Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Ilja Forumaš(ica)
|
Postano: 19:30 pet, 21. 4. 2006 Naslov: Re: pomoc oko zadataka |
|
|
[quote="Anonymous"]jel mi netko moze rijesit ovaj zad.(s kolokvija od prosle god.),ili bar dati ideju!e i ak je netko rjesavao zadacu koliko mu jeispao 1.(a)i 4.(b)?hvala[/quote]
volio bih ti pomoci, no ne znam koji zadatak s kolokvija te muči.
Ovo nisu službena rješenja, nega moja neprovjerena
[u] 1. (a)[/u] [latex]\alpha= -1, \beta =2, \ \gamma= \delta =0[/latex] i [latex]f [/latex] nije klase [latex]C^1(\mathbb{R})[/latex]. Razlog je to što derivacija [latex]f'[/latex] ima prekid u [latex]0[/latex]. U stvari, uopće ne postoji limes [latex]\lim_{x \rightarrow 0 ^-} f'(x) [/latex]. To vam je možda najlakše za dokazati koristeći nizove.
Znači dovoljno je konstruirati dva niza [latex](x_n)_n [/latex] i [latex](y_n)_n[/latex] u [latex]\mathbb{R}_-[/latex] koji oba konvergiraju prema [latex]0[/latex], ali da vrijedi [latex]\lim_{n \rightarrow \infty} f'(x_n) \neq \lim_{n \rightarrow \infty} f'(x_n)[/latex]. To svakako povlači da derivacija od f ima prekid u 0.
[u]4 (b)[/u] [latex]f[/latex] (strogo) pada na [latex][-3,-2][/latex] i na [latex][0,1][/latex], odnosno (strogo) raste na [latex][-2,0][/latex] i na [latex][1,2][/latex]. Ako nisam negdje fulao, ispadne mi da je [latex]\mathcal{R}_f=[-6,31][/latex] i [latex]{\mathcal{R}}_{|f| |_{ [-1,1]}} =[1,14][/latex].[b][/b]
Vjeko, ja i prof. Folland mislimo da bi bilo bi skroz kul kada moderatorica ne bi zalockala ovaj topic!
Anonymous (napisa): | jel mi netko moze rijesit ovaj zad.(s kolokvija od prosle god.),ili bar dati ideju!e i ak je netko rjesavao zadacu koliko mu jeispao 1.(a)i 4.(b)?hvala |
volio bih ti pomoci, no ne znam koji zadatak s kolokvija te muči.
Ovo nisu službena rješenja, nega moja neprovjerena
1. (a) i nije klase . Razlog je to što derivacija ima prekid u . U stvari, uopće ne postoji limes . To vam je možda najlakše za dokazati koristeći nizove.
Znači dovoljno je konstruirati dva niza i u koji oba konvergiraju prema , ali da vrijedi . To svakako povlači da derivacija od f ima prekid u 0.
4 (b) (strogo) pada na i na , odnosno (strogo) raste na i na . Ako nisam negdje fulao, ispadne mi da je i .
Vjeko, ja i prof. Folland mislimo da bi bilo bi skroz kul kada moderatorica ne bi zalockala ovaj topic!
Zadnja promjena: Ilja; 21:25 pet, 21. 4. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
sun Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vjakovac Forumaš s poteškoćama u pisanju
|
|
[Vrh] |
|
Ilja Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
Ilja Forumaš(ica)
|
Postano: 2:14 sub, 22. 4. 2006 Naslov: |
|
|
Ej cima, znaš li kog sam sreo vani večeras, našeg pravog sugovornika, uvaženog Periciusa. I da znaš, napisao je zadaću, pa ga sad možemo pustit na kolokvij. :D
Al to nema nikakve veze sa ovim topicom, pa evo jedan zadatak, ti ga što prije rješi ne bi li nas prije zalockali. :oops:
zadatak je s jedne olimpijade. Pazi ovo
Tapkaju tako jednom dvije žabe i jedan moderator po lopočima. I sve je skoro pa super. No odjednom počne padat kiša početnom brzinom [latex]v_0:=3m/s[/latex]. E sad, kolika je minimalna brzina moderatora potrebna za lockanje topica ako te su žabe ti i ja?
Ej cima, znaš li kog sam sreo vani večeras, našeg pravog sugovornika, uvaženog Periciusa. I da znaš, napisao je zadaću, pa ga sad možemo pustit na kolokvij.
Al to nema nikakve veze sa ovim topicom, pa evo jedan zadatak, ti ga što prije rješi ne bi li nas prije zalockali.
zadatak je s jedne olimpijade. Pazi ovo
Tapkaju tako jednom dvije žabe i jedan moderator po lopočima. I sve je skoro pa super. No odjednom počne padat kiša početnom brzinom . E sad, kolika je minimalna brzina moderatora potrebna za lockanje topica ako te su žabe ti i ja?
Zadnja promjena: Ilja; 2:26 sub, 22. 4. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 2:24 sub, 22. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Ilja"]Idu tako dva pracovjeka i jedan moderator gradom. I tako to, sunce przi, ljeto, sve je skoro pa super. E sad, kolika je minimalna brzina moderatora potrebna za lockanje topica ako su pracovjeci ti i ja?[/quote]
Obzirom da sam ja baš smazao svoj Čokolino, mogao bih dosta brzo. Tako mislim da moderatoru trebaju bar 2 na sat. Čim-čim više, tim-tim bolje.
_____
Prof. Folland se trenutno moli za mir u svijetu.
Ilja (napisa): | Idu tako dva pracovjeka i jedan moderator gradom. I tako to, sunce przi, ljeto, sve je skoro pa super. E sad, kolika je minimalna brzina moderatora potrebna za lockanje topica ako su pracovjeci ti i ja? |
Obzirom da sam ja baš smazao svoj Čokolino, mogao bih dosta brzo. Tako mislim da moderatoru trebaju bar 2 na sat. Čim-čim više, tim-tim bolje.
_____
Prof. Folland se trenutno moli za mir u svijetu.
|
|
[Vrh] |
|
Ilja Forumaš(ica)
|
Postano: 2:30 sub, 22. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vjakovac"][quote="Ilja"]Idu tako dva pracovjeka i jedan moderator gradom. I tako to, sunce przi, ljeto, sve je skoro pa super. E sad, kolika je minimalna brzina moderatora potrebna za lockanje topica ako su pracovjeci ti i ja?[/quote]
_____
Prof. Folland se trenutno moli za mir u svijetu.[/quote]
Ma, opet si krivo pročito zadatak. Idem spavat. Aj bok!
vjakovac (napisa): | Ilja (napisa): | Idu tako dva pracovjeka i jedan moderator gradom. I tako to, sunce przi, ljeto, sve je skoro pa super. E sad, kolika je minimalna brzina moderatora potrebna za lockanje topica ako su pracovjeci ti i ja? |
_____
Prof. Folland se trenutno moli za mir u svijetu. |
Ma, opet si krivo pročito zadatak. Idem spavat. Aj bok!
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
Ilja Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
Ilja Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 2:55 sub, 22. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Ilja"]Evo sutra prestajem, a onda ti možeš izać van sa mojom ujnom, otkako je stara dobila išijas, dobro će joj doći svaka vježba. :roll:[/quote]
Da bar i moja ujna ima išijas. :cry: Onda bi i ti mogo izlazit s mojom. Ali kako si obećao da mi nećeš više dirat curke s vježbi, ne brinem se jako.
osvanuti raspored za 1. kolokvij!
Uživajte![/size]
Ilja (napisa): | Evo sutra prestajem, a onda ti možeš izać van sa mojom ujnom, otkako je stara dobila išijas, dobro će joj doći svaka vježba. |
Da bar i moja ujna ima išijas. Onda bi i ti mogo izlazit s mojom. Ali kako si obećao da mi nećeš više dirat curke s vježbi, ne brinem se jako.
osvanuti raspored za 1. kolokvij!
Uživajte!
|
|
[Vrh] |
|
Ilja Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|