Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:29 uto, 4. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Anđelčić"]Ne kužim zašto se odrađuje taj ponedjeljak. To je neradni dan u cijeloj državi.[/quote]
U "cijeloj drzavi", ono sto ne napravis u ponedjeljak, moze su utorak. ;) Mi smo vezani rasporedom, a uz uskrsnji ponedjeljak, gubi se i Prvi maj. :( To su [b]dva[/b] ponedjeljka u semestru koji ima 14 ili 15 tjedana. :shock: Dakle, gubimo cca 14% ponedjeljaka. :(
Mi mozemo to i ne odraditi; dapace, lakse nam je tako. 8) I onda samo kazemo da se ispituje i to-i-to gradivo iako ga nismo stigli odraditi. :shock:
Ne ocekujes valjda da krešemo gradivo pojedinim generacijama zato sto su praznici u nekoj godini malo nezgodno rasporedjeni? :lol:
Anđelčić (napisa): | Ne kužim zašto se odrađuje taj ponedjeljak. To je neradni dan u cijeloj državi. |
U "cijeloj drzavi", ono sto ne napravis u ponedjeljak, moze su utorak. Mi smo vezani rasporedom, a uz uskrsnji ponedjeljak, gubi se i Prvi maj. To su dva ponedjeljka u semestru koji ima 14 ili 15 tjedana. Dakle, gubimo cca 14% ponedjeljaka.
Mi mozemo to i ne odraditi; dapace, lakse nam je tako. I onda samo kazemo da se ispituje i to-i-to gradivo iako ga nismo stigli odraditi.
Ne ocekujes valjda da krešemo gradivo pojedinim generacijama zato sto su praznici u nekoj godini malo nezgodno rasporedjeni?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:48 uto, 4. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Anđelčić"]Konkretno, mi odrađujemo dva sata kolegija s kojeg nas se puštalo u par navrata po 15 min prije. Ja bih radije (a mislim da bi i drugi) da se to nije radilo pa da sad ne moramo par sati čekati na tu odradu... Ali čekat ću, kao i uvijek. :wink:[/quote]
To je trebalo raspraviti s asistentom, ali 2x15min nije isto sto i 2x45min. ;)
Konkretno: ja nakon RP2p pustim one koji su gotovi i cijeli sat ranije. :shock: Ravnam se prema onima sporijima, a vjezbe su podijeljene u 4 cjeline s po troje vjezbi i toga se drzimo osim ako bas svi budu brzi od planiranog. 8)
Da li ce biti odrade, jos ne znam. :neznam:
Anđelčić (napisa): | Konkretno, mi odrađujemo dva sata kolegija s kojeg nas se puštalo u par navrata po 15 min prije. Ja bih radije (a mislim da bi i drugi) da se to nije radilo pa da sad ne moramo par sati čekati na tu odradu... Ali čekat ću, kao i uvijek.  |
To je trebalo raspraviti s asistentom, ali 2x15min nije isto sto i 2x45min.
Konkretno: ja nakon RP2p pustim one koji su gotovi i cijeli sat ranije. Ravnam se prema onima sporijima, a vjezbe su podijeljene u 4 cjeline s po troje vjezbi i toga se drzimo osim ako bas svi budu brzi od planiranog.
Da li ce biti odrade, jos ne znam.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Zivac Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: 
|
Postano: 18:50 uto, 4. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="Anđelčić"]Ne kužim zašto se odrađuje taj ponedjeljak. To je neradni dan u cijeloj državi.[/quote]
U "cijeloj drzavi", ono sto ne napravis u ponedjeljak, moze su utorak. ;) Mi smo vezani rasporedom, a uz uskrsnji ponedjeljak, gubi se i Prvi maj. :( To su [b]dva[/b] ponedjeljka u semestru koji ima 14 ili 15 tjedana. :shock: Dakle, gubimo cca 14% ponedjeljaka. :(
[/quote]
:roll:
Ovo pravno ne stoji. Neradni dani se prema propisima ove države ne odrađuju i gotovo. Jedino se može recimo 2. maja imati predavanja ko da je ponedjeljak, pa da se izostane jedan ponedjeljak i jedan utorak i ravnomjerniji je gubitak (pa ćemo zbilja ono što nismo napravili u ponedjeljak napraviti u utorak ;) ). Odrađivati se mogu spojeni blagdani (recimo ponedjeljak kada je u utorak neki blagdan).
vsego (napisa): | Anđelčić (napisa): | Ne kužim zašto se odrađuje taj ponedjeljak. To je neradni dan u cijeloj državi. |
U "cijeloj drzavi", ono sto ne napravis u ponedjeljak, moze su utorak. Mi smo vezani rasporedom, a uz uskrsnji ponedjeljak, gubi se i Prvi maj. To su dva ponedjeljka u semestru koji ima 14 ili 15 tjedana. Dakle, gubimo cca 14% ponedjeljaka.
|
Ovo pravno ne stoji. Neradni dani se prema propisima ove države ne odrađuju i gotovo. Jedino se može recimo 2. maja imati predavanja ko da je ponedjeljak, pa da se izostane jedan ponedjeljak i jedan utorak i ravnomjerniji je gubitak (pa ćemo zbilja ono što nismo napravili u ponedjeljak napraviti u utorak ). Odrađivati se mogu spojeni blagdani (recimo ponedjeljak kada je u utorak neki blagdan).
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:20 uto, 4. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Zivac"]Ovo pravno ne stoji. Bla, bla,...[/quote]
Ok, onda ti lijepo nemoj doci na odradu jer i tako nitko ne provjerava tvoje prisustvo, pa ces dobiti svoj slobodni dan, a ja koji obozavam tlaciti studente dosadnim vjezbama cu biti sretan jer sam to odradio umjesto da sam uzeo psa i setao ga po suncu. :roll:
Zivac (napisa): | Ovo pravno ne stoji. Bla, bla,... |
Ok, onda ti lijepo nemoj doci na odradu jer i tako nitko ne provjerava tvoje prisustvo, pa ces dobiti svoj slobodni dan, a ja koji obozavam tlaciti studente dosadnim vjezbama cu biti sretan jer sam to odradio umjesto da sam uzeo psa i setao ga po suncu.
|
|
[Vrh] |
|
Ashley Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Iki Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 11:29 sub, 8. 4. 2006 Naslov: |
|
|
Pa vi ko da živite na Marsu. A za zakone u Hrvatskoj nitko ni ne mari. Dobro, ali to je na drugom topicu veeeliki problem, a ovdje je "puno bolje da se kak spada" krši zakon... :roll: Za neradne dane se zna od početka godine i to se treba imati u vidu pri pravljenju rasporeda. Mogli ste tako staviti analizu u nedjelju, pa kad dođe ta nedjelja: "ups, neradni je dan, odradit ćemo to neki drugi dan"
Pa vi ko da živite na Marsu. A za zakone u Hrvatskoj nitko ni ne mari. Dobro, ali to je na drugom topicu veeeliki problem, a ovdje je "puno bolje da se kak spada" krši zakon... Za neradne dane se zna od početka godine i to se treba imati u vidu pri pravljenju rasporeda. Mogli ste tako staviti analizu u nedjelju, pa kad dođe ta nedjelja: "ups, neradni je dan, odradit ćemo to neki drugi dan"
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
nenad Moderator

|
Postano: 17:31 sub, 8. 4. 2006 Naslov: |
|
|
Ja bih rekao da se neradni dani odnose na ZAPOSLENE. Mi primamo plaću i trebamo raditi određeni broj dana u godini, u što ne spadaju praznici.
Ako od nas netko traži da NADOKNAĐUJEMO državne praznike, onda taj krši zakon.
Ali, ako mi ponudimo studentima dodatne sate, DOBROVOLJNO, onda se tu nikakav zakon ne krši. Studenti DOBIVAJU od nas nešto, što država ne plaća.
Gdje se tu krši zakon? Čak da radimo i na sam Uskrs, ako je to dobrovoljno?
(po Kolektivnom ugovoru imamo pravo i na takve dane doći u ured :-)
Naravno, nikome od nas ne pada napamet organizirati nastavu u takve dane, i u tom dijelu je Krcko dao pravi odgovor. Ali da i držimo nastavu (ili to radimo u slobodnu subotu), gdje je tu problem s kršenjem zakona?
- Nenad
Ja bih rekao da se neradni dani odnose na ZAPOSLENE. Mi primamo plaću i trebamo raditi određeni broj dana u godini, u što ne spadaju praznici.
Ako od nas netko traži da NADOKNAĐUJEMO državne praznike, onda taj krši zakon.
Ali, ako mi ponudimo studentima dodatne sate, DOBROVOLJNO, onda se tu nikakav zakon ne krši. Studenti DOBIVAJU od nas nešto, što država ne plaća.
Gdje se tu krši zakon? Čak da radimo i na sam Uskrs, ako je to dobrovoljno?
(po Kolektivnom ugovoru imamo pravo i na takve dane doći u ured
Naravno, nikome od nas ne pada napamet organizirati nastavu u takve dane, i u tom dijelu je Krcko dao pravi odgovor. Ali da i držimo nastavu (ili to radimo u slobodnu subotu), gdje je tu problem s kršenjem zakona?
- Nenad
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 22:23 sub, 8. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="nenad"]Ja bih rekao da se neradni dani odnose na ZAPOSLENE. (...)[/quote]
I na studente. Iako se to ne kontrolira, studenti su u principu dužni (po zakonu i statutu sveučilišta) ići na predavanja. Da li sam ja (u principu, znam da nitko neće popisivati) dužan doći na tu odradu? Ok, pretpostavaljm da će odgovor biti ne. U tom slučaju nema kršenja zakona, priznajem. Ali moram primijetiti da je prelazak određenog gradiva van regularnog predavanja na sveučilištu, i onda smatranje da je to gradivo pređeno na idućim regularnim predavanjima, u najmanju ruku neakademski.
Osim toga smatram da je fakultet dužan osigurati predavanje svog gradiva svakog kolegija. Ako su, da bi se to provelo, nužni dodatni sati koji nisu plaćeni profesorima niti obavezni studentima, fakultet očito to nije osigurao kako treba. A mogao je, znalo se na početku godine koji su neradni dani.
Glede prava, nema pravne razlike između ove situacije i situacije da su u nedjelju 9. travnja po rasporedu predavanja iz PDJ (koja se broje u satnicu za prelazak gradiva), pa se ljudi čude kako je sad to nedjelja i ne mogu raditi i dogovaraju neformalnu odradu te nedjelje koja nije plaćena niti obavezna, nego je profesor dobrovoljno daje studentima predavanje.
nenad (napisa): | Ja bih rekao da se neradni dani odnose na ZAPOSLENE. (...) |
I na studente. Iako se to ne kontrolira, studenti su u principu dužni (po zakonu i statutu sveučilišta) ići na predavanja. Da li sam ja (u principu, znam da nitko neće popisivati) dužan doći na tu odradu? Ok, pretpostavaljm da će odgovor biti ne. U tom slučaju nema kršenja zakona, priznajem. Ali moram primijetiti da je prelazak određenog gradiva van regularnog predavanja na sveučilištu, i onda smatranje da je to gradivo pređeno na idućim regularnim predavanjima, u najmanju ruku neakademski.
Osim toga smatram da je fakultet dužan osigurati predavanje svog gradiva svakog kolegija. Ako su, da bi se to provelo, nužni dodatni sati koji nisu plaćeni profesorima niti obavezni studentima, fakultet očito to nije osigurao kako treba. A mogao je, znalo se na početku godine koji su neradni dani.
Glede prava, nema pravne razlike između ove situacije i situacije da su u nedjelju 9. travnja po rasporedu predavanja iz PDJ (koja se broje u satnicu za prelazak gradiva), pa se ljudi čude kako je sad to nedjelja i ne mogu raditi i dogovaraju neformalnu odradu te nedjelje koja nije plaćena niti obavezna, nego je profesor dobrovoljno daje studentima predavanje.
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:41 sub, 8. 4. 2006 Naslov: |
|
|
ja se slazem i s jednima i s drugima. s jedne strane, posao nastavnika jest ovo sto je profesor rekao. ali...meni se cini da ti dobrovoljno dani sati ne mogu biti iskoristeni za ucenje novog gradiva. koliko ja to vidim, mislim da bi takvi sati trebali biti iskoristeni za vjezbu i utvrdjivanje gradiva. nikako na ucenje novog kad se ocekuje da ce se na tim dodatnim satima pojaviti mali broj studenata. ovako ispada da se studenti prisiljavaju da dolaziti na te sate sto nije poanta, correct? bez obzira na to sto ce nekima ipak to predstavljati moguci problem, kao recimo onima koji dolaze s mora a sasvim je normalno za ocekivat da za uskrs odlaze doma. i to ne u subotu, pa da dodju doma u nedjelju, vec u petak koji je zadnji dan nastave.
dakle...jel bi sa ovim rjesenjem svi bili zadovoljni? neku subotu se organizira ponavljanje i utvrdjivanje gradiva (kao odrada jednog neradnog dana), a novo se gradivo radi malo brze kroz regularna predavanja u toku radnog tjedna. mislim da bi jedna (ili dvije, ako ce se trebat odradjivat i praznik rada) takva subota bila vise nego dovoljna da se pokriju sve rupe u znanju studenata koje su nastale zbog brzine, nedovoljno napravljenih primjera itd.
ja se slazem i s jednima i s drugima. s jedne strane, posao nastavnika jest ovo sto je profesor rekao. ali...meni se cini da ti dobrovoljno dani sati ne mogu biti iskoristeni za ucenje novog gradiva. koliko ja to vidim, mislim da bi takvi sati trebali biti iskoristeni za vjezbu i utvrdjivanje gradiva. nikako na ucenje novog kad se ocekuje da ce se na tim dodatnim satima pojaviti mali broj studenata. ovako ispada da se studenti prisiljavaju da dolaziti na te sate sto nije poanta, correct? bez obzira na to sto ce nekima ipak to predstavljati moguci problem, kao recimo onima koji dolaze s mora a sasvim je normalno za ocekivat da za uskrs odlaze doma. i to ne u subotu, pa da dodju doma u nedjelju, vec u petak koji je zadnji dan nastave.
dakle...jel bi sa ovim rjesenjem svi bili zadovoljni? neku subotu se organizira ponavljanje i utvrdjivanje gradiva (kao odrada jednog neradnog dana), a novo se gradivo radi malo brze kroz regularna predavanja u toku radnog tjedna. mislim da bi jedna (ili dvije, ako ce se trebat odradjivat i praznik rada) takva subota bila vise nego dovoljna da se pokriju sve rupe u znanju studenata koje su nastale zbog brzine, nedovoljno napravljenih primjera itd.
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 9:03 ned, 9. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Zivac"]Da li sam ja (u principu, znam da nitko neće popisivati) dužan doći na tu odradu? Ok, pretpostavaljm da će odgovor biti ne.[/quote]
IMO, principijelni odgovor je DA. Predavanja i vjezbe su po statutu obavezni, iako se na vecini kolegija ne provjerava prisustvo.
[quote="Zivac"]Ali moram primijetiti da je prelazak određenog gradiva van regularnog predavanja na sveučilištu, i onda smatranje da je to gradivo pređeno na idućim regularnim predavanjima, u najmanju ruku neakademski.
Osim toga smatram da je fakultet dužan osigurati predavanje svog gradiva svakog kolegija. Ako su, da bi se to provelo, nužni dodatni sati koji nisu plaćeni profesorima niti obavezni studentima, fakultet očito to nije osigurao kako treba. A mogao je, znalo se na početku godine koji su neradni dani.[/quote]
Po kojem kriteriju odredjena predavanja proglasavas regularnim, a druga neregularnim? Tjedni raspored predavanja je dogovorna stvar i odstupanje od njega nikako se ne moze smatrati krsenjem statuta ili zakona. Od pocetka godine znalo se da zbog Uskrsa i 1. maja gubimo dva ponedjeljka i da ce se gradivo nadoknaditi u nekim drugim terminima, ali je odredjivanje tih termina prepusteno nastavnicima jer je tako prakticnije. Krsenje nekih tvojih prava vidio bih jedino u slucaju da je odrada zakazana u terminu koji je neradni, ali to nije slucaj.
Ovo je prva akademska godina u kojoj semestri traju 15 tjedana i nastavnici ih stvarno nastoje odraditi. Prije bi semestar trajao 13 ili 14 tjedana, a predavanja koja su otpala zbog drzavnih praznika vrlo cesto nisu se nadoknadjivala nego se gradovo ostavljalo "za domacu zadacu". Meni se cini da je ono prije bilo krsenje prava studenata, a ne ovo.
Zivac (napisa): | Da li sam ja (u principu, znam da nitko neće popisivati) dužan doći na tu odradu? Ok, pretpostavaljm da će odgovor biti ne. |
IMO, principijelni odgovor je DA. Predavanja i vjezbe su po statutu obavezni, iako se na vecini kolegija ne provjerava prisustvo.
Zivac (napisa): | Ali moram primijetiti da je prelazak određenog gradiva van regularnog predavanja na sveučilištu, i onda smatranje da je to gradivo pređeno na idućim regularnim predavanjima, u najmanju ruku neakademski.
Osim toga smatram da je fakultet dužan osigurati predavanje svog gradiva svakog kolegija. Ako su, da bi se to provelo, nužni dodatni sati koji nisu plaćeni profesorima niti obavezni studentima, fakultet očito to nije osigurao kako treba. A mogao je, znalo se na početku godine koji su neradni dani. |
Po kojem kriteriju odredjena predavanja proglasavas regularnim, a druga neregularnim? Tjedni raspored predavanja je dogovorna stvar i odstupanje od njega nikako se ne moze smatrati krsenjem statuta ili zakona. Od pocetka godine znalo se da zbog Uskrsa i 1. maja gubimo dva ponedjeljka i da ce se gradivo nadoknaditi u nekim drugim terminima, ali je odredjivanje tih termina prepusteno nastavnicima jer je tako prakticnije. Krsenje nekih tvojih prava vidio bih jedino u slucaju da je odrada zakazana u terminu koji je neradni, ali to nije slucaj.
Ovo je prva akademska godina u kojoj semestri traju 15 tjedana i nastavnici ih stvarno nastoje odraditi. Prije bi semestar trajao 13 ili 14 tjedana, a predavanja koja su otpala zbog drzavnih praznika vrlo cesto nisu se nadoknadjivala nego se gradovo ostavljalo "za domacu zadacu". Meni se cini da je ono prije bilo krsenje prava studenata, a ne ovo.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
|