Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
MKova Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
aska Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
MKova Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:03 ned, 12. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="MKova"][quote="aska"]"element*novi" koristis kad inicijaliziras pointer koji se zove "novi",a pokazuje na nesto tipa "element"[/quote]
moramo pri stvaranju pointera odrediti na koji tip podataka pokazuje? razumijem[/quote]
Racunalo mora znati [b]koliko[/b] ti memorije treba, a to ovisi o tipu podatka koji tamo mislis pospremiti. 8)
[quote="MKova"]U kojim slučajevima trebamo alocirati memoriju? Za sve ne-primitivne tipove podataka (dakle koje smo mi napravili) ?[/quote]
Ako zelis imati pointer (pokazivac) na nesto, za to nesto treba alocirati memoriju. 8)
I izraz "[tt]int i;[/tt]" je alokacija, samo se izvrsava automatski. :) Kod pointera nema automatike, nego moras eksplicitno reci "alociraj mi memoriju za to i to i adresu te memorije pospremi tu". :)
MKova (napisa): | aska (napisa): | "element*novi" koristis kad inicijaliziras pointer koji se zove "novi",a pokazuje na nesto tipa "element" |
moramo pri stvaranju pointera odrediti na koji tip podataka pokazuje? razumijem |
Racunalo mora znati koliko ti memorije treba, a to ovisi o tipu podatka koji tamo mislis pospremiti.
MKova (napisa): | U kojim slučajevima trebamo alocirati memoriju? Za sve ne-primitivne tipove podataka (dakle koje smo mi napravili) ? |
Ako zelis imati pointer (pokazivac) na nesto, za to nesto treba alocirati memoriju.
I izraz "int i;" je alokacija, samo se izvrsava automatski. Kod pointera nema automatike, nego moras eksplicitno reci "alociraj mi memoriju za to i to i adresu te memorije pospremi tu".
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
|