Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
jandric Forumaš s poteškoćama u pisanju
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
color Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:31 uto, 13. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="jandric"]Opcepoznata je cinjenica da se Venera giba brzinom ce.
[/quote]
jesi li siguran da se giba brzinom ce, tj. ako mislimo na isti ce, a ce na koji ja mislim je 300000 km/s. tako da je dosta tesko da se venera giba tom brzinom jer samo cestice bez mase se gibaju brzinom c.
inace, sidericko vrijeme venere je 224.7 dana, a sinodicko 583.9, pa kome je dosadno nek izracuna kojom se brzinom giba oko sunca i oko svoje osi.
[quote="jandric"]Primjeceno je takođe da sateliti koji uđu u njenu putanju nestaju.
Zašto?
Jel dolazi do spontanog samozapaljenja? Ili ipak ne?
Ako ne, zasto da?
[/quote]
Nestaju zato sto im ponestane energije i onda padnu na tlo. NASA ih namjerno rusi na tlo zato sto je podrucje ispod venerine atmosfere dosta neistrazeno tako da kada im razina goriva dode do kriticne, posalju sondu dole da poslika tlo venere iako im to rijetko kad uspijeva jer je pritisak prevelik pa se sonda cesto jako brzo raspadne.
[quote="jandric"]Kolko traje godišnji na tom planetu? [/quote]
godisnji sta?
ako mislis na godisnji odmor, onda ti ga ne bih preporucio jer venera je vjerojatno najneugodniji planet suncevog sustava - najtopliji je (tj. kipuć je, temperatura je u prosjeku oko 450 celzijevaca) i ima najveći pritisak.
jandric (napisa): | Opcepoznata je cinjenica da se Venera giba brzinom ce.
|
jesi li siguran da se giba brzinom ce, tj. ako mislimo na isti ce, a ce na koji ja mislim je 300000 km/s. tako da je dosta tesko da se venera giba tom brzinom jer samo cestice bez mase se gibaju brzinom c.
inace, sidericko vrijeme venere je 224.7 dana, a sinodicko 583.9, pa kome je dosadno nek izracuna kojom se brzinom giba oko sunca i oko svoje osi.
jandric (napisa): | Primjeceno je takođe da sateliti koji uđu u njenu putanju nestaju.
Zašto?
Jel dolazi do spontanog samozapaljenja? Ili ipak ne?
Ako ne, zasto da?
|
Nestaju zato sto im ponestane energije i onda padnu na tlo. NASA ih namjerno rusi na tlo zato sto je podrucje ispod venerine atmosfere dosta neistrazeno tako da kada im razina goriva dode do kriticne, posalju sondu dole da poslika tlo venere iako im to rijetko kad uspijeva jer je pritisak prevelik pa se sonda cesto jako brzo raspadne.
jandric (napisa): | Kolko traje godišnji na tom planetu? |
godisnji sta?
ako mislis na godisnji odmor, onda ti ga ne bih preporucio jer venera je vjerojatno najneugodniji planet suncevog sustava - najtopliji je (tj. kipuć je, temperatura je u prosjeku oko 450 celzijevaca) i ima najveći pritisak.
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
Postano: 1:00 sri, 14. 5. 2003 Naslov: |
|
|
Ali, mislim da bi i na Jupiteru bilo poprilično neugodno za godišnji....
Ali, mislim da bi i na Jupiteru bilo poprilično neugodno za godišnji....
_________________ Click me !
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
Postano: 1:06 čet, 15. 5. 2003 Naslov: |
|
|
Da, ali boja koju možeš dobit na Veneri ;) da vidiš kako pripadnice suprotnog (istog????) spola padaju na to :D
Da, ali boja koju možeš dobit na Veneri da vidiš kako pripadnice suprotnog (istog????) spola padaju na to
_________________ Click me !
[Vrh] |
|
jandric Forumaš s poteškoćama u pisanju
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
|