Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Geliriell Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Geliriell Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Geliriell Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ta2a Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
Postano: 19:00 pon, 20. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Slažem se, uzmi privatnog podučavatelja. Moj brat je prije desetak godina napravio baš to, ovaj je neko vrijeme s njim radio, pokazao mu kako to otprilike ide, a najbitnije je puno vježbati, kao i u svemu. :wink:
Btw, pazi na susjede, nama su pozvali policiju... :lol:
Slažem se, uzmi privatnog podučavatelja. Moj brat je prije desetak godina napravio baš to, ovaj je neko vrijeme s njim radio, pokazao mu kako to otprilike ide, a najbitnije je puno vježbati, kao i u svemu.
Btw, pazi na susjede, nama su pozvali policiju...
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:21 pon, 20. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Nadji bilo koga tko zna svirat bubnjeve iole dobro da te pouci osnovama (iskeshiraj mu i koju kunicu), i dalje gazi sam. Najbolji bubnjari su se sami priucili zanatu cemu je razlog cinjenica da u glazbenoj skoli (i akademiji) uglavnom poducavaju udaraljke, a ne samo bubnjeve, pa se ekipa ne moze fokusirat samo na taj instrument.
Nadji bilo koga tko zna svirat bubnjeve iole dobro da te pouci osnovama (iskeshiraj mu i koju kunicu), i dalje gazi sam. Najbolji bubnjari su se sami priucili zanatu cemu je razlog cinjenica da u glazbenoj skoli (i akademiji) uglavnom poducavaju udaraljke, a ne samo bubnjeve, pa se ekipa ne moze fokusirat samo na taj instrument.
_________________ Eat a lot, sleep a lot, brush 'em like crazy.
Run a lot, do a lot, never be lazy.
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Geliriell Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:31 pon, 20. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="fireball"]i kad nemaš bunjeve, uzmi palice, dva [color=red]jastuka[/color] i vježba vježba vježba vježba...[/quote]
:zbunjen: :grebgreb:[/quote]
Iznenadjen? :lol: Znam jaaaaako puno bubnjara koji tako sviraju. Ma mlate po svemu sta nadju (salice, rub stola). Cak su i palice suvisne.
[b]Glazba je svuda oko nas![/b] Cak je i Pitagora to zna. :wink:
vsego (napisa): | fireball (napisa): | i kad nemaš bunjeve, uzmi palice, dva jastuka i vježba vježba vježba vježba... |
 |
Iznenadjen? Znam jaaaaako puno bubnjara koji tako sviraju. Ma mlate po svemu sta nadju (salice, rub stola). Cak su i palice suvisne.
Glazba je svuda oko nas! Cak je i Pitagora to zna.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
phyzitschar Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:07 pon, 20. 2. 2006 Naslov: |
|
|
@vsego:
Udaraljkasi (suzdrzat cu se uskog pojma [i]bubnjara[/i]) proizvode zvukove na pletori razlicitih udaraljki (tonalnih ili ne, nije vazno) tako da cak ima i udaraljki koje prozvode [i]puf[/i] zvuk.
Medjutim, [color=green][b]glazba[/b][/color] je jako sirok pojam. Ja osobno definiram glazbu kao [color=darkred][b]umjetnost komuniciranja ideja kroz bilo kakav aranzman zvukova[/b][/color] (ili odsutnost istih). A kako definiram [color=green][b]umjetnost[/b][/color]? Kao bilo kakav [color=darkred][b]napredni i strukturirani prijenos ideje[/b][/color]. Cak se i programiranje moze definirati kao umjetnost (sto i, imho, jest).
Polazeci sa takvim definicijama, lupkanje je glazba.
A kako konkretno lupkanje po jastucima pomaze bubnjarima? A, bolje nego nista! :lol:
@vsego:
Udaraljkasi (suzdrzat cu se uskog pojma bubnjara) proizvode zvukove na pletori razlicitih udaraljki (tonalnih ili ne, nije vazno) tako da cak ima i udaraljki koje prozvode puf zvuk.
Medjutim, glazba je jako sirok pojam. Ja osobno definiram glazbu kao umjetnost komuniciranja ideja kroz bilo kakav aranzman zvukova (ili odsutnost istih). A kako definiram umjetnost? Kao bilo kakav napredni i strukturirani prijenos ideje. Cak se i programiranje moze definirati kao umjetnost (sto i, imho, jest).
Polazeci sa takvim definicijama, lupkanje je glazba.
A kako konkretno lupkanje po jastucima pomaze bubnjarima? A, bolje nego nista!
