Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Zadace EM1 2005/2006
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 10:14 pon, 16. 1. 2006    Naslov: zadaca Citirajte i odgovorite

A kada je bio rok za predaju?
A kada je bio rok za predaju?

[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
35 = 192 - 157

PostPostano: 14:18 pon, 16. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Today.
Today.

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 11:46 uto, 17. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Gle, nece se kaznjavati 10 slucajno odabranih studenata nego oni koje ulovimo u prepisivanju. Ako ovaj vikend ne bude cudan nema straha.[/quote]

a šta to spada po čudan vikend? kad će bit rezultati zadaća?
krcko (napisa):
Gle, nece se kaznjavati 10 slucajno odabranih studenata nego oni koje ulovimo u prepisivanju. Ako ovaj vikend ne bude cudan nema straha.

a šta to spada po čudan vikend? kad će bit rezultati zadaća?

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:41 uto, 17. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cudan vikend je kad svi pomalo prepisuju (po sorrovljevoj definiciji). Rezultati pete zadace bit ce tek iduci tjedan, ali sestu cemo se potruditi ispraviti prije kraja semestra. Ako sve prodje po planu dobit cete je nazad na zadnjim vjezbama.
Cudan vikend je kad svi pomalo prepisuju (po sorrovljevoj definiciji). Rezultati pete zadace bit ce tek iduci tjedan, ali sestu cemo se potruditi ispraviti prije kraja semestra. Ako sve prodje po planu dobit cete je nazad na zadnjim vjezbama.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 75 - 69

PostPostano: 22:40 uto, 17. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ono je bia cudan vikend zbog kolokvija i svakakvih stvari... pa nemogu virovat da ste to isli kopat... :lol:
ono je bia cudan vikend zbog kolokvija i svakakvih stvari... pa nemogu virovat da ste to isli kopat... Laughing

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Gost

PostPostano: 13:48 uto, 24. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

PITANJE ZA KRCKA: Postoji par studenata koji nisu predali jednu od prve četiri zadaće i koji su sada dobili nula bodova zbog navodnog prepisivanja, među njima sam i ja, i što sad s njima??? Znači mi smo sad automatski pali kolegij i nemamo pravo izaći na drugi kolokvij? Molim te odgovor?!
PITANJE ZA KRCKA: Postoji par studenata koji nisu predali jednu od prve četiri zadaće i koji su sada dobili nula bodova zbog navodnog prepisivanja, među njima sam i ja, i što sad s njima??? Znači mi smo sad automatski pali kolegij i nemamo pravo izaći na drugi kolokvij? Molim te odgovor?!

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 14:59 uto, 24. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovak. Na kolokvij imaju pravo izaci svi koji su upisali kolegij, cak i oni koji su pali prvi kolokvij. Sto se tice padanja ili polaganja kolegija, o tome ce odlucivati profesori. Posao asistenata je servirati im tri ocjene: zadace, prvi kolokvij, drugi kolokvij. Mi cemo im dati puno vise informacija od samih ocjena: bodovi na kolokvijima i njihovim popravcima, bodovi za svaku zadacu posebno, odnosno informaciju da zadaca nije predana ili je ponistena zbog sumnje na prepisivanje...

Moj ti je savjet da sestu zadacu napises samostalno i predas je, pristupis kolokviju i napises ga najbolje sto mozes. Procitaj sto je [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5187&start=49]ovdje[/url] napisala studentska predstavnica.
Ovak. Na kolokvij imaju pravo izaci svi koji su upisali kolegij, cak i oni koji su pali prvi kolokvij. Sto se tice padanja ili polaganja kolegija, o tome ce odlucivati profesori. Posao asistenata je servirati im tri ocjene: zadace, prvi kolokvij, drugi kolokvij. Mi cemo im dati puno vise informacija od samih ocjena: bodovi na kolokvijima i njihovim popravcima, bodovi za svaku zadacu posebno, odnosno informaciju da zadaca nije predana ili je ponistena zbog sumnje na prepisivanje...

Moj ti je savjet da sestu zadacu napises samostalno i predas je, pristupis kolokviju i napises ga najbolje sto mozes. Procitaj sto je ovdje napisala studentska predstavnica.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
mea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 17:09 uto, 24. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Postoji par studenata koji nisu predali jednu od prve četiri zadaće i koji su sada dobili nula bodova zbog navodnog prepisivanja, među njima sam i ja, i što sad s njima??? Znači mi smo sad automatski pali kolegij i nemamo pravo izaći na drugi kolokvij? [/quote]
Na četvrtoj zadaći ste mogli dobiti 0 bodova zbog prepisivanja. Peta i šesta se ne priznaju ako ste prepisivali (to nije isto što i nula bodova).
Ako je prepisivanje samo navodno, imate pravo žalbe (asistentu, profesoru,...). Ako nije navodno, nego stvarno - ja bih rekla da ste si sami krivi. Lijepo ste upozoreni nakon četvrte zadaće da se prepisivanje više neće tolerirati.
Anonymous (napisa):
Postoji par studenata koji nisu predali jednu od prve četiri zadaće i koji su sada dobili nula bodova zbog navodnog prepisivanja, među njima sam i ja, i što sad s njima??? Znači mi smo sad automatski pali kolegij i nemamo pravo izaći na drugi kolokvij?

Na četvrtoj zadaći ste mogli dobiti 0 bodova zbog prepisivanja. Peta i šesta se ne priznaju ako ste prepisivali (to nije isto što i nula bodova).
Ako je prepisivanje samo navodno, imate pravo žalbe (asistentu, profesoru,...). Ako nije navodno, nego stvarno - ja bih rekla da ste si sami krivi. Lijepo ste upozoreni nakon četvrte zadaće da se prepisivanje više neće tolerirati.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 15:43 sri, 25. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Živa istina.Ja sam, priznajem, prepisala samo jedan zadatak u 4. zadaći i eto ti odmah nula bodova. Više nema takvog ponašanja kod mene.
Živa istina.Ja sam, priznajem, prepisala samo jedan zadatak u 4. zadaći i eto ti odmah nula bodova. Više nema takvog ponašanja kod mene.

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
12 = 20 - 8

PostPostano: 21:12 sri, 25. 1. 2006    Naslov: zadace na netu?? Citirajte i odgovorite

Da li se mogu zadace skinuti negdje na netu? ne vidim nigdje link na stranici.
maloprije sam uzela rjesavat zadacu i misteriozno je nestala. ne bih nista rekla da je trenutak prije nisam drzala u ruci. :boliglava:
vec pol sata prevrcem po svim papirima koji su na stolu, na polici...i nemogu je naci...ne kuzim :roll:
Da li se mogu zadace skinuti negdje na netu? ne vidim nigdje link na stranici.
maloprije sam uzela rjesavat zadacu i misteriozno je nestala. ne bih nista rekla da je trenutak prije nisam drzala u ruci. Boli glava
vec pol sata prevrcem po svim papirima koji su na stolu, na polici...i nemogu je naci...ne kuzim Rolling Eyes

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:10 sri, 25. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cini mi se da je Krcko po Forumu pisao da ne daju zadacu na Mrezu, nego da ju mozete dobiti iskljucivo na vjezbama, da bi se osiguralo pohadjanje istih. 8) Molim demantij ako sam nesto pobrkao... :|
Cini mi se da je Krcko po Forumu pisao da ne daju zadacu na Mrezu, nego da ju mozete dobiti iskljucivo na vjezbama, da bi se osiguralo pohadjanje istih. Cool Molim demantij ako sam nesto pobrkao... Neutral

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 0:13 čet, 26. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisi nista pobrkao, a topic je mergan s postojecim na kojem je vec nekoliko puta odgovoreno na pitanje. Zadace iz EM dozivljavaju cudne sudbine. Jedu ih psi i otimaju vanzemaljci :new-alien:
Nisi nista pobrkao, a topic je mergan s postojecim na kojem je vec nekoliko puta odgovoreno na pitanje. Zadace iz EM dozivljavaju cudne sudbine. Jedu ih psi i otimaju vanzemaljci #Beammeup-alien

[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 8:17 čet, 26. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Krcko, pa dajte prestanite vec jednom vi na EM studentima dijeliti zacarane zadace!! Stvarno niste fer!
Krcko, pa dajte prestanite vec jednom vi na EM studentima dijeliti zacarane zadace!! Stvarno niste fer!

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 9:31 čet, 26. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]Stvarno niste fer![/quote]

Pa i nisu! :-s Oni su - kao i ti i ja - PMF i to -MO! :gg:

@MystiC: Si nasla zadacu? :)
Martinab (napisa):
Stvarno niste fer!

Pa i nisu! Eh? Oni su - kao i ti i ja - PMF i to -MO! Mr Green being very Greeen indeed

@MystiC: Si nasla zadacu? Smile

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 9:46 čet, 26. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]Krcko, pa dajte prestanite vec jednom vi na EM studentima dijeliti zacarane zadace!![/quote]

Ne radi se o caroliji, sve ima racionalno objasnjenje. Peti zadatak je tako tezak da se vec na sami pokusaj rjesavanja materija urusi u sebe, nastane minijaturna crna rupa i proguta cijelu zadacu. Ali mi smo na vrijeme upozorili studente na tu pojavu... :dunno:
Martinab (napisa):
Krcko, pa dajte prestanite vec jednom vi na EM studentima dijeliti zacarane zadace!!

Ne radi se o caroliji, sve ima racionalno objasnjenje. Peti zadatak je tako tezak da se vec na sami pokusaj rjesavanja materija urusi u sebe, nastane minijaturna crna rupa i proguta cijelu zadacu. Ali mi smo na vrijeme upozorili studente na tu pojavu... Dunno...

[Vrh]
MystiC
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
12 = 20 - 8

PostPostano: 20:55 čet, 26. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Cini mi se da je Krcko po Forumu pisao da ne daju zadacu na Mrezu, nego da ju mozete dobiti iskljucivo na vjezbama, da bi se osiguralo pohadjanje istih. 8) Molim demantij ako sam nesto pobrkao... :|[/quote]

it's oke ;) ipak sam uspjela pronaci..8)
al to je malo glupo s obzirom da svi mi uzmemo po par zadaca i za one koji nisu u tom trenutku na vjezbama. ili ako ne uzmemo, onda si oni koji nisu bili kopiraju. tak da se nis ne postize s tim.
cak i ako se to jos vise "postrozi" opet je glupo, jer sto ako je netko taj dan bio bolestan???
vsego (napisa):
Cini mi se da je Krcko po Forumu pisao da ne daju zadacu na Mrezu, nego da ju mozete dobiti iskljucivo na vjezbama, da bi se osiguralo pohadjanje istih. Cool Molim demantij ako sam nesto pobrkao... Neutral

it's oke Wink ipak sam uspjela pronaci..Cool
al to je malo glupo s obzirom da svi mi uzmemo po par zadaca i za one koji nisu u tom trenutku na vjezbama. ili ako ne uzmemo, onda si oni koji nisu bili kopiraju. tak da se nis ne postize s tim.
cak i ako se to jos vise "postrozi" opet je glupo, jer sto ako je netko taj dan bio bolestan???

[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 21:49 čet, 26. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kolko puta sam cula taj argument o bolesnima u zadnja tri mjeseca, pomislio bi covjek da radim na Salati a ne 15 minuta iznad!! Sam cekam da mi netko umre na vjezbama pa da imam i ja pricu za sve svoje frendice medicinarke!

[size=8](ovo nije crni humor jer 95% bolesnih boluje od pospanosti, a za preostalih 5 cu uvijek imati razumijevanja koliko trebaju)[/size]
Kolko puta sam cula taj argument o bolesnima u zadnja tri mjeseca, pomislio bi covjek da radim na Salati a ne 15 minuta iznad!! Sam cekam da mi netko umre na vjezbama pa da imam i ja pricu za sve svoje frendice medicinarke!

(ovo nije crni humor jer 95% bolesnih boluje od pospanosti, a za preostalih 5 cu uvijek imati razumijevanja koliko trebaju)

nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 18:13 pet, 27. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

bi li netko mogao napisati rjesenje 5.zad? znatizeljna sam.... :D

(btw ne treba sve raspisati samo ideje) :D
bi li netko mogao napisati rjesenje 5.zad? znatizeljna sam.... Very Happy

(btw ne treba sve raspisati samo ideje) Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 18:47 pet, 27. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]bi li netko mogao napisati rjesenje 5.zad? [/quote]
Neke (a možda i sve) grupe će ga čuti/vidjeti na vježbama.
nana (napisa):
bi li netko mogao napisati rjesenje 5.zad?

Neke (a možda i sve) grupe će ga čuti/vidjeti na vježbama.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:56 pet, 27. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Uglavnom ideja je dokazati da polinom moze imati samo nultocku 1 (s nekom kratnosti). Ako je x nultocka, onda je i 2x-1 ili x^2. Iz toga se lako dobije da je nultocka kompleksan broj apsolutne vrijednosti 1. Daljnjim prtljanjem vidi se da mora biti bas 1.

Detaljnije na vjezbama :)
Uglavnom ideja je dokazati da polinom moze imati samo nultocku 1 (s nekom kratnosti). Ako je x nultocka, onda je i 2x-1 ili x^2. Iz toga se lako dobije da je nultocka kompleksan broj apsolutne vrijednosti 1. Daljnjim prtljanjem vidi se da mora biti bas 1.

Detaljnije na vjezbama Smile

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 5 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum