Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mesic Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)
|
Postano: 10:33 sub, 25. 2. 2006 Naslov: Re: Usmeni kod profesora Primca |
|
|
[quote="mesic"]Se zna kako profesor ispituje (pošto je novi)? :shock:
I ima li netko nekakvih pitanja koja on postavlja?
thnx[/quote]
Gradivo predavanja kolegija nije veliko, tako da ispituje više manje sve. Popustljiv je kada vidi da osoba barata nekim znanjem i ima praksu sortiranja ljudi po dobivenoj ocjeni na pismenom (od 5 prema 2) i tako polako povećava težinu pitanja (5-ice imaju simbolična pitanja, ovi niži odgovaraju "za prave"). Fizičari koji sa njime imaju iskustva ga smatraju blagim profesorom, ali ipak ni past napamet se pojavit nepripremljen.
Često spominje kako je konačna ocjena jednaka (X+Y)/2 :) gjde je X ocjena iz pismenog, Y ocjena usmenog :) to teoretski znači da ako imaš tri ne možeš pasti, ali ta teorija još nije iskušana u praksi :) Ono što je iskušano u praksi jest ako imaš tri i daš "odličan" usmeni da ćeš dobiti četiri.
Sretno :)
mesic (napisa): | Se zna kako profesor ispituje (pošto je novi)?
I ima li netko nekakvih pitanja koja on postavlja?
thnx |
Gradivo predavanja kolegija nije veliko, tako da ispituje više manje sve. Popustljiv je kada vidi da osoba barata nekim znanjem i ima praksu sortiranja ljudi po dobivenoj ocjeni na pismenom (od 5 prema 2) i tako polako povećava težinu pitanja (5-ice imaju simbolična pitanja, ovi niži odgovaraju "za prave"). Fizičari koji sa njime imaju iskustva ga smatraju blagim profesorom, ali ipak ni past napamet se pojavit nepripremljen.
Često spominje kako je konačna ocjena jednaka (X+Y)/2 gjde je X ocjena iz pismenog, Y ocjena usmenog to teoretski znači da ako imaš tri ne možeš pasti, ali ta teorija još nije iskušana u praksi Ono što je iskušano u praksi jest ako imaš tri i daš "odličan" usmeni da ćeš dobiti četiri.
Sretno
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nicole Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
hermione Forumaš(ica)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 19:09 sub, 6. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Nicole"]Ja sam kod Bakica odslusala vp1; pa me zanima jesu li dovoljna njegova (Bakiceva) predavanja ili trebam nabaviti jos sto?
Pita li dokaze i moze li netko napisati pitanja koja je imao na usmenom?
Unaprijed hvala![/quote]
Dosta je Bakicevih studenata doslo odgovorat kod Primca i uopce nije bilo problema...Ne trebas nabaviti nista extra, ali ne bi skodilo da bacis oko i na Primceva predavanja...
Sta voli pitati? Fittingovu dekompoziciju, tm o rastavu na korjene potprostore, fje operatora, dijagonalizacija normalnog i hermitskog operatora, nilpotentne operatore , polarnu formu, tm o projekciji
Eto, nadam se da sam pomogla...
Nicole (napisa): | Ja sam kod Bakica odslusala vp1; pa me zanima jesu li dovoljna njegova (Bakiceva) predavanja ili trebam nabaviti jos sto?
Unaprijed hvala! |
Dosta je Bakicevih studenata doslo odgovorat kod Primca i uopce nije bilo problema...Ne trebas nabaviti nista extra, ali ne bi skodilo da bacis oko i na Primceva predavanja...
Sta voli pitati? Fittingovu dekompoziciju, tm o rastavu na korjene potprostore, fje operatora, dijagonalizacija normalnog i hermitskog operatora, nilpotentne operatore , polarnu formu, tm o projekciji
Eto, nadam se da sam pomogla...
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)
|
Postano: 21:30 sub, 6. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Nicole"]Ja sam kod Bakica odslusala vp1; pa me zanima jesu li dovoljna njegova (Bakiceva) predavanja ili trebam nabaviti jos sto?
Unaprijed hvala![/quote]
Profesor je valjda na svakom predavanju ponavljao da budući da je to još uvijek "Bakićev kolegij" da on striktno prati prof. Bakićev program predavanja. Neki dokazi se razlikuju, ali nema problema ako koristiš jedan ili drugi. Naučio sam predavanja iz materijala prof. Bakića, koristio dokaze iz predavanja prof. Bakića koji nisu isti kao oni prof. Primca i prošao :)
Nicole (napisa): | Ja sam kod Bakica odslusala vp1; pa me zanima jesu li dovoljna njegova (Bakiceva) predavanja ili trebam nabaviti jos sto?
Unaprijed hvala! |
Profesor je valjda na svakom predavanju ponavljao da budući da je to još uvijek "Bakićev kolegij" da on striktno prati prof. Bakićev program predavanja. Neki dokazi se razlikuju, ali nema problema ako koristiš jedan ili drugi. Naučio sam predavanja iz materijala prof. Bakića, koristio dokaze iz predavanja prof. Bakića koji nisu isti kao oni prof. Primca i prošao
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk
|
|
[Vrh] |
|
menschen Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Iki Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Miso Gost
|
|
[Vrh] |
|
Kobra Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:31 čet, 30. 11. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Miso"]Moze li netko napisati pitanja za vp2?[/quote]
S usmenog ispita za VP2:
- funkcija operatora (prikaz preko krivuljnog integrala i rezolvente)
- jednadžba rezolvente (+ dodatna tvrdnja iz tm-a o jednadžbi rezolvente)
- kanonska forma operatora (u R ili C); specijalno za normalni operator
- tenzorski produkt (definicija, egzistencija, jedinstvenost)
- 'malo el dva' prostori (dokaz da su vp, skalarni produkt, norma) i svojstva
Zna biti nastavljanja na prethodnog sugovornika (u smislu nastavka dokaza).
Opći dojam: pokušava izvesti studenta na 'pravi' put, pokušava razbiti napetost, fer ocjenjuje, ispituje redoslijedom s pismenih (od najboljih prema lošijim).
Nadam se da će ovo biti nekom od pomoći :)
Miso (napisa): | Moze li netko napisati pitanja za vp2? |
S usmenog ispita za VP2:
- funkcija operatora (prikaz preko krivuljnog integrala i rezolvente)
- jednadžba rezolvente (+ dodatna tvrdnja iz tm-a o jednadžbi rezolvente)
- kanonska forma operatora (u R ili C); specijalno za normalni operator
- tenzorski produkt (definicija, egzistencija, jedinstvenost)
- 'malo el dva' prostori (dokaz da su vp, skalarni produkt, norma) i svojstva
Zna biti nastavljanja na prethodnog sugovornika (u smislu nastavka dokaza).
Opći dojam: pokušava izvesti studenta na 'pravi' put, pokušava razbiti napetost, fer ocjenjuje, ispituje redoslijedom s pismenih (od najboljih prema lošijim).
Nadam se da će ovo biti nekom od pomoći
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|