BTW, inače ne ispravljam pravopisne greške, ali evo kad ste se već (po mom skromnom mišljenju) potrudili saznati koja je omiljena grupa našeg admina, pa se u tom stilu ovdje predstavljati u nekoj nadi da ćete se nekome svidjeti, samo bi vam htio pomoći da se što točnije uklopite u ulogu, jer teško će vam ljudi povjerovati da ste fan, kad im ne znate ni citate pjesme točno napisati. Dakle, piše se [i]bicycle[/i].
[quote="Fredy"]Nadalje, bit demokracije ili ti slobode govora kolega steal... ili ti Sorn je uvazavanje tudeg ali i SVOG misljenja. Naime sve je to ljepo krasno ali zar upravo Vase djelovanje na ovom Forumu nije bahato i u stilu ".. ma demokracija je mogu ja sve..." ovo ne samo da nije bontonski nego je vec i bahacenje![/quote]
Hmm. sad bi me trebao biti strah što ste napisali moje prezime, pa se ne bi trebao više pojavljivati na forumu, niti iskreno govoriti? Pa ispod svakog mog posta je link na moj site, tamo lijepo piše kako se zovem, nema nikakvih tajni. Uostalom već sam i sam nekoliko puta ukazao na svoje ime. Nećete me tako uplašiti.
A kad ste već tu na Forumu, onda bi se mogli pridržavati toga da se ljudi oslovljavaju sa svojim korisničkim imenima.
Bahato? Zato što sam iskreno iznosio svoje mišljenje? Zato jer sam progovorio protiv nečeg što po meni nije pošteno?
[quote="Fredy"]Poruka svima djeco ako ste udruga za sebe onda se drzite svog dvorista, a za ostala dvorista neka brine ekipa (skupstina SZ zagrebackog) pa nek cisti. Takoder surfajuci netom vidio sam da se ljudi javljaju sa svih kontinenata koliko postoji na zemlji! Pa jel moguce da su oni objektivni!? Cini mi se da ima 7 kontinenata, sto me podsjeca nekad davnu drzavu u kojoj su takoder republike bile "nezavisne" ali se nitko nije bunio.....[/quote]
Očito je (po meni) da skupština [i]ne čisti[/i]. Fredi, vidiš, ti tu gore ne daješ svoje mišljenje, niti ne preporučuješ nešto ljudima, nego im [b]poručuješ[/b] (čitaj naređuješ), to baš ne spada u onaj gore smisao demokracije koji si naveo.
I mislim, to je opet poziv na šutnju i ne prigovaranje ako vidite da nešto nije kako treba. A to sam već komentirao, pa ne bi opet.
[quote="Fredy"]Dragi moji clanovi Prirodoslovno-matematicke grupacije objasnite mi ovo:
Kolega Sorn, je SAZVAO, PREDSJEDAVAO ovu farsu od sjednice, KANDIDRAO SE ZA DOPREDSJEDNIKA (zar nije cudno da je on najvise pisao o svemu - PA RADIO JE ZA SVOJU FOTELJU) a onda IZGUBIO od kolege s geografije. Nije li malo cudno da je imao protukandidaata. Matematicari probudite se geografi su vas ljepo digli. Samo moram pitati kako 4 glasa, Sorne pa ti si imao svoj i jos dva. Ako pogodite tko je glasao za Sorna imate pusu od mene. Naravno ja ZNAM tko je 4 glas:))[/quote]
Po meni, vi pokušavate posvaditi matematiku i geografiju, tj. matematiku i prirodoslovlje, jer vam (koliko god da vas ima) odgovara takva situacija u kojoj se zbog svađanja i nadmetanja gotovo ništa ne radi.
No sada na odgovor:
Pa konačno da netko baci neku sumnju na mene oko te kandidature. Možda da se pitate Fredi zakaj drugi nisu bacili sumnju. Možda me poznaju, pa znaju da se ja ne bavim takvim stvarima? No dobro, imate vi pravo sumnjati, to je čist normalno, zapravo i trebate sumnjati jer se ta sumnja zaista nameće. No Fredi, vidite, nemojte suditi o ljudima kroz svoj ili neki uobičajni pogled na svijet, ne postupaju svi ljudi onako kako biste vi ili većina ljudi postupili u toj situaciji.
1. Ja nisam sazvao sjednicu, već smo je sazvali svih 10 (i imali smo pravo na to po tadašnjem statutu, a to što je kolega Bezjak poslije toga donio (da, pišem da ga je on donio, jer način na koji je izglasan proračun, financijsko izvješće i te odluke se po meni ne može okarakterizirati kao nešto što je skupština SZ ZG-a savjesno i svjesno izglasala, jer to opet po meni nisu nikako mogli proučiti i dati kvalitetne prijedloge i prigovore, a ako jesu proučili onda je po meni upitno koliko su oni zapravo zainteresirani za dobrobit studenata našeg Sveučilišta kad odobravaju takve stvari) pravilnik koji nam to onemogućuje mislim da govori o njemu, a ne o tome da je sjednica farsa). No i ako na kraju ispadne da ta sjednica nije pravno valjanja, onda će se to pitanje pojaviti na sljedećoj pravno valjanoj sjednici. No vidite po novom pravilniku skupština SZ ZG-a može poništiti takvu odluku o razrješenju predsjednika podružnice. Nije li to malo čudno, u statutu SZ-a jasno piše da predsjednika i zamjenika podružnice bira i sama razrješuje podružnica. I sama podružnica delegira predsjednika u skupštinu SZ ZG-a. Otkud sada to da skupština tim pravilnikom može zapravo određivati podružnici koga će delegirati, a koga ne? Tu vam ništa nije sumnjivo. Ne izgleda vam taj pravilnik pomalo čudan?
2. [i]Pisao sam najviše o svemu[/i] jer kad nešto radim onda to volim napraviti kako treba (onako kako ja osjećam da treba i da je najbolje). Prihvatio sam to mjesto zamjenika predstavnika studenata treće godine PMF-a i kad sam već preuzeo tu duznost, obavljat ću je onako kako smatram da je najbolje.
3.
Kratko: Da sam htio [i]fotelju[/i], imao bi fotelju.
Malo dulje: Da sam htio [i]fotelju[/i], igrao bi se političkih igrica i postavljao uvjete na to da moram biti izabran, no nisam. Jedini uvjet na kojem sam ustrajao je da podnesemo zahtjev SZ-u za donošenje novog pravilnika o donošenju proračuna i da obvežemo novog predsjednika (tko god on bio) da se za taj prijedlog zalaže i da nas (predsjedništvo SZ PMF-a) redovito obavještava o tome što poduzima u vezi sa tim prijedlogom. Moj cilj je da se popravi ova situacija u kojoj je SZ danas, ali ne tako da se sve zataška i da se glumi da je sve u redu, nego da se zaista stvari dovedu u red. I mislim da je to u interesu svih studenata, pa tako i studenata PMF-a.
4. Ja sam se kandidirao za zamjenika upravo zato jer sam se bio aktivan u prigovaranju, pa sam mislio da bih na mjestu zamjenika mogao bolje djelovati da neke od tih stvari na koje sam prigovarao i ispraviti ih. A to koliko sam imao glasova i tko je točno glasovao za mene me ne zanima, niti cu sada nekoga prijeko gledati jer nije glasao za mene. Ljudi trebaju glasati po svom vlastitom nahođenju i savjesti, a ne po tome što je netko postavio uvjete na [i]svoju fotelju[/i]. Kada sam se kandidirao sam lijepo rekao zašto se kandidiram, a na članovima predsjedništva je bilo da prosude dali sam dobar za tu poziciju.
Inače, ja nisam član nikakve političke grupacije, ako ste na to pokušali aludirati onime da svi govore da ih to ne zanima.
Mene ne zanima politika, ali kad su me vec nagovorili (kolege Režek i Bezjak) da se kandidiram za predstavnika i kada sam izabran za zamjenika predstavnika, onda osjećam obvezu da tu dužnost obavim onako kako smatram da je najbolje. I to i činim.
A mislim, da ne bi bilo tajni, jedva čekam da mi istekne mandat i da se maknem iz te politike, ne zato jer mislim da ne mogu ništa učiniti, već zato jer ne želim gubiti svoje vrijeme prepirući se s ljudima koji mi splatkare iza leđa i lažu u lice (a znaju da ja znam da mi lažu) i koji većinom gledaju na svoju osobnu korist, a nalaze se na funkcijama na kojima im je dužnost da gledaju na dobrobit drugih (ne mislim sad na samo neke pojedince, pa pogledajte cijelu skupštinu SZ-a, kojom brzinom donosi proračun, financijski izvještaj, velike količine pravilnika, a bez da je te stvari stigla (po mom mišljenju) kvalitetno proučiti). No eto, sad sam preuzeo ovaj mandat i onda gubim to vrijeme, jer smatram da mi je to dužnost.
[quote="Fredy"]Da ne duljim plovite mi dalje svojim matematicarskim vodama, pazite na virove! Neki puta se znaju stvoriti podno vas....[/quote]
Malo prije ste se obraćali nama kao PMF grupaciji, a sada smo ipak samo matematičari, ili to sa virovima samo meni poručujete?
BTW, inače ne ispravljam pravopisne greške, ali evo kad ste se već (po mom skromnom mišljenju) potrudili saznati koja je omiljena grupa našeg admina, pa se u tom stilu ovdje predstavljati u nekoj nadi da ćete se nekome svidjeti, samo bi vam htio pomoći da se što točnije uklopite u ulogu, jer teško će vam ljudi povjerovati da ste fan, kad im ne znate ni citate pjesme točno napisati. Dakle, piše se bicycle.
Fredy (napisa): | Nadalje, bit demokracije ili ti slobode govora kolega steal... ili ti Sorn je uvazavanje tudeg ali i SVOG misljenja. Naime sve je to ljepo krasno ali zar upravo Vase djelovanje na ovom Forumu nije bahato i u stilu ".. ma demokracija je mogu ja sve..." ovo ne samo da nije bontonski nego je vec i bahacenje! |
Hmm. sad bi me trebao biti strah što ste napisali moje prezime, pa se ne bi trebao više pojavljivati na forumu, niti iskreno govoriti? Pa ispod svakog mog posta je link na moj site, tamo lijepo piše kako se zovem, nema nikakvih tajni. Uostalom već sam i sam nekoliko puta ukazao na svoje ime. Nećete me tako uplašiti.
A kad ste već tu na Forumu, onda bi se mogli pridržavati toga da se ljudi oslovljavaju sa svojim korisničkim imenima.
Bahato? Zato što sam iskreno iznosio svoje mišljenje? Zato jer sam progovorio protiv nečeg što po meni nije pošteno?
Fredy (napisa): | Poruka svima djeco ako ste udruga za sebe onda se drzite svog dvorista, a za ostala dvorista neka brine ekipa (skupstina SZ zagrebackog) pa nek cisti. Takoder surfajuci netom vidio sam da se ljudi javljaju sa svih kontinenata koliko postoji na zemlji! Pa jel moguce da su oni objektivni!? Cini mi se da ima 7 kontinenata, sto me podsjeca nekad davnu drzavu u kojoj su takoder republike bile "nezavisne" ali se nitko nije bunio..... |
Očito je (po meni) da skupština ne čisti. Fredi, vidiš, ti tu gore ne daješ svoje mišljenje, niti ne preporučuješ nešto ljudima, nego im poručuješ (čitaj naređuješ), to baš ne spada u onaj gore smisao demokracije koji si naveo.
I mislim, to je opet poziv na šutnju i ne prigovaranje ako vidite da nešto nije kako treba. A to sam već komentirao, pa ne bi opet.
Fredy (napisa): | Dragi moji clanovi Prirodoslovno-matematicke grupacije objasnite mi ovo:
Kolega Sorn, je SAZVAO, PREDSJEDAVAO ovu farsu od sjednice, KANDIDRAO SE ZA DOPREDSJEDNIKA (zar nije cudno da je on najvise pisao o svemu - PA RADIO JE ZA SVOJU FOTELJU) a onda IZGUBIO od kolege s geografije. Nije li malo cudno da je imao protukandidaata. Matematicari probudite se geografi su vas ljepo digli. Samo moram pitati kako 4 glasa, Sorne pa ti si imao svoj i jos dva. Ako pogodite tko je glasao za Sorna imate pusu od mene. Naravno ja ZNAM tko je 4 glas:)) |
Po meni, vi pokušavate posvaditi matematiku i geografiju, tj. matematiku i prirodoslovlje, jer vam (koliko god da vas ima) odgovara takva situacija u kojoj se zbog svađanja i nadmetanja gotovo ništa ne radi.
No sada na odgovor:
Pa konačno da netko baci neku sumnju na mene oko te kandidature. Možda da se pitate Fredi zakaj drugi nisu bacili sumnju. Možda me poznaju, pa znaju da se ja ne bavim takvim stvarima? No dobro, imate vi pravo sumnjati, to je čist normalno, zapravo i trebate sumnjati jer se ta sumnja zaista nameće. No Fredi, vidite, nemojte suditi o ljudima kroz svoj ili neki uobičajni pogled na svijet, ne postupaju svi ljudi onako kako biste vi ili većina ljudi postupili u toj situaciji.
1. Ja nisam sazvao sjednicu, već smo je sazvali svih 10 (i imali smo pravo na to po tadašnjem statutu, a to što je kolega Bezjak poslije toga donio (da, pišem da ga je on donio, jer način na koji je izglasan proračun, financijsko izvješće i te odluke se po meni ne može okarakterizirati kao nešto što je skupština SZ ZG-a savjesno i svjesno izglasala, jer to opet po meni nisu nikako mogli proučiti i dati kvalitetne prijedloge i prigovore, a ako jesu proučili onda je po meni upitno koliko su oni zapravo zainteresirani za dobrobit studenata našeg Sveučilišta kad odobravaju takve stvari) pravilnik koji nam to onemogućuje mislim da govori o njemu, a ne o tome da je sjednica farsa). No i ako na kraju ispadne da ta sjednica nije pravno valjanja, onda će se to pitanje pojaviti na sljedećoj pravno valjanoj sjednici. No vidite po novom pravilniku skupština SZ ZG-a može poništiti takvu odluku o razrješenju predsjednika podružnice. Nije li to malo čudno, u statutu SZ-a jasno piše da predsjednika i zamjenika podružnice bira i sama razrješuje podružnica. I sama podružnica delegira predsjednika u skupštinu SZ ZG-a. Otkud sada to da skupština tim pravilnikom može zapravo određivati podružnici koga će delegirati, a koga ne? Tu vam ništa nije sumnjivo. Ne izgleda vam taj pravilnik pomalo čudan?
2. Pisao sam najviše o svemu jer kad nešto radim onda to volim napraviti kako treba (onako kako ja osjećam da treba i da je najbolje). Prihvatio sam to mjesto zamjenika predstavnika studenata treće godine PMF-a i kad sam već preuzeo tu duznost, obavljat ću je onako kako smatram da je najbolje.
3.
Kratko: Da sam htio fotelju, imao bi fotelju.
Malo dulje: Da sam htio fotelju, igrao bi se političkih igrica i postavljao uvjete na to da moram biti izabran, no nisam. Jedini uvjet na kojem sam ustrajao je da podnesemo zahtjev SZ-u za donošenje novog pravilnika o donošenju proračuna i da obvežemo novog predsjednika (tko god on bio) da se za taj prijedlog zalaže i da nas (predsjedništvo SZ PMF-a) redovito obavještava o tome što poduzima u vezi sa tim prijedlogom. Moj cilj je da se popravi ova situacija u kojoj je SZ danas, ali ne tako da se sve zataška i da se glumi da je sve u redu, nego da se zaista stvari dovedu u red. I mislim da je to u interesu svih studenata, pa tako i studenata PMF-a.
4. Ja sam se kandidirao za zamjenika upravo zato jer sam se bio aktivan u prigovaranju, pa sam mislio da bih na mjestu zamjenika mogao bolje djelovati da neke od tih stvari na koje sam prigovarao i ispraviti ih. A to koliko sam imao glasova i tko je točno glasovao za mene me ne zanima, niti cu sada nekoga prijeko gledati jer nije glasao za mene. Ljudi trebaju glasati po svom vlastitom nahođenju i savjesti, a ne po tome što je netko postavio uvjete na svoju fotelju. Kada sam se kandidirao sam lijepo rekao zašto se kandidiram, a na članovima predsjedništva je bilo da prosude dali sam dobar za tu poziciju.
Inače, ja nisam član nikakve političke grupacije, ako ste na to pokušali aludirati onime da svi govore da ih to ne zanima.
Mene ne zanima politika, ali kad su me vec nagovorili (kolege Režek i Bezjak) da se kandidiram za predstavnika i kada sam izabran za zamjenika predstavnika, onda osjećam obvezu da tu dužnost obavim onako kako smatram da je najbolje. I to i činim.
A mislim, da ne bi bilo tajni, jedva čekam da mi istekne mandat i da se maknem iz te politike, ne zato jer mislim da ne mogu ništa učiniti, već zato jer ne želim gubiti svoje vrijeme prepirući se s ljudima koji mi splatkare iza leđa i lažu u lice (a znaju da ja znam da mi lažu) i koji većinom gledaju na svoju osobnu korist, a nalaze se na funkcijama na kojima im je dužnost da gledaju na dobrobit drugih (ne mislim sad na samo neke pojedince, pa pogledajte cijelu skupštinu SZ-a, kojom brzinom donosi proračun, financijski izvještaj, velike količine pravilnika, a bez da je te stvari stigla (po mom mišljenju) kvalitetno proučiti). No eto, sad sam preuzeo ovaj mandat i onda gubim to vrijeme, jer smatram da mi je to dužnost.
Fredy (napisa): | Da ne duljim plovite mi dalje svojim matematicarskim vodama, pazite na virove! Neki puta se znaju stvoriti podno vas.... |
Malo prije ste se obraćali nama kao PMF grupaciji, a sada smo ipak samo matematičari, ili to sa virovima samo meni poručujete?
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
Zadnja promjena: steelworker; 1:11 ned, 1. 6. 2003; ukupno mijenjano 2 put/a.
|