Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

PMF-MO i bologna po neznam ni ja koji put
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 14:34 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"][quote="krcko"][quote="SickJedi"]Nije li ideja bolonje standardizacija studija? Sad svaki faks ima svoju bolonju.[/quote]

Standardizacija u smislu usporedivosti programa i mogucnosti prebacivanja sa sveucilista na sveuciliste. Nema standardizacije u smislu organizacije, to bi bilo kontraproduktivno.[/quote]

ja mislim da je ovo sada već kontraproduktivno jer mislim da nije ok da neki fakulteti imaju 7-8 ispita u mjesec dana i za sve ispite samo 2 roka u razmaku od 7 dana, dok drugi imaju stari sistem, znači da se student prijavljuje kada će izaći na ispit, da ga može odjaviti, na svaki ispit izaći 6-7 puta i odbaciti ocjenu ako mu se ne sviđa... šta nije tako :?: ...[/quote]

IMO, fakulteti koji su ostali na starom sistemu (tocnije njihovi studenti) ceh ce platiti kad dodje upis druge godine. FER i PMF-MO reagirali su na sljedeci clanak novog Statuta Sveucilista.

[quote="Upis u višu godinu studija"][b]Članak 73.[/b]
(1) Student može upisati samo one predmete za koje je stekao preduvjete po programu i planu studija.
(2) Student stječe pravo na upis u višu godinu studija kad ispuni sve studijske obveze izražene u ECTS bodovima, koje je preuzeo upisom u prethodnu godinu studija.[/quote]

Ajde sada obrazlozi ovo sto si napisao. Kako to da imas 7-8 ispita u mjesec dana kad si upisao samo 4 kolegija (tjelesni ne brojim)? Kako to da imas 2 roka u razmaku 7 dana kad ocjenjivanje traje cijeli semestar? Zasto mislis da ne mozes odbiti ocjenu?
fireball (napisa):
krcko (napisa):
SickJedi (napisa):
Nije li ideja bolonje standardizacija studija? Sad svaki faks ima svoju bolonju.

Standardizacija u smislu usporedivosti programa i mogucnosti prebacivanja sa sveucilista na sveuciliste. Nema standardizacije u smislu organizacije, to bi bilo kontraproduktivno.

ja mislim da je ovo sada već kontraproduktivno jer mislim da nije ok da neki fakulteti imaju 7-8 ispita u mjesec dana i za sve ispite samo 2 roka u razmaku od 7 dana, dok drugi imaju stari sistem, znači da se student prijavljuje kada će izaći na ispit, da ga može odjaviti, na svaki ispit izaći 6-7 puta i odbaciti ocjenu ako mu se ne sviđa... šta nije tako Question ...

IMO, fakulteti koji su ostali na starom sistemu (tocnije njihovi studenti) ceh ce platiti kad dodje upis druge godine. FER i PMF-MO reagirali su na sljedeci clanak novog Statuta Sveucilista.

Upis u višu godinu studija (napisa):
Članak 73.
(1) Student može upisati samo one predmete za koje je stekao preduvjete po programu i planu studija.
(2) Student stječe pravo na upis u višu godinu studija kad ispuni sve studijske obveze izražene u ECTS bodovima, koje je preuzeo upisom u prethodnu godinu studija.

Ajde sada obrazlozi ovo sto si napisao. Kako to da imas 7-8 ispita u mjesec dana kad si upisao samo 4 kolegija (tjelesni ne brojim)? Kako to da imas 2 roka u razmaku 7 dana kad ocjenjivanje traje cijeli semestar? Zasto mislis da ne mozes odbiti ocjenu?

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 14:56 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

imaš 4 kolokvija i 3 usmena (ne računjajući pismeni dio usmenog ispita kod prof. Antonića). 4 kolokvioja su u 8 dana... ako sve to prođeš imaš tri usmena koja su isto skrpana u 8-10 dana, sa popravnima, to je u mjesec dana 7 izlazaka na ispit... nama je rečeno da nema odbijanja ocjene na usmenom... sad da li se to ima pravo napravit ili ne ja neznam (jer ja mislim da je na ispitima bilo pošeteno ocjenjeno znanje svakog studenta,a ja se za dvojku ne bunim prećesto...)... što se tiče da se uči cijele godine to stoji, ali sjeti se kako si se ti osječao kada si prvi puta izlazio na ispite... mislim da ti nije bilo baš svejedno...

evo sad sam pričo sa friendom koji je na ekonomiji (znam da mi izbor nije baš naj ali neka bude, raspitat ću se i za pravo i za menangment u opatiji, samo radi toga da ukažem na problem "nejednakosti" provođenja bolonje u Hr, a možda točno saznam kako to ide u Italiji na matematičkim fakultetima, možda uspijem saznati i za njemačku), oni imaju 8 rokova po ispitu, smiju godišnje prebaciti 15 ETSC bodova (tj. 2 ispita) u sljedeću godinu, s time da imaju točno određene ispite koje smiju prebacit a koje moraju dati tokom godine...
imaš 4 kolokvija i 3 usmena (ne računjajući pismeni dio usmenog ispita kod prof. Antonića). 4 kolokvioja su u 8 dana... ako sve to prođeš imaš tri usmena koja su isto skrpana u 8-10 dana, sa popravnima, to je u mjesec dana 7 izlazaka na ispit... nama je rečeno da nema odbijanja ocjene na usmenom... sad da li se to ima pravo napravit ili ne ja neznam (jer ja mislim da je na ispitima bilo pošeteno ocjenjeno znanje svakog studenta,a ja se za dvojku ne bunim prećesto...)... što se tiče da se uči cijele godine to stoji, ali sjeti se kako si se ti osječao kada si prvi puta izlazio na ispite... mislim da ti nije bilo baš svejedno...

evo sad sam pričo sa friendom koji je na ekonomiji (znam da mi izbor nije baš naj ali neka bude, raspitat ću se i za pravo i za menangment u opatiji, samo radi toga da ukažem na problem "nejednakosti" provođenja bolonje u Hr, a možda točno saznam kako to ide u Italiji na matematičkim fakultetima, možda uspijem saznati i za njemačku), oni imaju 8 rokova po ispitu, smiju godišnje prebaciti 15 ETSC bodova (tj. 2 ispita) u sljedeću godinu, s time da imaju točno određene ispite koje smiju prebacit a koje moraju dati tokom godine...

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
38 = 125 - 87

PostPostano: 16:10 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hoće li se na 2. godini moći upisati semestar po 30 ili 35 ECTS bodova? :-k
Hoće li se na 2. godini moći upisati semestar po 30 ili 35 ECTS bodova? Think

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 16:13 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

AFAIK po jednom semestru ti nesmije biti opterećenje iznad 30 ECTS bodova.
AFAIK po jednom semestru ti nesmije biti opterećenje iznad 30 ECTS bodova.

Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 16:30 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

AFAIK mozes upisati 35 bodova uz nekakvu molbu.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 16:35 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]AFAIK mozes upisati 35 bodova uz nekakvu molbu.[/quote]
I ja isto mislim. Jer znam da je na početku bio kao neki dogovor, pa se nešto promjenilo, ali sada više ni ja nisam bila ziher. :-|
SickJedi (napisa):

I ja isto mislim. Jer znam da je na početku bio kao neki dogovor, pa se nešto promjenilo, ali sada više ni ja nisam bila ziher. Neutral

[Vrh]
kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 40 - 25

PostPostano: 17:12 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@krcko: sorry, pogrešan izbor riječi s tvoje strane i manjak razumijevanja s moje. uplašila sam se na tren da opet ima neka caka. sve je uredu onda, sad je na meni da učim. a to što sad imam još i uum u rasporedu mi i nije tolki problem koliko možda manjkavo znanje iz uum-a i analitičke s drugog kolokvija. stvarno ne treba biti zadovoljan dvojkom ili trojkom jer je to samo privremeno, problemi se pokažu tek kasnije. tj. sad u dir-u i la. sva sreća da ponavljaju s nama, tj. sa mnom, svi ostale kao da sve kuže. :) jedino mi smeta što je to malo neusklađeno, asistent iz la nam sustave rješava preko matrica što nismo radili, zahtjeva od nas neko znanje koje nismo imali gdje pokupit, a opet ponavlja dosta detaljno stvari koje znamo iz analitičke. dosta čudno. i zbunjujuće. trebao bi bit upućen u ono što znamo tj. ono što bi trebali znat.
@krcko: sorry, pogrešan izbor riječi s tvoje strane i manjak razumijevanja s moje. uplašila sam se na tren da opet ima neka caka. sve je uredu onda, sad je na meni da učim. a to što sad imam još i uum u rasporedu mi i nije tolki problem koliko možda manjkavo znanje iz uum-a i analitičke s drugog kolokvija. stvarno ne treba biti zadovoljan dvojkom ili trojkom jer je to samo privremeno, problemi se pokažu tek kasnije. tj. sad u dir-u i la. sva sreća da ponavljaju s nama, tj. sa mnom, svi ostale kao da sve kuže. Smile jedino mi smeta što je to malo neusklađeno, asistent iz la nam sustave rješava preko matrica što nismo radili, zahtjeva od nas neko znanje koje nismo imali gdje pokupit, a opet ponavlja dosta detaljno stvari koje znamo iz analitičke. dosta čudno. i zbunjujuće. trebao bi bit upućen u ono što znamo tj. ono što bi trebali znat.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:29 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"]imaš 4 kolokvija i 3 usmena (ne računjajući pismeni dio usmenog ispita kod prof. Antonića). 4 kolokvioja su u 8 dana... ako sve to prođeš imaš tri usmena koja su isto skrpana u 8-10 dana, sa popravnima, to je u mjesec dana 7 izlazaka na ispit... [/quote]

Opet mi nije jasno kako si dosao do broja od 7-8 ispita. Brojeci na ovaj nacin rezultat bi bio 11 jer iz svakog predmeta imas po 2 kolokvija. U tom brojanju glavna greska je sto kolokvij [b]nije[/b] ispit. Na kolokviju odgovaras samo dio gradiva kojeg si radio neposredno prije. Ako si ga stvarno radio (dolazio na predavanja i vjezbe i rjesavao zadace), trebao bi biti u stanju poloziti kolokvij bez neke velike pripreme. Na ispitu moras znati cijelo gradivo odjednom, a u starom sistemu studenti su u pravilu prijavljivali ispite mjesecima nakon sto bi odslusali kolegij. To nije bila dobra praksa i rezultirala je dugim prosjecnim vremenom studiranja. [size=6]Necemo spominjati da su neki pismeni ispiti bili, akademskim rjecnikom receno, [i]malo preteski[/i][/size] ;-)

[quote="fireball"]nama je rečeno da nema odbijanja ocjene na usmenom... sad da li se to ima pravo napravit ili ne ja neznam (jer ja mislim da je na ispitima bilo pošeteno ocjenjeno znanje svakog studenta,a ja se za dvojku ne bunim prećesto...)[/quote]

Mislim da imate pravo odbiti ocjenu s istim posljedicama koje je to imalo prije: u evidenciji se biljezi nedovoljan i moras ponovno polagati. Kako se tvoja ocjena sastoji 10% od zadaca, 30% + 30% od kolokvija i 30% od usmenog, u pravilu sve to mozes ponoviti tek iduce akademske godine (ovaj semestar i ranije, na dopunskoj nastavi).

[quote="fireball"]evo sad sam pričo sa friendom koji je na ekonomiji (znam da mi izbor nije baš naj ali neka bude, raspitat ću se i za pravo i za menangment u opatiji, samo radi toga da ukažem na problem "nejednakosti" provođenja bolonje u Hr, a možda točno saznam kako to ide u Italiji na matematičkim fakultetima, možda uspijem saznati i za njemačku), oni imaju 8 rokova po ispitu, smiju godišnje prebaciti 15 ETSC bodova (tj. 2 ispita) u sljedeću godinu, s time da imaju točno određene ispite koje smiju prebacit a koje moraju dati tokom godine...[/quote]

Ovo s prebacivanjem 15 ECTS-a na Sveucilistu u Zagrebu ne prolazi. Procitaj clanak 73 gore.
fireball (napisa):
imaš 4 kolokvija i 3 usmena (ne računjajući pismeni dio usmenog ispita kod prof. Antonića). 4 kolokvioja su u 8 dana... ako sve to prođeš imaš tri usmena koja su isto skrpana u 8-10 dana, sa popravnima, to je u mjesec dana 7 izlazaka na ispit...

Opet mi nije jasno kako si dosao do broja od 7-8 ispita. Brojeci na ovaj nacin rezultat bi bio 11 jer iz svakog predmeta imas po 2 kolokvija. U tom brojanju glavna greska je sto kolokvij nije ispit. Na kolokviju odgovaras samo dio gradiva kojeg si radio neposredno prije. Ako si ga stvarno radio (dolazio na predavanja i vjezbe i rjesavao zadace), trebao bi biti u stanju poloziti kolokvij bez neke velike pripreme. Na ispitu moras znati cijelo gradivo odjednom, a u starom sistemu studenti su u pravilu prijavljivali ispite mjesecima nakon sto bi odslusali kolegij. To nije bila dobra praksa i rezultirala je dugim prosjecnim vremenom studiranja. Necemo spominjati da su neki pismeni ispiti bili, akademskim rjecnikom receno, malo preteski Wink

fireball (napisa):
nama je rečeno da nema odbijanja ocjene na usmenom... sad da li se to ima pravo napravit ili ne ja neznam (jer ja mislim da je na ispitima bilo pošeteno ocjenjeno znanje svakog studenta,a ja se za dvojku ne bunim prećesto...)

Mislim da imate pravo odbiti ocjenu s istim posljedicama koje je to imalo prije: u evidenciji se biljezi nedovoljan i moras ponovno polagati. Kako se tvoja ocjena sastoji 10% od zadaca, 30% + 30% od kolokvija i 30% od usmenog, u pravilu sve to mozes ponoviti tek iduce akademske godine (ovaj semestar i ranije, na dopunskoj nastavi).

fireball (napisa):

Ovo s prebacivanjem 15 ECTS-a na Sveucilistu u Zagrebu ne prolazi. Procitaj clanak 73 gore.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:33 sri, 15. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kljuki"]jedino mi smeta što je to malo neusklađeno, asistent iz la nam sustave rješava preko matrica što nismo radili, zahtjeva od nas neko znanje koje nismo imali gdje pokupit, a opet ponavlja dosta detaljno stvari koje znamo iz analitičke. dosta čudno. i zbunjujuće. trebao bi bit upućen u ono što znamo tj. ono što bi trebali znat.[/quote]

Pa reci mu. Vjerojatno ne zna sto ste tocno radili a sto niste jer je program skroz novi i izmijesan. Vi ste prva generacija koja LA1 slusa u drugom semestru.
kljuki (napisa):
jedino mi smeta što je to malo neusklađeno, asistent iz la nam sustave rješava preko matrica što nismo radili, zahtjeva od nas neko znanje koje nismo imali gdje pokupit, a opet ponavlja dosta detaljno stvari koje znamo iz analitičke. dosta čudno. i zbunjujuće. trebao bi bit upućen u ono što znamo tj. ono što bi trebali znat.

Pa reci mu. Vjerojatno ne zna sto ste tocno radili a sto niste jer je program skroz novi i izmijesan. Vi ste prva generacija koja LA1 slusa u drugom semestru.

[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 0:01 čet, 16. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@krcko: nisam dobio 11 jer nisam računao popravne nego sam išao za tim da je sve iz prve rješeno... ja sam vidio šta kaže članak ali sam i reko šta mi je reko friend koji tamo studira kako je kod njih...
pošdo si otvorio i ti topic o bolonji, rekoh odg ću ti ovdje jer si tamo reko da tražiš nekog ko je išao po starom i sad ide po bolonji, pa da ti "ne prljam" topic: ideja bolonje je odlična. iza toga stojim...
@krcko: nisam dobio 11 jer nisam računao popravne nego sam išao za tim da je sve iz prve rješeno... ja sam vidio šta kaže članak ali sam i reko šta mi je reko friend koji tamo studira kako je kod njih...
pošdo si otvorio i ti topic o bolonji, rekoh odg ću ti ovdje jer si tamo reko da tražiš nekog ko je išao po starom i sad ide po bolonji, pa da ti "ne prljam" topic: ideja bolonje je odlična. iza toga stojim...

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 7:50 čet, 16. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Vi ste prva generacija koja LA1 slusa u drugom semestru.[/quote]
Ma nemoj. :shock: A prošle akademske godine?

[size=8]Krcko je fulao![/size] :PP

Inače, kako to da je na svakom kolegiju različito izvođenje dopunske nastave i polaganje kolegija? :-k

Jel to zato što se sada takvo nešto provodi prvi put, pa za sada svaki profesor sam svoje smišlja za svoj kolegij ili? :-k

Recimo, na Analitičkoj geometriji se kompletni kolegij radi normalno kao i u prvom semestru, znači brojat će se i zadaće i dva kolokvija i usmeni, dok na Elementarnoj geometriji nam je jucer prof. Ilišević objasnila da ćemo imat svaki puta testove i zadaće i usmena izlaganja, te će nam na kraju upisati ocjenu dovoljan završetkom dopunske nastave (ako ispunimo sve uvjete, naravno), jer je to maksimalna ocjena (osim ako, naglasila je, netko ima izrazitu potrebu za trojkom, pa se extra trudi), dok recimo prof. Šipuš na Ag nije rekla dal ćemo moć dobit samo dovoljan.

Nemojte me krivo shvatit, meni dva dosta, :D samo govorim usporedbe radi.
krcko (napisa):
Vi ste prva generacija koja LA1 slusa u drugom semestru.

Ma nemoj. Shocked A prošle akademske godine?

Krcko je fulao! Weeee-heeee!!!

Inače, kako to da je na svakom kolegiju različito izvođenje dopunske nastave i polaganje kolegija? Think

Jel to zato što se sada takvo nešto provodi prvi put, pa za sada svaki profesor sam svoje smišlja za svoj kolegij ili? Think

Recimo, na Analitičkoj geometriji se kompletni kolegij radi normalno kao i u prvom semestru, znači brojat će se i zadaće i dva kolokvija i usmeni, dok na Elementarnoj geometriji nam je jucer prof. Ilišević objasnila da ćemo imat svaki puta testove i zadaće i usmena izlaganja, te će nam na kraju upisati ocjenu dovoljan završetkom dopunske nastave (ako ispunimo sve uvjete, naravno), jer je to maksimalna ocjena (osim ako, naglasila je, netko ima izrazitu potrebu za trojkom, pa se extra trudi), dok recimo prof. Šipuš na Ag nije rekla dal ćemo moć dobit samo dovoljan.

Nemojte me krivo shvatit, meni dva dosta, Very Happy samo govorim usporedbe radi.

[Vrh]
layla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 2

PostPostano: 10:58 čet, 16. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

hm hm hm...zasto ocjene ne bi bile od 1 do 5? opet slusamo, opet pisemo kolokvije, opet predajemo zadace?? i za koliko sad naucimo, toliko trebamo dobiti...il postoji neka druga logika? jer ovo vi zovete dopunska nastava, al zapravo je slusanje kolegija ispocetka, a u skracenoj verziji je samo zato sto nema dovoljno profesora, love il cega god...
hm hm hm...zasto ocjene ne bi bile od 1 do 5? opet slusamo, opet pisemo kolokvije, opet predajemo zadace?? i za koliko sad naucimo, toliko trebamo dobiti...il postoji neka druga logika? jer ovo vi zovete dopunska nastava, al zapravo je slusanje kolegija ispocetka, a u skracenoj verziji je samo zato sto nema dovoljno profesora, love il cega god...

andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 11:02 čet, 16. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nema ni meni logike. Ako slušaš ponovo taj isti kolegij, zašto bi najveća ocjena bila 2?
Nema ni meni logike. Ako slušaš ponovo taj isti kolegij, zašto bi najveća ocjena bila 2?

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:49 čet, 16. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"]@krcko: nisam dobio 11 jer nisam računao popravne nego sam išao za tim da je sve iz prve rješeno... [/quote]

Nisam ni ja racunao popravne. Iz svakog kolegija imas dva [b]redovna[/b] kolokvija. Ako cemo racunati popravne na tvoj nacin dosli bi do broja od 22 ispita u jednom semestru :shock: i to bez zadaca. Kontinuirana provjera znanja na djelu 8)

Nadam se da sada razumijete zasto ce vecina nastavnika biti jako protiv bilo kakvih naknadnih ispitnih rokova. Pedagoski razlozi na stranu, svatko od Bolonjaca imao je priliku 22 puta pristupati provjerama znanja iz kolegija prvog semestra. Mi smo morali zadadavati i ispravljati kolokvije, odn. usmeno ispitivati u svakoj od tih prilika. Iduce godine ponovno cemo morati odraditi sve kolokvije, popravke i usmene. Ovaj semestar neki studenti dobiti ce jos prilika putem dopunske nastave, ali nisam siguran da ce se to pretvoriti u pravilo. U nastavku studija racunajte da cete propustene obaveze moci nadoknaditi tek iduce akademske godine.
fireball (napisa):
@krcko: nisam dobio 11 jer nisam računao popravne nego sam išao za tim da je sve iz prve rješeno...

Nisam ni ja racunao popravne. Iz svakog kolegija imas dva redovna kolokvija. Ako cemo racunati popravne na tvoj nacin dosli bi do broja od 22 ispita u jednom semestru Shocked i to bez zadaca. Kontinuirana provjera znanja na djelu Cool

Nadam se da sada razumijete zasto ce vecina nastavnika biti jako protiv bilo kakvih naknadnih ispitnih rokova. Pedagoski razlozi na stranu, svatko od Bolonjaca imao je priliku 22 puta pristupati provjerama znanja iz kolegija prvog semestra. Mi smo morali zadadavati i ispravljati kolokvije, odn. usmeno ispitivati u svakoj od tih prilika. Iduce godine ponovno cemo morati odraditi sve kolokvije, popravke i usmene. Ovaj semestar neki studenti dobiti ce jos prilika putem dopunske nastave, ali nisam siguran da ce se to pretvoriti u pravilo. U nastavku studija racunajte da cete propustene obaveze moci nadoknaditi tek iduce akademske godine.

Zadnja promjena: krcko; 13:01 čet, 16. 3. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 12:56 čet, 16. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Nisam ni ja racunao popravne. Iz svakog kolegija imas dva [b]redovna[/b] kolokvija. Ako cemo racunati popravne na tvoj nacin dosli bi do broja od 19 ispita u jednom semestru :shock: i to bez zadaca. Kontinuirana provjera znanja na djelu :)[/quote]

ja sam govorio o jenom mjesecu (veljači), a ne cijelom semestru, tako da je moj način dobar :twisted:
krcko (napisa):
Nisam ni ja racunao popravne. Iz svakog kolegija imas dva redovna kolokvija. Ako cemo racunati popravne na tvoj nacin dosli bi do broja od 19 ispita u jednom semestru Shocked i to bez zadaca. Kontinuirana provjera znanja na djelu Smile

ja sam govorio o jenom mjesecu (veljači), a ne cijelom semestru, tako da je moj način dobar Twisted Evil

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 13:12 čet, 16. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"]ja sam govorio o jenom mjesecu (veljači), a ne cijelom semestru, tako da je moj način dobar :twisted:[/quote]

Netko od nas ne zna brojati a volio bih saznati tko je to. U veljaci si imao 3 usmena ispita i po jedan moguci popravak za svakog. Ako brojis na svoj krivi nacin dolazis do max. broja 6, a ti si napisao 7-8.

Nacin brojanja je krivi zato sto ne mozes reci da prvo pristupanje usmenom iz nekog kolegija i druga prilika u slucaju da padnes nemaju veze jedno s drugim (ucis isto gradivo). Meni se stvarno ne cini da su 3 usmena ispita u mjesec dana previse, pod pretpostavkom da si dolazio na nastavu, rjesavao zadace i pristupao kolokvijima. Pitanja iz teorije postavljali smo u zadacama i u kolokvijima (dobrim dijelom ista pitanja koja profesori pitaju na usmenima).
fireball (napisa):
ja sam govorio o jenom mjesecu (veljači), a ne cijelom semestru, tako da je moj način dobar Twisted Evil

Netko od nas ne zna brojati a volio bih saznati tko je to. U veljaci si imao 3 usmena ispita i po jedan moguci popravak za svakog. Ako brojis na svoj krivi nacin dolazis do max. broja 6, a ti si napisao 7-8.

Nacin brojanja je krivi zato sto ne mozes reci da prvo pristupanje usmenom iz nekog kolegija i druga prilika u slucaju da padnes nemaju veze jedno s drugim (ucis isto gradivo). Meni se stvarno ne cini da su 3 usmena ispita u mjesec dana previse, pod pretpostavkom da si dolazio na nastavu, rjesavao zadace i pristupao kolokvijima. Pitanja iz teorije postavljali smo u zadacama i u kolokvijima (dobrim dijelom ista pitanja koja profesori pitaju na usmenima).

[Vrh]
kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 40 - 25

PostPostano: 13:27 čet, 16. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="kljuki"]jedino mi smeta što je to malo neusklađeno, asistent iz la nam sustave rješava preko matrica što nismo radili, zahtjeva od nas neko znanje koje nismo imali gdje pokupit, a opet ponavlja dosta detaljno stvari koje znamo iz analitičke. dosta čudno. i zbunjujuće. trebao bi bit upućen u ono što znamo tj. ono što bi trebali znat.[/quote]

Pa reci mu. Vjerojatno ne zna sto ste tocno radili a sto niste jer je program skroz novi i izmijesan. Vi ste prva generacija koja LA1 slusa u drugom semestru.[/quote]

nekoliko smo mu puta rekli da nismo sustave jednadžbi rješavali preko matrica, on je svaki put rješavao tako i nama to sugestirao, a bez da nam je objasnio način. to je popravio jučer pa nema veze. prebacio nam je vježbe sa skroz ok termina čet 14-17 što nam se super uklapalo u raspored na pon 9-12 što mi sada znači da sam ponedjeljkom na faxu od 9-19 s dvije rupe od 1 i 2 sata, a četvrtkom pak imamo rupu od 4 sata zahvaljujući istom asistentu i na faxu sam od 12 do 8. a da i ne spominjem da imam i uvod u matematiku prije toga, dakle, na faxu od jutra do mraka pa ti radi i nešto ekstra osim pohađanja predavanja i vježbi. počinjem razmišljati o tome da se ispraksam da ne moram uopće spavat. pijem ogromne količine kafetina kako bi bila budna na satima, a i ne samo to već i skoncentrirana. a kafetin je skroz super. i nisam primjetila da izaziva ovisnost. preporučujem. :lol:
krcko (napisa):
kljuki (napisa):
jedino mi smeta što je to malo neusklađeno, asistent iz la nam sustave rješava preko matrica što nismo radili, zahtjeva od nas neko znanje koje nismo imali gdje pokupit, a opet ponavlja dosta detaljno stvari koje znamo iz analitičke. dosta čudno. i zbunjujuće. trebao bi bit upućen u ono što znamo tj. ono što bi trebali znat.

