Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Kupujete li putem interneta? |
Ne, nemam kreditnu karticu, ali da imam kupovao bi |
|
30% |
[ 16 ] |
ne, nikad ni neću |
|
18% |
[ 10 ] |
da, ponekad |
|
45% |
[ 24 ] |
Non-stop |
|
5% |
[ 3 ] |
|
Ukupno glasova : 53 |
|
Autor/ica |
Poruka |
Sly Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
PIPboy Forumaš(ica)

|
Postano: 20:25 sri, 12. 4. 2006 Naslov: |
|
|
Dali se placa PDV na stvari narucene preko interneta iz inozemstva?
Dali se placa PDV na stvari narucene preko interneta iz inozemstva?
_________________  "When I was five, my uncle was decapitated by a watermelon."
--Dave
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 23:24 sri, 12. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="PIPboy"]Dali se placa PDV na stvari narucene preko interneta iz inozemstva?[/quote]
Ovisi na sto. :? Recimo, za CD/DVD ne placas nista ako ih doneses preko granice, ali te nasa voljena monopolisticka posta oplindra do bankrota ako stvari stizu preko njih. :evil:
Npr. DVD na Amazonu, na popustu, cca 90kn; HP si je uzela jos toliko na ime carine (koja je, prema drzavnim odredbama, 0%) i na ime postarine (koja je uredno placena Amazonu). :evil: :evil: :evil:
Nazoves Carinu i oni ti kazu da to Posta odredjuje prema svom nahodjenju. :shock: Pravna drzava... :grrr:
PIPboy (napisa): | Dali se placa PDV na stvari narucene preko interneta iz inozemstva? |
Ovisi na sto. Recimo, za CD/DVD ne placas nista ako ih doneses preko granice, ali te nasa voljena monopolisticka posta oplindra do bankrota ako stvari stizu preko njih.
Npr. DVD na Amazonu, na popustu, cca 90kn; HP si je uzela jos toliko na ime carine (koja je, prema drzavnim odredbama, 0%) i na ime postarine (koja je uredno placena Amazonu).
Nazoves Carinu i oni ti kazu da to Posta odredjuje prema svom nahodjenju. Pravna drzava...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
PIPboy Forumaš(ica)

|
Postano: 23:56 sri, 12. 4. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
Npr. DVD na Amazonu, na popustu, cca 90kn; HP si je uzela jos toliko na ime carine (koja je, prema drzavnim odredbama, 0%) i na ime postarine (koja je uredno placena Amazonu). :evil: [/quote]
Vidis, ja sam bas narucio preko Amazona neke DVD-jeve i par knjiga. Njihova postarina ce me doci cca 16 funti... Sto znaci da cu morati platiti jos toliko za hrvatsku postarinu i PDV. :(
vsego (napisa): |
Npr. DVD na Amazonu, na popustu, cca 90kn; HP si je uzela jos toliko na ime carine (koja je, prema drzavnim odredbama, 0%) i na ime postarine (koja je uredno placena Amazonu). |
Vidis, ja sam bas narucio preko Amazona neke DVD-jeve i par knjiga. Njihova postarina ce me doci cca 16 funti... Sto znaci da cu morati platiti jos toliko za hrvatsku postarinu i PDV.
--Dave
|
|
[Vrh] |
|
PIPboy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 21:01 uto, 2. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="PIPboy"]Evo, danas sam dobio racun od stvari koje sam narucio sa amazone.co.uk, i na sve opce zadovoljstvo cjena nije bila uvecana za PDV. Cijena je bila tocno ona koju su mi oni izracunali na amazonu. 8) :)[/quote]
Racun? :grebgreb:
Kljucno pitanje je: da li ti je stigao paket i, ako da, koliko si ostavio HP-u? :evil:
PIPboy (napisa): | Evo, danas sam dobio racun od stvari koje sam narucio sa amazone.co.uk, i na sve opce zadovoljstvo cjena nije bila uvecana za PDV. Cijena je bila tocno ona koju su mi oni izracunali na amazonu.  |
Racun?
Kljucno pitanje je: da li ti je stigao paket i, ako da, koliko si ostavio HP-u?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
PIPboy Forumaš(ica)

|
Postano: 4:40 sri, 3. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="PIPboy"]Evo, danas sam dobio racun od stvari koje sam narucio sa amazone.co.uk, i na sve opce zadovoljstvo cjena nije bila uvecana za PDV. Cijena je bila tocno ona koju su mi oni izracunali na amazonu. 8) :)[/quote]
Racun? :grebgreb:
Kljucno pitanje je: da li ti je stigao paket i, ako da, koliko si ostavio HP-u? :evil:[/quote]
Paket mi je dosao 9 dana od narucivanja,a po gledanju cijene koja pise na racunu i one koju si mi izracunali na amazonu , one su iste tj. nisu uvecane za PDV i postarinu. :)
vsego (napisa): | PIPboy (napisa): | Evo, danas sam dobio racun od stvari koje sam narucio sa amazone.co.uk, i na sve opce zadovoljstvo cjena nije bila uvecana za PDV. Cijena je bila tocno ona koju su mi oni izracunali na amazonu.  |
Racun?
Kljucno pitanje je: da li ti je stigao paket i, ako da, koliko si ostavio HP-u?  |
Paket mi je dosao 9 dana od narucivanja,a po gledanju cijene koja pise na racunu i one koju si mi izracunali na amazonu , one su iste tj. nisu uvecane za PDV i postarinu.
--Dave
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 7:52 sri, 3. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="PIPboy"]Paket mi je dosao 9 dana od narucivanja,a po gledanju cijene koja pise na racunu i one koju si mi izracunali na amazonu , one su iste tj. nisu uvecane za PDV i postarinu. :)[/quote]
Ali Amazonu si platio sve sto su oni izracunali, zar ne? :? A onda si to [b]opet[/b] platio HPu ili sam krivo povezao? :grebgreb:
PIPboy (napisa): | Paket mi je dosao 9 dana od narucivanja,a po gledanju cijene koja pise na racunu i one koju si mi izracunali na amazonu , one su iste tj. nisu uvecane za PDV i postarinu.  |
Ali Amazonu si platio sve sto su oni izracunali, zar ne? A onda si to opet platio HPu ili sam krivo povezao?
|
|
[Vrh] |
|
PIPboy Forumaš(ica)

|
Postano: 20:18 sri, 3. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="PIPboy"]Paket mi je dosao 9 dana od narucivanja,a po gledanju cijene koja pise na racunu i one koju si mi izracunali na amazonu , one su iste tj. nisu uvecane za PDV i postarinu. :)[/quote]
Ali Amazonu si platio sve sto su oni izracunali, zar ne? :? A onda si to [b]opet[/b] platio HPu ili sam krivo povezao? :grebgreb:[/quote]
Ovako, u Amazonu si mi izracunali da za te stvari moram platiti 41.05 funti, to sam narucio na kreditnu karticu. Neki dan mi je dosao racun od kreditne kartice i na njemu je pisalo da moram platiti 435.15 kuna za stvari narucene preko Amazona. Znaci da u cijenu koju sam dobio da moram platiti nije uracunat PDV. :)
A kada mi je postar to donio na vrata nisam mu morao nista platit za postarinu, samo mi je dao paket. 8) Trebam samo platiti orginalnu cijenu.
vsego (napisa): | PIPboy (napisa): | Paket mi je dosao 9 dana od narucivanja,a po gledanju cijene koja pise na racunu i one koju si mi izracunali na amazonu , one su iste tj. nisu uvecane za PDV i postarinu.  |
Ali Amazonu si platio sve sto su oni izracunali, zar ne? A onda si to opet platio HPu ili sam krivo povezao?  |
Ovako, u Amazonu si mi izracunali da za te stvari moram platiti 41.05 funti, to sam narucio na kreditnu karticu. Neki dan mi je dosao racun od kreditne kartice i na njemu je pisalo da moram platiti 435.15 kuna za stvari narucene preko Amazona. Znaci da u cijenu koju sam dobio da moram platiti nije uracunat PDV.
A kada mi je postar to donio na vrata nisam mu morao nista platit za postarinu, samo mi je dao paket. Trebam samo platiti orginalnu cijenu.
--Dave
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:14 čet, 4. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="PIPboy"]A [color=red]kada mi je postar to donio na vrata nisam mu morao nista platit za postarinu[/color], samo mi je dao paket. 8) Trebam samo platiti orginalnu cijenu.[/quote]
E, [b]TAJ[/b] dio hoce biti problematican! :evil: Ok, imao si srece, a moguce je i da neke poslovnice ne naplacuju. :shock: Recimo, moji roditelji su nedavno slicno prosli s 300tinjak kn (isto od Amazon.co.uk), a ja sam platio (solidno masno) za <100kn (od Amazon.com). :evil: Pitanje je da li je problem u mojoj posti ili u tome sto sam narucio od americkog Amazona. :neznam:
Iduci put narucujem na ime roditelja, pa cu vidjeti u cemu je stos... :?
Anyway, thanx for info! :D
PIPboy (napisa): | A kada mi je postar to donio na vrata nisam mu morao nista platit za postarinu, samo mi je dao paket. Trebam samo platiti orginalnu cijenu. |
E, TAJ dio hoce biti problematican! Ok, imao si srece, a moguce je i da neke poslovnice ne naplacuju. Recimo, moji roditelji su nedavno slicno prosli s 300tinjak kn (isto od Amazon.co.uk), a ja sam platio (solidno masno) za <100kn (od Amazon.com). Pitanje je da li je problem u mojoj posti ili u tome sto sam narucio od americkog Amazona.
Iduci put narucujem na ime roditelja, pa cu vidjeti u cemu je stos...
Anyway, thanx for info!
|
|
[Vrh] |
|
PIPboy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|