Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Mr.Doe Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Amelie Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Mr.Doe Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
Postano: 18:59 pet, 17. 2. 2006 Naslov: Re: Kakav je bio pismeni i usmeni s prvog roka? |
|
|
[quote="Mr.Doe"][quote="Anonymous"]Kakav je bio pismeni? Moze netko stavit pismeni na net? Ili barem neke zadatke.. I kakav je bio usmeni za one koji su dobili 2 na pismenom?? Ili neku drugu ocjenu... Svejedno. HVALA!!!![/quote]
Pismeni je bio "koma" , dvije normalne ocjene,sve ostalo jadne dvojke. (Imam doma primjerak,te mi javi ukoliko ti treba.)[/quote]
Bila je jedna petica, jedna četvrka i nekoliko trojki, nije baš tako loše.
Mr.Doe (napisa): | Anonymous (napisa): | Kakav je bio pismeni? Moze netko stavit pismeni na net? Ili barem neke zadatke.. I kakav je bio usmeni za one koji su dobili 2 na pismenom?? Ili neku drugu ocjenu... Svejedno. HVALA!!!! |
Pismeni je bio "koma" , dvije normalne ocjene,sve ostalo jadne dvojke. (Imam doma primjerak,te mi javi ukoliko ti treba.) |
Bila je jedna petica, jedna četvrka i nekoliko trojki, nije baš tako loše.
|
|
[Vrh] |
|
Hello Gost
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
Postano: 18:00 uto, 21. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Hello"]prvi i peti su tipicni s vjezbi
cetvrti je doslovno iz knjige prepisan
a drugi i treci i nisu bas jednostavni.. Drugi jos uvijek ne znam rijesit, a treci niti ne razumijem kak spada..
Sve u svemu, trojka se bez problema mogla dobit, dakle, ispit nije bio tezak.[/quote]
U drugom se očito koristi fui, 4 četvrtine kruga se označe s A1, A2, A3, A4. I onda se gledaju presjeci.
Dvočlani: imamo ih dvije vrste, za susjedne i suprotne vrhove.
Ovaj prvi se dobije tako da se uoči jednakostr. trokut kojemu su 2 str. radijusi a jedna str. kvadrata. (Lako je uočiti i kružni isječak koji je zapravo šestina kruga, pomoću toga se dobije taj dvočlani presjek)
Drugi se dobije kao 2*četvrtina kruga - površina kvadrata.
Ovi ostali slično...
Hello (napisa): | prvi i peti su tipicni s vjezbi
cetvrti je doslovno iz knjige prepisan
a drugi i treci i nisu bas jednostavni.. Drugi jos uvijek ne znam rijesit, a treci niti ne razumijem kak spada..
Sve u svemu, trojka se bez problema mogla dobit, dakle, ispit nije bio tezak. |
U drugom se očito koristi fui, 4 četvrtine kruga se označe s A1, A2, A3, A4. I onda se gledaju presjeci.
Dvočlani: imamo ih dvije vrste, za susjedne i suprotne vrhove.
Ovaj prvi se dobije tako da se uoči jednakostr. trokut kojemu su 2 str. radijusi a jedna str. kvadrata. (Lako je uočiti i kružni isječak koji je zapravo šestina kruga, pomoću toga se dobije taj dvočlani presjek)
Drugi se dobije kao 2*četvrtina kruga - površina kvadrata.
Ovi ostali slično...
|
|
[Vrh] |
|
Amelie Forumaš(ica)

|
Postano: 21:28 sri, 22. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Treci zadatak se rijesi tako da prvo zapisemo multiskup od znamenki 0,...,9 od kojih svaka ima krstnost 5. Ono sta ustvari treba je broj podskupova tog multiskupa od pet elemenata jer nam se pojedine znamenke mogu ponavljati, a sam poredak znamenki nije bitan (jer se petorke sa istim znamenkama samtraju ekvivalentnim).
a) zapisemo funkciju izvodnicu:
[latex](1+x^2+x^3+x^4+x^5)*...*(1+x^2+x^3+x^4+x^5)[/latex]
10 puta to mnozimo, jednom za svaku znamenku
i trazeni broj je koeficient uz [latex]x^5[/latex].
b) u ovom slucaju funkcija izvodnica je:
[latex](1+x^2+x^3+x^4+x^5)^7*(1+x)^3[/latex]
7 puta za znamenke 0,1,2,3,4,6,8 i 3 za znamenke 5,7,9 jer se one smiju pojaviti jednom ili ni jednom
i ,opet, trazeni broj je koeficient uz [latex]x^5[/latex].
Treci zadatak se rijesi tako da prvo zapisemo multiskup od znamenki 0,...,9 od kojih svaka ima krstnost 5. Ono sta ustvari treba je broj podskupova tog multiskupa od pet elemenata jer nam se pojedine znamenke mogu ponavljati, a sam poredak znamenki nije bitan (jer se petorke sa istim znamenkama samtraju ekvivalentnim).
a) zapisemo funkciju izvodnicu:
10 puta to mnozimo, jednom za svaku znamenku
i trazeni broj je koeficient uz .
b) u ovom slucaju funkcija izvodnica je:
7 puta za znamenke 0,1,2,3,4,6,8 i 3 za znamenke 5,7,9 jer se one smiju pojaviti jednom ili ni jednom
i ,opet, trazeni broj je koeficient uz .
|
|
[Vrh] |
|
ta2a Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ta2a Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ramona Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:05 pon, 27. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote]Kako ide rjesenje drugog zadatka s pismenog na drugom roku? [/quote]
Pod pretpostavkom da je moje rješenje točno rješenje od a) ti je [latex]\binom{m-1}{p}(n-1)^(m-1-p)[/latex] (op.a. ovo je potencija).
Prvo biraš skokove kada je skočeno na 3 (sve osim m-tog) a zatim ostala mjesta popunjavaš proizvoljno (ali ne sa 3).
Pod b ide FUI, ali to sam malo falija :oops: U biti ideja je složiti uređenu (m-1)-torku takvu da vrijedi na ima točno p 3-ica i nema susjednih znamenaka (znači nema uzastopnih 1, 2, 3, ..., n).
Hope that helps :P
Citat: | Kako ide rjesenje drugog zadatka s pismenog na drugom roku? |
Pod pretpostavkom da je moje rješenje točno rješenje od a) ti je (op.a. ovo je potencija).
Prvo biraš skokove kada je skočeno na 3 (sve osim m-tog) a zatim ostala mjesta popunjavaš proizvoljno (ali ne sa 3).
Pod b ide FUI, ali to sam malo falija U biti ideja je složiti uređenu (m-1)-torku takvu da vrijedi na ima točno p 3-ica i nema susjednih znamenaka (znači nema uzastopnih 1, 2, 3, ..., n).
Hope that helps
_________________ -- space available for rent --
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|