Search
 
 
  Engleski
 
 
 
Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Petar Bezjak, ZA ili PROTIV?
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4 ... 13, 14, 15  Sljedeće
Moja sarma
 
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
anavi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)


Pridružen/a: 14. 04. 2003. (09:14:19)
Postovi: (23)16
Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 20:01 sub, 3. 5. 2003    Naslov: Re: veni vidi scribi Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]
a dok se stvar ne dokaže kak spada... hmmm, možemo se mi vodit logikom i zdravim razumom i svima nam može bit jasno što se dogodilo, al ivančica i slični će još uvijek mislit svoje. zato nam trebaju dokazi, a ne samo svjedoci. to danas više nije dost![/quote]
uvijek ce ti trebat dokazi kao sto su uvijek i trebali tak da ne vidim novost
a sto se tice svjedoka, 'ko su oni?...ono imenom i prezimenom ili nickom tak svejedno (obicno su Guest) mozda su i bili spomenuti ali ja sam to nisam primjetila...stvarno me zanima...ako nije tajna :?
Anonymous (napisa):

a dok se stvar ne dokaže kak spada... hmmm, možemo se mi vodit logikom i zdravim razumom i svima nam može bit jasno što se dogodilo, al ivančica i slični će još uvijek mislit svoje. zato nam trebaju dokazi, a ne samo svjedoci. to danas više nije dost!

uvijek ce ti trebat dokazi kao sto su uvijek i trebali tak da ne vidim novost
a sto se tice svjedoka, 'ko su oni?...ono imenom i prezimenom ili nickom tak svejedno (obicno su Guest) mozda su i bili spomenuti ali ja sam to nisam primjetila...stvarno me zanima...ako nije tajna Confused


[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin


Pridružen/a: 06. 10. 2002. (22:07:09)
Postovi: (3560)16
Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214
Lokacija: /sbin/init

PostPostano: 21:38 sub, 3. 5. 2003    Naslov: Re: veni vidi scribi Citirajte i odgovorite

[quote="hopla"]matematicari bi mozda mogli postaviti formulu koja bi izracunala korelaciju ocjena natjecajne komisije i iznosa novaca koje je predsjednistvo SZ-a odobrilo, s obzirom na pojedine podnositelje projekata (fakultete, pojedince).[/quote]

Ako je istina ono sto se ovdje prica (pise), to bi bilo:

[code:1]f(x) = ax^b, a,b = const., a>0, b>1
f: "Prioriteti" -> Pare[/code:1]

:twisted: :twisted: :twisted:

Za neupucene: Umjesto ocjena, davani su prioriteti od I do V, plus specijalna kategorija VI ("za projekte koji ne narusavaju budzet" ili tako nekako).

[b]KU[/b] (kucni uradak ;)): Nadjite konstante [i]a[/i] i [i]b[/i] (naravno, tek kada prioriteti budu objavljeni).
hopla (napisa):
matematicari bi mozda mogli postaviti formulu koja bi izracunala korelaciju ocjena natjecajne komisije i iznosa novaca koje je predsjednistvo SZ-a odobrilo, s obzirom na pojedine podnositelje projekata (fakultete, pojedince).


Ako je istina ono sto se ovdje prica (pise), to bi bilo:

Kod:
f(x) = ax^b, a,b = const., a>0, b>1
f: "Prioriteti" -> Pare


Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Za neupucene: Umjesto ocjena, davani su prioriteti od I do V, plus specijalna kategorija VI ("za projekte koji ne narusavaju budzet" ili tako nekako).

KU (kucni uradak Wink): Nadjite konstante a i b (naravno, tek kada prioriteti budu objavljeni).



_________________
U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
Drzim prodike
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Nicolas
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)


Pridružen/a: 02. 05. 2003. (00:03:26)
Postovi: (3D)16
Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 2:11 ned, 4. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pozdrav svima,

prvi put se javljam i želio bih prokomentirati audio snimku sa sjednice Skupštine SZa.

Mislim da će ipak funkcija f: "Prioriteti" -> Pare biti malo kompliciranija od one koju Šego navodi. Naime, sve bi bilo lijepo da je kolega Bezjak bio malo manje kontradiktoran u svojim izjavama na onoj snimci.

U jednom trenutku (negdje odmah na početku) tvrdi kako je sve bilo vrlo jednostavno jer su postojala samo dva kriterija za dijeljenje novaca - ocjena Natječajne komisije i procjena izvedivosti. To je u potpunoj suprotnosti sa njegovom izjavom prenesenom u ovom forumu (točnije - [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=507]ovdje[/url]):

[quote]
Vase je pravo da o poslu koje smo obavili imate misljenje kakvo
god zelite, no nije vase pravo da bez da ste uzeli u obzir _SVE_ relevantne
cinjenice donosite sud, posljedica kojega bi mogla biti utjecanje i/ili
formiranje opceg mijenja u smislu da je netko taj posao obavio
neprofesionalno ili necasno. Ovo narocito stoga sto definitivno ne
raspolazete cak ni onim osnovnim setom informacija koji je krucijalan pri
vrednovanju projekata a kamoli sa onim specificnima ili tajnima. Naime, kao
sto rekoh nije jabuka uvijek i samo jabuka. Nisu ocjene natjecajne komisije
ili 'kvaliteta' projekta jedino sto se uzima u obzir kad se odlucuje sto ce
i u kojem iznosu biti financirano.
[/quote]

i

[quote]Taj je dokument koji je donijela Natjecajna komisija bio temelj na osnovu
kojega je izradjen proracun, ali dakako ne i jedni relavantni cimbenik -
bilo ih je tu jos pregrst (kao npr. financijsko izvjesce, dosadasnja
suradnja sa SZ, uvjeti u kojoj udruga/podruznica djeluje, tradicionalnost,
veze s gospodarstvom, podudaranje sa ovogodisnjom razvojnom strategijom i
dr.). [/quote]

Ako i previdimo tu kontradikciju, opet se postavlja pitanje kriterija prema kojemu je npr. udruga sa:

[quote="Ivančica"]Ispravak, SUMA sada broji manje od 20 članova i velika većina nas je aktivnih.
[/quote]

tolikim brojem članova dobila svotu od 60000kn?

Na pitanje kako se točno ocijenjivala izvedivost je izbjegao konkretan odgovor pričajući o nekom (da li hipotetskom ili možda stvarnom?) "projektu" pucanja na medvjede sa splavi na raftingu...

Također, nije li licemjerno isticati (isto na audio snimci) kako je jedan od
"dokaza" kako je Proraun bio donesen stručno i nepristrano upravo taj što je njegov "matični" fakultet - PMF dobio samo 70000kn što je manje nego prošle godine? Pogotovo u svjetlu činjenice da je fakultet na kojem on studira, a koji uslijed pravne zavrzlame nije i njegov matični fakultet, PMF-MO dobio ukupno 108500kn. Lako se odricati tuđih novaca i na tome pokazivati neku svoju pravdu.

Svega nekoliko rečenica kasnije Bezjak optužuje za licemjerje!?! kolegu koji je rekao da on smatra kako nije točna cifra od 70000kn za PMF kad tu treba pribrojiti i iznose koji su dodijeljeni SUMA-i i projektima sa PMF-MO. On se, što je najsmješnije, nije od toga ogradio nekim odgovorom tipa kako se radi o različitim fakultetima, nego je osvetnički počeo govoriti kako je taj kolega nedosljedan jer se prošle godine nije osvrtao na negodovanje Bezjaka (tada kao predstavnika PMF-MO) zbog činjenice da je tada PMF-MO dobio 0kn iz Proračuna.

Ako je netko tu nedosljedan onda je to Bezjak za koga uopće nije jasno koga tamo zapravo predstavlja dovodeći samog sebe u kontradiktorne situacije.

Dio sjednice u kojem se služi svojim "znanjem" matematike kako bi zbunio priwsutne na Skupštini je kad na direktno pitanje na način prema kojemu su ocjene Natječajne komisije pretvorene u kune, odgovara kako je to vrlo jednostavno jer su prvo ovisno o ocjeni koju su dobili projekti poredani, zatim je projektima nižih ocjena smanjena nešto dodijeljena svota, zatim je sve skupa zbrojeno i onda je "metodom matematičkog linearnog smanjenja" cijela cifra svedena u zadane okvire. Kako se tada moglo dogoditi da neki projekti dobiju cijelu zatraženu svotu ili skoro cijelu - nije objasnio.

Smiješno je također kako je zapravo cijela ta Skupština bila izigrana. Zamislite samo sebe u toj situaciji: Dođete na sjednicu i tek na samom početku sjednice dobijete primjerak Proračuna SZa. Nemate dovoljno vremena sve to proučiti - uglavnom vidite samo ukupne brojke bez vremena za bilo kakvu analizu. Tada vam dođe Bezjak i počne pričati kako je proračun donijela neupitno stručna i nepristrana komisija. Vi vidite neke nepravilnosti i nelogčnosti, ali na svaki vaš upit se odgovara argumentom nepristrane komisije. Na izbor komisije niste imali nikakav utjecaj, kao niti općenito na modalitet prema kojem će se donositi proračun. Na sva pitanja koja postavite - odgovor se otprilike svodi na uvjeravanje kako je sve bilo pošteno i super - jer na kraju krajeva, to je napravila ta famozna komisija (čije ocjene btw. vi NEMATE pred sobom i nemate pojma što tamo piše), dolazi do nekih mlakih uvjeravanja kako će sljedeće godine biti nešto bolje i kako ćete vi tu moći nešto odlučiti, dižete ruku i odlazite kući češkajući se po glavi... To što ste upravo pročitali je bio opis usvajanja Proračuna SZ-a - točnije RASPODJELE 3,6 MILIJUNA KUNA!!!!!

Da li je moralan takav način poslovanja??? Da li je moralna osoba koja na taj način vodi poslovanje, koja stoji na vrhu piramide?

Također je zanimljivo kako je na kraju ispalo da uz sve te anonimnosti i projekte pod šiframa je na kraju isplivalo da su pojedini ljudi iz SZa uspjeli skupiti i po nekoliko stotina tisuća kuna za projekte pod svojim imenom, dok eto neki fakulteti sveukupno ostaju na višestruko manjim iznosima.

Mislim da je prilično jasno iz gore navedenog da Petar Bezjak govori neistine o donošenju Proračuna. Napeto čekam objavljivanje ocjena Natječajne komisije...

Pozdrav svima
Pozdrav svima,

prvi put se javljam i želio bih prokomentirati audio snimku sa sjednice Skupštine SZa.

Mislim da će ipak funkcija f: "Prioriteti" -> Pare biti malo kompliciranija od one koju Šego navodi. Naime, sve bi bilo lijepo da je kolega Bezjak bio malo manje kontradiktoran u svojim izjavama na onoj snimci.

U jednom trenutku (negdje odmah na početku) tvrdi kako je sve bilo vrlo jednostavno jer su postojala samo dva kriterija za dijeljenje novaca - ocjena Natječajne komisije i procjena izvedivosti. To je u potpunoj suprotnosti sa njegovom izjavom prenesenom u ovom forumu (točnije - ovdje):

Citat:

Vase je pravo da o poslu koje smo obavili imate misljenje kakvo
god zelite, no nije vase pravo da bez da ste uzeli u obzir _SVE_ relevantne
cinjenice donosite sud, posljedica kojega bi mogla biti utjecanje i/ili
formiranje opceg mijenja u smislu da je netko taj posao obavio
neprofesionalno ili necasno. Ovo narocito stoga sto definitivno ne
raspolazete cak ni onim osnovnim setom informacija koji je krucijalan pri
vrednovanju projekata a kamoli sa onim specificnima ili tajnima. Naime, kao
sto rekoh nije jabuka uvijek i samo jabuka. Nisu ocjene natjecajne komisije
ili 'kvaliteta' projekta jedino sto se uzima u obzir kad se odlucuje sto ce
i u kojem iznosu biti financirano.


i

Citat:
Taj je dokument koji je donijela Natjecajna komisija bio temelj na osnovu
kojega je izradjen proracun, ali dakako ne i jedni relavantni cimbenik -
bilo ih je tu jos pregrst (kao npr. financijsko izvjesce, dosadasnja
suradnja sa SZ, uvjeti u kojoj udruga/podruznica djeluje, tradicionalnost,
veze s gospodarstvom, podudaranje sa ovogodisnjom razvojnom strategijom i
dr.).


Ako i previdimo tu kontradikciju, opet se postavlja pitanje kriterija prema kojemu je npr. udruga sa:

Ivančica (napisa):
Ispravak, SUMA sada broji manje od 20 članova i velika većina nas je aktivnih.


tolikim brojem članova dobila svotu od 60000kn?

Na pitanje kako se točno ocijenjivala izvedivost je izbjegao konkretan odgovor pričajući o nekom (da li hipotetskom ili možda stvarnom?) "projektu" pucanja na medvjede sa splavi na raftingu...

Također, nije li licemjerno isticati (isto na audio snimci) kako je jedan od
"dokaza" kako je Proraun bio donesen stručno i nepristrano upravo taj što je njegov "matični" fakultet - PMF dobio samo 70000kn što je manje nego prošle godine? Pogotovo u svjetlu činjenice da je fakultet na kojem on studira, a koji uslijed pravne zavrzlame nije i njegov matični fakultet, PMF-MO dobio ukupno 108500kn. Lako se odricati tuđih novaca i na tome pokazivati neku svoju pravdu.

Svega nekoliko rečenica kasnije Bezjak optužuje za licemjerje!?! kolegu koji je rekao da on smatra kako nije točna cifra od 70000kn za PMF kad tu treba pribrojiti i iznose koji su dodijeljeni SUMA-i i projektima sa PMF-MO. On se, što je najsmješnije, nije od toga ogradio nekim odgovorom tipa kako se radi o različitim fakultetima, nego je osvetnički počeo govoriti kako je taj kolega nedosljedan jer se prošle godine nije osvrtao na negodovanje Bezjaka (tada kao predstavnika PMF-MO) zbog činjenice da je tada PMF-MO dobio 0kn iz Proračuna.

Ako je netko tu nedosljedan onda je to Bezjak za koga uopće nije jasno koga tamo zapravo predstavlja dovodeći samog sebe u kontradiktorne situacije.

Dio sjednice u kojem se služi svojim "znanjem" matematike kako bi zbunio priwsutne na Skupštini je kad na direktno pitanje na način prema kojemu su ocjene Natječajne komisije pretvorene u kune, odgovara kako je to vrlo jednostavno jer su prvo ovisno o ocjeni koju su dobili projekti poredani, zatim je projektima nižih ocjena smanjena nešto dodijeljena svota, zatim je sve skupa zbrojeno i onda je "metodom matematičkog linearnog smanjenja" cijela cifra svedena u zadane okvire. Kako se tada moglo dogoditi da neki projekti dobiju cijelu zatraženu svotu ili skoro cijelu - nije objasnio.

Smiješno je također kako je zapravo cijela ta Skupština bila izigrana. Zamislite samo sebe u toj situaciji: Dođete na sjednicu i tek na samom početku sjednice dobijete primjerak Proračuna SZa. Nemate dovoljno vremena sve to proučiti - uglavnom vidite samo ukupne brojke bez vremena za bilo kakvu analizu. Tada vam dođe Bezjak i počne pričati kako je proračun donijela neupitno stručna i nepristrana komisija. Vi vidite neke nepravilnosti i nelogčnosti, ali na svaki vaš upit se odgovara argumentom nepristrane komisije. Na izbor komisije niste imali nikakav utjecaj, kao niti općenito na modalitet prema kojem će se donositi proračun. Na sva pitanja koja postavite - odgovor se otprilike svodi na uvjeravanje kako je sve bilo pošteno i super - jer na kraju krajeva, to je napravila ta famozna komisija (čije ocjene btw. vi NEMATE pred sobom i nemate pojma što tamo piše), dolazi do nekih mlakih uvjeravanja kako će sljedeće godine biti nešto bolje i kako ćete vi tu moći nešto odlučiti, dižete ruku i odlazite kući češkajući se po glavi... To što ste upravo pročitali je bio opis usvajanja Proračuna SZ-a - točnije RASPODJELE 3,6 MILIJUNA KUNA!!!!!

Da li je moralan takav način poslovanja??? Da li je moralna osoba koja na taj način vodi poslovanje, koja stoji na vrhu piramide?

Također je zanimljivo kako je na kraju ispalo da uz sve te anonimnosti i projekte pod šiframa je na kraju isplivalo da su pojedini ljudi iz SZa uspjeli skupiti i po nekoliko stotina tisuća kuna za projekte pod svojim imenom, dok eto neki fakulteti sveukupno ostaju na višestruko manjim iznosima.

Mislim da je prilično jasno iz gore navedenog da Petar Bezjak govori neistine o donošenju Proračuna. Napeto čekam objavljivanje ocjena Natječajne komisije...

Pozdrav svima


[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
steelworker
Site Admin
Site Admin


Pridružen/a: 25. 04. 2003. (11:21:04)
Postovi: (698)16
Sarma = la pohva - posuda
44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 14:07 ned, 4. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nitko se iz SUMA-e nije bunio na moje objavljivanje prijasnjih pisama sa njihove mailing liste, pa evo objavljujem jos neka koja mi ne izgledaju tajna. Evo, nakon ovog cu jos i postati glasnogovornik PB-ja, ali mislim da kad vec imam mogucnost da vam pokazem neke njegove komentare to trebam i uciniti, jer on kao mi se cini nema namjere odgovarati na vasa pitanja.

[quote="Petar Bezjak"]Od: "Petar Bezjak" <pbezjak@public.srce.hr>
Datum: 04.05.2003 u 09:52 GMT+02:00
Za: Robert Šorn <steelworker@vip.hr>
CC: <suma@student.math.hr> , <studrep@student.math.hr>
Naslov: Re: opet o jabukama i kruskama...

> Kolega Bezjak je vjerojatno zabunom ovo pismo poslao samo meni, pa posto nema nikakvih naznaka da ga ne bi smio objavljivati, ja ga
> saljem i vama. A imam i par komentara na to isto pismo. :)

tocno, bio je to lapsus koji sam nedugo potom i sam ispravio. hvala,
enivej....

> 1. Osvrt na "Subject": Jabuka je jabuka! Ja nisam rekao da nas "govornik-skeptik" drzi jabukoliku ne jabuku u ruci vec jabuku. J A
> B U K U! Oprostite, ali ja u tom proracunu vidim jabuku, a ne nikakvu "GM krusbuku".

hmm, cudi me kolega da vi, kao matematicar, niste shvatili poantu paralele o jabuci koja nije samo jabuka. naime, matematicki gledano (rekapitulacija mala) ona se sastojala od dva djela:
1) dokaz egzistencije niti-jabuke-niti-kruske (naseg hibrida koji je nesto
izmedju jabuke i kruske)
2) konkluzija da ako hibrid postoji [a sukladno 1) postoji] onda _nije
iskljuceno_ da je to sto vi vidite kao jabuku mozda upravo nas hibrid ili
cak nesto trece!
Dakle, kljucni dio vase replike jest: "Oprostite, ali ja u tom proracunu vidim jabuku". I to nije nista lose. Ja vas samo upozoravam, da buduci da
_NISTE SIGUGURNI_ da je ono sto vi vidite jedno ispravno, oprezno baratate
izjavama i ne ishitrite zakljucima. Posebno stoga, sto time mozete utjecati
i na misljenja drugih koji niti imaju vremena niti volje ispitivati sto je
istina, jer masa je poznata po povodljivosti, pa stoga imate itekakvu
odgovornost vi koji 'glasno mislite', osobito ako niste bas 100% sigurni da
je ono sto ste 'smislili' istina.
Tim vise, kad netko drugi tu vasu jabuku ne vidi, a ne samo da gleda isto
stablo s iste livade na kojoj ste vi, nego je taj drugi npr. stablo posadio,
zalijevao, uzgajao, cijepio, dok ste se vi igrali na posve drugoj livadi...

> Prvo naglasite onaj cimbenik koji bi nas trebao veseliti i onda spomenete da ih ima
> jos pregrst, pa ih nabrojite (skoro sve).
> Vidite kolega Bezjak meni je ta fraza "podudaranje sa ovogodisnjom razvojnom
> strategijom" strasno relativna, tu se moze svasta
> skrivat. A onda naravno dolazi slag: "i dr.". Sto se sve tu moze skrivat... Ja ne kazem
> da se skriva, ali kazem da se moze! A sa

ja ne kazem, kolega Sorn, da ste vi ubojica ali biste mogli nekoga ubiti! Daje li mi to pravo da vas strpamo u zatvor? Ne?! A da makar o tome
raspravljamo?
Ajmo ovako, idemo napisat jedan (samo _jedan_!!!) takav clanak u novine,
bacit par informacija o tome kako ste vi mozebitni ubojica na net, otvorit
forum o tome i pocet s potpisivanjem peticije da vas se ukloni s faksa jer
biste mogli biti ubojica....
E, a ako vi to kojim slucajem niste, pa lako cete to dokazati i ja cu se
(zajedno sa svima koji ce se ukljuciti u ovu hvalevrijednu akciju
rasvijetljavanja vasih potencijalnih ubitacnih skolnosti) vrlo rado
ispricati...

> Sad bi onim sumnjama iz tocke 2 mogao nadodati i ove "tajne informacije". Kakve
> tajne informacije? Nije li natjecaj trebao biti bez
> tajnih informacija i zato su projekti bili pod sifrom, tako da se ne bi znalo ciji su, te da
> se tako ocjene po kvaliteti? ALARM! ALARM!

No pa kolega, vi raspravljate o _PRORACUNU JEDNE ORGANIZACIJE_!
Pa, pobogu, nismo mi "Leteci cirkus Montya Pythona"!
Mi smo institucija koja ima svoju poslovnu politiku, razvojnu strategiju,
reformske i druge prioritete, sektor za stratesko planiranje - pa kako ne
shvacate da je proracun neke institucije autonomna stvar njenoga vodstva
koje ima mandat _UPRAVO ZA TO_ da se odluci financirati ovo ili ono, vec u
skladu s time sto _TO VODSTVO_ smatra najpotrebnijim. Razlika izmedju
'dobrih' i 'losih' managera je upravo u tome sto neki uspiju, a neki ne
prepoznati stvarne potrebe organizacije koju vode, ali i jedni i drugi imaju
ulogu _voditi instituciju_! Pa ne mislite valjda da bi SZ trebao voditi ovaj
ili neki drugi web-forum ili lista?!
Probajte potaviti ista pitanja koja ste postavili meni, predsjedniku uprave
INE, Plive ili Zagrebacke banke - neka vam objasne stavku po stavku njihove
proracune, zatim kako su provodili natjecaj za donacije, pa onda zasto su
financirali ovo a ne ono kad vi bas mislite da je ono bolje od ovoga i sl.
Pa nemojmo biti smijesni, ja sam uistinu htio biti trasparentan koliko god
je to moguce, demokratican i vise od toga, ali sto je previse - previse je!
Ovo zaita stvar pretvara u lakrdiju...

Eto, opet sam odvojio nesto vremena (onoga kojega nemam!) da vam odgovorim,
ali mislim da je ovo moj zadnji post na tu temu, jer tko dosad nije shvatio
valjda i ne zeli razumjeti. No nisu mene studenti duzni razumijeti, ali su
ipak duzni postovati moju odluku. Barem dok ja odgovaram za sudbinu
institucije koju vodim...

Srdacan pozdrav svima koji ovo prate ma gdje bili,
5+100m^2
-------------------------------------
PETAR BEZJAK
pbezjak@jagor.srce.hr
01/619-8822
098/555-999
/ Arambaša UIN:56021837 /
--------------------------------------

"In an interview with Dan Rather, Saddam has challenged President Bush to a
live, televised debate. I think this would be fair, since English is a
second language
to both of them."[/quote]

[quote="Petar Bezjak"]Od: "Petar Bezjak" <pbezjak@public.srce.hr>
Datum: 04.05.2003 u 10:07 GMT+02:00
Za: "megnut inc." <marko_gregovic@inet.hr>
CC: "SZ PMF-MO" <studrep@student.math.hr> , "SUMA" <suma@student.math.hr>
Naslov: Re: Jabuka i nije samo jabuka!

kolegi kojega nisam nazvao glupanom, premda sam mogao, porucujem:

1) kad se s nekim komunicira, pogotovo ako se uzima za pravo prozivati ili
'poucavati' koga, pozeljno je predstaviti se. Ime i prezime, kao i drugi
osobni podaci vrlo su dobrodosli - Politicka pocetnica, lekcija broj jedan;
(vidjeti i: Bonton, korice)

2) kontrola je mehanizam svake demokracije, ali je pravno reguliran. Da se
vi kolega mozda ne proglasavate "kontrolorom SZa"?! - Politicka pocetnica,
lekcija broj dva

3) ako je odgovor na prethodno pitanje negativan, kojim pravom (izuzev
apelirajuci iskljucivo na moju dobru volju, koje u vasem slucaju vise nema)
mislite da mozete vi i vama slicni predsjednika SZa danonocno opsjedati
pitanjima, upitma, zamislima i sumnjama, onemogucujuci mu tako noramalan
rad?! - Politicka pocetnica, lekcija broj tri

4) na koncu procitajte odgovor kolegi Sornu, mozda vam ponesto od toga ipak
'sjedne'...

Sa duznim postovanjem,
5+100m^2
-------------------------------------
PETAR BEZJAK
pbezjak@jagor.srce.hr
01/619-8822
098/555-999
/ Arambasa UIN:56021837 /
--------------------------------------

"In an interview with Dan Rather, Saddam has challenged President Bush to a
live, televised debate. I think this would be fair, since English is a
second language
to both of them."


> bejbe, ovo je takva nadnaravna glupost da mi prsti podrhtavaju dok ovo
> pisem. koncept u kojem predstavnik moze dvije godine radit sta hoce, ne
> odgovarati nikome je vec vidjen i nimalo ok. zato sto se u protivnom moze
> desiti da se netko nakon dvije godine iznenada obogati ili obavi par izleta
> u egzoticne zemlje koje stoje brdo para ili ljetuje na brijunima ili slicne
> polstastice zbog kojih je vlast slatka. koliko ja znam, jedna od osnova
> danasnjih kvazidemokratskih sustava je i KONTROLA vlasti. buduci da ne postoji
> formalna mogucnost kontrole SZa (tipa smjenjivanje, oduzimanje mandata...)
> neki pokusavaju ovako neformalno kontrolirati njegove postupke, a onda, gle
> cuda, sam predsjednik glavom moli da se to ne radi nego da se ceka do kraja
> mandata. takodjer, postoji nesto sto se zove SUKOB INTERESA, kojeg ne bi
> smjelo biti osoba koje obnasaju odredjene funkcije te za to postoje nekakvi
> mehanizmi regulacije (losi, naravno, ali postoje). kod SZa, tog, naravno, nema.
> e pa bejbe, daj malo prouci politiku prije nego se pocnes bavit njom.
>[/quote][/quote]
Nitko se iz SUMA-e nije bunio na moje objavljivanje prijasnjih pisama sa njihove mailing liste, pa evo objavljujem jos neka koja mi ne izgledaju tajna. Evo, nakon ovog cu jos i postati glasnogovornik PB-ja, ali mislim da kad vec imam mogucnost da vam pokazem neke njegove komentare to trebam i uciniti, jer on kao mi se cini nema namjere odgovarati na vasa pitanja.

Petar Bezjak (napisa):
Od: "Petar Bezjak" <pbezjak@public.srce.hr>
Datum: 04.05.2003 u 09:52 GMT+02:00
Za: Robert Šorn <steelworker@vip.hr>
CC: <suma@student.math.hr> , <studrep@student.math.hr>
Naslov: Re: opet o jabukama i kruskama...

> Kolega Bezjak je vjerojatno zabunom ovo pismo poslao samo meni, pa posto nema nikakvih naznaka da ga ne bi smio objavljivati, ja ga
> saljem i vama. A imam i par komentara na to isto pismo. Smile

tocno, bio je to lapsus koji sam nedugo potom i sam ispravio. hvala,
enivej....

> 1. Osvrt na "Subject": Jabuka je jabuka! Ja nisam rekao da nas "govornik-skeptik" drzi jabukoliku ne jabuku u ruci vec jabuku. J A
> B U K U! Oprostite, ali ja u tom proracunu vidim jabuku, a ne nikakvu "GM krusbuku".

hmm, cudi me kolega da vi, kao matematicar, niste shvatili poantu paralele o jabuci koja nije samo jabuka. naime, matematicki gledano (rekapitulacija mala) ona se sastojala od dva djela:
1) dokaz egzistencije niti-jabuke-niti-kruske (naseg hibrida koji je nesto
izmedju jabuke i kruske)
2) konkluzija da ako hibrid postoji [a sukladno 1) postoji] onda _nije
iskljuceno_ da je to sto vi vidite kao jabuku mozda upravo nas hibrid ili
cak nesto trece!
Dakle, kljucni dio vase replike jest: "Oprostite, ali ja u tom proracunu vidim jabuku". I to nije nista lose. Ja vas samo upozoravam, da buduci da
_NISTE SIGUGURNI_ da je ono sto vi vidite jedno ispravno, oprezno baratate
izjavama i ne ishitrite zakljucima. Posebno stoga, sto time mozete utjecati
i na misljenja drugih koji niti imaju vremena niti volje ispitivati sto je
istina, jer masa je poznata po povodljivosti, pa stoga imate itekakvu
odgovornost vi koji 'glasno mislite', osobito ako niste bas 100% sigurni da
je ono sto ste 'smislili' istina.
Tim vise, kad netko drugi tu vasu jabuku ne vidi, a ne samo da gleda isto
stablo s iste livade na kojoj ste vi, nego je taj drugi npr. stablo posadio,
zalijevao, uzgajao, cijepio, dok ste se vi igrali na posve drugoj livadi...

> Prvo naglasite onaj cimbenik koji bi nas trebao veseliti i onda spomenete da ih ima
> jos pregrst, pa ih nabrojite (skoro sve).
> Vidite kolega Bezjak meni je ta fraza "podudaranje sa ovogodisnjom razvojnom
> strategijom" strasno relativna, tu se moze svasta
> skrivat. A onda naravno dolazi slag: "i dr.". Sto se sve tu moze skrivat... Ja ne kazem
> da se skriva, ali kazem da se moze! A sa

ja ne kazem, kolega Sorn, da ste vi ubojica ali biste mogli nekoga ubiti! Daje li mi to pravo da vas strpamo u zatvor? Ne?! A da makar o tome
raspravljamo?
Ajmo ovako, idemo napisat jedan (samo _jedan_!!!) takav clanak u novine,
bacit par informacija o tome kako ste vi mozebitni ubojica na net, otvorit
forum o tome i pocet s potpisivanjem peticije da vas se ukloni s faksa jer
biste mogli biti ubojica....
E, a ako vi to kojim slucajem niste, pa lako cete to dokazati i ja cu se
(zajedno sa svima koji ce se ukljuciti u ovu hvalevrijednu akciju
rasvijetljavanja vasih potencijalnih ubitacnih skolnosti) vrlo rado
ispricati...

> Sad bi onim sumnjama iz tocke 2 mogao nadodati i ove "tajne informacije". Kakve
> tajne informacije? Nije li natjecaj trebao biti bez
> tajnih informacija i zato su projekti bili pod sifrom, tako da se ne bi znalo ciji su, te da
> se tako ocjene po kvaliteti? ALARM! ALARM!

No pa kolega, vi raspravljate o _PRORACUNU JEDNE ORGANIZACIJE_!
Pa, pobogu, nismo mi "Leteci cirkus Montya Pythona"!
Mi smo institucija koja ima svoju poslovnu politiku, razvojnu strategiju,
reformske i druge prioritete, sektor za stratesko planiranje - pa kako ne
shvacate da je proracun neke institucije autonomna stvar njenoga vodstva
koje ima mandat _UPRAVO ZA TO_ da se odluci financirati ovo ili ono, vec u
skladu s time sto _TO VODSTVO_ smatra najpotrebnijim. Razlika izmedju
'dobrih' i 'losih' managera je upravo u tome sto neki uspiju, a neki ne
prepoznati stvarne potrebe organizacije koju vode, ali i jedni i drugi imaju
ulogu _voditi instituciju_! Pa ne mislite valjda da bi SZ trebao voditi ovaj
ili neki drugi web-forum ili lista?!
Probajte potaviti ista pitanja koja ste postavili meni, predsjedniku uprave
INE, Plive ili Zagrebacke banke - neka vam objasne stavku po stavku njihove
proracune, zatim kako su provodili natjecaj za donacije, pa onda zasto su
financirali ovo a ne ono kad vi bas mislite da je ono bolje od ovoga i sl.
Pa nemojmo biti smijesni, ja sam uistinu htio biti trasparentan koliko god
je to moguce, demokratican i vise od toga, ali sto je previse - previse je!
Ovo zaita stvar pretvara u lakrdiju...

Eto, opet sam odvojio nesto vremena (onoga kojega nemam!) da vam odgovorim,
ali mislim da je ovo moj zadnji post na tu temu, jer tko dosad nije shvatio
valjda i ne zeli razumjeti. No nisu mene studenti duzni razumijeti, ali su
ipak duzni postovati moju odluku. Barem dok ja odgovaram za sudbinu
institucije koju vodim...

Srdacan pozdrav svima koji ovo prate ma gdje bili,
5+100m^2
-------------------------------------
PETAR BEZJAK
pbezjak@jagor.srce.hr
01/619-8822
098/555-999
/ Arambaša UIN:56021837 /
--------------------------------------

"In an interview with Dan Rather, Saddam has challenged President Bush to a
live, televised debate. I think this would be fair, since English is a
second language
to both of them."


Petar Bezjak (napisa):
Od: "Petar Bezjak" <pbezjak@public.srce.hr>
Datum: 04.05.2003 u 10:07 GMT+02:00
Za: "megnut inc." <marko_gregovic@inet.hr>
CC: "SZ PMF-MO" <studrep@student.math.hr> , "SUMA" <suma@student.math.hr>
Naslov: Re: Jabuka i nije samo jabuka!

kolegi kojega nisam nazvao glupanom, premda sam mogao, porucujem:

1) kad se s nekim komunicira, pogotovo ako se uzima za pravo prozivati ili
'poucavati' koga, pozeljno je predstaviti se. Ime i prezime, kao i drugi
osobni podaci vrlo su dobrodosli - Politicka pocetnica, lekcija broj jedan;
(vidjeti i: Bonton, korice)

2) kontrola je mehanizam svake demokracije, ali je pravno reguliran. Da se
vi kolega mozda ne proglasavate "kontrolorom SZa"?! - Politicka pocetnica,
lekcija broj dva

3) ako je odgovor na prethodno pitanje negativan, kojim pravom (izuzev
apelirajuci iskljucivo na moju dobru volju, koje u vasem slucaju vise nema)
mislite da mozete vi i vama slicni predsjednika SZa danonocno opsjedati
pitanjima, upitma, zamislima i sumnjama, onemogucujuci mu tako noramalan
rad?! - Politicka pocetnica, lekcija broj tri

4) na koncu procitajte odgovor kolegi Sornu, mozda vam ponesto od toga ipak
'sjedne'...

Sa duznim postovanjem,
5+100m^2
-------------------------------------
PETAR BEZJAK
pbezjak@jagor.srce.hr
01/619-8822
098/555-999
/ Arambasa UIN:56021837 /
--------------------------------------

"In an interview with Dan Rather, Saddam has challenged President Bush to a
live, televised debate. I think this would be fair, since English is a
second language
to both of them."


> bejbe, ovo je takva nadnaravna glupost da mi prsti podrhtavaju dok ovo
> pisem. koncept u kojem predstavnik moze dvije godine radit sta hoce, ne
> odgovarati nikome je vec vidjen i nimalo ok. zato sto se u protivnom moze
> desiti da se netko nakon dvije godine iznenada obogati ili obavi par izleta
> u egzoticne zemlje koje stoje brdo para ili ljetuje na brijunima ili slicne
> polstastice zbog kojih je vlast slatka. koliko ja znam, jedna od osnova
> danasnjih kvazidemokratskih sustava je i KONTROLA vlasti. buduci da ne postoji
> formalna mogucnost kontrole SZa (tipa smjenjivanje, oduzimanje mandata...)
> neki pokusavaju ovako neformalno kontrolirati njegove postupke, a onda, gle
> cuda, sam predsjednik glavom moli da se to ne radi nego da se ceka do kraja
> mandata. takodjer, postoji nesto sto se zove SUKOB INTERESA, kojeg ne bi
> smjelo biti osoba koje obnasaju odredjene funkcije te za to postoje nekakvi
> mehanizmi regulacije (losi, naravno, ali postoje). kod SZa, tog, naravno, nema.
> e pa bejbe, daj malo prouci politiku prije nego se pocnes bavit njom.
>
[/quote]



_________________
I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Gost






PostPostano: 14:40 ned, 4. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[b]Komentari na članak "Bezjak traži mir u kući" (na www.student.hr):[/b]

(čitajte od dole prema gore)



Datum: 4.5.2003 12:12 , Komentar by: anonymous

Jesmo li napokon doznali tko je Baba Trachara? :)



Datum: 4.5.2003 0:51 , Komentar by: anonymous

Oprostite mi, ali moram primjetiti da ne shvacate bit tih mailova. Ako vas brine dokaz vezan uz kruškoliku jabuku i jabukoliku krušku, reci cu vam samo jedno: Izmedu dobra i zla, mnogo toga se nakotilo. A to što se nakotilo je izgubilo svoj izvorni oblik. Nit su jabuke nit su kruške. To ste vi, mili moji. Izrod! Baba Trachara



Datum: 2.5.2003 19:10 , Komentar by: anonymous

Oprosti, ali ako onakav mail je "savrsena manipulacija", onda su ti ljudi (i ljudi opcenito) apsolutne budale.



Datum: 2.5.2003 16:50 , Komentar by: anonymous

ajme sta se cudis! pa pala je i rektorica. pali su i mnogi, mnogi studenti. nije to nikakava sramota, bezjak je savrseni manipulator.



Datum: 2.5.2003 4:04 , Komentar by: anonymous

I cekaj malo, Bezjak onakve mailove salje svojima u udruzi, i oni na to padaju?! Pa tko su ti ljudi ?!?!?!



Datum: 1.5.2003 22:51 , Komentar by: anonymous

Zalosno je sto takav lopov predvodi SZ, al sva sreca sto ove godine nije dobio ni kune. Treba njega smjenit odmah.



Datum: 1.5.2003 21:04 , Komentar by: hopla

ups! evo, umjesto "forumasi s matematike" stavio sam "korisnici matematickog web foruma". nije bilo namjerno.



Datum: 1.5.2003 20:55 , Komentar by: anonymous

pa ionako bi ih bezjak proglasio forumasima kao sto je to vec ucinio s mnogim apoliticnim studentima, pa cak i hadezeovcima :)



Datum: 1.5.2003 18:12 , Komentar by: anonymous

"Forumaši s matematike" - nema nikakve veze sa SDP-om... Tak' se samo zove njihov discussion-board (Forum), ergo oni koji pisu na njega su "Forumasi"... Za svaki slucaj pojasnjenje, da ne bi bilo zabune...
Komentari na članak "Bezjak traži mir u kući" (na www.student.hr):

(čitajte od dole prema gore)



Datum: 4.5.2003 12:12 , Komentar by: anonymous

Jesmo li napokon doznali tko je Baba Trachara? Smile



Datum: 4.5.2003 0:51 , Komentar by: anonymous

Oprostite mi, ali moram primjetiti da ne shvacate bit tih mailova. Ako vas brine dokaz vezan uz kruškoliku jabuku i jabukoliku krušku, reci cu vam samo jedno: Izmedu dobra i zla, mnogo toga se nakotilo. A to što se nakotilo je izgubilo svoj izvorni oblik. Nit su jabuke nit su kruške. To ste vi, mili moji. Izrod! Baba Trachara



Datum: 2.5.2003 19:10 , Komentar by: anonymous

Oprosti, ali ako onakav mail je "savrsena manipulacija", onda su ti ljudi (i ljudi opcenito) apsolutne budale.



Datum: 2.5.2003 16:50 , Komentar by: anonymous

ajme sta se cudis! pa pala je i rektorica. pali su i mnogi, mnogi studenti. nije to nikakava sramota, bezjak je savrseni manipulator.



Datum: 2.5.2003 4:04 , Komentar by: anonymous

I cekaj malo, Bezjak onakve mailove salje svojima u udruzi, i oni na to padaju?! Pa tko su ti ljudi ?!?!?!



Datum: 1.5.2003 22:51 , Komentar by: anonymous

Zalosno je sto takav lopov predvodi SZ, al sva sreca sto ove godine nije dobio ni kune. Treba njega smjenit odmah.



Datum: 1.5.2003 21:04 , Komentar by: hopla

ups! evo, umjesto "forumasi s matematike" stavio sam "korisnici matematickog web foruma". nije bilo namjerno.



Datum: 1.5.2003 20:55 , Komentar by: anonymous

pa ionako bi ih bezjak proglasio forumasima kao sto je to vec ucinio s mnogim apoliticnim studentima, pa cak i hadezeovcima Smile



Datum: 1.5.2003 18:12 , Komentar by: anonymous

"Forumaši s matematike" - nema nikakve veze sa SDP-om... Tak' se samo zove njihov discussion-board (Forum), ergo oni koji pisu na njega su "Forumasi"... Za svaki slucaj pojasnjenje, da ne bi bilo zabune...


[Vrh]
nenad
Moderator
Moderator


Pridružen/a: 08. 10. 2002. (14:08:30)
Postovi: (355)16
Sarma = la pohva - posuda
92 = 106 - 14

PostPostano: 18:43 pon, 5. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Lijep pozdrav!

Kao nastavnik, nerado se miješam u unutarstudentska pitanja, ali bih reagirao na neke argumente g. Bezjaka.

Ja primam plaću iz Državnog proračuna, i ako nekog od vas zanima, može doznati kolika mi je plaća.
SZ prima dotaciju iz Državnog proračuna, i ako nekog zanima, ne mora biti niti student, mora mu biti omogućeno da sazna o kojem je novcu riječ, i na što se troši.

G. Bezjak griješi i brka privatne tvrtke i organizacije financirane iz Proračuna. Ili možda misli da SZ spada u tajne službe ili Ministarstvo obrane, pa da ne bi trebao detalje o trošenju novca podastrijeti na uvid javnosti?

Nenad Antonić.
Lijep pozdrav!

Kao nastavnik, nerado se miješam u unutarstudentska pitanja, ali bih reagirao na neke argumente g. Bezjaka.

Ja primam plaću iz Državnog proračuna, i ako nekog od vas zanima, može doznati kolika mi je plaća.
SZ prima dotaciju iz Državnog proračuna, i ako nekog zanima, ne mora biti niti student, mora mu biti omogućeno da sazna o kojem je novcu riječ, i na što se troši.

G. Bezjak griješi i brka privatne tvrtke i organizacije financirane iz Proračuna. Ili možda misli da SZ spada u tajne službe ili Ministarstvo obrane, pa da ne bi trebao detalje o trošenju novca podastrijeti na uvid javnosti?

Nenad Antonić.


[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)


Pridružen/a: 16. 04. 2003. (15:05:55)
Postovi: (255)16
Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
-18 = 43 - 61
Lokacija: ja sam ti ko zvrk - stalno sam drugdje

PostPostano: 0:08 uto, 6. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nenad"]Lijep pozdrav!

Kao nastavnik, nerado se miješam u unutarstudentska pitanja, ali bih reagirao na neke argumente g. Bezjaka.

Ja primam plaću iz Državnog proračuna, i ako nekog od vas zanima, može doznati kolika mi je plaća.
SZ prima dotaciju iz Državnog proračuna, i ako nekog zanima, ne mora biti niti student, mora mu biti omogućeno da sazna o kojem je novcu riječ, i na što se troši.

G. Bezjak griješi i brka privatne tvrtke i organizacije financirane iz Proračuna. Ili možda misli da SZ spada u tajne službe ili Ministarstvo obrane, pa da ne bi trebao detalje o trošenju novca podastrijeti na uvid javnosti?

Nenad Antonić.[/quote]

Ovo je odgovor Petra Bezjaka. Jedan dio sam maknula koji citira ono što sam ja slala u mejlu na koji je ovo reply, a do sada nije bio stavljen na Forum, a nije niti bitan za razvoj događaja i misli.

[quote]Date: Mon, 5 May 2003 02:57:33 +0200
From: Petar Bezjak <pbezjak@public.srce.hr>
To: Ivancica Papa <papaip2@student.math.hr>
Cc: SZ PMF-MO <studrep@student.math.hr>, SUMA <suma@student.math.hr>,
"megnut inc." <marko_gregovic@inet.hr>
Subject: Re: Jabuka i nije samo jabuka!
ma Ivancice, kolega "megnut inc." (to mu je, naime, ime sukladno onome kako se predstavio) je clan SZa po sili zakona. Ali nemoj se uopce time zamarati, jer to je za ovu raspravu i ono na sto sam skrenuo paznju nebitno i kolega megnut to vrlo dobro zna! On isto tako zna da je i clan Hrvatske drzave pa ne trazi, pise i zahtjeva od Racana da mu ovaj do u detalje obrazlaze stavku po stavku drzavnog proracuna ili ako vec, uslijed silne zaposlenosti nemoze, da onda barem opunomoci nekoga za tu vaznu zadacu. Da i ne govorimo da se INA, kao drzavna tvrtka, financira i iz mog poreznog izdvajanja te bi se, posve analogno, ja mogao osjecati pozvanim, bas kao i nas megnut, da isto trazim od njih. Smijurija. Smijurija i gubljenje vremena, koje si mogu dopustiti samo besposlicari ili oni koje netko financira da bi 'gubili vrijeme'... [/quote]
nenad (napisa):
Lijep pozdrav!

Kao nastavnik, nerado se miješam u unutarstudentska pitanja, ali bih reagirao na neke argumente g. Bezjaka.

Ja primam plaću iz Državnog proračuna, i ako nekog od vas zanima, može doznati kolika mi je plaća.
SZ prima dotaciju iz Državnog proračuna, i ako nekog zanima, ne mora biti niti student, mora mu biti omogućeno da sazna o kojem je novcu riječ, i na što se troši.

G. Bezjak griješi i brka privatne tvrtke i organizacije financirane iz Proračuna. Ili možda misli da SZ spada u tajne službe ili Ministarstvo obrane, pa da ne bi trebao detalje o trošenju novca podastrijeti na uvid javnosti?

Nenad Antonić.


Ovo je odgovor Petra Bezjaka. Jedan dio sam maknula koji citira ono što sam ja slala u mejlu na koji je ovo reply, a do sada nije bio stavljen na Forum, a nije niti bitan za razvoj događaja i misli.

Citat:
Date: Mon, 5 May 2003 02:57:33 +0200
From: Petar Bezjak <pbezjak@public.srce.hr>
To: Ivancica Papa <papaip2@student.math.hr>
Cc: SZ PMF-MO <studrep@student.math.hr>, SUMA <suma@student.math.hr>,
"megnut inc." <marko_gregovic@inet.hr>
Subject: Re: Jabuka i nije samo jabuka!
ma Ivancice, kolega "megnut inc." (to mu je, naime, ime sukladno onome kako se predstavio) je clan SZa po sili zakona. Ali nemoj se uopce time zamarati, jer to je za ovu raspravu i ono na sto sam skrenuo paznju nebitno i kolega megnut to vrlo dobro zna! On isto tako zna da je i clan Hrvatske drzave pa ne trazi, pise i zahtjeva od Racana da mu ovaj do u detalje obrazlaze stavku po stavku drzavnog proracuna ili ako vec, uslijed silne zaposlenosti nemoze, da onda barem opunomoci nekoga za tu vaznu zadacu. Da i ne govorimo da se INA, kao drzavna tvrtka, financira i iz mog poreznog izdvajanja te bi se, posve analogno, ja mogao osjecati pozvanim, bas kao i nas megnut, da isto trazim od njih. Smijurija. Smijurija i gubljenje vremena, koje si mogu dopustiti samo besposlicari ili oni koje netko financira da bi 'gubili vrijeme'...



_________________
"Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
steelworker
Site Admin
Site Admin


Pridružen/a: 25. 04. 2003. (11:21:04)
Postovi: (698)16
Sarma = la pohva - posuda
44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 1:59 uto, 6. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica"].......Jedan dio sam maknula ......., a nije niti bitan za razvoj događaja i misli.[/quote]
Ne slazem se s tobom Ivancice, cisto zato jer mi zgleda nejasno sto to zapravo kolega Bezjak misli kada ti je rekao da se time ne zamaras, i onda ce to neki moci krivo shvatiti. Kak da forumasi znaju na kaj misli ako ne znaju kaj si napisala. No posto ti to nisi citirala onda necu niti ja (postujem tvoje pravo da ti tu ne citiras, makar si to poslala na mailing listu SUMA-e pa je to ipak javno). No uglavnom Forumasi, evo da vam bude jasnije:

Ivancica je komentirala navod kolege Marka Gregovica (tak bar pise na adresi) iz pisma koje vam je cca jedan do jedan i pol (ovisi o vasem monitoru, na mom 19" je 1 ekrancic :wink: :lol: ) ekran iznad preneseno u potpunosti od strane mene. A navod je

[quote="megnut inc."]mislim da postoji kljucna razlika izmedju SZa i INE. ja nisam clan INE, a jesam studentskog zbora[/quote]

I onda je Ivančica zabunivsi se mislila da on nije u zboru jer nije nigdje izabran, no uskoro se prisjetila da su svi studenti samim bivanjem studenta clanovi studenskog zbora (po zakonu kako kolega Bezjak navodi kasnije), pa se i odmah ispricala na toj pogresci. Mislim to je bio cisti lapsus njen, bez ikakve zle namjere, bar meni tak zgleda (bez obzira na napadacki ton (po meni) te njene prvotne primjedbe).

Eto, sad mozete jasnije citati taj post gore. :D

Vidite da Ivancica zna biti dobra i da se zna ispricat kad pogrijesi. :D Zato hajde nemojte ratovati (probaj Ivancice) nego lijepo raspravljati. Tenk ju!
Ivančica (napisa):
.......Jedan dio sam maknula ......., a nije niti bitan za razvoj događaja i misli.

Ne slazem se s tobom Ivancice, cisto zato jer mi zgleda nejasno sto to zapravo kolega Bezjak misli kada ti je rekao da se time ne zamaras, i onda ce to neki moci krivo shvatiti. Kak da forumasi znaju na kaj misli ako ne znaju kaj si napisala. No posto ti to nisi citirala onda necu niti ja (postujem tvoje pravo da ti tu ne citiras, makar si to poslala na mailing listu SUMA-e pa je to ipak javno). No uglavnom Forumasi, evo da vam bude jasnije:

Ivancica je komentirala navod kolege Marka Gregovica (tak bar pise na adresi) iz pisma koje vam je cca jedan do jedan i pol (ovisi o vasem monitoru, na mom 19" je 1 ekrancic Wink Laughing ) ekran iznad preneseno u potpunosti od strane mene. A navod je

megnut inc. (napisa):
mislim da postoji kljucna razlika izmedju SZa i INE. ja nisam clan INE, a jesam studentskog zbora


I onda je Ivančica zabunivsi se mislila da on nije u zboru jer nije nigdje izabran, no uskoro se prisjetila da su svi studenti samim bivanjem studenta clanovi studenskog zbora (po zakonu kako kolega Bezjak navodi kasnije), pa se i odmah ispricala na toj pogresci. Mislim to je bio cisti lapsus njen, bez ikakve zle namjere, bar meni tak zgleda (bez obzira na napadacki ton (po meni) te njene prvotne primjedbe).

Eto, sad mozete jasnije citati taj post gore. Very Happy

Vidite da Ivancica zna biti dobra i da se zna ispricat kad pogrijesi. Very Happy Zato hajde nemojte ratovati (probaj Ivancice) nego lijepo raspravljati. Tenk ju!



_________________
I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Gost






PostPostano: 21:52 uto, 6. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica"]
Ovo je odgovor Petra Bezjaka. Jedan dio sam maknula koji citira ono što sam ja slala u mejlu na koji je ovo reply, a do sada nije bio stavljen na Forum, a nije niti bitan za razvoj događaja i misli.

[quote]Date: Mon, 5 May 2003 02:57:33 +0200
From: Petar Bezjak <pbezjak@public.srce.hr>
To: Ivancica Papa <papaip2@student.math.hr>
Cc: SZ PMF-MO <studrep@student.math.hr>, SUMA <suma@student.math.hr>,
"megnut inc." <marko_gregovic@inet.hr>
Subject: Re: Jabuka i nije samo jabuka!
ma Ivancice, kolega "megnut inc." (to mu je, naime, ime sukladno onome kako se predstavio) je clan SZa po sili zakona. Ali nemoj se uopce time zamarati, jer to je za ovu raspravu i ono na sto sam skrenuo paznju nebitno i kolega megnut to vrlo dobro zna! On isto tako zna da je i clan Hrvatske drzave pa ne trazi, pise i zahtjeva od Racana da mu ovaj do u detalje obrazlaze stavku po stavku drzavnog proracuna ili ako vec, uslijed silne zaposlenosti nemoze, da onda barem opunomoci nekoga za tu vaznu zadacu. Da i ne govorimo da se INA, kao drzavna tvrtka, financira i iz mog poreznog izdvajanja te bi se, posve analogno, ja mogao osjecati pozvanim, bas kao i nas megnut, da isto trazim od njih. Smijurija. Smijurija i gubljenje vremena, koje si mogu dopustiti samo besposlicari ili oni koje netko financira da bi 'gubili vrijeme'... [/quote][/quote]

Moje misljenje je da ovim e-mailom g. Petar Bezjak samo jos vise iskazuje svoju neobrazovanost na pravnom podrucju u koje se direktno ili indirektno pokusava petljati, te na svojevrstan nacin cak i omalovazava strucnjake kojima takve stvari nisu "smijurija" i "gubljenje vremena".
Obzirom da citaoci ovog maila vjerojatno podjednako slabo poznaju pravne aspekte mogucnosti uvida u poslovanje drzavnih tvrtki i institucija vjerujem da im se ovakav (neargumentirani) odgovor g. Bezjaka moze ciniti vjerodostojan. No, sluzbeni zakoni i odredbe vezane uz to podrucje govore prilicno drugacije - nemam vremena upustati se u prepricavanje i interpretiranje pojedinih pravnih dokumenata, pa cu samo reci da zainteresirani mogu sve to potraziti i naci u svima nam javno dostupnim Narodnim Novinama (http://www.nn.hr).
Napomenuo bih takodjer da sto se tice drzavne tvrtke INA ne samo sto je odgovarajucim poslovno-pravnim kanalima moguce dobiti odgovor na pitanja vezana uz njihovo financijsko poslovanje, vec je i godisnje izvjesce o poslovanju javno dostupno putem weba (datoteke: http://www.ina.hr/hrv/ina/dload/Izvjesce_2001_prvi%20dio.pdf i http://www.ina.hr/hrv/ina/dload/Izvjesce_2001_drugi%20dio_Fin.pdf).

Ovime sam samo zelio uputiti kritiku na argumente g. Bezjaka kojima je zelio opravdati svoje postupanje u vezi njegovog uskracivanja svakako relevantnih i potrebnih informacija, buduci da one u stvarnosti nikako ne stoje.

Takodjer, buduci da nisam aktivni korisnik ovog foruma, ispricavam se sto svoj odgovor pisem s neregistriranog accounta.
Ivančica (napisa):

Ovo je odgovor Petra Bezjaka. Jedan dio sam maknula koji citira ono što sam ja slala u mejlu na koji je ovo reply, a do sada nije bio stavljen na Forum, a nije niti bitan za razvoj događaja i misli.

Citat:
Date: Mon, 5 May 2003 02:57:33 +0200
From: Petar Bezjak <pbezjak@public.srce.hr>
To: Ivancica Papa <papaip2@student.math.hr>
Cc: SZ PMF-MO <studrep@student.math.hr>, SUMA <suma@student.math.hr>,
"megnut inc." <marko_gregovic@inet.hr>
Subject: Re: Jabuka i nije samo jabuka!
ma Ivancice, kolega "megnut inc." (to mu je, naime, ime sukladno onome kako se predstavio) je clan SZa po sili zakona. Ali nemoj se uopce time zamarati, jer to je za ovu raspravu i ono na sto sam skrenuo paznju nebitno i kolega megnut to vrlo dobro zna! On isto tako zna da je i clan Hrvatske drzave pa ne trazi, pise i zahtjeva od Racana da mu ovaj do u detalje obrazlaze stavku po stavku drzavnog proracuna ili ako vec, uslijed silne zaposlenosti nemoze, da onda barem opunomoci nekoga za tu vaznu zadacu. Da i ne govorimo da se INA, kao drzavna tvrtka, financira i iz mog poreznog izdvajanja te bi se, posve analogno, ja mogao osjecati pozvanim, bas kao i nas megnut, da isto trazim od njih. Smijurija. Smijurija i gubljenje vremena, koje si mogu dopustiti samo besposlicari ili oni koje netko financira da bi 'gubili vrijeme'...


Moje misljenje je da ovim e-mailom g. Petar Bezjak samo jos vise iskazuje svoju neobrazovanost na pravnom podrucju u koje se direktno ili indirektno pokusava petljati, te na svojevrstan nacin cak i omalovazava strucnjake kojima takve stvari nisu "smijurija" i "gubljenje vremena".
Obzirom da citaoci ovog maila vjerojatno podjednako slabo poznaju pravne aspekte mogucnosti uvida u poslovanje drzavnih tvrtki i institucija vjerujem da im se ovakav (neargumentirani) odgovor g. Bezjaka moze ciniti vjerodostojan. No, sluzbeni zakoni i odredbe vezane uz to podrucje govore prilicno drugacije - nemam vremena upustati se u prepricavanje i interpretiranje pojedinih pravnih dokumenata, pa cu samo reci da zainteresirani mogu sve to potraziti i naci u svima nam javno dostupnim Narodnim Novinama (http://www.nn.hr).
Napomenuo bih takodjer da sto se tice drzavne tvrtke INA ne samo sto je odgovarajucim poslovno-pravnim kanalima moguce dobiti odgovor na pitanja vezana uz njihovo financijsko poslovanje, vec je i godisnje izvjesce o poslovanju javno dostupno putem weba (datoteke: http://www.ina.hr/hrv/ina/dload/Izvjesce_2001_prvi%20dio.pdf i http://www.ina.hr/hrv/ina/dload/Izvjesce_2001_drugi%20dio_Fin.pdf).

Ovime sam samo zelio uputiti kritiku na argumente g. Bezjaka kojima je zelio opravdati svoje postupanje u vezi njegovog uskracivanja svakako relevantnih i potrebnih informacija, buduci da one u stvarnosti nikako ne stoje.

Takodjer, buduci da nisam aktivni korisnik ovog foruma, ispricavam se sto svoj odgovor pisem s neregistriranog accounta.


[Vrh]
Raven
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)


Pridružen/a: 01. 05. 2003. (03:46:14)
Postovi: (2C)16
Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0
Lokacija: /sbin/init

PostPostano: 13:29 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pozdrav svima,

Danas su objavljene [url=http://wave.prohosting.com/~stuzbor/analizaszver2.htm]ocjene natjecajne komisije[/url], koju je Studentski Zbor cuvao bolje nego zmija noge.

Sve skupa je nekakvih 40-ak stranica scanniranih slika. Za the-best-of pogledajte [url=http://wave.prohosting.com/~stuzbor/analizaszver2.htm]Analizu (iz)laganja Petra Bezjaka skupstini[/url] gdje je transkript njegovog govora skupstini (zajedno sa MP3-jem, da se mozete uvjeriti u istinitost), paralelno sa ocjenama komisije usporedjenima sa dodijeljenim sredstvima.

Ukoliko Studentski Zbor zeli tvrditi da je izvjestaj komisije falsifikat, molio bi ih da to kazu kako bi mogli zajedno otici do Prorektora za poslovanje (ili kojeg drugog clana komisije) i pitati ga o tome.

Pitanje Ivancici: da li nam sada konacno vjerujes kada ti kazemo da Petar Bezjak [b]ne radi[/b] u interesu studenata ovog fakulteta i sveucilista, vec prvenstveno u svom interesu? Da li sada vjerujes da ti je [b]lagao[/b] cijelo vrijeme kada je tvrdio da je sa natjecajem "sve u najboljem redu"? I ako da, sto ces uciniti u vezi s tim?

Lijep pozdrav,
Raven
Pozdrav svima,

Danas su objavljene ocjene natjecajne komisije, koju je Studentski Zbor cuvao bolje nego zmija noge.

Sve skupa je nekakvih 40-ak stranica scanniranih slika. Za the-best-of pogledajte Analizu (iz)laganja Petra Bezjaka skupstini gdje je transkript njegovog govora skupstini (zajedno sa MP3-jem, da se mozete uvjeriti u istinitost), paralelno sa ocjenama komisije usporedjenima sa dodijeljenim sredstvima.

Ukoliko Studentski Zbor zeli tvrditi da je izvjestaj komisije falsifikat, molio bi ih da to kazu kako bi mogli zajedno otici do Prorektora za poslovanje (ili kojeg drugog clana komisije) i pitati ga o tome.

Pitanje Ivancici: da li nam sada konacno vjerujes kada ti kazemo da Petar Bezjak ne radi u interesu studenata ovog fakulteta i sveucilista, vec prvenstveno u svom interesu? Da li sada vjerujes da ti je lagao cijelo vrijeme kada je tvrdio da je sa natjecajem "sve u najboljem redu"? I ako da, sto ces uciniti u vezi s tim?

Lijep pozdrav,
Raven


[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo


Pridružen/a: 07. 10. 2002. (15:57:59)
Postovi: (18B3)16
Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 21:33 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Takodjer, buduci da nisam aktivni korisnik ovog foruma, ispricavam se sto svoj odgovor pisem s neregistriranog accounta.[/quote]

Nema potrebe za isprikom, komentari povremenih gostiju su dobrodosli. No svakako bi djelovalo ozbiljnije da ste se potpisali - to mogu i neregistrirani korisnici.
Anonymous (napisa):
Takodjer, buduci da nisam aktivni korisnik ovog foruma, ispricavam se sto svoj odgovor pisem s neregistriranog accounta.


Nema potrebe za isprikom, komentari povremenih gostiju su dobrodosli. No svakako bi djelovalo ozbiljnije da ste se potpisali - to mogu i neregistrirani korisnici.



_________________
Vedran Krcadinac

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)


Pridružen/a: 16. 04. 2003. (15:05:55)
Postovi: (255)16
Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
-18 = 43 - 61
Lokacija: ja sam ti ko zvrk - stalno sam drugdje

PostPostano: 22:04 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Raven"]
Ukoliko Studentski Zbor zeli tvrditi da je izvjestaj komisije falsifikat, molio bi ih da to kazu kako bi mogli zajedno otici do Prorektora za poslovanje (ili kojeg drugog clana komisije) i pitati ga o tome.[/quote]
Nisam nigdje vidjela da piše tko je dao taj izvještaj javnosti, tko ga je nabavio i na koji način. Ako netko zna, molila bih da napiše.

[quote="Raven"]
Pitanje Ivancici: da li nam sada konacno vjerujes kada ti kazemo da Petar Bezjak [b]ne radi[/b] u interesu studenata ovog fakulteta i sveucilista, vec prvenstveno u svom interesu? Da li sada vjerujes da ti je [b]lagao[/b] cijelo vrijeme kada je tvrdio da je sa natjecajem "sve u najboljem redu"? I ako da, sto ces uciniti u vezi s tim?
[/quote]

Ne, još vam ne vjerujem. Još uvijek vjerujem Bezjaku. Ono što ne vjerujem je da je to originalni dokument. Možda je samo jedan međuprimjerak.
Treba mi više od toga da bih povjerovala. Pošto je odgovor "NE", što ćete vi napraviti?
Raven (napisa):

Ukoliko Studentski Zbor zeli tvrditi da je izvjestaj komisije falsifikat, molio bi ih da to kazu kako bi mogli zajedno otici do Prorektora za poslovanje (ili kojeg drugog clana komisije) i pitati ga o tome.

Nisam nigdje vidjela da piše tko je dao taj izvještaj javnosti, tko ga je nabavio i na koji način. Ako netko zna, molila bih da napiše.

Raven (napisa):

Pitanje Ivancici: da li nam sada konacno vjerujes kada ti kazemo da Petar Bezjak ne radi u interesu studenata ovog fakulteta i sveucilista, vec prvenstveno u svom interesu? Da li sada vjerujes da ti je lagao cijelo vrijeme kada je tvrdio da je sa natjecajem "sve u najboljem redu"? I ako da, sto ces uciniti u vezi s tim?


Ne, još vam ne vjerujem. Još uvijek vjerujem Bezjaku. Ono što ne vjerujem je da je to originalni dokument. Možda je samo jedan međuprimjerak.
Treba mi više od toga da bih povjerovala. Pošto je odgovor "NE", što ćete vi napraviti?



_________________
"Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Raven
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)


Pridružen/a: 01. 05. 2003. (03:46:14)
Postovi: (2C)16
Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0
Lokacija: /sbin/init

PostPostano: 22:36 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica"]Ne, još vam ne vjerujem. Još uvijek vjerujem Bezjaku. Ono što ne vjerujem je da je to originalni dokument. Možda je samo jedan međuprimjerak.
Treba mi više od toga da bih povjerovala. Pošto je odgovor "NE", što ćete vi napraviti?[/quote]

Ja cu se sada sloziti s Krckovom pretpostavkom da ti na ovom forumu ne nastupas sa najboljim namjerama te nastaviti podrazumijevajuci da si poslana od strane kolega iz predsjednistva SZ-a/udruge SUMA da jednostavno nam oduzimas vrijeme. Dakle, ignorirati te.

Alternativna pretpostavka da ti zaista poslije svega i dalje vjerujes da je sve u redu sa natjecajem bila bi uvredljiva za tvoj intelekt te smatram da bi me vsego zbog vrijedjanja izbacio sa foruma i prijavio na abuse :twisted:.

Do (ne toliko skorog) vidjenja, Ivancice.
Ivančica (napisa):
Ne, još vam ne vjerujem. Još uvijek vjerujem Bezjaku. Ono što ne vjerujem je da je to originalni dokument. Možda je samo jedan međuprimjerak.
Treba mi više od toga da bih povjerovala. Pošto je odgovor "NE", što ćete vi napraviti?


Ja cu se sada sloziti s Krckovom pretpostavkom da ti na ovom forumu ne nastupas sa najboljim namjerama te nastaviti podrazumijevajuci da si poslana od strane kolega iz predsjednistva SZ-a/udruge SUMA da jednostavno nam oduzimas vrijeme. Dakle, ignorirati te.

Alternativna pretpostavka da ti zaista poslije svega i dalje vjerujes da je sve u redu sa natjecajem bila bi uvredljiva za tvoj intelekt te smatram da bi me vsego zbog vrijedjanja izbacio sa foruma i prijavio na abuse Twisted Evil.

Do (ne toliko skorog) vidjenja, Ivancice.


[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)


Pridružen/a: 16. 04. 2003. (15:05:55)
Postovi: (255)16
Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
-18 = 43 - 61
Lokacija: ja sam ti ko zvrk - stalno sam drugdje

PostPostano: 22:48 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Raven"]
Ja cu se sada sloziti s Krckovom pretpostavkom da ti na ovom forumu ne nastupas sa najboljim namjerama te nastaviti podrazumijevajuci da si poslana od strane kolega iz predsjednistva SZ-a/udruge SUMA da jednostavno nam oduzimas vrijeme. Dakle, ignorirati te.

Alternativna pretpostavka da ti zaista poslije svega i dalje vjerujes da je sve u redu sa natjecajem bila bi uvredljiva za tvoj intelekt te smatram da bi me vsego zbog vrijedjanja izbacio sa foruma i prijavio na abuse :twisted:.

Do (ne toliko skorog) vidjenja, Ivancice.[/quote]

To je tvoje pravo! Ali ja sam argumente navela pod drugim topicom. Ako i nakon što to pročitaš, budeš smatrao da je moj intelekt ograničen, žao mi je.
I da napomenem: nitko me nije poslao, nitko me ne plaća, nitko me ne sili da pišem ovo što pišem. To je jednostavno ono što osjećam. Naravno da me potreslo kad sam vidjela te podatke, ali sam onda sjela, razmislila i... došla do nekih logičnih zaključaka, koji mogu, a i ne moraju biti točni. Vjerujem da će se to uskoro saznati. Ako rezultat bude povoljan po mene, vidiš, ja vama neću okrenuti leđa ili ne pričati s vama preko Foruma ili uživo, jer sam svjesna toga da svatko može pogriješiti u odabiru strana. Nadam se da ćete se i vi slično ponijeti prema meni ako rezultat bude kako vi tvrdite.
Ovo pišem potpuno smireno i mislim da se nema potrebe komentirati. Samo sam htjela da znate kako razmišljam. Nije mi niti na kraj pameti da se svađam.
Pitanje: kakve su to ne najbolje namjere? Što ti misliš, kakve su moje namjere?
Raven (napisa):

Ja cu se sada sloziti s Krckovom pretpostavkom da ti na ovom forumu ne nastupas sa najboljim namjerama te nastaviti podrazumijevajuci da si poslana od strane kolega iz predsjednistva SZ-a/udruge SUMA da jednostavno nam oduzimas vrijeme. Dakle, ignorirati te.

Alternativna pretpostavka da ti zaista poslije svega i dalje vjerujes da je sve u redu sa natjecajem bila bi uvredljiva za tvoj intelekt te smatram da bi me vsego zbog vrijedjanja izbacio sa foruma i prijavio na abuse Twisted Evil.

Do (ne toliko skorog) vidjenja, Ivancice.


To je tvoje pravo! Ali ja sam argumente navela pod drugim topicom. Ako i nakon što to pročitaš, budeš smatrao da je moj intelekt ograničen, žao mi je.
I da napomenem: nitko me nije poslao, nitko me ne plaća, nitko me ne sili da pišem ovo što pišem. To je jednostavno ono što osjećam. Naravno da me potreslo kad sam vidjela te podatke, ali sam onda sjela, razmislila i... došla do nekih logičnih zaključaka, koji mogu, a i ne moraju biti točni. Vjerujem da će se to uskoro saznati. Ako rezultat bude povoljan po mene, vidiš, ja vama neću okrenuti leđa ili ne pričati s vama preko Foruma ili uživo, jer sam svjesna toga da svatko može pogriješiti u odabiru strana. Nadam se da ćete se i vi slično ponijeti prema meni ako rezultat bude kako vi tvrdite.
Ovo pišem potpuno smireno i mislim da se nema potrebe komentirati. Samo sam htjela da znate kako razmišljam. Nije mi niti na kraj pameti da se svađam.
Pitanje: kakve su to ne najbolje namjere? Što ti misliš, kakve su moje namjere?



_________________
"Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ljuta trava
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)


Pridružen/a: 01. 05. 2003. (20:13:56)
Postovi: (2)16
Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 22:49 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ivančicee, zašto si tako nedobronamjerna? :lol:
Ivančicee, zašto si tako nedobronamjerna? Laughing



_________________
generacije junaka,
pobjednička vojska jaka,
još se brine i gine,
zbog domovine
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)


Pridružen/a: 16. 04. 2003. (15:05:55)
Postovi: (255)16
Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
-18 = 43 - 61
Lokacija: ja sam ti ko zvrk - stalno sam drugdje

PostPostano: 22:57 sri, 7. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ljuta trava"]Ivančicee, zašto si tako nedobronamjerna? :lol:[/quote]
Tko, ja? "Dobronamjeran" je netko tko ima dobre namjere. Ja imam dobru namjeru: obraniti, po mom mišljenju, nevinog čovjeka. A vaše namjere: ukloniti, po vama, krivog čovjeka s funkcije koju vrši (ili s lica Zemlje) meni baš i ne izgledaju dobronamjerne, ma koliko on kriv bio u vašim očima.
Dakle, ljuta travo, moj odgovor je: ja sam JAKO JAKO dobronamjerna. Da sam nedobronamjerna sve bih vas već otjerala u (da ne psujem) tri berbe jagoda, ili bih platila ljude da vam nanose fizičku i psihičku bol. A ja to nisam radila, niti neću! Prema tome, dobronamjerna sam.

Ajme, što napisah? Nadam se da ste svi shvatili što sam htjela reći :roll:
ljuta trava (napisa):
Ivančicee, zašto si tako nedobronamjerna? Laughing

Tko, ja? "Dobronamjeran" je netko tko ima dobre namjere. Ja imam dobru namjeru: obraniti, po mom mišljenju, nevinog čovjeka. A vaše namjere: ukloniti, po vama, krivog čovjeka s funkcije koju vrši (ili s lica Zemlje) meni baš i ne izgledaju dobronamjerne, ma koliko on kriv bio u vašim očima.
Dakle, ljuta travo, moj odgovor je: ja sam JAKO JAKO dobronamjerna. Da sam nedobronamjerna sve bih vas već otjerala u (da ne psujem) tri berbe jagoda, ili bih platila ljude da vam nanose fizičku i psihičku bol. A ja to nisam radila, niti neću! Prema tome, dobronamjerna sam.

Ajme, što napisah? Nadam se da ste svi shvatili što sam htjela reći Rolling Eyes



_________________
"Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
steelworker
Site Admin
Site Admin


Pridružen/a: 25. 04. 2003. (11:21:04)
Postovi: (698)16
Sarma = la pohva - posuda
44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 0:31 čet, 8. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica"]Tko, ja? "Dobronamjeran" je netko tko ima dobre namjere.[/quote]

Ivancice, kad malo pregledas sve svoje postove mislim da bi si trebala priznati da si u nekima zaista radila napade na neke ljude (tu brojim i sebe) koji su po meni bili nedobronamjerni. Bez obzira da li si ti te postove tako shvacala i zamisljala, ali si tako pisala.

[quote="Ivančica"]Ja imam dobru namjeru: obraniti, po mom mišljenju, nevinog čovjeka. A vaše namjere: ukloniti, po vama, krivog čovjeka s funkcije koju vrši (ili s lica Zemlje) meni baš i ne izgledaju dobronamjerne, ma koliko on kriv bio u vašim očima.[/quote]

Mislim, sto ti tu pises? :?: :!: Sto? Ako misle da je covjek kriv onda bi trebali samo sutiti i pustiti da on i dalje krivo (po njihovom misljenju) obavlja tu funkciju. Nedobronamjerno je da prigovaraju necemu sto je po njihovu misljenju nepravda? To sto oni zele da se smjeni covjek za kojeg misle da krivo radi svoj posao ti nazivas nedobrom namjerom? Zar stvarno? Mislim, ne zelim uopce ulaziti u objasnjavanje zasto je po meni to jako dobra namjera i zasto mislim da je takvih namjera potrebno Hrvatskoj u punoj vecoj kolicini. Ne mogu vjerovati da u tome vidis nedobru namjeru.
Drugo je to sto su neki tu postali (po meni) stvarno zbog svojih politickih spletki. No to ne mjenja stvar, ako netko krivo obavlja posao (pogotovo neki koji se tice i utjece na mnoge ljude) po meni ga ne bi trebalo ostaviti da to i dalje radi. I to mislim dobronamjerno prema svrhi tog posla (i ljudima koji su pod utjecajem tog posla). Daj gledaj sto pises. Ili ti namjere mjeris po tome koliko su one dobre za/prema PB-u?
Ivančica (napisa):
Tko, ja? "Dobronamjeran" je netko tko ima dobre namjere.


Ivancice, kad malo pregledas sve svoje postove mislim da bi si trebala priznati da si u nekima zaista radila napade na neke ljude (tu brojim i sebe) koji su po meni bili nedobronamjerni. Bez obzira da li si ti te postove tako shvacala i zamisljala, ali si tako pisala.

Ivančica (napisa):
Ja imam dobru namjeru: obraniti, po mom mišljenju, nevinog čovjeka. A vaše namjere: ukloniti, po vama, krivog čovjeka s funkcije koju vrši (ili s lica Zemlje) meni baš i ne izgledaju dobronamjerne, ma koliko on kriv bio u vašim očima.


Mislim, sto ti tu pises? Question Exclamation Sto? Ako misle da je covjek kriv onda bi trebali samo sutiti i pustiti da on i dalje krivo (po njihovom misljenju) obavlja tu funkciju. Nedobronamjerno je da prigovaraju necemu sto je po njihovu misljenju nepravda? To sto oni zele da se smjeni covjek za kojeg misle da krivo radi svoj posao ti nazivas nedobrom namjerom? Zar stvarno? Mislim, ne zelim uopce ulaziti u objasnjavanje zasto je po meni to jako dobra namjera i zasto mislim da je takvih namjera potrebno Hrvatskoj u punoj vecoj kolicini. Ne mogu vjerovati da u tome vidis nedobru namjeru.
Drugo je to sto su neki tu postali (po meni) stvarno zbog svojih politickih spletki. No to ne mjenja stvar, ako netko krivo obavlja posao (pogotovo neki koji se tice i utjece na mnoge ljude) po meni ga ne bi trebalo ostaviti da to i dalje radi. I to mislim dobronamjerno prema svrhi tog posla (i ljudima koji su pod utjecajem tog posla). Daj gledaj sto pises. Ili ti namjere mjeris po tome koliko su one dobre za/prema PB-u?



_________________
I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)


Pridružen/a: 16. 04. 2003. (15:05:55)
Postovi: (255)16
Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
-18 = 43 - 61
Lokacija: ja sam ti ko zvrk - stalno sam drugdje

PostPostano: 11:14 čet, 8. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="steelworker"]
Daj gledaj sto pises. Ili ti namjere mjeris po tome koliko su one dobre za/prema PB-u?[/quote]
Ne, mjerim ih po tome koliko su one dobre prema čovjeku (bilo kojem) koji je prije svega osoba! Da tebe netko sutra nepravedno napadne, misliš li da bi samo stajala sa strane i gledala? Ili bih im skočila u pomoć?
Ne, naravno! Stala bih na tvoju stranu. Tim više što te poznajem, kao i njega!

I ponavljam
[quote="Ivančica"]
Nisam nigdje vidjela da piše tko je dao taj izvještaj javnosti, tko ga je nabavio i na koji način. Ako netko zna, molila bih da napiše[/quote]
i čije su ono stranice?
steelworker (napisa):

Daj gledaj sto pises. Ili ti namjere mjeris po tome koliko su one dobre za/prema PB-u?

Ne, mjerim ih po tome koliko su one dobre prema čovjeku (bilo kojem) koji je prije svega osoba! Da tebe netko sutra nepravedno napadne, misliš li da bi samo stajala sa strane i gledala? Ili bih im skočila u pomoć?
Ne, naravno! Stala bih na tvoju stranu. Tim više što te poznajem, kao i njega!

I ponavljam
Ivančica (napisa):

Nisam nigdje vidjela da piše tko je dao taj izvještaj javnosti, tko ga je nabavio i na koji način. Ako netko zna, molila bih da napiše

i čije su ono stranice?



_________________
"Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
steelworker
Site Admin
Site Admin


Pridružen/a: 25. 04. 2003. (11:21:04)
Postovi: (698)16
Sarma = la pohva - posuda
44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 15:11 čet, 8. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivančica"][quote="steelworker"]
Daj gledaj sto pises. Ili ti namjere mjeris po tome koliko su one dobre za/prema PB-u?[/quote]
Ne, mjerim ih po tome koliko su one dobre prema čovjeku (bilo kojem) koji je prije svega osoba! Da tebe netko sutra nepravedno napadne, misliš li da bi samo stajala sa strane i gledala? Ili bih im skočila u pomoć?
Ne, naravno! Stala bih na tvoju stranu. Tim više što te poznajem, kao i njega![/quote]

NE, NE, NE Ivančice, ne izvrći mi riječi! Tamo si gore napisala da je po tebi nedobronamjerno sto zele maknuti s duznosti covjeka za kojeg smatraju da je krivo obavljao svoju duznost/posao. Tocka. Bez obzira bili oni u pravu ili ne u pogledu tog svog misljenja o njegovoj krivici, po meni je namjera micanja s duznosti osobe koja po je po njima krivo obavljala posao jako dobra namjera.
Shvacas li? :?: Shvacas li na što ti prigovaram? Shvacas li zbog čega sam ti napisao da gledaš sto pišeš? Ne znam kako da ti to jasnije izrazim riječima nego što upravo jesam. :? :shock:
Ivančica (napisa):
steelworker (napisa):

Daj gledaj sto pises. Ili ti namjere mjeris po tome koliko su one dobre za/prema PB-u?

Ne, mjerim ih po tome koliko su one dobre prema čovjeku (bilo kojem) koji je prije svega osoba! Da tebe netko sutra nepravedno napadne, misliš li da bi samo stajala sa strane i gledala? Ili bih im skočila u pomoć?
Ne, naravno! Stala bih na tvoju stranu. Tim više što te poznajem, kao i njega!


NE, NE, NE Ivančice, ne izvrći mi riječi! Tamo si gore napisala da je po tebi nedobronamjerno sto zele maknuti s duznosti covjeka za kojeg smatraju da je krivo obavljao svoju duznost/posao. Tocka. Bez obzira bili oni u pravu ili ne u pogledu tog svog misljenja o njegovoj krivici, po meni je namjera micanja s duznosti osobe koja po je po njima krivo obavljala posao jako dobra namjera.
Shvacas li? Question Shvacas li na što ti prigovaram? Shvacas li zbog čega sam ti napisao da gledaš sto pišeš? Ne znam kako da ti to jasnije izrazim riječima nego što upravo jesam. Confused Shocked



_________________
I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)


Pridružen/a: 16. 04. 2003. (15:05:55)
Postovi: (255)16
Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
-18 = 43 - 61
Lokacija: ja sam ti ko zvrk - stalno sam drugdje

PostPostano: 17:03 čet, 8. 5. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="steelworker"]
NE, NE, NE Ivančice, ne izvrći mi riječi! Tamo si gore napisala da je po tebi nedobronamjerno sto zele maknuti s duznosti covjeka za kojeg smatraju da je krivo obavljao svoju duznost/posao. Tocka. Bez obzira bili oni u pravu ili ne u pogledu tog svog misljenja o njegovoj krivici, po meni je namjera micanja s duznosti osobe koja po je po njima krivo obavljala posao jako dobra namjera.
Shvacas li? :?: Shvacas li na što ti prigovaram? Shvacas li zbog čega sam ti napisao da gledaš sto pišeš? Ne znam kako da ti to jasnije izrazim riječima nego što upravo jesam. :? :shock:[/quote]

Ma tko ti izvrće riječi?!?!?!
Shvaćam ja sve. Mogu oni njega micat koliko god hoće, sve dok je to u granicama [color=red][b]ljudskosti[/b][/color]. Jel' ti mene shvaćaš? Jel mene uopće netko ovdje shvaća? Jesam li Pale sam na svijetu? Ako jesam, hoću li se ikad probuditi?
steelworker (napisa):

NE, NE, NE Ivančice, ne izvrći mi riječi! Tamo si gore napisala da je po tebi nedobronamjerno sto zele maknuti s duznosti covjeka za kojeg smatraju da je krivo obavljao svoju duznost/posao. Tocka. Bez obzira bili oni u pravu ili ne u pogledu tog svog misljenja o njegovoj krivici, po meni je namjera micanja s duznosti osobe koja po je po njima krivo obavljala posao jako dobra namjera.
Shvacas li? Question Shvacas li na što ti prigovaram? Shvacas li zbog čega sam ti napisao da gledaš sto pišeš? Ne znam kako da ti to jasnije izrazim riječima nego što upravo jesam. Confused Shocked


Ma tko ti izvrće riječi?!?!?!
Shvaćam ja sve. Mogu oni njega micat koliko god hoće, sve dok je to u granicama ljudskosti. Jel' ti mene shvaćaš? Jel mene uopće netko ovdje shvaća? Jesam li Pale sam na svijetu? Ako jesam, hoću li se ikad probuditi?



_________________
"Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4 ... 13, 14, 15  Sljedeće
Stranica 3 / 15.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
HR (Cro) by Ančica Sečan