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:15 pon, 20. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Ok, ja [b]slušam[/b] buku; ne proizvodim ju (bar ne sa stavom da je to muzika). :) Moze krace objasnjenje koja korist za ucenje bubnjanja od "puf" koji nastaje lupanjem stapica po jastuku? :grebgreb:[/quote]
time se vježba ritam i brzina, inače su bubnjari poznati po tome, jedan moj friend (bubnjar, ko bi reko) prije nego što počne jest mora obavezno sa priborom za jelo malo odsvirat nešto po tanjurima, a dok jede senvič obavezno nogom i prstima slobodne ruke lupka neki ritam, taj je čak i u srednju nosio palice kako bi mogo malo svirati po klupi dok mu je dosadno, pa je dobio ukor na kraju... ali zato, koleka vsego, jeste li možda čuli za grupu Infernal Tenebra? [size=7](čudilo bi me da niste)[/size] zvali su ga da svira za njih, samo zbog vježbe na svemu i svačemu
vsego (napisa): | Ok, ja slušam buku; ne proizvodim ju (bar ne sa stavom da je to muzika). Moze krace objasnjenje koja korist za ucenje bubnjanja od "puf" koji nastaje lupanjem stapica po jastuku?  |
time se vježba ritam i brzina, inače su bubnjari poznati po tome, jedan moj friend (bubnjar, ko bi reko) prije nego što počne jest mora obavezno sa priborom za jelo malo odsvirat nešto po tanjurima, a dok jede senvič obavezno nogom i prstima slobodne ruke lupka neki ritam, taj je čak i u srednju nosio palice kako bi mogo malo svirati po klupi dok mu je dosadno, pa je dobio ukor na kraju... ali zato, koleka vsego, jeste li možda čuli za grupu Infernal Tenebra? (čudilo bi me da niste) zvali su ga da svira za njih, samo zbog vježbe na svemu i svačemu
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:48 uto, 21. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Inače postoji takva stvar kao i silent drum kit, i što je najbolje cijena je relativno pristupačna, oko 250 funti.
Ja sam stava da se vježbati treba samo na instrumentu te da je lupanje vilicama o stol ili palicama o jastuk IMO beskorisno. Kada se vježba instrument, koncentracija treba biti jednaka onoj kada se uči matematika ili neki drugi predmet.
Nije tu samo u igri udri pa kud padne. Bubnjevi su jako delikatan instrument koji zahtjeva gotovo savršenu koordinaciju ruku i nogu i po mome iskustvu i vremenu provedenom među glazbeno obrazovanim i neobrazovanim ljudima, ali sa željom da sviraju, nekako je vremenski razmak u kojem početnik bubnjar postaje kompetentan bubnjar, u odnosu na ostale standardne moderne instrumente (el. bass, el. gitara, el. klavijature), najveći. Gitaristi sazrijevaju kroz kojih 5 godina, dok bubnjarima, sudeći po onima koje sam upoznao, treba bar kojih 7 godina dok dobro ne prožvaću sve finese instrumenta i najglavnjiju među njima (a i među svim instrumentima) - ritam.
To pripisujem tome da su mnogi ljudi koje ja poznajem (možda se induktivno može proširiti na čitavu populaciju, možda ne) su lijeni vježbati uz metronom i još nešto puno bitnije - nitko ih ne nauči kako da slušaju sebe i budu samokritični.
Problem je također što mnogi mladi bubnjari zavole eksperte poput Mike Portnoya (Dream Theater) ili Rod Morgensteina (Steve Morse Band), koji izvode jako komplicirane i teške aranžmane, koje je jako teško pravilno izvesti ako osnove nisu dobre. A najčešće mladi bubnjari preskoče korak koji ja zovem AC/DC ritam, tj. najjednostavniji i najprirodniji četvrtinski ritam, i odmah krenu na nepravilne osminske ritmove i sl. ritmove koje izvodi Portnoy i društvo.
Nemojte me krivo shvatiti, ne smeta meni što preferiraju Portnoya ili slične bubnjare, već što kompletno preskoče temelje sviranja bubnjeva.
Uf..Jel ima neka kvota na broj riječi u jednom postu? Mislim da sam svoju popunio :lol:
Inače postoji takva stvar kao i silent drum kit, i što je najbolje cijena je relativno pristupačna, oko 250 funti.
Ja sam stava da se vježbati treba samo na instrumentu te da je lupanje vilicama o stol ili palicama o jastuk IMO beskorisno. Kada se vježba instrument, koncentracija treba biti jednaka onoj kada se uči matematika ili neki drugi predmet.
Nije tu samo u igri udri pa kud padne. Bubnjevi su jako delikatan instrument koji zahtjeva gotovo savršenu koordinaciju ruku i nogu i po mome iskustvu i vremenu provedenom među glazbeno obrazovanim i neobrazovanim ljudima, ali sa željom da sviraju, nekako je vremenski razmak u kojem početnik bubnjar postaje kompetentan bubnjar, u odnosu na ostale standardne moderne instrumente (el. bass, el. gitara, el. klavijature), najveći. Gitaristi sazrijevaju kroz kojih 5 godina, dok bubnjarima, sudeći po onima koje sam upoznao, treba bar kojih 7 godina dok dobro ne prožvaću sve finese instrumenta i najglavnjiju među njima (a i među svim instrumentima) - ritam.
To pripisujem tome da su mnogi ljudi koje ja poznajem (možda se induktivno može proširiti na čitavu populaciju, možda ne) su lijeni vježbati uz metronom i još nešto puno bitnije - nitko ih ne nauči kako da slušaju sebe i budu samokritični.
Problem je također što mnogi mladi bubnjari zavole eksperte poput Mike Portnoya (Dream Theater) ili Rod Morgensteina (Steve Morse Band), koji izvode jako komplicirane i teške aranžmane, koje je jako teško pravilno izvesti ako osnove nisu dobre. A najčešće mladi bubnjari preskoče korak koji ja zovem AC/DC ritam, tj. najjednostavniji i najprirodniji četvrtinski ritam, i odmah krenu na nepravilne osminske ritmove i sl. ritmove koje izvodi Portnoy i društvo.
Nemojte me krivo shvatiti, ne smeta meni što preferiraju Portnoya ili slične bubnjare, već što kompletno preskoče temelje sviranja bubnjeva.
Uf..Jel ima neka kvota na broj riječi u jednom postu? Mislim da sam svoju popunio
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
|