Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Spirited Away
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 19:28 pet, 14. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

A pogledat cu dvorac i jajce kad ulovim vremena. Ima li nesto tako lijepo kao Sprirted away, ali prilagodjeno maloj djecici? Pokusao sam ga gledati sa svojima - morali smo hitno gasiti kod scene pretvaranja u svinje :)
A pogledat cu dvorac i jajce kad ulovim vremena. Ima li nesto tako lijepo kao Sprirted away, ali prilagodjeno maloj djecici? Pokusao sam ga gledati sa svojima - morali smo hitno gasiti kod scene pretvaranja u svinje Smile

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
43 = 75 - 32

PostPostano: 19:38 pet, 14. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"](...) Ima li nesto tako lijepo kao Sprirted away, ali prilagodjeno maloj djecici? (...)[/quote]
[url=http://www.abcb.com/parents/][b]Ovdje[/b][/url] ima par zanimljivih naslova, ali vecinom su to serije, a ne dugometrazni animirani filmovi.
Ma daj im Dragonball, i garantiram ti da ce te pustit na miru kojih mjesec dana. :D [size=7]...but that would just plainly be baaaaaad parenting.[/size]

[size=9][color=green]np: Hawkwind - [Warriors On the Edge of Time #06] [b]Magnu[/b] [8:18][/color][/size]
krcko (napisa):
(...) Ima li nesto tako lijepo kao Sprirted away, ali prilagodjeno maloj djecici? (...)

Ovdje ima par zanimljivih naslova, ali vecinom su to serije, a ne dugometrazni animirani filmovi.
Ma daj im Dragonball, i garantiram ti da ce te pustit na miru kojih mjesec dana. Very Happy ...but that would just plainly be baaaaaad parenting.

np: Hawkwind - [Warriors On the Edge of Time #06] Magnu [8:18]

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Trip
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
15 = 28 - 13

PostPostano: 20:00 sub, 15. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

hm.. princess Mononoke? i Dvorac.. radi se o curi na koju padne kletva oa postane starica.. i sad umjesto djecaka rijeke, tamo je djecak lastavica...

..anime su full zakon, jer djeca cak i ako ne kuze nesto dublje, crtic je lijep..
hm.. princess Mononoke? i Dvorac.. radi se o curi na koju padne kletva oa postane starica.. i sad umjesto djecaka rijeke, tamo je djecak lastavica...

..anime su full zakon, jer djeca cak i ako ne kuze nesto dublje, crtic je lijep..

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 20:42 sub, 15. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Trip"]hm.. princess Mononoke?[/quote]
A posebno bi krckovim slinavcima (ovo je samo odmila naziv ;) ) bio zanimljiv dio gdje glavni lik sa ubercool demonskom rukom dekapitira jednog, a onda drugome liku odvali obje ruke. Sve to samo sa dvije strijele! And a lil' bit o' magic! :D

[size=9][color=green]np: Yasushi Ishii - [Hellsing Original Soundtrack Vol. 2: Ruins #09] [b]Primary Colored Suicide Bombing Love Song[/b] [2:45][/color][/size]
Trip (napisa):
hm.. princess Mononoke?

A posebno bi krckovim slinavcima (ovo je samo odmila naziv Wink ) bio zanimljiv dio gdje glavni lik sa ubercool demonskom rukom dekapitira jednog, a onda drugome liku odvali obje ruke. Sve to samo sa dvije strijele! And a lil' bit o' magic! Very Happy

np: Yasushi Ishii - [Hellsing Original Soundtrack Vol. 2: Ruins #09] Primary Colored Suicide Bombing Love Song [2:45]

Trip
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 28 - 13

PostPostano: 20:52 sub, 15. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

..da te mali Jakov cuje...
..da te mali Jakov cuje...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 9:00 pon, 25. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pogledao princezu Mononoke. Lijepo, ali za razliku od Spirited Away to je obicna bajka (Spirited Away je zapravo film o prilagodjavanju novoj okolini, sto me taklo u zicu). I ima puno vise nasilja pa ce se slinavci morati strpiti. Za sada sam im nabavio [url=http://www.abcb.com/totoro/tot_apga.htm]ovo[/url].

Da, gledao sam i Akiru ali totalno mi se nije svidio.
Pogledao princezu Mononoke. Lijepo, ali za razliku od Spirited Away to je obicna bajka (Spirited Away je zapravo film o prilagodjavanju novoj okolini, sto me taklo u zicu). I ima puno vise nasilja pa ce se slinavci morati strpiti. Za sada sam im nabavio ovo.

Da, gledao sam i Akiru ali totalno mi se nije svidio.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Trip
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 28 - 13

PostPostano: 10:28 pon, 25. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

KEWL..

mislim da i nije veca bajka od spiriteda. a fulll je poucna jer ljudi zbilja svakim danom sve unistavaju prirodu i malo je onih koji je stite i zive u skladu s njom..

a nasilje..pa.. susrecemo ga sve cesce, i vidjet ce ga kad-tad u vrticu i sl.. ovako bar moze naucit da se nasilje moze primjenit i u dobre shvrhe..

kako sam uostalom i ja uvijek tvrdila :twisted:
KEWL..

mislim da i nije veca bajka od spiriteda. a fulll je poucna jer ljudi zbilja svakim danom sve unistavaju prirodu i malo je onih koji je stite i zive u skladu s njom..

a nasilje..pa.. susrecemo ga sve cesce, i vidjet ce ga kad-tad u vrticu i sl.. ovako bar moze naucit da se nasilje moze primjenit i u dobre shvrhe..

kako sam uostalom i ja uvijek tvrdila Twisted Evil

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 10:50 pon, 25. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hehe Trip kad dodjes na FER nemoj ih poklat sve (budi milostiva bar prema matematicarima iz ZPM-a). Sjeti se tehnika samokontrole koje si naucila u Klubu :)
Hehe Trip kad dodjes na FER nemoj ih poklat sve (budi milostiva bar prema matematicarima iz ZPM-a). Sjeti se tehnika samokontrole koje si naucila u Klubu Smile

[Vrh]
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 12:09 pon, 25. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Za sada sam im nabavio [url=http://www.abcb.com/totoro/tot_apga.htm]ovo[/url].[/quote]
Hmm. Poveznica izmedju tih uradaka koji ti se svidjaju je ocito [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Hayao_Miyazaki][b]Hayao Miyazaki[/b][/url]. Sve od njega je manje-vise prikladno za djecu. Opcenito, sve od [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Studio_Ghibli][b]Studio Ghibli[/b][/url]-a (ciji je direktor i za ciju je vecinu filmova zasluzan upravo Miyazaki) ce ti se i vise nego svidit. Ako ti ih ponestane (mislim da si [url=http://www.madman.com.au/studioghibli/]4 od 14[/url] vec pogleda :D), pogledaj malo u studio [b]Topcraft[/b] (sastavljen uglavnom od ljudi koji su otisli u Ghibli). Tu malo klasicniji fantasy zanr prevladava, pa je zgodno za pratit razvoj u sadasnja remek-djela. [b]Rankin/Bass[/b]-ove ekranizacije Hobbit-a i LOTR-a, iako neusporedive sa [b]Bakshi[/b]-evim, spadaju pod Topcraft studio. A i svejedno, puno bolje od stvari sta [b]Disney[/b] izbacuje posljednjih par desetljeca i [b]Pixar[/b]-ovih megalomanskih projekata (doduse, kratki filmovi su im obecavajuci). :P

A sta se tice [b]Mononoke-hime[/b], to nije bajka jer sadrzava previse referenci na postojece folk-mitove o demonima. Ni meni ju nije bas bilo zgodno pratit jer komentira neprirodnu diskrepanciju u umovima Japanaca nastalu u proslom (i dijelom pretproslom) stoljecu iz prenaglog obrata iz esencijalno agrarnog drustva u tehnokratsko koje primitivnu prirodu podrzava samo kao simboliku neceg sto je bilo (vrtovi u Kyoto-u su prakticki spomenici prirodi). [i]All-is-One[/i] komunikacija sa prirodom je vec par metara pod zemljom.
Tuzno. :cry:

[color=darkred][b]EDIT:[/b][/color]
[size=9]evo mene opet...
np: [color=blue][url=http://allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=11:hr6cmpn39ffo]The George Baker Selection[/url][/color] - [[color=green]Little Green Bag[/color] (1970) #01][/size] [b][color=red]Little Green Bag[/color][/b]
krcko (napisa):
Za sada sam im nabavio ovo.

Hmm. Poveznica izmedju tih uradaka koji ti se svidjaju je ocito Hayao Miyazaki. Sve od njega je manje-vise prikladno za djecu. Opcenito, sve od Studio Ghibli-a (ciji je direktor i za ciju je vecinu filmova zasluzan upravo Miyazaki) ce ti se i vise nego svidit. Ako ti ih ponestane (mislim da si 4 od 14 vec pogleda Very Happy), pogledaj malo u studio Topcraft (sastavljen uglavnom od ljudi koji su otisli u Ghibli). Tu malo klasicniji fantasy zanr prevladava, pa je zgodno za pratit razvoj u sadasnja remek-djela. Rankin/Bass-ove ekranizacije Hobbit-a i LOTR-a, iako neusporedive sa Bakshi-evim, spadaju pod Topcraft studio. A i svejedno, puno bolje od stvari sta Disney izbacuje posljednjih par desetljeca i Pixar-ovih megalomanskih projekata (doduse, kratki filmovi su im obecavajuci). Razz

A sta se tice Mononoke-hime, to nije bajka jer sadrzava previse referenci na postojece folk-mitove o demonima. Ni meni ju nije bas bilo zgodno pratit jer komentira neprirodnu diskrepanciju u umovima Japanaca nastalu u proslom (i dijelom pretproslom) stoljecu iz prenaglog obrata iz esencijalno agrarnog drustva u tehnokratsko koje primitivnu prirodu podrzava samo kao simboliku neceg sto je bilo (vrtovi u Kyoto-u su prakticki spomenici prirodi). All-is-One komunikacija sa prirodom je vec par metara pod zemljom.
Tuzno. Crying or Very sad

EDIT:
evo mene opet...
np: The George Baker Selection - [Little Green Bag (1970) #01]
Little Green Bag

Zadnja promjena: Ante; 16:45 pon, 25. 9. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Trip
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 28 - 13

PostPostano: 12:18 pon, 25. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Hehe Trip kad dodjes na FER nemoj ih poklat sve (budi milostiva bar prema matematicarima iz ZPM-a). Sjeti se tehnika samokontrole koje si naucila u Klubu :)[/quote]

vec sam dosla.. al nekak mi se ih opce ne da tuc.. osim par koje tucem od prije.. al ni to nije gust.. njih i tako boli samo ako ih razbijes u igrici ili im otmes neki cd.... not fun.. :?

mislim da cu morat pocet ucit od dosade...
krcko (napisa):
Hehe Trip kad dodjes na FER nemoj ih poklat sve (budi milostiva bar prema matematicarima iz ZPM-a). Sjeti se tehnika samokontrole koje si naucila u Klubu Smile

vec sam dosla.. al nekak mi se ih opce ne da tuc.. osim par koje tucem od prije.. al ni to nije gust.. njih i tako boli samo ako ih razbijes u igrici ili im otmes neki cd.... not fun.. Confused

mislim da cu morat pocet ucit od dosade...

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Stranica 3 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum