Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Lord R Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:29 sri, 28. 12. 2005 Naslov: Zadaci s prijamnog ispita |
|
|
[color=blue]Mod edit: prebaceno iz [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5764]ovog[/url] topica.[/color]
Pozdrav svima!
Vidim da je tu o prijamnom bilo riječi pa ću se i ja nadovezati.
Da imam pitanje!
[b]1.P. [/b]Neki proizvod je najprije pojeftinio 10%, a zatim poskupio z 10%. U odnosu na prvobitnu cijenu nova cijena je ...
[b]1.O.[/b] Ja čim sam ga vidio uzeo sam jedan banalan primjer, nek je nešto koštalo 100kn, pojeftinilo 10% dakle 90kn i poskupilo 10% dakle 99kn.
Tako da je proizvod u odnosu na prvobitnu cijenu pojeftinio 1%, zar ne?
[b]2.P.[/b] Koji od slijedećih dvoznamenkastih brojeva ima svojstvo da. ako se podijeli sa svojom znamenkom jedinica daje ostatak 1?
[b]2.O[/b]
57:7=8 i ostatak 1
to je to?
jer 64:4= ... i ostatak 0
te 39:9=4 i ostatak 3
ili 75:5 = ... i ostatak 0
i zadnji 17:7 = 2 i ostatak 3.
[b]3.P[/b] Imam još jedan, u kojem mi nije stalo do rješenja koliko do uvida, znam da bi se ovo moglo rješavati preko skupova pa presjeka (Euler-Vennovim diagramima), razlika ...blabla, ali itko ima kakv drugi način na umu jer ove skupove nikada nismo radili, uvijek su se na neki način ispreskakali.
A zadatak glasi;
Od 100 turističkih agencija 50 ih organizira izlete u Rim, 52 izlete u Beč i 60 izlete u Prag. Nadalje 27 turističkih agencija organizira izlete u Rim i Pravg, 26 putovanja u sva tri grada. Koliko od tih 100 agencija ne organizira izlete u nijedan od navedenih gradova?
Mod edit: prebaceno iz ovog topica.
Pozdrav svima!
Vidim da je tu o prijamnom bilo riječi pa ću se i ja nadovezati.
Da imam pitanje!
1.P. Neki proizvod je najprije pojeftinio 10%, a zatim poskupio z 10%. U odnosu na prvobitnu cijenu nova cijena je ...
1.O. Ja čim sam ga vidio uzeo sam jedan banalan primjer, nek je nešto koštalo 100kn, pojeftinilo 10% dakle 90kn i poskupilo 10% dakle 99kn.
Tako da je proizvod u odnosu na prvobitnu cijenu pojeftinio 1%, zar ne?
2.P. Koji od slijedećih dvoznamenkastih brojeva ima svojstvo da. ako se podijeli sa svojom znamenkom jedinica daje ostatak 1?
2.O
to je to?
i zadnji 17:7 = 2 i ostatak 3.
3.P Imam još jedan, u kojem mi nije stalo do rješenja koliko do uvida, znam da bi se ovo moglo rješavati preko skupova pa presjeka (Euler-Vennovim diagramima), razlika ...blabla, ali itko ima kakv drugi način na umu jer ove skupove nikada nismo radili, uvijek su se na neki način ispreskakali.
A zadatak glasi;
Od 100 turističkih agencija 50 ih organizira izlete u Rim, 52 izlete u Beč i 60 izlete u Prag. Nadalje 27 turističkih agencija organizira izlete u Rim i Pravg, 26 putovanja u sva tri grada. Koliko od tih 100 agencija ne organizira izlete u nijedan od navedenih gradova?
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 0:21 čet, 29. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Lord R"]Vidim da je tu o prijamnom bilo riječi pa ću se i ja nadovezati.[/quote]
bilo bi bolje otvoriti novi topic sa 'pitanja i odgovori s prijemnog'
no, ajd da probam...
[quote="Lord R"][b]1.P. [/b]Neki proizvod je najprije pojeftinio 10%, a zatim poskupio z 10%. U odnosu na prvobitnu cijenu nova cijena je ...
[b]1.O.[/b] Ja čim sam ga vidio uzeo sam jedan banalan primjer, nek je nešto koštalo 100kn, pojeftinilo 10% dakle 90kn i poskupilo 10% dakle 99kn.
Tako da je proizvod u odnosu na prvobitnu cijenu pojeftinio 1%, zar ne?[/quote]
koliko mene sjecanje sluzi - yup... :g:
[quote="Lord R"][b]2.P.[/b] Koji od slijedećih dvoznamenkastih brojeva ima svojstvo da. ako se podijeli sa svojom znamenkom jedinica daje ostatak 1?
[b]2.O[/b]
to je to?
i zadnji 17:7 = 2 i ostatak 3.[/quote]
i opet - correct
mozda je zgodno da sada pripomenem da je nekad najbrzi nacin upravo rijesiti zadatak... a nekada se moze i sistemom eliminacija postici puno - brze rjesavanje - vise vremena za ostale :wink:
[quote="Lord R"][b]3.P[/b] Imam još jedan, u kojem mi nije stalo do rješenja koliko do uvida, znam da bi se ovo moglo rješavati preko skupova pa presjeka (Euler-Vennovim diagramima), razlika ...blabla, ali itko ima kakv drugi način na umu jer ove skupove nikada nismo radili, uvijek su se na neki način ispreskakali.
A zadatak glasi;
Od 100 turističkih agencija 50 ih organizira izlete u Rim, 52 izlete u Beč i 60 izlete u Prag. Nadalje 27 turističkih agencija organizira izlete u Rim i Pravg, 26 putovanja u sva tri grada. Koliko od tih 100 agencija ne organizira izlete u nijedan od navedenih gradova?[/quote]
iskreno, sve sto mi mozda i pada na pamet je preeetesko i komplicirano u odnosu na VE dijagrame...
fali mi koliko ih radi za rim-bec i prag-bec... ili mi fale rjesenja (pa se ide postupkom eliminacije)
Lord R (napisa): | Vidim da je tu o prijamnom bilo riječi pa ću se i ja nadovezati. |
bilo bi bolje otvoriti novi topic sa 'pitanja i odgovori s prijemnog'
no, ajd da probam...
Lord R (napisa): | 1.P. Neki proizvod je najprije pojeftinio 10%, a zatim poskupio z 10%. U odnosu na prvobitnu cijenu nova cijena je ...
1.O. Ja čim sam ga vidio uzeo sam jedan banalan primjer, nek je nešto koštalo 100kn, pojeftinilo 10% dakle 90kn i poskupilo 10% dakle 99kn.
Tako da je proizvod u odnosu na prvobitnu cijenu pojeftinio 1%, zar ne? |
koliko mene sjecanje sluzi - yup...
Lord R (napisa): | 2.P. Koji od slijedećih dvoznamenkastih brojeva ima svojstvo da. ako se podijeli sa svojom znamenkom jedinica daje ostatak 1?
2.O
to je to?
i zadnji 17:7 = 2 i ostatak 3. |
i opet - correct
mozda je zgodno da sada pripomenem da je nekad najbrzi nacin upravo rijesiti zadatak... a nekada se moze i sistemom eliminacija postici puno - brze rjesavanje - vise vremena za ostale
Lord R (napisa): | 3.P Imam još jedan, u kojem mi nije stalo do rješenja koliko do uvida, znam da bi se ovo moglo rješavati preko skupova pa presjeka (Euler-Vennovim diagramima), razlika ...blabla, ali itko ima kakv drugi način na umu jer ove skupove nikada nismo radili, uvijek su se na neki način ispreskakali.
A zadatak glasi;
Od 100 turističkih agencija 50 ih organizira izlete u Rim, 52 izlete u Beč i 60 izlete u Prag. Nadalje 27 turističkih agencija organizira izlete u Rim i Pravg, 26 putovanja u sva tri grada. Koliko od tih 100 agencija ne organizira izlete u nijedan od navedenih gradova? |
iskreno, sve sto mi mozda i pada na pamet je preeetesko i komplicirano u odnosu na VE dijagrame...
fali mi koliko ih radi za rim-bec i prag-bec... ili mi fale rjesenja (pa se ide postupkom eliminacije)
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Lord R Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 1:27 čet, 29. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Hvala Nesi, to mi je trebalo.
Naime, u mfl, koji mi je ujedno i izvor ovih zadataka navode kod 1.P. kao točan odgovor 9% i za 2.P. kao točan odgovor ponuđeni izbor (broj) 75, što ne vidim kako je moguće? Je li u pitanju igra riječi, nova/stara cijena?
Premda sam i sam bio spreman biti siguran u netočnost MFLovih riješenja pitam se kako mogu biti siguran da mi je kod 3.P. točan odgovor 0 ako oni npr. navode 12 i sl.
A što se tiče postavljanja zadatka 2.P., da palo mi je na pamet ono postavljanje jednadžve gdje se ostatak (zbroji) prikazuje kao x/y (što je trenutno manje bitno) i onda se rješava jednadžba ali eto... ovako se moglo i na pamet, a nekako mi se i čini da je to bio cilj jer kod PMF prijamnih često se navodi da se matematičari za njega ne trebaju spremati samo sa sobom ponjeti svoju dosjetljivost :) :P
U vezi 3. :oops:
Jedan mali djelić mi je izletio :D
Od 100 turističkih agencija 50 ih organizira izlete u Rim, 52 izlete u Beč i 60 izlete u Prag. Nadalje 27 turističkih agencija organizira izlete u Rim i Prag, 26 Rim i Beč, 30 u Beč i Prag. Konačno, 14 agencija organizira putovanja u sva tri grada. Koliko od tih 100 agencija ne organizira izlete u nijedan od navedenih gradova?
[quote="Nesi"]bilo bi bolje otvoriti novi topic sa 'pitanja i odgovori s prijemnog' [/quote]
Može, gdje predlažeš?
E, još jedno pitanje, kad nam je krenulo :D.
Ovako, imam jednu jednostavnu eksponencijalnu jednadžbu (koju ne znam kako da napišem na ovaj froum jer ne znam latex kod) za koju mi se traži, koliko ima pari rješenja.
[img]http://free-du.t-com.hr/ser/a.gif[/img]
Kada rješim, dobijem riješenja - (2,2) i (-1,-4)
To su dva! E sada, kako nikada nismo (ili se ja bar ne sjećam) radili x na x netko mi je rekao da kod takvih zadataka ima rješenje za eksponet i rješenje za bazu... hm...iako mi je to čudno malo budući da je rješenje eksponenta broj koji ''poništava'' tu jednadžbu odn. dovodi je na nultu, a sve na nultu je jedan :-|.
No, rješenja tvrde da ova jednadžbaima 3 takva uređena para.
koje je treće rješenje?
(1,4)?
Hvala Nesi, to mi je trebalo.
Naime, u mfl, koji mi je ujedno i izvor ovih zadataka navode kod 1.P. kao točan odgovor 9% i za 2.P. kao točan odgovor ponuđeni izbor (broj) 75, što ne vidim kako je moguće? Je li u pitanju igra riječi, nova/stara cijena?
Premda sam i sam bio spreman biti siguran u netočnost MFLovih riješenja pitam se kako mogu biti siguran da mi je kod 3.P. točan odgovor 0 ako oni npr. navode 12 i sl.
A što se tiče postavljanja zadatka 2.P., da palo mi je na pamet ono postavljanje jednadžve gdje se ostatak (zbroji) prikazuje kao x/y (što je trenutno manje bitno) i onda se rješava jednadžba ali eto... ovako se moglo i na pamet, a nekako mi se i čini da je to bio cilj jer kod PMF prijamnih često se navodi da se matematičari za njega ne trebaju spremati samo sa sobom ponjeti svoju dosjetljivost
U vezi 3.
Jedan mali djelić mi je izletio
Od 100 turističkih agencija 50 ih organizira izlete u Rim, 52 izlete u Beč i 60 izlete u Prag. Nadalje 27 turističkih agencija organizira izlete u Rim i Prag, 26 Rim i Beč, 30 u Beč i Prag. Konačno, 14 agencija organizira putovanja u sva tri grada. Koliko od tih 100 agencija ne organizira izlete u nijedan od navedenih gradova?
Nesi (napisa): | bilo bi bolje otvoriti novi topic sa 'pitanja i odgovori s prijemnog' |
Može, gdje predlažeš?
E, još jedno pitanje, kad nam je krenulo .
Ovako, imam jednu jednostavnu eksponencijalnu jednadžbu (koju ne znam kako da napišem na ovaj froum jer ne znam latex kod) za koju mi se traži, koliko ima pari rješenja.
Kada rješim, dobijem riješenja - (2,2) i (-1,-4)
To su dva! E sada, kako nikada nismo (ili se ja bar ne sjećam) radili x na x netko mi je rekao da kod takvih zadataka ima rješenje za eksponet i rješenje za bazu... hm...iako mi je to čudno malo budući da je rješenje eksponenta broj koji ''poništava'' tu jednadžbu odn. dovodi je na nultu, a sve na nultu je jedan .
koje je treće rješenje?
(1,4)?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 2:46 čet, 29. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Lord R"]Naime, u mfl, koji mi je ujedno i izvor ovih zadataka navode kod 1.P. kao točan odgovor 9% i za 2.P. kao točan odgovor ponuđeni izbor (broj) 75, što ne vidim kako je moguće? Je li u pitanju igra riječi, nova/stara cijena?
Premda sam i sam bio spreman biti siguran u netočnost MFLovih riješenja pitam se kako mogu biti siguran da mi je kod 3.P. točan odgovor 0 ako oni npr. navode 12 i sl.[/quote]
Cini mi se da su se ta rjesenja iz MFLa vec negdje spominjala kao problematicna... :? Krcko ce bolje znati. 8)
[quote="Lord R"]U vezi 3. :oops:
Jedan mali djelić mi je izletio :D
Od 100 turističkih agencija 50 ih organizira izlete u Rim, 52 izlete u Beč i 60 izlete u Prag. Nadalje 27 turističkih agencija organizira izlete u Rim i Prag, 26 Rim i Beč, 30 u Beč i Prag. Konačno, 14 agencija organizira putovanja u sva tri grada. Koliko od tih 100 agencija ne organizira izlete u nijedan od navedenih gradova?[/quote]
Ako zbrojis 50+52, onda si brojao sve koji idu u Rim i sve koji idu u Bec, ali si one koji idu i u Rim i u Bec brojao dva puta. Dakle, treba ih jednom oduzeti, pa onih koji idu u Rim ili Bec ima 50+52-26 = 76. 8)
Analogno ide za tri grada (promisli; nemoj uzeti zdravo za gotovo i bit ce ti jasno):
u neki od ta tri grada ide ovoliko agencija:
50+52+60-27-26-30+14 = 93
Ti ukupno imas 100 agencija, pa njih 100-93=7 ne ide niti u jedan od ta tri grada. 8)
[quote="Lord R"][quote="Nesi"]bilo bi bolje otvoriti novi topic sa 'pitanja i odgovori s prijemnog'[/quote]
Može, gdje predlažeš?[/quote]
[url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewforum.php?f=17]Ovdje[/url] ili [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewforum.php?f=64]ovdje[/url]. 8)
[quote="Lord R"]Ovako, imam jednu jednostavnu eksponencijalnu jednadžbu (koju ne znam kako da napišem na ovaj froum jer ne znam latex kod) za koju mi se traži, koliko ima pari rješenja.
[img]http://free-du.t-com.hr/ser/a.gif[/img][/quote]
[latex]x^{3x^2-3x-6} = 1 \\
xy = 4[/latex]
[quote="Lord R"]Kada rješim, dobijem riješenja - (2,2) i (-1,-4)
...
koje je treće rješenje?
(1,4)?[/quote]
Uvrstis i provjeris, ne? :D
[latex]1^{3 \cdot 1^2-3 \cdot 1-6} = 1^{-6} = 1 \\
1 \cdot 4 = 4[/latex]
Dakle, odgovara! :D
Lord R (napisa): | Naime, u mfl, koji mi je ujedno i izvor ovih zadataka navode kod 1.P. kao točan odgovor 9% i za 2.P. kao točan odgovor ponuđeni izbor (broj) 75, što ne vidim kako je moguće? Je li u pitanju igra riječi, nova/stara cijena?
Premda sam i sam bio spreman biti siguran u netočnost MFLovih riješenja pitam se kako mogu biti siguran da mi je kod 3.P. točan odgovor 0 ako oni npr. navode 12 i sl. |
Cini mi se da su se ta rjesenja iz MFLa vec negdje spominjala kao problematicna... Krcko ce bolje znati.
Lord R (napisa): | U vezi 3.
Jedan mali djelić mi je izletio
Od 100 turističkih agencija 50 ih organizira izlete u Rim, 52 izlete u Beč i 60 izlete u Prag. Nadalje 27 turističkih agencija organizira izlete u Rim i Prag, 26 Rim i Beč, 30 u Beč i Prag. Konačno, 14 agencija organizira putovanja u sva tri grada. Koliko od tih 100 agencija ne organizira izlete u nijedan od navedenih gradova? |
Ako zbrojis 50+52, onda si brojao sve koji idu u Rim i sve koji idu u Bec, ali si one koji idu i u Rim i u Bec brojao dva puta. Dakle, treba ih jednom oduzeti, pa onih koji idu u Rim ili Bec ima 50+52-26 = 76.
Analogno ide za tri grada (promisli; nemoj uzeti zdravo za gotovo i bit ce ti jasno):
Ti ukupno imas 100 agencija, pa njih 100-93=7 ne ide niti u jedan od ta tri grada.
Lord R (napisa): | Nesi (napisa): | bilo bi bolje otvoriti novi topic sa 'pitanja i odgovori s prijemnog' |
Može, gdje predlažeš? |
Ovdje ili ovdje.
Lord R (napisa): | Ovako, imam jednu jednostavnu eksponencijalnu jednadžbu (koju ne znam kako da napišem na ovaj froum jer ne znam latex kod) za koju mi se traži, koliko ima pari rješenja.
|
Lord R (napisa): | Kada rješim, dobijem riješenja - (2,2) i (-1,-4)
...
koje je treće rješenje?
(1,4)? |
Uvrstis i provjeris, ne?
Dakle, odgovara!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
nenad Moderator
|
Postano: 10:25 čet, 29. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Apropos rješavanja
[latex] x^{3x^2-3x-6}=1[/latex]
(druga jednadžba daje y kad se već zna x).
Kada je a^b=1?
Ako je a=1, ili ako je b=0 (i pritom a nije 0, jer je 0^0 u načelu nedefinirano).
Dakle, rješenja b=0 se dobivaju rješavajući kvadratnu jednadžbu, a x=1 je još jedno rješenje.
Naravno, y=4/x, i pritom x=0 ne može nastupiti zbog gornjeg.
Brojeve uvrstite sami.
- Nenad
Apropos rješavanja
(druga jednadžba daje y kad se već zna x).
Kada je a^b=1?
Ako je a=1, ili ako je b=0 (i pritom a nije 0, jer je 0^0 u načelu nedefinirano).
Dakle, rješenja b=0 se dobivaju rješavajući kvadratnu jednadžbu, a x=1 je još jedno rješenje.
Naravno, y=4/x, i pritom x=0 ne može nastupiti zbog gornjeg.
Brojeve uvrstite sami.
- Nenad
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 11:59 čet, 29. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="fireball"]by the way prijemni nije uopće toliko težek, nemoj bacat para na one vježbe jer ti neće puno koristit ako ne kužiš mate i fiz... to se meni desilo[/quote]Hehe, hvala! Ne planiram plaćati ništa osim par primjeraka prijamnog (čitaj: MFL) za vježbu:)
[quote="Vsego"]Ako zbrojis 50+52, onda si brojao sve koji idu u Rim i sve koji idu u Bec, ali si one koji idu i u Rim i u Bec brojao dva puta. Dakle, treba ih jednom oduzeti, pa onih koji idu u Rim ili Bec ima 50+52-26 = 76.
Ti ukupno imas 100 agencija, pa njih 100-93=7 ne ide niti u jedan od ta tri grada. [/quote]
Ahm, pa ovaj... ja sam nešto slično radio ali nisam dobio 7, niti 0 koliko oni navode kao točno rješenje. Ne znam, nije moguće da ja krivo gledam rješenje!? Samo su 1 stranu udaljena od zadatka... nije mi jasno. U zadatku odgvor pod C). 0 (je u rješenjima stavljen kao točan) a ne odgovor pod A.) 7. (za koji sam i ja uvjeren da je točan) :?
Hvala Nenadu na objašnjenju, jer, bio sam se pitao je li ima kakvo prvilo o broju uređenih (različitih) parova, jer da dođem do onog rješenja (1,4) mi je trebalo malo više razmišljanja (uključujuči izračunavanje postotka točnih rješenja u MFL), jer nije da sam se ikada u životu s tim susreo a i ne znam koliko bi se na prijamnom (bez rješenja) dvoumio zaokružiti odgvor 2 :). Ista stvar i sa mojim kolegama...
E i kod onog nenadoog primjera
a^b=1
Zašto ne bi vrijedilo za svaki a € R i b=0, jer svaki broj na nultu će zadovoljiti jednakost?
fireball (napisa): | by the way prijemni nije uopće toliko težek, nemoj bacat para na one vježbe jer ti neće puno koristit ako ne kužiš mate i fiz... to se meni desilo | Hehe, hvala! Ne planiram plaćati ništa osim par primjeraka prijamnog (čitaj: MFL) za vježbu:)
Vsego (napisa): | Ako zbrojis 50+52, onda si brojao sve koji idu u Rim i sve koji idu u Bec, ali si one koji idu i u Rim i u Bec brojao dva puta. Dakle, treba ih jednom oduzeti, pa onih koji idu u Rim ili Bec ima 50+52-26 = 76.
Ti ukupno imas 100 agencija, pa njih 100-93=7 ne ide niti u jedan od ta tri grada. |
Ahm, pa ovaj... ja sam nešto slično radio ali nisam dobio 7, niti 0 koliko oni navode kao točno rješenje. Ne znam, nije moguće da ja krivo gledam rješenje!? Samo su 1 stranu udaljena od zadatka... nije mi jasno. U zadatku odgvor pod C). 0 (je u rješenjima stavljen kao točan) a ne odgovor pod A.) 7. (za koji sam i ja uvjeren da je točan)
Hvala Nenadu na objašnjenju, jer, bio sam se pitao je li ima kakvo prvilo o broju uređenih (različitih) parova, jer da dođem do onog rješenja (1,4) mi je trebalo malo više razmišljanja (uključujuči izračunavanje postotka točnih rješenja u MFL), jer nije da sam se ikada u životu s tim susreo a i ne znam koliko bi se na prijamnom (bez rješenja) dvoumio zaokružiti odgvor 2 . Ista stvar i sa mojim kolegama...
E i kod onog nenadoog primjera
a^b=1
Zašto ne bi vrijedilo za svaki a € R i b=0, jer svaki broj na nultu će zadovoljiti jednakost?
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Lord R Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 0:25 čet, 12. 1. 2006 Naslov: Nastavak... |
|
|
Pozdravljam vas opet sve...
Evo u ove kasne sate sam se uhvatio opet prijamnog...
I opet rješim dva zadatka i gledam rješenja i niti jedan ne ispada točno, ne znam što da radim, mislim dva različita MFL-a pa da su u svakom toliko isfalivali, totalno gubim volju rješavati jer skoro sam 100% siguran u točnost tih zadataka. Jedan moj prijatelj čak i modele radio da bi si predočio i opet došao do istog netočnog rješenja koje pobija činjenice u zadatku.
Eh, sada, pitanje je, ima li bolji izvor s malo ... točnijim rješenjima, jer bitno mi je da su rješenja točna ako ništa za onaj zadatak x na x-tu u kojem nakon rješavanja mahinalno bi zaokružio 2 rješenja ne trazaći treće... a sada nakon ovoliko potvrđenih netočnosti mogao bi lako doći u situaciju nam se rješenja razilaze i kažem ''mah, oni su falili'' a zapravo baš u tom zadatku nisu... bla-bla...filozofiram :D.
E da se vratim na pitanje i odgovor, vjerojatno ćete me uputiti u skriptarnicu pokraj faxa ali nažalost nisam iz ZG a ni okolice... ima li kakav način ili nešto?
Jer žalosno mi je da kada pogledam prijamni vidim 20 zadataka iz mat, ovako od oko znam ih trenutno 15estak riješiti i kada rješim 10ih je ''[i]netočno[/i]'' pa vas maltretiram po forumu s onim najbanalnijim zadacima ...
Unaprijed hvala!
Pozdravljam vas opet sve...
Evo u ove kasne sate sam se uhvatio opet prijamnog...
I opet rješim dva zadatka i gledam rješenja i niti jedan ne ispada točno, ne znam što da radim, mislim dva različita MFL-a pa da su u svakom toliko isfalivali, totalno gubim volju rješavati jer skoro sam 100% siguran u točnost tih zadataka. Jedan moj prijatelj čak i modele radio da bi si predočio i opet došao do istog netočnog rješenja koje pobija činjenice u zadatku.
Eh, sada, pitanje je, ima li bolji izvor s malo ... točnijim rješenjima, jer bitno mi je da su rješenja točna ako ništa za onaj zadatak x na x-tu u kojem nakon rješavanja mahinalno bi zaokružio 2 rješenja ne trazaći treće... a sada nakon ovoliko potvrđenih netočnosti mogao bi lako doći u situaciju nam se rješenja razilaze i kažem ''mah, oni su falili'' a zapravo baš u tom zadatku nisu... bla-bla...filozofiram .
E da se vratim na pitanje i odgovor, vjerojatno ćete me uputiti u skriptarnicu pokraj faxa ali nažalost nisam iz ZG a ni okolice... ima li kakav način ili nešto?
Jer žalosno mi je da kada pogledam prijamni vidim 20 zadataka iz mat, ovako od oko znam ih trenutno 15estak riješiti i kada rješim 10ih je ''netočno'' pa vas maltretiram po forumu s onim najbanalnijim zadacima ...
Unaprijed hvala!
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Lord R Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
Postano: 12:16 čet, 12. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Salzem se s Nesi- dok got su ti ljudi voljni odgovarat, veseli se i pisi! Shvatit ces da si davez ako ti pitanja ne budu odgovorena (sto ce se desit, hm... Nikad?). Nije da se itko na ovom forumu brine je li vec napisao previse slicnih postova; a zadaci su uvijek dobrodosli (posebno srednjoskolski, za dizanje morala- ooo, pa ja sve to znaaam :) )...
Salzem se s Nesi- dok got su ti ljudi voljni odgovarat, veseli se i pisi! Shvatit ces da si davez ako ti pitanja ne budu odgovorena (sto ce se desit, hm... Nikad?). Nije da se itko na ovom forumu brine je li vec napisao previse slicnih postova; a zadaci su uvijek dobrodosli (posebno srednjoskolski, za dizanje morala- ooo, pa ja sve to znaaam )...
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
mea Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Lord R Forumaš(ica)
Spol:
|