Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

power reading
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
luce
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 10 - 1

PostPostano: 19:47 pet, 17. 2. 2006    Naslov: power reading Citirajte i odgovorite

Zanima me jel tko bio na tecaju, ili mozda zna nekog tko je :)
Kakvi su dojmovi? Je li svarno moguce citat min 30 stanica u minuti :shock: ili je to samo prodavanje magle :D
sve da i ima nesto u tome, cini mi se da je cijena prevelika :?
link:
http://www.inoptimum.com/?catno=73&dataid=23
Zanima me jel tko bio na tecaju, ili mozda zna nekog tko je Smile
Kakvi su dojmovi? Je li svarno moguce citat min 30 stanica u minuti Shocked ili je to samo prodavanje magle Very Happy
sve da i ima nesto u tome, cini mi se da je cijena prevelika Confused
link:
http://www.inoptimum.com/?catno=73&dataid=23

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
43 = 75 - 32

PostPostano: 20:15 pet, 17. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisam bio na tome tečaju ali imam određenog iskustva sa takvim stvarima. Prvo, za to ti ne treba tečaj. Sve to možeš napravit i sama, iz odgovarajuće literature.
Ja osobno sam se uspio popeti na skoro 700 riječi po minuti. Ukoliko ti to treba za spremanje matematike, ne mogu ti predložiti takvo nešto, zato što je razumijevanje teksta (jako važna stavka pri učenju matematike) nužno obrnuto proporcionalno sa brzinom.
Imho, to nije nešto za što bi trebala ići na tečaj, ili platiti bilo kakvu ozbiljniju lovu.
Nisam bio na tome tečaju ali imam određenog iskustva sa takvim stvarima. Prvo, za to ti ne treba tečaj. Sve to možeš napravit i sama, iz odgovarajuće literature.
Ja osobno sam se uspio popeti na skoro 700 riječi po minuti. Ukoliko ti to treba za spremanje matematike, ne mogu ti predložiti takvo nešto, zato što je razumijevanje teksta (jako važna stavka pri učenju matematike) nužno obrnuto proporcionalno sa brzinom.
Imho, to nije nešto za što bi trebala ići na tečaj, ili platiti bilo kakvu ozbiljniju lovu.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:11 sub, 18. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

O tome [url=http://rasprave.fizika.org/viewtopic.php?t=1504]su kolege fizicari pricali[/url] prije cca godinu dana. 8)
O tome su kolege fizicari pricali prije cca godinu dana. Cool

[Vrh]
bla bla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 4

PostPostano: 23:38 sub, 18. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam prošla tečaj negdje pred kraj rujna prošle god.
stvar pali, ali ovisi od osobe do osobe.
bio je jedan gospodin samnom u grupi koji je u jednom danu(jedno 2 sata) pročitao cca 500 str knjige. ja sam više nego duplo ubrzala čitanje.
e da, ono što se odmah prvi-drugi dan osjeti je fakat veliko povećanje [b]koncentracije[/b]!!! mislim da nemožeš sam naučiti tehniku, bar ne tako dobro kolko na tečaju.
nakon tačaja možeš zauvijek dolaziti svakodnevno na tzv drilove (vježbanje)+mi smo dobili besplatan tečaj managnemta+besplatni satovi plesa.
tak da.....
e da, zadnji dan ti pokažu kak učiti s tom tehnikom...
ja sam prošla tečaj negdje pred kraj rujna prošle god.
stvar pali, ali ovisi od osobe do osobe.
bio je jedan gospodin samnom u grupi koji je u jednom danu(jedno 2 sata) pročitao cca 500 str knjige. ja sam više nego duplo ubrzala čitanje.
e da, ono što se odmah prvi-drugi dan osjeti je fakat veliko povećanje koncentracije!!! mislim da nemožeš sam naučiti tehniku, bar ne tako dobro kolko na tečaju.
nakon tačaja možeš zauvijek dolaziti svakodnevno na tzv drilove (vježbanje)+mi smo dobili besplatan tečaj managnemta+besplatni satovi plesa.
tak da.....
e da, zadnji dan ti pokažu kak učiti s tom tehnikom...

[Vrh]
vili
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
31 = 55 - 24

PostPostano: 11:55 ned, 19. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bla bla"]bio je jedan gospodin samnom u grupi koji je u jednom danu(jedno 2 sata) pročitao cca 500 str knjige. ja sam više nego duplo ubrzala čitanje.[/quote]

Dobro, to sve je impresivno, ali nije ono što oni obećavaju, ne? Nije 30 stranica u minuti.

Nemoj krivo shvatit, ja bih bio presretan da mogu pročitat 500 stranica u 2 sata, samo me živcira kad razne firme i kompanije obećavaju brda i doline samo da bi navukli što više mušterija :evil:

Isto tako, čini mi se da si ti to ovdje navela kao neki maksimum, dok In Optimum navodi 30 stranica u minuti kao minimum! :?

Primjetio sam da ima više firmi koje nude tečajeve, kod kojih si ti bila?
bla bla (napisa):

Dobro, to sve je impresivno, ali nije ono što oni obećavaju, ne? Nije 30 stranica u minuti.

Nemoj krivo shvatit, ja bih bio presretan da mogu pročitat 500 stranica u 2 sata, samo me živcira kad razne firme i kompanije obećavaju brda i doline samo da bi navukli što više mušterija Evil or Very Mad

Isto tako, čini mi se da si ti to ovdje navela kao neki maksimum, dok In Optimum navodi 30 stranica u minuti kao minimum! Confused

Primjetio sam da ima više firmi koje nude tečajeve, kod kojih si ti bila?

[Vrh]
bla bla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 4

PostPostano: 13:42 ned, 19. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

slažem se s tobom,previše obećavaju...
al tečaj traje 7 dana i očekuje se da ak hoćeš tak brzo čitat da moraš vježbat.nemreš u 7 dana napravit tak velik skok
bila sam u inoptimumu.
ekipa mi je bila zakon-od osnovnoškolaca do skoro-umirovljenika!
upoznala sam fakat dobre ljude (ak ništa drugo...)
slažem se s tobom,previše obećavaju...
al tečaj traje 7 dana i očekuje se da ak hoćeš tak brzo čitat da moraš vježbat.nemreš u 7 dana napravit tak velik skok
bila sam u inoptimumu.
ekipa mi je bila zakon-od osnovnoškolaca do skoro-umirovljenika!
upoznala sam fakat dobre ljude (ak ništa drugo...)

[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 14:31 ned, 19. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vili"][quote="bla bla"]bio je jedan gospodin samnom u grupi koji je u jednom danu(jedno 2 sata) pročitao cca 500 str knjige. ja sam više nego duplo ubrzala čitanje.[/quote]

Nemoj krivo shvatit, ja bih bio presretan da mogu pročitat 500 stranica u 2 sata, samo me živcira kad razne firme i kompanije obećavaju brda i doline samo da bi navukli što više mušterija :evil:

[/quote]
Take it easy. :) Sve što se reklamira ne bi se reklamiralo kad bi bilo zaista tako dobro kao što se tvrdi, jer bi onda kvaliteta prodavala proizvod. 8)
vili (napisa):
bla bla (napisa):

Nemoj krivo shvatit, ja bih bio presretan da mogu pročitat 500 stranica u 2 sata, samo me živcira kad razne firme i kompanije obećavaju brda i doline samo da bi navukli što više mušterija Evil or Very Mad

Take it easy. Smile Sve što se reklamira ne bi se reklamiralo kad bi bilo zaista tako dobro kao što se tvrdi, jer bi onda kvaliteta prodavala proizvod. Cool

[Vrh]
Lucy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 0 - 1

PostPostano: 15:36 ned, 19. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

moj brat je isao na filozofski fakultet na tecaj brzog citanja to je ono iskljucivo za studente i mislim da je barem tri puta manje platio a turbo je zadovoljan pa ono, ljudi koji su isli na takve stvari nisu pozalili a mi koji nismo isli mozemo blatiti bezveze i reci da ne moramo platiti vec i sami nauciti, ipak kako mozemo znati ako nismo probali? jel tako Pericius?
zato samo naprijed, ali provjeri cijene i na drugim mjestima, velika je mogucnost da je jednaka kvaliteta a manja cijena... Voditeljica tecaja na ff je Marina Matanic Simunovic.. raspitaj se..
moj brat je isao na filozofski fakultet na tecaj brzog citanja to je ono iskljucivo za studente i mislim da je barem tri puta manje platio a turbo je zadovoljan pa ono, ljudi koji su isli na takve stvari nisu pozalili a mi koji nismo isli mozemo blatiti bezveze i reci da ne moramo platiti vec i sami nauciti, ipak kako mozemo znati ako nismo probali? jel tako Pericius?
zato samo naprijed, ali provjeri cijene i na drugim mjestima, velika je mogucnost da je jednaka kvaliteta a manja cijena... Voditeljica tecaja na ff je Marina Matanic Simunovic.. raspitaj se..

[Vrh]
Lucy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 0 - 1

PostPostano: 15:40 ned, 19. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

e da i to koliko sam skuzila ide na princip da procitas valjda koju prvu rijec u recenici i koju zadnju i shvatis sam i nadovezes sta se u sredini zbiva?
e da i to koliko sam skuzila ide na princip da procitas valjda koju prvu rijec u recenici i koju zadnju i shvatis sam i nadovezes sta se u sredini zbiva?

[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 16:18 ned, 19. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lucy"]e da i to koliko sam skuzila ide na princip da procitas valjda koju prvu rijec u recenici i koju zadnju i shvatis sam i nadovezes sta se u sredini zbiva?[/quote]
Dakle, služi za čitanje beletristrike? :D
Lucy (napisa):

Dakle, služi za čitanje beletristrike? Very Happy

[Vrh]
Lucy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 0 - 1

PostPostano: 17:38 ned, 19. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne treba biti tako plitko.. kako tako razmisljas?
ako si sam na svom teritoriju, tada mozes shvatiti ono izmedju ako se radi o tome, ne?
ako si sam na svom teritoriju, tada mozes shvatiti ono izmedju ako se radi o tome, ne?

[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 18:06 ned, 19. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lucy"]ne treba biti tako plitko.. kako tako razmisljas?
ako si sam na svom teritoriju, tada mozes shvatiti ono izmedju ako se radi o tome, ne?[/quote]
Pa recimo, sad dok učim za ispit, pokušavam učiti čim detaljnije, a ne samo poloviti smisao.
Lucy (napisa):

Pa recimo, sad dok učim za ispit, pokušavam učiti čim detaljnije, a ne samo poloviti smisao.

[Vrh]
Lucy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 0 - 1

PostPostano: 18:19 ned, 19. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

nekom mozda treba samo potsjetnik i treba preletiti pogledom da bi znao o cemu se radi druga je stvar kada ides bas uciti i ti sada pricas o definicijama i teoremima dakako da to moras dobro dobro procitati, ne odnosi se na sve, u smislu ucenja onih koji su redovito bili na predavanjima i uglavnom zapamtili npr njima pomaze takvo citanje..
nemoj doslovno sve shvacati i usporedjivati sa svakom situacijom samo da bi nasla manu i osudila..
nije u redu i svako ima svoje misljenje,
bez ljutnje :wink:
nekom mozda treba samo potsjetnik i treba preletiti pogledom da bi znao o cemu se radi druga je stvar kada ides bas uciti i ti sada pricas o definicijama i teoremima dakako da to moras dobro dobro procitati, ne odnosi se na sve, u smislu ucenja onih koji su redovito bili na predavanjima i uglavnom zapamtili npr njima pomaze takvo citanje..
nemoj doslovno sve shvacati i usporedjivati sa svakom situacijom samo da bi nasla manu i osudila..
nije u redu i svako ima svoje misljenje,
bez ljutnje Wink

[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 18:23 ned, 19. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma ne, ne osuđujem ja. Kad bih imala viška para vjerojatno bih otišla na to, ali kad malo bolje promislim, za ono što čitam to mi i nije odveć potrebno. Kužim da ljudima koji čitaju ogromne količine teksta to može biti korisno. Tko voli nek izvoli. :wink:
Ma ne, ne osuđujem ja. Kad bih imala viška para vjerojatno bih otišla na to, ali kad malo bolje promislim, za ono što čitam to mi i nije odveć potrebno. Kužim da ljudima koji čitaju ogromne količine teksta to može biti korisno. Tko voli nek izvoli. Wink

[Vrh]
luce
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 1

PostPostano: 21:49 ned, 19. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bla bla"]
e da, ono što se odmah prvi-drugi dan osjeti je fakat veliko povećanje [b]koncentracije[/b]!!! mislim da nemožeš sam naučiti tehniku, bar ne tako dobro kolko na tečaju.
[/quote]
Da li je potrebna velika koncentacija i za naucit/proc tecaj?
Jer ja iman dosta slabu koncentraciju, a zelim je povecat, pa si me sad jos vise zainteresirala :D

Je li istina da olaksava i ucenje matematike? (to im pise na stranici)
bla bla (napisa):

e da, ono što se odmah prvi-drugi dan osjeti je fakat veliko povećanje koncentracije!!! mislim da nemožeš sam naučiti tehniku, bar ne tako dobro kolko na tečaju.

Jer ja iman dosta slabu koncentraciju, a zelim je povecat, pa si me sad jos vise zainteresirala Very Happy

[Vrh]
vili
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

31 = 55 - 24

PostPostano: 19:13 pon, 20. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anđelčić"]Take it easy. :) Sve što se reklamira ne bi se reklamiralo kad bi bilo zaista tako dobro kao što se tvrdi, jer bi onda kvaliteta prodavala proizvod. 8)[/quote]

O tom potom, reklama nikad nije nikom naškodila, a ne može ni dobar proizvod baš SAM sebe prodavat. Treba ljude informirat nekako, ne?

[quote="bla bla"]ono što se odmah prvi-drugi dan osjeti je fakat veliko povećanje koncentracije!![/quote]

Misliš općenito? Recimo i kad učiš matematiku? Naravno svjestan sam da mi power reading ne bi puno pomogao za učenje matematike, već za malo manje zahtjevnije tekstove (recimo, dođeš na kiosk, zamoliš da prolistaš novine, i onda mu ih pročitaš pred nosom u minutu :gg: ), ali svejedno bi mi dobro došlo poboljšanje koncentracije kod učenja matematike...
Anđelčić (napisa):
Take it easy. Smile Sve što se reklamira ne bi se reklamiralo kad bi bilo zaista tako dobro kao što se tvrdi, jer bi onda kvaliteta prodavala proizvod. Cool

O tom potom, reklama nikad nije nikom naškodila, a ne može ni dobar proizvod baš SAM sebe prodavat. Treba ljude informirat nekako, ne?

bla bla (napisa):
ono što se odmah prvi-drugi dan osjeti je fakat veliko povećanje koncentracije!!

Misliš općenito? Recimo i kad učiš matematiku? Naravno svjestan sam da mi power reading ne bi puno pomogao za učenje matematike, već za malo manje zahtjevnije tekstove (recimo, dođeš na kiosk, zamoliš da prolistaš novine, i onda mu ih pročitaš pred nosom u minutu Mr Green being very Greeen indeed ), ali svejedno bi mi dobro došlo poboljšanje koncentracije kod učenja matematike...

[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 9:19 uto, 21. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vili"][quote="Anđelčić"]Take it easy. :) Sve što se reklamira ne bi se reklamiralo kad bi bilo zaista tako dobro kao što se tvrdi, jer bi onda kvaliteta prodavala proizvod. 8)[/quote]

[/quote]
Dobro, nisam baš sve tako doslovno mislila. Ali, više - manje je jasno da gotovo nikad nećeš dobiti što se u reklami tvrdi. Reklame služe upravo tome da neodlučne kupce nagovore da u moru podjednako dobrih (loših) proizvoda odaberu baš taj dotične tvrtke, a ne informiranju kupaca o kvaliteti proizvoda.
vili (napisa):
Anđelčić (napisa):

Dobro, nisam baš sve tako doslovno mislila. Ali, više - manje je jasno da gotovo nikad nećeš dobiti što se u reklami tvrdi. Reklame služe upravo tome da neodlučne kupce nagovore da u moru podjednako dobrih (loših) proizvoda odaberu baš taj dotične tvrtke, a ne informiranju kupaca o kvaliteti proizvoda.

[Vrh]
bla bla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 4

PostPostano: 10:01 uto, 21. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="luce"][quote="bla bla"]
[/quote]
Jer ja iman dosta slabu koncentraciju, a zelim je povecat, pa si me sad jos vise zainteresirala :D

Je li istina da olaksava i ucenje matematike? (to im pise na stranici)[/quote]

ovako, ti kad dođeš tamo nije ko da uzmeš knjigu i počneš čitati.prije samog čitanja ti radiš neke vježbe koje ti,među ostalom, pomažu za koncentraciju.
i meni je bila slaba koncentracija prije tečaja al mi je narasla. najviše mi je pomogla glazba koja se sluša (možeš ju spržiti tamo na tečaju).....zapravo fascinantno jer mi je uvijek smetala glazba(ili razgovor) dok sam učila ili čitala....sad mi e puuuno lakše!!!
što se tiče učenja matematike...nisam baš isprobavala učiti na taj način matišu (greška s moje strane :cry: :oops: ).
ali ja mogu nazvat svog trenera pa ponovo ponoviti par dana tečaja besplatno (to vrijedi za sve koji su prošli tečaj)- to cu valjda i učiniti,kad nađem vremena....
luce (napisa):
bla bla (napisa):

Jer ja iman dosta slabu koncentraciju, a zelim je povecat, pa si me sad jos vise zainteresirala Very Happy

ovako, ti kad dođeš tamo nije ko da uzmeš knjigu i počneš čitati.prije samog čitanja ti radiš neke vježbe koje ti,među ostalom, pomažu za koncentraciju.
i meni je bila slaba koncentracija prije tečaja al mi je narasla. najviše mi je pomogla glazba koja se sluša (možeš ju spržiti tamo na tečaju).....zapravo fascinantno jer mi je uvijek smetala glazba(ili razgovor) dok sam učila ili čitala....sad mi e puuuno lakše!!!
što se tiče učenja matematike...nisam baš isprobavala učiti na taj način matišu (greška s moje strane Crying or Very sad Embarassed ).
ali ja mogu nazvat svog trenera pa ponovo ponoviti par dana tečaja besplatno (to vrijedi za sve koji su prošli tečaj)- to cu valjda i učiniti,kad nađem vremena....

[Vrh]
drax
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 16:44 pon, 27. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo za sve koje to zanima naišao sam na zgodnu knjižicu (http://www.fwointl.com/download/speedread.pdf) od 100KB koja govori o tome sa realnim podacima (a ne ovo 30 str./min) .. . i nekim tehnikama koje sami možete doma uvježbavati da ubrzate čitanje .. ja još nisam probao ali namjeravam sada početi ovih dana početi vježbati to malo :)

po ovome malo što sam gledao i čitao zadnjih dana o tome mislim da je realno za očekivati povečanje brzine čitanja (sa razumijevanjem) od 2 do 3 puta od postojeće .. vjerujem da je moguće uvježbati "scanning" (čitanje sa dosta smanjenim razumijevanjem) na puno većim brzinama od 2 do 3 puta od postojeće (ali opet manjim od 30 str./min). Što se tiće upotrebljivosti tih tehnika na učenje matematike mislim da nije od direktne pomoći jer kod učenja teorema nije samo stvar pročitati teorem sa razumijevanjem nego i razmisliti o njemu i zašto je to tako i po mogućnosti pokušat ga dokazati sami a o zadatcima iz vježbi da ne govorim :) eventualno pomaže kod ponavljanja i pomaže kod tog početnog scanniranja teksta kojega u dosta knjiga preporučaju za povećano razumjevanje i pamčenje kod "stvarnog" čitanja knjige .. . ali tehnika kao tehnika mislim da je svakako vrijedna u današnje vrijeme hrpe informacija .. pa makar za brzo poscannirati sve postove na forumu pa pročitati one interesantne :) ili novinama i sl. .. .

sve gore napisano je neko moje mišljenje (bez još pravog vlastitog iskustva) pa to ne mora imati nikakve veze sa stvarnošću :)
Evo za sve koje to zanima naišao sam na zgodnu knjižicu (http://www.fwointl.com/download/speedread.pdf) od 100KB koja govori o tome sa realnim podacima (a ne ovo 30 str./min) .. . i nekim tehnikama koje sami možete doma uvježbavati da ubrzate čitanje .. ja još nisam probao ali namjeravam sada početi ovih dana početi vježbati to malo Smile

po ovome malo što sam gledao i čitao zadnjih dana o tome mislim da je realno za očekivati povečanje brzine čitanja (sa razumijevanjem) od 2 do 3 puta od postojeće .. vjerujem da je moguće uvježbati "scanning" (čitanje sa dosta smanjenim razumijevanjem) na puno većim brzinama od 2 do 3 puta od postojeće (ali opet manjim od 30 str./min). Što se tiće upotrebljivosti tih tehnika na učenje matematike mislim da nije od direktne pomoći jer kod učenja teorema nije samo stvar pročitati teorem sa razumijevanjem nego i razmisliti o njemu i zašto je to tako i po mogućnosti pokušat ga dokazati sami a o zadatcima iz vježbi da ne govorim Smile eventualno pomaže kod ponavljanja i pomaže kod tog početnog scanniranja teksta kojega u dosta knjiga preporučaju za povećano razumjevanje i pamčenje kod "stvarnog" čitanja knjige .. . ali tehnika kao tehnika mislim da je svakako vrijedna u današnje vrijeme hrpe informacija .. pa makar za brzo poscannirati sve postove na forumu pa pročitati one interesantne Smile ili novinama i sl. .. .

sve gore napisano je neko moje mišljenje (bez još pravog vlastitog iskustva) pa to ne mora imati nikakve veze sa stvarnošću Smile

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 16:58 ned, 5. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo da ne otvaram novi topic i ovaj bi mogo biti dobar da postavim vam jedno pitanje. evo sad kako su bili ovi ispitni rokovi. dakle ja mogu jako brzo pohvatat neke stvari tj skužit i ne trebam puno ponavljat neke stvari da bi ih zapamtila, imam čak blago razvijeno fotografsko pamčenje, al imam problem koncentracije, iako ne uvijek, zapravo dvoumim se između koncentracije i ljenosti mada nije to ona ljenost u pravom smislu riječi.
dakle ima dana kad i po 13 sati mogu u komadu učit a ima dana kad nemrem se natjerat ni pol sata zujit u tekst samo. pa me zanima dal neko ima dobar savjet kako da se tog riješim jer nekad je dosta frustrirajuče, znaš da moraš učit i hoćeš učit no jednostavno nemreš...
evo da ne otvaram novi topic i ovaj bi mogo biti dobar da postavim vam jedno pitanje. evo sad kako su bili ovi ispitni rokovi. dakle ja mogu jako brzo pohvatat neke stvari tj skužit i ne trebam puno ponavljat neke stvari da bi ih zapamtila, imam čak blago razvijeno fotografsko pamčenje, al imam problem koncentracije, iako ne uvijek, zapravo dvoumim se između koncentracije i ljenosti mada nije to ona ljenost u pravom smislu riječi.
dakle ima dana kad i po 13 sati mogu u komadu učit a ima dana kad nemrem se natjerat ni pol sata zujit u tekst samo. pa me zanima dal neko ima dobar savjet kako da se tog riješim jer nekad je dosta frustrirajuče, znaš da moraš učit i hoćeš učit no jednostavno nemreš...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum