ne...

Ako je to samo "pjesnicka bravura"... svi faxevi su (cit. [i]bi trebali biti[/i] ;)) [b]znanstveni[/b]. 8)[/quote]

A da mi nazovemo nas faks PZF? Mislim da je to bolje jerbo sam prije nekog vremena s nesto alkohola u krvi ponosno odvalio da "studiram" PMS 8) Moja trenutna najdraza to nije dobro primila; bas je bio ONAJ dan u mjesecu. Eto. Sto tri slova ucine :?

--
Bear
vsego (napisa):

Svarog (napisa):
...na prirodoslovno-znanstvenom fakultetu

Ne kuzim. Vec drugi put navodis prirodoslovno-znanstveni fakultet. Ne znaci li PMF prirodoslovno-matematicki fakultet? Bez obzira sada je l' PMF-MO odcijepljen ili ne...

Ako je to samo "pjesnicka bravura"... svi faxevi su (cit. bi trebali biti Wink) znanstveni. Cool

A da mi nazovemo nas faks PZF? Mislim da je to bolje jerbo sam prije nekog vremena s nesto alkohola u krvi ponosno odvalio da "studiram" PMS Cool Moja trenutna najdraza to nije dobro primila; bas je bio ONAJ dan u mjesecu. Eto. Sto tri slova ucine Confused

Bear

[Vrh]
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
-18 = 43 - 61

PostPostano: 11:12 čet, 8. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="steelworker"]
Meni smeta sto su "lovu" u tolikoj mjeri dobivali "zabavni" projekti (ne samo SUMA-ini). Smatram da bi ta "lova" bila puno pametnije i kvalitetnije ulozena u projekte koji su promicali Matematiku, Fiziku, Arhitekturu, ... i sva ostala podrucja znanosti i umjetnosti koja se proucavaju/poducavaju na nasem sveucilistu. A takvih projekata je bilo (necu ih sad tu nabrajati, sve se moze procitati u izvjestaju natjecajne komisije). I mnogi su dobili manje sredstava od tih zabavnih projekata. Neki su dobili i 0 sredstava. I kad tako gledam, proracun me pocinje podsjecati na "...kruha i IGARA...". A mislim da studenti nisu "rulja" kojoj je potrebno "kruha i IGARA" vec da su oni ona grupacija u nasem drustvu koja bi u buducnosti koristeci svoj mozak i iskustvo (koje se u puuuno vecoj mjeri stjece studiranjem i znanstvenim, stucnim i drugim obrazovno orjentiranim projektima nego igrom) trebala voditi ovo drustvo dalje od mjesta na kojem je sada.[/quote]
Zašto ste svi toliko osjetljivi prema tim znanstvenim projektima? Već sam quotala dio natječaja u kojem piše da se projekti koji se svrstavaju u stručnu praksu, neće financirati. Nije bitno što ja mislim, nego je bitno da je komisija odlučila da su neki projekti previše znanstvenog karaktera, te ih je odlučila nefinancirati.

[quote="steelworker"]
[/quote]
Ako to smatraš poticanjem, onda da. U slučaju da se nama što drugo financirati.
A to što kažete (ostali, ne Steelworker) da su mnogi kvalitetni projekti baš kvalitetni zbog svoje stručnosti i znanstvenog karaktera, očito nije dobar argument. Pogledaj (sad opet Steelworker) MASS - međunarodna matematička udruga, koja djeluje na području više zemalja u Europi, okuplja studente matematike, organizira kongrese, radionice... zatim, naš ogranak, Feller Club, organizira predavanja po srednjim školama, kako bi potencijalni studenti matematike imali neke temelje kad krenu studirati, ili, nevezano uz faks, kako bi dobili neka temeljna matematička i informatička znanja. Eto vam nezabavnih sadržaja (iako i u tim susretima ima zabave, ali konstruktivne zabave) koji ne spadaju u prestručnu i znanstvenu grupu projekata. S druge strane, tipično znanstveni i stručni projekt jednog ili više matematičara bi bio npr. (govorim primjer koji se mene tiče):
Ja želim istraživati popularnu kockarsku igru Roulette, te napraviti statističku obradu podataka. U tu svrhu trebam skupiti podatke, naučiti igrati Roulette, odnosno neko vrijeme (mjesec - dva) sjediti u Casinou jer jedino pravi Casino daje prave podatke (a ne neki simulator slučajnih brojeva od 0 do 36). e, a da bi dva tri-mjeseca provela u Casinou, moram koji put i igrati, jer nema Casinoa koji će dozvoliti da netko dolazi tamo tako često i nikada ne igra. A još k tome, ako me šefovi Casinoa skuže da skupljam podatke za analizu (zaboravih napomenut, da dotični Casino i nije baš "čist") mogli bi me izbaciti pa moram tražiti neki drugi Casino - dakle, istaživanje se produžuje. Ali pod pretpostavkom da me neće izbacit, i pretpostavkom da trošim samo 100 kuna svaku večer na igru (zaradu stavljam u blagajnu udruge) to je 60 dana x 100 kuna = 6000 kuna. Pošto ću biti tamo cijelu noć, bit ću žedna, pa mi treba i novac za barem jedno piće, a to je : 60 dana x 15 kuna (tamo je sve skuplje)= 900 kuna.
Dakle, ukupno 6900 kuna. Za jednu osobu. Da takve projekte financiramo?
P.S. - ovo je potpuno izmišljeni primjer, nikakve veze sa stvarnim kockarnicama nema, barem ja ne znam niti jednu takvu :-)
Neki računarac bi mogao napraviti neki namjenski program, koji, ako bude odličan, može nekome i prodati. Jel to treba financirati iz proračuna?

[quote="steelworker"]
[b]Ivančice, da li je po tebi lose da se dadnu "svojim udrugama pare" za projekte kakvih je po kvaliteti bilo i od drugih udruga, a koji su dobili puno manje ili nista "para". I sto je jos gore (po meni, i po meni to se i dogodilo u ovom proracunu), da se dadnu "svojim udrugama pare" za neke projekte, ciju su kvalitetu dobrano premašivali projekti nekih drugih udruga, a dobili su mnogo manje ili neki cak i nista "para".[/b] Možeš li mi molim te odgovoriti, objektivno, pretpostavimo da se to takvo nesto događalo u Tunguziji ili bilo gdje gdje gdje ti ne poznajes toga koji je davao te "pare", niti te "pare" imaju ikakve veze s tobom. Mozes li mi odgovoriti, da li bi takvi postupci po tebi bili losi, dobri, pametni, prepredeni, podli, ...? :?:
Hvala![/quote]
Iako mislim da sam ti odgovorila, evo: prilično sam uvjerena da po kvaliteti nije bilo puno boljih projekata na istu tematiku. Komisija nije znala koji je čiji projekt, nije poznavala ljude, ona je samo (moje mišljenje) na temelju onoga što je bilo napisano u projektu odlučila da je projekt kvalitetan. A ako je u našim projektima obrazložena svaka lipa, i to priloženim računom, predračunom ili šta ja znam s čim, onda je to kvalitetniji projekt od nekog u kojem samo piše: treba nam toliko i toliko za to i to. Mislim da sam ti ovdje i odgovorila na pitanje na koje tražiš odgovor. Odnosno nemam potreba na to odgovoriti, jer se to nije niti dogodilo. Nije se dalo pare SUMAinim projektima na teret drugih!

Što se tiče Tunguzije, ne bih uopće o tome razmišljala pa ne bih niti zauzela stav, dobar ili loš. A ako bih ipak bila nekako prisiljena o tome misliti, vjerojatno bih mislila: izglasali su takav proračun, kakav je takav je. Ali bi me baš bilo briga da li je pravedan ili ne.
steelworker (napisa):

Zašto ste svi toliko osjetljivi prema tim znanstvenim projektima? Već sam quotala dio natječaja u kojem piše da se projekti koji se svrstavaju u stručnu praksu, neće financirati. Nije bitno što ja mislim, nego je bitno da je komisija odlučila da su neki projekti previše znanstvenog karaktera, te ih je odlučila nefinancirati.

steelworker (napisa):

Ako to smatraš poticanjem, onda da. U slučaju da se nama što drugo financirati.
A to što kažete (ostali, ne Steelworker) da su mnogi kvalitetni projekti baš kvalitetni zbog svoje stručnosti i znanstvenog karaktera, očito nije dobar argument. Pogledaj (sad opet Steelworker) MASS - međunarodna matematička udruga, koja djeluje na području više zemalja u Europi, okuplja studente matematike, organizira kongrese, radionice... zatim, naš ogranak, Feller Club, organizira predavanja po srednjim školama, kako bi potencijalni studenti matematike imali neke temelje kad krenu studirati, ili, nevezano uz faks, kako bi dobili neka temeljna matematička i informatička znanja. Eto vam nezabavnih sadržaja (iako i u tim susretima ima zabave, ali konstruktivne zabave) koji ne spadaju u prestručnu i znanstvenu grupu projekata. S druge strane, tipično znanstveni i stručni projekt jednog ili više matematičara bi bio npr. (govorim primjer koji se mene tiče):
Ja želim istraživati popularnu kockarsku igru Roulette, te napraviti statističku obradu podataka. U tu svrhu trebam skupiti podatke, naučiti igrati Roulette, odnosno neko vrijeme (mjesec - dva) sjediti u Casinou jer jedino pravi Casino daje prave podatke (a ne neki simulator slučajnih brojeva od 0 do 36). e, a da bi dva tri-mjeseca provela u Casinou, moram koji put i igrati, jer nema Casinoa koji će dozvoliti da netko dolazi tamo tako često i nikada ne igra. A još k tome, ako me šefovi Casinoa skuže da skupljam podatke za analizu (zaboravih napomenut, da dotični Casino i nije baš "čist") mogli bi me izbaciti pa moram tražiti neki drugi Casino - dakle, istaživanje se produžuje. Ali pod pretpostavkom da me neće izbacit, i pretpostavkom da trošim samo 100 kuna svaku večer na igru (zaradu stavljam u blagajnu udruge) to je 60 dana x 100 kuna = 6000 kuna. Pošto ću biti tamo cijelu noć, bit ću žedna, pa mi treba i novac za barem jedno piće, a to je : 60 dana x 15 kuna (tamo je sve skuplje)= 900 kuna.
Dakle, ukupno 6900 kuna. Za jednu osobu. Da takve projekte financiramo?
P.S. - ovo je potpuno izmišljeni primjer, nikakve veze sa stvarnim kockarnicama nema, barem ja ne znam niti jednu takvu Smile
Neki računarac bi mogao napraviti neki namjenski program, koji, ako bude odličan, može nekome i prodati. Jel to treba financirati iz proračuna?

steelworker (napisa):

Ivančice, da li je po tebi lose da se dadnu "svojim udrugama pare" za projekte kakvih je po kvaliteti bilo i od drugih udruga, a koji su dobili puno manje ili nista "para". I sto je jos gore (po meni, i po meni to se i dogodilo u ovom proracunu), da se dadnu "svojim udrugama pare" za neke projekte, ciju su kvalitetu dobrano premašivali projekti nekih drugih udruga, a dobili su mnogo manje ili neki cak i nista "para". Možeš li mi molim te odgovoriti, objektivno, pretpostavimo da se to takvo nesto događalo u Tunguziji ili bilo gdje gdje gdje ti ne poznajes toga koji je davao te "pare", niti te "pare" imaju ikakve veze s tobom. Mozes li mi odgovoriti, da li bi takvi postupci po tebi bili losi, dobri, pametni, prepredeni, podli, ...? Question
Hvala!

Iako mislim da sam ti odgovorila, evo: prilično sam uvjerena da po kvaliteti nije bilo puno boljih projekata na istu tematiku. Komisija nije znala koji je čiji projekt, nije poznavala ljude, ona je samo (moje mišljenje) na temelju onoga što je bilo napisano u projektu odlučila da je projekt kvalitetan. A ako je u našim projektima obrazložena svaka lipa, i to priloženim računom, predračunom ili šta ja znam s čim, onda je to kvalitetniji projekt od nekog u kojem samo piše: treba nam toliko i toliko za to i to. Mislim da sam ti ovdje i odgovorila na pitanje na koje tražiš odgovor. Odnosno nemam potreba na to odgovoriti, jer se to nije niti dogodilo. Nije se dalo pare SUMAinim projektima na teret drugih!

Što se tiče Tunguzije, ne bih uopće o tome razmišljala pa ne bih niti zauzela stav, dobar ili loš. A ako bih ipak bila nekako prisiljena o tome misliti, vjerojatno bih mislila: izglasali su takav proračun, kakav je takav je. Ali bi me baš bilo briga da li je pravedan ili ne.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Sljedeće
Stranica 5 / 11.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum