Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Void Forumaš(ica)

|
Postano: 22:17 sri, 1. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Nemam zivaca sve citati, ali ovo mi je odmah zapelo za oko:
[code:1]
SREDNJOŠKOLSKA NATJECANJA zatrazeno: 43.965,60 kn odobreno: - kn
STUDENTSKO HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE zatrazeno: 34.160,00 kn odobreno: 32.000,00 kn
[/code:1]
Mislim da ovo nije ni potrebno komentirati (ali moze komentirati tko hoce).
Doduse, mozda se radi o srednjoskolskim sportskim natjecanjima. Ne znam, nema nigdje opis projekata (po dobroj staroj tradiciji).
Nemam zivaca sve citati, ali ovo mi je odmah zapelo za oko:
Kod: |
SREDNJOŠKOLSKA NATJECANJA zatrazeno: 43.965,60 kn odobreno: - kn
STUDENTSKO HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE zatrazeno: 34.160,00 kn odobreno: 32.000,00 kn
|
Mislim da ovo nije ni potrebno komentirati (ali moze komentirati tko hoce).
Doduse, mozda se radi o srednjoskolskim sportskim natjecanjima. Ne znam, nema nigdje opis projekata (po dobroj staroj tradiciji).
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:23 sri, 1. 2. 2006 Naslov: |
|
|
evo i malo pojasnjenje tih istih zamjerki:
[quote] Proučavanjem Prijedloga proračuna objavljenog na web stranicama SZZG-a, nažalost moramo konstatirati da su sve gore spomenute primjedbe rezultirale iznimno lošim i nekvalitetnim prijedlogom proračuna. Već površnom analizom proračuna, vidljiv je izniman nerazmjer između „Fonda za provođenje studentskih i sportskih programa“ i „Fonda za studentske udruge“ koji je više od 7 puta manji. Nejasno je kako se došlo do te raspodjele budući da sam tekst Natječaja niti u jednom svom dijelu nije razdvajao podnositelje projekata u te dvije skupine. Razdvajanje projekata prijavljenih na isti natječaj pod istim uvjetima na dva različita fonda stvara diskriminaciju među podnositeljima projekata i nikako ne može biti opravdana u jednom transparentnom natječaju.
Dodatnom analizom proračuna, vidi se da Prijedlog proračuna izrazito favorizira sportske programe (barem 8 financiranih nogometnih turnira) i različite projekte sportsko-zabavnog karaktera, koji su svakako neupitno korisni za studente, ali se teško mogu opravdati akademskim kriterijima koji bi ipak trebali biti primarni unutar visokoškolskog sustava kojemu Studentski zbor svakako pripada.
S druge strane mnogi projekti stručnog sadržaja nisu financirani ovim proračunom iako su neki od njih svoju kvalitetu već dokazali na natječajima za sredstva iz fondova EU ili međunarodnih zaklada.
Smatramo da takva raspodjela ne zadovoljava elementarne kriterije akademske zajednice i nije u skladu s principom odgovornog trošenja sredstava iz Državnog proračuna.
Zbog svega navedenog tražimo poništavanje rezultata Natječaja za financiranje studentskih programa i provođenje dodatne reevaluacije od strane nepristranog Sveučilišnog povjerenstva. Također smatramo da je u suradnji nužno provesti strategijsku raspravu o kriterijima i prioritetima financiranja na Skupštini SZZG-a kao najvišem tijelu odlučivanja unutar SZZG-a.[/quote]
ne budite lijeni i pokazite da imate misljenje! ;)
evo i malo pojasnjenje tih istih zamjerki:
Citat: | Proučavanjem Prijedloga proračuna objavljenog na web stranicama SZZG-a, nažalost moramo konstatirati da su sve gore spomenute primjedbe rezultirale iznimno lošim i nekvalitetnim prijedlogom proračuna. Već površnom analizom proračuna, vidljiv je izniman nerazmjer između „Fonda za provođenje studentskih i sportskih programa“ i „Fonda za studentske udruge“ koji je više od 7 puta manji. Nejasno je kako se došlo do te raspodjele budući da sam tekst Natječaja niti u jednom svom dijelu nije razdvajao podnositelje projekata u te dvije skupine. Razdvajanje projekata prijavljenih na isti natječaj pod istim uvjetima na dva različita fonda stvara diskriminaciju među podnositeljima projekata i nikako ne može biti opravdana u jednom transparentnom natječaju.
Dodatnom analizom proračuna, vidi se da Prijedlog proračuna izrazito favorizira sportske programe (barem 8 financiranih nogometnih turnira) i različite projekte sportsko-zabavnog karaktera, koji su svakako neupitno korisni za studente, ali se teško mogu opravdati akademskim kriterijima koji bi ipak trebali biti primarni unutar visokoškolskog sustava kojemu Studentski zbor svakako pripada.
S druge strane mnogi projekti stručnog sadržaja nisu financirani ovim proračunom iako su neki od njih svoju kvalitetu već dokazali na natječajima za sredstva iz fondova EU ili međunarodnih zaklada.
Smatramo da takva raspodjela ne zadovoljava elementarne kriterije akademske zajednice i nije u skladu s principom odgovornog trošenja sredstava iz Državnog proračuna.
Zbog svega navedenog tražimo poništavanje rezultata Natječaja za financiranje studentskih programa i provođenje dodatne reevaluacije od strane nepristranog Sveučilišnog povjerenstva. Također smatramo da je u suradnji nužno provesti strategijsku raspravu o kriterijima i prioritetima financiranja na Skupštini SZZG-a kao najvišem tijelu odlučivanja unutar SZZG-a. |
ne budite lijeni i pokazite da imate misljenje!
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:21 čet, 2. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]OK tko je sada kriv za donosenje loseg proracuna? PB & co vise ne drmaju, zar ne?[/quote]
oh yeah...
[quote]
Ova stvar nikad nece funkcionirati dok je zakon takav kakav je. Ja bi sebi isto dodijelio 10000kn za drustvene plesove da nemam nikakve odgovornosti.[/quote]
a znas sto je jos ljepsa stvar?
SZ ove godine nije dobio niti kune iz drzavnog proracuna. naime, po novom konceptu financiranja SZa, novce za studentske projekte daje Sveuciliste u Zagrebu. dakle, SZ je jos jedna stavka na Proracunu SuZ-a. ja sad jednu stvar pitam: ako SZ dobiva novce iz Proracuna SuZ-a, a proracun SuZ-a za ovu godinu jos nije izradjen (bit ce na sjednici Senata vjerojatno sljedeci tjedan AFAIK), kako je SZ mogao raspodijelit 3.5 milijuna kuna na studentske projekte ako jos ne zna koliko ce uopce dobiti novaca od Sveucilista? inace, SZ se od ove godine financira po lump-sum principu.
dakle...SZ je potrosio novce koje jos nije vidio. ako to nije muljaza, onda ja stvarno ne znam sto jest :evil:
krcko (napisa): | OK tko je sada kriv za donosenje loseg proracuna? PB & co vise ne drmaju, zar ne? |
oh yeah...
Citat: |
Ova stvar nikad nece funkcionirati dok je zakon takav kakav je. Ja bi sebi isto dodijelio 10000kn za drustvene plesove da nemam nikakve odgovornosti. |
a znas sto je jos ljepsa stvar?
SZ ove godine nije dobio niti kune iz drzavnog proracuna. naime, po novom konceptu financiranja SZa, novce za studentske projekte daje Sveuciliste u Zagrebu. dakle, SZ je jos jedna stavka na Proracunu SuZ-a. ja sad jednu stvar pitam: ako SZ dobiva novce iz Proracuna SuZ-a, a proracun SuZ-a za ovu godinu jos nije izradjen (bit ce na sjednici Senata vjerojatno sljedeci tjedan AFAIK), kako je SZ mogao raspodijelit 3.5 milijuna kuna na studentske projekte ako jos ne zna koliko ce uopce dobiti novaca od Sveucilista? inace, SZ se od ove godine financira po lump-sum principu.
dakle...SZ je potrosio novce koje jos nije vidio. ako to nije muljaza, onda ja stvarno ne znam sto jest
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:48 čet, 2. 2. 2006 Naslov: |
|
|
meni se ne cini da njegovo studentovanje na MO ima veze s njegovim utjecajem u ovom trenutku. on je svoj utjecaj gradio zadnjih nekoliko godina i ima jos dosta ljudi u SZ koji ga smatraju dobrim i mudrim savjetnikom ili tako nesto. proracun mozda nije izradivan u njegovoj prisutnosti tijelom ali definitivno je bio prisutan duhom.
meni se ne cini da njegovo studentovanje na MO ima veze s njegovim utjecajem u ovom trenutku. on je svoj utjecaj gradio zadnjih nekoliko godina i ima jos dosta ljudi u SZ koji ga smatraju dobrim i mudrim savjetnikom ili tako nesto. proracun mozda nije izradivan u njegovoj prisutnosti tijelom ali definitivno je bio prisutan duhom.
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 14:47 čet, 2. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]On kao student moze utjecati jedino preko svojih predstavnika, a to si u ovom slucaju ti.[/quote]
Krcko, nije ovo anticka grcka. Ovo je kapitalizam. Skupstina SZ-ZG ne radi nis i to kaj mi tam nekaj govorimo i ukazujemo na neke probleme nema bas puno utjecaja, jer se sve dogovori iza kulisa, sa ljudima koji uopce vise nisu predstavnici ni nis. Vecina da svoj glas da dobije svoj mali dio kolaca, a nije ih briga za studente. Do kad oni ne budu zakonski odgovorni za to kaj rade, on i slicni ce imat utjecaj na sve nacine osim ovog koji si ti naveo..
:(
krcko (napisa): | On kao student moze utjecati jedino preko svojih predstavnika, a to si u ovom slucaju ti. |
Krcko, nije ovo anticka grcka. Ovo je kapitalizam. Skupstina SZ-ZG ne radi nis i to kaj mi tam nekaj govorimo i ukazujemo na neke probleme nema bas puno utjecaja, jer se sve dogovori iza kulisa, sa ljudima koji uopce vise nisu predstavnici ni nis. Vecina da svoj glas da dobije svoj mali dio kolaca, a nije ih briga za studente. Do kad oni ne budu zakonski odgovorni za to kaj rade, on i slicni ce imat utjecaj na sve nacine osim ovog koji si ti naveo..
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:11 čet, 2. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="bily"]a kako je proso danasnji prosvjed :-k? :wink:[/quote]
Zar je danas petak? :blueshock: :PP
[quote="cinik"]...ali kakav bi to bio savjetnik koji je izbacen...[/quote]
Ti iskreno mislis da bi "njegovu" ekipu uopce zanimao njegov studentski status? :-k Ako je stvarno tako, onda bas i nisu tako slampavi kako ih prikazujete... :P
[quote="steelworker"]Skupstina SZ-ZG ne radi nis i to kaj mi tam nekaj govorimo i ukazujemo na neke probleme nema bas puno utjecaja, jer se sve dogovori iza kulisa, sa ljudima koji uopce vise nisu predstavnici ni nis.[/quote]
Zasto onda sjedite u takvoj skupstini? :PP
[quote="steelworker"]Vecina da svoj glas da dobije svoj mali dio kolaca, a nije ih briga za studente.[/quote]
Evo, ja sam student, sada je deveti mjesec i spremam se izaci na izbore. :-s Gdje ja mogu saznati sto je tko radio u proteklom mandatu? :-k
Odakle ce netko naprintati konkretne poteze i polijepiti ih negdje, jer se meni - jasno - ne da traziti i satima nacitavati razne zapisnike? :-k
Propaganda je, na zalost, vaznija od konkretnih djela... :(
P.S. Moj [b]osobni dojam[/b]: STOP je aktivan samo kad su izbori, a to nije dobro. :(
bily (napisa): | a kako je proso danasnji prosvjed ?  |
Zar je danas petak?
cinik (napisa): | ...ali kakav bi to bio savjetnik koji je izbacen... |
Ti iskreno mislis da bi "njegovu" ekipu uopce zanimao njegov studentski status? Ako je stvarno tako, onda bas i nisu tako slampavi kako ih prikazujete...
steelworker (napisa): | Skupstina SZ-ZG ne radi nis i to kaj mi tam nekaj govorimo i ukazujemo na neke probleme nema bas puno utjecaja, jer se sve dogovori iza kulisa, sa ljudima koji uopce vise nisu predstavnici ni nis. |
Zasto onda sjedite u takvoj skupstini?
steelworker (napisa): | Vecina da svoj glas da dobije svoj mali dio kolaca, a nije ih briga za studente. |
Evo, ja sam student, sada je deveti mjesec i spremam se izaci na izbore. Gdje ja mogu saznati sto je tko radio u proteklom mandatu?
Odakle ce netko naprintati konkretne poteze i polijepiti ih negdje, jer se meni - jasno - ne da traziti i satima nacitavati razne zapisnike?
Propaganda je, na zalost, vaznija od konkretnih djela...
P.S. Moj osobni dojam: STOP je aktivan samo kad su izbori, a to nije dobro.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 21:12 čet, 2. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="steelworker"]Krcko, nije ovo anticka grcka. Ovo je kapitalizam. Skupstina SZ-ZG ne radi nis i to kaj mi tam nekaj govorimo i ukazujemo na neke probleme nema bas puno utjecaja, jer se sve dogovori iza kulisa, sa ljudima koji uopce vise nisu predstavnici ni nis. Vecina da svoj glas da dobije svoj mali dio kolaca, a nije ih briga za studente. Do kad oni ne budu zakonski odgovorni za to kaj rade, on i slicni ce imat utjecaj na sve nacine osim ovog koji si ti naveo..[/quote]
Pa pocnite se i vi dogovarati iza kulisa i trgovati kolacima. Upravo vam pokusavam reci da ste naivni ko anticki grci. Netko tko je predstavnik PMF-a u predsjednistvu SZ u beskonacno je boljem polozaju za lobiranje od bivseg predsjednika s tonom afera iza sebe.
Dok se ne pocnete ponasati kao politicari uvijek ce vas preveslati. Ili se pustite politike i budite matematicari itd.
[quote="nemo"]Zar niste bili tu kad su se ljudi javili da se pri formiranju skupštine očito vidjelo da je odnos snaga u njihovu korist - takav sustav neće sam sebe mijenjati.[/quote]
Nista se nece mijenjati samo od sebe. U promjene je potrebno uloziti jako puno rada (iz mene govori Bolonja :) ). Mogli ste osobnim kontaktima pridobiti dio predstavnika i preokrenuti odnos snaga u svoju korist.
Jos me malo smeta sto sebe vidite kao apsolutne branitelje studentskih interesa, a njih iskljucivo kao "bad guys". Postoje dvije strane, oni smatraju da studente prvenstveno zanimaju sportski i zabavni projekti, a vi da pare treba trositi na znanstvene i strucne projekte. Kad bi proveli anketu medju sirom studentskom populacijom mislim da ni jedna strana ne bi dobila 100%-tnu podrsku.
Problem je u tome sto zakonodavci nisu razmisljali za sto studentima daju 3.5 mil. kuna i kako bi ih oni trebali potrositi. Dok se to ne promijeni uvijek ce biti muljaza.
steelworker (napisa): | Krcko, nije ovo anticka grcka. Ovo je kapitalizam. Skupstina SZ-ZG ne radi nis i to kaj mi tam nekaj govorimo i ukazujemo na neke probleme nema bas puno utjecaja, jer se sve dogovori iza kulisa, sa ljudima koji uopce vise nisu predstavnici ni nis. Vecina da svoj glas da dobije svoj mali dio kolaca, a nije ih briga za studente. Do kad oni ne budu zakonski odgovorni za to kaj rade, on i slicni ce imat utjecaj na sve nacine osim ovog koji si ti naveo.. |
Pa pocnite se i vi dogovarati iza kulisa i trgovati kolacima. Upravo vam pokusavam reci da ste naivni ko anticki grci. Netko tko je predstavnik PMF-a u predsjednistvu SZ u beskonacno je boljem polozaju za lobiranje od bivseg predsjednika s tonom afera iza sebe.
Dok se ne pocnete ponasati kao politicari uvijek ce vas preveslati. Ili se pustite politike i budite matematicari itd.
nemo (napisa): | Zar niste bili tu kad su se ljudi javili da se pri formiranju skupštine očito vidjelo da je odnos snaga u njihovu korist - takav sustav neće sam sebe mijenjati. |
Nista se nece mijenjati samo od sebe. U promjene je potrebno uloziti jako puno rada (iz mene govori Bolonja ). Mogli ste osobnim kontaktima pridobiti dio predstavnika i preokrenuti odnos snaga u svoju korist.
Jos me malo smeta sto sebe vidite kao apsolutne branitelje studentskih interesa, a njih iskljucivo kao "bad guys". Postoje dvije strane, oni smatraju da studente prvenstveno zanimaju sportski i zabavni projekti, a vi da pare treba trositi na znanstvene i strucne projekte. Kad bi proveli anketu medju sirom studentskom populacijom mislim da ni jedna strana ne bi dobila 100%-tnu podrsku.
Problem je u tome sto zakonodavci nisu razmisljali za sto studentima daju 3.5 mil. kuna i kako bi ih oni trebali potrositi. Dok se to ne promijeni uvijek ce biti muljaza.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
Zadnja promjena: krcko; 21:31 čet, 2. 2. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:27 čet, 2. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]
Pa pocnite se i vi dogovarati iza kulisa i trgovati kolacima.[/quote]
Sorry, to je kontra programa S.T.O.P.-a, i, koliko god da smo mozda spori, ne idemo kontra svojih principa.
[quote="krcko"]
Upravo vam pokusavam reci da ste naivni ko anticki grci. Netko tko je predstavnik PMF-a u predsjednistvu SZ u beskonacno je boljem polozaju za lobiranje od bivseg predsjednika s tonom afera iza sebe.[/quote]
Nije medju tim ljudima -- to su ljudi koji pokusavaju postati aferasi kakav je bivsi predsjednik bio.
[quote="krcko"]
Dok se ne pocnete ponasati kao politicari uvijek ce vas preveslati. Ili se pustite politike i budite matematicari itd.[/quote]
Okej, nek nas veslaju -- sutra cemo vidjeti imamo li "podrsku naroda", jer je visi prioritet imati legitimitet nego se ponasati kao politicar. Priznajem, postoji prostor u kojemu se covjek moze baviti pregovaranjem i diplomacijom, ali ne po njihovoj metodi.
Ako smo u ikakvoj poziciji nesto promijeniti, hajdmo se radije potruditi to promijeniti nego se slizati sa sistemom za rusenje kojeg smo se zalagali na sva zvona.
Budimo realni -- ako je covjek u svemu realan u losoj realnosti, on ne ide naprijed. Treba biti nerealan i kategorican i to proporcionalno tome koliko je situacija losa! Tek onda ta nerealnost moze postati realnost.
'ave fun!
Sinisa
krcko (napisa): |
Pa pocnite se i vi dogovarati iza kulisa i trgovati kolacima. |
Sorry, to je kontra programa S.T.O.P.-a, i, koliko god da smo mozda spori, ne idemo kontra svojih principa.
Upravo vam pokusavam reci da ste naivni ko anticki grci. Netko tko je predstavnik PMF-a u predsjednistvu SZ u beskonacno je boljem polozaju za lobiranje od bivseg predsjednika s tonom afera iza sebe. |
Nije medju tim ljudima – to su ljudi koji pokusavaju postati aferasi kakav je bivsi predsjednik bio.
Dok se ne pocnete ponasati kao politicari uvijek ce vas preveslati. Ili se pustite politike i budite matematicari itd. |
Okej, nek nas veslaju – sutra cemo vidjeti imamo li "podrsku naroda", jer je visi prioritet imati legitimitet nego se ponasati kao politicar. Priznajem, postoji prostor u kojemu se covjek moze baviti pregovaranjem i diplomacijom, ali ne po njihovoj metodi.
Ako smo u ikakvoj poziciji nesto promijeniti, hajdmo se radije potruditi to promijeniti nego se slizati sa sistemom za rusenje kojeg smo se zalagali na sva zvona.
Budimo realni – ako je covjek u svemu realan u losoj realnosti, on ne ide naprijed. Treba biti nerealan i kategorican i to proporcionalno tome koliko je situacija losa! Tek onda ta nerealnost moze postati realnost.
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
|