Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Za bolonjce koji su pali neki kolegij!
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Uvod i najave + International -> Obavijesti: Fakultet
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 9:53 čet, 9. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bojan"]Još jedno pitanje... Kako vi znate tko se pojavljivao, a tko nije? Ima li nekakav princip praćenja?[/quote]

Da, to se zove kontinuirana provjera znanja. Konkretno, za Elementarnu imam bazu u kojoj za svakog pise broj bodova na pojedinim zadacama i na pojedinim zadacima svakog od kolokvija i njihovih popravaka. Profesori su na usmenima imali summary toga.

Za molbe & kriterije strpi se do ponedjeljka, tada ce biti sve jasno. Sad stvarno moram ici raditi druge stvari.
bojan (napisa):
Još jedno pitanje... Kako vi znate tko se pojavljivao, a tko nije? Ima li nekakav princip praćenja?

Da, to se zove kontinuirana provjera znanja. Konkretno, za Elementarnu imam bazu u kojoj za svakog pise broj bodova na pojedinim zadacama i na pojedinim zadacima svakog od kolokvija i njihovih popravaka. Profesori su na usmenima imali summary toga.

Za molbe & kriterije strpi se do ponedjeljka, tada ce biti sve jasno. Sad stvarno moram ici raditi druge stvari.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 14:31 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo... ja sam danas dobio rješenje molbe, priznat mi je smao jedan kolegij za koji sam predo molbu (ma1), a drugi (la1) nije... bio sam kod prodekanice pitati zašto to i kaže mi da su nam izašli u susret s time što su nam dali da pišemo molbe (ne kažem da nije tako i drago mi je za to, jer je i to nešto), i onda me pitala s koliko sam položio ostale kolegije i ja joj sve to lijepo objasnim (em1 sa 2 i uur sa 5) i prodekanica mi na do kaže da mi je ma1 dosta jer teško da bi stigo i la1 uz to... neznam zašto ali to mi liči na neku vrstu diskriminacije po ocjenama (ne kažem da je ona to mislila tako i niti da je ona kriva za to ako je tako mislila ili ne)... i meni još to nije jasno šta sa tim?

sad mi izgleda kao da sam nesposoban za ovaj studij jer imam iz em1 dvojku... ne kužim...
evo... ja sam danas dobio rješenje molbe, priznat mi je smao jedan kolegij za koji sam predo molbu (ma1), a drugi (la1) nije... bio sam kod prodekanice pitati zašto to i kaže mi da su nam izašli u susret s time što su nam dali da pišemo molbe (ne kažem da nije tako i drago mi je za to, jer je i to nešto), i onda me pitala s koliko sam položio ostale kolegije i ja joj sve to lijepo objasnim (em1 sa 2 i uur sa 5) i prodekanica mi na do kaže da mi je ma1 dosta jer teško da bi stigo i la1 uz to... neznam zašto ali to mi liči na neku vrstu diskriminacije po ocjenama (ne kažem da je ona to mislila tako i niti da je ona kriva za to ako je tako mislila ili ne)... i meni još to nije jasno šta sa tim?

sad mi izgleda kao da sam nesposoban za ovaj studij jer imam iz em1 dvojku... ne kužim...

Gost

PostPostano: 15:00 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije to nista cudno...

Cudio bi se kad ovaj fax ne bi naplacivao ispis s njega
Nije to nista cudno...

Cudio bi se kad ovaj fax ne bi naplacivao ispis s njega

[Vrh]
Drake
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 15:16 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni nije jasno bez obzira na ocjene, zasto je teze organizirati jedan ispitni rok, dodatni, za jedno recimo mjesec i pol od cjele dodatne nastave. Em se ovako radaju besmislene situacije ( u istoj sam situaciji kao i fireball pa ne shvacam sto mi znaci proci ma1 ako ne prodem la 1 ) em bi onako svi dobili jos jednu sansu ( ko je pokazivao interes za fakultet ).Na nama bi bilo da savladamo to gradivo u tih mjesec i pol kako znamo.
Meni nije jasno bez obzira na ocjene, zasto je teze organizirati jedan ispitni rok, dodatni, za jedno recimo mjesec i pol od cjele dodatne nastave. Em se ovako radaju besmislene situacije ( u istoj sam situaciji kao i fireball pa ne shvacam sto mi znaci proci ma1 ako ne prodem la 1 ) em bi onako svi dobili jos jednu sansu ( ko je pokazivao interes za fakultet ).Na nama bi bilo da savladamo to gradivo u tih mjesec i pol kako znamo.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Trip
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
15 = 28 - 13

