Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

(ne)Trivijalna pitanja oko nekih zadataka sa pismenih
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Strukture podataka i algoritmi
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
99 = 124 - 25

PostPostano: 15:33 sub, 11. 2. 2006    Naslov: (ne)Trivijalna pitanja oko nekih zadataka sa pismenih Citirajte i odgovorite

Ovdje ce biti za svakoga ponesto, a najvise racunam na pomoc vsege :)
Pa da pocnemo s pitanjima:

1. Sortirajte listu L = (b, e, h, c, j, d, f, a, g, i) [b]pomocu hrpe silazno[/b] po abecedi. [b]Nije dozvoljeno prvo sortirati listu uzlazno[/b]

[i]Prva ideja bila mi je jednostavno promijeniti svojstvo hrpe da djeca moraju vecu oznaku od roditelja, no onda sam shvatio da to onda vise ne bi bila hrpa jer je to svojstvo jedna od stvari koja definira hrpu.No nista drugo mi jednostavno nema smisla... help?[/i]

2. Ako nije eksplicitno navedeno da ne smijem, mogu li ja koristiti atpove po zelji, te deklarirati varijable tipa elementtype?

3. Cokoladu sa mn kockica treba podijeliti na kvadratne djelove sa sto manje lomljenja.
a)Izvedi rekurzivnu formulu za broj lomljenja
b) koristeci dinamicko programiranje i s) napisi funkciju koja vraca minimalni broj lomljenja.

[i]a) Da ne pisem kod sad, uglavnom, primamo m i n, ako su jednaki, return 0, ako nisu, tada zamijenimo da n bude veci (ukoliko je manji), napravim petlju for (i=1 i < (n+1)/2, i++) u kojoj pozivam f(m, n-i), pratim koji je najmanji rezultat i to returnam.
b) To me malo muci... Naime ne znam sto se hoce reci sa "koristeci a)" jer ova funkcija gore bas ne izgleda pogodno za tako nesto. S druge strane, ja bih to rijesio tako da modificiram gornju funkciju tako da imam globalno polje u koje pamtim rjesenja pojedinih rekurzija, pa svaki put kad neku novu izracunam tamo je upisem, i prije nego sto idem racunat provjerim nije li mi mozda vec izracunato. Onda bih u glavnoj funkciji samo napravio (uz pretp m<n) for(i=1; i <=m) for(j=i; j <= n) f(i, j); i ocitao rezultat u polju.
Pitanje je - je li ovo dinamicko rjesenje, i bez obzira na to je li je ili nije, postoji li neki drugi nacin na koji se moze bolje iskoristiti funkcija iz a)?[/i]

Vjerojatno ce mi jos pitanja pasti na pamet tokom dana, pa cu ih jos postat, radujem se vasim odgovorima :D
Ovdje ce biti za svakoga ponesto, a najvise racunam na pomoc vsege Smile
Pa da pocnemo s pitanjima:

1. Sortirajte listu L = (b, e, h, c, j, d, f, a, g, i) pomocu hrpe silazno po abecedi. Nije dozvoljeno prvo sortirati listu uzlazno

Prva ideja bila mi je jednostavno promijeniti svojstvo hrpe da djeca moraju vecu oznaku od roditelja, no onda sam shvatio da to onda vise ne bi bila hrpa jer je to svojstvo jedna od stvari koja definira hrpu.No nista drugo mi jednostavno nema smisla... help?

2. Ako nije eksplicitno navedeno da ne smijem, mogu li ja koristiti atpove po zelji, te deklarirati varijable tipa elementtype?

3. Cokoladu sa mn kockica treba podijeliti na kvadratne djelove sa sto manje lomljenja.
a)Izvedi rekurzivnu formulu za broj lomljenja
b) koristeci dinamicko programiranje i s) napisi funkciju koja vraca minimalni broj lomljenja.

a) Da ne pisem kod sad, uglavnom, primamo m i n, ako su jednaki, return 0, ako nisu, tada zamijenimo da n bude veci (ukoliko je manji), napravim petlju for (i=1 i < (n+1)/2, i++) u kojoj pozivam f(m, n-i), pratim koji je najmanji rezultat i to returnam.
b) To me malo muci... Naime ne znam sto se hoce reci sa "koristeci a)" jer ova funkcija gore bas ne izgleda pogodno za tako nesto. S druge strane, ja bih to rijesio tako da modificiram gornju funkciju tako da imam globalno polje u koje pamtim rjesenja pojedinih rekurzija, pa svaki put kad neku novu izracunam tamo je upisem, i prije nego sto idem racunat provjerim nije li mi mozda vec izracunato. Onda bih u glavnoj funkciji samo napravio (uz pretp m<n) for(i=1; i ⇐m) for(j=i; j ⇐ n) f(i, j); i ocitao rezultat u polju.
Pitanje je - je li ovo dinamicko rjesenje, i bez obzira na to je li je ili nije, postoji li neki drugi nacin na koji se moze bolje iskoristiti funkcija iz a)?

Vjerojatno ce mi jos pitanja pasti na pamet tokom dana, pa cu ih jos postat, radujem se vasim odgovorima Very Happy

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:57 sub, 11. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sto se heapa tice, [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Heap]Wikipedia[/url] tvrdi da je korijen veci od djece. :gg:

U [url=http://web.math.hr/~karaga/sa.html]sluzbenom salabahteru[/url] se ne spominje HEAP. :( Mozes li napisati sto sve smijem koristiti? :-k

:idea: Mozda da uzimas po redu sa heapa i trpas u stack, pa na kraju samo ispises sadrzaj stacka? :D

Sto se treceg zadatka tice, meni se cini ok, ali rjesavas b) (u oba slucaja). :-s Zadatak a) trazi rekurzivnu [b]formulu[/b] za broj lomljenja... :? Ne znam sto bi to bilo; to mi vise spada u kombinatoriku. :| Mozda treba onu [tt]for()[/tt]-petlju zamijeniti funkcijom [tt]min[/tt], ali nisam siguran je l' se ocekuje to ili nesto drugo... :neznam:

Sjecam se da sam rjesavao taj zadatak; probat cu se sjetiti i kako. O:)
Sto se heapa tice, Wikipedia tvrdi da je korijen veci od djece. Mr Green being very Greeen indeed

U sluzbenom salabahteru se ne spominje HEAP. Sad Mozes li napisati sto sve smijem koristiti? Think

Idea Mozda da uzimas po redu sa heapa i trpas u stack, pa na kraju samo ispises sadrzaj stacka? Very Happy

Sto se treceg zadatka tice, meni se cini ok, ali rjesavas b) (u oba slucaja). Eh? Zadatak a) trazi rekurzivnu formulu za broj lomljenja... Confused Ne znam sto bi to bilo; to mi vise spada u kombinatoriku. Neutral Mozda treba onu for()-petlju zamijeniti funkcijom min, ali nisam siguran je l' se ocekuje to ili nesto drugo... Ja to stvarno ne znam

Sjecam se da sam rjesavao taj zadatak; probat cu se sjetiti i kako. Angel

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 16:12 sub, 11. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Sto se heapa tice, [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Heap]Wikipedia[/url] tvrdi da je korijen veci od djece. :gg:

U [url=http://web.math.hr/~karaga/sa.html]sluzbenom salabahteru[/url] se ne spominje HEAP. :( Mozes li napisati sto sve smijem koristiti? :-k
:idea: Mozda da uzimas po redu sa heapa i trpas u stack, pa na kraju samo ispises sadrzaj stacka? :D[/quote]
Hm, u skripti prof. Mangera i Marusica pise ovako :
potpuno binarno stablo T je hrpa (heap) ako:
a) cvorovi od T su ozaceni podacima nekog tipa na kojem je def. potpuni uredaj
b) Neka je i bilo koji cvor od T. Tada je oznaka od i manja ili jednaka od oznake bilo kojeg djeteta od i.
Funkcije vezane uz HEAP su porpilicno skrte - MAKE_NULL, EMPTY, INSERT i DELETE_MIN koji brise korijen i vraca njegovu oznaku.
A ovo sto si ti predlozio mi opet djeluje kao da sortiramo u pravom smjeru samo pokusavamo "zaobici" ogranicenje. Ali mozda se bas to i trezilo, ne znam :-s :?:

[quote="vsego"]Zadatak a) trazi rekurzivnu [b]formulu[/b] za broj lomljenja... :? Ne znam sto bi to bilo; to mi vise spada u kombinatoriku. :| Mozda treba onu [tt]for()[/tt]-petlju zamijeniti funkcijom [tt]min[/tt], ali nisam siguran je l' se ocekuje to ili nesto drugo... :neznam:[/quote]
Istina, tek sam sad skuzio, ali to je stvarno cudno sa formulom jer cak i ako postoji eksplicitna formula ne bih je znao izracunati, a sigurno nismo nista slicno radili u sklopu vjezbi. Mozda je samo krivi izraz upotrijebljen?
vsego (napisa):
Sto se heapa tice, Wikipedia tvrdi da je korijen veci od djece. Mr Green being very Greeen indeed

U sluzbenom salabahteru se ne spominje HEAP. Sad Mozes li napisati sto sve smijem koristiti? Think
Idea Mozda da uzimas po redu sa heapa i trpas u stack, pa na kraju samo ispises sadrzaj stacka? Very Happy

Hm, u skripti prof. Mangera i Marusica pise ovako :
potpuno binarno stablo T je hrpa (heap) ako:
a) cvorovi od T su ozaceni podacima nekog tipa na kojem je def. potpuni uredaj
b) Neka je i bilo koji cvor od T. Tada je oznaka od i manja ili jednaka od oznake bilo kojeg djeteta od i.
Funkcije vezane uz HEAP su porpilicno skrte - MAKE_NULL, EMPTY, INSERT i DELETE_MIN koji brise korijen i vraca njegovu oznaku.
A ovo sto si ti predlozio mi opet djeluje kao da sortiramo u pravom smjeru samo pokusavamo "zaobici" ogranicenje. Ali mozda se bas to i trezilo, ne znam Eh? Question

vsego (napisa):
Zadatak a) trazi rekurzivnu formulu za broj lomljenja... Confused Ne znam sto bi to bilo; to mi vise spada u kombinatoriku. Neutral Mozda treba onu for()-petlju zamijeniti funkcijom min, ali nisam siguran je l' se ocekuje to ili nesto drugo... Ja to stvarno ne znam

Istina, tek sam sad skuzio, ali to je stvarno cudno sa formulom jer cak i ako postoji eksplicitna formula ne bih je znao izracunati, a sigurno nismo nista slicno radili u sklopu vjezbi. Mozda je samo krivi izraz upotrijebljen?

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:36 sub, 11. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Grga"]Funkcije vezane uz HEAP su porpilicno skrte - MAKE_NULL, EMPTY, INSERT i DELETE_MIN koji brise korijen i vraca njegovu oznaku.[/quote]

Da, rekao bih da je moja ideja dobra. :D

[quote="Grga"]A ovo sto si ti predlozio mi opet djeluje kao da sortiramo u pravom smjeru samo pokusavamo "zaobici" ogranicenje. Ali mozda se bas to i trezilo, ne znam :-s :?:[/quote]

Taj kolegij je pun takvih "štoseva". :? Pogledaj samo kako se rade "nerekurzivne" verzije rekurzivnih algoritama - imitiranjem rekurzije pomocu stacka. :lol:

IIRC, zeli se vidjeti da ti znas dobro koristiti ATPove. 8) Ono sto je ovdje bitno je da ne "izvadis" sve sa heapa i onda sortiras (npr. klasicnim algoritmom), nego da (zlo)upotrijebis neki ATP (IMO, stack je najprikladniji). ;)

[quote="Grga"]...ali to je stvarno cudno sa formulom jer cak i ako postoji eksplicitna formula ne bih je znao izracunati, a sigurno nismo nista slicno radili u sklopu vjezbi. Mozda je samo krivi izraz upotrijebljen?[/quote]

To ne mogu znati. :| S jedne strane, ne trazi se da [b]rijesis[/b] rekurziju. :) S druge strane, kako to iskoristiti u b)? :-k S trece strane, ako je ovo pod a) potprogram, sto ga onda razlikuje od ovoga pod b)? :grebgreb:

Cudno mi je to; probaj mail asistentu koji je davao taj rok i/ili koji sada drzai kolegij. :| Odmah mozes pitati i za drugo pitanje, jer je to do kolegija, pa to ne mogu znati. :(
Grga (napisa):

Da, rekao bih da je moja ideja dobra. Very Happy

Grga (napisa):
A ovo sto si ti predlozio mi opet djeluje kao da sortiramo u pravom smjeru samo pokusavamo "zaobici" ogranicenje. Ali mozda se bas to i trezilo, ne znam Eh? Question

Taj kolegij je pun takvih "štoseva". Confused Pogledaj samo kako se rade "nerekurzivne" verzije rekurzivnih algoritama - imitiranjem rekurzije pomocu stacka. Laughing

IIRC, zeli se vidjeti da ti znas dobro koristiti ATPove. Cool Ono sto je ovdje bitno je da ne "izvadis" sve sa heapa i onda sortiras (npr. klasicnim algoritmom), nego da (zlo)upotrijebis neki ATP (IMO, stack je najprikladniji). Wink

Grga (napisa):
...ali to je stvarno cudno sa formulom jer cak i ako postoji eksplicitna formula ne bih je znao izracunati, a sigurno nismo nista slicno radili u sklopu vjezbi. Mozda je samo krivi izraz upotrijebljen?

To ne mogu znati. Neutral S jedne strane, ne trazi se da rijesis rekurziju. Smile S druge strane, kako to iskoristiti u b)? Think S trece strane, ako je ovo pod a) potprogram, sto ga onda razlikuje od ovoga pod b)? Kotacici rade 100 na sat

Cudno mi je to; probaj mail asistentu koji je davao taj rok i/ili koji sada drzai kolegij. Neutral Odmah mozes pitati i za drugo pitanje, jer je to do kolegija, pa to ne mogu znati. Sad

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 16:48 sub, 11. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa mislio sam da je mozda fora u tome da pod a) napises "obicnu" rekurziju, koja puno puta rjesava isti problem, a pod b) tu rekurziju poboljsati tako da ne racuna isti problem vise od dvaput :?:

A sto se tice onog sa STACKom, super ak je to dobro, jer to onda odgovara i na drugo pitanje :P

:thankyou:

Budem za svaki slucaj poslao asist. Bujanovicu mail, pa cu tu postat sto saznam
Pa mislio sam da je mozda fora u tome da pod a) napises "obicnu" rekurziju, koja puno puta rjesava isti problem, a pod b) tu rekurziju poboljsati tako da ne racuna isti problem vise od dvaput Question

A sto se tice onog sa STACKom, super ak je to dobro, jer to onda odgovara i na drugo pitanje Razz

Thank you

Budem za svaki slucaj poslao asist. Bujanovicu mail, pa cu tu postat sto saznam

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:57 sub, 11. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Grga"]Pa mislio sam da je mozda fora u tome da pod a) napises "obicnu" rekurziju, koja puno puta rjesava isti problem, a pod b) tu rekurziju poboljsati tako da ne racuna isti problem vise od dvaput :?:[/quote]

Pomislio sam i na to, ali kako tu uklopiti "koristeci dinamicko programiranje i a)..."? :-k

Sretno! 8)
Grga (napisa):
Pa mislio sam da je mozda fora u tome da pod a) napises "obicnu" rekurziju, koja puno puta rjesava isti problem, a pod b) tu rekurziju poboljsati tako da ne racuna isti problem vise od dvaput Question

Pomislio sam i na to, ali kako tu uklopiti "koristeci dinamicko programiranje i a)..."? Think

Sretno! Cool

[Vrh]
Zvone
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

67 = 74 - 7

PostPostano: 17:53 sub, 11. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

1. Istina, hrpa se na predavanjima definirala kao stablo kod kojeg u svakom roditelju pise oznaka <= od oznake djece -- ali nigdje se ne kaze sto znaci <= -- kod brojeva znaci jedno, kod stringova drugo, kod slozenijih struktura nesto trece. Sortiranje (brojeva) silazno se radi tako da definiramo taj <= onako kako nam odgovara za tu svrhu, dakle <= na skupu oznaka cvorova definiramo kao >= na Z, pa ce efektivno oznaka svakog roditelja biti broj koji je veci ili jednak oznakama djece.

2. Lani smo se asist. Puljic i ja dogovorili da cemo nastojati u svakom zadatku napisati tocno sve sto je dozvoljeno i zabranjeno -- dakle smiju li se koristiti dodatni atp-ovi i ako da, koji, te da li rjesenje treba pisati neovisno o njihovoj implementaciji. Isto smo se dogovorili da ako zaboravimo nesto od ovog navesti, da onda priznajemo sva rjesenja koja iskoristavaju nasu zaboravnost :) (ali, vidi P.S.) Ovo se naravno odnosi samo na zadatke u kojima treba pisati program, ako je zadatak "sortirajte L=(5,6,7...) pomocu bin. stabla trazenja", onda je jasno kojom se to sablonom sa vjezbi radi i da se ne smije napraviti rjesenje tipa "napravim prazno stablo i heap, onda sve utrpam/istrpam u heap po sabloni za heap-sort i onda imam sortiranu listu" :)

3. Ideja u zadacima (za pet :)) ovog tipa ("(a)napisite rek. formulu...(b) koristeci (a) i dinamicko prog...") mi je bila ta da se stvarno pod (a) napise matematicka formula za trazeni broj, u ovom slucaju npr. nesto tipa [latex]P(m,n)=\min\{\min_k\{P(k,n)+P(m-k,n)+1\},[/latex] [latex] \min_k\{P(m,k)+P(m,n-k)+1\}\}[/latex], ne treba skroz precizno, i onda napise funkcija koja pravilnim redom popunjava polje P tako da joj ne treba rekurzija, vec u svakom trenu ima izracunato ono sto joj treba.
Pod (a) sam prihvacao i opisna rjesenja tipa "gledam di je najbolje prerezat po recima" i sl., pa i ovo sto je Grga gore napisao.
Ali koliko mi je asist. Lopatic rekao, ove godine se bas i nije radilo dinamicko programiranje, te on ne planira stavljati zadatke ovog tipa u pismene; ne znam sto je sa asist. Puljicem.

P.S. Ovo gore sto sam napisao se odnosi na pravila koja su vrijedila prosle godine (spominjali smo ih studentima na vjezbama). Kako ove godine nisam na tom kolegiju, ne znam jel dogovor oko tih stvari ostao isti, ali pretpostavljam da je.
1. Istina, hrpa se na predavanjima definirala kao stablo kod kojeg u svakom roditelju pise oznaka ⇐ od oznake djece – ali nigdje se ne kaze sto znaci ⇐ – kod brojeva znaci jedno, kod stringova drugo, kod slozenijih struktura nesto trece. Sortiranje (brojeva) silazno se radi tako da definiramo taj ⇐ onako kako nam odgovara za tu svrhu, dakle ⇐ na skupu oznaka cvorova definiramo kao >= na Z, pa ce efektivno oznaka svakog roditelja biti broj koji je veci ili jednak oznakama djece.

2. Lani smo se asist. Puljic i ja dogovorili da cemo nastojati u svakom zadatku napisati tocno sve sto je dozvoljeno i zabranjeno – dakle smiju li se koristiti dodatni atp-ovi i ako da, koji, te da li rjesenje treba pisati neovisno o njihovoj implementaciji. Isto smo se dogovorili da ako zaboravimo nesto od ovog navesti, da onda priznajemo sva rjesenja koja iskoristavaju nasu zaboravnost Smile (ali, vidi P.S.) Ovo se naravno odnosi samo na zadatke u kojima treba pisati program, ako je zadatak "sortirajte L=(5,6,7...) pomocu bin. stabla trazenja", onda je jasno kojom se to sablonom sa vjezbi radi i da se ne smije napraviti rjesenje tipa "napravim prazno stablo i heap, onda sve utrpam/istrpam u heap po sabloni za heap-sort i onda imam sortiranu listu" Smile

3. Ideja u zadacima (za pet Smile) ovog tipa ("(a)napisite rek. formulu...(b) koristeci (a) i dinamicko prog...") mi je bila ta da se stvarno pod (a) napise matematicka formula za trazeni broj, u ovom slucaju npr. nesto tipa , ne treba skroz precizno, i onda napise funkcija koja pravilnim redom popunjava polje P tako da joj ne treba rekurzija, vec u svakom trenu ima izracunato ono sto joj treba.
Pod (a) sam prihvacao i opisna rjesenja tipa "gledam di je najbolje prerezat po recima" i sl., pa i ovo sto je Grga gore napisao.
Ali koliko mi je asist. Lopatic rekao, ove godine se bas i nije radilo dinamicko programiranje, te on ne planira stavljati zadatke ovog tipa u pismene; ne znam sto je sa asist. Puljicem.

P.S. Ovo gore sto sam napisao se odnosi na pravila koja su vrijedila prosle godine (spominjali smo ih studentima na vjezbama). Kako ove godine nisam na tom kolegiju, ne znam jel dogovor oko tih stvari ostao isti, ali pretpostavljam da je.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 23:30 sub, 11. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja imam jedno malo glupo pitanje, na sta se tocno misli u zadatku kad se kaze da mora biti neovisno o impelmentaciju a.t.p.?? Mozda je malo glupo pitanje, ali me to uvijek zbuni!!! :oops: :oops:
Ja imam jedno malo glupo pitanje, na sta se tocno misli u zadatku kad se kaze da mora biti neovisno o impelmentaciju a.t.p.?? Mozda je malo glupo pitanje, ali me to uvijek zbuni!!! Embarassed Embarassed

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:33 sub, 11. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="filipnet"]Ja imam jedno malo glupo pitanje, na sta se tocno misli u zadatku kad se kaze da mora biti neovisno o impelmentaciju a.t.p.?? Mozda je malo glupo pitanje, ali me to uvijek zbuni!!! :oops: :oops:[/quote]

Znaci, ako koristis - npr. - STACK, da se ne oslanjas na to je l' implementiran preko niza, vezane liste ili neceg treceg. 8) Dakle, smijes koristiti samo funkcije i tipove sa sluzbenog salabhtera. :)
filipnet (napisa):
Ja imam jedno malo glupo pitanje, na sta se tocno misli u zadatku kad se kaze da mora biti neovisno o impelmentaciju a.t.p.?? Mozda je malo glupo pitanje, ali me to uvijek zbuni!!! Embarassed Embarassed

Znaci, ako koristis - npr. - STACK, da se ne oslanjas na to je l' implementiran preko niza, vezane liste ili neceg treceg. Cool Dakle, smijes koristiti samo funkcije i tipove sa sluzbenog salabhtera. Smile

[Vrh]
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 1:06 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel to znaci da nebi smio koristit for petlju da prodem kroz listu koja se implementira pomocu polja?
jel to znaci da nebi smio koristit for petlju da prodem kroz listu koja se implementira pomocu polja?

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:14 ned, 12. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="filipnet"]jel to znaci da nebi smio koristit for petlju da prodem kroz listu koja se implementira pomocu polja?[/quote]

A sto ako je implementirana preko vezane liste? :-k Ako kaze [b]neovisno o implementaciji[/b], onda je to kao da ne znas kako je lista implementirana... 8)

Ako znas trcati kroz listu koristeci samo njene funkcije (citaj: [i]one sa salabahtera[/i]), onda smijes; inace ne. 8)
filipnet (napisa):

A sto ako je implementirana preko vezane liste? Think Ako kaze neovisno o implementaciji, onda je to kao da ne znas kako je lista implementirana... Cool

Ako znas trcati kroz listu koristeci samo njene funkcije (citaj: one sa salabahtera), onda smijes; inace ne. Cool

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Strukture podataka i algoritmi Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum