Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
luce Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:15 pet, 17. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Nisam bio na tome tečaju ali imam određenog iskustva sa takvim stvarima. Prvo, za to ti ne treba tečaj. Sve to možeš napravit i sama, iz odgovarajuće literature.
Ja osobno sam se uspio popeti na skoro 700 riječi po minuti. Ukoliko ti to treba za spremanje matematike, ne mogu ti predložiti takvo nešto, zato što je razumijevanje teksta (jako važna stavka pri učenju matematike) nužno obrnuto proporcionalno sa brzinom.
Imho, to nije nešto za što bi trebala ići na tečaj, ili platiti bilo kakvu ozbiljniju lovu.
Nisam bio na tome tečaju ali imam određenog iskustva sa takvim stvarima. Prvo, za to ti ne treba tečaj. Sve to možeš napravit i sama, iz odgovarajuće literature.
Ja osobno sam se uspio popeti na skoro 700 riječi po minuti. Ukoliko ti to treba za spremanje matematike, ne mogu ti predložiti takvo nešto, zato što je razumijevanje teksta (jako važna stavka pri učenju matematike) nužno obrnuto proporcionalno sa brzinom.
Imho, to nije nešto za što bi trebala ići na tečaj, ili platiti bilo kakvu ozbiljniju lovu.
_________________ Eat a lot, sleep a lot, brush 'em like crazy.
Run a lot, do a lot, never be lazy.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bla bla Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vili Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:55 ned, 19. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="bla bla"]bio je jedan gospodin samnom u grupi koji je u jednom danu(jedno 2 sata) pročitao cca 500 str knjige. ja sam više nego duplo ubrzala čitanje.[/quote]
Dobro, to sve je impresivno, ali nije ono što oni obećavaju, ne? Nije 30 stranica u minuti.
Nemoj krivo shvatit, ja bih bio presretan da mogu pročitat 500 stranica u 2 sata, samo me živcira kad razne firme i kompanije obećavaju brda i doline samo da bi navukli što više mušterija :evil:
Isto tako, čini mi se da si ti to ovdje navela kao neki maksimum, dok In Optimum navodi 30 stranica u minuti kao minimum! :?
Primjetio sam da ima više firmi koje nude tečajeve, kod kojih si ti bila?
bla bla (napisa): | bio je jedan gospodin samnom u grupi koji je u jednom danu(jedno 2 sata) pročitao cca 500 str knjige. ja sam više nego duplo ubrzala čitanje. |
Dobro, to sve je impresivno, ali nije ono što oni obećavaju, ne? Nije 30 stranica u minuti.
Nemoj krivo shvatit, ja bih bio presretan da mogu pročitat 500 stranica u 2 sata, samo me živcira kad razne firme i kompanije obećavaju brda i doline samo da bi navukli što više mušterija
Isto tako, čini mi se da si ti to ovdje navela kao neki maksimum, dok In Optimum navodi 30 stranica u minuti kao minimum!
Primjetio sam da ima više firmi koje nude tečajeve, kod kojih si ti bila?
|
|
[Vrh] |
|
bla bla Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
Postano: 14:31 ned, 19. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vili"][quote="bla bla"]bio je jedan gospodin samnom u grupi koji je u jednom danu(jedno 2 sata) pročitao cca 500 str knjige. ja sam više nego duplo ubrzala čitanje.[/quote]
Nemoj krivo shvatit, ja bih bio presretan da mogu pročitat 500 stranica u 2 sata, samo me živcira kad razne firme i kompanije obećavaju brda i doline samo da bi navukli što više mušterija :evil:
[/quote]
Take it easy. :) Sve što se reklamira ne bi se reklamiralo kad bi bilo zaista tako dobro kao što se tvrdi, jer bi onda kvaliteta prodavala proizvod. 8)
vili (napisa): | bla bla (napisa): | bio je jedan gospodin samnom u grupi koji je u jednom danu(jedno 2 sata) pročitao cca 500 str knjige. ja sam više nego duplo ubrzala čitanje. |
Nemoj krivo shvatit, ja bih bio presretan da mogu pročitat 500 stranica u 2 sata, samo me živcira kad razne firme i kompanije obećavaju brda i doline samo da bi navukli što više mušterija
|
Take it easy. Sve što se reklamira ne bi se reklamiralo kad bi bilo zaista tako dobro kao što se tvrdi, jer bi onda kvaliteta prodavala proizvod.
|
|
[Vrh] |
|
Lucy Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Lucy Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Lucy Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
Postano: 18:06 ned, 19. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Lucy"]ne treba biti tako plitko.. kako tako razmisljas?
ako si sam na svom teritoriju, tada mozes shvatiti ono izmedju ako se radi o tome, ne?[/quote]
Pa recimo, sad dok učim za ispit, pokušavam učiti čim detaljnije, a ne samo poloviti smisao.
Lucy (napisa): | ne treba biti tako plitko.. kako tako razmisljas?
ako si sam na svom teritoriju, tada mozes shvatiti ono izmedju ako se radi o tome, ne? |
Pa recimo, sad dok učim za ispit, pokušavam učiti čim detaljnije, a ne samo poloviti smisao.
|
|
[Vrh] |
|
Lucy Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
luce Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vili Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:13 pon, 20. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Anđelčić"]Take it easy. :) Sve što se reklamira ne bi se reklamiralo kad bi bilo zaista tako dobro kao što se tvrdi, jer bi onda kvaliteta prodavala proizvod. 8)[/quote]
O tom potom, reklama nikad nije nikom naškodila, a ne može ni dobar proizvod baš SAM sebe prodavat. Treba ljude informirat nekako, ne?
[quote="bla bla"]ono što se odmah prvi-drugi dan osjeti je fakat veliko povećanje koncentracije!![/quote]
Misliš općenito? Recimo i kad učiš matematiku? Naravno svjestan sam da mi power reading ne bi puno pomogao za učenje matematike, već za malo manje zahtjevnije tekstove (recimo, dođeš na kiosk, zamoliš da prolistaš novine, i onda mu ih pročitaš pred nosom u minutu :gg: ), ali svejedno bi mi dobro došlo poboljšanje koncentracije kod učenja matematike...
Anđelčić (napisa): | Take it easy. Sve što se reklamira ne bi se reklamiralo kad bi bilo zaista tako dobro kao što se tvrdi, jer bi onda kvaliteta prodavala proizvod.  |
O tom potom, reklama nikad nije nikom naškodila, a ne može ni dobar proizvod baš SAM sebe prodavat. Treba ljude informirat nekako, ne?
bla bla (napisa): | ono što se odmah prvi-drugi dan osjeti je fakat veliko povećanje koncentracije!! |
Misliš općenito? Recimo i kad učiš matematiku? Naravno svjestan sam da mi power reading ne bi puno pomogao za učenje matematike, već za malo manje zahtjevnije tekstove (recimo, dođeš na kiosk, zamoliš da prolistaš novine, i onda mu ih pročitaš pred nosom u minutu ), ali svejedno bi mi dobro došlo poboljšanje koncentracije kod učenja matematike...
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
Postano: 9:19 uto, 21. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vili"][quote="Anđelčić"]Take it easy. :) Sve što se reklamira ne bi se reklamiralo kad bi bilo zaista tako dobro kao što se tvrdi, jer bi onda kvaliteta prodavala proizvod. 8)[/quote]
[/quote]
Dobro, nisam baš sve tako doslovno mislila. Ali, više - manje je jasno da gotovo nikad nećeš dobiti što se u reklami tvrdi. Reklame služe upravo tome da neodlučne kupce nagovore da u moru podjednako dobrih (loših) proizvoda odaberu baš taj dotične tvrtke, a ne informiranju kupaca o kvaliteti proizvoda.
vili (napisa): | Anđelčić (napisa): | Take it easy. Sve što se reklamira ne bi se reklamiralo kad bi bilo zaista tako dobro kao što se tvrdi, jer bi onda kvaliteta prodavala proizvod.  |
|
Dobro, nisam baš sve tako doslovno mislila. Ali, više - manje je jasno da gotovo nikad nećeš dobiti što se u reklami tvrdi. Reklame služe upravo tome da neodlučne kupce nagovore da u moru podjednako dobrih (loših) proizvoda odaberu baš taj dotične tvrtke, a ne informiranju kupaca o kvaliteti proizvoda.
|
|
[Vrh] |
|
bla bla Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:01 uto, 21. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="luce"][quote="bla bla"]
e da, ono što se odmah prvi-drugi dan osjeti je fakat veliko povećanje [b]koncentracije[/b]!!! mislim da nemožeš sam naučiti tehniku, bar ne tako dobro kolko na tečaju.
[/quote]
Da li je potrebna velika koncentacija i za naucit/proc tecaj?
Jer ja iman dosta slabu koncentraciju, a zelim je povecat, pa si me sad jos vise zainteresirala :D
Je li istina da olaksava i ucenje matematike? (to im pise na stranici)[/quote]
ovako, ti kad dođeš tamo nije ko da uzmeš knjigu i počneš čitati.prije samog čitanja ti radiš neke vježbe koje ti,među ostalom, pomažu za koncentraciju.
i meni je bila slaba koncentracija prije tečaja al mi je narasla. najviše mi je pomogla glazba koja se sluša (možeš ju spržiti tamo na tečaju).....zapravo fascinantno jer mi je uvijek smetala glazba(ili razgovor) dok sam učila ili čitala....sad mi e puuuno lakše!!!
što se tiče učenja matematike...nisam baš isprobavala učiti na taj način matišu (greška s moje strane :cry: :oops: ).
ali ja mogu nazvat svog trenera pa ponovo ponoviti par dana tečaja besplatno (to vrijedi za sve koji su prošli tečaj)- to cu valjda i učiniti,kad nađem vremena....
luce (napisa): | bla bla (napisa): |
e da, ono što se odmah prvi-drugi dan osjeti je fakat veliko povećanje koncentracije!!! mislim da nemožeš sam naučiti tehniku, bar ne tako dobro kolko na tečaju.
|
Da li je potrebna velika koncentacija i za naucit/proc tecaj?
Jer ja iman dosta slabu koncentraciju, a zelim je povecat, pa si me sad jos vise zainteresirala
Je li istina da olaksava i ucenje matematike? (to im pise na stranici) |
ovako, ti kad dođeš tamo nije ko da uzmeš knjigu i počneš čitati.prije samog čitanja ti radiš neke vježbe koje ti,među ostalom, pomažu za koncentraciju.
i meni je bila slaba koncentracija prije tečaja al mi je narasla. najviše mi je pomogla glazba koja se sluša (možeš ju spržiti tamo na tečaju).....zapravo fascinantno jer mi je uvijek smetala glazba(ili razgovor) dok sam učila ili čitala....sad mi e puuuno lakše!!!
što se tiče učenja matematike...nisam baš isprobavala učiti na taj način matišu (greška s moje strane ).
ali ja mogu nazvat svog trenera pa ponovo ponoviti par dana tečaja besplatno (to vrijedi za sve koji su prošli tečaj)- to cu valjda i učiniti,kad nađem vremena....
|
|
[Vrh] |
|
drax Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:58 ned, 5. 3. 2006 Naslov: |
|
|
evo da ne otvaram novi topic i ovaj bi mogo biti dobar da postavim vam jedno pitanje. evo sad kako su bili ovi ispitni rokovi. dakle ja mogu jako brzo pohvatat neke stvari tj skužit i ne trebam puno ponavljat neke stvari da bi ih zapamtila, imam čak blago razvijeno fotografsko pamčenje, al imam problem koncentracije, iako ne uvijek, zapravo dvoumim se između koncentracije i ljenosti mada nije to ona ljenost u pravom smislu riječi.
dakle ima dana kad i po 13 sati mogu u komadu učit a ima dana kad nemrem se natjerat ni pol sata zujit u tekst samo. pa me zanima dal neko ima dobar savjet kako da se tog riješim jer nekad je dosta frustrirajuče, znaš da moraš učit i hoćeš učit no jednostavno nemreš...
evo da ne otvaram novi topic i ovaj bi mogo biti dobar da postavim vam jedno pitanje. evo sad kako su bili ovi ispitni rokovi. dakle ja mogu jako brzo pohvatat neke stvari tj skužit i ne trebam puno ponavljat neke stvari da bi ih zapamtila, imam čak blago razvijeno fotografsko pamčenje, al imam problem koncentracije, iako ne uvijek, zapravo dvoumim se između koncentracije i ljenosti mada nije to ona ljenost u pravom smislu riječi.
dakle ima dana kad i po 13 sati mogu u komadu učit a ima dana kad nemrem se natjerat ni pol sata zujit u tekst samo. pa me zanima dal neko ima dobar savjet kako da se tog riješim jer nekad je dosta frustrirajuče, znaš da moraš učit i hoćeš učit no jednostavno nemreš...
|
|
[Vrh] |
|
|