PostPostano: 16:36 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

isto tak,
studentima koji su polozili kolegije s 2, a pali su jedan, nije dozvoljeno upisati neke kolegije koji drugima, koji su isto taj predmet pali, jesu, jer ocijena govori da bi im to bilo pretesko..
ne kuzim..
ako 2 nije DOVOLJAN, onda za uvijet stavite 3!
mislim, ako ja zelim imat 2, ako mi je 2 dosta, to je moja stvar.. ocijene nisu odraz naseg znanja ni volje.. ne uvijek.
kako oni mogu znat sta se meni dogadjalo u to vrijeme i zasto ja imam ocjene koje imam. .

a i tako, te ocjene ne mozemo odbijati.. to sto sam prosla na prvom roku, to nitko ni ne gleda..

opce nije fer!!!!
isto tak,
studentima koji su polozili kolegije s 2, a pali su jedan, nije dozvoljeno upisati neke kolegije koji drugima, koji su isto taj predmet pali, jesu, jer ocijena govori da bi im to bilo pretesko..
ne kuzim..
ako 2 nije DOVOLJAN, onda za uvijet stavite 3!
mislim, ako ja zelim imat 2, ako mi je 2 dosta, to je moja stvar.. ocijene nisu odraz naseg znanja ni volje.. ne uvijek.
kako oni mogu znat sta se meni dogadjalo u to vrijeme i zasto ja imam ocjene koje imam. .

a i tako, te ocjene ne mozemo odbijati.. to sto sam prosla na prvom roku, to nitko ni ne gleda..

opce nije fer!!!!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Gost

PostPostano: 17:43 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Drake: Meni nije jasno bez obzira na ocjene, zasto je teze organizirati jedan ispitni rok, dodatni, za jedno recimo mjesec i pol od cjele dodatne nastave.

Nije teze, ali je veca vjerojatnost da ces proci...
dodatna nastava je samo kamuflaza za isprike tipa nemamo prostora, vremena, profesora... pa ne mozete svi
@Drake: Meni nije jasno bez obzira na ocjene, zasto je teze organizirati jedan ispitni rok, dodatni, za jedno recimo mjesec i pol od cjele dodatne nastave.

Nije teze, ali je veca vjerojatnost da ces proci...
dodatna nastava je samo kamuflaza za isprike tipa nemamo prostora, vremena, profesora... pa ne mozete svi

[Vrh]
Drake
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 17:53 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma gle ne ciljam ja na to da neko nama zeli zlo :). Upozoreni smo na vrijeme i imali smo vremena i to sve je istina i razumljivo je da se nekom neda raditi neki posao koji nije obvezan prema nikome za obaviti. Ali kada se vec krece obavljati to izlazenje u susret nije mi jasno zasto se radi na tako neefikasan nacin koji je manje koristan od onoga sto sam naveo i nama, a i fakultetu na kraju , jer kolko sam procitao u ovim raspravama cilj bolonje je da poveca prolaznost u roku. A ovo sto se poduzima nikome ko je pao neki kolegij nece dati sansu da godinu zavrsi u roku , a vecini ni da bar rijesi sve kolegije prvog semestra.....
Ma gle ne ciljam ja na to da neko nama zeli zlo Smile. Upozoreni smo na vrijeme i imali smo vremena i to sve je istina i razumljivo je da se nekom neda raditi neki posao koji nije obvezan prema nikome za obaviti. Ali kada se vec krece obavljati to izlazenje u susret nije mi jasno zasto se radi na tako neefikasan nacin koji je manje koristan od onoga sto sam naveo i nama, a i fakultetu na kraju , jer kolko sam procitao u ovim raspravama cilj bolonje je da poveca prolaznost u roku. A ovo sto se poduzima nikome ko je pao neki kolegij nece dati sansu da godinu zavrsi u roku , a vecini ni da bar rijesi sve kolegije prvog semestra.....

[Vrh]
Gost

PostPostano: 18:07 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Drake

Ma ne mislim ja nista lose, i ja sam u istoj situaciji. Ali to su isprike koje sami sebi daju...

nema veze, sretno svima na usmenima (i na godinu)
@Drake

Ma ne mislim ja nista lose, i ja sam u istoj situaciji. Ali to su isprike koje sami sebi daju...

nema veze, sretno svima na usmenima (i na godinu)

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:20 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[color=darkred]Iako razumijem ljutnju vezanu uz odbijene i nepotpuno prihvacene molbe, podsjecam da je Forum na neki nacin "teritorij Fakulteta" i da pripazite s objedama.[/color] :prodike:

Upravo sam bio kod Dekana na razgovoru. :) Ovo sto slijedi je moja interpretacija razgovora, no tesko da sam u necem bitnom pogrijesio. ;) [color=green]Zeleno[/color] su moji osobni komentari. :)

Planira se (u skorije vrijeme; trazi se termin) sastanak Dekana, Prodekanice, studentskih predstavnika [b]i studenata prve godine[/b] gdje cete moci iznijeti sto vas muci i pokusati rijesiti probleme. 8)

Dodatna nastava je zamisljena kao pruzanje mogucnosti da [b]naucite[/b] gradivo i polozite kolegije. 8) [color=green]Cesto se zaboravlja da svrha kolegija nije dobiti ocjenu, nego [b]nauciti gradivo[/b].[/color] :) Prilikom odobravanja molbi islo se za time da vam opterecenje u drugom semestru bude [i]razumno[/i], tj. u skladu s do sada pokazanim rezultatima. :D

To [b]NE znaci[/b] da su vam (neka) vrata zatvorena, nego da vam pokusavamo balansirati opterecenje da se ne bi "rasuli" na previse strana i time sami sebi dodatno otezali. :D [color=green]Postavite se u poziciju osobe koja odobrava molbe kada dobije molbu za pohadjanje "dodatne nastave" iz dva kolegija, uz pohadjanje jos dva kolegija iz drugog semestra. :-s Logicno je razmisljanje: ako ste u prvom semestru uspjeli dati samo dva "jednostavnija" kolegija, kako cete u drugom semestru dati dva koji su vam bili problem i jos dva "teza" koji pripadaju drugom semestru? :-k

Preporuka je da se uhvatite posla i da se potrudite pokazati angazman i napredak, jer bez toga je besmisleno ocekivati dodatna "izlazenja u susret".[/color] :| Za sada nista nije tvrdo zacementirano i [b]moguca su[/b] daljnja izlazenja u susret, ali ne u vidu beskonacnih izlazaka na ispite i kolokvije. :ccc: Ponavljam: potrudite se vi, pa ce se potruditi i Fakultet. :gg: [color=green]Ako i ne urodi "dodatnim prilikama za krpanje", steceno znanje vam nagodinu sigurno nece skoditi.[/color] ;)

@Drake: cilj Bolonje je veca [b]protocnost[/b], a prolaznost i dalje dobrano ovisi o studentima. ;) Sto se tice toga da "nikome ko je pao neki kolegij nece dati sansu da godinu zavrsi u roku , a vecini ni da bar rijesi sve kolegije prvog semestra", to jednostavno ne moze biti tocno jer takva odluka ne postoji. :ccc: Ponavljam: potrudite se; ne moze skoditi. 8) Samo zahtjevati bez da pokazete rezultate, to jednostavno ne ide. :(

[b]Koliko vas bi [u]u ovom trenutku[/u] moglo odgovarati to za sto trazite dodatne prilike za polaganje?[/b] :-k (ovo odgovorite sebi, a ne meni ;))
Iako razumijem ljutnju vezanu uz odbijene i nepotpuno prihvacene molbe, podsjecam da je Forum na neki nacin "teritorij Fakulteta" i da pripazite s objedama. Drzim prodike

Upravo sam bio kod Dekana na razgovoru. Smile Ovo sto slijedi je moja interpretacija razgovora, no tesko da sam u necem bitnom pogrijesio. Wink Zeleno su moji osobni komentari. Smile

Planira se (u skorije vrijeme; trazi se termin) sastanak Dekana, Prodekanice, studentskih predstavnika i studenata prve godine gdje cete moci iznijeti sto vas muci i pokusati rijesiti probleme. Cool

Dodatna nastava je zamisljena kao pruzanje mogucnosti da naucite gradivo i polozite kolegije. Cool Cesto se zaboravlja da svrha kolegija nije dobiti ocjenu, nego nauciti gradivo. Smile Prilikom odobravanja molbi islo se za time da vam opterecenje u drugom semestru bude razumno, tj. u skladu s do sada pokazanim rezultatima. Very Happy

To NE znaci da su vam (neka) vrata zatvorena, nego da vam pokusavamo balansirati opterecenje da se ne bi "rasuli" na previse strana i time sami sebi dodatno otezali. Very Happy Postavite se u poziciju osobe koja odobrava molbe kada dobije molbu za pohadjanje "dodatne nastave" iz dva kolegija, uz pohadjanje jos dva kolegija iz drugog semestra. Eh? Logicno je razmisljanje: ako ste u prvom semestru uspjeli dati samo dva "jednostavnija" kolegija, kako cete u drugom semestru dati dva koji su vam bili problem i jos dva "teza" koji pripadaju drugom semestru? Think

Preporuka je da se uhvatite posla i da se potrudite pokazati angazman i napredak, jer bez toga je besmisleno ocekivati dodatna "izlazenja u susret".
Neutral Za sada nista nije tvrdo zacementirano i moguca su daljnja izlazenja u susret, ali ne u vidu beskonacnih izlazaka na ispite i kolokvije. Ccc.... Sram te bilo... Ponavljam: potrudite se vi, pa ce se potruditi i Fakultet. Mr Green being very Greeen indeed Ako i ne urodi "dodatnim prilikama za krpanje", steceno znanje vam nagodinu sigurno nece skoditi. Wink

@Drake: cilj Bolonje je veca protocnost, a prolaznost i dalje dobrano ovisi o studentima. Wink Sto se tice toga da "nikome ko je pao neki kolegij nece dati sansu da godinu zavrsi u roku , a vecini ni da bar rijesi sve kolegije prvog semestra", to jednostavno ne moze biti tocno jer takva odluka ne postoji. Ccc.... Sram te bilo... Ponavljam: potrudite se; ne moze skoditi. Cool Samo zahtjevati bez da pokazete rezultate, to jednostavno ne ide. Sad

Koliko vas bi u ovom trenutku moglo odgovarati to za sto trazite dodatne prilike za polaganje? Think (ovo odgovorite sebi, a ne meni Wink)

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 18:46 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

sada se moram uhvatiti pisanja... idemo redom...

slažem se sa trip, bio sam kod prodekanice sa jednom curom, koja je položila sve kolegije osim la1 sa dvojkom, i dozvoljeno joj je da ide na dodatnu nastavu iz la1, a prije toga smo ja i ona pričali sa jednom drugom curom koja je isto pala samo la1 a njoj je dozvoljeno da ide na dodatnu iz la1 i ako to prođe (neznam u kojem roku) može ići na la2 i em2 jer ima nešto bolje ocjene (koliko se sjećam 3 3 4, nisam siguran u to i neznam koliko iz čega)... i usput [b]2==dovoljan[/b]...

sad mi ide onaj draži dio koji me malo razveselio :P

[quote="vsego"]Upravo sam bio kod Dekana na razgovoru.
...
Planira se (u skorije vrijeme; trazi se termin) sastanak Dekana, Prodekanice, studentskih predstavnika i studenata prve godine gdje cete moci iznijeti sto vas muci i pokusati rijesiti probleme.[/quote]

to mi je baš dargo, bilo bi super kada bi se tu mogle riješiti sve stvari...

[quote="vsego"]Cesto se zaboravlja da svrha kolegija nije dobiti ocjenu, nego nauciti gradivo.[/quote]

slažem se, i mislim da ono što znam se ne odražava na mojim ocjenama, mislim na em1 koju imam 2 i ma1 koju sam pao

[quote="vsego"]Prilikom odobravanja molbi islo se za time da vam opterecenje u drugom semestru bude razumno, tj. u skladu s do sada pokazanim rezultatima.[/quote]

gore sam napisao šta mislim o tome

[quote="vsego"]Za sada nista nije tvrdo zacementirano i moguca su daljnja izlazenja u susret, ali ne u vidu beskonacnih izlazaka na ispite i kolokvije. Ponavljam: potrudite se vi, pa ce se potruditi i Fakultet. Mr Green being very Greeen indeed Ako i ne urodi "dodatnim prilikama za krpanje", steceno znanje vam nagodinu sigurno nece skoditi.[/quote]

s ovim se u neku ruku slažem

ja mislim da sam rješio sve što sam mislio o ovome do sada, ako dođe još šta zua komentirati... nemojte se brinuti, tu sam :twisted:
sada se moram uhvatiti pisanja... idemo redom...

slažem se sa trip, bio sam kod prodekanice sa jednom curom, koja je položila sve kolegije osim la1 sa dvojkom, i dozvoljeno joj je da ide na dodatnu nastavu iz la1, a prije toga smo ja i ona pričali sa jednom drugom curom koja je isto pala samo la1 a njoj je dozvoljeno da ide na dodatnu iz la1 i ako to prođe (neznam u kojem roku) može ići na la2 i em2 jer ima nešto bolje ocjene (koliko se sjećam 3 3 4, nisam siguran u to i neznam koliko iz čega)... i usput 2==dovoljan...

sad mi ide onaj draži dio koji me malo razveselio Razz

vsego (napisa):
Upravo sam bio kod Dekana na razgovoru.
...
Planira se (u skorije vrijeme; trazi se termin) sastanak Dekana, Prodekanice, studentskih predstavnika i studenata prve godine gdje cete moci iznijeti sto vas muci i pokusati rijesiti probleme.

to mi je baš dargo, bilo bi super kada bi se tu mogle riješiti sve stvari...

vsego (napisa):
Cesto se zaboravlja da svrha kolegija nije dobiti ocjenu, nego nauciti gradivo.

slažem se, i mislim da ono što znam se ne odražava na mojim ocjenama, mislim na em1 koju imam 2 i ma1 koju sam pao

vsego (napisa):
Prilikom odobravanja molbi islo se za time da vam opterecenje u drugom semestru bude razumno, tj. u skladu s do sada pokazanim rezultatima.

gore sam napisao šta mislim o tome

vsego (napisa):
Za sada nista nije tvrdo zacementirano i moguca su daljnja izlazenja u susret, ali ne u vidu beskonacnih izlazaka na ispite i kolokvije. Ponavljam: potrudite se vi, pa ce se potruditi i Fakultet. Mr Green being very Greeen indeed Ako i ne urodi "dodatnim prilikama za krpanje", steceno znanje vam nagodinu sigurno nece skoditi.

s ovim se u neku ruku slažem

ja mislim da sam rješio sve što sam mislio o ovome do sada, ako dođe još šta zua komentirati... nemojte se brinuti, tu sam Twisted Evil

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:35 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"]i usput [b]2==dovoljan[/b]...[/quote]

Dovoljan [b]za sto[/b]? :D Dovoljan za "poloziti kolegij", ali ne nuzno i za "dobiti nesto extra" (uzeti ovo s rezervom). ;)

[quote="fireball"]...mislim da ono što znam se ne odražava na mojim ocjenama,...[/quote]

S ovim se vjerojatno slazu svi koji znaju [b]ista[/b] o ocjenjivanju. ;) Problem je sto mi neki drugi input od vas bas i nemamo. :( Ok, [i]negdje[/i] postoje podaci koliko ste puta izlazili na koji kolokvij i koliko puta na usmeni, no ne znam da li su ti podaci (i to za sve studente, da bi bilo ravnopravno) dostupni onima koji su rjesavali molbe. :neznam:

[b]Bottom line:[/b] ocjene nisu dobar odraz znanja, ali su - na zalost - najbolje sto imamo. :(
fireball (napisa):
i usput 2==dovoljan...

Dovoljan za sto? Very Happy Dovoljan za "poloziti kolegij", ali ne nuzno i za "dobiti nesto extra" (uzeti ovo s rezervom). Wink

fireball (napisa):
...mislim da ono što znam se ne odražava na mojim ocjenama,...

S ovim se vjerojatno slazu svi koji znaju ista o ocjenjivanju. Wink Problem je sto mi neki drugi input od vas bas i nemamo. Sad Ok, negdje postoje podaci koliko ste puta izlazili na koji kolokvij i koliko puta na usmeni, no ne znam da li su ti podaci (i to za sve studente, da bi bilo ravnopravno) dostupni onima koji su rjesavali molbe. Ja to stvarno ne znam

Bottom line: ocjene nisu dobar odraz znanja, ali su - na zalost - najbolje sto imamo. Sad

[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 19:56 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="fireball"]i usput [b]2==dovoljan[/b]...[/quote]

Dovoljan [b]za sto[/b]? :D Dovoljan za "poloziti kolegij", ali ne nuzno i za "dobiti nesto extra" (uzeti ovo s rezervom). ;)

[quote="fireball"]...mislim da ono što znam se ne odražava na mojim ocjenama,...[/quote]

S ovim se vjerojatno slazu svi koji znaju [b]ista[/b] o ocjenjivanju. ;) Problem je sto mi neki drugi input od vas bas i nemamo. :( Ok, [i]negdje[/i] postoje podaci koliko ste puta izlazili na koji kolokvij i koliko puta na usmeni, no ne znam da li su ti podaci (i to za sve studente, da bi bilo ravnopravno) dostupni onima koji su rjesavali molbe. :neznam:

[b]Bottom line:[/b] ocjene nisu dobar odraz znanja, ali su - na zalost - najbolje sto imamo. :([/quote]

pa znam ja da nije nuzno Dovoljno za dobit nešto extra... nisam ni išo na to, ali mislim da to nebi trebo biti uvijet...
nemam baš iskustva u ocjenjivanju u školi ali morao sam ocjenjivati neke stvari u sportu i znam da nije isto ono što se dobije kao ono što se može dat, a kao što je rečeno drugog outputa, bi ja rekao, nema...

znam ja da ti podaci postoje, neznam ni ja di, ali ih ima, ali mislim da oni mogu poslužiti isto koliko i ocjene, jer je opet pitanje... i znam da su ocjene sve što je fakultetu na raspolaganju za donošenje takvih odluka... nažalost...
vsego (napisa):
fireball (napisa):
i usput 2==dovoljan...

Dovoljan za sto? Very Happy Dovoljan za "poloziti kolegij", ali ne nuzno i za "dobiti nesto extra" (uzeti ovo s rezervom). Wink

fireball (napisa):
...mislim da ono što znam se ne odražava na mojim ocjenama,...

S ovim se vjerojatno slazu svi koji znaju ista o ocjenjivanju. Wink Problem je sto mi neki drugi input od vas bas i nemamo. Sad Ok, negdje postoje podaci koliko ste puta izlazili na koji kolokvij i koliko puta na usmeni, no ne znam da li su ti podaci (i to za sve studente, da bi bilo ravnopravno) dostupni onima koji su rjesavali molbe. Ja to stvarno ne znam

Bottom line: ocjene nisu dobar odraz znanja, ali su - na zalost - najbolje sto imamo. Sad

pa znam ja da nije nuzno Dovoljno za dobit nešto extra... nisam ni išo na to, ali mislim da to nebi trebo biti uvijet...
nemam baš iskustva u ocjenjivanju u školi ali morao sam ocjenjivati neke stvari u sportu i znam da nije isto ono što se dobije kao ono što se može dat, a kao što je rečeno drugog outputa, bi ja rekao, nema...

znam ja da ti podaci postoje, neznam ni ja di, ali ih ima, ali mislim da oni mogu poslužiti isto koliko i ocjene, jer je opet pitanje... i znam da su ocjene sve što je fakultetu na raspolaganju za donošenje takvih odluka... nažalost...

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
38 = 125 - 87

PostPostano: 20:05 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da li se možda zna do kada će se pohađat ta dodatna nastava i kada ćemo otprilike odgovarati te kolegije? :-k

Da li se zna od čega će se sastojati ta odgovaranja? :-k (jedan kolokvij, dva kolokvija, usmeni, kako ko...)

Da li se zna hoćemo li ove kolegije koje sada propuštamo radi njihovih prethodnika moći nadoknaditi u što kraćem roku ili ćemo ih morat odslušat i polagat dogodine redovno? :-k

Meni je molbom odobreno točno ono što sam i mislila da će biti i drago mi je da je tako i ispalo. :)
Da li se možda zna do kada će se pohađat ta dodatna nastava i kada ćemo otprilike odgovarati te kolegije? Think

Da li se zna od čega će se sastojati ta odgovaranja? Think (jedan kolokvij, dva kolokvija, usmeni, kako ko...)

Da li se zna hoćemo li ove kolegije koje sada propuštamo radi njihovih prethodnika moći nadoknaditi u što kraćem roku ili ćemo ih morat odslušat i polagat dogodine redovno? Think

Meni je molbom odobreno točno ono što sam i mislila da će biti i drago mi je da je tako i ispalo. Smile

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:23 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja bih sada mogao nagadjati na racun svega recenog na razgovoru s Dekanom, no mislim da to ne bi bilo korisno ni vama ni Fakultetu. :( Preporucam da sva ta pitanja stavite na papir, a njega ponesete sa sobom kad bude sastanak s Dekanom (receno mi je da ce biti uskoro). 8)
Ja bih sada mogao nagadjati na racun svega recenog na razgovoru s Dekanom, no mislim da to ne bi bilo korisno ni vama ni Fakultetu. Sad Preporucam da sva ta pitanja stavite na papir, a njega ponesete sa sobom kad bude sastanak s Dekanom (receno mi je da ce biti uskoro). Cool

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 20:41 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo da ja napišem svoj komentar dok još ne znam kako mi je molba rješena... dok sam recimo neutralna...držite mi fige

ne znam mislim da je sve ovo i više nego fer, znam da su neki povrijeđeni, al puno je ljudi i neki kriteriji moraju biti, neki sustav eliminacije.

meni je prvo bilo glupo što ću morat ponovno slušat la1 a pala sam samo usmeni i znam da sad izlazim ponovo i da prije toga samo prođem kroz gradivo da bi prošla, al sad sam svijesna da mi fakultet ide jako na ruku em što mi daje priliku em mi daje besplatne instrukcije... ja se nemam što žalit. (naravno ja se toplo nadam da će mi molba sutra za nastavke biti odobrena :? )
evo da ja napišem svoj komentar dok još ne znam kako mi je molba rješena... dok sam recimo neutralna...držite mi fige

ne znam mislim da je sve ovo i više nego fer, znam da su neki povrijeđeni, al puno je ljudi i neki kriteriji moraju biti, neki sustav eliminacije.

meni je prvo bilo glupo što ću morat ponovno slušat la1 a pala sam samo usmeni i znam da sad izlazim ponovo i da prije toga samo prođem kroz gradivo da bi prošla, al sad sam svijesna da mi fakultet ide jako na ruku em što mi daje priliku em mi daje besplatne instrukcije... ja se nemam što žalit. (naravno ja se toplo nadam da će mi molba sutra za nastavke biti odobrena Confused )

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 21:06 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@mladac: Kako to da ti molba nije rješena do danas? :-k

Kaj nije svim Bolonjcima? :-| Ili ti nisi Bolonjka? :-k
@mladac: Kako to da ti molba nije rješena do danas? Think

Kaj nije svim Bolonjcima? Neutral Ili ti nisi Bolonjka? Think

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 21:27 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

nije svima rješena, valjda nisu stigli
nije svima rješena, valjda nisu stigli

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Gost

PostPostano: 22:35 pon, 13. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni ta rješenja molbi nemaju smisla....
Odobreno mi je pohađanje MA1, a LA1 nije makar su mi na LA1 bili bolji rezultati nego na MA1! Sve zadaće sam predavala, pisala bliceve, bila na nastavi.. ali eto...pala sam na drugom kolokviju i sad saznam da ne mogu polagati EM2 makar su navodno svi predmeti jednosemestralni... Onda bi mi bilo draže da su mi odobrili LA1 pošto je to uvijet za EM2...

I tko je rekao da ćemo onda biti samo jedan semestar u zaostatku??
Slijedeće godine neću onda kretati od drugog semestra, nego opet od prvog jer su se tako molbe rješavale... :cry:
Meni ta rješenja molbi nemaju smisla....
Odobreno mi je pohađanje MA1, a LA1 nije makar su mi na LA1 bili bolji rezultati nego na MA1! Sve zadaće sam predavala, pisala bliceve, bila na nastavi.. ali eto...pala sam na drugom kolokviju i sad saznam da ne mogu polagati EM2 makar su navodno svi predmeti jednosemestralni... Onda bi mi bilo draže da su mi odobrili LA1 pošto je to uvijet za EM2...

