Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 2:26 pet, 3. 2. 2006 Naslov: Par pitanja uoči kolokvija... |
|
|
Na vježbama je dan ovakav zadatak:
Riješite Cauchyev problem
[latex]\frac{dx}{dt}(t)=Ax(t)+\left [ \begin{array}{ccc} e^t \\ 0 \end{array} \right ] [/latex]
[latex]
X(0)=-\frac{1}{4} \left [ \begin{array}{cccc} 1 \\ \sqrt{3} \end{array} \right ] [/latex]
gdje je [latex]A=T^{-1}DT[/latex]
T je ortogonalna, D je dijagonalna i one su zadane, ne da mi se sada pisati koje su.
Uglavnom, napisali smo da je rješenje dano formulom:
[latex]u(t)=U(t,0)x_0 + \int_0^t U(t, \tau)b(\tau)d \tau[/latex]
gdje je U(t,s) evoluciona matrica.
[b]Pitanje broj 1[/b] - Mene zanima što je [latex]b(\tau)[/latex].
[b]Pitanje broj 2[/b] - prošlogodišnji kolokvij, 5. zadatak, u svim grupama su slični. Uglavnom, zanima me što je D, tj. obični diferencijalni operator. (nisam bio baš prisutan na predavanjima :oops: , a na vježbama smo samo jedan zadatak sa matricama napravili i to je onaj gornji i nismo nigdje spominjali diferencijalne operatore.
Na vježbama je dan ovakav zadatak:
Riješite Cauchyev problem
gdje je
T je ortogonalna, D je dijagonalna i one su zadane, ne da mi se sada pisati koje su.
Uglavnom, napisali smo da je rješenje dano formulom:
gdje je U(t,s) evoluciona matrica.
Pitanje broj 1 - Mene zanima što je .
Pitanje broj 2 - prošlogodišnji kolokvij, 5. zadatak, u svim grupama su slični. Uglavnom, zanima me što je D, tj. obični diferencijalni operator. (nisam bio baš prisutan na predavanjima , a na vježbama smo samo jedan zadatak sa matricama napravili i to je onaj gornji i nismo nigdje spominjali diferencijalne operatore.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:00 pet, 3. 2. 2006 Naslov: Re: Par pitanja uoči kolokvija... |
|
|
[quote="goranm"][b]Pitanje broj 1[/b] - Mene zanima što je [latex]b(\tau)[/latex].[/quote]
poprilicno sam sigurna (najlogicnije bi bilo) da je [latex]b(\tau)=\left [ \begin{array}{ccc} e^t \\ 0 \end{array} \right ] [/latex]
[quote][b]Pitanje broj 2[/b] - prošlogodišnji kolokvij, 5. zadatak, u svim grupama su slični. Uglavnom, zanima me što je D, tj. obični diferencijalni operator.[/quote]
na vjezbama se to nije radilo ni prosle godine, ali je na predavanjima. sve u svemu, operator D je deriviranje. pa ti se svede na [latex]D^ky=y^{(k)}[/latex]
Iskreno ne znam cemu kompliciranje... pa neka to pliz netko pametniji potvrdi :)
goranm (napisa): | Pitanje broj 1 - Mene zanima što je . |
poprilicno sam sigurna (najlogicnije bi bilo) da je
Citat: | Pitanje broj 2 - prošlogodišnji kolokvij, 5. zadatak, u svim grupama su slični. Uglavnom, zanima me što je D, tj. obični diferencijalni operator. |
na vjezbama se to nije radilo ni prosle godine, ali je na predavanjima. sve u svemu, operator D je deriviranje. pa ti se svede na
Iskreno ne znam cemu kompliciranje... pa neka to pliz netko pametniji potvrdi
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)