nekoliko smo mu puta rekli da nismo sustave jednadžbi rješavali preko matrica, on je svaki put rješavao tako i nama to sugestirao, a bez da nam je objasnio način. to je popravio jučer pa nema veze. prebacio nam je vježbe sa skroz ok termina čet 14-17 što nam se super uklapalo u raspored na pon 9-12 što mi sada znači da sam ponedjeljkom na faxu od 9-19 s dvije rupe od 1 i 2 sata, a četvrtkom pak imamo rupu od 4 sata zahvaljujući istom asistentu i na faxu sam od 12 do 8. a da i ne spominjem da imam i uvod u matematiku prije toga, dakle, na faxu od jutra do mraka pa ti radi i nešto ekstra osim pohađanja predavanja i vježbi. počinjem razmišljati o tome da se ispraksam da ne moram uopće spavat. pijem ogromne količine kafetina kako bi bila budna na satima, a i ne samo to već i skoncentrirana. a kafetin je skroz super. i nisam primjetila da izaziva ovisnost. preporučujem. Laughing

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:12 čet, 16. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Netko od nas ne zna brojati a volio bih saznati tko je to. U veljaci si imao 3 usmena ispita i po jedan moguci popravak za svakog. Ako brojis na svoj krivi nacin dolazis do max. broja 6, a ti si napisao 7-8.[/quote]

Na stranu sto kolokviji nisu ispiti nego [b]dijelovi[/b] ispita, fireball je racunao:
- drugi kolokvij (komada 4)
- prvi usmeni (komada 3)

Ukupno 7, a sve je u roku mjesec dana (iako ne i isti mjesec). 8)
krcko (napisa):

Na stranu sto kolokviji nisu ispiti nego dijelovi ispita, fireball je racunao:
- prvi usmeni (komada 3)

Ukupno 7, a sve je u roku mjesec dana (iako ne i isti mjesec). Cool

[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 18:48 čet, 16. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Na stranu sto kolokviji nisu ispiti nego [b]dijelovi[/b] ispita, fireball je racunao:
- prvi usmeni (komada 3)

Ukupno 7, a sve je u roku mjesec dana (iako ne i isti mjesec). 8)[/quote]

napokon me neko razumije na šta sam mislo...

@krcko: moja je greška što sam i kolokvije pobaco u tih mjesec dana kalendarski gledano...
vsego (napisa):
Na stranu sto kolokviji nisu ispiti nego dijelovi ispita, fireball je racunao:
- prvi usmeni (komada 3)

Ukupno 7, a sve je u roku mjesec dana (iako ne i isti mjesec). Cool

napokon me neko razumije na šta sam mislo...

@krcko: moja je greška što sam i kolokvije pobaco u tih mjesec dana kalendarski gledano...

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 19:02 čet, 16. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"]
moja je greška što sam i kolokvije pobaco u tih mjesec dana kalendarski gledano...[/quote]
Greska ti je i u tome sto kolokvij brojis kao ispit, a ne kao dio (bolje receno pola) ispita.
fireball (napisa):

moja je greška što sam i kolokvije pobaco u tih mjesec dana kalendarski gledano...

Greska ti je i u tome sto kolokvij brojis kao ispit, a ne kao dio (bolje receno pola) ispita.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 6 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum