| Prethodna tema :: Sljedeća tema   | 

| Autor/ica | 
		Poruka | 

Gost

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

mea Forumaš(ica)

| 

Postano: 19:10 čet, 20. 4. 2006    Naslov: Re: duljina grafa hiitno! | 
				            | 

| 

| 
                                         [quote]dakle, da li je slika grafa i duljina grafa jedna te ista stvar??[/quote]
 Hmm... ne znam što bi bilo "slika grafa". Postoji graf funkcije, postoji slika funkcije. To nije isto, iako je i jedno i drugo nekakav skup. A duljina grafa je broj.

[quote]kod zadatka odredite duljinu grafa fje f:[pi/4,pi/3]->R^2 
  f(x)=((1/sqrt2*)cos2x, (1/4*sqrt2)lntgx) kak se to onda raspiše?
 kao integral od (pi/4 do pi/3) od sqrt(prva koordinata derivirina po x-u na kvadrat+2.koo.derv.po x-u na kvadrat)??? da li tako? taj integral baš i nije rješiv?(bar na kolokviju bez svih mogućih pomagala)[/quote]
 Taj integral nije rješiv, jer ste ignorirali razliku između grafa i slike funkcije.
 Graf funkcije f je skup svih točaka oblika (x,f(x)), gdje je x iz domene od f. 
 Znači za funkciju f(x)=(f_1(x),f_2(x)), f:I->R^2, graf bi bio skup {(x,f_1(x),f_2(x)): x iz I}. 

| Citat: | 	 		  | dakle, da li je slika grafa i duljina grafa jedna te ista stvar?? | 	  

Hmm... ne znam što bi bilo "slika grafa". Postoji graf funkcije, postoji slika funkcije. To nije isto, iako je i jedno i drugo nekakav skup. A duljina grafa je broj.

| Citat: | 	 		  kod zadatka odredite duljinu grafa fje f:[pi/4,pi/3]→R^2 

f(x)=((1/sqrt2*)cos2x, (1/4*sqrt2)lntgx) kak se to onda raspiše?

kao integral od (pi/4 do pi/3) od sqrt(prva koordinata derivirina po x-u na kvadrat+2.koo.derv.po x-u na kvadrat)??? da li tako? taj integral baš i nije rješiv?(bar na kolokviju bez svih mogućih pomagala) | 	  

Taj integral nije rješiv, jer ste ignorirali razliku između grafa i slike funkcije.

Graf funkcije f je skup svih točaka oblika (x,f(x)), gdje je x iz domene od f. 

Znači za funkciju f(x)=(f_1(x),f_2(x)), f:I→R^2, graf bi bio skup {(x,f_1(x),f_2(x)): x iz I}.

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

Gost

| 

Postano: 19:25 čet, 20. 4. 2006    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         [quote]Citat: 
 dakle, da li je slika grafa i duljina grafa jedna te ista stvar?? 

[/quote]
 dobro, brzopletost radi svoje, mislila sam na sliku funkcije..

[quote]Znači za funkciju f(x)=(f_1(x),f_2(x)), f:I->R^2, graf bi bio skup {(x,f_1(x),f_2(x)): x iz I}.[/quote]
 Dobro i kako bi se onda to rješilo u ovom slučaju: kao integral od 
 sqrt(1+(f'_1(x))^2+(f'_2(x))^2)?? ili sam nešto krivo? 

| Citat: | 	 		  Citat: 

dakle, da li je slika grafa i duljina grafa jedna te ista stvar?? 

| 	  

dobro, brzopletost radi svoje, mislila sam na sliku funkcije..

| Citat: | 	 		  | Znači za funkciju f(x)=(f_1(x),f_2(x)), f:I->R^2, graf bi bio skup {(x,f_1(x),f_2(x)): x iz I}. | 	  

Dobro i kako bi se onda to rješilo u ovom slučaju: kao integral od 

sqrt(1+(f'_1(x))^2+(f'_2(x))^2)?? ili sam nešto krivo?

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

mea Forumaš(ica)

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

|