Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
kus Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Iki Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:44 pon, 20. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Ogame sam igrao, pa govorim iz vlastitog iskustva. Problem s tom igrom je sto nakon nekog vremena prestane biti igra i postane obaveza (kao sto Iki rece za hattrick), tako da se moze desiti da citav praktikum bude zauzet radi ogamea, hattricka i slicnih stvari, a kako racunalni sustavi na fakultetu nisu namijeneni iganju, smatram da je pristup gore navedenim stranicama potpuno opravdano zabranjen.
Ogame sam igrao, pa govorim iz vlastitog iskustva. Problem s tom igrom je sto nakon nekog vremena prestane biti igra i postane obaveza (kao sto Iki rece za hattrick), tako da se moze desiti da citav praktikum bude zauzet radi ogamea, hattricka i slicnih stvari, a kako racunalni sustavi na fakultetu nisu namijeneni iganju, smatram da je pristup gore navedenim stranicama potpuno opravdano zabranjen.
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
Gordan Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:39 pon, 20. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"]Ogame sam igrao, pa govorim iz vlastitog iskustva. Problem s tom igrom je sto nakon nekog vremena prestane biti igra i postane obaveza (kao sto Iki rece za hattrick), tako da se moze desiti da citav praktikum bude zauzet radi ogamea, hattricka i slicnih stvari, a kako racunalni sustavi na fakultetu nisu namijeneni iganju, smatram da je pristup gore navedenim stranicama potpuno opravdano zabranjen.[/quote]
[b]Potpisujem![/b] odavno je trebalo zabranit pristup takvim i sličnim stranicama iz praktikuma
mdoko (napisa): | Ogame sam igrao, pa govorim iz vlastitog iskustva. Problem s tom igrom je sto nakon nekog vremena prestane biti igra i postane obaveza (kao sto Iki rece za hattrick), tako da se moze desiti da citav praktikum bude zauzet radi ogamea, hattricka i slicnih stvari, a kako racunalni sustavi na fakultetu nisu namijeneni iganju, smatram da je pristup gore navedenim stranicama potpuno opravdano zabranjen. |
Potpisujem! odavno je trebalo zabranit pristup takvim i sličnim stranicama iz praktikuma
|
|
[Vrh] |
|
Iki Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:58 uto, 21. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Sto se tice kolega koji imaju vazne poslove u praktikumu, ali nemaju slobodan komp....
Od nedavno su demosi dobili ovlasti da "otjeraju" s kompjutera ljude koji ne rade nista bitno, u slucaju da im se javi netko sa vaznijim poslom.
Dakle, samo se treba javiti demosu.
A i nije rijetko da demosi prepuste svoj kompjuter u tom slucaju, ako se radi o nekoliko minuta, znam iz osobnog iskustva :D
Sto se tice kolega koji imaju vazne poslove u praktikumu, ali nemaju slobodan komp....
Od nedavno su demosi dobili ovlasti da "otjeraju" s kompjutera ljude koji ne rade nista bitno, u slucaju da im se javi netko sa vaznijim poslom.
Dakle, samo se treba javiti demosu.
A i nije rijetko da demosi prepuste svoj kompjuter u tom slucaju, ako se radi o nekoliko minuta, znam iz osobnog iskustva
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:41 uto, 21. 2. 2006 Naslov: |
|
|
tu ovlast demosi imaju oduvijek IIRC, samo sto je studenti koji trebaju nesto radit za faks nikad ne koriste :roll: moglo bi se reci da studenti za nju ne znaju.
prijedlog demonstratorima u praktikumima: objavite, mozete i na plocama SZa, prava i obveze ljudi koji dolaze na kompove u praktikumima ;-) mislim da bi to rascistilo masu nejasnoca oko koristenja racunala :-)
ofkors, ako takva pravila vec postoje, jel mozete reci gdje stoje tako da ljudi znaju sto mogu ocekivat?
tu ovlast demosi imaju oduvijek IIRC, samo sto je studenti koji trebaju nesto radit za faks nikad ne koriste moglo bi se reci da studenti za nju ne znaju.
prijedlog demonstratorima u praktikumima: objavite, mozete i na plocama SZa, prava i obveze ljudi koji dolaze na kompove u praktikumima mislim da bi to rascistilo masu nejasnoca oko koristenja racunala
ofkors, ako takva pravila vec postoje, jel mozete reci gdje stoje tako da ljudi znaju sto mogu ocekivat?
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:20 uto, 21. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Istina, demosi imaju te ovlasti oduvijek, ali od nedavno pisu na vratima, tocnije na rasporedu koji je zaljepljen na vratima praktikuma.
Sto se prava i obveza studenata tice... to je naljepljeno na vratima (s unutarnje strane), vec mjesecima. Al svejedno se studenti toga ne pridrzavaju...
Primjer - jedna studentica je htjela printat nesto nevezano uz faks, i ja joj kazem da se ne moze, da printer sluzi samo za potrebe faksa. I onda ona zauzme arogantan stav, da otkad je to tako, da di to pise... :roll: pa sam ju uputila da procita sto pise na A4 papiru koji je na vratima... Mislim, nije ona kriva, neke stvari jednostavno nisu napravljene dovoljno uocljivo. :?
Istina, demosi imaju te ovlasti oduvijek, ali od nedavno pisu na vratima, tocnije na rasporedu koji je zaljepljen na vratima praktikuma.
Sto se prava i obveza studenata tice... to je naljepljeno na vratima (s unutarnje strane), vec mjesecima. Al svejedno se studenti toga ne pridrzavaju...
Primjer - jedna studentica je htjela printat nesto nevezano uz faks, i ja joj kazem da se ne moze, da printer sluzi samo za potrebe faksa. I onda ona zauzme arogantan stav, da otkad je to tako, da di to pise... pa sam ju uputila da procita sto pise na A4 papiru koji je na vratima... Mislim, nije ona kriva, neke stvari jednostavno nisu napravljene dovoljno uocljivo.
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:23 uto, 21. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="allllice"](...) jedna studentica je htjela printat nesto nevezano uz faks, i ja joj kazem da se ne moze, da printer sluzi samo za potrebe faksa. I onda ona zauyme arogantan stav, da otkad je to tako, da di to pise... :roll: pa sam ju uputila da procita sto pise na A4 papiru koji je na vratima... Mislim, nije ona kriva, neke stvari jednostavno nisu napravljene dovoljno uocljivo. :?[/quote]
Fundamentalan problem obrazovnog sustava --- studenti NEMAJU BLAGE o svojim pravima pa ni i o obvezama.
allllice (napisa): | (...) jedna studentica je htjela printat nesto nevezano uz faks, i ja joj kazem da se ne moze, da printer sluzi samo za potrebe faksa. I onda ona zauyme arogantan stav, da otkad je to tako, da di to pise... pa sam ju uputila da procita sto pise na A4 papiru koji je na vratima... Mislim, nije ona kriva, neke stvari jednostavno nisu napravljene dovoljno uocljivo. |
Fundamentalan problem obrazovnog sustava — studenti NEMAJU BLAGE o svojim pravima pa ni i o obvezama.
_________________ Eat a lot, sleep a lot, brush 'em like crazy.
Run a lot, do a lot, never be lazy.
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 17:16 uto, 21. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Ako smijem primijetiti jedan detalj... :| Pun praktikum, ulazi osoba A i dolazi do demosa, nesto mu/joj kaze, demos se ustaje i mice nekoga tko dangubi (uvjetno receno). :) "Otjerana" osoba [b]vidi[/b] tko je kraj demosa, tj. tko je osoba A koja ga je "otjerala". :(
Logicno je da se student, cak i ako zna za to pravilo, osjeca nelagodno pristupiti demosu i zamoliti za mjesto. :( IMO, demosi bi trebali drzati [b]barem jedno[/b] racunalo slobodnim, dok god ima ljudi koji ne rade nista ozbiljno. :?
Dakle, ako se hrpa ljudi igra/bezveze surfa/sto vec trpate pod "nekoristan rad"..., a praktikum je pun, onda jednog od tih maknete. 8) Kad netko dodje raditi i zauzme to mjesto, upozorite nekog od neozbiljnih da za koju minutu zavrsi jer nema vise slobodnih mjesta. 8)
My :2c:
Ako smijem primijetiti jedan detalj... Pun praktikum, ulazi osoba A i dolazi do demosa, nesto mu/joj kaze, demos se ustaje i mice nekoga tko dangubi (uvjetno receno). "Otjerana" osoba vidi tko je kraj demosa, tj. tko je osoba A koja ga je "otjerala".
Logicno je da se student, cak i ako zna za to pravilo, osjeca nelagodno pristupiti demosu i zamoliti za mjesto. IMO, demosi bi trebali drzati barem jedno racunalo slobodnim, dok god ima ljudi koji ne rade nista ozbiljno.
Dakle, ako se hrpa ljudi igra/bezveze surfa/sto vec trpate pod "nekoristan rad"..., a praktikum je pun, onda jednog od tih maknete. Kad netko dodje raditi i zauzme to mjesto, upozorite nekog od neozbiljnih da za koju minutu zavrsi jer nema vise slobodnih mjesta.
My
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:45 uto, 21. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
Dakle, ako se hrpa ljudi igra/bezveze surfa/sto vec trpate pod "nekoristan rad"..., a praktikum je pun, onda jednog od tih maknete. 8) Kad netko dodje raditi i zauzme to mjesto, upozorite nekog od neozbiljnih da za koju minutu zavrsi jer nema vise slobodnih mjesta. 8)
[/quote]
Hmm, da.... situacija: oslobodim jedan komp, na kojem student nije radio nista "korisno" i onda za minutu na taj isti komp sjedne neki drugi student koji takodjer nema namjeru radit ista korisno. Da ne spominjem da mi student kojeg sam izbacila moze predbacit da zasto sam bas njega izbacila kad je jos par ljudi u praktikumu radilo isto sto i on, a ja sam eto (kako sam grozna :) ) bas njega uzela na pik.
Mislim da bi bilo najbolje u tom slucaju izbacit sve studente koji ne rade nista korisno, pri cemu bi uveli neke prioritete.
Prvo izbacit sve koji se igraju (ili gledaju filmice), ako to nije dovoljno onda one koji bezveze surfaju.. itd.
vsego (napisa): |
Dakle, ako se hrpa ljudi igra/bezveze surfa/sto vec trpate pod "nekoristan rad"..., a praktikum je pun, onda jednog od tih maknete. Kad netko dodje raditi i zauzme to mjesto, upozorite nekog od neozbiljnih da za koju minutu zavrsi jer nema vise slobodnih mjesta.
|
Hmm, da.... situacija: oslobodim jedan komp, na kojem student nije radio nista "korisno" i onda za minutu na taj isti komp sjedne neki drugi student koji takodjer nema namjeru radit ista korisno. Da ne spominjem da mi student kojeg sam izbacila moze predbacit da zasto sam bas njega izbacila kad je jos par ljudi u praktikumu radilo isto sto i on, a ja sam eto (kako sam grozna ) bas njega uzela na pik.
Mislim da bi bilo najbolje u tom slucaju izbacit sve studente koji ne rade nista korisno, pri cemu bi uveli neke prioritete.
Prvo izbacit sve koji se igraju (ili gledaju filmice), ako to nije dovoljno onda one koji bezveze surfaju.. itd.
Zadnja promjena: allllice; 17:51 uto, 21. 2. 2006; ukupno mijenjano 2 put/a.
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:52 uto, 21. 2. 2006 Naslov: |
|
|
..
da.. to je problem...
ali.. isto tako, pol ljudi ne zna di su sve praktikumi.. ili ne zeli u njih...
ja kad nes trebam, i ak mi je vazno, predjem sve praktikume od podruma do
prvog kata..
i uvijek nadjem komp..
kad to spomenem ekipi, oni kazu kak se njima vise svidjaju oni lijepi kompovi na katu i da su im windowsi jednostavniji i da nemaju sifre jer im se ne da il tak nes sl....
ja ih onda pustim nek lutaju i cekaju i dalje..
ako se njima neda, neda se ni meni..
..
da.. to je problem...
prvog kata..
i uvijek nadjem komp..
kad to spomenem ekipi, oni kazu kak se njima vise svidjaju oni lijepi kompovi na katu i da su im windowsi jednostavniji i da nemaju sifre jer im se ne da il tak nes sl....
ako se njima neda, neda se ni meni..
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 17:59 uto, 21. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="allllice"]Hmm, da.... situacija: oslobodim jedan komp, na kojem student nije radio nista "korisno" i onda za minutu na taj isti komp sjedne neki drugi student koji takodjer nema namjeru radit ista korisno.[/quote]
Takvog maknes po automatizmu. 8)
[quote="allllice"]Da ne spominjem da mi student kojeg sam izbacila moze predbacit da zasto sam bas njega izbacila kad je jos par ljudi u praktikumu radilo isto sto i on, a ja sam eto (kako sam grozna :) ) bas njega uzela na pik.[/quote]
To je i meni, kao demosu, bio problem, a isti problem imas i ako nekoga izbacis "na zahtjev", ne? :(
[quote="allllice"]Mislim da bi bilo najbolje u tom slucaju izbacit sve studente koji ne rade nista korisno, pri cemu bi uveli neke prioritete.[/quote]
To je na demosima da dogovore (sa seficom demosa, jasno). 8)
allllice (napisa): | Hmm, da.... situacija: oslobodim jedan komp, na kojem student nije radio nista "korisno" i onda za minutu na taj isti komp sjedne neki drugi student koji takodjer nema namjeru radit ista korisno. |
Takvog maknes po automatizmu.
allllice (napisa): | Da ne spominjem da mi student kojeg sam izbacila moze predbacit da zasto sam bas njega izbacila kad je jos par ljudi u praktikumu radilo isto sto i on, a ja sam eto (kako sam grozna ) bas njega uzela na pik. |
To je i meni, kao demosu, bio problem, a isti problem imas i ako nekoga izbacis "na zahtjev", ne?
allllice (napisa): | Mislim da bi bilo najbolje u tom slucaju izbacit sve studente koji ne rade nista korisno, pri cemu bi uveli neke prioritete. |
To je na demosima da dogovore (sa seficom demosa, jasno).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:32 uto, 21. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Trip"]..
da.. to je problem...
prvog kata..
i uvijek nadjem komp..
ako se njima neda, neda se ni meni..[/quote]
baš tako, ja uglavnom idem gore jer mi je lakše, ali i u podrumu sam često...
Trip (napisa): | ..
da.. to je problem...
prvog kata..
i uvijek nadjem komp..
ako se njima neda, neda se ni meni.. |
baš tako, ja uglavnom idem gore jer mi je lakše, ali i u podrumu sam često...
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)
|
Postano: 13:06 sri, 22. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Razumijem zašto je ogame zabranjen... Ali ne razumijem zašto je gmail zabranjen :puppydogeyes:
Razumijem zašto je ogame zabranjen... Ali ne razumijem zašto je gmail zabranjen
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk
|
|
[Vrh] |
|
|