Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:03 pet, 3. 2. 2006 Naslov: |
|
|
krcko, ti si taj koji je zabrijao.
to sto sad postoji osoba u predsjednistvu koja je nepodmitljiva ovakvim muljarijama ne znaci da ta osoba moze bitno utjecat na odluke predsjednistva jer je stanje 1:5, a neke stvari im se jednsotavno ne daju objasnit da bi se "predomislili". jer se uopce ne radi o tome da oni [b]misle[/b] da je to najbolje, nego znaju da im je to u osobnom interesu i onda bez argumenata tvrde "to je najbolje za sve nas!".
trenutno stanje nije 1:5 nego 3:3, ali ako svatko cvrsto drzi svoju stranu onda nema nikakvih odluka. ako pola predsjednistva ne moze srusit proracun (a ocito ne moze, jer ovi ne posustaju) onda neka studentska javnost srusi proracun.
krcko, ti si taj koji je zabrijao.
to sto sad postoji osoba u predsjednistvu koja je nepodmitljiva ovakvim muljarijama ne znaci da ta osoba moze bitno utjecat na odluke predsjednistva jer je stanje 1:5, a neke stvari im se jednsotavno ne daju objasnit da bi se "predomislili". jer se uopce ne radi o tome da oni misle da je to najbolje, nego znaju da im je to u osobnom interesu i onda bez argumenata tvrde "to je najbolje za sve nas!".
trenutno stanje nije 1:5 nego 3:3, ali ako svatko cvrsto drzi svoju stranu onda nema nikakvih odluka. ako pola predsjednistva ne moze srusit proracun (a ocito ne moze, jer ovi ne posustaju) onda neka studentska javnost srusi proracun.
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:16 pet, 3. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="cinik"][quote="krcko"]Upravo vam pokusavam reci da ste naivni ko anticki grci. Netko tko je predstavnik PMF-a u predsjednistvu SZ u beskonacno je boljem polozaju za lobiranje od bivseg predsjednika s tonom afera iza sebe.[/quote]
Nije medju tim ljudima -- to su ljudi koji pokusavaju postati aferasi kakav je bivsi predsjednik bio.[/quote]
[color=darkred][size=17][b]STOP[/b][/size] klevetanju! :evil: Poznamo se i mislim da si opcenito ok, ali to te nece zastititi od sankcija na Forumu. :evil: Zbog toga:
[b]Okani se optuzbi koje nisi niti pokusao sudski dokazati![/b] :evil: Koliko je meni poznato, navedeni bivsi predsjednik ima cisti dosje i ovakve optuzbe, izrecene bez argumenata, su cista kleveta :!:
Ako imas argumente, predaj ih nadleznim organima da se oni pozabave s tim [size=29].[/size][/color]
@Kory: osoba u predsjednistvu bi mogla ponesto i javno pricati o konkretnim ljudima i potezima s kojima se ne slaze; valjda je u poziciji ponesto [b]dokazati[/b] (za razliku od Cinika, tu gore :roll:). Nadalje, osoba u predsjednistvu je mogla barem [b]pokusati[/b] promijeniti brave [b]prije[/b] nego su pokradeni dokumenti iz SZa. :tso: Grijesim li ako kazem da takve inicijative uopce nije bilo? :-k Ili, [b]ako je bilo[/b], tko je i s kojim razlozima to sprijecio? :-k
Ako pola predsjednistva ne moze srusiti proracun, kako ga je onda pola predsjednistva donijelo? :grebgreb: Po cemu to njihova polovica vrijedi vise od vase? :-k
Ni Krcka ni mene - realno - nije briga; mi nismo studenti. :prodike: Ali ako [b]nama[/b], koji nemamo nikakvih interesa, vase price sve slabije drze vodu, sto ocekujes od svog glasackog tijela na iducim izborima? :(
Zato sam i napisao gore da izgledate aktivno samo kad su izbori. :( Rad u tisini, bez obavijesti sto se sve napravilo, ne sluzi nicemu osim da budete zadovoljni sami sa sobom. :P
Mislim da predstavnici na SZ-PMF-MO generalno obavljaju dobar posao (osim pokoje iznimke, no to smo valjda izgladili): prepoznati ste kao dobri sugovornici, vecina u Vijecu vas cijeni, napravili ste neke jako dobre stvari,... =D> Ali, na razini cijelog SZ-a štekate. :| Trazenje opravdanja u "njima" ne zvuci dobro, cak i ako je istina. :(
cinik (napisa): | krcko (napisa): | Upravo vam pokusavam reci da ste naivni ko anticki grci. Netko tko je predstavnik PMF-a u predsjednistvu SZ u beskonacno je boljem polozaju za lobiranje od bivseg predsjednika s tonom afera iza sebe. |
Nije medju tim ljudima – to su ljudi koji pokusavaju postati aferasi kakav je bivsi predsjednik bio. |
STOP klevetanju! Poznamo se i mislim da si opcenito ok, ali to te nece zastititi od sankcija na Forumu. Zbog toga:
Okani se optuzbi koje nisi niti pokusao sudski dokazati! Koliko je meni poznato, navedeni bivsi predsjednik ima cisti dosje i ovakve optuzbe, izrecene bez argumenata, su cista kleveta
Ako imas argumente, predaj ih nadleznim organima da se oni pozabave s tim .
@Kory: osoba u predsjednistvu bi mogla ponesto i javno pricati o konkretnim ljudima i potezima s kojima se ne slaze; valjda je u poziciji ponesto dokazati (za razliku od Cinika, tu gore ). Nadalje, osoba u predsjednistvu je mogla barem pokusati promijeniti brave prije nego su pokradeni dokumenti iz SZa. Grijesim li ako kazem da takve inicijative uopce nije bilo? Ili, ako je bilo, tko je i s kojim razlozima to sprijecio?
Ako pola predsjednistva ne moze srusiti proracun, kako ga je onda pola predsjednistva donijelo? Po cemu to njihova polovica vrijedi vise od vase?
Ni Krcka ni mene - realno - nije briga; mi nismo studenti. Ali ako nama, koji nemamo nikakvih interesa, vase price sve slabije drze vodu, sto ocekujes od svog glasackog tijela na iducim izborima?
Zato sam i napisao gore da izgledate aktivno samo kad su izbori. Rad u tisini, bez obavijesti sto se sve napravilo, ne sluzi nicemu osim da budete zadovoljni sami sa sobom.
Mislim da predstavnici na SZ-PMF-MO generalno obavljaju dobar posao (osim pokoje iznimke, no to smo valjda izgladili): prepoznati ste kao dobri sugovornici, vecina u Vijecu vas cijeni, napravili ste neke jako dobre stvari,... Ali, na razini cijelog SZ-a štekate. Trazenje opravdanja u "njima" ne zvuci dobro, cak i ako je istina.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 0:40 pet, 3. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Nista se nece mijenjati samo od sebe. U promjene je potrebno uloziti jako puno rada (iz mene govori Bolonja :) ). Mogli ste osobnim kontaktima pridobiti dio predstavnika i preokrenuti odnos snaga u svoju korist.[/quote]
pa ja sam stvarno probao to raditi koliko to ide. a mislim da su i svi zboraši to u jednom trenu probali raditi.
[quote="krcko"]Jos me malo smeta sto sebe vidite kao apsolutne branitelje studentskih interesa, a njih iskljucivo kao "bad guys". Postoje dvije strane, oni smatraju da studente prvenstveno zanimaju sportski i zabavni projekti, a vi da pare treba trositi na znanstvene i strucne projekte. Kad bi proveli anketu medju sirom studentskom populacijom mislim da ni jedna strana ne bi dobila 100%-tnu podrsku.[/quote]
a tko je to rekao? ja bih rađe da se ti novci ravnopravno rasporede - ima dovoljno i za jedne i za druge. i novci bi se trebali davati za nešto što daje konkretne rezultate, što većina projekata koji već niz godina daju novce nikad nije dala :?
konkretno evo pritužbe koju sam slao, pa ti procijeni za što se ljudi bore.
[quote]povodom objavljivanja Prijedloga proračuna Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu za 2006. godinu na službenim web stranicama SZZG-a (http://www.szzg.hr), slobodni smo Vam uputiti sljedeće primjedbe glede proračunskih stavki koje se odnose na sredstva raspodijeljena Natječajem za financiranje studentskih projekata u 2006. godini. Smatramo da rezultati natječaja potvrđuju krajnje neprofesionalan pristup kojim je Natječaj proveden.
Glavne primjedbe na provedbu Natječaja:
1. Nedefiniranost fondova i novčanih iznosa koji će se natječajem podijeliti - nejasno je na koje proračunske izvore SZ računa s obzirom na promjene u sustavu financiranja Sveučilišta i SZ-a. Novcem namijenjenim za SZ raspolaže Sveučilište, a ono još nije donijelo odluku po tom pitanju. Također nejasno je po kojem kriteriju odlučeno raspodijeliti proračunske fondove. U samom natječaju se nije spominjalo raspodjela projekata na fondove, a s obzirom da studentske udruge obnašaju većinu aktivnosti na sveučilištu nije jasno zašto postoji značajan nesrazmjer između "Fonda za provođenje studentskih i sportskih programa" i "Fonda za studentske udruge" u korist prvoga.
2. Nedostatak unaprijed jasno definiranih prioriteta za financiranje, usvojenih od strane Skupštine SZ-a - SZZG niti na jednoj sjednici SZ nije donio plan rada za 2006. godinu niti definirao prioritete i ključne elemente svog djelovanja u toj godini.
3. Netransparentnost imenovanja tijela koje će evaluirati projekte pristigle na natječaj - nisu navedene kompetencije članova tog tijela (primarno bi trebalo biti iskustvo u pisanju, evaluaciji i provođenju projekata), a samo povjerenstvo se sastoji od osoba koji su i sami nositelji projekata i time ulaze u sukob interesa.
4. Nepostojanje kriterija koji bi se trebali poštovati prilikom evaluacije projekata - bez postojanja objektivnih kriterija lako se dolazi do zaključka da je komisija iznose dodjeljivala prema vlastitom subjektivnom nahođenju. Analizom Prijedloga proračuna vidi se da su favorizirani projekti sportsko-zabavne prirode. S obzirom da je SZ unutar sustava visokog školstva trebao bi se voditi akademskim kriterijima, što ne opravdava ovoliku količinu sredstava odvojenih za sportsko-zabavne programe. U kontrastu sa time, mnogi projekti stručnog sadržaja nisu financirani ovim proračunom iako su neki od njih svoju kvalitetu već dokazali na natječajima za sredstva iz fondova EU ili međunarodnih zaklada.
Iz svega navedenog može se zaključiti da se radi o izrazito nekvalitetnom prijedlogu proračuna i iz tog razloga tražimo poništavanje rezultata Natječaja za financiranje studentskih programa i provođenje dodatne reevaluacije od strane nepristranog Sveučilišnog povjerenstva. Također smatramo da je pri suradnji nužno provesti strategijsku raspravu o kriterijima i prioritetima financiranja na Skupštini SZZG-a.
[/quote]
krcko (napisa): | Nista se nece mijenjati samo od sebe. U promjene je potrebno uloziti jako puno rada (iz mene govori Bolonja ). Mogli ste osobnim kontaktima pridobiti dio predstavnika i preokrenuti odnos snaga u svoju korist. |
pa ja sam stvarno probao to raditi koliko to ide. a mislim da su i svi zboraši to u jednom trenu probali raditi.
krcko (napisa): | Jos me malo smeta sto sebe vidite kao apsolutne branitelje studentskih interesa, a njih iskljucivo kao "bad guys". Postoje dvije strane, oni smatraju da studente prvenstveno zanimaju sportski i zabavni projekti, a vi da pare treba trositi na znanstvene i strucne projekte. Kad bi proveli anketu medju sirom studentskom populacijom mislim da ni jedna strana ne bi dobila 100%-tnu podrsku. |
a tko je to rekao? ja bih rađe da se ti novci ravnopravno rasporede - ima dovoljno i za jedne i za druge. i novci bi se trebali davati za nešto što daje konkretne rezultate, što većina projekata koji već niz godina daju novce nikad nije dala
konkretno evo pritužbe koju sam slao, pa ti procijeni za što se ljudi bore.
Citat: | povodom objavljivanja Prijedloga proračuna Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu za 2006. godinu na službenim web stranicama SZZG-a (http://www.szzg.hr), slobodni smo Vam uputiti sljedeće primjedbe glede proračunskih stavki koje se odnose na sredstva raspodijeljena Natječajem za financiranje studentskih projekata u 2006. godini. Smatramo da rezultati natječaja potvrđuju krajnje neprofesionalan pristup kojim je Natječaj proveden.
Glavne primjedbe na provedbu Natječaja:
1. Nedefiniranost fondova i novčanih iznosa koji će se natječajem podijeliti - nejasno je na koje proračunske izvore SZ računa s obzirom na promjene u sustavu financiranja Sveučilišta i SZ-a. Novcem namijenjenim za SZ raspolaže Sveučilište, a ono još nije donijelo odluku po tom pitanju. Također nejasno je po kojem kriteriju odlučeno raspodijeliti proračunske fondove. U samom natječaju se nije spominjalo raspodjela projekata na fondove, a s obzirom da studentske udruge obnašaju većinu aktivnosti na sveučilištu nije jasno zašto postoji značajan nesrazmjer između "Fonda za provođenje studentskih i sportskih programa" i "Fonda za studentske udruge" u korist prvoga.
2. Nedostatak unaprijed jasno definiranih prioriteta za financiranje, usvojenih od strane Skupštine SZ-a - SZZG niti na jednoj sjednici SZ nije donio plan rada za 2006. godinu niti definirao prioritete i ključne elemente svog djelovanja u toj godini.
3. Netransparentnost imenovanja tijela koje će evaluirati projekte pristigle na natječaj - nisu navedene kompetencije članova tog tijela (primarno bi trebalo biti iskustvo u pisanju, evaluaciji i provođenju projekata), a samo povjerenstvo se sastoji od osoba koji su i sami nositelji projekata i time ulaze u sukob interesa.
4. Nepostojanje kriterija koji bi se trebali poštovati prilikom evaluacije projekata - bez postojanja objektivnih kriterija lako se dolazi do zaključka da je komisija iznose dodjeljivala prema vlastitom subjektivnom nahođenju. Analizom Prijedloga proračuna vidi se da su favorizirani projekti sportsko-zabavne prirode. S obzirom da je SZ unutar sustava visokog školstva trebao bi se voditi akademskim kriterijima, što ne opravdava ovoliku količinu sredstava odvojenih za sportsko-zabavne programe. U kontrastu sa time, mnogi projekti stručnog sadržaja nisu financirani ovim proračunom iako su neki od njih svoju kvalitetu već dokazali na natječajima za sredstva iz fondova EU ili međunarodnih zaklada.
Iz svega navedenog može se zaključiti da se radi o izrazito nekvalitetnom prijedlogu proračuna i iz tog razloga tražimo poništavanje rezultata Natječaja za financiranje studentskih programa i provođenje dodatne reevaluacije od strane nepristranog Sveučilišnog povjerenstva. Također smatramo da je pri suradnji nužno provesti strategijsku raspravu o kriterijima i prioritetima financiranja na Skupštini SZZG-a.
|
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:46 pet, 3. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
[color=darkred][size=17][b]STOP[/b][/size] klevetanju! :evil: Poznamo se i mislim da si opcenito ok, ali to te nece zastititi od sankcija na Forumu. :evil: Zbog toga:
[b]Okani se optuzbi koje nisi niti pokusao sudski dokazati![/b] :evil: Koliko je meni poznato, navedeni bivsi predsjednik ima cisti dosje i ovakve optuzbe, izrecene bez argumenata, su cista kleveta :!:
Ako imas argumente, predaj ih nadleznim organima da se oni pozabave s tim [size=29].[/size][/color]
[/quote] Oprosti, ali za razliku od optuzivanja kolega da su skloni [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5922]psihoticnim napadajima[/url], sto je uvredljivo i direktno, [url=http://en.wiktionary.org/wiki/Affair]aferastvo[/url] kod nas mozda je uvredljiva rijec, koliko i termin talibani, a ako se ovaj forum povodi za slucajem Matvejevic, izbaci me!
[quote="vsego"]Ako pola predsjednistva ne moze srusiti proracun, kako ga je onda pola predsjednistva donijelo? :grebgreb: Po cemu to njihova polovica vrijedi vise od vase? :-k
[/quote]PRORACUN NIJE DONESEN, ovo je prijedlog, koji se moze okarakterizirati kao beskriterijski, proizvoljan, netransparentan i slicno...
[quote="vsego"]...mi nismo studenti...[/quote]
ti nisi postdiplomac? ako jesi, po novom zakonu, ovo se i na tebe odnosi. Dario Skegro je i tvoj predsjednik u Rektoratu, npr.
'ave fun!
Sinisa
vsego (napisa): |
STOP klevetanju! Poznamo se i mislim da si opcenito ok, ali to te nece zastititi od sankcija na Forumu. Zbog toga:
Okani se optuzbi koje nisi niti pokusao sudski dokazati! Koliko je meni poznato, navedeni bivsi predsjednik ima cisti dosje i ovakve optuzbe, izrecene bez argumenata, su cista kleveta
Ako imas argumente, predaj ih nadleznim organima da se oni pozabave s tim .
| Oprosti, ali za razliku od optuzivanja kolega da su skloni psihoticnim napadajima, sto je uvredljivo i direktno, aferastvo kod nas mozda je uvredljiva rijec, koliko i termin talibani, a ako se ovaj forum povodi za slucajem Matvejevic, izbaci me!
vsego (napisa): | Ako pola predsjednistva ne moze srusiti proracun, kako ga je onda pola predsjednistva donijelo? Po cemu to njihova polovica vrijedi vise od vase?
| PRORACUN NIJE DONESEN, ovo je prijedlog, koji se moze okarakterizirati kao beskriterijski, proizvoljan, netransparentan i slicno...
vsego (napisa): | ...mi nismo studenti... |
ti nisi postdiplomac? ako jesi, po novom zakonu, ovo se i na tebe odnosi. Dario Skegro je i tvoj predsjednik u Rektoratu, npr.
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:56 pet, 3. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="cinik"]...izbaci me![/quote]
Samo ti inzistiraj. :roll:
[quote="cinik"][quote="vsego"]Ako pola predsjednistva ne moze srusiti proracun, kako ga je onda pola predsjednistva donijelo? :grebgreb: Po cemu to njihova polovica vrijedi vise od vase? :-k[/quote]
PRORACUN NIJE DONESEN, ovo je prijedlog, koji se moze okarakterizirati kao beskriterijski, proizvoljan, netransparentan i slicno...[/quote]
Sad si mi otkrio brda i planine. :wall: Ostaje pitanje: ako pola predsjednistva ne moze srusiti odluku, kako ju druga polovica moze donijeti? :-k Ili je prosvjed totalno nepotreban jer mozete i politicki stopirati ovakav proracun? :-k
[quote="cinik"][quote="vsego"]...mi nismo studenti...[/quote]
ti nisi postdiplomac? ako jesi, po novom zakonu, ovo se i na tebe odnosi. Dario Skegro je i tvoj predsjednik u Rektoratu, npr.[/quote]
Ah, znaci i ja cu glasati sa dodiplomskim studentima u predvorju Fakulteta? :veselje: :roll: Kako bilo, za sadasnju garnituru ja nisam imao pravo glasa, pa me oni ne predstavljaju, cak i ako im je netko dao to pravo (ja nisam). :P
cinik (napisa): | ...izbaci me! |
Samo ti inzistiraj.
cinik (napisa): | vsego (napisa): | Ako pola predsjednistva ne moze srusiti proracun, kako ga je onda pola predsjednistva donijelo? Po cemu to njihova polovica vrijedi vise od vase?  |
PRORACUN NIJE DONESEN, ovo je prijedlog, koji se moze okarakterizirati kao beskriterijski, proizvoljan, netransparentan i slicno... |
Sad si mi otkrio brda i planine. Ostaje pitanje: ako pola predsjednistva ne moze srusiti odluku, kako ju druga polovica moze donijeti? Ili je prosvjed totalno nepotreban jer mozete i politicki stopirati ovakav proracun?
cinik (napisa): | vsego (napisa): | ...mi nismo studenti... |
ti nisi postdiplomac? ako jesi, po novom zakonu, ovo se i na tebe odnosi. Dario Skegro je i tvoj predsjednik u Rektoratu, npr. |
Ah, znaci i ja cu glasati sa dodiplomskim studentima u predvorju Fakulteta? Kako bilo, za sadasnju garnituru ja nisam imao pravo glasa, pa me oni ne predstavljaju, cak i ako im je netko dao to pravo (ja nisam).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:23 pet, 3. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
Ostaje pitanje: ako pola predsjednistva ne moze srusiti odluku, kako ju druga polovica moze donijeti? :-k Ili je prosvjed totalno nepotreban jer mozete i politicki stopirati ovakav proracun? :-k
[/quote]
NE MOZE JE DONIJETI, ali je ovo pat pozicija u kojoj smo mi uvjereni da stojimo na strani neceg pravednijeg i boljeg, ali ne postoji nacin da ih u to uvjerimo, jer su to ljudi sa jednim drugacijim pogledom na svijet ("da nismo zajedno u razredu, razbio bih ti glavu jer si komunjara", kako rece jedan od Njih jednom davno). U jednoj izbornoj oligarhiji u kojoj su mandati poklonjeni od stranaka privatno vlasnistvo s kojim se moze trgovati, zastupanje ideja racionalnog, transparentnog i odgovornog postupanja dozvoljava koristenje svih racionalnih, transparentnih i odgovornih metoda (opcenito, cilj opravdava svako sredstvo koje ga ne kontradikitra), a ovdje moramo uci malo dublje u arsenal tih metoda.
Zasto moramo?
Zato sto ne znamo nista o kriterijima kako su novci tamo rasporedjivani.
Zato sto o trenutnom rasporedu postoje razni tracevi i svjedocanstva kako se donosilo i nikakvo opovrgavanje tih tvrdnji.
Zato sto postoji vise godina takve prakse, a ako je prihvatimo kao dobru prihvacamo jedan neakademski sustav vrijednosti.
Zato sto je to jedini moralan potez.
[quote="vsego"][quote="cinik"]...izbaci me![/quote]
Samo ti inzistiraj. :roll:
[/quote]
Ovisi... koliko si sklon crvenim tekstom napadati prije nego sto znas sto rijec znaci. Cilj tvoje cenzure jest da se ljudi ponasaju politicki korektno. No, ako je cilj time u bilo kojoj drustvenopolitickoj temi uvesti kontrolu misli (Veliki Brat Vsego) standardizirajuci da je '${ime} je ${bilo_sto}' kleveta i slicno, a s druge strane sam ne postujes ta pravila, mozes postati stup jednog skupa vrijednosti koji je vec par stoljeca neakademski.
[quote="vsego"]
[quote="cinik"][quote="vsego"]...mi nismo studenti...[/quote]
ti nisi postdiplomac? ako jesi, po novom zakonu, ovo se i na tebe odnosi. Dario Skegro je i tvoj predsjednik u Rektoratu, npr.[/quote]
Ah, znaci i ja cu glasati sa dodiplomskim studentima u predvorju Fakulteta? :veselje: :roll: Kako bilo, za sadasnju garnituru ja nisam imao pravo glasa, pa me oni ne predstavljaju, cak i ako im je netko dao to pravo (ja nisam). :P[/quote]
Imao si pravo glasa na izborima za postdiplomce u vijecu podrucja. Oni su (tj. on je), zajedno sa tehnicarima glasovao za predstavnika u Senatu. Doticni u Senatu se nije ponudio za mjesto u rektorskom kolegiju.
'ave fun!
Sinisa
Ostaje pitanje: ako pola predsjednistva ne moze srusiti odluku, kako ju druga polovica moze donijeti? Ili je prosvjed totalno nepotreban jer mozete i politicki stopirati ovakav proracun?
|
NE MOZE JE DONIJETI, ali je ovo pat pozicija u kojoj smo mi uvjereni da stojimo na strani neceg pravednijeg i boljeg, ali ne postoji nacin da ih u to uvjerimo, jer su to ljudi sa jednim drugacijim pogledom na svijet ("da nismo zajedno u razredu, razbio bih ti glavu jer si komunjara", kako rece jedan od Njih jednom davno). U jednoj izbornoj oligarhiji u kojoj su mandati poklonjeni od stranaka privatno vlasnistvo s kojim se moze trgovati, zastupanje ideja racionalnog, transparentnog i odgovornog postupanja dozvoljava koristenje svih racionalnih, transparentnih i odgovornih metoda (opcenito, cilj opravdava svako sredstvo koje ga ne kontradikitra), a ovdje moramo uci malo dublje u arsenal tih metoda.
Zasto moramo?
Zato sto ne znamo nista o kriterijima kako su novci tamo rasporedjivani.
Zato sto o trenutnom rasporedu postoje razni tracevi i svjedocanstva kako se donosilo i nikakvo opovrgavanje tih tvrdnji.
Zato sto postoji vise godina takve prakse, a ako je prihvatimo kao dobru prihvacamo jedan neakademski sustav vrijednosti.
Zato sto je to jedini moralan potez.
vsego (napisa): | cinik (napisa): | ...izbaci me! |
Samo ti inzistiraj.
|
Ovisi... koliko si sklon crvenim tekstom napadati prije nego sto znas sto rijec znaci. Cilj tvoje cenzure jest da se ljudi ponasaju politicki korektno. No, ako je cilj time u bilo kojoj drustvenopolitickoj temi uvesti kontrolu misli (Veliki Brat Vsego) standardizirajuci da je '${ime} je ${bilo_sto}' kleveta i slicno, a s druge strane sam ne postujes ta pravila, mozes postati stup jednog skupa vrijednosti koji je vec par stoljeca neakademski.
cinik (napisa): | vsego (napisa): | ...mi nismo studenti... |
ti nisi postdiplomac? ako jesi, po novom zakonu, ovo se i na tebe odnosi. Dario Skegro je i tvoj predsjednik u Rektoratu, npr. |
Ah, znaci i ja cu glasati sa dodiplomskim studentima u predvorju Fakulteta? Kako bilo, za sadasnju garnituru ja nisam imao pravo glasa, pa me oni ne predstavljaju, cak i ako im je netko dao to pravo (ja nisam).  |
Imao si pravo glasa na izborima za postdiplomce u vijecu podrucja. Oni su (tj. on je), zajedno sa tehnicarima glasovao za predstavnika u Senatu. Doticni u Senatu se nije ponudio za mjesto u rektorskom kolegiju.
'ave fun!
Sinisa
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:47 pet, 3. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="cinik"]NE MOZE JE DONIJETI, ali je ovo pat pozicija u kojoj smo mi uvjereni da stojimo na strani neceg pravednijeg i boljeg, ali ne postoji nacin da ih u to uvjerimo, jer su to ljudi sa jednim drugacijim pogledom na svijet...[/quote]
Ok, to je vec ponesto drugacije od onoga sto je Kory napisala. :roll: Da, spomenula je da nema odluka, ali je bacila teziste na to da pola predsjednistva ne moze srusiti proracun. :/
A sto bi onda prosvjed pred SCom trebao napraviti? :-k Pruziti novinarima pola kartice teksta? :lol:
Da preformuliram: zasto prosvjedujete pred SCom? :-k
[quote="cinik"]Zasto moramo?
Zato sto ne znamo nista o kriterijima kako su novci tamo rasporedjivani.[/quote]
Zasto se o tome nije pricalo prije nego su stigli za vas nepovoljni rezultati? :-k
[quote="cinik"][quote="vsego"][quote="cinik"]...izbaci me![/quote]
Samo ti inzistiraj. :roll:[/quote]
Ovisi... koliko si sklon crvenim tekstom napadati prije nego sto znas sto rijec znaci. Cilj tvoje cenzure jest da se ljudi ponasaju politicki korektno. No, ako je cilj time u bilo kojoj drustvenopolitickoj temi uvesti kontrolu misli (Veliki Brat Vsego) standardizirajuci da je '${ime} je ${bilo_sto}' kleveta i slicno, a s druge strane sam ne postujes ta pravila, mozes postati stup jednog skupa vrijednosti koji je vec par stoljeca neakademski.[/quote]
Ti malo previse zloupotrebljavas gostoprimstvo domacina. :evil: Sve se pitam zasto sam uopce pustio studentsku politiku u Forum. :evil: Valjda zato da bi me razni politicari mogli vrijedjati da izigravam Velikog Brata cim nisam poslusni kotacic njihove "Borbe za Pravdu". :evil: :evil: :evil: Stvarno su vam (mozda samo tebi, ali ne vidim da se itko iz STOPa ogradjuje) [i]moralni[/i] ciljevi... :evil:
Covjek je "aferaš", dakle stalno u nekim "aferama"... :roll: Znamo sto to znaci u uobicajenom govoru, bez obzira na formalnu definiciju. :roll: Kao i neke psovke koje oznacavaju sexualno opcenje, pa mi tu cenzuru neces predbacivati. :roll:
P.S. Na klevetanje o vlastitom nepostivanju pravila se necu obazirati, kao sto sam na onom topicu i napisao. :roll: A ti se malo potrudi čitati, pa ces vidjeti da ti optuzba ne stoji. :evil:
cinik (napisa): | NE MOZE JE DONIJETI, ali je ovo pat pozicija u kojoj smo mi uvjereni da stojimo na strani neceg pravednijeg i boljeg, ali ne postoji nacin da ih u to uvjerimo, jer su to ljudi sa jednim drugacijim pogledom na svijet... |
Ok, to je vec ponesto drugacije od onoga sto je Kory napisala. Da, spomenula je da nema odluka, ali je bacila teziste na to da pola predsjednistva ne moze srusiti proracun.
A sto bi onda prosvjed pred SCom trebao napraviti? Pruziti novinarima pola kartice teksta?
Da preformuliram: zasto prosvjedujete pred SCom?
cinik (napisa): | Zasto moramo?
Zato sto ne znamo nista o kriterijima kako su novci tamo rasporedjivani. |
Zasto se o tome nije pricalo prije nego su stigli za vas nepovoljni rezultati?
cinik (napisa): | vsego (napisa): | cinik (napisa): | ...izbaci me! |
Samo ti inzistiraj.  |
Ovisi... koliko si sklon crvenim tekstom napadati prije nego sto znas sto rijec znaci. Cilj tvoje cenzure jest da se ljudi ponasaju politicki korektno. No, ako je cilj time u bilo kojoj drustvenopolitickoj temi uvesti kontrolu misli (Veliki Brat Vsego) standardizirajuci da je '${ime} je ${bilo_sto}' kleveta i slicno, a s druge strane sam ne postujes ta pravila, mozes postati stup jednog skupa vrijednosti koji je vec par stoljeca neakademski. |
Ti malo previse zloupotrebljavas gostoprimstvo domacina. Sve se pitam zasto sam uopce pustio studentsku politiku u Forum. Valjda zato da bi me razni politicari mogli vrijedjati da izigravam Velikog Brata cim nisam poslusni kotacic njihove "Borbe za Pravdu". Stvarno su vam (mozda samo tebi, ali ne vidim da se itko iz STOPa ogradjuje) moralni ciljevi...
Covjek je "aferaš", dakle stalno u nekim "aferama"... Znamo sto to znaci u uobicajenom govoru, bez obzira na formalnu definiciju. Kao i neke psovke koje oznacavaju sexualno opcenje, pa mi tu cenzuru neces predbacivati.
P.S. Na klevetanje o vlastitom nepostivanju pravila se necu obazirati, kao sto sam na onom topicu i napisao. A ti se malo potrudi čitati, pa ces vidjeti da ti optuzba ne stoji.
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 2:39 pet, 3. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
Ti malo previse zloupotrebljavas gostoprimstvo domacina. :evil: Sve se pitam zasto sam uopce pustio studentsku politiku u Forum. :evil: Valjda zato da bi me razni politicari mogli vrijedjati da izigravam Velikog Brata cim nisam poslusni kotacic njihove "Borbe za Pravdu". :evil: :evil: :evil: Stvarno su vam (mozda samo tebi, ali ne vidim da se itko iz STOPa ogradjuje) [i]moralni[/i] ciljevi... :evil:
[/quote]
Drago mi je da ovo nije pisano crvenim tekstom, pa se ipak radi o raspravi. Ne radi se o poslusnom kotaticicu: radi se o elementarnom poznavajnu pojmova i znacenja rijeci malo dublje od prosjecnog novinara (koji [i]nota bene[/i] (da i ja iskoristim italic) ne slusa niti jedan kolegij vlastitog jezika na faksu, pa dakle ima jezicno obrazovanje maturanta, ali utjece na jezik puno vise nego bilo koji strucni lingvist). Ako smatras da se prema tebi postupa kao prema potencijalnom "poslusnom kotacicu", onda si, sto se S.T.O.P.-ovskih principa tice, "fulao ceo fudbal" (nadam se da ovaj kolokvijalni termin nece izazvati tvoju administratorsku reakciju).
[quote="vsego"]
Covjek je "aferaš", dakle stalno u nekim "aferama"... :roll: Znamo sto to znaci u uobicajenom govoru, bez obzira na formalnu definiciju. :roll: Kao i neke psovke koje oznacavaju sexualno opcenje, pa mi tu cenzuru neces predbacivati. :roll:[/quote]
Isto tako znamo sto kolokvijalno znaci taliban...
[quote="Hrvatski enciklopedijski rjecnik"]
[b]afera[/b], z., nezgdan ili neprilican slucaj koji odjekuje u javnosti ili se odigrava pred javnoscu; skandal // [b]aferas[/b], m., onaj koji izaziva afere, koji priredjuje afere, koji "zivi" od afera. . . (kasnije veli da je rijec uvezena iz francuskog jezika)[/quote]
[quote="Oxford French Dictionary"]
[b]affaire[/b], nf, affair, crisis, scandal, case; matter, involvment; business; deal; bargain, concern, question, problem; difficulty...
[/quote]
ὅπερ ἔδει δεῖξαι
Za kraj, znam da sam s ovim postom izasao dobrim dijelom izvan teme, pa bih tu zakljucio samo sa molbom da ukines crvenu boju sa kritike aferasa. Ne sluzi ti na cast.
'ave fun!
Sinisa
Ti malo previse zloupotrebljavas gostoprimstvo domacina. Sve se pitam zasto sam uopce pustio studentsku politiku u Forum. Valjda zato da bi me razni politicari mogli vrijedjati da izigravam Velikog Brata cim nisam poslusni kotacic njihove "Borbe za Pravdu". Stvarno su vam (mozda samo tebi, ali ne vidim da se itko iz STOPa ogradjuje) moralni ciljevi...
|
Drago mi je da ovo nije pisano crvenim tekstom, pa se ipak radi o raspravi. Ne radi se o poslusnom kotaticicu: radi se o elementarnom poznavajnu pojmova i znacenja rijeci malo dublje od prosjecnog novinara (koji nota bene (da i ja iskoristim italic) ne slusa niti jedan kolegij vlastitog jezika na faksu, pa dakle ima jezicno obrazovanje maturanta, ali utjece na jezik puno vise nego bilo koji strucni lingvist). Ako smatras da se prema tebi postupa kao prema potencijalnom "poslusnom kotacicu", onda si, sto se S.T.O.P.-ovskih principa tice, "fulao ceo fudbal" (nadam se da ovaj kolokvijalni termin nece izazvati tvoju administratorsku reakciju).
Covjek je "aferaš", dakle stalno u nekim "aferama"... Znamo sto to znaci u uobicajenom govoru, bez obzira na formalnu definiciju. Kao i neke psovke koje oznacavaju sexualno opcenje, pa mi tu cenzuru neces predbacivati.  |
Isto tako znamo sto kolokvijalno znaci taliban...
Hrvatski enciklopedijski rjecnik (napisa): |
afera, z., nezgdan ili neprilican slucaj koji odjekuje u javnosti ili se odigrava pred javnoscu; skandal // aferas, m., onaj koji izaziva afere, koji priredjuje afere, koji "zivi" od afera. . . (kasnije veli da je rijec uvezena iz francuskog jezika) |
Oxford French Dictionary (napisa): |
affaire, nf, affair, crisis, scandal, case; matter, involvment; business; deal; bargain, concern, question, problem; difficulty...
|
ὅπερ ἔδει δεῖξαι
Za kraj, znam da sam s ovim postom izasao dobrim dijelom izvan teme, pa bih tu zakljucio samo sa molbom da ukines crvenu boju sa kritike aferasa. Ne sluzi ti na cast.
'ave fun!
Sinisa
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 3:01 pet, 3. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="cinik"]Za kraj, znam da sam s ovim postom izasao dobrim dijelom izvan teme, pa bih tu zakljucio samo sa molbom da ukines crvenu boju sa kritike aferasa.[/quote]
Nije mi ni na kraj pameti, a ti me tuzi. :evil:
[quote="cinik"]Ne sluzi ti na cast.[/quote]
Tebi maltretiranje asistenta sigurno jako sluzi na cast, kao i STOPovcima koji te pustaju da se tako ponasas dok pricas u njihovo ime. :roll:
P.S. Da, cenzurirao bih ti i Talibana, da procjenim da je uvredljivo. :P
cinik (napisa): | Za kraj, znam da sam s ovim postom izasao dobrim dijelom izvan teme, pa bih tu zakljucio samo sa molbom da ukines crvenu boju sa kritike aferasa. |
Nije mi ni na kraj pameti, a ti me tuzi.
cinik (napisa): | Ne sluzi ti na cast. |
Tebi maltretiranje asistenta sigurno jako sluzi na cast, kao i STOPovcima koji te pustaju da se tako ponasas dok pricas u njihovo ime.
P.S. Da, cenzurirao bih ti i Talibana, da procjenim da je uvredljivo.
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:45 pet, 3. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]
Budimo realni, to sto vi sebe vidite kao branitelje opceg studentskog interesa ne znaci da tako nesto uopce postoji niti da je Veliki Limun s vama...[/quote]
Pitanje sto je opci studentski interes je jedno od najvecih pitanja demokratskih rezima (sto je opci narodni interes), te bi ga se upravno moglo definirati kao interes vladajucih struktura, pa smo onda nigdje. Mi se borimo za nesto drugo -- za kategorije (bez komutativnih dijagrama) i principe, koje vidimo kao eticne i ciju negaciju u provedbi smatramo neeticnom. Dakle, mi se ne borimo za "interese" nego za nase vidjenje pravednijeg, a smatramo da je nase vidjenje pravednijeg ispravno jer se moze racinoalno opravdati, koristeci samo akademske te prosvjetiteljske i postprosvjetiteljske kategorije (dakle, nesto sto je zapadna kultura prihvatila kao svoje formalne temelje).
'ave fun!
Sinisa
krcko (napisa): |
Budimo realni, to sto vi sebe vidite kao branitelje opceg studentskog interesa ne znaci da tako nesto uopce postoji niti da je Veliki Limun s vama... |
Pitanje sto je opci studentski interes je jedno od najvecih pitanja demokratskih rezima (sto je opci narodni interes), te bi ga se upravno moglo definirati kao interes vladajucih struktura, pa smo onda nigdje. Mi se borimo za nesto drugo – za kategorije (bez komutativnih dijagrama) i principe, koje vidimo kao eticne i ciju negaciju u provedbi smatramo neeticnom. Dakle, mi se ne borimo za "interese" nego za nase vidjenje pravednijeg, a smatramo da je nase vidjenje pravednijeg ispravno jer se moze racinoalno opravdati, koristeci samo akademske te prosvjetiteljske i postprosvjetiteljske kategorije (dakle, nesto sto je zapadna kultura prihvatila kao svoje formalne temelje).
'ave fun!
Sinisa
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 12:38 pet, 3. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Evo da se javi i špicaškandal :) Krcko, napravio sam zadaće i projektni zadatak i neću stići na početak prosvjeda jer sam jurio na konačne i tako to :) I prijenos "vlasti" je više-manje finaliziran (Damir Cvetovac, FO je sada predsjednik - samo da mu još arhiv uvalim)
Predsjedništvo je u pat (3:3) poziciji, proračun se ne može donijeti na predsjedništvu ako ne postoji konsenzus. "Druge" strane imaju prednost jer imaju podršku većine članova skupštine, "mi" imamo prednost jer imamo podršku nadležnih institucija, medija i popriličnog broja onih "aktivnih" studenata. Budući da zbog inzistiranja druge strane nije bilo moguće otvoriti diskusiju oko glavnih problema (fiktivni fondovi, marsovski kriteriji), ostvaren je kompromisni dogovor koji se njima svidio a to je da se proračun objavi, te ako ne bude prigovora (pazi ideje?!) da se ide dalje sa njime nakon tjedan dana.
Prosvjed i reakcije medija i udruga su bile sasvim očekivane više manje svakom osim eventualno njima, nikako se ne bih složio da smo "nasjeli", jednostavno je nažalost došlo vrijeme da se problematika zbog neslaganja u kući iznese van prije no što stvari u potpunosti eksplodiraju. Ako reakcija bude dovoljno jaka, možda će na kraju proračun biti izmijenjen i do prave detonacije neće doći. Nadam se... :-|
http://studenti.pmf.hr/wiki/index.php/Category:Prora%C4%8Dun_SZZg_2006.
A ako usprkos reakciji to bude izglasano... Pa neće to biti prvi proračun SZa kojeg su udruge srušile, niti prvo predsjedništvo koje je palo kao poslijedica toga. Ovaj je sastav predsjedništva generirao najmanje skandala od bilo kojeg u povijesti SZa, bilo bi mi žao da padne, nadam se da će biti dovoljno pametni :|
Way past innocence, fast aproaching apathy
Evo da se javi i špicaškandal Krcko, napravio sam zadaće i projektni zadatak i neću stići na početak prosvjeda jer sam jurio na konačne i tako to I prijenos "vlasti" je više-manje finaliziran (Damir Cvetovac, FO je sada predsjednik - samo da mu još arhiv uvalim)
Predsjedništvo je u pat (3:3) poziciji, proračun se ne može donijeti na predsjedništvu ako ne postoji konsenzus. "Druge" strane imaju prednost jer imaju podršku većine članova skupštine, "mi" imamo prednost jer imamo podršku nadležnih institucija, medija i popriličnog broja onih "aktivnih" studenata. Budući da zbog inzistiranja druge strane nije bilo moguće otvoriti diskusiju oko glavnih problema (fiktivni fondovi, marsovski kriteriji), ostvaren je kompromisni dogovor koji se njima svidio a to je da se proračun objavi, te ako ne bude prigovora (pazi ideje?!) da se ide dalje sa njime nakon tjedan dana.
Prosvjed i reakcije medija i udruga su bile sasvim očekivane više manje svakom osim eventualno njima, nikako se ne bih složio da smo "nasjeli", jednostavno je nažalost došlo vrijeme da se problematika zbog neslaganja u kući iznese van prije no što stvari u potpunosti eksplodiraju. Ako reakcija bude dovoljno jaka, možda će na kraju proračun biti izmijenjen i do prave detonacije neće doći. Nadam se...
http://studenti.pmf.hr/wiki/index.php/Category:Prora%C4%8Dun_SZZg_2006.
A ako usprkos reakciji to bude izglasano... Pa neće to biti prvi proračun SZa kojeg su udruge srušile, niti prvo predsjedništvo koje je palo kao poslijedica toga. Ovaj je sastav predsjedništva generirao najmanje skandala od bilo kojeg u povijesti SZa, bilo bi mi žao da padne, nadam se da će biti dovoljno pametni
Way past innocence, fast aproaching apathy
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 22:57 pet, 3. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="cinik"]Pitanje sto je opci studentski interes je jedno od najvecih pitanja demokratskih rezima (sto je opci narodni interes), te bi ga se upravno moglo definirati kao interes vladajucih struktura, pa smo onda nigdje. Mi se borimo za nesto drugo -- za kategorije (bez komutativnih dijagrama) i principe, koje vidimo kao eticne i ciju negaciju u provedbi smatramo neeticnom. Dakle, mi se ne borimo za "interese" nego za nase vidjenje pravednijeg, a smatramo da je nase vidjenje pravednijeg ispravno jer se moze racinoalno opravdati, koristeci samo akademske te prosvjetiteljske i postprosvjetiteljske kategorije (dakle, nesto sto je zapadna kultura prihvatila kao svoje formalne temelje).[/quote]
Tuces suplje sijeno :mrgreen: Bilo bi vam pametnije da ste predlozili svoju verziju proracuna, onda bi se bar imali o cemu dogovarati. Osobno nisam uvjeren da bi druga verzija bila izraz opcenarodnog studentskog interesa, ali barem bi bila izraz [b]drugog[/b] interesa. Sto bi neki kompromisni proracun oko kojeg bi se uspjeli dogovoriti ucinilo mrvu kvalitetnijim.
Za posteno raspodijeliti 3.5 mil kn moras potrositi barem 100000 kn. I uzasno je puno posla - ne postize se prodikama o kategorijama i principima :prodike:
Nakon zubovog posta situacija mi je malo jasnija, ali jos me niste uvjerili da je prosvjed kojeg organizira polovica predsjednistva protiv druge polovice zbog proracuna koji nije donesen izraz vrhunske demokracije. Reklo bi se da predsjednistvo ne funkcionira.
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Way past innocence, fast aproaching apathy[/quote]
Vratija se ZUB :zelenizub: iz politike :lalala:
cinik (napisa): | Pitanje sto je opci studentski interes je jedno od najvecih pitanja demokratskih rezima (sto je opci narodni interes), te bi ga se upravno moglo definirati kao interes vladajucih struktura, pa smo onda nigdje. Mi se borimo za nesto drugo – za kategorije (bez komutativnih dijagrama) i principe, koje vidimo kao eticne i ciju negaciju u provedbi smatramo neeticnom. Dakle, mi se ne borimo za "interese" nego za nase vidjenje pravednijeg, a smatramo da je nase vidjenje pravednijeg ispravno jer se moze racinoalno opravdati, koristeci samo akademske te prosvjetiteljske i postprosvjetiteljske kategorije (dakle, nesto sto je zapadna kultura prihvatila kao svoje formalne temelje). |
Tuces suplje sijeno Bilo bi vam pametnije da ste predlozili svoju verziju proracuna, onda bi se bar imali o cemu dogovarati. Osobno nisam uvjeren da bi druga verzija bila izraz opcenarodnog studentskog interesa, ali barem bi bila izraz drugog interesa. Sto bi neki kompromisni proracun oko kojeg bi se uspjeli dogovoriti ucinilo mrvu kvalitetnijim.
Za posteno raspodijeliti 3.5 mil kn moras potrositi barem 100000 kn. I uzasno je puno posla - ne postize se prodikama o kategorijama i principima
Nakon zubovog posta situacija mi je malo jasnija, ali jos me niste uvjerili da je prosvjed kojeg organizira polovica predsjednistva protiv druge polovice zbog proracuna koji nije donesen izraz vrhunske demokracije. Reklo bi se da predsjednistvo ne funkcionira.
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | Way past innocence, fast aproaching apathy |
Vratija se ZUB iz politike
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:52 sub, 4. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]
Tuces suplje sijeno :mrgreen: Bilo bi vam pametnije da ste predlozili svoju verziju proracuna, onda bi se bar imali o cemu dogovarati.
[/quote]
U tome i jest problem -- mi se ne smatramo pozvanima raditi taj proracun tako da kazemo koji projekti dobivaju a koji ne novce. Mi se zalazemo za postojanje racionalno opravdanih kriterija po kojima se dobivaju novci, a ne da kriterij bude dobro poznanstvo
sa clanom odbora za financije (sto u ovom slucaju nije iskljucena metoda dolazenja do novca).
Drugi dio su potpuno neopravdano visoki troskovi rada ureda SZ-a, oko 500,000kn. To je jako puno love, a ne postoji opravdanje za te troskove.
[quote="krcko"]
Osobno nisam uvjeren da bi druga verzija bila izraz opcenarodnog studentskog interesa, ali barem bi bila izraz [b]drugog[/b] interesa. Sto bi neki kompromisni proracun oko kojeg bi se uspjeli dogovoriti ucinilo mrvu kvalitetnijim.
[/quote]
NE, OVAJ NJIHOV PRIJEDLOG NIJE NESTO OKO CEGA BI TROGVALI -- tada nismo napravili korak naprijed i tada smo napustili sve za sto se STOP zalagao.
[quote="krcko"]
[/quote]
OPET ne razumijes esencijalnu stvar -- mi ne prihvacamno njihov NACIN DONOSENJA PRORACUNA!!!!!!! Sam proracun je manjkav, ali nacin je POTPUNO NEPRIHVATLJIV, i ta potpuna neprihvatljivost se ne moze popraviti na isti nacin slozenim proracunom koji favorizira druge projekte i mijenja koju brojku vamo tamo.
Da mi kazemo ovaj PRIJEDLOG proracuna je los, mi hocemo bolji prijedlog, bila bi to druga stvar; no mi kazemo da ovaj NACIN PREDLAGANJA proracuna nije ni na koji nacin prihvatljiv, koliko god (ne)prihvatlijv sam proracun bio.
Gledaj to ovako: mi smatramo svaki proracun predlozen iz familije proracuna generiranih po njihovim metodama JEDNAKO neprihvatljivim. Ako mi damo prijedlog, mozemo dati samo prijedlog baziran na njihovoj metodi. To necemo uciniti, jer smo tada jednako losi kao oni.
Imam osjecaj da sam sada vec nekoliko puta rekao jedno te isto, no mislim da ideju koju poksavam naglasiti smijem ponoviti koliko god puta treba, dok god bude svima jasno o cemu se radi. Mi ne pokusavamo igrati igru koja se igra desetak godina i koja je olicecnje korupcije u generaciji koja jos nije ni zagrizla u odraslost posteno. Zelimo nesto potpuno ortogonalno na to.
'ave fun!
Sinisa
Tuces suplje sijeno Bilo bi vam pametnije da ste predlozili svoju verziju proracuna, onda bi se bar imali o cemu dogovarati.
|
U tome i jest problem – mi se ne smatramo pozvanima raditi taj proracun tako da kazemo koji projekti dobivaju a koji ne novce. Mi se zalazemo za postojanje racionalno opravdanih kriterija po kojima se dobivaju novci, a ne da kriterij bude dobro poznanstvo
sa clanom odbora za financije (sto u ovom slucaju nije iskljucena metoda dolazenja do novca).
Drugi dio su potpuno neopravdano visoki troskovi rada ureda SZ-a, oko 500,000kn. To je jako puno love, a ne postoji opravdanje za te troskove.
Osobno nisam uvjeren da bi druga verzija bila izraz opcenarodnog studentskog interesa, ali barem bi bila izraz drugog interesa. Sto bi neki kompromisni proracun oko kojeg bi se uspjeli dogovoriti ucinilo mrvu kvalitetnijim.
|
NE, OVAJ NJIHOV PRIJEDLOG NIJE NESTO OKO CEGA BI TROGVALI – tada nismo napravili korak naprijed i tada smo napustili sve za sto se STOP zalagao.
|
OPET ne razumijes esencijalnu stvar – mi ne prihvacamno njihov NACIN DONOSENJA PRORACUNA!!!!!!! Sam proracun je manjkav, ali nacin je POTPUNO NEPRIHVATLJIV, i ta potpuna neprihvatljivost se ne moze popraviti na isti nacin slozenim proracunom koji favorizira druge projekte i mijenja koju brojku vamo tamo.
Da mi kazemo ovaj PRIJEDLOG proracuna je los, mi hocemo bolji prijedlog, bila bi to druga stvar; no mi kazemo da ovaj NACIN PREDLAGANJA proracuna nije ni na koji nacin prihvatljiv, koliko god (ne)prihvatlijv sam proracun bio.
Gledaj to ovako: mi smatramo svaki proracun predlozen iz familije proracuna generiranih po njihovim metodama JEDNAKO neprihvatljivim. Ako mi damo prijedlog, mozemo dati samo prijedlog baziran na njihovoj metodi. To necemo uciniti, jer smo tada jednako losi kao oni.
Imam osjecaj da sam sada vec nekoliko puta rekao jedno te isto, no mislim da ideju koju poksavam naglasiti smijem ponoviti koliko god puta treba, dok god bude svima jasno o cemu se radi. Mi ne pokusavamo igrati igru koja se igra desetak godina i koja je olicecnje korupcije u generaciji koja jos nije ni zagrizla u odraslost posteno. Zelimo nesto potpuno ortogonalno na to.
'ave fun!
Sinisa
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 1:58 sub, 4. 2. 2006 Naslov: |
|
|
ali, koliko ja znam, postoji skoro pa konkretizirani prijedlog KAKO vi hocete donosenje proracuna...
onaj Flegin sistem (ako me imena dobro sluze) je NACIN koji se smatra dobrim - slaganje NEPRISTRANE, STRUCNE komisije za evaluaciju koja ce produmati nad svakim prijavljenim projektomi dati mu ocjenu
i onda, jedina razlika i vrlo bitna u odnosu na bivsi saziv, je da se novac dijeli proporcionalno tim ocjenama i evaluaciji, a ne obrnuto proporcionalno :!: (kako se dalo zakljuciti iz puuuno primjera, projekti koji su dobili koliko toliko novce u skladu s ocjenama su vise bili iznimka nego pravilo)
isto tako, smatram da bi SZ trebao imati slobodu procijeniti da bi nesto studentima moglo vise koristiti nego nesto drugo, pa koji puta odstupiti od linearne povezanosti ocjena i love...
to bi npr mogao biti sveucilisni malonogometni turnir... ali ne onda i svaki drugi... po faxu, po udruzi, po nakupini studenata.... npr, ofkors...
znaci, da takva odstupanja budu IZNIMKE, ne pravilo, i da se JAVNO kaze zasto se napravila ta i ta iznimka... recimo za ovo gore mi argument socijalizacije unutar cijelog sveucilista moze proci, i zabava i druzenje... i sve... i da za to kvalitetno organizirati treba love.... (ofkors, lovu prilagoditi i opaskama komisije ako postoje i tipa su 'dresovi ne kostaju 5000 kn komad, vec 500 kuna' pa se onda lijepo pomnozi koliko treba dresova sa 500,a ne sa 5000 kuna :wink:)
isto kao sto mi ne moze proci da nekome treba puno para za uzeti loptu i igrati nogac iza faxa u starom, uhodanom sastavu :wink:
e sad, mislim da bi bilo zdravije prosvjede, zelje i nakane usmjeriti na princip koji smo vidjeli da je dobar
i onda jos traziti linearnu ovisnost love o ocjeni... (to je razlika nego prije)
rusenje samo po sebi nema smisla i tu se slazem s krckom
isto tako pokusah objasniti sto je esencijalna razlika i prijedlog kako bi to moglo biti bolje...
ono sto mi nije jasno, zasto se studente nije informiravalo kako su stvari nailazile? vec se ocekuje da ce promptno skociti braniti nesto o cemu pojma nemaju?
ja sam znala mrvice, jer sam na tim listama... ali ostali.... ?
ali, koliko ja znam, postoji skoro pa konkretizirani prijedlog KAKO vi hocete donosenje proracuna...
onaj Flegin sistem (ako me imena dobro sluze) je NACIN koji se smatra dobrim - slaganje NEPRISTRANE, STRUCNE komisije za evaluaciju koja ce produmati nad svakim prijavljenim projektomi dati mu ocjenu
i onda, jedina razlika i vrlo bitna u odnosu na bivsi saziv, je da se novac dijeli proporcionalno tim ocjenama i evaluaciji, a ne obrnuto proporcionalno (kako se dalo zakljuciti iz puuuno primjera, projekti koji su dobili koliko toliko novce u skladu s ocjenama su vise bili iznimka nego pravilo)
isto tako, smatram da bi SZ trebao imati slobodu procijeniti da bi nesto studentima moglo vise koristiti nego nesto drugo, pa koji puta odstupiti od linearne povezanosti ocjena i love...
to bi npr mogao biti sveucilisni malonogometni turnir... ali ne onda i svaki drugi... po faxu, po udruzi, po nakupini studenata.... npr, ofkors...
znaci, da takva odstupanja budu IZNIMKE, ne pravilo, i da se JAVNO kaze zasto se napravila ta i ta iznimka... recimo za ovo gore mi argument socijalizacije unutar cijelog sveucilista moze proci, i zabava i druzenje... i sve... i da za to kvalitetno organizirati treba love.... (ofkors, lovu prilagoditi i opaskama komisije ako postoje i tipa su 'dresovi ne kostaju 5000 kn komad, vec 500 kuna' pa se onda lijepo pomnozi koliko treba dresova sa 500,a ne sa 5000 kuna )
isto kao sto mi ne moze proci da nekome treba puno para za uzeti loptu i igrati nogac iza faxa u starom, uhodanom sastavu
e sad, mislim da bi bilo zdravije prosvjede, zelje i nakane usmjeriti na princip koji smo vidjeli da je dobar
i onda jos traziti linearnu ovisnost love o ocjeni... (to je razlika nego prije)
rusenje samo po sebi nema smisla i tu se slazem s krckom
isto tako pokusah objasniti sto je esencijalna razlika i prijedlog kako bi to moglo biti bolje...
ono sto mi nije jasno, zasto se studente nije informiravalo kako su stvari nailazile? vec se ocekuje da ce promptno skociti braniti nesto o cemu pojma nemaju?
ja sam znala mrvice, jer sam na tim listama... ali ostali.... ?
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 10:01 sub, 4. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]rusenje samo po sebi nema smisla i tu se slazem s krckom
ja sam znala mrvice, jer sam na tim listama... ali ostali.... ?[/quote]
Da, studenti koji nisu aktivni u tim krugovima, ne trude se organiziravati u nekakve studentske projekte kao što su npr. Fizika Express i slični, ne mogu nikako znati što se tamo dešava i u čemu je problem.
Oni koji jesu mrvu aktivni u tome su otvorili prijedlog proračuna da vide što će moći raditi ove godine a što ne i onda primjete npr. da je cijeli PMF zajedno dobio 31.000 kuna (ne računajući GAUSS), da je cijeli FFZG dobio 35.000 kuna, a da je studentska biljarska liga (STUIBILIG ili STUBILIG, namjerno nerazumljiva šifra ove godine, a i slučajnom pogreškom nije bila u prijedlogu koji je prvi dan stavljen pred predsjedništvo, inače voditelj te udruge (Kralj Tomislav) je svojevremeno bio veliki lobist Petra Bezjaka i danas ga čini se podržava Banek) dobila 41.000 kuna.
Ili da drugačije formuliramo svi stručni projekti PMF-a, od Fizika Expressa pod visokim pokroviteljstvom EU-a, do BIUS-ovih kampova u suradnji sa HAZUom i nacionalnim parkovima i HASAN2006 pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH, LabTour Nikole Straha u sklopu Journal Cluba zajedno vrijede oko 2/3 jednog biljarskog turnira.
Tu čovjek počne zbrajati dalje. Onda uoči da je Tehnologijada2006 kada se zbroji ukupno dobila 260.000 kuna. Radi se o tjedan dana na moru tokom turističke sezone za 100-200 studenata iz regije. Šišmiši su tražili 100.000 kuna za prilagodbu literature za studij (koja bi ostala slijepim studentima koji bi došli poslije njih), dobili su 5.000. Agronomija je za sportske susrete (Agronomijada) dobila više od cijelog proračuna PMFa i filozofskog, CROMSIC (Međunarodna udruga studenata medicine koja se baš ne slaže sa svojim predsjednikom SZa) je dobio pola proračuna biljarske lige. CROMSIC se bavi međunarodnom suradnjom i outreach projektima.
Njihov AIDS day podrazumijeva tribine i predavanja po srednjim školama i angažman 30-ak studenata kroz mjesec dana koji će pritom stjecati iskustvo u outreach djelatnostima. Ovaj AIDS day nije dobio financiranje, nego je dobio AIDS Day bivšeg predsjednika podružnice SZa koji podrazumijeva jedno predavanje, nogometni turnir i domjenak.
Godinu dana aktivnosti CROMSICa (12ak projekata) vrijedi pola biljarske lige.
I tako dalje.. Ne moraš znati da su sveučilišni nogometni turniri (u organizaciji bivšeg predsjednika SZ-a MEF-a) teški 170.000 kuna financijski pravdani sa jednim A4 papirom na kojem piše "1h 400 kn" :whistle2: O:) da bi znao da se neka teška protekcija tu desila i da je to nešto na što bi se ljudi trebali naljutiti.
Naravno, naljutit će se samo oni ljudi kojima to nešto znači, ali takvih je jako jako malo. Općenito se nadam da će se jednog dana studentsko organiziranje "sponzorirati" nekakvim simboličnim ects bodovima (1-2, makar za demonstriranje na fakultetu, studentsko predstavljanje, provođenje projekata odobrenih sa strane fakulteta, ...) jer ovoj se državi jako crno piše ako tradicionalno najagilnija, najreaktivnija i najmaštovitija populacija trpa svoju glavu u pijesak i gleda svoja posla od trenutka kako upišu osnovnu školu. Premladi su za to :( a ovoj se državi teško piše ako se tako nastavi :(
Eto, ode Zub učit :)
Nesi (napisa): | rusenje samo po sebi nema smisla i tu se slazem s krckom
ja sam znala mrvice, jer sam na tim listama... ali ostali.... ? |
Da, studenti koji nisu aktivni u tim krugovima, ne trude se organiziravati u nekakve studentske projekte kao što su npr. Fizika Express i slični, ne mogu nikako znati što se tamo dešava i u čemu je problem.
Oni koji jesu mrvu aktivni u tome su otvorili prijedlog proračuna da vide što će moći raditi ove godine a što ne i onda primjete npr. da je cijeli PMF zajedno dobio 31.000 kuna (ne računajući GAUSS), da je cijeli FFZG dobio 35.000 kuna, a da je studentska biljarska liga (STUIBILIG ili STUBILIG, namjerno nerazumljiva šifra ove godine, a i slučajnom pogreškom nije bila u prijedlogu koji je prvi dan stavljen pred predsjedništvo, inače voditelj te udruge (Kralj Tomislav) je svojevremeno bio veliki lobist Petra Bezjaka i danas ga čini se podržava Banek) dobila 41.000 kuna.
Ili da drugačije formuliramo svi stručni projekti PMF-a, od Fizika Expressa pod visokim pokroviteljstvom EU-a, do BIUS-ovih kampova u suradnji sa HAZUom i nacionalnim parkovima i HASAN2006 pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH, LabTour Nikole Straha u sklopu Journal Cluba zajedno vrijede oko 2/3 jednog biljarskog turnira.
Tu čovjek počne zbrajati dalje. Onda uoči da je Tehnologijada2006 kada se zbroji ukupno dobila 260.000 kuna. Radi se o tjedan dana na moru tokom turističke sezone za 100-200 studenata iz regije. Šišmiši su tražili 100.000 kuna za prilagodbu literature za studij (koja bi ostala slijepim studentima koji bi došli poslije njih), dobili su 5.000. Agronomija je za sportske susrete (Agronomijada) dobila više od cijelog proračuna PMFa i filozofskog, CROMSIC (Međunarodna udruga studenata medicine koja se baš ne slaže sa svojim predsjednikom SZa) je dobio pola proračuna biljarske lige. CROMSIC se bavi međunarodnom suradnjom i outreach projektima.
Njihov AIDS day podrazumijeva tribine i predavanja po srednjim školama i angažman 30-ak studenata kroz mjesec dana koji će pritom stjecati iskustvo u outreach djelatnostima. Ovaj AIDS day nije dobio financiranje, nego je dobio AIDS Day bivšeg predsjednika podružnice SZa koji podrazumijeva jedno predavanje, nogometni turnir i domjenak.
Godinu dana aktivnosti CROMSICa (12ak projekata) vrijedi pola biljarske lige.
I tako dalje.. Ne moraš znati da su sveučilišni nogometni turniri (u organizaciji bivšeg predsjednika SZ-a MEF-a) teški 170.000 kuna financijski pravdani sa jednim A4 papirom na kojem piše "1h 400 kn" da bi znao da se neka teška protekcija tu desila i da je to nešto na što bi se ljudi trebali naljutiti.
Naravno, naljutit će se samo oni ljudi kojima to nešto znači, ali takvih je jako jako malo. Općenito se nadam da će se jednog dana studentsko organiziranje "sponzorirati" nekakvim simboličnim ects bodovima (1-2, makar za demonstriranje na fakultetu, studentsko predstavljanje, provođenje projekata odobrenih sa strane fakulteta, ...) jer ovoj se državi jako crno piše ako tradicionalno najagilnija, najreaktivnija i najmaštovitija populacija trpa svoju glavu u pijesak i gleda svoja posla od trenutka kako upišu osnovnu školu. Premladi su za to a ovoj se državi teško piše ako se tako nastavi
Eto, ode Zub učit
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 12:46 sub, 4. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Tuces suplje sijeno :mrgreen: Bilo bi vam pametnije da ste predlozili svoju verziju proracuna, onda bi se bar imali o cemu dogovarati. Osobno nisam uvjeren da bi druga verzija bila izraz opcenarodnog studentskog interesa, ali barem bi bila izraz [b]drugog[/b] interesa. Sto bi neki kompromisni proracun oko kojeg bi se uspjeli dogovoriti ucinilo mrvu kvalitetnijim.[/quote]
mislim da je razrada našeg prijedloga proračuna potpuno bespredmetna zato što mi ne možemo odrediti/smisliti kako podijeliti novce samo po nazivima projekata, a to je sve što imamo ;) naš prijedlog bi u svakom pogledu mogao biti gori od njihovog zato što ne raspolažemo sa projektnom dokumentacijom.
ono što se može iznositi su naše ideje kako bi se trebalo raditi kako je Nesi napisala. iirc dapače iznosio se prijedlog za provedbu proračuna na davno prošlom HSKu (koliko je odjeka to imalo je drugo pitanje).
ja mislim da je pametnije da im prvo kažemo što sada ne valja, pa tek nakon toga biti konstruktivni kad smo se jasno postavili.
krcko (napisa): | Tuces suplje sijeno Bilo bi vam pametnije da ste predlozili svoju verziju proracuna, onda bi se bar imali o cemu dogovarati. Osobno nisam uvjeren da bi druga verzija bila izraz opcenarodnog studentskog interesa, ali barem bi bila izraz drugog interesa. Sto bi neki kompromisni proracun oko kojeg bi se uspjeli dogovoriti ucinilo mrvu kvalitetnijim. |
mislim da je razrada našeg prijedloga proračuna potpuno bespredmetna zato što mi ne možemo odrediti/smisliti kako podijeliti novce samo po nazivima projekata, a to je sve što imamo naš prijedlog bi u svakom pogledu mogao biti gori od njihovog zato što ne raspolažemo sa projektnom dokumentacijom.
ono što se može iznositi su naše ideje kako bi se trebalo raditi kako je Nesi napisala. iirc dapače iznosio se prijedlog za provedbu proračuna na davno prošlom HSKu (koliko je odjeka to imalo je drugo pitanje).
ja mislim da je pametnije da im prvo kažemo što sada ne valja, pa tek nakon toga biti konstruktivni kad smo se jasno postavili.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:42 sub, 4. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"][quote="Nesi"]ono sto mi nije jasno, [color=red]zasto se studente nije informiravalo kako su stvari nailazile? vec se ocekuje da ce promptno skociti braniti nesto o cemu pojma nemaju?[/color]
ja sam znala mrvice, jer sam na tim listama... ali ostali.... ?[/quote]
Da, studenti koji nisu aktivni u tim krugovima,... ne trude se organiziravati u nekakve studentske projekte kao što su npr. Fizika Express i slični, ne mogu nikako znati što se tamo dešava i u čemu je problem.
<snip>[/quote]
Kljucna stvar nije objasnjena; ne mozes studente tretirati kao populaciju koja ce (po)skociti kad joj ti kazes, a da ne zna zasto. :( Obavjestavajte malo redovitije; ljudi rado citaju takve pricice ako se malo potrudis oko pisanja. :g: [i]Crna kronika[/i] je obicno najcitaniji dio dnevnih novina, ne? ;)
Tu negdje ide i moje pitanje: zasto se niste bunili i trazili "neovisnu komisiju" [b]prije[/b] nego je stigao prijedlog koji vam se ne svidja? :-k Primjecujes li kako to sada zvuci? :(
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]STUIBILIG ili STUBILIG, namjerno nerazumljiva šifra ove godine[/quote]
Kako se to moze desiti na printanim dokumentima? :grebgreb:
Bas mi je nesto palo na pamet: zasto "oni" daju takva losa objasnjenja projekata (npr. ovaj "AIDS day" koji je dobio novce vs. ovaj koji nije dobio), kad ih i tako nitko ne pita za realizaciju? :-k Ili ih se ipak pita? :-k Naime, primijetio sam da je Limes opet dobio novce (valjda ne opet i na ime Anamari :twisted:), a znamo da se vec godinama ne realizirava... :?
Btw, kako je proslo "cudjenje"? :lol:
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | Nesi (napisa): | ono sto mi nije jasno, zasto se studente nije informiravalo kako su stvari nailazile? vec se ocekuje da ce promptno skociti braniti nesto o cemu pojma nemaju?
ja sam znala mrvice, jer sam na tim listama... ali ostali.... ? |
Da, studenti koji nisu aktivni u tim krugovima,... ne trude se organiziravati u nekakve studentske projekte kao što su npr. Fizika Express i slični, ne mogu nikako znati što se tamo dešava i u čemu je problem.
<snip> |
Kljucna stvar nije objasnjena; ne mozes studente tretirati kao populaciju koja ce (po)skociti kad joj ti kazes, a da ne zna zasto. Obavjestavajte malo redovitije; ljudi rado citaju takve pricice ako se malo potrudis oko pisanja. Crna kronika je obicno najcitaniji dio dnevnih novina, ne?
Tu negdje ide i moje pitanje: zasto se niste bunili i trazili "neovisnu komisiju" prije nego je stigao prijedlog koji vam se ne svidja? Primjecujes li kako to sada zvuci?
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | STUIBILIG ili STUBILIG, namjerno nerazumljiva šifra ove godine |
Kako se to moze desiti na printanim dokumentima?
Bas mi je nesto palo na pamet: zasto "oni" daju takva losa objasnjenja projekata (npr. ovaj "AIDS day" koji je dobio novce vs. ovaj koji nije dobio), kad ih i tako nitko ne pita za realizaciju? Ili ih se ipak pita? Naime, primijetio sam da je Limes opet dobio novce (valjda ne opet i na ime Anamari ), a znamo da se vec godinama ne realizirava...
Btw, kako je proslo "cudjenje"?
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 19:39 sub, 4. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Btw, kako je proslo "cudjenje"? :lol:[/quote]
pa došlo je ~80 ljudi (očekivano) i bili smo tamo od 12 do 13h. i kako si uspio fulat sve medije :lol: jest da pola toga nisam vidio, ali pričaju ljudi okolo:
reportaža na HRTu - prilično loša zato što je pola naših primjedbi izbačeno, generalno nastrojena protiv studenata itd.
večernjak - ne znam točno što je nutra :? [url=http://rasprave.fizika.org/viewtopic.php?p=25211#25211]miha[/url] je nešto rekao o veličini, no ne i o tekstu.
jutarnji - članak na [url=http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/art-2006,2,3,studenti_prosvjed,9767.jl]netu[/url].
možda se nađe i još ponešto no ko zna kad je to išlo.
vsego (napisa): | Btw, kako je proslo "cudjenje"?  |
pa došlo je ~80 ljudi (očekivano) i bili smo tamo od 12 do 13h. i kako si uspio fulat sve medije jest da pola toga nisam vidio, ali pričaju ljudi okolo:
reportaža na HRTu - prilično loša zato što je pola naših primjedbi izbačeno, generalno nastrojena protiv studenata itd.
večernjak - ne znam točno što je nutra miha je nešto rekao o veličini, no ne i o tekstu.
jutarnji - članak na netu.
možda se nađe i još ponešto no ko zna kad je to išlo.

|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 17:29 ned, 5. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="nemo"]večernjak - ne znam točno što je nutra :? [/quote]
Ma daj, na kraju daju izjavu Lucije i Baneka i mislim, to kaj su oni rekli nema smisla i kontradiktorno je svakom tko ista zna, al ljudi ne znaju i onda se zakljuci da je prijedlog super i da su oni koji su na prosvjedu glasali za taj prijedlog.. tak pise.. :roll: Pravo "objektivno" i "nepristrano" novinarstvo.
Al kaj sad, velki mediji kod nas, a i posvuda su sam glasnogovornici nekoga..
Enivej.
Krcko, jedini tko moze popravit stvar da bude ovak lijepo kak ti hoces, a i ja, je Sabor. Dok je ovakav zakon kakav je, do tad ce vecina ljudi ulazit zbog vlastite koristi i raditi na njoj, a mi ostali cemo bit u manjini i jedino moc galamit.
Kaj da radis kad na skupstini ljudima sve nacrtas, svima jasno, klimaju glavama, potvrdjuju neke ideale i onda poslije dignu ruku onak kak su se prije dogovorili da dobe svoj dio kolaca, a za studente koje predstavljaju ih nije briga.
?
A novi zakon je u izradi... S.T.O.P. tj. pojedinci iz njega djeluju..
[color=blue][b]moderator:[/b] rasprava o STOPovski izbornim obečanjima i realizaciji istih se nalazi [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=6068]ovdje[/url].[/color]
nemo (napisa): | večernjak - ne znam točno što je nutra |
Ma daj, na kraju daju izjavu Lucije i Baneka i mislim, to kaj su oni rekli nema smisla i kontradiktorno je svakom tko ista zna, al ljudi ne znaju i onda se zakljuci da je prijedlog super i da su oni koji su na prosvjedu glasali za taj prijedlog.. tak pise.. Pravo "objektivno" i "nepristrano" novinarstvo.
Al kaj sad, velki mediji kod nas, a i posvuda su sam glasnogovornici nekoga..
Enivej.
Krcko, jedini tko moze popravit stvar da bude ovak lijepo kak ti hoces, a i ja, je Sabor. Dok je ovakav zakon kakav je, do tad ce vecina ljudi ulazit zbog vlastite koristi i raditi na njoj, a mi ostali cemo bit u manjini i jedino moc galamit.
Kaj da radis kad na skupstini ljudima sve nacrtas, svima jasno, klimaju glavama, potvrdjuju neke ideale i onda poslije dignu ruku onak kak su se prije dogovorili da dobe svoj dio kolaca, a za studente koje predstavljaju ih nije briga.
?
A novi zakon je u izradi... S.T.O.P. tj. pojedinci iz njega djeluju..
moderator: rasprava o STOPovski izbornim obečanjima i realizaciji istih se nalazi ovdje.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
|