Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Chatarin Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 23:51 sri, 3. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]Koliko sam ja skužila, treba imati barem 20 bodova na svakom kolokviju za prolaz, a ukupno 45 bodova za položiti kolegij (od toga 40 bodova mora biti s kolokvija, a ostatak može biti i od zadaća).[/quote]
Tako sam i ja razumio. 8)
[quote="Anonymous"]Zar nije uvjet za potpis isto što i uvjet za prolaz (po Bologni) :?:[/quote]
Yep! :D
Sto se gradiva tice:
- Programski zadaci idu do (ukljucivo) [tt]vjezbe06/41__atof.c[/tt] 8)
- Teorijski dio ce sadrzavati ono sto se radilo na predavanjima. :P Ja [b]ne znam[/b] sto se tamo radilo, a nema smisla da tu pisem zadatke koje sam vidio. :ccc: Doc. Singer je rekao nesto u stilu da imate njegove folije [url=http://web.math.hr/~singer/]na njegovoj stranici[/url] i da radite po tome, a mislim da su i predavanja doc. Nogo negdje dostupna. 8)
Anonymous (napisa): | Koliko sam ja skužila, treba imati barem 20 bodova na svakom kolokviju za prolaz, a ukupno 45 bodova za položiti kolegij (od toga 40 bodova mora biti s kolokvija, a ostatak može biti i od zadaća). |
Tako sam i ja razumio.
Anonymous (napisa): | Zar nije uvjet za potpis isto što i uvjet za prolaz (po Bologni)  |
Yep!
Sto se gradiva tice:
- Programski zadaci idu do (ukljucivo) vjezbe06/41__atof.c
- Teorijski dio ce sadrzavati ono sto se radilo na predavanjima. Ja ne znam sto se tamo radilo, a nema smisla da tu pisem zadatke koje sam vidio. Doc. Singer je rekao nesto u stilu da imate njegove folije na njegovoj stranici i da radite po tome, a mislim da su i predavanja doc. Nogo negdje dostupna.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
moonlight Gost
|
|
[Vrh] |
|
bojan Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 19:08 čet, 4. 5. 2006 Naslov: |
|
|
očekuje li se od nas da za predstojeći kolokvij znamo isprogramirati sortove koje smo prošli na vježbama? makar ih znamo iz uur-a, sad je ipak c u pitanju...
treba li znati "napamet" funkcije poput toupper, tolower, issdigit, strlen, strcpy...i ostale naredbe u c bibliotekama ?
očekuje li se od nas da za predstojeći kolokvij znamo isprogramirati sortove koje smo prošli na vježbama? makar ih znamo iz uur-a, sad je ipak c u pitanju...
treba li znati "napamet" funkcije poput toupper, tolower, issdigit, strlen, strcpy...i ostale naredbe u c bibliotekama ?
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:18 čet, 4. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]pitanje:
kako bi bilo korektno zapisati rezultat koji se dobije kad se neki izraz poput (float)7/2 npr. izračuna? Dal je dovoljno napisati 3.5 il treba možda 3.500000 ili 3.50 ? a 8/(float)4 kao 2.0 ili 2.000000 ili 2. ?[/quote]
3.5f odnosno 2.0f; bas kako ste ucili na predavanjima. 8)
Necu ulaziti u to ima li sortova u kolokviju; to gradivo je prije [tt]vjezbe06/41__atof.c[/tt], pa to ulazi u stvari koje trebate znati. 8)
Ucenje na pamet, ako do sada jos niste shvatili, nije narocito produktivno... :roll:
@andreao: tocno tako. :ok:
Anonymous (napisa): | pitanje:
kako bi bilo korektno zapisati rezultat koji se dobije kad se neki izraz poput (float)7/2 npr. izračuna? Dal je dovoljno napisati 3.5 il treba možda 3.500000 ili 3.50 ? a 8/(float)4 kao 2.0 ili 2.000000 ili 2. ? |
3.5f odnosno 2.0f; bas kako ste ucili na predavanjima.
Necu ulaziti u to ima li sortova u kolokviju; to gradivo je prije vjezbe06/41__atof.c, pa to ulazi u stvari koje trebate znati.
Ucenje na pamet, ako do sada jos niste shvatili, nije narocito produktivno...
@andreao: tocno tako.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
pjesnik tužnog oka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:08 pet, 5. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Nece biti sluzbenog podsjetnika[/quote]
A zasto ga nece bit? Mislim, za koju godinu ce skoro svaki IDE imat [i]code completion[/i], a niti jedan programer ne uci na pamet niti APIje niti funkcije. Cemu onda memoriziranje? Da, znam da je to zasad samo standardna biblioteka (i jos par za stringove i matku), ali opet --- cemu uciti napamet nesto sta OCITO ne trebamo znati napamet?
[size=9]
A u to da kolokvij ne pisemo na kompovima nego papiru uopce necu ulazit (jer se, ocito, iz tehnickih razloga to ne moze realizirat).[/size]
vsego (napisa): | Nece biti sluzbenog podsjetnika |
A zasto ga nece bit? Mislim, za koju godinu ce skoro svaki IDE imat code completion, a niti jedan programer ne uci na pamet niti APIje niti funkcije. Cemu onda memoriziranje? Da, znam da je to zasad samo standardna biblioteka (i jos par za stringove i matku), ali opet — cemu uciti napamet nesto sta OCITO ne trebamo znati napamet?
A u to da kolokvij ne pisemo na kompovima nego papiru uopce necu ulazit (jer se, ocito, iz tehnickih razloga to ne moze realizirat).
_________________ Eat a lot, sleep a lot, brush 'em like crazy.
Run a lot, do a lot, never be lazy.
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Drake Forumaš(ica)

|