Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:12 ned, 22. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="koryanshea"]1. Jel stvarno onaj tko padne jedan kolokvij zasluzuje pasti godinu?[/quote]
Nije li tocka 1 uzidana u Statut Sveucilista? :-k Ne da mi se traziti, ali mislim da pise nesto u stilu da je uvjet za upis vise godine da student polozi sve upisane ob(a)veze iz aktualne godine... :|[/quote]
pa da. ali nije receno "tko padne jedan kolegij" nego "tko padne jedan kolokvij". a svaki kolegij ima dva kolokvija. mozda bi zaista bilo bolje da se ne gleda prolaz iz svakog kolokvija pojedinacno, nego prolaz na oba kolokvija zajedno. na taj se nacin ljudi bar ne moraju vec u 12. mjesecu sudarit sa cinjenicom da su pali godinu.
[quote="layla"]enivej, kak sam ja sad skontala, nema sanse da se ista izmjeni ovaj semestar[/quote]
ima sanse da iduci semestar bude bolje! ima ima!
vsego (napisa): | koryanshea (napisa): | 1. Jel stvarno onaj tko padne jedan kolokvij zasluzuje pasti godinu? |
Nije li tocka 1 uzidana u Statut Sveucilista? Ne da mi se traziti, ali mislim da pise nesto u stilu da je uvjet za upis vise godine da student polozi sve upisane ob(a)veze iz aktualne godine...  |
pa da. ali nije receno "tko padne jedan kolegij" nego "tko padne jedan kolokvij". a svaki kolegij ima dva kolokvija. mozda bi zaista bilo bolje da se ne gleda prolaz iz svakog kolokvija pojedinacno, nego prolaz na oba kolokvija zajedno. na taj se nacin ljudi bar ne moraju vec u 12. mjesecu sudarit sa cinjenicom da su pali godinu.
layla (napisa): | enivej, kak sam ja sad skontala, nema sanse da se ista izmjeni ovaj semestar |
ima sanse da iduci semestar bude bolje! ima ima!
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
Zadnja promjena: koryanshea; 21:31 ned, 22. 1. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 21:23 ned, 22. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="koryanshea"]ali nije receno "tko padne jedan kolegij" nego "tko padne jedan kolokvij". a svaki kolegij ima dva kolokvija.[/quote]
Ajmo onda biti posteni i reci da imas dva redovita i dva popravna kolokvija, sto znaci da kolegij padnes tek ako padnes neki od redovitih [b]i pripadni popravni kolokvij[/b]. :roll: A to znaci da moras pasti [b]barem dva[/b] kolokvija da bi pala kolegij. 8)
(Ne pricam o opravdano bolesnima koji nisu ni izlazili na kolokvije; to se valjda rjesava molbama)
Druga je stvar premali razmak izmedju redovitog kolokvija i popravka. :( Znas i sama koji je moj protuprijedlog na Vijecu bio, ali je odbijen. :( Ja i dalje smatram da je bio daleko bolji i za studente i za asistente. :D
[quote="koryanshea"]mozda bi zaista bilo bolje da se ne gleda prolaz iz svakog kolokvija pojedinacno, nego prolaz na oba kolokvija zajedno. na taj se nacin ljudi bar ne moraju vec u 12. mjesecu sudarit sa cinjenicom da su pali godinu.[/quote]
Po cemu je 2. mjesec bolji od 12.? :-k Hocemo li onda povuci argument da se ljudi ne moraju vec u 2. mjesecu suociti s padom, nego treba [tt]<ne znam sto>[/tt] i ostaviti pad za 6. ili 9. mjesec? :roll:
Razumijem zelju da se ovo rijesi, ali argumenti su vam pogresni. :( Ako padnes na lijecnickom u auto-skoli - pala si u startu jer ne zadovoljavas kriterije. :? Ovdje, analogno, ne zadovoljis na pocetku ono sto ti treba za dalje - padas. :(
koryanshea (napisa): | ali nije receno "tko padne jedan kolegij" nego "tko padne jedan kolokvij". a svaki kolegij ima dva kolokvija. |
Ajmo onda biti posteni i reci da imas dva redovita i dva popravna kolokvija, sto znaci da kolegij padnes tek ako padnes neki od redovitih i pripadni popravni kolokvij. A to znaci da moras pasti barem dva kolokvija da bi pala kolegij.
(Ne pricam o opravdano bolesnima koji nisu ni izlazili na kolokvije; to se valjda rjesava molbama)
Druga je stvar premali razmak izmedju redovitog kolokvija i popravka. Znas i sama koji je moj protuprijedlog na Vijecu bio, ali je odbijen. Ja i dalje smatram da je bio daleko bolji i za studente i za asistente.
koryanshea (napisa): | mozda bi zaista bilo bolje da se ne gleda prolaz iz svakog kolokvija pojedinacno, nego prolaz na oba kolokvija zajedno. na taj se nacin ljudi bar ne moraju vec u 12. mjesecu sudarit sa cinjenicom da su pali godinu. |
Po cemu je 2. mjesec bolji od 12.? Hocemo li onda povuci argument da se ljudi ne moraju vec u 2. mjesecu suociti s padom, nego treba <ne znam sto> i ostaviti pad za 6. ili 9. mjesec?
Razumijem zelju da se ovo rijesi, ali argumenti su vam pogresni. Ako padnes na lijecnickom u auto-skoli - pala si u startu jer ne zadovoljavas kriterije. Ovdje, analogno, ne zadovoljis na pocetku ono sto ti treba za dalje - padas.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 23:28 ned, 22. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Pitanje je sto su KONSTRUKTIVNI prijedlozi. Kao sto Vsego rece, bilo bi dobro cuti misljenja tipa "trebalo bi dati studentima jos jedan tjedan pauze izmedu prvog i popravnog, a taj tjedan bi se mogao naci onda i onda", radije nego nesto u stilu "bolonja je bez veze jer je uvedena prenaglo".
Pitanje je sto se moze uciniti u iducim semestrima/godinama da bi bila bolja, a ne tko je sto skrivio.
Kako biste vi organizirali ocjenjivanje? Kako biste slozili raspored predavanja, kolokvija i usmenih (ulazni parametri su da godina ima 52 tjedna, a svaki semestar 15 tjedana nastave)? Koji od nacina predavanja/ocjenjivanja zadaca (mislim da ih ima vise) vam se cini najbolji? Koji su konkretni komentari na konkretne nacine ocjenjivanja n pojedinim kolegijima?
Pitanje je sto su KONSTRUKTIVNI prijedlozi. Kao sto Vsego rece, bilo bi dobro cuti misljenja tipa "trebalo bi dati studentima jos jedan tjedan pauze izmedu prvog i popravnog, a taj tjedan bi se mogao naci onda i onda", radije nego nesto u stilu "bolonja je bez veze jer je uvedena prenaglo".
Pitanje je sto se moze uciniti u iducim semestrima/godinama da bi bila bolja, a ne tko je sto skrivio.
Kako biste vi organizirali ocjenjivanje? Kako biste slozili raspored predavanja, kolokvija i usmenih (ulazni parametri su da godina ima 52 tjedna, a svaki semestar 15 tjedana nastave)? Koji od nacina predavanja/ocjenjivanja zadaca (mislim da ih ima vise) vam se cini najbolji? Koji su konkretni komentari na konkretne nacine ocjenjivanja n pojedinim kolegijima?
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 10:35 uto, 24. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Postoje stvari koje su odlucene na nivou ministarstvo, postoje stvari koje su odlucene na nivou sveucilista, postoje stvari koje su odlucene na nivou fakulteta i postoje stvari koje su odlucene na nivou kolegija.
Ako cu ja drzati kolegije na 1.godini koje sam drzala ove godine, spremna sam poslusati svaki prijedlog i kritiku studenata i raspraviti i pokusati provesti sve ideje koje se pritom pojave sa drugim nastavnicima na tom kolegiju. To je na nivou kolegija. Isto tako, ako na FV ili VVS dode bilo koji razuman prijedlog za poboljsanje kvalitete nastave kojeg vasi studentski predstavnici budu zagovarali, mogu tu racunati i na moj glas.
Nazalost, za obje stvari vam trebaju KONKRETNE IDEJE i KONKRETNI PRIJEDLOZI. Naravno da je to bitno teze smisliti nego novi nacin formulacije recenice "nis ne valja". Ja bih voljela da mi netko odgovori na ona moja pitanja gore; barem za moje kolegije...
Postoje stvari koje su odlucene na nivou ministarstvo, postoje stvari koje su odlucene na nivou sveucilista, postoje stvari koje su odlucene na nivou fakulteta i postoje stvari koje su odlucene na nivou kolegija.
Ako cu ja drzati kolegije na 1.godini koje sam drzala ove godine, spremna sam poslusati svaki prijedlog i kritiku studenata i raspraviti i pokusati provesti sve ideje koje se pritom pojave sa drugim nastavnicima na tom kolegiju. To je na nivou kolegija. Isto tako, ako na FV ili VVS dode bilo koji razuman prijedlog za poboljsanje kvalitete nastave kojeg vasi studentski predstavnici budu zagovarali, mogu tu racunati i na moj glas.
Nazalost, za obje stvari vam trebaju KONKRETNE IDEJE i KONKRETNI PRIJEDLOZI. Naravno da je to bitno teze smisliti nego novi nacin formulacije recenice "nis ne valja". Ja bih voljela da mi netko odgovori na ona moja pitanja gore; barem za moje kolegije...
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:41 uto, 24. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="filipnet"]i kako je prosao razgovor sa dekanom??[/quote]
lijepo ali nabrzaka, trenutno se dogadaju neke druge stvari ali imat cemo sastanak i iduci ponedjeljak.
sto se ove teme tice, ukratko: studenti koji se trude i koji su zasluzili da im se izade u susret nece nadrapat. osnovna poruka je - ako ste i pali kolokvij, nemojte odustat od kolegija, i dalje nastavite radit jer morate bit spremni za prilike :)
osim toga, radi se na tome da studenti kolegije koje su pali mogu ponovo slusat vec u iducem semestru, ili barem da mogu pisat kolokvije iz istih. u svakom slucaju, trude se oni, trudite se i vi.
filipnet (napisa): | i kako je prosao razgovor sa dekanom?? |
lijepo ali nabrzaka, trenutno se dogadaju neke druge stvari ali imat cemo sastanak i iduci ponedjeljak.
sto se ove teme tice, ukratko: studenti koji se trude i koji su zasluzili da im se izade u susret nece nadrapat. osnovna poruka je - ako ste i pali kolokvij, nemojte odustat od kolegija, i dalje nastavite radit jer morate bit spremni za prilike
osim toga, radi se na tome da studenti kolegije koje su pali mogu ponovo slusat vec u iducem semestru, ili barem da mogu pisat kolokvije iz istih. u svakom slucaju, trude se oni, trudite se i vi.
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:27 uto, 24. 1. 2006 Naslov: |
|
|
@Krcko: Ja to znam i trenutno se borim da mi kolegij [i]Uvod u matematiku[/i] "ne propadne".
@Martinab: Ako ja tebi sada i odgovorim [size=8](naravno ne govorim o ovom trenutku, jer nemam ja sada toliko vremena da toliko izdetaljiziram plan i program)[/size], hoće li to tebi išta pomoći? :-k
Jer meni izgleda kao da je već sve gotovo i zacrtano, i to će tako i biti bez obzira na to, što ti, ja ili dekan kažemo. :-|
[size=8]Imam osjećaj da je Bolonja Bolonja, a mi bolonjci šutimo i trpimo.
Eto ti novi način kako reći da Bolonja ne valja.[/size] :P
@kory: Ma to te ja pitam. :thumbup:
Izgleda da ima nade, da se ja varam i da će ipak netko nešto napraviti za nas.
@Krcko: Ja to znam i trenutno se borim da mi kolegij Uvod u matematiku "ne propadne".
@Martinab: Ako ja tebi sada i odgovorim (naravno ne govorim o ovom trenutku, jer nemam ja sada toliko vremena da toliko izdetaljiziram plan i program), hoće li to tebi išta pomoći?
Jer meni izgleda kao da je već sve gotovo i zacrtano, i to će tako i biti bez obzira na to, što ti, ja ili dekan kažemo.
Imam osjećaj da je Bolonja Bolonja, a mi bolonjci šutimo i trpimo.
Eto ti novi način kako reći da Bolonja ne valja.
@kory: Ma to te ja pitam.
Izgleda da ima nade, da se ja varam i da će ipak netko nešto napraviti za nas.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 14:22 uto, 24. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Bolonjski programi se stvaraju i evoluiraju. Ja cijelo vrijeme razmisljam kako pametno sloziti zadace da studenti imaju razloga rjesavati ih i da nesto i nauce. Ako mi netko pomogne tako da mi napise svoje misljenje o zadacama, da, hoce mi pomoci i da, nesto ce znaciti (vama, ili vama u drugom semestru, ili vama na 2. godini, ili sljedecoj generaciji na 1.godini).
Bolonjski programi se stvaraju i evoluiraju. Ja cijelo vrijeme razmisljam kako pametno sloziti zadace da studenti imaju razloga rjesavati ih i da nesto i nauce. Ako mi netko pomogne tako da mi napise svoje misljenje o zadacama, da, hoce mi pomoci i da, nesto ce znaciti (vama, ili vama u drugom semestru, ili vama na 2. godini, ili sljedecoj generaciji na 1.godini).
|
|
[Vrh] |
|
|