Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

pomoc oko zadataka (zadatak)
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
43 = 75 - 32

PostPostano: 9:39 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisu vas zalockali!?
Hmm, izgleda da ce te se morate potrudit jos bolje. Malo vise Cokolina nije nikad nikoga ubilo, iako sam cuo za skoro smrtni slucaj od predoziranja Cokolinom. Ali sve je bilo dobro, lik je sada ziv i zdrav, pise po forumu, predaje zadace redovito itd. :) I dalje stavlja jako malo mlijeka u jako puno Cokolina.

P.S.
[quote="Ilja"]Ej cima, znaš li kog sam sreo vani večeras, našeg pravog sugovornika, uvaženog Periciusa.[/quote]
Ocito nam je bilo strasno zabavno (i uspjesno) obojici kada opet visimo po forumu. :lol:

[size=9][color=green]np: ma who cares, vise necu ni pisat ovo malo glupo zeleno[/color][/size]
Nisu vas zalockali!?
Hmm, izgleda da ce te se morate potrudit jos bolje. Malo vise Cokolina nije nikad nikoga ubilo, iako sam cuo za skoro smrtni slucaj od predoziranja Cokolinom. Ali sve je bilo dobro, lik je sada ziv i zdrav, pise po forumu, predaje zadace redovito itd. Smile I dalje stavlja jako malo mlijeka u jako puno Cokolina.

P.S.
Ilja (napisa):
Ej cima, znaš li kog sam sreo vani večeras, našeg pravog sugovornika, uvaženog Periciusa.

Ocito nam je bilo strasno zabavno (i uspjesno) obojici kada opet visimo po forumu. Laughing

np: ma who cares, vise necu ni pisat ovo malo glupo zeleno

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
sun
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
22 = 23 - 1

PostPostano: 10:17 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Re: pomoc oko zadataka Citirajte i odgovorite

Meni numerički ispada [-33,31].
i meni tako ispada
hvala vjeko

[/quote]
bitni su kakvi su[/quote]
a o čemu to ovisi, mislim to me zbunilo zato što smo mi na vježbama napisali otvorene intervale(a je mislim da su na nekim mjestima trebali ići zatvoreni. )i sad vidim da je ilja stavio sve zatvorene
help vjeko
i meni tako ispada
hvala vjeko

[/quote]
a o čemu to ovisi, mislim to me zbunilo zato što smo mi na vježbama napisali otvorene intervale(a je mislim da su na nekim mjestima trebali ići zatvoreni. )i sad vidim da je ilja stavio sve zatvorene
help vjeko

[Vrh]
Gost

PostPostano: 11:59 sub, 22. 4. 2006    Naslov: zadatak Citirajte i odgovorite

Nadjite intervale rasta i pada te lokalne ekstreme funkcije f:<0,+oo>-->R, f(x)=x^1/x. pliz neka mi netko rijesi!
Nadjite intervale rasta i pada te lokalne ekstreme funkcije f:<0,+oo>-->R, f(x)=x^1/x. pliz neka mi netko rijesi!

[Vrh]
vjakovac
Forumaš s poteškoćama u pisanju

124 = 130 - 6

PostPostano: 12:14 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Re: pomoc oko zadataka Citirajte i odgovorite

[quote="sun"]a o čemu to ovisi, mislim to me zbunilo zato što smo mi na vježbama napisali otvorene intervale(a je mislim da su na nekim mjestima trebali ići zatvoreni. )i sad vidim da je ilja stavio sve zatvorene[/quote]
Nisam uopće bio shvatio o kakvim intervalima se radilo u pitanju pa sam odgovorio tek tako.

Ilja i ja smo se upravo složili da je sasvim svejedno zovemo li intervalima rasta i pada uvijek otvorene intervale ili radije pišemo zatvorene intervale.
Sve funkcije za koje uopće ima smisla gledati intervale rasta i pada (npr. Dirichletova funkcija ni na kojem intervalu niti raste niti pada pa za nju nema smisla govoriti o intervalima rasta i pada) su takve da je R s konačno mnogo točaka podijeljen na intervale na kojima derivacija funkcije ima konstantan predznak (tj. ili je >0 ili je <0) i na svakom tom zatvorenom intervalu funkcija strogo raste ili strogo pada.

Jedino što bi možda bilo krivo je napisati da funkcija (strogo) raste na [2,4] ako broj 2 uopće nije u domeni funkcije ili ako funkcija ima prekid u točki 2 [size=7](zaboravih Hvala Ilja)[/size]. Tada bismo napisali da funkcija (strogo) raste na <2,4] ili da ne kompliciramo na <2,4>.

[b]Ukratko: svejedno je. Ako ne želimo paziti, možemo uvijek pisati otvorene intervale, nije krivo. [/b]

I prof. Folland se slaže. 8)
sun (napisa):

Nisam uopće bio shvatio o kakvim intervalima se radilo u pitanju pa sam odgovorio tek tako.

Ilja i ja smo se upravo složili da je sasvim svejedno zovemo li intervalima rasta i pada uvijek otvorene intervale ili radije pišemo zatvorene intervale.
Sve funkcije za koje uopće ima smisla gledati intervale rasta i pada (npr. Dirichletova funkcija ni na kojem intervalu niti raste niti pada pa za nju nema smisla govoriti o intervalima rasta i pada) su takve da je R s konačno mnogo točaka podijeljen na intervale na kojima derivacija funkcije ima konstantan predznak (tj. ili je >0 ili je <0) i na svakom tom zatvorenom intervalu funkcija strogo raste ili strogo pada.

Jedino što bi možda bilo krivo je napisati da funkcija (strogo) raste na [2,4] ako broj 2 uopće nije u domeni funkcije ili ako funkcija ima prekid u točki 2 (zaboravih Hvala Ilja). Tada bismo napisali da funkcija (strogo) raste na <2,4] ili da ne kompliciramo na <2,4>.

Ukratko: svejedno je. Ako ne želimo paziti, možemo uvijek pisati otvorene intervale, nije krivo.

I prof. Folland se slaže. Cool

Zadnja promjena: vjakovac; 12:24 sub, 22. 4. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Ilja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

137 = 185 - 48

PostPostano: 12:17 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Re: pomoc oko zadataka Citirajte i odgovorite

[quote="sun"]Meni numerički ispada [-33,31].
i meni tako ispada
hvala vjeko

[/quote]
help vjeko[/quote]

Ako je funkcija definirana na nekom intervalu "dovoljno lijepa" (a takve su bile (gotovo) sve funkcije koje smo imali na vježbama uz gradivo oko rasta/pada) onda će derivacija imati eventualno konačno mnogo nultočki, bit će neprekidna, što znači da će na intervalima određenim tim nultočkama derivacije biti stalnog predznaka. Znači za svaku točku domene će postojat najveći zatvoreni / otvoreni interval koji ju sadrži i da je restrikcija od f na taj zatvoreni/otvoreni interval stogo rastuća (padajuća). Ukratko, možeš uzeti bilo otv. bilo zatv. i sve je ok.

Da to općenito nije tako, pogledaj npr. funkciju [latex]f: [0,1] \rightarrow \mathbb{R}[/latex] def. formulom
[latex]f(x):=\left\{\begin{array}{ll}
x &: 0 \leq x <1\\
-1 & : x=1
\end{array}\right. [/latex]

Ona je svakako strogo rastuća na [latex]\langle 0,1 \rangle[/latex], ali nije na [latex][0,1][/latex], pa je tu bitno koji interval uzmeš. No ta funkcija ima prekid u 1, pa nije dovoljno lijepa.

[b]Edit:[/b] Eto, sad smo ti obojica napisali isto, to je dobro.
sun (napisa):
i meni tako ispada
hvala vjeko

help vjeko[/quote]

Ako je funkcija definirana na nekom intervalu "dovoljno lijepa" (a takve su bile (gotovo) sve funkcije koje smo imali na vježbama uz gradivo oko rasta/pada) onda će derivacija imati eventualno konačno mnogo nultočki, bit će neprekidna, što znači da će na intervalima određenim tim nultočkama derivacije biti stalnog predznaka. Znači za svaku točku domene će postojat najveći zatvoreni / otvoreni interval koji ju sadrži i da je restrikcija od f na taj zatvoreni/otvoreni interval stogo rastuća (padajuća). Ukratko, možeš uzeti bilo otv. bilo zatv. i sve je ok.

Da to općenito nije tako, pogledaj npr. funkciju def. formulom

Ona je svakako strogo rastuća na , ali nije na , pa je tu bitno koji interval uzmeš. No ta funkcija ima prekid u 1, pa nije dovoljno lijepa.

Edit: Eto, sad smo ti obojica napisali isto, to je dobro.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
sun
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 23 - 1

PostPostano: 12:26 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

tnx
zakon ste
karma++
tnx
zakon ste
karma++

[Vrh]
vjakovac

124 = 130 - 6

PostPostano: 12:30 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Re: zadatak Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Nadjite intervale rasta i pada te lokalne ekstreme funkcije f:<0,+oo>-->R, f(x)=x^1/x. pliz neka mi netko rijesi![/quote]
[latex]f(x)=e^{\frac{\ln x}{x}}[/latex]
[latex]f'(x)=e^{\frac{\ln x}{x}}\cdot\frac{1-\ln x}{x^2}[/latex]
f strogo raste na [latex]\langle 0,e][/latex], a strogo pada na [latex][e,+\infty\rangle[/latex].
Ima lokalni maksimum u točki e, koji iznosi f(e)=e^(1/e).

[quote="sun"]karma++[/quote]
Da mi je znat kako ćeš Ilji dat karmu. :-s :lol:
Anonymous (napisa):
Nadjite intervale rasta i pada te lokalne ekstreme funkcije f:<0,+oo>→R, f(x)=x^1/x. pliz neka mi netko rijesi!

f strogo raste na , a strogo pada na .
Ima lokalni maksimum u točki e, koji iznosi f(e)=e^(1/e).

sun (napisa):
karma++

Da mi je znat kako ćeš Ilji dat karmu. Eh? Laughing

Zadnja promjena: vjakovac; 12:33 sub, 22. 4. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Ilja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

137 = 185 - 48

PostPostano: 12:31 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Re: zadatak Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Nadjite intervale rasta i pada te lokalne ekstreme funkcije f:<0,+oo>-->R, f(x)=x^1/x. pliz neka mi netko rijesi![/quote]

Evo ti uputa [latex]f(x)=e^{1/x \ln x}[/latex], pa je [latex]f'(x)=f(x)\cdot (-1/x^2 \ln x + 1/x^2)[/latex]. Kako je [latex]1/x^2 \cdot f(x)>0 \ \forall x \in \langle 0, +\infty \rangle [/latex], predznak derivacije ovisi samo o predznaku od [latex](1- \ln x)[/latex], pa [latex]f[/latex] stogo raste na [latex]\langle 0, e \rangle[/latex], odn. strogo pada na [latex]\langle e , + \infty \rangle[/latex].

[b]Edit:[/b] Pa Kovaču daj se skuliraj malo. Nema veze i dalje te volim :konj:

P.S. [quote="Žuti"] Ilja ako nije bed i mi bi se skrpali za podršku da se topic ne zaključa. Živjela Tesla i svi ostali [/quote]

Ma nema beda buraz. 8) Tako je, živio i sam Tesla!!! :idea:
Anonymous (napisa):
Nadjite intervale rasta i pada te lokalne ekstreme funkcije f:<0,+oo>→R, f(x)=x^1/x. pliz neka mi netko rijesi!

Evo ti uputa , pa je . Kako je , predznak derivacije ovisi samo o predznaku od , pa stogo raste na , odn. strogo pada na .

Edit: Pa Kovaču daj se skuliraj malo. Nema veze i dalje te volim Konj

P.S.
Žuti (napisa):
Ilja ako nije bed i mi bi se skrpali za podršku da se topic ne zaključa. Živjela Tesla i svi ostali

Ma nema beda buraz. Cool Tako je, živio i sam Tesla!!! Idea

[Vrh]
Gost

PostPostano: 13:31 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

htjela bi pitati ako je netko rjesio 3. zadatak pod b) ?

ja sam dodefinirala f-ju pa mi ispada 12 za x=0

[Vrh]
Gost

PostPostano: 14:30 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bok!evo jos dva zadatka pa ako neko ima volje bila bi mu zahvalna da ih rijesi:
1.Ukojim tockama skupa R postoji n-ta derivacija (n E N) funkcije zadane formulom f(x)=aps(x)*sinx .Izracunaj f^(100)(x).
2.Odredi globalne ekstreme funkcije f(x)=arccos(sinx) na[-pi ,pi].
1.Ukojim tockama skupa R postoji n-ta derivacija (n E N) funkcije zadane formulom f(x)=aps(x)*sinx .Izracunaj f^(100)(x).

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:42 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[color=darkred]Ovaj put necu lockati jer se cini da ste se malo vratili temi topica. :roll:

Za ubuduce:

1. Zaspammani topici se lockaju. :evil:

2. Spammerski accounti ce takodjer biti pozakljucavani (ukljucujuci i asistentske). :evil:

3. Budete li i dalje radili gluposti s gost accountima, gosti vise nece imati write-pristup na podforum MA1&2. :evil:

4. Ako i dalje asistenti Analize budu problem ili se pretjera sa spammom, zalockat cu cijeli MA1&2 podforum. :evil:

Ako netko ima prigovor, neka mi ga kaze u facu. :P Ovaj post je javno upozorenje, a ne poziv na raspravu; svaki nastavak te price smatrat cu spammom, na sto - kao voditelj Foruma - imam pravo. :P[/color]
Ovaj put necu lockati jer se cini da ste se malo vratili temi topica. Rolling Eyes

Za ubuduce:

1. Zaspammani topici se lockaju. Evil or Very Mad

2. Spammerski accounti ce takodjer biti pozakljucavani (ukljucujuci i asistentske). Evil or Very Mad

3. Budete li i dalje radili gluposti s gost accountima, gosti vise nece imati write-pristup na podforum MA1&2. Evil or Very Mad

4. Ako i dalje asistenti Analize budu problem ili se pretjera sa spammom, zalockat cu cijeli MA1&2 podforum. Evil or Very Mad

Ako netko ima prigovor, neka mi ga kaze u facu. Razz Ovaj post je javno upozorenje, a ne poziv na raspravu; svaki nastavak te price smatrat cu spammom, na sto - kao voditelj Foruma - imam pravo. Razz

[Vrh]
Ilja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

137 = 185 - 48

PostPostano: 16:14 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Bok!evo jos dva zadatka pa ako neko ima volje bila bi mu zahvalna da ih rijesi:
2.Odredi globalne ekstreme funkcije f(x)=arccos(sinx) na[-pi ,pi].[/quote]

Bok i tebi! :)

1. Ako stavimo [latex]\mathbb{R}^*=\mathbb{R} \ \setminus \{0\}[/latex], onda je svakako [latex] f \in C^{\infty}(\mathbb{R}^*)[/latex] i imamo
[latex]f'(x)=\left\{\begin{array}{ll}
-\sin x - x \cos x &: x < 0\\
\sin x + x \cos x & : x>0
\end{array}\right. [/latex].
Budući je [latex]\lim_{x \rightarrow 0^-} f'(x)=\lim_{x \rightarrow 0^+} f'(x)=0[/latex], [latex]f[/latex] je također derivabilna i u [latex]0[/latex] i derivacija od f je neprekidna u [latex]0[/latex].
Znači [latex]f \in C^{1}(\mathbb{R}) \cap C^{\infty}(\mathbb{R}^*)[/latex] i u gornjoj formuli za derivaciju možemo uključiti i 0, tj.
[latex]f'(x)=\left\{\begin{array}{ll}
-\sin x - x \cos x &: x \leq 0\\
\sin x + x \cos x & : x>0
\end{array}\right. [/latex].
No [latex]f''(0):=\lim_{h \rightarrow 0}\frac{f'(h)-f'(0)}{h}[/latex] ne postoji, jer se jednostrani limesi ne podudaraju: [latex]\lim_{h \rightarrow 0^-}\frac{f'(h)-f'(0)}{h}=\lim_{h \rightarrow 0^-}\frac{-\sin h - h \cos h}{h}=-2[/latex], a [latex]\lim_{h \rightarrow 0^+}\frac{f'(h)-f'(0)}{h}=\lim_{h \rightarrow 0^+}\frac{\sin h + h \cos h}{h}=2[/latex].

I na kraju iz Leibnizove formule slijedi da je
[latex]f^{(n)}(x)=\left\{\begin{array}{ll}
- x\sin(x + \frac{n \pi}{2})-n\sin(x + \frac{(n-1) \pi}{2}) &: x < 0\\
x\sin(x + \frac{n \pi}{2})+n\sin(x + \frac{(n-1) \pi}{2}) & : x>0
\end{array}\right.[/latex]
za sve [latex]n \in \mathbb{N}[/latex].

[b]2[/b]. Ovo mi je malo čudno da je zadatak iz ma2, jer tu ne treba nigdje koristiti diferencijalni račun. :?

Kako je [latex]0\leq\arccos x \leq \pi , \forall x \in [-1,1][/latex], to je i [latex]0\leq\arccos(\sin x)\leq \pi , \forall x \in \mathbb{R} [/latex]. Budući su [latex]-\frac{\pi}{2} , \frac{\pi}{2} \in [-\pi, \pi] [/latex] i [latex]\arccos(\sin (-\frac{\pi}{2}))=\pi[/latex] odn. [latex]\arccos(\sin \frac{\pi}{2})=0[/latex], a kako je [latex]|\sin x| \neq 1[/latex] na [latex][-\pi, \pi]\setminus \{-\frac{\pi}{2},\frac{\pi}{2}\}[/latex], to su baš to svi globalni ekstremi od [latex]f[/latex] na[latex][-\pi, \pi][/latex].

[quote="Anonymous"]
ja sam dodefinirala f-ju pa mi ispada 12 za x=0 [/quote]

Dobro ti je ispalo. :)
Anonymous (napisa):

Bok i tebi! Smile

1. Ako stavimo , onda je svakako i imamo
.
Budući je , je također derivabilna i u i derivacija od f je neprekidna u .
Znači i u gornjoj formuli za derivaciju možemo uključiti i 0, tj.
.
No ne postoji, jer se jednostrani limesi ne podudaraju: , a .

I na kraju iz Leibnizove formule slijedi da je

za sve .

2. Ovo mi je malo čudno da je zadatak iz ma2, jer tu ne treba nigdje koristiti diferencijalni račun. Confused

Kako je , to je i . Budući su i odn. , a kako je na , to su baš to svi globalni ekstremi od na.

Anonymous (napisa):

Dobro ti je ispalo. Smile

[Vrh]
zzsan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 17:24 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jel bi mi mogo neko, molim vas, izderivirat n-puta ovu funkciju:

f(x)= (x^2-x)/3^(2x)?

f(x)= (x^2-x)/3^(2x)?

[Vrh]
vanish
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
25 = 27 - 2

PostPostano: 17:59 sub, 22. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja ću ti samo reć kako... zapiši si to kao produkt i onda njutn-lajbniciraj
ja ću ti samo reć kako... zapiši si to kao produkt i onda njutn-lajbniciraj

[Vrh]
vjakovac

124 = 130 - 6

PostPostano: 0:36 ned, 23. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="zzsan"]Jel bi mi mogo neko, molim vas, izderivirat n-puta ovu funkciju:
f(x)= (x^2-x)/3^(2x)?[/quote]
Evo, ja ću raspisat detaljnije radi šire publike. Pif... paf... tras...
[latex]f(x)=(x^2-x)\cdot (\frac{1}{3})^{2x}[/latex]
Sjetimo se da je [latex]((\frac{1}{3})^{x})^{(n)}=(\frac{1}{3})^{x}(\ln\frac{1}{3})^n[/latex] pa je [latex]((\frac{1}{3})^{2x})^{(n)}=(\frac{1}{3})^{2x}(\ln\frac{1}{3})^{n}2^n[/latex]
Primjenom Leibizove formule slijedi
[latex]f^{(n)}(x)=(x^2-x)(\frac{1}{3})^{2x}(2\ln\frac{1}{3})^{n}+n(2x-1)(\frac{1}{3})^{2x}(2\ln\frac{1}{3})^{n-1}+\\ \qquad+n(n-1)(\frac{1}{3})^{2x}(2\ln\frac{1}{3})^{n-2}[/latex]

I da, još jednom sve najljepše za rođendan. :wink:

@ilja: :slon:

I za opuštanje jedan ofucani vic:
Što dobiješ kad križaš :jez1: i :snake: ? ______ Metar bodljikave žice.
zzsan (napisa):
f(x)= (x^2-x)/3^(2x)?

Evo, ja ću raspisat detaljnije radi šire publike. Pif... paf... tras...

Sjetimo se da je pa je
Primjenom Leibizove formule slijedi

I da, još jednom sve najljepše za rođendan. Wink

@ilja: Slon, ali ne rozi

I za opuštanje jedan ofucani vic:
Što dobiješ kad križaš Jez 1 i Zmija ? ______ Metar bodljikave žice.

[Vrh]
sun
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 23 - 1

PostPostano: 9:36 ned, 23. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

vjeko mislim da ti fali kod n(n-1)/2
vjeko mislim da ti fali kod n(n-1)/2

[Vrh]
sun
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 23 - 1

PostPostano: 9:38 ned, 23. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

sorry my mistake
ne fali
sorry once again
sorry my mistake
ne fali
sorry once again

[Vrh]
Gost

PostPostano: 14:47 ned, 23. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[url]http://web.math.hr/nastava/analiza/files/pdv.pdf[/url]

htjela bi si isprintati ove formule sa stranice analize, ali mi otvara prazan list... inače mi ostale dokumente u .pdf formatu otvara...

jel problem kod mene doma il u file-u?
http://web.math.hr/nastava/analiza/files/pdv.pdf

htjela bi si isprintati ove formule sa stranice analize, ali mi otvara prazan list... inače mi ostale dokumente u .pdf formatu otvara...

[Vrh]
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 15:25 ned, 23. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][url]http://web.math.hr/nastava/analiza/files/pdv.pdf[/url]

jel problem kod mene doma il u file-u?[/quote]
file je poveci, oko 900kb ak sam dobro vidila pa bi trebala pricekat par min ili downloadati pomocu nekog programa.
Anonymous (napisa):
http://web.math.hr/nastava/analiza/files/pdv.pdf

file je poveci, oko 900kb ak sam dobro vidila pa bi trebala pricekat par min ili downloadati pomocu nekog programa.

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Gost

PostPostano: 16:06 ned, 23. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

sve u redu, odma on meni njega otvara, ali to su formule za površine preko integrala tak da to zasad ne trebA...
sve u redu, odma on meni njega otvara, ali to su formule za površine preko integrala tak da to zasad ne trebA...

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum