Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
color Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Fredy Gost
|
Postano: 21:24 čet, 29. 5. 2003 Naslov: Sto se dogada iza 7 brda.... |
|
|
Nesi ili ti Ines je napisala:
fakat si svasta umisljate
mnogo puta je napisano, ponovit cu rijeci adminove: "Forum je moja igracka " ali to ocito nikako da ljudi shvate...
Ivančica wrote:
počeli su se javljati ljudi koji nisu s našeg faksa, a jedina namjera im je bila napraviti rusvaj među studentima matematike,
ja, a i vecina ostalih, smatra da su upravo takvi gosti pomogli da studenti matematike progledaju i shvate sto se oko njih dogadja...
Ivančica wrote:
u čemu su i uspjeli, (čestitam im ovim putem),
i ja im cestitam od svega srca!
Ivančica wrote:
Siniša nije rekao da nije znao za postojanje Foruma, nego da nije bio službeno obaviješten o njegovoj egzistenciji,
Forum@DeGiorgi je projekt... if you didnt' know that... zasto bi jedna udruga trebala biti obavijestena o nekom detalju projekta jednog docenta? da vam mozda nije On odgovoran?
Ivančica wrote:
niti je ikada spomenuo da SUMA želi svoj dio Foruma.
vsego je ponudio, jos u doba "mira" da ga ako zelite, mozete dobiti..
Evo nakon uvodnih citata par stvari koje bi trebalo naglasiti. Ako je "vsego admin i ovo je njegova igracka" to je u kontradiktornoscu sa "projekt jednog docenta". Nadalje kako ti mislis "mir" pa i sada zivimo u miru!? Ponudio je SUMAi dio Foruma pa kako on to moze zar nije to prijekt docenta???
Color ili ti nepotpisan:
Jedan od osnovnih povoda za molbu(kako sam ja oučio) je laž i neobjektivnost našeg admina. Sad se ja pitam: Ako su ovdje iznesene lažne izjave, zašto se nisu objavili dokazi i argumenti koji pokazuju da su iznesene laži ? Zašto je bitna objektivnost admina ?
Ljudi moji SUMase razumijem pa gdje ces irpintati Bibliju?!?!?! Ima na Forumu i vise od 10 000 stranica! Argumente znaju svi koji gledaju objektivno! Pa jedan je kolega pomislio da je mozda ipak sve ovo podvala! Nadalje SUMA i njeni clanovi nisu nikada neargumentirano govorili pa tako ni sada, naime uvjeren sam da su sve potkrijepili i rijecima naime nisu sigurno slali postom dopis nego su dosli do mjerodavnih, jer ipak Forum nije odgovoran docentu ni SUMAi nego PMF-MO, a znamo da je admin na nekim drugim lokacijama vec bio i "osudivan" a i itekako se morao javno ispricati! Da govorim neargumentirano jerbo nemam skenirane sve dopise odedenog subjekta. Kolega Sego mozete li nam vi na ovako eksplicitan upit odgovoriti o cemu se radi!?
Color ili ti nepotpisan:
SUMAši molba je samo jedan od pokazatelja da ste majstori u tkz. političkim igricama i da za njih imate razloga. Ovo je stvrano nizak i podao udarac kukavica, koje nisu spremne da podnesu kritiku.
SUMA je kolega nepoliticka i nevladina udruga! O kakvim vi to politickim igricama govorite? Koliko vidim SUMA nije kukavica pa potpisala se na zahtjev a i pecat su udarili!
Toliko od sada pozdrav i ljepo mi plovite matematicarki vodana, nadam se ubuduce bez virova!
fakat si svasta umisljate
mnogo puta je napisano, ponovit cu rijeci adminove: "Forum je moja igracka " ali to ocito nikako da ljudi shvate...
Ivančica wrote:
počeli su se javljati ljudi koji nisu s našeg faksa, a jedina namjera im je bila napraviti rusvaj među studentima matematike,
ja, a i vecina ostalih, smatra da su upravo takvi gosti pomogli da studenti matematike progledaju i shvate sto se oko njih dogadja...
Ivančica wrote:
u čemu su i uspjeli, (čestitam im ovim putem),
i ja im cestitam od svega srca!
Ivančica wrote:
Siniša nije rekao da nije znao za postojanje Foruma, nego da nije bio službeno obaviješten o njegovoj egzistenciji,
Forum@DeGiorgi je projekt... if you didnt' know that... zasto bi jedna udruga trebala biti obavijestena o nekom detalju projekta jednog docenta? da vam mozda nije On odgovoran?
Ivančica wrote:
niti je ikada spomenuo da SUMA želi svoj dio Foruma.
vsego je ponudio, jos u doba "mira" da ga ako zelite, mozete dobiti..
Evo nakon uvodnih citata par stvari koje bi trebalo naglasiti. Ako je "vsego admin i ovo je njegova igracka" to je u kontradiktornoscu sa "projekt jednog docenta". Nadalje kako ti mislis "mir" pa i sada zivimo u miru!? Ponudio je SUMAi dio Foruma pa kako on to moze zar nije to prijekt docenta???
Color ili ti nepotpisan:
Jedan od osnovnih povoda za molbu(kako sam ja oučio) je laž i neobjektivnost našeg admina. Sad se ja pitam: Ako su ovdje iznesene lažne izjave, zašto se nisu objavili dokazi i argumenti koji pokazuju da su iznesene laži ? Zašto je bitna objektivnost admina ?
Ljudi moji SUMase razumijem pa gdje ces irpintati Bibliju?!?!?! Ima na Forumu i vise od 10 000 stranica! Argumente znaju svi koji gledaju objektivno! Pa jedan je kolega pomislio da je mozda ipak sve ovo podvala! Nadalje SUMA i njeni clanovi nisu nikada neargumentirano govorili pa tako ni sada, naime uvjeren sam da su sve potkrijepili i rijecima naime nisu sigurno slali postom dopis nego su dosli do mjerodavnih, jer ipak Forum nije odgovoran docentu ni SUMAi nego PMF-MO, a znamo da je admin na nekim drugim lokacijama vec bio i "osudivan" a i itekako se morao javno ispricati! Da govorim neargumentirano jerbo nemam skenirane sve dopise odedenog subjekta. Kolega Sego mozete li nam vi na ovako eksplicitan upit odgovoriti o cemu se radi!?
Color ili ti nepotpisan:
SUMAši molba je samo jedan od pokazatelja da ste majstori u tkz. političkim igricama i da za njih imate razloga. Ovo je stvrano nizak i podao udarac kukavica, koje nisu spremne da podnesu kritiku.
SUMA je kolega nepoliticka i nevladina udruga! O kakvim vi to politickim igricama govorite? Koliko vidim SUMA nije kukavica pa potpisala se na zahtjev a i pecat su udarili!
Toliko od sada pozdrav i ljepo mi plovite matematicarki vodana, nadam se ubuduce bez virova!
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 22:35 čet, 29. 5. 2003 Naslov: Re: Sto se dogada iza 7 brda.... |
|
|
[quote="Fredy"]Evo nakon uvodnih citata par stvari koje bi trebalo naglasiti. Ako je "vsego admin i ovo je njegova igracka" to je u kontradiktornoscu sa "projekt jednog docenta". [/quote]
nije, samo ti nisi upucen u stvari...
btw, ja sam na ovom Forumu Nesi, i molim da se to postuje, isto kao sto i ja postujem da si ti Freddy
hvala
[quote="Fredy"]Nadalje SUMA i njeni clanovi nisu nikada neargumentirano govorili [/quote]
:lol:
cuj, ne zelim ulaziti u daljnju raspravu, ako je ikako moguce, no imas priliku procitati njihov originalni (poskenirani) dopis, ja tu ne vidim argumente u koje si ti toliko uvjeren da postoje
a kukavicluk se ne moze sakriti iza jednog ziga...
Fredy (napisa): | Evo nakon uvodnih citata par stvari koje bi trebalo naglasiti. Ako je "vsego admin i ovo je njegova igracka" to je u kontradiktornoscu sa "projekt jednog docenta". |
btw, ja sam na ovom Forumu Nesi, i molim da se to postuje, isto kao sto i ja postujem da si ti Freddy
hvala
Fredy (napisa): | Nadalje SUMA i njeni clanovi nisu nikada neargumentirano govorili |
cuj, ne zelim ulaziti u daljnju raspravu, ako je ikako moguce, no imas priliku procitati njihov originalni (poskenirani) dopis, ja tu ne vidim argumente u koje si ti toliko uvjeren da postoje
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:00 čet, 29. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]mislis li da je vsegi jedina preokupacija na svijetu pratiti doslovno svaki post koji spominje rijec SUMA?
pa zato je i uveo moderatore [/quote]
Prvo jedno pitanje: je li to tebi jedina preokupacija, odnosno, jesi li ti pročitala sve postove u kojima se spominje SUMA?
Ako nisi, onda ova izjava:
[quote="Nesi"]osvrnula si se samo na licemjerje, a o tocnosti SUMA-inih argumenata nisi ni prozborila..
no mozda i bolje tako... [/quote]
nema smisla.
[quote="Krcko"]Bez ulazenja u polemiku s nekim osobama zelim istaknuti dvije cinjenice.
1. SUMA u dopisu trazi brisanje SVIH postova na forumu, ne samo onih vezanih uz SUMU.
2. Dopis je potpisao aktualni predsjednik SUME Damir Krizmanic, a ne Sinisa Rezek.[/quote]
1. Ma kako možeš izvlačiti iz konteksta? dobro znaš što je SUMA tražila. Da uklopiš tu rečenicu u kontekst, znao bi. Ma, da. Zapravo SUMA traži da se obrišu svi postovi, bili oni vezani uz nastavu, SUMAu, SZ, nogomet, filmove.... Mo'š mislit! (Ako mi ovo netko izreže, zube ću mu vadit!)
2. Pa naravno da će predsjednik potpisati. Netko sastavi, netko odobri i potpiše. Isto kao što netko da prijedlog zakona, netko ga usvoji pa na zakonu piše da su ga ovi zadnji donijeli.
Nesi (napisa): | mislis li da je vsegi jedina preokupacija na svijetu pratiti doslovno svaki post koji spominje rijec SUMA?
pa zato je i uveo moderatore |
Prvo jedno pitanje: je li to tebi jedina preokupacija, odnosno, jesi li ti pročitala sve postove u kojima se spominje SUMA?
Nesi (napisa): | osvrnula si se samo na licemjerje, a o tocnosti SUMA-inih argumenata nisi ni prozborila..
no mozda i bolje tako... |
nema smisla.
Krcko (napisa): | Bez ulazenja u polemiku s nekim osobama zelim istaknuti dvije cinjenice.
1. SUMA u dopisu trazi brisanje SVIH postova na forumu, ne samo onih vezanih uz SUMU.
2. Dopis je potpisao aktualni predsjednik SUME Damir Krizmanic, a ne Sinisa Rezek. |
1. Ma kako možeš izvlačiti iz konteksta? dobro znaš što je SUMA tražila. Da uklopiš tu rečenicu u kontekst, znao bi. Ma, da. Zapravo SUMA traži da se obrišu svi postovi, bili oni vezani uz nastavu, SUMAu, SZ, nogomet, filmove.... Mo'š mislit! (Ako mi ovo netko izreže, zube ću mu vadit!)
2. Pa naravno da će predsjednik potpisati. Netko sastavi, netko odobri i potpiše. Isto kao što netko da prijedlog zakona, netko ga usvoji pa na zakonu piše da su ga ovi zadnji donijeli.
_________________ "Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
|
|
[Vrh] |
|
Raven Forumaš(ica)

|
Postano: 23:25 čet, 29. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Ivančica"][quote="Krcko"]Bez ulazenja u polemiku s nekim osobama zelim istaknuti dvije cinjenice.
2. Dopis je potpisao aktualni predsjednik SUME Damir Krizmanic, a ne Sinisa Rezek.[/quote]
[/quote]
Ma slusaj cvijeticu, ti i tvoja SUMA su zadnji koji smiju pricati o tome kako se nesto podrazumjeva i da je jasno iz konteksta. Ako to jos jednom budes tvrdila, ima da mi objasnis sto je bilo jasno iz konteksta izlaganja tvog tajnika (Petar Bezjak) na skupstini SZ-a te da li je iz tog konteksta bilo jasno kako je dijelio novce.
Druga stvar. Onog trenutka, kada vidim da je DeGiorgi offline na vise od 1 sat, ili da nesto fali, sve ove teme u vezi sa SUMA-om koje ti hoces izbrisati i zabraniti da itko vidi ce zavrsiti mirrorirane na (za sada minimalno) 7 lokacija, u 5 razlicitih zemalja, te biti linkane sa ~15ak webstranica, plus dobro spremljene u Google cache. A da ti ne pricam da ce biti barem 5-6 studentskih udruga koje ce postaviti linkove "podrzite slobodu govora" na svoje webstranice na sve te teme o SUMA-i i na vas dopis.
Pa ti onda podnesi tuzbe (da se malo i pravnici nasmiju), i zali se koliko hoces. Jer ne mogu vjerovati da si toliko neupoznata sa nacinom funkcioniranja Interneta da ne znas da kada jednom nesto stavis na mrezu, vise [b]nikada[/b] ne silazi dolje i da oni koji nisu dovoljno pametni da znaju bolje si samo pucaju u glavu sa ovakvim cenzura dopisima. E pa vi si samo nastavite pucati u glavu, mozda pogodite jednom.
Fscking unbelievable!
Ivančica (napisa): | Krcko (napisa): | Bez ulazenja u polemiku s nekim osobama zelim istaknuti dvije cinjenice.
2. Dopis je potpisao aktualni predsjednik SUME Damir Krizmanic, a ne Sinisa Rezek. |
|
Ma slusaj cvijeticu, ti i tvoja SUMA su zadnji koji smiju pricati o tome kako se nesto podrazumjeva i da je jasno iz konteksta. Ako to jos jednom budes tvrdila, ima da mi objasnis sto je bilo jasno iz konteksta izlaganja tvog tajnika (Petar Bezjak) na skupstini SZ-a te da li je iz tog konteksta bilo jasno kako je dijelio novce.
Druga stvar. Onog trenutka, kada vidim da je DeGiorgi offline na vise od 1 sat, ili da nesto fali, sve ove teme u vezi sa SUMA-om koje ti hoces izbrisati i zabraniti da itko vidi ce zavrsiti mirrorirane na (za sada minimalno) 7 lokacija, u 5 razlicitih zemalja, te biti linkane sa ~15ak webstranica, plus dobro spremljene u Google cache. A da ti ne pricam da ce biti barem 5-6 studentskih udruga koje ce postaviti linkove "podrzite slobodu govora" na svoje webstranice na sve te teme o SUMA-i i na vas dopis.
Pa ti onda podnesi tuzbe (da se malo i pravnici nasmiju), i zali se koliko hoces. Jer ne mogu vjerovati da si toliko neupoznata sa nacinom funkcioniranja Interneta da ne znas da kada jednom nesto stavis na mrezu, vise nikada ne silazi dolje i da oni koji nisu dovoljno pametni da znaju bolje si samo pucaju u glavu sa ovakvim cenzura dopisima. E pa vi si samo nastavite pucati u glavu, mozda pogodite jednom.
Fscking unbelievable!
_________________ 'I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: "We hold these truths to be self-evident: that all men are created equal."' -- MLK
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 23:38 čet, 29. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Ivančica"][quote="Nesi"]mislis li da je vsegi jedina preokupacija na svijetu pratiti doslovno svaki post koji spominje rijec SUMA?
Prvo jedno pitanje: je li to tebi jedina preokupacija, odnosno, jesi li ti pročitala sve postove u kojima se spominje SUMA?[/quote]
meni je preokupacija znati istinu i siriti ju dalje (pored toga sto mi je polaganje ispita jedna od glavnijih)
da ti utazim znatizelju, vecinu postova jesam
[quote="Ivančica"]Ako nisi, onda ova izjava:
[quote="Nesi"]osvrnula si se samo na licemjerje, a o tocnosti SUMA-inih argumenata nisi ni prozborila..
nema smisla.[/quote]
ja sam se osvrnula na to da si se okacila za rijec licemjerje, ali nigdje ne vidjeh neke konkretne sumine argumente
znas, sadasnja rasprava je rasprava o DeGiorgiju....
i moji komentari imaju itekako smisla...
[quote="Ivančica"][quote="Krcko"]Bez ulazenja u polemiku s nekim osobama zelim istaknuti dvije cinjenice.
1. SUMA u dopisu trazi brisanje SVIH postova na forumu, ne samo onih vezanih uz SUMU. [/quote]
1. Ma kako možeš izvlačiti iz konteksta? dobro znaš što je SUMA tražila. Da uklopiš tu rečenicu u kontekst, znao bi. Ma, da. Zapravo SUMA traži da se obrišu svi postovi, bili oni vezani uz nastavu, SUMAu, SZ, nogomet, filmove.... Mo'š mislit! (Ako mi ovo netko izreže, zube ću mu vadit!)[/quote]
citiram sa sumine molbe:
"U vidu daljnje potpore forumu, tražimo da se obrišu svi tekstovi do današnjeg dana, da se administrator javno ispriča Udruzi, te da ako i dalje želi objavljivati rasprave, da nam na vrijeme javi."
pa daj nauci citati!!!!!
ako ste mogli prije toga se konkretno izjasnjavati, onda ste mogli i ovu recenicu napisati konkretno i korektno
ako ste vec isli pisati [b]takvu MOLBU[/b], to je onda SLUZBENI dokument, kojeg treba KOREKTNO napisati
ako to niste u stanju, sto ste ga onda takvog i pisali?
ovo NIJE cupanje iz konteksta
u takvim stvarima NE POSTOJI KONTEKST!
ako ste mogli napisati da ocekujete da se administrator javno isprica udruzi, onda ste mogli i napisati koje postove ocekujete da se brisu
naucite se barem precizno izrazavati, a nemojte sada pricati o nekom kontekstu!
Ivančica (napisa): | Nesi (napisa): | mislis li da je vsegi jedina preokupacija na svijetu pratiti doslovno svaki post koji spominje rijec SUMA?
Prvo jedno pitanje: je li to tebi jedina preokupacija, odnosno, jesi li ti pročitala sve postove u kojima se spominje SUMA? |
meni je preokupacija znati istinu i siriti ju dalje (pored toga sto mi je polaganje ispita jedna od glavnijih)
da ti utazim znatizelju, vecinu postova jesam
Ivančica (napisa): | Ako nisi, onda ova izjava:
Nesi (napisa): | osvrnula si se samo na licemjerje, a o tocnosti SUMA-inih argumenata nisi ni prozborila..
nema smisla. |
ja sam se osvrnula na to da si se okacila za rijec licemjerje, ali nigdje ne vidjeh neke konkretne sumine argumente
znas, sadasnja rasprava je rasprava o DeGiorgiju....
i moji komentari imaju itekako smisla...
Ivančica (napisa): | Krcko (napisa): | Bez ulazenja u polemiku s nekim osobama zelim istaknuti dvije cinjenice.
1. SUMA u dopisu trazi brisanje SVIH postova na forumu, ne samo onih vezanih uz SUMU. |
1. Ma kako možeš izvlačiti iz konteksta? dobro znaš što je SUMA tražila. Da uklopiš tu rečenicu u kontekst, znao bi. Ma, da. Zapravo SUMA traži da se obrišu svi postovi, bili oni vezani uz nastavu, SUMAu, SZ, nogomet, filmove.... Mo'š mislit! (Ako mi ovo netko izreže, zube ću mu vadit!) |
citiram sa sumine molbe:
"U vidu daljnje potpore forumu, tražimo da se obrišu svi tekstovi do današnjeg dana, da se administrator javno ispriča Udruzi, te da ako i dalje želi objavljivati rasprave, da nam na vrijeme javi."
pa daj nauci citati!!!!!
ako ste mogli prije toga se konkretno izjasnjavati, onda ste mogli i ovu recenicu napisati konkretno i korektno
ako ste vec isli pisati takvu MOLBU, to je onda SLUZBENI dokument, kojeg treba KOREKTNO napisati
ako to niste u stanju, sto ste ga onda takvog i pisali?
ovo NIJE cupanje iz konteksta
u takvim stvarima NE POSTOJI KONTEKST!
ako ste mogli napisati da ocekujete da se administrator javno isprica udruzi, onda ste mogli i napisati koje postove ocekujete da se brisu
naucite se barem precizno izrazavati, a nemojte sada pricati o nekom kontekstu!
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 23:56 čet, 29. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Fredy"]Evo nakon uvodnih citata par stvari koje bi trebalo naglasiti. Ako je "vsego admin i ovo je njegova igracka" to je u kontradiktornoscu sa "projekt jednog docenta". Nadalje kako ti mislis "mir" pa i sada zivimo u miru!? Ponudio je SUMAi dio Foruma pa kako on to moze zar nije to prijekt docenta???[/quote]
Za DeGiorgi je nadlezan doc. Lavoslav Caklovic. Da, Forum je moja igracka, no to ne znaci da nema nikoga iznad mene. Dok doc. Caklovic smatra da vodim stvar korektno, Forum ostaje "moja igracka". To je i tako samo izraz koji se ne treba shvatiti tako bukvalno (jer nije nigdje sluzbeno naveden).
[quote="Fredy"]uvjeren sam da su sve potkrijepili i rijecima naime nisu sigurno slali postom dopis nego su dosli do mjerodavnih, jer ipak Forum nije odgovoran docentu ni SUMAi nego PMF-MO[/quote]
Uvjeren si?!? Sta imas biti uvjeren? Pa imas scan njihovog dopisa, pa provjeri sam sta su argumentirali.
A do mjerodavnih nisu isli. Koliko je meni poznato, Janez Stalec ipak nije ni Dekan ni Vijece ni... On je sistemac, no to ne znaci da je mjerodavan za sadrzaj svake masine na Odjelu. Meni iskreno nije jasno zasto su njega isli gnjaviti s tim... :roll:
[quote="Fredy"]a znamo da je admin na nekim drugim lokacijama vec bio i "osudivan" a i itekako se morao javno ispricati! Da govorim neargumentirano jerbo nemam skenirane sve dopise odedenog subjekta. Kolega Sego mozete li nam vi na ovako eksplicitan upit odgovoriti o cemu se radi!?[/quote]
Lokacijama? U mnozini?! Tipican primjer zlonamjernosti. :( Ipak, za razliku od nekih, ja cu odgovoriti...
Dakle, izflejmao sam HSIN (Hrv. Savez Informaticara). Oni su to vidjeli i prigovorili (mislim Dekanu). On me upozorio, pa sam otisao procitati post (do tada sam zaboravio sto pise). Odmah sam se slozio da takvom smecu (tom mom textu) nije mjesto na Forumu i da ne zelim takav Forum. Zato sam obrisao topic i stavio ispriku.
Sto se "osude" tice, Dekan me javno (cit. [i]pred Vijecem[/i]) opomenuo i tu prica (koliko je meni poznato) staje.
Taj dogadjaj je i bio povod prvim Pravilima ponasanja... 8)
Jos jednom: nisam [b]javna udruga financirana iz Drzavnog proracuna[/b], pa nisam duzan odgovarati na pitanja. Ovo je bilo zato da pokazem kako ne boli dati direktan odgovor na direktno pitanje. :D
Molim za oprost sve one kojima je ta spoznaja izazvala šok ili kakav drugi poremecaj... 8)
Btw, vise necu odgovarati na pitanja. Dosta mi je ove rasprave... :evil:
[quote="Fredy"]SUMA je kolega nepoliticka i nevladina udruga! O kakvim vi to politickim igricama govorite? Koliko vidim SUMA nije kukavica pa potpisala se na zahtjev a i pecat su udarili![/quote]
[b]Sluzbeno[/b] se zale [b]na mene[/b], ali ne smatraju da je potrebno to meni javiti... 'nuff said.
[quote="Ivančica"][quote="Nesi"]mislis li da je vsegi jedina preokupacija na svijetu pratiti doslovno svaki post koji spominje rijec SUMA?
nema smisla.[/quote]
Meni ovo Nesino zvuci kao da prica o argumentiranosti "Molbe". Ako je stvarno tako, onda je dosta procitati "Molbu", a ne i tekstove...
[quote="Ivančica"]SUMA traži da se obrišu svi postovi, bili oni vezani uz nastavu, SUMAu, SZ, nogomet, filmove[/quote]
:twisted: Uz srdacne pozdrave samoproglasenoj zubarki Odjela... :twisted:
Fredy (napisa): | Evo nakon uvodnih citata par stvari koje bi trebalo naglasiti. Ako je "vsego admin i ovo je njegova igracka" to je u kontradiktornoscu sa "projekt jednog docenta". Nadalje kako ti mislis "mir" pa i sada zivimo u miru!? Ponudio je SUMAi dio Foruma pa kako on to moze zar nije to prijekt docenta??? |
Za DeGiorgi je nadlezan doc. Lavoslav Caklovic. Da, Forum je moja igracka, no to ne znaci da nema nikoga iznad mene. Dok doc. Caklovic smatra da vodim stvar korektno, Forum ostaje "moja igracka". To je i tako samo izraz koji se ne treba shvatiti tako bukvalno (jer nije nigdje sluzbeno naveden).
Fredy (napisa): | uvjeren sam da su sve potkrijepili i rijecima naime nisu sigurno slali postom dopis nego su dosli do mjerodavnih, jer ipak Forum nije odgovoran docentu ni SUMAi nego PMF-MO |
Uvjeren si?!? Sta imas biti uvjeren? Pa imas scan njihovog dopisa, pa provjeri sam sta su argumentirali.
A do mjerodavnih nisu isli. Koliko je meni poznato, Janez Stalec ipak nije ni Dekan ni Vijece ni... On je sistemac, no to ne znaci da je mjerodavan za sadrzaj svake masine na Odjelu. Meni iskreno nije jasno zasto su njega isli gnjaviti s tim...
Fredy (napisa): | a znamo da je admin na nekim drugim lokacijama vec bio i "osudivan" a i itekako se morao javno ispricati! Da govorim neargumentirano jerbo nemam skenirane sve dopise odedenog subjekta. Kolega Sego mozete li nam vi na ovako eksplicitan upit odgovoriti o cemu se radi!? |
Lokacijama? U mnozini?! Tipican primjer zlonamjernosti. Ipak, za razliku od nekih, ja cu odgovoriti...
Dakle, izflejmao sam HSIN (Hrv. Savez Informaticara). Oni su to vidjeli i prigovorili (mislim Dekanu). On me upozorio, pa sam otisao procitati post (do tada sam zaboravio sto pise). Odmah sam se slozio da takvom smecu (tom mom textu) nije mjesto na Forumu i da ne zelim takav Forum. Zato sam obrisao topic i stavio ispriku.
Sto se "osude" tice, Dekan me javno (cit. pred Vijecem) opomenuo i tu prica (koliko je meni poznato) staje.
Taj dogadjaj je i bio povod prvim Pravilima ponasanja...
Jos jednom: nisam javna udruga financirana iz Drzavnog proracuna, pa nisam duzan odgovarati na pitanja. Ovo je bilo zato da pokazem kako ne boli dati direktan odgovor na direktno pitanje.
Molim za oprost sve one kojima je ta spoznaja izazvala šok ili kakav drugi poremecaj...
Btw, vise necu odgovarati na pitanja. Dosta mi je ove rasprave...
Fredy (napisa): | SUMA je kolega nepoliticka i nevladina udruga! O kakvim vi to politickim igricama govorite? Koliko vidim SUMA nije kukavica pa potpisala se na zahtjev a i pecat su udarili! |
Sluzbeno se zale na mene, ali ne smatraju da je potrebno to meni javiti... 'nuff said.
Ivančica (napisa): | Nesi (napisa): | mislis li da je vsegi jedina preokupacija na svijetu pratiti doslovno svaki post koji spominje rijec SUMA?
nema smisla. |
Meni ovo Nesino zvuci kao da prica o argumentiranosti "Molbe". Ako je stvarno tako, onda je dosta procitati "Molbu", a ne i tekstove...
Ivančica (napisa): | SUMA traži da se obrišu svi postovi, bili oni vezani uz nastavu, SUMAu, SZ, nogomet, filmove |
Uz srdacne pozdrave samoproglasenoj zubarki Odjela...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 0:10 pet, 30. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="Fredy"]uvjeren sam da su sve potkrijepili i rijecima naime nisu sigurno slali postom dopis nego su dosli do mjerodavnih, jer ipak Forum nije odgovoran docentu ni SUMAi nego PMF-MO[/quote]
Uvjeren si?!? Sta imas biti uvjeren? Pa imas scan njihovog dopisa, pa provjeri sam sta su argumentirali.[/quote]
pa ako glasnogovornica SUMA-e nije znala tocno procitati njihov 'dopis' i uvjerava nas da je sve ocito iz nekog tamo konteksta, sto je ovdje cudno da ljudi pricaju napamet?
ajde Freddy, jesi li procitao SUMA-inu molbu aka 'dopis'
[quote="vsego"][quote="Ivančica"][quote="Nesi"]osvrnula si se samo na licemjerje, a o tocnosti SUMA-inih argumenata nisi ni prozborila..
nema smisla.[/quote]
Meni ovo Nesino zvuci kao da prica o argumentiranosti "Molbe". Ako je stvarno tako, onda je dosta procitati "Molbu", a ne i tekstove...[/quote]
hmda, ofkors da je... ali, kako to nekima objasniti?
kad pricaju o kontekstu, a sami ocito ne razumiju pojam konteksta...
vsego (napisa): | Fredy (napisa): | uvjeren sam da su sve potkrijepili i rijecima naime nisu sigurno slali postom dopis nego su dosli do mjerodavnih, jer ipak Forum nije odgovoran docentu ni SUMAi nego PMF-MO |
Uvjeren si?!? Sta imas biti uvjeren? Pa imas scan njihovog dopisa, pa provjeri sam sta su argumentirali. |
pa ako glasnogovornica SUMA-e nije znala tocno procitati njihov 'dopis' i uvjerava nas da je sve ocito iz nekog tamo konteksta, sto je ovdje cudno da ljudi pricaju napamet?
ajde Freddy, jesi li procitao SUMA-inu molbu aka 'dopis'
vsego (napisa): | Ivančica (napisa): | Nesi (napisa): | osvrnula si se samo na licemjerje, a o tocnosti SUMA-inih argumenata nisi ni prozborila..
nema smisla. |
Meni ovo Nesino zvuci kao da prica o argumentiranosti "Molbe". Ako je stvarno tako, onda je dosta procitati "Molbu", a ne i tekstove... |
hmda, ofkors da je... ali, kako to nekima objasniti?
kad pricaju o kontekstu, a sami ocito ne razumiju pojam konteksta...
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Fredy Gost
|
Postano: 12:55 pet, 30. 5. 2003 Naslov: We are the champions... |
|
|
Fredy wrote:
Evo nakon uvodnih citata par stvari koje bi trebalo naglasiti. Ako je "vsego admin i ovo je njegova igracka" to je u kontradiktornoscu sa "projekt jednog docenta".
Nesi ili ti Ines:
Molio bi da mi onda ti objasnis i uputis me u tajne istine! Samo pricaj argumentirano a ne da vsego lektorira tvoj post prije slanja, jerbo uvjek nade neke hvale na Inesin post.
Nesi ili ti Ines:
hvala
Znas li ti da je uzimanje bilo kakvog indentiteta osim vlastitog i psiholoski fenomen, pa stvarno moses postati Nesy jel to ono cudoviste iz jezera:)))
Fredy wrote:
Nadalje SUMA i njeni clanovi nisu nikada neargumentirano govorili
Nesi ili ti Ines:
Pa koliko znam zig se ne lupa na nesto sto nije vazno!!
Nadalje kolega Vinko jel to onaj Zlatic ili Srebric, aj i prezime ili se nemoj javljati. Pazi samo ime moze dovesti do zabuna.
P.S. Dragi moji matematicari ostajte mi zivi i zdravi i pazite na nizove:)) konvergentnost i monotonost....
Fredy wrote:
Evo nakon uvodnih citata par stvari koje bi trebalo naglasiti. Ako je "vsego admin i ovo je njegova igracka" to je u kontradiktornoscu sa "projekt jednog docenta".
Nesi ili ti Ines:
Molio bi da mi onda ti objasnis i uputis me u tajne istine! Samo pricaj argumentirano a ne da vsego lektorira tvoj post prije slanja, jerbo uvjek nade neke hvale na Inesin post.
Nesi ili ti Ines:
hvala
Znas li ti da je uzimanje bilo kakvog indentiteta osim vlastitog i psiholoski fenomen, pa stvarno moses postati Nesy jel to ono cudoviste iz jezera:)))
Fredy wrote:
Nadalje SUMA i njeni clanovi nisu nikada neargumentirano govorili
Nesi ili ti Ines:
Pa koliko znam zig se ne lupa na nesto sto nije vazno!!
Nadalje kolega Vinko jel to onaj Zlatic ili Srebric, aj i prezime ili se nemoj javljati. Pazi samo ime moze dovesti do zabuna.
P.S. Dragi moji matematicari ostajte mi zivi i zdravi i pazite na nizove:)) konvergentnost i monotonost....
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 13:52 pet, 30. 5. 2003 Naslov: ... |
|
|
aj nauci kvotati
postoji standard na ovom Forumu, molim da ga se pridrzavas
ako bi svatko krenuo kvotati na svoj nacin, replyanje i citanje bi postalo poprilicno naporno
(btw, klikni na quote, ono desno kod texta kojeg zelis kvotati.. a ne na add reply... mozda ispadne citljivije... hvala)
[quote="Fredy"][quote="Nesi"][quote="Fredy"]
Evo nakon uvodnih citata par stvari koje bi trebalo naglasiti. Ako je "vsego admin i ovo je njegova igracka" to je u kontradiktornoscu sa "projekt jednog docenta". [/quote]
nije, samo ti nisi upucen u stvari... [/quote]
Molio bi da mi onda ti objasnis i uputis me u tajne istine! Samo pricaj argumentirano a ne da vsego lektorira tvoj post prije slanja, jerbo uvjek nade neke hvale na Inesin post.[/quote]
1. vsego ti ipak moze tocnije argumentirati
2. vsego niti itko ne lektorira moje postove, niti prije niti poslije slanja, a ako se slaze sa mojim ili bilocijim tudjim postom, on to uglavnom i napise, ako misli da treba, kao i ostali sudionici u raspravi.... kazes da se s necim slazes ako to zelis naglasiti... inace se ne komentira.... to je sortof pravilo postanja...
3. ono sto ja znam o DeGiorgiju, vec je napisano i na Forumu... na ovaj ili onaj nacin...
[quote="Fredy"][quote="Nesi"]btw, ja sam na ovom Forumu Nesi, i molim da se to postuje, isto kao sto i ja postujem da si ti Fredy
hvala [/quote]
Znas li ti da je uzimanje bilo kakvog indentiteta osim vlastitog i psiholoski fenomen, pa stvarno moses postati Nesy jel to ono cudoviste iz jezera:)))[/quote]
a zasto se onda TI ne potpisujes sa svojim pravim imenom i prezimenom ako ti je to toliko bitno?
[quote="Fredy"][quote="Nesi"][quote="Fredy"]Nadalje SUMA i njeni clanovi nisu nikada neargumentirano govorili [/quote]
a kukavicluk se ne moze sakriti iza jednog ziga...[/quote]
Pa koliko znam zig se ne lupa na nesto sto nije vazno!! [/quote]
onda ti jako malo toga znas...
znas, zig moze napraviti bilo tko bilo kakav...
bilo to njihovo vazno ili ne, takvo kakvo je napisano, trebali bi se toga sramiti, i nacina kako su napisali i onoga o cemu su pisali... u 21. stoljecu smo, i bar na ovom Forumu vlada poprilican stupanje demokracije... prema onima koji to znaju postivati
a ako njima istina smeta, onda bolje da se okane takvoga posla
[quote="Fredy"]Nadalje kolega Vinko jel to onaj Zlatic ili Srebric, aj i prezime ili se nemoj javljati. Pazi samo ime moze dovesti do zabuna.[/quote]
cuj, i da se registriras, stavis pravi mejl, potpisujes se sa svojim imenom i prezimenom, niti onda nemas pravo ikoga prozivati, niti ocekivati da ti netko otkrije svoj identitet
to je jedan oblik ispoljavanja korektnosti ovoga Foruma prema userima.... svi su anonimni u onom obliku u kojem zele biti
i svi useri to trebaju postivati
[quote="Fredy"]P.S. Dragi moji matematicari ostajte mi zivi i zdravi i pazite na nizove:)) konvergentnost i monotonost....[/quote]
cuj, obzirom da se ponasas kao da nisi sa ovoga faxa, a branis SUMU (koja se buni da ju ruse nematematicari)
ja ovdje uocavam jednu poprilicno veliku kontradikciju... ako je zbilja tako kako se moze pomislit...
aj nauci kvotati
postoji standard na ovom Forumu, molim da ga se pridrzavas
ako bi svatko krenuo kvotati na svoj nacin, replyanje i citanje bi postalo poprilicno naporno
(btw, klikni na quote, ono desno kod texta kojeg zelis kvotati.. a ne na add reply... mozda ispadne citljivije... hvala)
Fredy (napisa): | Nesi (napisa): | Fredy (napisa): |
Evo nakon uvodnih citata par stvari koje bi trebalo naglasiti. Ako je "vsego admin i ovo je njegova igracka" to je u kontradiktornoscu sa "projekt jednog docenta". |
nije, samo ti nisi upucen u stvari... |
Molio bi da mi onda ti objasnis i uputis me u tajne istine! Samo pricaj argumentirano a ne da vsego lektorira tvoj post prije slanja, jerbo uvjek nade neke hvale na Inesin post. |
1. vsego ti ipak moze tocnije argumentirati
2. vsego niti itko ne lektorira moje postove, niti prije niti poslije slanja, a ako se slaze sa mojim ili bilocijim tudjim postom, on to uglavnom i napise, ako misli da treba, kao i ostali sudionici u raspravi.... kazes da se s necim slazes ako to zelis naglasiti... inace se ne komentira.... to je sortof pravilo postanja...
3. ono sto ja znam o DeGiorgiju, vec je napisano i na Forumu... na ovaj ili onaj nacin...
Fredy (napisa): | Nesi (napisa): | btw, ja sam na ovom Forumu Nesi, i molim da se to postuje, isto kao sto i ja postujem da si ti Fredy
hvala |
Znas li ti da je uzimanje bilo kakvog indentiteta osim vlastitog i psiholoski fenomen, pa stvarno moses postati Nesy jel to ono cudoviste iz jezera:))) |
a zasto se onda TI ne potpisujes sa svojim pravim imenom i prezimenom ako ti je to toliko bitno?
Fredy (napisa): | Nesi (napisa): | Fredy (napisa): | Nadalje SUMA i njeni clanovi nisu nikada neargumentirano govorili |
a kukavicluk se ne moze sakriti iza jednog ziga... |
Pa koliko znam zig se ne lupa na nesto sto nije vazno!! |
onda ti jako malo toga znas...
znas, zig moze napraviti bilo tko bilo kakav...
bilo to njihovo vazno ili ne, takvo kakvo je napisano, trebali bi se toga sramiti, i nacina kako su napisali i onoga o cemu su pisali... u 21. stoljecu smo, i bar na ovom Forumu vlada poprilican stupanje demokracije... prema onima koji to znaju postivati
a ako njima istina smeta, onda bolje da se okane takvoga posla
Fredy (napisa): | Nadalje kolega Vinko jel to onaj Zlatic ili Srebric, aj i prezime ili se nemoj javljati. Pazi samo ime moze dovesti do zabuna. |
cuj, i da se registriras, stavis pravi mejl, potpisujes se sa svojim imenom i prezimenom, niti onda nemas pravo ikoga prozivati, niti ocekivati da ti netko otkrije svoj identitet
to je jedan oblik ispoljavanja korektnosti ovoga Foruma prema userima.... svi su anonimni u onom obliku u kojem zele biti
i svi useri to trebaju postivati
Fredy (napisa): | P.S. Dragi moji matematicari ostajte mi zivi i zdravi i pazite na nizove:)) konvergentnost i monotonost.... |
cuj, obzirom da se ponasas kao da nisi sa ovoga faxa, a branis SUMU (koja se buni da ju ruse nematematicari)
ja ovdje uocavam jednu poprilicno veliku kontradikciju... ako je zbilja tako kako se moze pomislit...
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:29 pet, 30. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Raven"]
[/quote]
Ja nemam veze s tim što je tajnik moje udruge (a moja je koliko i od svih drugih članova) izlagao bilo gdje osim na sjednicama udruge ili predsjedništva SZa na PMFu. Ako želiš objašnjenje, njemu se obrati. Nisam njegova službena glasnogovornica.
[quote="Raven"]
[/quote]
Ja hoću obrisati? Pa gdje si to pročitao, molim te, prosvjetli me!
I ne trebaš se prijetiti mirroriranjem jer to meni ama baš ništa ne znači.
[quote="Raven"]
Pa ti onda podnesi tuzbe (da se malo i pravnici nasmiju), i zali se koliko hoces. Jer ne mogu vjerovati da si toliko neupoznata sa nacinom funkcioniranja Interneta da ne znas da kada jednom nesto stavis na mrezu, vise [b]nikada[/b] ne silazi dolje i da oni koji nisu dovoljno pametni da znaju bolje si samo pucaju u glavu sa ovakvim cenzura dopisima. E pa vi si samo nastavite pucati u glavu, mozda pogodite jednom.
[/quote]
Opet, zar sam ja ikada rekla da ću se žalit?
Očito je vama (tebi) stalo popljuvati SUMAu što više (kao ovo nije bilo dovoljno), ali reći ću ti, koliko se god ti trudio, mi ćemo to bolje raditi i nećeš imati ama baš nikakvih, ali nikakvih argumenata, te ćeš ti biti jedina osoba kojoj će se svi ti ljudi smijati.
Fscking unbelievable![/quote]
Raven (napisa): |
|
Ja nemam veze s tim što je tajnik moje udruge (a moja je koliko i od svih drugih članova) izlagao bilo gdje osim na sjednicama udruge ili predsjedništva SZa na PMFu. Ako želiš objašnjenje, njemu se obrati. Nisam njegova službena glasnogovornica.
|
Ja hoću obrisati? Pa gdje si to pročitao, molim te, prosvjetli me!
I ne trebaš se prijetiti mirroriranjem jer to meni ama baš ništa ne znači.
Pa ti onda podnesi tuzbe (da se malo i pravnici nasmiju), i zali se koliko hoces. Jer ne mogu vjerovati da si toliko neupoznata sa nacinom funkcioniranja Interneta da ne znas da kada jednom nesto stavis na mrezu, vise nikada ne silazi dolje i da oni koji nisu dovoljno pametni da znaju bolje si samo pucaju u glavu sa ovakvim cenzura dopisima. E pa vi si samo nastavite pucati u glavu, mozda pogodite jednom.
|
Opet, zar sam ja ikada rekla da ću se žalit?
Očito je vama (tebi) stalo popljuvati SUMAu što više (kao ovo nije bilo dovoljno), ali reći ću ti, koliko se god ti trudio, mi ćemo to bolje raditi i nećeš imati ama baš nikakvih, ali nikakvih argumenata, te ćeš ti biti jedina osoba kojoj će se svi ti ljudi smijati.
Fscking unbelievable![/quote]
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:43 pet, 30. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Ivančica"]Očito je vama (tebi) stalo popljuvati SUMAu što više (kao ovo nije bilo dovoljno), ali reći ću ti, koliko se god ti trudio, mi ćemo to bolje raditi i nećeš imati ama baš nikakvih, ali nikakvih argumenata, te ćeš ti biti jedina osoba kojoj će se svi ti ljudi smijati.[/quote]
:shock: Cek malo. Ispada da cete vi bolje popljuvavati SUMAu od Ravena :?::!::?:
Usput, ovo gore nije izrezano iz konteksta. Zato sam i ostavio cijeli paragraf. 8)
[quote="Fredy"]Molio bi da mi onda ti objasnis i uputis me u tajne istine! Samo pricaj argumentirano a ne da vsego lektorira tvoj post prije slanja, jerbo uvjek nade neke hvale na Inesin post[/quote]
Ja sam ti objasnio. Citaj postove prije nego replyas na njih. :x
A, ako je sluzbena politika Foruma anonimnost svih koji to zele, onda ti to mozes prihvatiti ili ici negdje gdje anonimnosti nema, oj anonimni goste! :P
Ivančica (napisa): | Očito je vama (tebi) stalo popljuvati SUMAu što više (kao ovo nije bilo dovoljno), ali reći ću ti, koliko se god ti trudio, mi ćemo to bolje raditi i nećeš imati ama baš nikakvih, ali nikakvih argumenata, te ćeš ti biti jedina osoba kojoj će se svi ti ljudi smijati. |
Cek malo. Ispada da cete vi bolje popljuvavati SUMAu od Ravena  
Usput, ovo gore nije izrezano iz konteksta. Zato sam i ostavio cijeli paragraf.
Fredy (napisa): | Molio bi da mi onda ti objasnis i uputis me u tajne istine! Samo pricaj argumentirano a ne da vsego lektorira tvoj post prije slanja, jerbo uvjek nade neke hvale na Inesin post |
Ja sam ti objasnio. Citaj postove prije nego replyas na njih.
A, ako je sluzbena politika Foruma anonimnost svih koji to zele, onda ti to mozes prihvatiti ili ici negdje gdje anonimnosti nema, oj anonimni goste!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Nicolas Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:34 pet, 30. 5. 2003 Naslov: |
|
|
Znam da ovo nije tema topica, ali ovo pitanje se neprestavno provlači pa eto, da vam potkrijepim...
Svi spominjete tu javnost, a jeste li uopće pročitali zakon o udrugama?
Evo vam nekoliko citata:
[quote="Zakon"]Djelatnost udruge
Članak 5.
(1) Udruga [b]može[/b] od osnutka obavljati djelatnosti kojima se ostvaruju njeni ciljevi utvrđeni statutom.
(2) Uz djelatnosti iz stavka 1. ovoga članka, udruga [b]može[/b] obavljati djelatnost kojom se stječe prihod, sukladno zakonu.
(3) Udruga je samostalna u ostvarivanju svojih ciljeva utvrđenih statutom.
(4) Djelatnosti iz stavka 1. i 2. ovoga članka udruga ne smije obavljati radi stjecanja dobiti za svoje članove ili treće osobe. Ako u obavljanju djelatnosti udruga ostvari dobit, ona se mora sukladno statutu udruge koristiti isključivo za obavljanje i unapređenje djelatnosti udruge, kojima se ostvaruju njeni ciljevi utvrđeni statutom.[/quote]
Ako uočite ovo boldano, shvatit ćete da ne piše: MORA, nego MOŽE.
A ovo treće i četvrto se podrazumijeva samo po sebi.
[quote="Zakon"]
Javnost rada udruge
Članak 9.
(1) Javnost rada udruge uređuje se statutom udruge.
(2) Udruga osigurava obaviještenost svojih članova o radu udruge u skladu s općim aktima udruge.[/quote]
Ovo je sve što piše o javnosti. Ako netko negdje nađe neku definiciju javnosti udruge, molila bih da mi javi.
[quote="Zakon"]Proračunske dotacije
Članak 23.
(1) Vlada Republike Hrvatske, na osnovi provedenog natječaja, dodjeljuje dotaciju iz državnog proračuna udrugama za projekt ili program koji je od osobitog interesa za opće/javno dobro u Republici Hrvatskoj.
(2) Visina sredstava za dotaciju iz državnog proračuna određuje se udrugama svake godine u državnom proračunu. Sukladno usvojenom Programu suradnje Vlade Republike Hrvatske i nevladinog, neprofitnog sektora u Republici Hrvatskoj, Hrvatski sabor donijet će na prijedlog Vlade Republike Hrvatske Kodeks pozitivne prakse, standarda i mjerila za ostvarivanje financijske potpore programima i projektima udruga.
(3) Za dodjelu dotacije iz državnog proračuna mogu se natjecati samo udruge upisane u registar udruga.
(4) Odredbe ovoga članka na odgovarajući se način primjenjuju na dodjelu dotacije iz proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.[/quote]
Tko se bunio što je SUMA prijavila projekte na natječaj?
Znam da ovo nije tema topica, ali ovo pitanje se neprestavno provlači pa eto, da vam potkrijepim...
Svi spominjete tu javnost, a jeste li uopće pročitali zakon o udrugama?
Evo vam nekoliko citata:
Zakon (napisa): | Djelatnost udruge
Članak 5.
(1) Udruga može od osnutka obavljati djelatnosti kojima se ostvaruju njeni ciljevi utvrđeni statutom.
(2) Uz djelatnosti iz stavka 1. ovoga članka, udruga može obavljati djelatnost kojom se stječe prihod, sukladno zakonu.
(3) Udruga je samostalna u ostvarivanju svojih ciljeva utvrđenih statutom.
(4) Djelatnosti iz stavka 1. i 2. ovoga članka udruga ne smije obavljati radi stjecanja dobiti za svoje članove ili treće osobe. Ako u obavljanju djelatnosti udruga ostvari dobit, ona se mora sukladno statutu udruge koristiti isključivo za obavljanje i unapređenje djelatnosti udruge, kojima se ostvaruju njeni ciljevi utvrđeni statutom. |
Ako uočite ovo boldano, shvatit ćete da ne piše: MORA, nego MOŽE.
A ovo treće i četvrto se podrazumijeva samo po sebi.
Zakon (napisa): |
Javnost rada udruge
Članak 9.
(1) Javnost rada udruge uređuje se statutom udruge.
(2) Udruga osigurava obaviještenost svojih članova o radu udruge u skladu s općim aktima udruge. |
Ovo je sve što piše o javnosti. Ako netko negdje nađe neku definiciju javnosti udruge, molila bih da mi javi.
Zakon (napisa): | Proračunske dotacije
Članak 23.
(1) Vlada Republike Hrvatske, na osnovi provedenog natječaja, dodjeljuje dotaciju iz državnog proračuna udrugama za projekt ili program koji je od osobitog interesa za opće/javno dobro u Republici Hrvatskoj.
(2) Visina sredstava za dotaciju iz državnog proračuna određuje se udrugama svake godine u državnom proračunu. Sukladno usvojenom Programu suradnje Vlade Republike Hrvatske i nevladinog, neprofitnog sektora u Republici Hrvatskoj, Hrvatski sabor donijet će na prijedlog Vlade Republike Hrvatske Kodeks pozitivne prakse, standarda i mjerila za ostvarivanje financijske potpore programima i projektima udruga.
(3) Za dodjelu dotacije iz državnog proračuna mogu se natjecati samo udruge upisane u registar udruga.
(4) Odredbe ovoga članka na odgovarajući se način primjenjuju na dodjelu dotacije iz proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. |
Tko se bunio što je SUMA prijavila projekte na natječaj?
|
|
[Vrh] |
|
Nicolas Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Raven Forumaš(ica)

|
Postano: 22:28 pet, 30. 5. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Ivančica"]Znam da ovo nije tema topica, ali ovo pitanje se neprestavno provlači pa eto, da vam potkrijepim...
Svi spominjete tu javnost, a jeste li uopće pročitali zakon o udrugama?[/quote]
Jesmo, i to jos dok je bio prijedlog, i kad smo komentirali na njega, i kada je usvojen. Ti mislis da ljudi ovdje pricaju bez da znaju o cemu pricaju (kao neki :twisted:)?
[quote="Ivancica"]Citati zakona ...[/quote]
Da, i? Ako se ne varam, ti i ostalih N pribrojnika (zapravo, ostalih \epsilon pribrojnika :)) nama tvrdite da na forumu ne smijemo raspravljati o SUMA-i. Da ste vi nedodirljivi. Da sve sto protumacite kao zlonamjerno mora se brisati. Imas za to uporiste u zakonu?
Vi zelite neke stvari (skoro sve, zapravo) zadrzati tajnima. I mislite da je to OK i da ce vam zbog toga ugled i korisnost naglo porasli. A mi smo znatizeljno drustvo (profesionalna deformacija znanstvenika) i kopamo dok ne saznamo sto nas zanima. I onda si pricamo o tome i pokazujemo drugima jer mislimo da bi i njima moglo biti zabavno. Onda je tebi krivo, zato kaj lose izgledas kada mi to objavimo, a ti bi da ti i dalje to mozes raditi sto radis, ali da nitko ne zna :cry: pa da ti ne bude bad :cry:. Ali cuj, takav je zivot... Ne mozes imati sve po svome. Vecina nas to nauci u ranijim stadijima socijalizacije.
Btw.:
[quote="Statut udruge SUMA"]
Članak 6.
6.1. Rad Udruge je javan.
6.2. Javnost rada ostvaruje se redovnim obavješćivanjem članova Udruge i šire javnosti o radu Udruge. Obavješćivanje se obavlja putem na oglasne ploče Udruge, web stranica, biltena ili na drugi prikladan način.
[/quote]
[quote="Ivancica"]Tko se bunio što je SUMA prijavila projekte na natječaj?[/quote]
Nakon 1000 postova, ti i dalje ne kuzis... Da ti ciko Sizif ponovo pokusa objasniti: mozete vi prijaviti i projekat za ucenje rasnih civetskih macaka u Kini sahu, na natjecaj za pomoc slijepoj djeci. To sto ce vas svi smatrati da ste malo makli i ismijavati do besvjesti, je vas problem. Ali nas problem je kada vas takav projekt dobije novce, jer je vas tajnik sef natjecajne komisije i prepisao si je novce na projekt s macicima i poslije dva mjeseca lagao o tome.
Da li su latice, lisce ili peteljka konacno upili ista od ovoga sto ovaj korov na forumu ti govori?
Ivančica (napisa): | Znam da ovo nije tema topica, ali ovo pitanje se neprestavno provlači pa eto, da vam potkrijepim...
Svi spominjete tu javnost, a jeste li uopće pročitali zakon o udrugama? |
Jesmo, i to jos dok je bio prijedlog, i kad smo komentirali na njega, i kada je usvojen. Ti mislis da ljudi ovdje pricaju bez da znaju o cemu pricaju (kao neki )?
Ivancica (napisa): | Citati zakona ... |
Da, i? Ako se ne varam, ti i ostalih N pribrojnika (zapravo, ostalih \epsilon pribrojnika ) nama tvrdite da na forumu ne smijemo raspravljati o SUMA-i. Da ste vi nedodirljivi. Da sve sto protumacite kao zlonamjerno mora se brisati. Imas za to uporiste u zakonu?
Vi zelite neke stvari (skoro sve, zapravo) zadrzati tajnima. I mislite da je to OK i da ce vam zbog toga ugled i korisnost naglo porasli. A mi smo znatizeljno drustvo (profesionalna deformacija znanstvenika) i kopamo dok ne saznamo sto nas zanima. I onda si pricamo o tome i pokazujemo drugima jer mislimo da bi i njima moglo biti zabavno. Onda je tebi krivo, zato kaj lose izgledas kada mi to objavimo, a ti bi da ti i dalje to mozes raditi sto radis, ali da nitko ne zna pa da ti ne bude bad . Ali cuj, takav je zivot... Ne mozes imati sve po svome. Vecina nas to nauci u ranijim stadijima socijalizacije.
Btw.:
Statut udruge SUMA (napisa): |
Članak 6.
6.1. Rad Udruge je javan.
6.2. Javnost rada ostvaruje se redovnim obavješćivanjem članova Udruge i šire javnosti o radu Udruge. Obavješćivanje se obavlja putem na oglasne ploče Udruge, web stranica, biltena ili na drugi prikladan način.
|
Ivancica (napisa): | Tko se bunio što je SUMA prijavila projekte na natječaj? |
Nakon 1000 postova, ti i dalje ne kuzis... Da ti ciko Sizif ponovo pokusa objasniti: mozete vi prijaviti i projekat za ucenje rasnih civetskih macaka u Kini sahu, na natjecaj za pomoc slijepoj djeci. To sto ce vas svi smatrati da ste malo makli i ismijavati do besvjesti, je vas problem. Ali nas problem je kada vas takav projekt dobije novce, jer je vas tajnik sef natjecajne komisije i prepisao si je novce na projekt s macicima i poslije dva mjeseca lagao o tome.
Da li su latice, lisce ili peteljka konacno upili ista od ovoga sto ovaj korov na forumu ti govori?
_________________ 'I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: "We hold these truths to be self-evident: that all men are created equal."' -- MLK
|
|
[Vrh] |
|
Fredy Gost
|
Postano: 17:09 sub, 31. 5. 2003 Naslov: I want my bicicle.... |
|
|
vsego ili admin nisam siguran moram provjeriti (naime mislim da admin se NE MOZE poistovjecivati sa userom, ali tko sam ja da Vam sudim...) je napisao:
Ako se dobro sjecam SUMAinog dopisa upravo to oni i govore. Kolega vsego zar nije malo cudno da sada pisete upravo ovako nesto?! [b]izrezano iz konteksta[/b] pa covjece sto ti je sada ovo trebalo....
Kolege, ma gdje god bili nisam ja Ivancica, niti Rezek a niti Bezjak! Stoga nemoj VISE me stavljati u njihovu grupaciju. Svatko je jedinka i stoga sam JA JA!
Nadalje, bit demokracije ili ti slobode govora kolega steal... ili ti Sorn je uvazavanje tudeg ali i SVOG misljenja. Naime sve je to ljepo krasno ali zar upravo Vase djelovanje na ovom Forumu nije bahato i u stilu ".. ma demokracija je mogu ja sve..." ovo ne samo da nije bontonski nego je vec i bahacenje!
SUMAsima samo porucujem odsecite se do SVIH udruga i zamolite ih PROMPTNU dostavu financijskog izvjestaja, a ako Vam ih odmah ne dostave tuzite se i SZ PMF-MO i SZ PMF i BIUSu, GAUSSu, SSHFDu, SUMAi, SSHKD, ma i KSETU svima saljite mailove.
Ostalim udrugama: clanovi takoder sljedite primjer SUMAe i vi odite do svake udruge i postupite isto! Ajde posaljite i vase utiske na ovaj Forum.
Poruka svima djeco ako ste udruga za sebe onda se drzite svog dvorista, a za ostala dvorista neka brine ekipa (skupstina SZ zagrebackog) pa nek cisti. Takoder surfajuci netom vidio sam da se ljudi javljaju sa svih kontinenata koliko postoji na zemlji! Pa jel moguce da su oni objektivni!? Cini mi se da ima 7 kontinenata, sto me podsjeca nekad davnu drzavu u kojoj su takoder republike bile "nezavisne" ali se nitko nije bunio.....
Stvarno ne mogu presutjeti komentar - ljudi sa velikim prosjekom i znanstvenici a i postdiplomandi (ovo nije citat!)! Koliko ja znam pa i ova zadnja dva ministra znanosti su znanstvenici ali i prilicno aktivni. Da rezimiram pa ljudi i vasi kolege su clanovi stranaka a da vi to i NE ZNATE! I kada ih pitate odgovor je ma ja nemam vremena, ne zanima me politika, zelim se maknuti od svega, a kad ono kandidiraju se za predstavnike, predsjednike, dopredsjednike, tajnike, sekretare!!
Dragi moji clanovi Prirodoslovno-matematicke grupacije objasnite mi ovo:
Kolega Sorn, je SAZVAO, PREDSJEDAVAO ovu farsu od sjednice, KANDIDRAO SE ZA DOPREDSJEDNIKA (zar nije cudno da je on najvise pisao o svemu - PA RADIO JE ZA SVOJU FOTELJU) a onda IZGUBIO od kolege s geografije. Nije li malo cudno da je imao protukandidaata. Matematicari probudite se geografi su vas ljepo digli. Samo moram pitati kako 4 glasa, Sorne pa ti si imao svoj i jos dva. Ako pogodite tko je glasao za Sorna imate pusu od mene. Naravno ja ZNAM tko je 4 glas:))
Da ne duljim plovite mi dalje svojim matematicarskim vodama, pazite na virove! Neki puta se znaju stvoriti podno vas....
Fredy, kolega iz susjedne sobe...
vsego ili admin nisam siguran moram provjeriti (naime mislim da admin se NE MOZE poistovjecivati sa userom, ali tko sam ja da Vam sudim...) je napisao:
Ako se dobro sjecam SUMAinog dopisa upravo to oni i govore. Kolega vsego zar nije malo cudno da sada pisete upravo ovako nesto?! izrezano iz konteksta pa covjece sto ti je sada ovo trebalo....
Kolege, ma gdje god bili nisam ja Ivancica, niti Rezek a niti Bezjak! Stoga nemoj VISE me stavljati u njihovu grupaciju. Svatko je jedinka i stoga sam JA JA!
Nadalje, bit demokracije ili ti slobode govora kolega steal... ili ti Sorn je uvazavanje tudeg ali i SVOG misljenja. Naime sve je to ljepo krasno ali zar upravo Vase djelovanje na ovom Forumu nije bahato i u stilu ".. ma demokracija je mogu ja sve..." ovo ne samo da nije bontonski nego je vec i bahacenje!
SUMAsima samo porucujem odsecite se do SVIH udruga i zamolite ih PROMPTNU dostavu financijskog izvjestaja, a ako Vam ih odmah ne dostave tuzite se i SZ PMF-MO i SZ PMF i BIUSu, GAUSSu, SSHFDu, SUMAi, SSHKD, ma i KSETU svima saljite mailove.
Ostalim udrugama: clanovi takoder sljedite primjer SUMAe i vi odite do svake udruge i postupite isto! Ajde posaljite i vase utiske na ovaj Forum.
Poruka svima djeco ako ste udruga za sebe onda se drzite svog dvorista, a za ostala dvorista neka brine ekipa (skupstina SZ zagrebackog) pa nek cisti. Takoder surfajuci netom vidio sam da se ljudi javljaju sa svih kontinenata koliko postoji na zemlji! Pa jel moguce da su oni objektivni!? Cini mi se da ima 7 kontinenata, sto me podsjeca nekad davnu drzavu u kojoj su takoder republike bile "nezavisne" ali se nitko nije bunio.....
Stvarno ne mogu presutjeti komentar - ljudi sa velikim prosjekom i znanstvenici a i postdiplomandi (ovo nije citat!)! Koliko ja znam pa i ova zadnja dva ministra znanosti su znanstvenici ali i prilicno aktivni. Da rezimiram pa ljudi i vasi kolege su clanovi stranaka a da vi to i NE ZNATE! I kada ih pitate odgovor je ma ja nemam vremena, ne zanima me politika, zelim se maknuti od svega, a kad ono kandidiraju se za predstavnike, predsjednike, dopredsjednike, tajnike, sekretare!!
Dragi moji clanovi Prirodoslovno-matematicke grupacije objasnite mi ovo:
Kolega Sorn, je SAZVAO, PREDSJEDAVAO ovu farsu od sjednice, KANDIDRAO SE ZA DOPREDSJEDNIKA (zar nije cudno da je on najvise pisao o svemu - PA RADIO JE ZA SVOJU FOTELJU) a onda IZGUBIO od kolege s geografije. Nije li malo cudno da je imao protukandidaata. Matematicari probudite se geografi su vas ljepo digli. Samo moram pitati kako 4 glasa, Sorne pa ti si imao svoj i jos dva. Ako pogodite tko je glasao za Sorna imate pusu od mene. Naravno ja ZNAM tko je 4 glas:))
Da ne duljim plovite mi dalje svojim matematicarskim vodama, pazite na virove! Neki puta se znaju stvoriti podno vas....
Fredy, kolega iz susjedne sobe...
|
|
[Vrh] |
|
|