Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
kristina Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 13:44 pon, 17. 4. 2006 Naslov: Re: properties u public_html |
|
|
[quote="kristina"]U vježbama smo trebali promijeniti properties za taj direktorij da svi mogu vidjeti našu web stranicu. E sad, kad ja otvorim te properties, ne pokažu mi se one kućice u koje stavljam kvačice. Kak da onda promijenim to? :cry:[/quote]
Si sigurna da to radis iz [b]Windows[/b] Explorera (ne FTP Explorera)? :-k
[quote="kristina"]i još jedno pitanjce..
jel smo mi na vježbama radili sa student.student.math.hr/~login ili student.math.hr/~login[/quote]
Kad ides preko weba (npr. iz Firefoxa ili, ako bas jako moras, iz M$ Internet Explorera), onda je [tt]student.math.hr[/tt]; inace je: u praktikumu [tt]student[/tt] ili [tt]student.studenti.math.hr[/tt], a od doma [tt]student.math.hr[/tt]. 8)
kristina (napisa): | U vježbama smo trebali promijeniti properties za taj direktorij da svi mogu vidjeti našu web stranicu. E sad, kad ja otvorim te properties, ne pokažu mi se one kućice u koje stavljam kvačice. Kak da onda promijenim to? |
Si sigurna da to radis iz Windows Explorera (ne FTP Explorera)?
kristina (napisa): | i još jedno pitanjce..
jel smo mi na vježbama radili sa student.student.math.hr/~login ili student.math.hr/~login |
Kad ides preko weba (npr. iz Firefoxa ili, ako bas jako moras, iz M$ Internet Explorera), onda je student.math.hr; inace je: u praktikumu student ili student.studenti.math.hr, a od doma student.math.hr.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
kristina Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kristina Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kristina Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 14:57 pon, 17. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="kristina"]Sad vidim, po starima sam i radila al sam očito nekaj propustila... A ima negdje i nova verzija tih vježbi? :oops:[/quote]
"Nove" vjezbe su slozene zato jer FTP pristup preko Windows Explorera ima mnogo problema. :( Izabrali smo FTP Explorer, kao popularni [i]free[/i] porgram, no prekasno je primijeceno da on ne podrzava "igranje" s pravima pristupa (to podrzavaju novije, komercijalne verzije). :(
Zato sada imamo "stare" vjezbe pomocu kojih se sve moze, ali malo "cupavo" i "nove" vjezbe pomocu kojih ne mozes sve, ali ono sto mozes, izodi se bolje. :D Na studentima je da biraju zele li raditi po "starom" ili "hibridno". 8)
kristina (napisa): | Sad vidim, po starima sam i radila al sam očito nekaj propustila... A ima negdje i nova verzija tih vježbi? |
"Nove" vjezbe su slozene zato jer FTP pristup preko Windows Explorera ima mnogo problema. Izabrali smo FTP Explorer, kao popularni free porgram, no prekasno je primijeceno da on ne podrzava "igranje" s pravima pristupa (to podrzavaju novije, komercijalne verzije).
Zato sada imamo "stare" vjezbe pomocu kojih se sve moze, ali malo "cupavo" i "nove" vjezbe pomocu kojih ne mozes sve, ali ono sto mozes, izodi se bolje. Na studentima je da biraju zele li raditi po "starom" ili "hibridno".
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
kristina Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kristina Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 22:20 pon, 17. 4. 2006 Naslov: |
|
|
@kristina: kao sto rekoh, taj nacin [b]je[/b] problematican... :( Pripremi site doma, donesi ga na fax i uploadaj; iz praktikuma nema problema. :D
@buba: site FTP Explorera trenutno ne radi, no - ako se dobro sjecam - tamo je komercijalna trial verzija koja radi mjesec dana. :( Dosta za rad od doma, ali to ne mozemo instalirati u praktikume, pa nema koristi da se (samo) tako nauci raditi... :(
@kristina: kao sto rekoh, taj nacin je problematican... Pripremi site doma, donesi ga na fax i uploadaj; iz praktikuma nema problema.
@buba: site FTP Explorera trenutno ne radi, no - ako se dobro sjecam - tamo je komercijalna trial verzija koja radi mjesec dana. Dosta za rad od doma, ali to ne mozemo instalirati u praktikume, pa nema koristi da se (samo) tako nauci raditi...
|
|
[Vrh] |
|
Saf Forumski umjetnik
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:34 uto, 18. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Saf"]nemam pojma koji se klinac dešava. imam 6-4-4 na svim fajlovima, ali svejedno mi kaže forbiden? Što to znači?[/quote]
1. Treba ti i 701 na direktorijima (moze i 711, 751, 705, 715, 755; preporucam 755). 8)
2. Mozda je nesto ostalo cacheirano u browseru ili proxyju. :? Preporucam force-reload i to, po mogucnosti, u Mozilli ili Firefoxu (jer IE ne zna objasniti proxyju sto je force-refresh :wall:)
P.S. Bas provjerih: tebe muci ovo drugo. 8)
Saf (napisa): | nemam pojma koji se klinac dešava. imam 6-4-4 na svim fajlovima, ali svejedno mi kaže forbiden? Što to znači? |
1. Treba ti i 701 na direktorijima (moze i 711, 751, 705, 715, 755; preporucam 755).
2. Mozda je nesto ostalo cacheirano u browseru ili proxyju. Preporucam force-reload i to, po mogucnosti, u Mozilli ili Firefoxu (jer IE ne zna objasniti proxyju sto je force-refresh )
P.S. Bas provjerih: tebe muci ovo drugo.
|
|
[Vrh] |
|
Saf Forumski umjetnik
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 8:17 uto, 18. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
@buba: site FTP Explorera trenutno ne radi, no - ako se dobro sjecam - tamo je komercijalna trial verzija koja radi mjesec dana. :( Dosta za rad od doma, ali to ne mozemo instalirati u praktikume, pa nema koristi da se (samo) tako nauci raditi... :([/quote]
ali, taj isti FTP Explorer je besplatan za fakultete, profesore, asistente i studente. vrlo je jednostavno dobit licencni kljuc, treba samo ispunit upitnik koji se nalazi na stranici (ofkors, kad proradi) i na mail koji ste naveli ce vam doci licencni kljuc koji otkljucava taj FTP Explorer na punu funkcionalnost.
vsego (napisa): |
@buba: site FTP Explorera trenutno ne radi, no - ako se dobro sjecam - tamo je komercijalna trial verzija koja radi mjesec dana. Dosta za rad od doma, ali to ne mozemo instalirati u praktikume, pa nema koristi da se (samo) tako nauci raditi... |
ali, taj isti FTP Explorer je besplatan za fakultete, profesore, asistente i studente. vrlo je jednostavno dobit licencni kljuc, treba samo ispunit upitnik koji se nalazi na stranici (ofkors, kad proradi) i na mail koji ste naveli ce vam doci licencni kljuc koji otkljucava taj FTP Explorer na punu funkcionalnost.
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:55 uto, 18. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="HijenA"]ali, taj isti FTP Explorer je besplatan za fakultete, profesore, asistente i studente. vrlo je jednostavno dobit licencni kljuc, treba samo ispunit upitnik koji se nalazi na stranici (ofkors, kad proradi) i na mail koji ste naveli ce vam doci licencni kljuc koji otkljucava taj FTP Explorer na punu funkcionalnost.[/quote]
Nemoj me zezat? :shock: Zašto to nije netko rekao prije? :-k
Čim im proradi web, bacam se na poso, jer mi treba to doma. :roll:
Eto ti za ovo karma plus, plus! :wink:
HijenA (napisa): | ali, taj isti FTP Explorer je besplatan za fakultete, profesore, asistente i studente. vrlo je jednostavno dobit licencni kljuc, treba samo ispunit upitnik koji se nalazi na stranici (ofkors, kad proradi) i na mail koji ste naveli ce vam doci licencni kljuc koji otkljucava taj FTP Explorer na punu funkcionalnost. |
Nemoj me zezat? Zašto to nije netko rekao prije?
Čim im proradi web, bacam se na poso, jer mi treba to doma.
Eto ti za ovo karma plus, plus!
|
|
[Vrh] |
|
|