Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 4:46 ned, 19. 3. 2006 Naslov: DEMONSTRATURE UUR - ljeto 2005/06 |
|
|
eto - pisali ste molbu da bi se druzili samo sa mnom :g: (barem sto se demosa tice)
priznajte da ste to mogli i bezbolnije rijesiti tako da ste odmah dolaziti na demonstrature... :wink:
[url=http://student.math.hr/~nesi/?Demonstrature:UUR]svi vazni detalji ovdje[/url]
i to je naravno moje sluzbeno mjesto objave kojecega...
tamo imate i mail form - saljite mejl za dogovore i slicno
ne znam koliko sam precizno pisala, ali mozda da spomenem jos koji puta :wink:
ocekujte puno vise ulozenog truda i rada, negoli je to trebalo u proslom semestru
zadacu cete imati svaki puta, u roku tjedan dana ju imate predati... ovaj puta predajete profesoru (koji mislim da ce ih samo pokupiti - popis onih koje su dosle do mene cu raditi ja)
sve tehnikalije i rezultate imate na gorenavedenom webu
kolokvij kojeg ste pisali, je zapravo neki oblik predispita, da se vidi kako stojite sa znanjem....
rezultati su na webu (trazite ih malo, kako da vas drugacije natjeram da citate sve ako vam dam direktni link :wink:)
postoji dosta opaski....
moja najtoplija preporuka je da se pirmite knjige, jer ovi rezultati su sve samo ne dobri.... NHF anyone... ali na tome treba poraditi....
imate profesora - pitajte ga..
imate asistenticu koja ce drzati ponesto vjezbi...
imate mene.... dok ovi od Cea nemaju zadacu, I'm available 10 sati tjedno....
isto tako, da i ovdje pohvalim one koji su to zasluzili :g:
Ana Vranešić za osvojenih 11 bodova :o)
Nena Kekez i Antonija Lisak - 10 bodova :o)
Tihana Balažinec i Tomislav Glavaš - 8 bodova
12 bodova je maximum, bodovanje je bilo strogo - ako je sve besprijekorno = 2 boda, ako ima neka greska = 1 bod, ako ima puno gresaka ili nije dobro ili ga nema uopce = 0 bodova
i da pozovem one koje trebam....
Ana Vranešić
Željko Patek
od sad nadalje uglavnom ce ovdje biti post o tome da je nesto dodano na web...
na webu (na pocetku) pise kad je bila zadnja promjena....
snadjite se, sad je barem pregledno :g:
i pitajte kad vam nije jasno, a nemojte mi doci sa molbama/zahtjevima/zeljama/pozdravima 2 sata prije drugog kolokvija da vam objasnjavam SVE gradivo.... jer to NECU napraviti....
objasnjavati SVE gradivo tjedan dana prije kolokvija nemam niti najmanju namjeru...
kontinuirano raditi mogu, pa i objasnjavati sve od nule ako treba....
eto - pisali ste molbu da bi se druzili samo sa mnom (barem sto se demosa tice)
priznajte da ste to mogli i bezbolnije rijesiti tako da ste odmah dolaziti na demonstrature...
svi vazni detalji ovdje
i to je naravno moje sluzbeno mjesto objave kojecega...
tamo imate i mail form - saljite mejl za dogovore i slicno
ne znam koliko sam precizno pisala, ali mozda da spomenem jos koji puta
ocekujte puno vise ulozenog truda i rada, negoli je to trebalo u proslom semestru
zadacu cete imati svaki puta, u roku tjedan dana ju imate predati... ovaj puta predajete profesoru (koji mislim da ce ih samo pokupiti - popis onih koje su dosle do mene cu raditi ja)
sve tehnikalije i rezultate imate na gorenavedenom webu
kolokvij kojeg ste pisali, je zapravo neki oblik predispita, da se vidi kako stojite sa znanjem....
rezultati su na webu (trazite ih malo, kako da vas drugacije natjeram da citate sve ako vam dam direktni link )
postoji dosta opaski....
moja najtoplija preporuka je da se pirmite knjige, jer ovi rezultati su sve samo ne dobri.... NHF anyone... ali na tome treba poraditi....
imate profesora - pitajte ga..
imate asistenticu koja ce drzati ponesto vjezbi...
imate mene.... dok ovi od Cea nemaju zadacu, I'm available 10 sati tjedno....
isto tako, da i ovdje pohvalim one koji su to zasluzili
Ana Vranešić za osvojenih 11 bodova
Nena Kekez i Antonija Lisak - 10 bodova
Tihana Balažinec i Tomislav Glavaš - 8 bodova
12 bodova je maximum, bodovanje je bilo strogo - ako je sve besprijekorno = 2 boda, ako ima neka greska = 1 bod, ako ima puno gresaka ili nije dobro ili ga nema uopce = 0 bodova
i da pozovem one koje trebam....
Ana Vranešić
Željko Patek
od sad nadalje uglavnom ce ovdje biti post o tome da je nesto dodano na web...
na webu (na pocetku) pise kad je bila zadnja promjena....
snadjite se, sad je barem pregledno
i pitajte kad vam nije jasno, a nemojte mi doci sa molbama/zahtjevima/zeljama/pozdravima 2 sata prije drugog kolokvija da vam objasnjavam SVE gradivo.... jer to NECU napraviti....
objasnjavati SVE gradivo tjedan dana prije kolokvija nemam niti najmanju namjeru...
kontinuirano raditi mogu, pa i objasnjavati sve od nule ako treba....
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 13:47 ned, 19. 3. 2006 Naslov: |
|
|
pricalo se o tako necemu, u formi price znam za ideju da vi predajete zadacu ali ju mi ne gledamo, vec samo skupimo, i da se onda zadaca pregleda ukoliko se pojavi mogucnost da vam se odobri polaganje....
no, da li je to iz ideje preraslo u odluku, zbilja sad ne znam....
no, ono sto znam, ukoliko to preraste iz ideje u odluku, preporucam vam da taj program radi tip-top, jerbo se u suprotnom od vas nece moci dobiti nikakva povratna informacija, jerbo vas nece biti tamo pored....
pricalo se o tako necemu, u formi price znam za ideju da vi predajete zadacu ali ju mi ne gledamo, vec samo skupimo, i da se onda zadaca pregleda ukoliko se pojavi mogucnost da vam se odobri polaganje....
no, da li je to iz ideje preraslo u odluku, zbilja sad ne znam....
no, ono sto znam, ukoliko to preraste iz ideje u odluku, preporucam vam da taj program radi tip-top, jerbo se u suprotnom od vas nece moci dobiti nikakva povratna informacija, jerbo vas nece biti tamo pored....
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:12 ned, 19. 3. 2006 Naslov: |
|
|
Mozete predavati, ali se to - kako Nesi rece - nece pregledavati. :? Tek ako dodje do toga da vas ocjenjujemo iz Programiranja, mozemo pogledati zadace i one ce vam biti nekakav "plus" iz zalaganja. :)
No, bas zbog toga sto te zadace necemo pregledavati, one vam ne mogu biti zamjena za taj dio ispita. :prodike:
Zbog toga, moj [b]osobni[/b] stav je da je predaja zadaca iz Programiranja gubitak vremena prije nego polozite UuR. :| Preporucam da se radije posvetite onome sto morate (UuR i ostali kolegiji koje mozete polagati), a da se s Programiranjem bavite tek kad steknete uvjete za to. 8)
Mozete predavati, ali se to - kako Nesi rece - nece pregledavati. Tek ako dodje do toga da vas ocjenjujemo iz Programiranja, mozemo pogledati zadace i one ce vam biti nekakav "plus" iz zalaganja.
No, bas zbog toga sto te zadace necemo pregledavati, one vam ne mogu biti zamjena za taj dio ispita.
Zbog toga, moj osobni stav je da je predaja zadaca iz Programiranja gubitak vremena prije nego polozite UuR. Preporucam da se radije posvetite onome sto morate (UuR i ostali kolegiji koje mozete polagati), a da se s Programiranjem bavite tek kad steknete uvjete za to.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 20:16 ned, 19. 3. 2006 Naslov: |
|
|
ajmo, po pedesti put, ministarstvo jos nije reklo sto se desava s vama koji nemate uvjet za upisu u visu godinu
NITKO, ali bas NITKO od gore nadleznih jos nista nije rekao, i jedinu pricu o padu godine sirite sami medju sobom....
mozes otici u ministarstvo, skakat im po glavi dok ne saznas, a onda nama doci reci :wink:
naime, ministarstvo se jos nije izjasnilo niti koliko vam godina misli financirati....
nama financira 6, uz dozvolu da mozes neku godinu jednom ponoviti.... i ako padnes imas pravo samo na jednu godinu apsolventskog...
za vas se jos nista takvo ne zna, jer guess what - zakon jos nije slozen, predlozen niti donesen....
dakle, ono sto vi mozete i preporuca se je dati SVE sto mozete sto prije mozete....
molbe mogu ubrzati stvari, ako ste pokazali dobre (i/ili brze) rezultate
vise od ovoga sto ja rekoh, a da je sluzbeno, ti mislim nitko na brdu ne zna reci....
ako pak zna, neka kaze i provjetli i nas :wink:
do sada se SAMO pricalo o uvjetima za upis vise.... i ako se to ne zadovolji, da se moze dati nesto malo s vise (like dosadasnja parcijala)
ali nitko i nigdje nije napisano koji je formalni status studenta koji nije dao uvjet z aupis vise godine - da li je on ponavljac, padavicar ili pak krastavac ili mozda kruska :wink:
terminologija, bar koliko je meni do sad poznato, NE postoji...
zasto sve to.... one word: balkanja....
kako izvuci najbolje: ic ucit i davat ispite, i iskazat se na satu i molit da vas pitaju prije i molit da vas pitaju unaprijed i sve to skupa divno i krasno.... ali ofkors, PRVO REZULTATI... onda mozemo pricati o molbama.... :wink:
eto....jos stogod? :wink:
ajmo, po pedesti put, ministarstvo jos nije reklo sto se desava s vama koji nemate uvjet za upisu u visu godinu
NITKO, ali bas NITKO od gore nadleznih jos nista nije rekao, i jedinu pricu o padu godine sirite sami medju sobom....
mozes otici u ministarstvo, skakat im po glavi dok ne saznas, a onda nama doci reci
naime, ministarstvo se jos nije izjasnilo niti koliko vam godina misli financirati....
nama financira 6, uz dozvolu da mozes neku godinu jednom ponoviti.... i ako padnes imas pravo samo na jednu godinu apsolventskog...
za vas se jos nista takvo ne zna, jer guess what - zakon jos nije slozen, predlozen niti donesen....
dakle, ono sto vi mozete i preporuca se je dati SVE sto mozete sto prije mozete....
molbe mogu ubrzati stvari, ako ste pokazali dobre (i/ili brze) rezultate
vise od ovoga sto ja rekoh, a da je sluzbeno, ti mislim nitko na brdu ne zna reci....
ako pak zna, neka kaze i provjetli i nas
do sada se SAMO pricalo o uvjetima za upis vise.... i ako se to ne zadovolji, da se moze dati nesto malo s vise (like dosadasnja parcijala)
ali nitko i nigdje nije napisano koji je formalni status studenta koji nije dao uvjet z aupis vise godine - da li je on ponavljac, padavicar ili pak krastavac ili mozda kruska
terminologija, bar koliko je meni do sad poznato, NE postoji...
zasto sve to.... one word: balkanja....
kako izvuci najbolje: ic ucit i davat ispite, i iskazat se na satu i molit da vas pitaju prije i molit da vas pitaju unaprijed i sve to skupa divno i krasno.... ali ofkors, PRVO REZULTATI... onda mozemo pricati o molbama....
eto....jos stogod?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:19 ned, 19. 3. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]Znači li da sam ja pao godinu ako položim( :crossfingers: ) uur i ostane mi samo nepoloženo programiranje jer prema dosadašnjim saznanjima ne zna se da li će nam biti omoguceno polaganje c-a?Ili,naravno, kao i mnoga pitanja za bolonjce ostaje neodgovoreno(bez uvrede :lol: )[/quote]
Znaci samo da vam ne mozemo omoguciti pregledavanje zadaca kao i C-ovcima, pa zato zadace ne mogu nesto posebno "vrijediti", a da li ce biti omoguceno naknadno polaganje - to vjerojatno jos nitko ne zna. :neznam:
Da se bavite gradivom koliko se bavite formalnim pravima izlazaka na ispite, ne bi uopce padali (takodjer bez uvrede :lol:).
Anonymous (napisa): | Znači li da sam ja pao godinu ako položim( ) uur i ostane mi samo nepoloženo programiranje jer prema dosadašnjim saznanjima ne zna se da li će nam biti omoguceno polaganje c-a?Ili,naravno, kao i mnoga pitanja za bolonjce ostaje neodgovoreno(bez uvrede ) |
Znaci samo da vam ne mozemo omoguciti pregledavanje zadaca kao i C-ovcima, pa zato zadace ne mogu nesto posebno "vrijediti", a da li ce biti omoguceno naknadno polaganje - to vjerojatno jos nitko ne zna.
Da se bavite gradivom koliko se bavite formalnim pravima izlazaka na ispite, ne bi uopce padali (takodjer bez uvrede ).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 21:06 ned, 19. 3. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]Iako postoji mišljenje (ne imenujem nikog,ali se dalo primjetit) da ljudi koji su pali neki od kolegij nisu ih položili iz razloga zato što se nisu trudili nije istina.Barem ne u mom slučaju. :!:[/quote]
Moje misljenje, iskazano na mnogim mjestima, je:
1. da se ti studenti nisu trudili (dovoljno)
2. da su se ti studenti trudili, ali ne na pravi nacin
3. da su imali neki peh (ovo smatram rijetkim)
1 i 3 je jasno; pod 2, podsjetit cu samo na buntove papira koje smo kolege i ja znali zaplijeniti nekad na pismenima i sada na kolokvijima, s [b]gotovim[/b] komadima koda. :? Student koji misli da je dosta te isjecke [i]nabubati[/i] i onda na ispitu/kolokviju "lijepiti" u cjelinu, ne uci na dobar nacin, cak i ako je potrosio 100-200 sati cistog "ucenja" kolegija. :(
Ja ne tvrdim da je to ([i]bubanje[/i] komada koda) slucaj kod tebe; ovo je samo jedan primjer krivog pristupa koji trazi puno truda, daje gotovo nikakve rezultate i svake godine se ponavlja na barem nekoliko studenata. :( Studij matematike se na taj nacin jednostavno ne moze zavrsiti (ili se barem mi tako zavaravamo ;)).
Anonymous (napisa): | Iako postoji mišljenje (ne imenujem nikog,ali se dalo primjetit) da ljudi koji su pali neki od kolegij nisu ih položili iz razloga zato što se nisu trudili nije istina.Barem ne u mom slučaju.  |
Moje misljenje, iskazano na mnogim mjestima, je:
1. da se ti studenti nisu trudili (dovoljno)
2. da su se ti studenti trudili, ali ne na pravi nacin
3. da su imali neki peh (ovo smatram rijetkim)
1 i 3 je jasno; pod 2, podsjetit cu samo na buntove papira koje smo kolege i ja znali zaplijeniti nekad na pismenima i sada na kolokvijima, s gotovim komadima koda. Student koji misli da je dosta te isjecke nabubati i onda na ispitu/kolokviju "lijepiti" u cjelinu, ne uci na dobar nacin, cak i ako je potrosio 100-200 sati cistog "ucenja" kolegija.
Ja ne tvrdim da je to (bubanje komada koda) slucaj kod tebe; ovo je samo jedan primjer krivog pristupa koji trazi puno truda, daje gotovo nikakve rezultate i svake godine se ponavlja na barem nekoliko studenata. Studij matematike se na taj nacin jednostavno ne moze zavrsiti (ili se barem mi tako zavaravamo ).
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|

Spol: