Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Podrzavate li uvodjenje podforuma za "tehnicka pitanja"? |
Da |
|
62% |
[ 18 ] |
Ne |
|
37% |
[ 11 ] |
|
Ukupno glasova : 29 |
|
Autor/ica |
Poruka |
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:35 čet, 2. 2. 2006 Naslov: poplava tehnickih pitanja na forumu |
|
|
U zadnje vrijeme je doslo je do pojavljivanja jako velike kolicine pitanja tipa [i]kada ce biti kolokvij?[/i], [i]U kojoj je prostoriji nadoknada?[/i], [i]Da li ce biti zadaci iz tog i tog podrucja na kolokviju?[/i], ... (ovakva pitanja prevladavaju na prvoj godini, ali ima ih i na visim godinama)
Nemam nista protiv tih pitanja [size=7](osim ovog zadnjeg primjera, ali ne zelim o tome ovdje govoriti)[/size], ali smatram da se nasi nastavni podforumi pretvaraju u servis za odgovaranje na pitanja tehnicke naravi, pa se dobija dojam da na ovom forumu (gotovo) nikoga ne zanima matematika, nego jedino kako [size=7](sa sto manje znanja)[/size] poloziti ispite.
Predlazem da se pod [tt]Ostalo - ozbiljno[/tt] uvede novi podforum pod naslovom [tt]Tehnicke stvari[/tt] u kojem bi se postavljala pitanja tehnicke prirode, dok bi se na podforumima posvecenim kolegijima vodile rasprave i postavljala pitanja vezana za odgovarajuca podrucja matematike.
[size=9]
Edit: dodao poll[/size]
U zadnje vrijeme je doslo je do pojavljivanja jako velike kolicine pitanja tipa kada ce biti kolokvij?, U kojoj je prostoriji nadoknada?, Da li ce biti zadaci iz tog i tog podrucja na kolokviju?, ... (ovakva pitanja prevladavaju na prvoj godini, ali ima ih i na visim godinama)
Nemam nista protiv tih pitanja (osim ovog zadnjeg primjera, ali ne zelim o tome ovdje govoriti), ali smatram da se nasi nastavni podforumi pretvaraju u servis za odgovaranje na pitanja tehnicke naravi, pa se dobija dojam da na ovom forumu (gotovo) nikoga ne zanima matematika, nego jedino kako (sa sto manje znanja) poloziti ispite.
Predlazem da se pod Ostalo - ozbiljno uvede novi podforum pod naslovom Tehnicke stvari u kojem bi se postavljala pitanja tehnicke prirode, dok bi se na podforumima posvecenim kolegijima vodile rasprave i postavljala pitanja vezana za odgovarajuca podrucja matematike.
Edit: dodao poll
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
Zadnja promjena: mdoko; 17:50 čet, 2. 2. 2006; ukupno mijenjano 2 put/a.
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:12 čet, 2. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Problem je sto vecina korisnika ne cita upute, sto bi moglo znacajno povecati obim posla moderatora, a ne bih isao u sankcije korisnika koji - eto - u podforumu LA ne postave zadatak nego pitaju koje gradivo ulazi u sutrasnji kolokvij. :? Zbog toga bih molio i njih (moderatore) da se izjasne o ovome, a rado bih cuo i sto vise "obicnih" korisnika. :)
Inace, meni bi ideja bila skroz ok [b]kad bi stvarno i funkcionirala kako je zamisljeno[/b]. 8)
Dodatni plus ovoj ideji je sto bi donekle preglednije pokrila "tehnicka" pitanja i za kolegije koji nemaju podforum. :D
Problem je sto vecina korisnika ne cita upute, sto bi moglo znacajno povecati obim posla moderatora, a ne bih isao u sankcije korisnika koji - eto - u podforumu LA ne postave zadatak nego pitaju koje gradivo ulazi u sutrasnji kolokvij. Zbog toga bih molio i njih (moderatore) da se izjasne o ovome, a rado bih cuo i sto vise "obicnih" korisnika.
Inace, meni bi ideja bila skroz ok kad bi stvarno i funkcionirala kako je zamisljeno.
Dodatni plus ovoj ideji je sto bi donekle preglednije pokrila "tehnicka" pitanja i za kolegije koji nemaju podforum.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 17:12 čet, 2. 2. 2006 Naslov: |
|
|
slazem se sa mdokom
slazem se sa mdokom
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:44 čet, 2. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Problem je sto vecina korisnika ne cita upute, sto bi moglo znacajno povecati obim posla moderatora, a ne bih isao u sankcije korisnika koji - eto - u podforumu LA ne postave zadatak nego pitaju koje gradivo ulazi u sutrasnji kolokvij. [/quote]
Ma, nema ti tu puno posla, niti kaznjavanja. Jednostavno, ako post ne spada u odgovarajuci podforum - izbrises ga. Tako ce se ljudi nauciti da postove stavljaju gdje spada.
[quote]
Inace, meni bi ideja bila skroz ok [b]kad bi stvarno i funkcionirala kako je zamisljeno[/b].[/quote]
To se je takodjer moglo reci i za [tt]Tko daje iduci rok?[/tt], pa to ipak sasvim pristojno funkcionira.
vsego (napisa): | Problem je sto vecina korisnika ne cita upute, sto bi moglo znacajno povecati obim posla moderatora, a ne bih isao u sankcije korisnika koji - eto - u podforumu LA ne postave zadatak nego pitaju koje gradivo ulazi u sutrasnji kolokvij. |
Ma, nema ti tu puno posla, niti kaznjavanja. Jednostavno, ako post ne spada u odgovarajuci podforum - izbrises ga. Tako ce se ljudi nauciti da postove stavljaju gdje spada.
Citat: |
Inace, meni bi ideja bila skroz ok kad bi stvarno i funkcionirala kako je zamisljeno. |
To se je takodjer moglo reci i za Tko daje iduci rok?, pa to ipak sasvim pristojno funkcionira.
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 17:54 čet, 2. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Kao asistentu, ne da mi se pratiti jos jedan forum.
Kao ovisnik o forumu, to cu ipak raditi :(
Kao useru, idu mi na zivce tehnicka pitanja u nastavnim podforumima.
Kao odgovaratelju na pitanja, bilo bi mi draze da je forum "cist".
Kao asistentu, bilo bi mi draze da sve tehnicek obavjesti uz neki kolegij lijepim na isto mjesto.
Kao modu, bilo bi mi drago da imam jasna pravila koje postve smijem brisati u nastavnim podforumima.
Moje preostale 94 licnosti se ne zeli izjasniti o ovom pitanju. To je dakle cetiri za, dva protiv, i 94 suzdrzana od mene.
Kao asistentu, ne da mi se pratiti jos jedan forum.
Kao ovisnik o forumu, to cu ipak raditi
Kao useru, idu mi na zivce tehnicka pitanja u nastavnim podforumima.
Kao odgovaratelju na pitanja, bilo bi mi draze da je forum "cist".
Kao asistentu, bilo bi mi draze da sve tehnicek obavjesti uz neki kolegij lijepim na isto mjesto.
Kao modu, bilo bi mi drago da imam jasna pravila koje postve smijem brisati u nastavnim podforumima.
Moje preostale 94 licnosti se ne zeli izjasniti o ovom pitanju. To je dakle cetiri za, dva protiv, i 94 suzdrzana od mene.
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 18:05 čet, 2. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"][quote="vsego"]Inace, meni bi ideja bila skroz ok [b]kad bi stvarno i funkcionirala kako je zamisljeno[/b].[/quote]
To se je takodjer moglo reci i za [tt]Tko daje iduci rok?[/tt], pa to ipak sasvim pristojno funkcionira.[/quote]
Sad cu izgubiti reputaciju Zlog Admina, ali eto... :( Nije mi problem obrisati post koji trazi zapravo beskorisnu informaciju "tko daje iduci rok", ali nekako se ne bih osjecao dobro kad bih pobrisao pitanje "u koliko je sati sutra to-i-to" (iako si je student sam kriv sto se nije informirao na vrijeme). :?
U praksi, to bi zavrsilo editom subjecta i premjestanjem u "tehnicki" podforum, pa sam zato skeptican da li ce stvar zazivjeti. :|
No, kao sto rekoh, cujmo korisnike i moderatore, pa ako oni (pogotovo ovi drugi ;)) prihvate, ja se sigurno necu protiviti. 8)
@Martina: Osoblje bi, naravno, moglo lijepiti i "tehnicke" stvari na podforume, jer to nije masovna pojava koja bi ikoga ometala. ;) A sto se tice pracenja jos jednog podforuma, imas notificatione u kojima pise subject novog topica, pa to valjda nije problem. ;)
P.S. @mdoko: tko bi "pocistio" podforume od starih stvari? :-k Ili bi to jednostavno ostalo (IMO, nedobro za edukaciju novih i neredovitih korisnika)? :-k
mdoko (napisa): | vsego (napisa): | Inace, meni bi ideja bila skroz ok kad bi stvarno i funkcionirala kako je zamisljeno. |
To se je takodjer moglo reci i za Tko daje iduci rok?, pa to ipak sasvim pristojno funkcionira. |
Sad cu izgubiti reputaciju Zlog Admina, ali eto... Nije mi problem obrisati post koji trazi zapravo beskorisnu informaciju "tko daje iduci rok", ali nekako se ne bih osjecao dobro kad bih pobrisao pitanje "u koliko je sati sutra to-i-to" (iako si je student sam kriv sto se nije informirao na vrijeme).
U praksi, to bi zavrsilo editom subjecta i premjestanjem u "tehnicki" podforum, pa sam zato skeptican da li ce stvar zazivjeti.
No, kao sto rekoh, cujmo korisnike i moderatore, pa ako oni (pogotovo ovi drugi ) prihvate, ja se sigurno necu protiviti.
@Martina: Osoblje bi, naravno, moglo lijepiti i "tehnicke" stvari na podforume, jer to nije masovna pojava koja bi ikoga ometala. A sto se tice pracenja jos jednog podforuma, imas notificatione u kojima pise subject novog topica, pa to valjda nije problem.
P.S. @mdoko: tko bi "pocistio" podforume od starih stvari? Ili bi to jednostavno ostalo (IMO, nedobro za edukaciju novih i neredovitih korisnika)?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
legend Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:01 čet, 2. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
tko bi "pocistio" podforume od starih stvari? :-k Ili bi to jednostavno ostalo (IMO, nedobro za edukaciju novih i neredovitih korisnika)? :-k[/quote]
O tome bas i nisam razmisljao. U svakom slucaju ne bi bilo dobro da se podforume ostavi nepociscene, ali to bi se moglo postupno napraviti kroz period od dvadesetak dana.
[quote="legend"]
Ja baš i nisam za taj podforum jer postoje topici za većinu kolegija na kojima se mogu postavljati takva " tehnička" pitanja!!!
[/quote]
Takvi topici uglavnom ne postoje, nego korisnici generiraju nove topice u kojima se traze odgovori na razna pitanja vezana ne za matematiku, nego za tehnicki dio kolegija. Tako se forum cini manje preglednim i otezava se pracenje foruma. Takodjer ukoliko netko trazi odgovore na pitanja vezana za matematiku sve je manja vjerojatnost da ce ih dobiti jer su pojedini forumasi (ja sam medju njima, ali nisam jedini) poceli podforume na kojima se pojavljuje iritantno velika kolicina tehnickih pitanja stavljati na ignore listu.
vsego (napisa): |
tko bi "pocistio" podforume od starih stvari? Ili bi to jednostavno ostalo (IMO, nedobro za edukaciju novih i neredovitih korisnika)?  |
O tome bas i nisam razmisljao. U svakom slucaju ne bi bilo dobro da se podforume ostavi nepociscene, ali to bi se moglo postupno napraviti kroz period od dvadesetak dana.
legend (napisa): |
Ja baš i nisam za taj podforum jer postoje topici za većinu kolegija na kojima se mogu postavljati takva " tehnička" pitanja!!!
|
Takvi topici uglavnom ne postoje, nego korisnici generiraju nove topice u kojima se traze odgovori na razna pitanja vezana ne za matematiku, nego za tehnicki dio kolegija. Tako se forum cini manje preglednim i otezava se pracenje foruma. Takodjer ukoliko netko trazi odgovore na pitanja vezana za matematiku sve je manja vjerojatnost da ce ih dobiti jer su pojedini forumasi (ja sam medju njima, ali nisam jedini) poceli podforume na kojima se pojavljuje iritantno velika kolicina tehnickih pitanja stavljati na ignore listu.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:20 čet, 2. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Ako se ovo pocne uspjesno provoditi, da li ce se jedan ex-Forumash vratiti ili on nema pojma o inicijativi?[/quote]
Ako mislis na [url=http://degiorgi.math.hr/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=61] njega[/url], ne on nema pojma o inicijativi. Ovo je cisto moja inicijativa potaknuta mojom iziritiranoscu prvenstveno pitanjima kao sto je [i]moze li se kolokvij iz MA1 proci bez poznavanja derivacija?[/i] :roll: , jer mi se svaki put kad procitam neki takav biser zacrni pred ocima. Poceo sam razmisljati u pravcu kako bi se moglo eliminirati takve stvari iz nastavnih podforuma, jer smatram da stete ugledu i kvaliteti nasih kolegija, pa sam dosao do prijedloga za koji smatram da ce (ukoliko se provede) ne samo ukloniti takva pitanja iz nastavnih podforuma, nego unaprijediti preglednost i olaksati koristenje foruma u cijelosti.
Sada, da li ce to [url=http://degiorgi.math.hr/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=61] bivseg forumasa[/url] vratiti medju nas? :neznam:, mozda je najbolje da ga direktno pitas.
vsego (napisa): | Ako se ovo pocne uspjesno provoditi, da li ce se jedan ex-Forumash vratiti ili on nema pojma o inicijativi? |
Ako mislis na njega, ne on nema pojma o inicijativi. Ovo je cisto moja inicijativa potaknuta mojom iziritiranoscu prvenstveno pitanjima kao sto je moze li se kolokvij iz MA1 proci bez poznavanja derivacija? , jer mi se svaki put kad procitam neki takav biser zacrni pred ocima. Poceo sam razmisljati u pravcu kako bi se moglo eliminirati takve stvari iz nastavnih podforuma, jer smatram da stete ugledu i kvaliteti nasih kolegija, pa sam dosao do prijedloga za koji smatram da ce (ukoliko se provede) ne samo ukloniti takva pitanja iz nastavnih podforuma, nego unaprijediti preglednost i olaksati koristenje foruma u cijelosti.
Sada, da li ce to bivseg forumasa vratiti medju nas? , mozda je najbolje da ga direktno pitas.
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 20:43 čet, 2. 2. 2006 Naslov: |
|
|
ja kažem da iako će mi to navjerojatnije značiti ponešto više posla u startu.
trenutačni podforumi bi se trebali počistiti - to je puno posla, ali ako ih želimo čiste i sva tehnička pitanja na jednom mjestu nema izbora.
jedini problem je što će i takav tehnički podforum biti dosta nepregledan zbog ogromnog priljeva takovih postova. pronaći pokoji zalutali u podforumima za nastavu i premjestiti ga nije toliki problem, ali održavanje tehničkog podforuma je. vjerojatno će nam trebati neki kodovi za nazive topica kako si predložio i jedna osoba koja bi pratila da se ista pitanja ne ponavljaju bezbroj puta - praktički bi se slagao FAQ. možda je to i dobro rješenje - napravi FAQ i dopusti samo nova pitanja.
uglavnom jako puno posla, za plemenit cilj :mrgreen:
:-k nadam se da mdoko ne pokušava napraviti jednu jako podlu stvar, a to je natjerati nas da napravimo tako nešto i onda mirne duše staviti ignore na takav podforum umjesto da mora staviti ignore na nekoliko nastavnih podforuma ;) puno posla zbog jednog stvarno naživciranog korisnika ... nadam se da će u tom slučaju gomila korisnika glasati za promjenu pa da sam miran ;)
ja kažem da iako će mi to navjerojatnije značiti ponešto više posla u startu.
trenutačni podforumi bi se trebali počistiti - to je puno posla, ali ako ih želimo čiste i sva tehnička pitanja na jednom mjestu nema izbora.
jedini problem je što će i takav tehnički podforum biti dosta nepregledan zbog ogromnog priljeva takovih postova. pronaći pokoji zalutali u podforumima za nastavu i premjestiti ga nije toliki problem, ali održavanje tehničkog podforuma je. vjerojatno će nam trebati neki kodovi za nazive topica kako si predložio i jedna osoba koja bi pratila da se ista pitanja ne ponavljaju bezbroj puta - praktički bi se slagao FAQ. možda je to i dobro rješenje - napravi FAQ i dopusti samo nova pitanja.
uglavnom jako puno posla, za plemenit cilj
nadam se da mdoko ne pokušava napraviti jednu jako podlu stvar, a to je natjerati nas da napravimo tako nešto i onda mirne duše staviti ignore na takav podforum umjesto da mora staviti ignore na nekoliko nastavnih podforuma puno posla zbog jednog stvarno naživciranog korisnika ... nadam se da će u tom slučaju gomila korisnika glasati za promjenu pa da sam miran
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|