Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Rokovi 10. i 24.2.2006.
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 18:46 sri, 15. 2. 2006    Naslov: Rokovi 10. i 24.2.2006. Citirajte i odgovorite

Kakav je bio pismeni? Moze netko stavit pismeni na net? Ili barem neke zadatke.. I kakav je bio usmeni za one koji su dobili 2 na pismenom?? Ili neku drugu ocjenu... Svejedno. HVALA!!!!
Kakav je bio pismeni? Moze netko stavit pismeni na net? Ili barem neke zadatke.. I kakav je bio usmeni za one koji su dobili 2 na pismenom?? Ili neku drugu ocjenu... Svejedno. HVALA!!!!

[Vrh]
Mr.Doe
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
20 = 50 - 30

PostPostano: 11:39 čet, 16. 2. 2006    Naslov: Re: Kakav je bio pismeni i usmeni s prvog roka? Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Kakav je bio pismeni? Moze netko stavit pismeni na net? Ili barem neke zadatke.. I kakav je bio usmeni za one koji su dobili 2 na pismenom?? Ili neku drugu ocjenu... Svejedno. HVALA!!!![/quote]

Pismeni je bio "koma" , dvije normalne ocjene,sve ostalo jadne dvojke. (Imam doma primjerak,te mi javi ukoliko ti treba.)
Anonymous (napisa):

Pismeni je bio "koma" , dvije normalne ocjene,sve ostalo jadne dvojke. (Imam doma primjerak,te mi javi ukoliko ti treba.)

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 19:16 čet, 16. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, trebam primjerak. Ako mozes stavit na net ili javi kad si sljedeci tjedan na faksu. Hvala!
Da, trebam primjerak. Ako mozes stavit na net ili javi kad si sljedeci tjedan na faksu. Hvala!

[Vrh]
Amelie
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 1:45 pet, 17. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[url=http://img124.imageshack.us/my.php?image=p21701538xj.jpg]Ovdje[/url] je zadnji rok iz kombinatorike, od 10.2.
I nije bio tako tezak, bilo je i puno tezih rokova.
Ovdje je zadnji rok iz kombinatorike, od 10.2.

[Vrh]
Mr.Doe
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 50 - 30

PostPostano: 14:02 pet, 17. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Amelie"][url=http://img124.imageshack.us/my.php?image=p21701538xj.jpg]Ovdje[/url] je zadnji rok iz kombinatorike, od 10.2.
I nije bio tako tezak, bilo je i puno tezih rokova.[/quote]

Ja sam se osvrnuo na ocjene (one su pokazatelj da li je ispit bio težak ili da mi nismo dovoljno učili ; premda sam siguran da je ovo "drugo" u pitanju :lol: ).
Amelie (napisa):
Ovdje je zadnji rok iz kombinatorike, od 10.2.

Ja sam se osvrnuo na ocjene (one su pokazatelj da li je ispit bio težak ili da mi nismo dovoljno učili ; premda sam siguran da je ovo "drugo" u pitanju Laughing ).

[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 18:59 pet, 17. 2. 2006    Naslov: Re: Kakav je bio pismeni i usmeni s prvog roka? Citirajte i odgovorite

[quote="Mr.Doe"][quote="Anonymous"]Kakav je bio pismeni? Moze netko stavit pismeni na net? Ili barem neke zadatke.. I kakav je bio usmeni za one koji su dobili 2 na pismenom?? Ili neku drugu ocjenu... Svejedno. HVALA!!!![/quote]

Pismeni je bio "koma" , dvije normalne ocjene,sve ostalo jadne dvojke. (Imam doma primjerak,te mi javi ukoliko ti treba.)[/quote]
Bila je jedna petica, jedna četvrka i nekoliko trojki, nije baš tako loše.
Mr.Doe (napisa):
Anonymous (napisa):

Bila je jedna petica, jedna četvrka i nekoliko trojki, nije baš tako loše.

[Vrh]
Hello
Gost

PostPostano: 11:20 uto, 21. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

prvi i peti su tipicni s vjezbi
cetvrti je doslovno iz knjige prepisan
a drugi i treci i nisu bas jednostavni.. Drugi jos uvijek ne znam rijesit, a treci niti ne razumijem kak spada..

Sve u svemu, trojka se bez problema mogla dobit, dakle, ispit nije bio tezak.
a drugi i treci i nisu bas jednostavni.. Drugi jos uvijek ne znam rijesit, a treci niti ne razumijem kak spada..

[Vrh]
Anđelčić
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 16

PostPostano: 18:00 uto, 21. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Hello"]prvi i peti su tipicni s vjezbi

Sve u svemu, trojka se bez problema mogla dobit, dakle, ispit nije bio tezak.[/quote]
U drugom se očito koristi fui, 4 četvrtine kruga se označe s A1, A2, A3, A4. I onda se gledaju presjeci.
Dvočlani: imamo ih dvije vrste, za susjedne i suprotne vrhove.
Ovaj prvi se dobije tako da se uoči jednakostr. trokut kojemu su 2 str. radijusi a jedna str. kvadrata. (Lako je uočiti i kružni isječak koji je zapravo šestina kruga, pomoću toga se dobije taj dvočlani presjek)
Drugi se dobije kao 2*četvrtina kruga - površina kvadrata.
Ovi ostali slično...
Hello (napisa):

U drugom se očito koristi fui, 4 četvrtine kruga se označe s A1, A2, A3, A4. I onda se gledaju presjeci.
Dvočlani: imamo ih dvije vrste, za susjedne i suprotne vrhove.
Ovaj prvi se dobije tako da se uoči jednakostr. trokut kojemu su 2 str. radijusi a jedna str. kvadrata. (Lako je uočiti i kružni isječak koji je zapravo šestina kruga, pomoću toga se dobije taj dvočlani presjek)
Drugi se dobije kao 2*četvrtina kruga - površina kvadrata.
Ovi ostali slično...

[Vrh]
Amelie
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 21:28 sri, 22. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Treci zadatak se rijesi tako da prvo zapisemo multiskup od znamenki 0,...,9 od kojih svaka ima krstnost 5. Ono sta ustvari treba je broj podskupova tog multiskupa od pet elemenata jer nam se pojedine znamenke mogu ponavljati, a sam poredak znamenki nije bitan (jer se petorke sa istim znamenkama samtraju ekvivalentnim).
a) zapisemo funkciju izvodnicu:
[latex](1+x^2+x^3+x^4+x^5)*...*(1+x^2+x^3+x^4+x^5)[/latex]
10 puta to mnozimo, jednom za svaku znamenku
i trazeni broj je koeficient uz [latex]x^5[/latex].

b) u ovom slucaju funkcija izvodnica je:
[latex](1+x^2+x^3+x^4+x^5)^7*(1+x)^3[/latex]
7 puta za znamenke 0,1,2,3,4,6,8 i 3 za znamenke 5,7,9 jer se one smiju pojaviti jednom ili ni jednom
i ,opet, trazeni broj je koeficient uz [latex]x^5[/latex].
Treci zadatak se rijesi tako da prvo zapisemo multiskup od znamenki 0,...,9 od kojih svaka ima krstnost 5. Ono sta ustvari treba je broj podskupova tog multiskupa od pet elemenata jer nam se pojedine znamenke mogu ponavljati, a sam poredak znamenki nije bitan (jer se petorke sa istim znamenkama samtraju ekvivalentnim).
a) zapisemo funkciju izvodnicu:

10 puta to mnozimo, jednom za svaku znamenku
i trazeni broj je koeficient uz .

b) u ovom slucaju funkcija izvodnica je:

7 puta za znamenke 0,1,2,3,4,6,8 i 3 za znamenke 5,7,9 jer se one smiju pojaviti jednom ili ni jednom
i ,opet, trazeni broj je koeficient uz .

[Vrh]
ta2a
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
12 = 13 - 1

PostPostano: 14:12 pet, 24. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

hm, pismeni drugi rok - komentari? ja eto učila ko manijak mjesec dana i znala sam rješit samo prvi zad, ostale nisam znala ni počet ni pomoću čega bi to trebalo rješavat :roll: , dakle moji dojmovi - kaos i katastrofa... :x :cry:
hm, pismeni drugi rok - komentari? ja eto učila ko manijak mjesec dana i znala sam rješit samo prvi zad, ostale nisam znala ni počet ni pomoću čega bi to trebalo rješavat Rolling Eyes , dakle moji dojmovi - kaos i katastrofa... Mad Crying or Very sad

pecina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
62 = 85 - 23

PostPostano: 14:29 pet, 24. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni je bilo prelagano => nešto sam falija.

Prvi je bio vrlo jednostavan, za drugi nisam siguran jer se tražilo što sam dobia :oops: , sumu sam isto riješia, 4. trivijalan. A 5 upitan.
Meni je bilo prelagano => nešto sam falija.

Prvi je bio vrlo jednostavan, za drugi nisam siguran jer se tražilo što sam dobia Embarassed , sumu sam isto riješia, 4. trivijalan. A 5 upitan.

ta2a
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
12 = 13 - 1

PostPostano: 16:19 pet, 24. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, 4. sam raspisala dosta, al nisam baš uspjela dokazat, vjerojatno je bila neka caka (il moguće i nešto jako očito) što nisam primjetila... ak netko ima ili zna rješenja i da mu se to ukratko napisat tu na forum, bilo bi super :wink:
da, 4. sam raspisala dosta, al nisam baš uspjela dokazat, vjerojatno je bila neka caka (il moguće i nešto jako očito) što nisam primjetila... ak netko ima ili zna rješenja i da mu se to ukratko napisat tu na forum, bilo bi super Wink

ramona
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 17:32 ned, 26. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kako ide rjesenje drugog zadatka s pismenog na drugom roku?
Mislim, kako se ono rjesava?
Mislim, kako se ono rjesava?

[Vrh]
pecina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
62 = 85 - 23

PostPostano: 13:05 pon, 27. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Kako ide rjesenje drugog zadatka s pismenog na drugom roku? [/quote]

Pod pretpostavkom da je moje rješenje točno rješenje od a) ti je [latex]\binom{m-1}{p}(n-1)^(m-1-p)[/latex] (op.a. ovo je potencija).
Prvo biraš skokove kada je skočeno na 3 (sve osim m-tog) a zatim ostala mjesta popunjavaš proizvoljno (ali ne sa 3).

Pod b ide FUI, ali to sam malo falija :oops: U biti ideja je složiti uređenu (m-1)-torku takvu da vrijedi na ima točno p 3-ica i nema susjednih znamenaka (znači nema uzastopnih 1, 2, 3, ..., n).

Hope that helps :P
Citat:

Pod pretpostavkom da je moje rješenje točno rješenje od a) ti je (op.a. ovo je potencija).
Prvo biraš skokove kada je skočeno na 3 (sve osim m-tog) a zatim ostala mjesta popunjavaš proizvoljno (ali ne sa 3).

Pod b ide FUI, ali to sam malo falija Embarassed U biti ideja je složiti uređenu (m-1)-torku takvu da vrijedi na ima točno p 3-ica i nema susjednih znamenaka (znači nema uzastopnih 1, 2, 3, ..., n).

Hope that helps Razz

Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
99 = 124 - 25

PostPostano: 18:20 pon, 27. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovako se napise [latex] \binom{m-1}{p}(n-1)^{(m-1-p)}[/latex] :D
Ovako se napise Very Happy

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum