Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
cinik Forumaš(ica)
Pridružen/a: 27. 04. 2003. (23:34:09) Postovi: (1FB)16
Spol:
Lokacija: /proc/sys/cpu/
|
Postano: 15:56 pon, 16. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]
E Hans, sjecas se onog šrot vina starog 20 godina kojeg sam zaklao na obrani? Pitam te zato sto se ja ne sjecam... sjecam se samo da sam ga pio i nisam se otrovao, ali okusa se ne sjecam. Ti si bio tamo, ili je to bila halucinacija izazvana sumljivim napitkom?[/quote]
Racunajuci kakvo je to bilo vino, cudi me da se itko izvukao ziv s tvoje obrane. Imalo je okus slatkastog octa, sa jos pokojom komponentom okusa stare cokolade (okus "prasine")...
u svakom slucaju, da nije bilo 20g staro i time fora, mislim da bi te trebalo zatvoriti zbog pokusaja ubojstva vecine prisutnih na toj proslavi (sjecam se da si tocio to profesoru Poloniju i meni, a i ostalima, pa dakle...).
'ave fun!
Sinisa
krcko (napisa): |
E Hans, sjecas se onog šrot vina starog 20 godina kojeg sam zaklao na obrani? Pitam te zato sto se ja ne sjecam... sjecam se samo da sam ga pio i nisam se otrovao, ali okusa se ne sjecam. Ti si bio tamo, ili je to bila halucinacija izazvana sumljivim napitkom? |
Racunajuci kakvo je to bilo vino, cudi me da se itko izvukao ziv s tvoje obrane. Imalo je okus slatkastog octa, sa jos pokojom komponentom okusa stare cokolade (okus "prasine")...
u svakom slucaju, da nije bilo 20g staro i time fora, mislim da bi te trebalo zatvoriti zbog pokusaja ubojstva vecine prisutnih na toj proslavi (sjecam se da si tocio to profesoru Poloniju i meni, a i ostalima, pa dakle...).
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
raspjevani_opat Forumaš(ica)
Pridružen/a: 04. 02. 2005. (12:42:04) Postovi: (E5)16
|
|
[Vrh] |
|
jazzmin Forumaš(ica)
Pridružen/a: 16. 01. 2006. (19:13:17) Postovi: (18)16
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Ashley Forumaš(ica)
Pridružen/a: 30. 04. 2004. (22:54:03) Postovi: (77)16
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Ashley Forumaš(ica)
Pridružen/a: 30. 04. 2004. (22:54:03) Postovi: (77)16
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
Pridružen/a: 07. 10. 2002. (15:57:59) Postovi: (18B3)16
|
Postano: 0:22 uto, 17. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="cinik"]Imalo je okus slatkastog octa, sa jos pokojom komponentom okusa stare cokolade (okus "prasine")... [/quote]
Aceto balsamico :noidea:
[quote="cinik"]u svakom slucaju, da nije bilo 20g staro i time fora, mislim da bi te trebalo zatvoriti zbog pokusaja ubojstva vecine prisutnih na toj proslavi (sjecam se da si tocio to profesoru Poloniju i meni, a i ostalima, pa dakle...).[/quote]
Ja se samo sjecam da sam ga probao i onda se vise ne sjecam previse. Valjda sam ga nudio, al nije bilo puno zainteresiranih. Na kraju sam morao proliti onaj ostatak koji se nije mogao popiti jer je promijenio agregatno stanje. Osim sto je redefinirao pojam "talog", zastopao je lavabo :mrgreen:
cinik (napisa): | Imalo je okus slatkastog octa, sa jos pokojom komponentom okusa stare cokolade (okus "prasine")... |
Aceto balsamico
cinik (napisa): | u svakom slucaju, da nije bilo 20g staro i time fora, mislim da bi te trebalo zatvoriti zbog pokusaja ubojstva vecine prisutnih na toj proslavi (sjecam se da si tocio to profesoru Poloniju i meni, a i ostalima, pa dakle...). |
Ja se samo sjecam da sam ga probao i onda se vise ne sjecam previse. Valjda sam ga nudio, al nije bilo puno zainteresiranih. Na kraju sam morao proliti onaj ostatak koji se nije mogao popiti jer je promijenio agregatno stanje. Osim sto je redefinirao pojam "talog", zastopao je lavabo
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
mpavic Forumaš(ica)
Pridružen/a: 03. 01. 2006. (18:44:52) Postovi: (1C)16
|
Postano: 1:01 uto, 17. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Kad me se vec prozvalo kao geofizicara.... Da se javim....
Na kraju krajeva, sve ovisi kakva vina volite: crna, bijela, rose.... Ili suha, polusuha, slatka, desertna....
Osobno najvise volim plavce... Plavci su jaka vina, bogata tanimom i alkoholom (cesto i do 15%), vocnih okusa koja znaju pocesto biti predivlja i pregruba za istancan ukus nekoga tko nije navikao na takva vina. Slazem se s Hansom da su mi trenutacno najbolji plavci od Plenkovica, no mislim da on ima itekakvi bias spram peljeskih plavaca.... Neki su vec naveli dobre plavce male s polozaja Dingac, Postup, Postup - donja banda... No svakako bi preporucio i Milosev Stagnum ili Grgicev Plavac mali koji su fenomenalni no ipak novcano malo precjenjeni (cca. 200kn)... S kasnim berbama i barrique okusima kod plavaca treba biti oprezan jer su to ionako vec sama po sebi teska vina... Pocetne verzije barrique plavca s polozaja Ivan Dolac na Hvaru su u pocetku bile lose da bi danas se poprilicno usavrsili u proizvodnji no najbolje zaokruzeno vino takve vrste mi je od Plenkovica.... Cak mi je bolje i od njegovog Grand Crua u cijem pripremanju su mu pomogli enolozi iz Svicarske...
Ostale plavci su vec spomenuti, no istaknuo bi jos jednom Faros barrique (best buy cca. 80kn)... Vrlo kopleksno i doradjeno vino odlicnih okusa... Takodjer bi istaknuo Postupe privatnih vinara Antunovica i Radovica (cca, 100kn)... Antunovic mi je stvarno odlican, dok mi je od Radovica bio malo pretrpak za moj okus mo i dalje odlicno vino... Probah jos i Postup Madirazzu (isto cca. 100kn) no nije me nesto impresionirao...
Od Postupa mi je i dalje najdrazi onaj koji budi uspomene sa dodiplomskog studija, a to je Postup - donja banda (92 kn u Vrutku)... Fenomenalno pitko i fino vino, usaglasenih karakteristika i tanina... Ne previse jako u alkoholu (od 13- 14.5%)... Nazalost, zadnja cuvena berba je bila u 90tima.... Mozda ga znate po zutoj etiketi koju su prosle godine promijenili u bijelu ispod koje sada pise "The art of winemaking"...
Od crnih vina iz Dalmacije bi svakako spomenuo jos i Primostenski Babic, koji se uzgaja u vinogradima gdje cokote okruzuje kameni zidici koji su od UNESCO-a proglaseni kao spomenici ljudskom trudu ili radu...
Od bijelih dalmatinskih vina bi svakako spoemnuo Vugavu Visku (koja je trenutacno best buy - kosta cca. 30kn), Posip (najbolji mi je sa podrucja Care - cca. 75kn), Rukatac.... Od sjevernijih vina izdvojio bi samo Zaltnu Vrbnicku zlahtinu (cca. 50kn) koja mi mami lijepe uspomene jos od davnih srednjoskolskih opijanja.... Sva navedena bijela vina su suha i poprilicno jaka....
Od poluslathih i slatkih vina u Dalmaciji, istaknuo bi nas Prosek kao jedan od nedovoljno iskoristenih izvoznih proizvoda...
Istra.... Istarski vinari su se itekako poboljsali zadnjih godina... Nemaj tako dobro grozdje, no puno su bolji podrumari od Dalmatinaca... Iako, vecinom pijem juznija vina od istarskih bi preporucio nekoliko vinara... Glavne sorte su im Malvazija (bijelo) i Teran (crno) vino... Matosevic (odlicna Malvazija i Alba - bijela suha vina cca. 70kn), Kozlovic (fenomenalan Muskat - polusuho do poluslatko cca. 80kn), Degrassi (isto fenomenalan Muskat - cca. 80kn), Pilato i jos neki drugi mladi proizvodjaci...
Kontinentalna RH nema toliko uslova za uzgajanje crnih vina poput plavaca vec su zastupljenije bijele sorte poput grasevine, traminca, pinota (bijeli i sivi), rajnski rizling, chardonney... Postoji nesto crnih sorti poput Frankovke i Crnog pinota no nisu toliko popularne...
Ukoliko krenemo od istoka svakako moram spomenuti Ilocke podrume i njihov traminac (cca. 50kn), a pogotovo negova kasna berba (cca. 80kn)... Traminac je mirisavo, bijelo vino specificnog mirisa i cesto vrlo slatkog okusa... Sluzen je na krundibi kraljice Elizabete II...
Zatim Enjegi i Zdjelarevic imaju odlicna vina pogotovo kasne berbe (volim vise polusuha bijela vina)... Istaknuo bi svakako Enjegijevu kasnu berbu Rajnskog rizlinga (cca. 70kn)... Jedan od velikih proizodjaca su i Kutjevacki podrumi sa poprilicno dobrim vinima koja nisu preskupa (cca. 30 - 70kn) ... Istaknuo bi Pinot Crni de Gotho (cca. 60kn) koji mi je jako pasao za razliku od njihovog obicnog crnog pinota (cca. 50kn) koji mi je uvijek nekako prekiseo za moj ukus....
Nisam neki veliki ljubitelj grasevine, no jedna kasna berba grasevine od Moslavackog vinara Jakobovica mi je bila apsolutno fenomenalna... Kod njega smo te butelje nabavljali po 50tak kn... Ne znam koliko dodju u maloprodaji...
Podrum Mladina mi je isto tako imao dobra vina po pristupacnim cijenama... Nazalost nesto im se desilo zadnjih par godina pa su mi se malo pokvarili... Ne znam tocno sto im se tocno desilo sa kvaliteto (nekad su imali dobru selekciju vrhunskih vina, no ne sjecam se koja im je zadnja berba bila vrhunska...)
Od Orahovice sam pio Zeleni Rizvanac (cca. 60kn) i na Mihinoj diplomi mislim da je imao Pinot koji je bio vrlo pitak...
Jos bi istaknuo dva meni draga vinara... Dragu Rezeka i Bobnjara... Bobnjarova nagradjivana grasevina mi je bila druga grasevina (pored kasne Jakoboviceve) koja mi se jako svidjela...
Evo.... Ova selekcija pokriva moj ukus po regijama...
Pozdravi...
Kad me se vec prozvalo kao geofizicara.... Da se javim....
Na kraju krajeva, sve ovisi kakva vina volite: crna, bijela, rose.... Ili suha, polusuha, slatka, desertna....
Osobno najvise volim plavce... Plavci su jaka vina, bogata tanimom i alkoholom (cesto i do 15%), vocnih okusa koja znaju pocesto biti predivlja i pregruba za istancan ukus nekoga tko nije navikao na takva vina. Slazem se s Hansom da su mi trenutacno najbolji plavci od Plenkovica, no mislim da on ima itekakvi bias spram peljeskih plavaca.... Neki su vec naveli dobre plavce male s polozaja Dingac, Postup, Postup - donja banda... No svakako bi preporucio i Milosev Stagnum ili Grgicev Plavac mali koji su fenomenalni no ipak novcano malo precjenjeni (cca. 200kn)... S kasnim berbama i barrique okusima kod plavaca treba biti oprezan jer su to ionako vec sama po sebi teska vina... Pocetne verzije barrique plavca s polozaja Ivan Dolac na Hvaru su u pocetku bile lose da bi danas se poprilicno usavrsili u proizvodnji no najbolje zaokruzeno vino takve vrste mi je od Plenkovica.... Cak mi je bolje i od njegovog Grand Crua u cijem pripremanju su mu pomogli enolozi iz Svicarske...
Ostale plavci su vec spomenuti, no istaknuo bi jos jednom Faros barrique (best buy cca. 80kn)... Vrlo kopleksno i doradjeno vino odlicnih okusa... Takodjer bi istaknuo Postupe privatnih vinara Antunovica i Radovica (cca, 100kn)... Antunovic mi je stvarno odlican, dok mi je od Radovica bio malo pretrpak za moj okus mo i dalje odlicno vino... Probah jos i Postup Madirazzu (isto cca. 100kn) no nije me nesto impresionirao...
Od Postupa mi je i dalje najdrazi onaj koji budi uspomene sa dodiplomskog studija, a to je Postup - donja banda (92 kn u Vrutku)... Fenomenalno pitko i fino vino, usaglasenih karakteristika i tanina... Ne previse jako u alkoholu (od 13- 14.5%)... Nazalost, zadnja cuvena berba je bila u 90tima.... Mozda ga znate po zutoj etiketi koju su prosle godine promijenili u bijelu ispod koje sada pise "The art of winemaking"...
Od crnih vina iz Dalmacije bi svakako spomenuo jos i Primostenski Babic, koji se uzgaja u vinogradima gdje cokote okruzuje kameni zidici koji su od UNESCO-a proglaseni kao spomenici ljudskom trudu ili radu...
Od bijelih dalmatinskih vina bi svakako spoemnuo Vugavu Visku (koja je trenutacno best buy - kosta cca. 30kn), Posip (najbolji mi je sa podrucja Care - cca. 75kn), Rukatac.... Od sjevernijih vina izdvojio bi samo Zaltnu Vrbnicku zlahtinu (cca. 50kn) koja mi mami lijepe uspomene jos od davnih srednjoskolskih opijanja.... Sva navedena bijela vina su suha i poprilicno jaka....
Od poluslathih i slatkih vina u Dalmaciji, istaknuo bi nas Prosek kao jedan od nedovoljno iskoristenih izvoznih proizvoda...
Istra.... Istarski vinari su se itekako poboljsali zadnjih godina... Nemaj tako dobro grozdje, no puno su bolji podrumari od Dalmatinaca... Iako, vecinom pijem juznija vina od istarskih bi preporucio nekoliko vinara... Glavne sorte su im Malvazija (bijelo) i Teran (crno) vino... Matosevic (odlicna Malvazija i Alba - bijela suha vina cca. 70kn), Kozlovic (fenomenalan Muskat - polusuho do poluslatko cca. 80kn), Degrassi (isto fenomenalan Muskat - cca. 80kn), Pilato i jos neki drugi mladi proizvodjaci...
Kontinentalna RH nema toliko uslova za uzgajanje crnih vina poput plavaca vec su zastupljenije bijele sorte poput grasevine, traminca, pinota (bijeli i sivi), rajnski rizling, chardonney... Postoji nesto crnih sorti poput Frankovke i Crnog pinota no nisu toliko popularne...
Ukoliko krenemo od istoka svakako moram spomenuti Ilocke podrume i njihov traminac (cca. 50kn), a pogotovo negova kasna berba (cca. 80kn)... Traminac je mirisavo, bijelo vino specificnog mirisa i cesto vrlo slatkog okusa... Sluzen je na krundibi kraljice Elizabete II...
Zatim Enjegi i Zdjelarevic imaju odlicna vina pogotovo kasne berbe (volim vise polusuha bijela vina)... Istaknuo bi svakako Enjegijevu kasnu berbu Rajnskog rizlinga (cca. 70kn)... Jedan od velikih proizodjaca su i Kutjevacki podrumi sa poprilicno dobrim vinima koja nisu preskupa (cca. 30 - 70kn) ... Istaknuo bi Pinot Crni de Gotho (cca. 60kn) koji mi je jako pasao za razliku od njihovog obicnog crnog pinota (cca. 50kn) koji mi je uvijek nekako prekiseo za moj ukus....
Nisam neki veliki ljubitelj grasevine, no jedna kasna berba grasevine od Moslavackog vinara Jakobovica mi je bila apsolutno fenomenalna... Kod njega smo te butelje nabavljali po 50tak kn... Ne znam koliko dodju u maloprodaji...
Podrum Mladina mi je isto tako imao dobra vina po pristupacnim cijenama... Nazalost nesto im se desilo zadnjih par godina pa su mi se malo pokvarili... Ne znam tocno sto im se tocno desilo sa kvaliteto (nekad su imali dobru selekciju vrhunskih vina, no ne sjecam se koja im je zadnja berba bila vrhunska...)
Od Orahovice sam pio Zeleni Rizvanac (cca. 60kn) i na Mihinoj diplomi mislim da je imao Pinot koji je bio vrlo pitak...
Jos bi istaknuo dva meni draga vinara... Dragu Rezeka i Bobnjara... Bobnjarova nagradjivana grasevina mi je bila druga grasevina (pored kasne Jakoboviceve) koja mi se jako svidjela...
Evo.... Ova selekcija pokriva moj ukus po regijama...
Pozdravi...
_________________ On je bio zao.........
Zadnja promjena: mpavic; 1:26 uto, 17. 1. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
mpavic Forumaš(ica)
Pridružen/a: 03. 01. 2006. (18:44:52) Postovi: (1C)16
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
Pridružen/a: 07. 11. 2002. (22:46:38) Postovi: (2F9)16
|
|
[Vrh] |
|
Ashley Forumaš(ica)
Pridružen/a: 30. 04. 2004. (22:54:03) Postovi: (77)16
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mpavic Forumaš(ica)
Pridružen/a: 03. 01. 2006. (18:44:52) Postovi: (1C)16
|
Postano: 0:01 sri, 18. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Bok....
Hvala na komentarima, no ne smatram se ekspertom za vina... Moji postovi su vise produkt ljubavi prema kulturi vina koju razvijam vec skoro jedno desetljece...
Problem danasnjih vina je da su im cijene rasle puno brze nego place i prihodi ljudima tako da je njihova dostuponost obicnom gradjaninu u biti drasticno time pala.... Sjecam se kasnih devedesetih kada je Postup -donja banda kostao 50-60kn, Zlatna zlahtina iz Vrnbnika je bila oko 30kn, a u mojem drustvu prijatelja su se vodile zustre rasprave da li Grgicev plavac mali iz '97 vrijedi tada nevjerojatnih 100kn... Od onda su cijene vina otisle za duplo i vise je tesko naci postenog plavca ispod 90tak kn...
Sto se tice cijena kod privatnih vinara za slucajne prolaznike.... Cijene znaju biti u prosjeku puno jeftinije... Uzmimo samo obican Plenkovicev Zlatan Plavac... U Zagrebu je cca. 90kn, u Kerumu na Hvaru je 70kn, a kod samog sjora Plenkovica je, koliko ono Hans, cca 60tak kuna?... Tako da se itekako isplati ici u posjet vinarima...
Otac mi je prosle godine bio na nekom tvrtkinom tecaju koji se odrzavao u hotelu od Enjegija... Doma je donio dosta njegovih boca koje nije tako lako naci u maloprodaji i koje su bile znatno jeftinije no ne sjecam se koliko....
Bok....
Hvala na komentarima, no ne smatram se ekspertom za vina... Moji postovi su vise produkt ljubavi prema kulturi vina koju razvijam vec skoro jedno desetljece...
Problem danasnjih vina je da su im cijene rasle puno brze nego place i prihodi ljudima tako da je njihova dostuponost obicnom gradjaninu u biti drasticno time pala.... Sjecam se kasnih devedesetih kada je Postup -donja banda kostao 50-60kn, Zlatna zlahtina iz Vrnbnika je bila oko 30kn, a u mojem drustvu prijatelja su se vodile zustre rasprave da li Grgicev plavac mali iz '97 vrijedi tada nevjerojatnih 100kn... Od onda su cijene vina otisle za duplo i vise je tesko naci postenog plavca ispod 90tak kn...
Sto se tice cijena kod privatnih vinara za slucajne prolaznike.... Cijene znaju biti u prosjeku puno jeftinije... Uzmimo samo obican Plenkovicev Zlatan Plavac... U Zagrebu je cca. 90kn, u Kerumu na Hvaru je 70kn, a kod samog sjora Plenkovica je, koliko ono Hans, cca 60tak kuna?... Tako da se itekako isplati ici u posjet vinarima...
Otac mi je prosle godine bio na nekom tvrtkinom tecaju koji se odrzavao u hotelu od Enjegija... Doma je donio dosta njegovih boca koje nije tako lako naci u maloprodaji i koje su bile znatno jeftinije no ne sjecam se koliko....
_________________ On je bio zao.........
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)
Pridružen/a: 02. 10. 2005. (12:27:11) Postovi: (1A8)16
Spol:
Lokacija: ..behind blue eyes..
|
Postano: 10:27 sri, 18. 1. 2006 Naslov: |
|
|
mi smo bili prije neke 2 godine u Francuskoj.. posjetili smo sampanj podrume i prosli kroz sve procedure izrade finih sampanjaca i obuke kako znat dal je dobar i bla bla...(njumy) degustacija je bila najbolja :twisted:
fora u svemu je bila, kad smo bili u zgradi UNESCA imali koncert, veleposlanici i sl ljudi su pili nasa vina.... jako su im bila dobra (neznam tocno koja, nekak mi je bilo sve u magli, i vrtilo se velikom brzinom.. :roll: )
ali, najbolje od svega je bilo [color=blue]vino od jabuke [/color]kojeg sam tamo probala.. nesto prefino.. slatko onak taman.. stvarno njumy^n..
ja jako volim slatke napitke.. :D
mi smo bili prije neke 2 godine u Francuskoj.. posjetili smo sampanj podrume i prosli kroz sve procedure izrade finih sampanjaca i obuke kako znat dal je dobar i bla bla...(njumy) degustacija je bila najbolja
fora u svemu je bila, kad smo bili u zgradi UNESCA imali koncert, veleposlanici i sl ljudi su pili nasa vina.... jako su im bila dobra (neznam tocno koja, nekak mi je bilo sve u magli, i vrtilo se velikom brzinom.. )
ali, najbolje od svega je bilo vino od jabuke kojeg sam tamo probala.. nesto prefino.. slatko onak taman.. stvarno njumy^n..
ja jako volim slatke napitke..
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
Pridružen/a: 07. 10. 2002. (15:57:59) Postovi: (18B3)16
|
|
[Vrh] |
|
raspjevani_opat Forumaš(ica)
Pridružen/a: 04. 02. 2005. (12:42:04) Postovi: (E5)16
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Pridružen/a: 06. 10. 2002. (22:07:09) Postovi: (3560)16
Spol:
Lokacija: /sbin/init
|
|
[Vrh] |
|
raspjevani_opat Forumaš(ica)
Pridružen/a: 04. 02. 2005. (12:42:04) Postovi: (E5)16
|
|
[Vrh] |
|
mpavic Forumaš(ica)
Pridružen/a: 03. 01. 2006. (18:44:52) Postovi: (1C)16
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)
Pridružen/a: 02. 10. 2005. (12:27:11) Postovi: (1A8)16
Spol:
Lokacija: ..behind blue eyes..
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)
Pridružen/a: 27. 04. 2003. (23:34:09) Postovi: (1FB)16
Spol:
Lokacija: /proc/sys/cpu/
|
Postano: 17:33 pon, 23. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="mpavic"]Uzmimo samo obican Plenkovicev Zlatan Plavac... U Zagrebu je cca. 90kn, u Kerumu na Hvaru je 70kn, a kod samog sjora Plenkovica je, koliko ono Hans, cca 60tak kuna?... [/quote]
njet... Kerum na Hvaru -- 112 (ljetos!), kod Plenkija cca. 70. Barrique, ofkors.
'ave fun!
Sinisa
mpavic (napisa): | Uzmimo samo obican Plenkovicev Zlatan Plavac... U Zagrebu je cca. 90kn, u Kerumu na Hvaru je 70kn, a kod samog sjora Plenkovica je, koliko ono Hans, cca 60tak kuna?... |
njet... Kerum na Hvaru – 112 (ljetos!), kod Plenkija cca. 70. Barrique, ofkors.
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
|