I tko je rekao da ćemo onda biti samo jedan semestar u zaostatku??
Slijedeće godine neću onda kretati od drugog semestra, nego opet od prvog jer su se tako molbe rješavale... Crying or Very sad

[Vrh]
MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 2:42 uto, 14. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sad neka moja razmišljanja: Ova rješenja molbi mi nemaju smisla... koliko sam skužio službeno stajalište je da su sukladno ocjenama s prvog semestra odobrili molbe, tj. kod molbi na kojem nisu odobreni neki predmeti je tako jer bi bilo studentu teško pratiti to i sve ostalo. Koje ostalo?? Pa u sistemu prethodnik / sljedbenik za one koji su pali bilo koji broj kolegija ionako barem isti broj (ali uglavnom veći) kolegija sljedbenika ne mogu pohađati. Ako si pao samo LA1 onda ne pratiš LA2 i EM2... pa ti je tu već smanjen broj kolegija za 1. Ako si pao MA1 i LA1, njih bi dobio kao dopunsku, a MA2, EM2 i LA2 bi izašli iz priče. Definitivno ti ne bi bilo teže, barem po broju kolegija koje trebaš pratiti.

Što se tiče ocjena... tu je stvar isto mutna kako ostali kažu. Iz UuRa imam 3 iako sam već iskusniji programer. Druga stvar je što za mene kolegij ne donosi ništa novo pa mi je osobno dovoljan samo prolaz. Ironično, pomagao sam curi za popravak 2. kolokvija (ja uopće nisam išao na popravake) i ona na kraju ima 4 iz UuRa :roll:
Sad neka moja razmišljanja: Ova rješenja molbi mi nemaju smisla... koliko sam skužio službeno stajalište je da su sukladno ocjenama s prvog semestra odobrili molbe, tj. kod molbi na kojem nisu odobreni neki predmeti je tako jer bi bilo studentu teško pratiti to i sve ostalo. Koje ostalo?? Pa u sistemu prethodnik / sljedbenik za one koji su pali bilo koji broj kolegija ionako barem isti broj (ali uglavnom veći) kolegija sljedbenika ne mogu pohađati. Ako si pao samo LA1 onda ne pratiš LA2 i EM2... pa ti je tu već smanjen broj kolegija za 1. Ako si pao MA1 i LA1, njih bi dobio kao dopunsku, a MA2, EM2 i LA2 bi izašli iz priče. Definitivno ti ne bi bilo teže, barem po broju kolegija koje trebaš pratiti.

Što se tiče ocjena... tu je stvar isto mutna kako ostali kažu. Iz UuRa imam 3 iako sam već iskusniji programer. Druga stvar je što za mene kolegij ne donosi ništa novo pa mi je osobno dovoljan samo prolaz. Ironično, pomagao sam curi za popravak 2. kolokvija (ja uopće nisam išao na popravake) i ona na kraju ima 4 iz UuRa Rolling Eyes

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Drake
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 9:46 uto, 14. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dakle iako neki kolegij nismo prosli , iako nam iz tog istog molba nije odobrena , ako pokazemo neke rezultate fakultet ce izici u susret. E sada ,ako je to tako, kako cu npr pokazati rezultate iz kolegija za koji nemam pravo na dopunsku nastavu ? Ocemo li dobiti pravo predavati zadace iz ovog semestra pa ce na temelju njih biti "ocjenjeni" nasi rezultati , pisati bliceve ili stavec ?

edit: Kada se ocekuje da ce biti taj sastanak na kojem cemo moci reci "sto nas muci" i gdje ce se odrzati , bilo bi ljepo kada bi bila obavijest na oglasoj ploci tamo uz rezultate molbi par dana prije...
Dakle iako neki kolegij nismo prosli , iako nam iz tog istog molba nije odobrena , ako pokazemo neke rezultate fakultet ce izici u susret. E sada ,ako je to tako, kako cu npr pokazati rezultate iz kolegija za koji nemam pravo na dopunsku nastavu ? Ocemo li dobiti pravo predavati zadace iz ovog semestra pa ce na temelju njih biti "ocjenjeni" nasi rezultati , pisati bliceve ili stavec ?

edit: Kada se ocekuje da ce biti taj sastanak na kojem cemo moci reci "sto nas muci" i gdje ce se odrzati , bilo bi ljepo kada bi bila obavijest na oglasoj ploci tamo uz rezultate molbi par dana prije...

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Uvod i najave + International -> Obavijesti: Fakultet Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 4 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum