Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

savjet oko kupnje laptopa

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bla bla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 6 - 4

PostPostano: 11:42 uto, 28. 2. 2006    Naslov: savjet oko kupnje laptopa Citirajte i odgovorite

eto, namjeravam kupiti laptop, ali koga god pitam koji mi mogu preporučiti neznaju za kaj mi točno treba. pa,imate koji savjet?

zapravo me zanima da li mi treba pržilica i te stvari? koje bi snage trebao biti, kolika memorija... ( ne kužim se u te stvari :? )

cijena? ...pa ne preskupo , ali ne nešto jeftino. više pucam na kvalitetu
eto, namjeravam kupiti laptop, ali koga god pitam koji mi mogu preporučiti neznaju za kaj mi točno treba. pa,imate koji savjet?

zapravo me zanima da li mi treba pržilica i te stvari? koje bi snage trebao biti, kolika memorija... ( ne kužim se u te stvari Confused )

cijena? ...pa ne preskupo , ali ne nešto jeftino. više pucam na kvalitetu

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
43 = 75 - 32

PostPostano: 11:44 uto, 28. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da li ti taj laptop zamjenjuje desktop racunalo?

Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
-18 = 43 - 61

PostPostano: 11:45 uto, 28. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kad nađeš kaj bi, odi u ve-mil (ima ga u Centru Vrbani)

Imaju svaki tjedan nešt na popustu...
Kad nađeš kaj bi, odi u ve-mil (ima ga u Centru Vrbani)

Imaju svaki tjedan nešt na popustu...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
bla bla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 4

PostPostano: 11:51 uto, 28. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Pericius"]Da li ti taj laptop zamjenjuje desktop racunalo?[/quote]

ne
Pericius (napisa):

ne

[Vrh]
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 11:53 uto, 28. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bla bla"][quote="Pericius"]Da li ti taj laptop zamjenjuje desktop racunalo?[/quote]

ne[/quote]

A zasto ti to uopce treba? Tako da znam uopce sta da ti predlazem.
bla bla (napisa):
Pericius (napisa):

ne

A zasto ti to uopce treba? Tako da znam uopce sta da ti predlazem.

bla bla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 4

PostPostano: 12:03 uto, 28. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

zapravo me to i zanima,htjela bi imati laptop radi praktičnosti (na ovom doma stalno visi moj buraz) i za fax. mislim ići na financijsku matematiku
pa me zanima dal on treba imati nešto posebno. kužiš, ne želim kupiti laptop i onda za par godina novi jer mi ovaj nema nešto što mi treba za fax.
ne mislim imati igrice na njemu ili bilošta nepotrebno. ono-baš za fax
zapravo me to i zanima,htjela bi imati laptop radi praktičnosti (na ovom doma stalno visi moj buraz) i za fax. mislim ići na financijsku matematiku
pa me zanima dal on treba imati nešto posebno. kužiš, ne želim kupiti laptop i onda za par godina novi jer mi ovaj nema nešto što mi treba za fax.
ne mislim imati igrice na njemu ili bilošta nepotrebno. ono-baš za fax

[Vrh]
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 12:53 uto, 28. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bla bla"](...) ono-baš za fax[/quote]

Pojasni sta mislis pod "za faks"? Surfat po netu? Povremeno programirat (ne znam da li toga uopce ima na financijskoj)? Mozda za pisat nekakve radove. Sve u svemu, ako ti za to treba laptop, kupi si najefitniji polovni laptop koji nadjes a da radi. :D

Cheers!
bla bla (napisa):
(...) ono-baš za fax

Pojasni sta mislis pod "za faks"? Surfat po netu? Povremeno programirat (ne znam da li toga uopce ima na financijskoj)? Mozda za pisat nekakve radove. Sve u svemu, ako ti za to treba laptop, kupi si najefitniji polovni laptop koji nadjes a da radi. Very Happy

Cheers!

Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-18 = 43 - 61

PostPostano: 14:04 uto, 28. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kakav god da kupiš, lako intaliraš dodatne programe - to ćeš morat bez obzira koji uzmeš.

Brijem da ti pržilica ne treba za faks... al brijem i da se danas baš i ne proizvode bez nje.

Ak ti ne treba zvjer (a ne treba za to što navodiš), onda si kupi najjeftiniji neke provjerene marke.
Kakav god da kupiš, lako intaliraš dodatne programe - to ćeš morat bez obzira koji uzmeš.

Brijem da ti pržilica ne treba za faks... al brijem i da se danas baš i ne proizvode bez nje.

Ak ti ne treba zvjer (a ne treba za to što navodiš), onda si kupi najjeftiniji neke provjerene marke.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 16:40 uto, 28. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa mislim da za što god ti trebalo imam "univerzalan" prijedlog:

a) ne trebaš ići iznad ~7000kn nikako, sve iznad ovoga je imho bespotrebna megalomanija
b) proc nije presudan, no vidim da na tržištu ima dosta jeftinih laptopa sa Athlon 64 procesorima
c) ne ići ispod 512MB rama
d) grafička ti nije od presudne važnosti na laptopu u većini slučajeva
c) za hard ne preporučam ići ispod 60GB, a zapravo bilo bi još bolje 80GB (pune se ta čuda brzo)
e) pržilica je uvijek korisna, no danas ih više manje svi imaju ;)
f) raspitaj se među ljudima ili u trgovini oko laptopa kojeg si zacrtala - neke sitnice oko korištenja ćeš najbolje saznati iz prve ruke ili od prijatelja. npr. trebalo pbi uživo provjeriti kvalitetu tipkovnice i touchpada, te monitora. iako se tipkovnica i touchpad mogu zamjeniti sa adekvatnim većim primjercima (zapravo preporučam ti da si nabaviš barem nekog dodatnog miša zato jer je miš uvijek bolji od touchpada :mrgreen:) jako je iritantno imati loše komponente u samom laptopu - moja iskustva upućuju na to da svi noviji HPovi imaju stvarno dobre tipk./tuoc. dok sony ima valjda najbolje monitore na tržištu.
g) s obzirom da ga namjeravaš nosakati okolo provjeri i težinu prije kupnje! čak i razlika od pola kile ti može biti od značaja ;)
pa mislim da za što god ti trebalo imam "univerzalan" prijedlog:

a) ne trebaš ići iznad ~7000kn nikako, sve iznad ovoga je imho bespotrebna megalomanija
b) proc nije presudan, no vidim da na tržištu ima dosta jeftinih laptopa sa Athlon 64 procesorima
c) ne ići ispod 512MB rama
d) grafička ti nije od presudne važnosti na laptopu u većini slučajeva
c) za hard ne preporučam ići ispod 60GB, a zapravo bilo bi još bolje 80GB (pune se ta čuda brzo)
e) pržilica je uvijek korisna, no danas ih više manje svi imaju Wink
f) raspitaj se među ljudima ili u trgovini oko laptopa kojeg si zacrtala - neke sitnice oko korištenja ćeš najbolje saznati iz prve ruke ili od prijatelja. npr. trebalo pbi uživo provjeriti kvalitetu tipkovnice i touchpada, te monitora. iako se tipkovnica i touchpad mogu zamjeniti sa adekvatnim većim primjercima (zapravo preporučam ti da si nabaviš barem nekog dodatnog miša zato jer je miš uvijek bolji od touchpada Mr. Green) jako je iritantno imati loše komponente u samom laptopu - moja iskustva upućuju na to da svi noviji HPovi imaju stvarno dobre tipk./tuoc. dok sony ima valjda najbolje monitore na tržištu.
g) s obzirom da ga namjeravaš nosakati okolo provjeri i težinu prije kupnje! čak i razlika od pola kile ti može biti od značaja Wink

pecina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

62 = 85 - 23

PostPostano: 16:50 uto, 28. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam uzeo prije dva mjeseca u Ve-mila Acer Aspire 3023 za 8200 kn.

Općenito preporučam Acer jer jedino oni nude disk od 80GB za laptope ispod 11000kn. Plus su vrlo, vrlo kvalitetni.
Ja sam uzeo prije dva mjeseca u Ve-mila Acer Aspire 3023 za 8200 kn.

Općenito preporučam Acer jer jedino oni nude disk od 80GB za laptope ispod 11000kn. Plus su vrlo, vrlo kvalitetni.

zeix
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 23 - 6

PostPostano: 17:12 uto, 28. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo tri jako slicna modela od 3 razlicita proizvodjaca koja kostaju oko 8000kn koja su po mojoj procjeni jako dobra. Svaki ima neku prednost. Acer ima disk od 80Gb, HP ima bolju graficku od ostala dva, a Asus koristi DDR2 memoriju. Ako ti je ogromno vazno trajanje baterije, onda je mozda bolje da kupis laptop s Centrino procesorima.

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=3064&catid=26
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=2956&catid=184
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=2340&catid=19
Evo tri jako slicna modela od 3 razlicita proizvodjaca koja kostaju oko 8000kn koja su po mojoj procjeni jako dobra. Svaki ima neku prednost. Acer ima disk od 80Gb, HP ima bolju graficku od ostala dva, a Asus koristi DDR2 memoriju. Ako ti je ogromno vazno trajanje baterije, onda je mozda bolje da kupis laptop s Centrino procesorima.

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=3064&catid=26
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=2956&catid=184
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=2340&catid=19

fanATIc
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:12 uto, 28. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ono, dva konkretna prijedloga:

HP NX6110 & IBM r51e modeli....

Why? Trenutno su na snizenju (ili if U wish, citaj: jeftini), ali i isplativi s obzirom sto nude, and, ona vaznija cinjenica kod lapa, da je garantiran rad bez problema. Oba su bazirana na Centrino platformi (longer lasting battery), cime ces si osigurat neprekdinij rad tokom dana, a i jacina stroja je u skladu sa potrebama (mozda i vishe od toga), common usera.

Imao sam par bizarnijih primjera, sto se tice preporuka za lap, a jedna koja je def. loshe pala, bila je kupovia lapa iz forcebook serije (starije). Jest, bio je jeftin, jest bio je jak, ali bome, bio je i uzasnooo nestabilan. A i sam izgled lapa, uzas :twisted:

Stoga, da su u pitanju desk racunala, navijam uvijek za slaganje, ali ako se cilja na sigurnost i garantianost ugodnoga rada, prepuracm uvijek radje da se ne igra informaticka lutrija, vec da se izabere konkretno konfa ili lap posebice, od jednog poudzdanog proizvodjaca (a u tom slucaju, ako se i potrefi da nesto ne radi kako treba, vjerujte, svatko ce u trgovini imati vishe ljubaznosti i vec cete mozda dobiti novi stroj sutra :) - krajnje broj za podrsku proizvodjacu, par "lijepih rijeci" i sve se moze :twisted: ).

A sad, ako ides dalje od ova dva prijedloga, dajem dodatak onom gore (ili opovrgavam ako pisem again neke stvari), gledanja pri kupovini lapa:
A) Razumna cijena (ti najbolje znash koliko ti je dzep dubok i koliko mislis trosit, i u okviru toga trazis isto)
B) Potreba (najveci disk, najbrzi stroj ti nista ne znace, ako to ne radi dovoljno po potrebi dugo, ili uopce, a nekima je to krucijalno, a nekima ne...)
C) Pratis standarde (pregledas hrpu stvari, i ono sto se najvise puta ponavlja, ocito je danas u trendu - a najvjerovatnije i dostatno)
D) Pitaj druge uvijek ako nisi siguran (tu smo, uvijek, vishe manje :))

Konkretno, sto se tice lapa, ako mislis malo radit neke sitnice za faks, onda def. gledaj na batreriju i tezinu, i okvirnost komp. , ovisno dakle o tome koliko ces dat za isti. (ispod 6k ne bi isao...), a disk, velicina istog, nije bitna, 40G is fine (mozes przit always) ;)

So much from me,
ch33rs
Ono, dva konkretna prijedloga:

HP NX6110 & IBM r51e modeli....

Why? Trenutno su na snizenju (ili if U wish, citaj: jeftini), ali i isplativi s obzirom sto nude, and, ona vaznija cinjenica kod lapa, da je garantiran rad bez problema. Oba su bazirana na Centrino platformi (longer lasting battery), cime ces si osigurat neprekdinij rad tokom dana, a i jacina stroja je u skladu sa potrebama (mozda i vishe od toga), common usera.

Imao sam par bizarnijih primjera, sto se tice preporuka za lap, a jedna koja je def. loshe pala, bila je kupovia lapa iz forcebook serije (starije). Jest, bio je jeftin, jest bio je jak, ali bome, bio je i uzasnooo nestabilan. A i sam izgled lapa, uzas Twisted Evil

Stoga, da su u pitanju desk racunala, navijam uvijek za slaganje, ali ako se cilja na sigurnost i garantianost ugodnoga rada, prepuracm uvijek radje da se ne igra informaticka lutrija, vec da se izabere konkretno konfa ili lap posebice, od jednog poudzdanog proizvodjaca (a u tom slucaju, ako se i potrefi da nesto ne radi kako treba, vjerujte, svatko ce u trgovini imati vishe ljubaznosti i vec cete mozda dobiti novi stroj sutra Smile - krajnje broj za podrsku proizvodjacu, par "lijepih rijeci" i sve se moze Twisted Evil ).

A sad, ako ides dalje od ova dva prijedloga, dajem dodatak onom gore (ili opovrgavam ako pisem again neke stvari), gledanja pri kupovini lapa:
A) Razumna cijena (ti najbolje znash koliko ti je dzep dubok i koliko mislis trosit, i u okviru toga trazis isto)
B) Potreba (najveci disk, najbrzi stroj ti nista ne znace, ako to ne radi dovoljno po potrebi dugo, ili uopce, a nekima je to krucijalno, a nekima ne...)
C) Pratis standarde (pregledas hrpu stvari, i ono sto se najvise puta ponavlja, ocito je danas u trendu - a najvjerovatnije i dostatno)
D) Pitaj druge uvijek ako nisi siguran (tu smo, uvijek, vishe manje Smile)

Konkretno, sto se tice lapa, ako mislis malo radit neke sitnice za faks, onda def. gledaj na batreriju i tezinu, i okvirnost komp. , ovisno dakle o tome koliko ces dat za isti. (ispod 6k ne bi isao...), a disk, velicina istog, nije bitna, 40G is fine (mozes przit always) Wink

So much from me,
ch33rs

[Vrh]
bla bla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 4

PostPostano: 18:37 uto, 28. 2. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala svima!! :D :D
hvala svima!! Very Happy Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum